Najbolji besplatni VPN-i za torrenting (i rizici njihove upotrebe)

Najbolji besplatni VPN-ovi za bujicu

Ako želite besplatni VPN za bujice, nailazite na nekoliko prepreka. Dobivanje velike brzine i jake enkripcije u VPN usluzi košta osiguravajuću tvrtku puno novca. Tako to gotovo je nemoguće pronaći besplatni VPN za bujicu sa svim kvalitetama potrebnim za zaštitu.

Kad tražite besplatan VPN za bujice, možete usvojiti jednu od sljedećih strategija:

 • Iskoristite besplatna probna ili povratna razdoblja plaćenih VPN usluga
 • Pronađite besplatni VPN za preuzimanje P2P s velikim brzinama i jakom enkripcijom
 • Potražite besplatne verzije uglednih VPN-a koje nemaju ograničenja usluge

Kako dobiti plaćeni VPN besplatno

Kasnije ćete u ovom vodiču otkriti to besplatni VPN-ovi opterećeni su nedostacima koji ih, iz ovog ili onog razloga, čine neprikladnim za dijeljenje BitTorrent datoteka. Dakle, mi ćemo ispitati najlakša strategija za besplatno korištenje bujice: iskoristiti razdoblja povrata najboljih VPN-ova na tržištu.

ExpressVPN

Bujica ExpressVPN

Unatoč tome što smo na vrhu naše liste najboljih VPN-a za bujice na tržištu, ExpressVPN omogućuje kupcima da besplatno koriste njegove usluge. Međutim, jedan je problem što se morate pretplatiti na plaćenu uslugu i kasnije je otkazati. Dobivate sav svoj novac natrag, tako da ste učinkovito koristili uslugu bez ikakvog troška. Zamislite to kao da vratite svoj depozit.

VPN djeluje jamstvo povrata novca. Ovaj rok povrata traje 30 dana. To znači da se možete prijaviti za uslugu, koristiti je 30 dana, otkazati, a zatim vratiti sav svoj novac. Oni se ne sukobljavaju kad otkažete pretplatu. Morate samo obavijestiti službu za pomoć kako biste dobili povrat.

ExpressVPN označava sve kutije za bujice. Ima vrlo dobre brzine, u potpunosti štiti sav promet od detekcije i dostupan je kao aplikacija na razini cijelog sustava koji pokriva vašeg torrent klijenta.

Možete dobiti proširenje za preglednik za Krom, Firefox, i Safari. Međutim, ta su proširenja kontroleri za aplikaciju Desktop, tako da će pokriti i vaš torrent klijent. Značajka pod nazivom "split tunneling"Omogućuje vam da odredite koje aplikacije usmjeravaju svoj internetski promet kroz VPN tunel. Ako postavite mogućnost rada podjela uključuje politiku, možete nominirati svoje torrent klijente radi pokrivanja i ostaviti sav svoj internetski promet izvan tunela.

Opcija podijeljenog tuneliranja dostupna je samo za Mac OS X / Mac OS inačica aplikacije. Postoje aplikacije za Windows, Android, iOS, i Linux također. Možete instalirati prilagođeni firmver ExpressVPN-a na kompatibilni wifi usmjerivač koji će pokrivati ​​sve uređaje u vašem domu.

Tvrtka dopušta svakom kupcu da povežite se s uslugom tri puta odjednom. To znači da tri uređaja mogu istovremeno pokrenuti aktivne VPN veze. Ako na usmjerivač instalirate VPN koji se računa kao jedna veza, iako pokriva sve uređaje u vašoj kući.

Mjesta ExpressVPN nema ograničenja podataka na njegovoj usluzi, tako da možete preuzeti koliko želite bez udarca kapom.

Ne morate sve uređaje povezivati ​​na isti poslužitelj. Radi ExpressVPN poslužitelji u 94 zemlje širom svijeta. Sama tvrtka sjedište je na Britanskim Djevičanskim otocima, koji nema zakone o zadržavanju podataka.

Tvrtka ne vodi dnevnike aktivnosti i na taj način je nemoguće prisiljavati na predaju zapisa sudovima. Sustav šifriranja ExpressVPN vrlo je jak. Kad je spojen preko zadanog OpenVPN protokol, koristi a 4096-bitni RSA ključ šifra koja pokriva uspostavu sjednice. To je najviša razina dostupna u industriji. Snaga prve faze šifriranja važna je jer štiti distribuciju ključa šifre za glavnu sesiju. Podaci su zaštićeni a 256-bitni ključ AES šifra.

Služba za pomoć ExpressVPN-a je vrlo dobra i osoblje je svaki dan u godini. Možete pristupiti tehničaru za podršku putem prozor za razgovor uživo na web stranici ExpressVPN. Ako imate problema s koordinacijom VPN-a s torrent klijentom, ne morate biti suzdržani od razgovora s podrškom; tvrtka je u redu s kupcima koji koriste VPN za bujice.

NAJBOLJI VPN ZA TORENTIRANJE: ExpressVPN je naš najbolji izbor i zadovoljstvo koje ćemo koristiti za bujice. Ima veliku poslužiteljsku mrežu koja je optimizirana za brze veze. Jednostavne aplikacije za sve operativne sustave. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Postoji 30-dnevno jamstvo vraćanja novca bez prestanka, tako da možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju ExpressVPN-a.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

Besplatne verzije dobrih VPN-ova

Postoje mnoge plaćene VPN usluge koje nude besplatne verzije. To su sjajni, ali nisu potpuno iste kao izvorna verzija. Dobavljač mora napraviti besplatnu verziju inferiornom kako bi ljudi plaćali premijsku verziju.

