Najbolji VPN-ovi za Filipine, a neke koje treba izbjegavati

Najbolji VPN-ovi za Filipine
Korisnici interneta na Filipinima uglavnom uživaju slobodu pristupa i izražavanja na razini iznad svojih vršnjaka u jugoistočnoj Aziji. Ovo se pravo pridržava ustava Filipina koja smatra da je ključna za svakog građanina.

U ovom trenutku se čini da se vodi bitka između sve autoritarnije vlade Filipina koja želi uvesti veća ograničenja i običnih građana koji pokušavaju povratiti svoja prava. Zakon o sprječavanju kibernetičkih kriminala iz 2012. pokušao je regulirati mrežu s daleko većim nadzorom, ali druga oružja države pružaju potrebnu ravnotežnu silu.

Da biste na Filipinima ostali sigurni i sigurni na internetu, preporučujemo vam da koristite virtualnu privatnu mrežu (VPN). To je zgodan dio softvera koji održava vašu anonimnost na mreži kriptirajući sav promet koji teče prema vašem uređaju i sa njega i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja izvan vaše zemlje. Nosivi hakeri i nadzorne agencije su stalno u zraku.

VPN-ovi su također sjajan način povezivanja s omiljenim sadržajem i uslugama streaminga s bilo kojeg mjesta.

Ako ne želite pročitati ostatak ovog članka, evo našeg popisa najboljih VPN-a za Filipine:

 1. ExpressVPN Naš najbolji izbor VPN za Filipine. Velika brzina, velika sigurnost i funkcionira s popularnim servisima za strujanje. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. CyberGhost Najbolja proračunska opcija s jednostavnim aplikacijama. Poslužitelji su brzi i sigurni s puno njih koji se nalaze na Filipinima.
 3. NordVPN Davatelj veterana. Snažne značajke zaštite i privatnosti. Djeluje dobro za streaming videa pri velikim brzinama.
 4. IPVanish Poznat po svojim dobrim brzinama i sigurnoj usluzi. Jednostavan za upotrebu, ali ne i najjeftiniji na ovom popisu. Popularno za bujice.
 5. VyprVPN Popularno za deblokiranje geografski ograničenog sadržaja i brzine strujanja.

VPN je također odličan izbor za strane emigrante koji žive na Filipinima koji žele pristupiti lokalnom sadržaju iz svoje domovine, poput BBC iPlayera, Netflixa, Hulua, Sky Sportsa ili BeIN sporta. Filipinci koji putuju u inozemstvo također mogu koristiti VPN za pristup kanalima poput SkyCable i Cablelink.

Najbolji VPN-ovi za Filipine

Naš popis najboljih VPN-a za Filipine zasnovan je na sljedećim čimbenicima:

 1. Brzina i stabilnost usluge
 2. Velika mreža poslužitelja širom svijeta za iseljenike koji će deblokirati sadržaj
 3. Jaki parametri šifriranja za održavanje privatnosti i anonimnosti
 4. Jednostavnost korištenja
 5. Aplikacije za Android i iOS

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN svrstava se u jednu od naših najboljih VPN usluga zbog korisničkog pristupa, minimalističkog dizajna i posvećenosti brzini i sigurnosti. Izgled je jednostavan i intuitivan s gotovo nikakvim stankama.

Nudi veliku mrežu od preko 1500 poslužitelja koji su raspoređeni u 94 zemlje, uključujući neke na Filipinima. Ove mogućnosti čine koristan izbor za iseljenike koji žive u zemlji, kao i lokalne stanovnike koji putuju u inozemstvo koji žele ostati u kontaktu s lokalnim sadržajem..

Pitanja privatnosti umanjuju pravila ExpressVPN-a da uopće ne spremaju nikakve zapise o prometu. Postoji klizak zadržavanja metapodataka koji se odnosi na datum (ne vrijeme) veze, odabir lokacije poslužitelja i ukupnu propusnu širinu. Vaša pojedinačna IP adresa neće se zabilježiti.

Ako i dalje želite ostati potpuno anonimni, moguće je prijaviti se putem računa e-pošte sa snimkom i platiti putem Bitcoina. To znači da je vaš digitalni otisak uglavnom skriven.

Protokoli šifriranja strogi su. ExpressVPN koristi 256-bitni AES-CBC uz korištenje oba HMAC provjere autentičnosti i savršene tajnosti naprijed. Internetska sklopka za zaustavljanje privremeno zaustavlja sav web promet ako veza neočekivano padne.

Usluga otključava geo-ograničeni sadržaj na Netflixu bez ikakvih problema. Radi i sa Huluom i BBC iPlayerom te podržava bujice.

Postoje aplikacije za Android i iOS kao i podrška za radne površine za Windows i MacOS.