Preporučene besplatne verzije dobrih VPN-ova

Srećom, uspjeli smo pronaći nekoliko dobrih VPN-ova koji nude zaista dobre besplatne verzije. U svakom slučaju, besplatna verzija nije baš tako dobra kao plaćena verzija. Ove tvrtke postavljaju ograničenja usluga ili neugodnosti u svoje besplatne VPN-ove potaknuti korisnike da nadograde na plaćenu verziju. Međutim, u donjim slučajevima ta ograničenja nisu neugodna.

Instaliranjem bilo kojeg od ovih VPN-a pružit će se potpuna VPN zaštita za sva preuzimanja s torrenta.

Najbolji besplatni VPN-ovi za bujicu

1. CyberGhost usluga

Besplatni cyberGhost optoni

Ažuriranje: Od 2018. godine, CyberGhost više ne nudi besplatnu verziju svoje aplikacije za stolna računala, pa će se torrenteri morati odlučiti za pretplatu. CyberGhost i dalje čini besplatno proširenje preglednika za Chrome i Firefox, ali neće zaštititi preuzimanja ili prijenose torrenta.

CyberGhost jedna je od preporučenih plaćenih usluga navedenih u ovom vodiču. Međutim, njegova je besplatna verzija također jako dobra i vjerojatno vaša najbolja opcija kada tražite potpuno besplatan VPN.

Kao što biste očekivali, ova besplatna usluga i nije baš tako dobra kao plaćeni VPN. Za početak, kad se povežete s poslužiteljem, aplikacija prikazuje oglas za plaćeni VPN tijekom čekanja. red čekanja započinje tisućama, tako da prije spajanja morate pričekati prilično dugo. To može biti posebno neugodno ako slučajno odaberete pogrešan poslužitelj.

Brzina je smanjena na besplatnoj verziji, ali ovaj VPN je tako brz da je čak i smanjena brzina besplatnog VPN-a brža od većine plaćenih VPN-a na tržištu. Nema ograničenja podataka, ali mogućnosti optimizacije bujica i strujanja videa su isključene u besplatnoj verziji.

Plaćena verzija CyberGhosta vam omogućava pristup poslužitelji u 60 zemalja, ali uz besplatni CyberGhost dobivate izbor servera u 11 zemalja.

Da biste preuzeli i koristili ovu aplikaciju, uopšte vam nije potrebno da se identificirate. Kao i kod plaćene verzije, dobivate zaštitu CyberGhost-ove politike bez zapisivanja. Besplatni VPN možete pokrenuti samo na jednom uređaju. Međutim, kako vam nije potrebno da se identificirate kako biste preuzeli aplikaciju, to se ograničenje ne može primijeniti. Značajke blokiranja oglasa CyberGhost za blokiranje oglasa i praćenja nisu uključene u besplatnu verziju, niti značajka kompresije podataka.

2. Windscribe

vjetropisana početna stranica

Sjedište tvrtke Windscribe je u Kanadi, u kojem je udio bujice u općoj populaciji veći nego bilo gdje u svijetu. Windscribe je u redu s vama koristeći VPN za zaštitu od bujice. Tvrtka briše sve zapise o vezi tri minute nakon prekida sesije. No, ipak bilježi količinu podataka koju potroši svaki besplatni račun.

Ovo je izvrsno plaćeni VPN, a njegova je besplatna verzija gotovo jednako dobra. Uz plaćenu pretplatu možete pristupiti poslužiteljima u 52 zemlje. Besplatna verzija omogućuje vam pristup poslužiteljima u 11 zemalja:

 •         Ujedinjene države
 •         Kanada
 •         Ujedinjeno Kraljevstvo
 •         Hong Kong
 •         Francuska
 •         Njemačka
 •         Luksemburg
 •         Nizozemska
 •         Švicarska
 •         Rumunjska
 •         Norveška

Windscribe ne postavlja ograničenja brzine za besplatnu uslugu, ali postoji ograničenje podataka od 10 GB, što je puno za besplatan VPN. Naknada se vraća na isti dan u mjesecu na koji ste se prijavili.

Windscribe je dostupan i kao aplikacija i kao preglednik. Proširenje za preglednik dostupno je za Chrome, Firefox i Opera - neće pokriti torrent klijenta. Aplikacija je dostupna za Windows, Mac OS X, MacOS, i Android. Putem VPN-a povezujete se aplikacija treće strane na iOS-u i možete ručno instalirati VPN Linux i usmjerivači.

Šifriranje koje nudi aplikacija Windscribe vrlo je snažno. Koristi RSA s 4096-bitnim ključem za uspostavu sesije i glavni šifrir za šifriranje podataka je AES s 256-bitnim ključem.

3. Sakrij.me

sakrij mi web stranicu ss

Sakrij me ima sjedište u Maleziji, što je dobra lokacija za VPN, a tamošnji pravni krajolik omogućuje ovom VPN poduzeću da posluje pod politika bez zapisnika. Uz ovaj besplatni VPN postižete brzinu od najmanje 3 Mbps, a tvrtka besplatnim korisnicima daje podatkovni dodatak od 2 GB mjesečno.

VPN aplikacija se može instalirati na Windows, Mac OS X, MacOS, iOS, i Android. VPN možete ručno instalirati Linux računala i usmjerivači. Tvrtka izbjegava evidentiranje aktivnosti korisnika protiv bilo kakvih osobnih podataka - uključujući IP adresu.

Plaćena verzija može koristiti OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, i PPTP protokoli. S besplatnom verzijom ne možete pristupiti OpenVPN ili SoftEther-u, zato preporučujemo IKEv2, koji uključuje AES enkripcija s 256-bitnim ključem.

besplatna verzija omogućuje P2P aktivnost i omogućuje vam pristup poslužiteljima u tri države:

 •         Nizozemska
 •         Kanada
 •         Singapur

Ako se prijavite za plaćenu verziju, možete otkažite i vratite svoj novac u roku od 14 dana.

4. SurfEasy

Snimak zaslona SurfEasy

SurfEasy je u vlasništvu Symanteca, što mu daje izvrsnu reputaciju. Ova VPN je sa sjedištem u Kanadi, što znači da je podložan istoj liberalnoj nadležnosti kao i Windscribe. Postoje dva plaćena plana za ovaj VPN: paketi Total i Ultra. Ultra paket uključuje dodatnu zaštitu od bujice. Međutim, P2P aktivnosti nisu posebno zabranjene u Totalnim ili besplatnim Basic planovima.

I Basic i Total planovi imaju pristup poslužiteljima u 16 zemalja. Ovi su:

 •         Australija
 •         Brazil
 •         Kanada
 •         Francuska
 •         Njemačka
 •         Italija
 •         Japan
 •         Nizozemska
 •         Norveška
 •         Poljska
 •         Rumunjska
 •         Singapur
 •         Španija
 •         Ukrajina
 •         Ujedinjeno Kraljevstvo
 •         Ujedinjene države

Ultra paket omogućava pristup poslužiteljima u još 15 zemalja.

Tvrtka nudi 7-dnevnu garanciju povrata novca, tako da ovaj VPN vjerojatno ne bi bio dobar izbor za strategiju "prijave i otkazivanja".

SurfEasy aplikacije dostupne su za Windows, Mac OS X, MacOS, Android, i iOS, plus proširenje za preglednik Chrome i Opera. Svaki račun dobiva doplatak od pet istodobnih veza - čak i besplatni plan.

Surfeasy ograničenja mjesečni protok podataka. To je početno postavljeno na 600 MB, što nije puno. Međutim, dovršavanjem određenih zadataka, poput instaliranja i aplikacije i proširenja preglednika, registracije e-pošte ili praćenja usluge na Twitteru, lako možete dobiti doplatak veći od 1 GB mjesečno.

Besplatne verzije VPN-a koje nisu dovoljno dobre

Iako postoje neke sjajne besplatne verzije izvrsnih VPN-a koje treba isprobati, u većini slučajeva im nametanje oštećenja čini beskorisnim za mučenje. Evo nekoliko primjera:

TunnelBear

Snimka zaslona TunnelBear

TunnelBear je izvrstan VPN s simpatičnim, jednostavnim dizajnom. Iznenađujuće, ovaj fantastičan VPN ima besplatna verzija. Mislili biste da bi ovo bilo savršeno za upotrebu prilikom bujice. Međutim:

 •         Besplatna verzija omogućuje samo protok podataka od 500 MB mjesečno
 •         Tvrtka ne dozvoljava da se njen VPN koristi za bujice

Dakle, TunnelBear bi bio sjajan za pregledavanje malih podataka, ali, ipak to nije izvediv izbor za bujice.

ProtonVPN

Snimka zaslona ProtonVPN

Proton je švicarska tvrtka koja proizvodi fantastičan siguran sustav e-pošte. Tvrtka je za proizvodnju koristila svoju stručnost stvarno dobra VPN usluga. Struktura naplate ProtonVPN-a malo je neobična. Tvrtka proizvodi i plaćeni i besplatni VPN. Proton tvrdi da su obje verzije potpuno iste.  Pretplatnici na plaćenu verziju financiraju besplatnu verziju. Možda mislite da je ovo savršeno besplatno VPN, ali:

 •         Torrenting nije dopušteno

SaferVPN

Najbolji besplatni VPN-i za torrenting (i rizici njihove upotrebe)

SaferVPN je izvrsna usluga koju često preporučujemo u Comparitechu. Uslugu možete isprobati na 24-satno besplatno probno razdoblje i također dobiješ 14-dnevna garancija povrata novca. Dakle, ovaj VPN možete besplatno koristiti dan, prijaviti se, a nakon dva tjedna otkazati i vratiti svoj novac.

Besplatna verzija SaferVPN dostupna je nakon što dovršite besplatnu probnu verziju ako se ne želite pretplatiti. Međutim:

 •         Dobivate samo mjesečni dodatak od 500 MB
 •         Dostupno je samo kao proširenje za preglednik i neće pokriti vaš torrent klijent

SecurityKISS

Snimka zaslona SecurityKISS

SecurityKISS je također jeftina VPN usluga dostupno besplatno. Tvrtka je sa sjedištem u Republici Irskoj. Ova VPN usluga izjavljuje da vodi „minimalne zapise“. Ne morate uopće davati nikakve podatke o sebi kako biste koristili besplatni VPN. Ne morate čak ni postavljati korisničko ime i zaporku.

Aplikacija koristi OpenVPN u svojoj Windows i Mac OS X / macOS verzije. Ovo je najbolji dostupni VPN protokol. L2TP dostupno je za Windows, Mac OS X, MacOS, Android, iOS, i Linux. Besplatna verzija VPN-a najniža je od pet razina. Najskuplji plan daje pristup poslužitelji u 16 zemalja i besplatni VPN ima pristup poslužiteljima u četiri zemlje.

Međutim, ne biste htjeli koristiti plaćenu verziju ovog VPN-a za bujicu jer su oni minimalni dnevnici uključuju vašu IP adresu i vremenske oznake vaših sesija. Ostali razlozi zbog kojih SecurityKiss nije prikladan za bujice uključuju:

 •         Crackable 1024-bitna RSA enkripcija za uspostavljanje sesije
 •         Ograničenje propusnosti podataka od 300 MB dnevno
 •         Uvjeti usluge zabrane bujice

ProXPN

Snimka zaslona ProXPN

ProXPN omogućuje bujicu i uključuje OpenVPN zaštitu. Sjedište VPN-a ima sjedište u SAD-u, što nije idealno mjesto za uslugu privatnosti jer ga čini ranjivim pritiskom vlade i pravnim izazovima. Plaćena verzija VPN-a nudi poslužitelje u SAD-u, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Singapuru. Međutim, besplatna verzija omogućuje pristup samo poslužiteljima u SAD-u.

Možete se prijaviti za Premium (plaćenu) uslugu i dobiti razdoblje povrata od 30 dana. To bi bilo bolje nego koristiti besplatnu verziju jer:

 •         Torrenting nije dopušteno
 •         Brzina prijenosa podataka ograničena je na 300 Kbps

Besplatne VPN-ove koje treba izbjegavati

Tamo su neke vrlo loši besplatni VPN-ovi to bi trebalo izbjegavati pod svaku cijenu, a ne samo zbog bujica. Ove VPN-ove čini ili crnačka lista pružajući strašnu uslugu, ugrožavajući sigurnost korisnika, ili samo običnim, ispravnim i besramno nepošten. Dakle, bez obzira koliko vas njihovo oglašavanje može primiriti, ni pod kojim uvjetima ne instalirajte sljedeće VPN-ove.

Hola!

Hola! je besplatna usluga za koju se pretpostavlja da je VPN, ali nije. Sustav oponaša Tor mrežu time što koristi veze članova da bi prošao kroz veze drugih korisnika. Ovo se predstavlja vrlo slično kao uzajamno korisno postavljanje koje služi zajednici. Međutim, organizacija koja vodi Hola! također posjeduje tvrtku koja prodaje pristup mreži. Dakle, besplatni korisnici dopuštaju drugim korisnicima da prođu svoje veze kroz njihov sustav u zamjenu za istu uslugu zauzvrat. Međutim, korisnici koji plaćaju ne moraju prihvatiti tuđi promet.

U suštini, Hola! prodaje propusnu širinu lakovjernih članova. Pogoršava se. Hola! oglašava se kao usluga privatnosti, a ipak njegova besplatna verzija uopće ne uključuje enkripciju. Operativna metodologija Hola! šalje vaš promet putem internetskih veza drugih ljudi. Ako se nalazite kao izlazna točka - oznaka koja se pojavljuje nasumično - mnoštvo internetskih prometa drugih ljudi na sebi ima vašu IP adresu.

Sestrinska tvrtka koja prodaje pristup mreži zove se Luminati. Tvrtka ne čini napor da pregledava korisnike. Tako, vrlo je atraktivan za kriminalne elemente i hakere kojima je potrebna pokriće za ilegalne aktivnosti na internetu. Kao besplatan korisnik, nemate kontrolu nad tim tko prolazi njihov promet putem vaše internetske veze. Ako netko čini kazneno djelo, koje se može pratiti na vašoj IP adresi, vi mogao ući u puno problema.

Tor-ova ruta Hola! uvodi nedostatak performansi. The Hola! mreža ne vodi vaš promet sve do odredišta. Umjesto toga, vaš promet skače širom svijeta kroz nekoliko različitih čvorova, a izlazna točka mogla bi biti bilo gdje. Vaš se promet zatim mora nastaviti preko interneta nezaštićen. Ovo bi konačno putovanje moglo biti s jedne na drugu stranu svijeta. Tako, Hola! rezultira u vrlo maloj brzini prijenosa i beskorisno je za preuzimanje.

Štit za žarište

Hotspot Shield bila je zvijezda CSIRO studije o lošim VPN-ima (PDF) i istaknuta je mjesta u upozorenjima istraživačke skupine. Istraživači su otkrili da VPN preusmjerava pristup članova do određenih web lokacija putem pridruženih programa, pa VPN-ovo matično poduzeće, AnchorFree, zarađuje proviziju za sve što korisnici kupuju na tim mjestima. Dakle, VPN vas može preusmjeriti na Overstock.com, gdje AnchorFree zarađuje postotak od svega što na toj stranici platite. To se također događa ako pokrećete VPN i kupujete u Alibaba, eBay, Newegg, Macy, Najbolja kupovina, ili Cilj.

AnchorFree marketinška ruka navodno prodaje oglasni prostor na web stranicama koje posjetite. Možda mislite da su oglasi koji vidite dio originalnih web stranica. Međutim, Hotspot ubacuje oglase na web stranice. Dakle, dok drugi VPN-ovi nude dodatnu uslugu blokiranja oglasa, Hotspot Shield može dodati dodatne oglase u ili zamjenjuje postojeće.

Ako imate pretplatu na Netflix, Hotspot Shield blokirat će vam pristup web stranici Netflix i umjesto toga stavite stranicu upozorenja koja vam govori da kupite plaćenu verziju VPN-a, Hotspot Shield Elite.

Brzina preuzimanja putem poslužitelja Hotspot Shield u SAD je ograničena na 1,4 Mbps i tako će i biti usporite vezu.

Vidi također: Pregled zaštitne točke

Betternet

Betternet je još jedan VPN u vlasništvu AnchorFree. To su otkrili istraživači CSIRO-a besplatni VPN sadrži zlonamjerni softver, adware i kodove za praćenje. U stvari, to uključuje 14 različitih koda za praćenje, što je puno više od većine zamrlih VPN-ova. Otkrio je i CSIRO 13 primjera zlonamjernog softvera u aplikaciji Betternet.

Uvjeti pružanja usluge Betternet dajte VPN-u pravo da tvrtkama trećih strana odobri pristup vašem računalu. U istom dokumentu, usluga se oslobađa svake odgovornosti za postupke tih trećih strana.

Besplatna verzija VPN-a omogućuje vam pristup poslužitelju u Sjedinjenim Državama, tako da su korisnici ranjivi na trolove autorskog prava i kazne od ISP-a.

Betternet VPN smanjuje brzinu prijenosa. U autorovom iskustvu, prekoatlantska veza s njujorškim serverom smanjila je brzinu preuzimanja na oko 20 posto njegove nezaštićene brzine.

Jeftini VPN-ovi pogodni za bujicu

Tržište VPN puno je ponuda za dobre VPN-ove. Za manje od 3 dolara mjesečno možete se pretplatiti na VPN uslugu koja je mnogo bolja od besplatne VPN koja će vam omogućiti da privatno i bez problema s brzinama upravljate bujicama. Evo tri sjajna VPN-a za ispod 3 dolara mjesečno.

CyberGhost

Cyberghost bujica

CyberGhost nudi vrlo dobre brzine. Ovo je izvrsna usluga o kojoj ćete pročitati više u kasnijem dijelu ovog vodiča. Sjedište tvrtke je u Rumunjskoj, gdje je Visoki sud dosljedno izbacuje zakone koji nameću zahtjeve za zadržavanje podataka o davateljima usluga. Dakle, vaš identitet je vrlo dobro zaštićen CyberGhost.

Tvrtka ne čuva nikakve prepoznatljive podatke o svojim kupcima. Sve što imaju o vama je broj računa. Zasebna tvrtka sa sjedištem u drugoj zemlji prikuplja uplatu i potom obaviještava CyberGhost da račun XYZ ima kredit do određenog datuma. CyberGhost ne vodi zapise o aktivnostima, pa će vam biti nemoguće ući u trag.

Tvrtka posluje poslužitelji u 60 zemalja, pruža vam obilje mogućnosti da pronađete lokaciju koja vam je blizu. Početni zaslon omogućuje vam da odredite za što namjeravate koristiti VPN. Torrenting je jedna od tih opcija. Kad odaberete tu opciju, aplikacija prilagođava sve svoje postavke kako bi optimizirala preuzimanje i odabire poslužitelj posebno konfiguriran za olakšavanje dijeljenja datoteka P2P.

CyberGhost može blokiranje oglasa i praćenje kolačića i dodana kompresija podataka sjajno je za ubrzavanje preuzimanja.

Tamo su nema ograničenja podataka na plaćenoj verziji CyberGhosta. Možete spojiti do sedam uređaja odjednom. Glatka aplikacija CyberGhost dostupna je na Windows, Mac OS X, MacOS, Android, i iOS uređaji. Usluga se može ručno instalirati na Linux i wifi usmjerivači. Instalacija usmjerivača pokriva sve uređaje u vašem domu, ali se smatra samo jednom od sedam istodobnih veza.

Aplikacija CyberGhost sadrži dvije opcije tuneliranja u splitima. Prvi od njih omogućuje vam imenovanje internetske adrese na koju će se nalaziti VPN tunel ne primijeniti. Ova opcija vas više neće zanimati kao bujica. Drugi, možete postaviti VPN da štiti samo određene programe, tako da može jednostavno zaštititi torrent klijent bez utjecaja na druge aplikacije.

CyberGhost odgovara visokoj sigurnosti ExpressVPN-a. Koristi a 4096-bitni RSA ključ šifra za uspostavu sjednice i zaštitu razmjene ključeva. Kanal podataka zaštićen je 256-bitni ključ AES šifriranje.

CyberGhost nudi podrška uživo tijekom europskog radnog vremena. Možete ih kontaktirati i putem web obrazac, ili kroz stranicu u aplikaciji. Možete ih dobiti i e-poštom. Primjetite to za poziv službe za pomoć trebate navesti adresu e-pošte gdje se možete obratiti i to razbija sve izvrsne značajke anonimnosti koju je CyberGhost postavio. Umjesto toga, pretraživanjem možete pronaći rješenje za svoj problem baza znanja na web mjestu, što je vrlo opsežno.

CyberGhost vam daje 45-dnevna garancija povrata novca i oni se ne svađaju kad tražite da otkažete uslugu.

DOBRO PRORAČUN VPN: CyberGhost je sjajan izbor. Snažan u privatnosti, velike brzine i pouzdan za bujicu. Jednostavno je za postavljanje i upotrebu. Odlično funkcionira s većinom web stranica za streaming, ali ne i s Amazon Prime. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Cyberghosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

PrivateVPN

privatevpn posao

PrivateVPN postavili su bujice i osnivači i dalje vode kampanju za pravo na slobodu interneta. Dakle, pomoćno osoblje vas neće suditi zbog mučenja. Tehničari podrške dostupni su putem skočnog prozora uživo na web mjestu i oni mogu pomoću softvera za daljinsko upravljanje preuzeti vaše računalo s vašim dopuštenjem. To im omogućuje da istraže probleme i riješe ih umjesto vas. Neće vas otkupiti policajcima ako se problem odnosi na vašu muku.

Pošto je ovaj VPN postavljen za preuzimanje, on ga ima nema ograničenja podataka i ponude izvrsne brzine. Broj poslužitelja ovog VPN-a vrlo je nizak u usporedbi s drugim vodećim VPN-ovima. Međutim, tvrtka je svoje servere proširila po cijelom svijetu, što znači da nudi lokacije u 56 zemalja.

Tvrtka je sa sjedištem u Švedskoj i nepokolebljivo je to uopće ne drži trupce. Stanje čuvanja podataka u Švedskoj bilo je ratno polje u posljednjih nekoliko godina. To je zbog članstva zemlje u EU, koja i dalje pokušava nametnuti evidenciju davatelja digitalnih usluga u svojim državama članicama. Nekoliko drugih švedskih VPN kompanija preselilo se na Mauricijus samo kako bi postalo sigurna. Međutim, vođe PrivateVPN-a radije stoje i bore se. Ova se politika isplatila krajem 2016. godine Švedski aktivisti za zaštitu privatnosti uspjeli su uvjeriti europski sud pravde da poništi sve zakone o zadržavanju podataka u Europi.

Enkripcija uspostave sesije ove usluge nije toliko snažna kao CyberGhost i ExpressVPN jer njegova RSA implementacija koristi 2048-bitni ključ, ali to se i dalje smatra nepojmljivim. 256-bitni ključ AES šifra je isti visoki standard kao i prethodna dva VPN-a. Alternativno je 128-bitni Blowfish alternativni sustav šifriranja dostupan u aplikaciji.

PrivateVPN koristi iste politike privatnosti računa kao CyberGhost. U stvari, koristi isto poduzeće za naplatu plaćanja - Cleverbridge - za zaštitu identiteta svojih kupaca. Identificirani ste samo brojem računa u sustavu PrivateVPN.

PrivateVPN dopušta šest istodobnih veza a ti možeš instalirajte ga na usmjerivač da biste jednim uređajem pokrili sve uređaje u vašem domu. Aplikacija PrivateVPN može se instalirati na Windows, Mac OS X, MacOS, Android, i iOS. Uslugu možete instalirati i ručno na Linux računalima.

PrivateVPN ponude pet mjeseci koristiti besplatno, ali morate platiti jednogodišnju pretplatu da biste to postigli i izgubili ćete te besplatne mjesece ako otkažete uslugu. Jamstvo povrata novca PrivateVPN traje 30 dana. Možete ga koristiti mjesec dana, otkazati ga i vratite sav svoj novac. Postupak otkazivanja je jednostavan i brz.

ODLIČNA ZA BRZU: PrivateVPN je pouzdano pouzdan. Dobro za opću upotrebu i bujice. Brzine su bile iznenađujuće dobre na ovom kraju tržišta. To bi moglo učiniti s više poslužitelja i nedostaje podrška 24 sata dnevno. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju PrivateVPN.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

NordVPN

NordVPN bujica

NordVPN je još jedan top VPN koji nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Možete se prijaviti, koristiti uslugu mjesec dana, otkazati je, a zatim vratiti sav svoj novac. Tvrtka ne predstavlja probleme kad se suoči sa zahtjevom za povrat sredstava - testirali smo postupak anonimno.

Sjedište tvrtke je u Panami. NordVPN nema poslužitelje u Panami i to ne čuva trupce u aktivnostima svojih kupaca, tako da su bujice dovoljno zaštićene ovom uslugom.

Šifriranje podataka koje nudi NordVPN koristi 256-bitni ključ AES šifra. Distribucija AES ključa zaštićena je a 2048-bitni RSA ključ šifriranje. Ostale zanimljive sigurnosne mjere koje nudi NordVPN jesu dvostruki skok VPN, koja mjesta dva sloja enkripcije na vašim vezama i rute kroz dva poslužitelja u različitim zemljama. Također, imate mogućnost povezivanja putem VPN-a na mrežu Tor. Iako će ove dvije usluge zaista temeljito zaštititi vaš identitet tijekom bujice, dodatna usmjeravanja usporit će vašu vezu. Možda biste radije prošli te sustave ekstra snage kako biste ubrzali preuzimanje.

Tim za korisničku podršku dostupan je putem obrazac za prijavu ulaznica na web mjestu NordVPN ili putem e. Iako ti kanali nisu tako brzi kao razgovor uživo, tim službe za pomoć vrlo brzo odgovara na upite. Tvrtka je dobra prema kupcima koji koriste sustav za bujice, tako da možete slobodno razgovarati kad trebate kontaktirati korisničku podršku s problemom vezanim uz bujicu.

Možete instalirati NordVPN aplikaciju na Windows, Mac OS X, MacOS, Android, i iOS. VPN možete postaviti i ručno Linux računala i wifi usmjerivači. Dobivate doplatak od šest istodobnih veza a instalacija usmjerivača smatra se samo jednom od onih iako pokriva sve uređaje u vašem domu.

Bazen poslužitelja NordVPN vrlo je velik. Teče 3.657 poslužitelja proširila se u 62 zemlje od vremena pisanja. To vam daje bolju šansu da pronađete poslužitelj u vašoj blizini. Popis odabira poslužitelja uključuje vrijeme vraćanja pinga s vaše lokacije i opterećenje svakog poslužitelja koji će vam pomoći da odaberete brzu rutu za preuzimanje torrent.

SLOBODAN IZBOR: NordVPN je dobar svestrani napadač. Opcija velike vrijednosti koja pouzdano djeluje uz bujicu. Istovremeno povezuje do 6 uređaja Aplikacija ne nudi izbor izmjene poslužitelja. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Zašto vam treba VPN za bujice

Peer-to-Peer protokoli, osobito BitTorrent, inovativne su metodologije pohrane i prijenosa datoteka, no većina implementacija ove nevjerojatne tehnologije fokusirana je na ilegalno preuzimanje datoteka zaštićenih autorskim pravima.

Iako plaćeni sustavi mogu upotrebljavati bujice za distribuciju datoteka, nisu toliko popularni kao web lokacije i grupe koje vam daju besplatne stvari. Comparitech ne odobrava kršenje autorskih prava i stoga se ovaj članak usredotočuje na sustavi distribucije medija za pretplatu koji koriste BitTorrent protokol kako bi vam omogućili legalnu zabavu.

S obzirom da se BitTorrent često koristi za ilegalno preuzimanje, ISP-ovi paze na bujicu prometa. Čak i ako sustav torrenting koristite u pravne svrhe, vaš davatelj internetskih usluga možda vas i dalje označava. U ovom slučaju mogli biste biti kažnjeni za preuzimanje i uvući se u pravni zaplet čak i ako niste učinili ništa loše. ISP-ovi se često koriste Sandvine ili sličan sustav koji identificira bujicu prometa i šalje RESET naredbe vršnjaku. Zbog toga se vaše veze neprestano raspadaju, što onemogućuje preuzimanje bilo čega.

Da biste izbjegli probleme koji mogu proizaći iz vašeg davatelja internetskih usluga koji otkrivaju vaše bujice, bolje je maskirati vaš internetski promet. Ovo je usluga koju VPN-ovi dobro obavljaju. Nekoliko je problema koje treba uzeti u obzir pri odabiru VPN-a za bujicu. Morate pronaći uslugu koja ima sve sljedeće atribute:

 •         Velike brzine za brzo preuzimanje
 •         Neograničena propusnost
 •         Velika poslužiteljska mreža
 •         Nema trupaca
 •         Snažna enkripcija za blokiranje inspekcije dubokog paketa
 •         Sveobuhvatno maskiranje adresa
 •         Prosljeđivanje luka radi pomaganja u bujici
 •         Neograničeno podataka
 •         Obuhvat na cijelom sustavu (ne samo preglednik)

Popis zahtjeva za bujica VPN pravi je servis vrlo težak za pronaći.

Zamjena VPN adrese i privatnost

Nekoliko problema postavljenih u opisima VPN-ova gore potrebno je dodatno objasniti. Kada tražite besplatan VPN za bujice, morate biti sigurni da zamjenjuje vašu IP adresu. To je zato što svatko iz bujice može vidjeti IP adrese vršnjaka. Te su informacije advokatske tvrtke koristile za pronalaženje preuzimanja i pogodile ih s nagodbenim pismima tražeći naknadu. U drugim slučajevima, bujice su bile prisiljene predati evidenciju svih adresa koje su posjetile stranicu.

Tako, morate biti sigurni da vaša stvarna IP adresa nije vidljiva na internetu. Zbog ovog razloga, trebali biste pregledati besplatni VPN i testirati ga prije povezivanja s bujicom. Nisu svi VPN-ovi dovoljno skrivali vašu adresu i tako bi vas mogli izložiti lošim akterima.

Pitanje zadržavanja podataka od vitalne je važnosti pri odabiru VPN-a. Ako VPN zamijeni vašu IP adresu, od te zaštite nema koristi ako oni o tome obavijeste odvjetnike za autorska prava ili policiju kojemu je korisniku u određeno vrijeme bila predstavljena IP adresa. Pitanje da li VPN usluga namjerno odaje ove informacije nije važno. Kad im se dostavi sudski nalog, osoblje i vlasnici VPN tvrtke imaju tri izbora: predati sve svoje zapisnike; otići u zatvor i otvoriti vrata svoje tvrtke i oduzeti im sve zapisnike dok su odsutni; ili ići u zatvor, dobiti zabranu poslovanja i oduzeti im sve zapisnike. Tako, jedina obrana koju mogu ponuditi je da ne vodi evidenciju. Ako nema zapisnika o korisničkoj aktivnosti ili prepoznatljivih podataka, treće strane ne mogu zahtijevati, krasti ili prisiljavati takve podatke od pružatelja VPN-a..

VPN industrija je vrlo gužva i konkurencija je žestoka. Sve VPN tvrtke znaju o važnosti privatnosti za korisnike. Mnogi čuvaju zapisnike koji identificiraju korisnike usprkos tvrdnjama o suprotnom. Neke tvrtke plešu oko definicije što je zapisnik i hoće protegnuti definiciju podataka o kojima se osoba može identificirati. Neki iskreno lažu i kažu da ne vode zapisnike kad se to zapravo događa.

Mjesto sjedišta davatelja VPN-a je također važno. Neke su države vrlo snažne u pogledu primjene autorskih prava. Ako se VPN tvrtka nalazi u zemlji koja ima snažne zakone o autorskim pravima, vlasnicima te tvrtke može prijetiti zatvorska kazna ili novčana kazna ako ne uspiju surađivati ​​s policijskim agencijama. Ta prijetnja može biti dovoljna da žrtvujem vam svoju anonimnost.

Odabir VPN poslužitelja za bujicu

Kao opće pravilo, bolje je povezati se s VPN serverom što je bliže izvoru podataka kojem pristupate. To je zato što VPN-ovi preusmjeriti internetski promet putem VPN poslužitelja. Ako ste, na primjer, u Turskoj i povezujete se s web poslužiteljem u Njemačkoj, preusmjeravanjem cjelokupnog prometa putem VPN-a smještenom u Hong Kongu stvorit ćete dodatnu udaljenost za svaki dio podataka i putovanje te usporiti preuzimanje.

Prilikom bujice vjerojatno se istovremeno povezujete s vršnjacima širom svijeta, pa nije izvedivo povezivanje s VPN serverom u blizini izvora. Alternativna strategija odabira VPN poslužitelja je povežite se sa serverom koji vam je blizu. Da biste zakomplicirali pravni postupak koji bi se mogao dogoditi ako itko pokuša pratiti vaše aktivnosti, i vi biste to bili bolje je povezati se s lokacijom poslužitelja izvan svoje zemlje. Dakle, ako se nalazite u Velikoj Britaniji, povežite se preko Nizozemske ili Francuske.

Vodeće VPN-ove imaju poslužitelje u mnogim zemljama. Ako se nalazite u Europi, vjerovatno ćete dobiti obilje izbora od bilo koje VPN usluge. Međutim, mnoge besplatne VPN usluge nude samo jednu VPN lokaciju, što je često u SAD-u.

Treba li izbjegavati "besplatne" VPN-ove?

Nećete pronaći nikakve stvarno dobre besplatne VPN-e koji dopuštaju bujicu, velike brzine i snažno šifriranje. Troškovi vezani uz kvalitetnu uslugu samo onemogućuju profitabilno pružanje besplatnih usluga.

Iako postoje stotine VPN-ova na tržištu, iznenađujuće malo njih nudi odgovarajuću zaštitu privatnosti. Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation otkrili su da 18 posto VPN-ova na tržištu uopće ne uključuje enkripciju (PDF). Ta je studija održana krajem 2016. i ispitala je ukupno ukupno 283 VPN usluge. Bez šifriranja, podaci vašeg protokola o vezama vidljivi su vašem davatelju internetskih usluga. Tada se suočavate s opasnostima od evidentiranje aktivnosti i Sandvina intervencija.

CSIRO papir naglašava to rizična strategija je samo odabir usluge sa stranice rezultata tražilice. Možete trošiti vrijeme na instaliranje VPN-a koji ne uključuje enkripciju, jer bez enkripcije, VPN ne nudi zaštitu od vašeg davatelja internetskih usluga

Besplatne usluge često djeluju kao voditelj gubitaka. Tvrtke proizvode besplatne VPN-ove kako bi klijente usmjerili u druge profitne centre. Na primjer, CSIRO je to utvrdio 75 posto VPN-ova u studiji sadržavalo je knjižnice za praćenje. Programiranje tih značajki u VPN softver košta novac, a ne poboljšava uslugu za kupca. Pa, zašto to rade? To besplatne VPN usluge zarađuju novac prateći aktivnosti kupaca i prodaju tih podataka oglašivačima. Dakle, dok ljudi instaliraju VPN-ove kako bi prikrili svoje internetske navike, besplatni VPN koji su odabrali vjerojatno će snimati i dijeliti svoje podatke, a ne čuvati ih tajnim.

Ostali besplatni VPN-ovi zaradite novac prikazivanjem reklama korisnicima, bilo u aplikaciji ili se ubrizgavaju na web stranice čim se učitavaju u preglednike.

Tor mreža zanimljiva je opcija za one koji traže zaštitu privatnosti. Ovaj je besplatna usluga koju vode volonteri koji djeluje poput VPN-a usmjeravanjem prometa nasumično kroz nekoliko releja ili čvorova. Nažalost, Tor nije pogodan za bujicu. Prijenosi odskakuju po cijelom svijetu, a zatim moraju ponovno prolaziti internetom kad izađu iz mreže. Zbog toga je preuzimanje velikih datoteka vrlo sporo i opterećuje mrežu Tor kao cjeline.

Zaključak

Kao što možete vidjeti iz našeg istraživanja, nasumično odabir besplatnog VPN-a nije preporučljiva strategija kad tražite zaštitu od bujice. Već preuzimate puno rizika koristeći P2P mreže, tako da morate biti vrlo, vrlo sigurni da vam VPN pruža zaštitu od lijevanog željeza.

Nažalost, kvaliteta besplatnih VPN-a kreće se od „loše"Do"kriminalac.„Dakle, od snova biste trebali odustati od snova o besplatnoj adekvatnoj zaštiti. Nekoliko besplatnih servisa na našem popisu stabilni su ugledni i izvrsni VPN-ovi i trebali biste se fokusirati na taj popis ako ste stvarno odlučni da uopće ne platite ništa.

Vidi također:
VPN recenzije
6 najboljih VPN-ova za bujicu & P2P za 2018. godinu

Slika: Volim P2P Manuel Gonzalez Noriega preko Flickr-a. Licencirano pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 62

Adblock
detector