Pros:

 • Superfazni poslužitelj u Singapuru služi Filipine s dostupnom opcionom lokalnom IP adresom
 • Velika poslužiteljska mreža može deblokirati filipinski sadržaj gotovo bilo gdje u inozemstvu
 • Sav promet je šifriran, zaobići nametljivo nadgledanje i prevladavajuću cenzuru
 • Aplikacije za Windows, MacOS, Android, iOS i Linux
 • Dostupno je anonimno postavljanje i plaćanja
 • 24-satno osoblje za pomoć u chatu izvrsno je za rad kroz bilo koje probleme.

Cons:

 • Nešto skuplje od nekih njegovih konkurenata, iskoristite kupon za popust

najbolji VPN-ovi za Filipine: ExpressVPN je naš izbor broj 1. Optimiziran za brze veze. Ocjenjuje visoko nad svojim konkurentima za deblokiranje Netflixa i drugih web lokacija za streaming. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Postoji 30-dnevno jamstvo vraćanja novca bez prestanka, tako da možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu recenziju ExpressVPN.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost značajno je povećao izbor svojih poslužitelja i posebno dobro obavlja posao za početnike koji ne žele mnoštvo prilagodljivih opcija. Brzina je brzina, sučelje je lako za korištenje, a standardi privatnosti strogi su.

Tvrtka koja je osnovana u Rumunjskoj kaže da ne pohranjuje nikakve korisničke zapisnike ili podatke. Međutim, u posljednje vrijeme bilo je nekoliko promjena u menadžmentu - točnije njegovo stjecanje izraelske tvrtke sa sjedištem u Londonu. To može utjecati na uvjete korištenja. Čitatelje ćemo stalno objavljivati.

S više od 5690 poslužitelja raspoređenih u 90 zemalja, postoji obilje mogućnosti za odgovarajuću vezu.

Aplikacije su dostupne i za Android i iOS, kao i za podršku za radne površine za Windows MacOS i Linux.

CyberGhost koristi 256-bitnu AES enkripciju na OpenVPN protokolu prema 2.048-bitnim RSA ključevima i MD5 HMAC provjeru autentičnosti. Uključena je i internetska sklopka za ubijanje, što znači da će se web promet zaustaviti ako veza padne.

Pros:

 • Dobavljač velike vrijednosti s brzim poslužiteljima koji su izvrsni za strujanje i preuzimanje
 • Aplikacije su jednostavne za korištenje i izvrsne su za nove korisnike
 • Istovremeno povežite do sedam uređaja
 • Ne zadržava zapise o aktivnostima korisnika i pruža snažno šifriranje za zaobilaženje otkrivanja aktivnosti
 • Pouzdana i dobro znana podrška 24 sata dnevno

Cons:

 • Ne radi u Kini ili UAE

NAJBOLJI IZBOR PRORAČUNA: CyberGhost ima jednostavno postavljanje. Radi dobro na Filipinima. Dobra opcija ako tražite brzu, pouzdanu vezu i jednostavno sučelje. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN možda se ne može pohvaliti istim besprijekornim dizajnom koji je zaštitni znak Expressa, ali nemojte dopustiti da vas zavara da mislite da nije vrhunska usluga. Tvrtka postoji već više od desetljeća i to iskustvo joj je pomoglo u postizanju pobjedničkog proizvoda kada se svrstao u brzinu i privatnost.

To je još jedan gorljivi usvajač pravila s potpuno nula-zapisima, što znači da zadržava nulte podatke o sesijama korisnika, prometu ili vremenskim žigima.

Ova politika spriječila je pokušaje nadzornih agencija da identificiraju korisnike i dobiju podatke o njima. NordVPN priznaje najmanje dva slučaja u kojima je primio službene zahtjeve za podacima, ali kaže da nije bilo načina da se ispune. Ljudi koji cijene privatnost trebali bi se odmarati lako. Činjenica da je uključena u Panamu - izvan dosega bilo kojeg zakona o zadržavanju podataka - također je još jedan faktor dobrog osjećaja.

Tvrtka posluje s više od 5200 poslužitelja u 60 zemalja, što ga čini snažnim izborom za čitav niz web aktivnosti. U stvari, to je jedna od rijetkih VPN tvrtki koja vam pomaže odabrati server posebno za vaše potrebe - to bi mogao biti anti-DDoS, streaming videa, dvostruki VPN, Tor preko VPN-a ili namjenski IP.

Na Filipinima nema mogućnosti povezivanja s poslužiteljem, ali velika mreža poslužitelja u obližnjim zemljama to bi trebala nadomjestiti.

NordVPN surađuje s mnogim mrežnim servisima za strujanje uključujući Netflix, Hulu i BBC iPlayer. Podržava bujicu.

Tvrtka kriptira internetski promet putem 256-bitnog AES protokola i koristi 2.048-bitne SSL ključeve. DNS zaštita od curenja je omogućena. Specifikacije su neke od najsnažnijih u VPN poslovanju, tako da su vaša privatnost i anonimnost prilično osigurani.

Postoji podrška za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Ogromna mreža brzih poslužitelja s malim kašnjenjem
 • Deblokira Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
 • Pruža sigurne, šifrirane veze i nema zapisnike
 • Aplikacije za Windows, MacOS, iOS, Linux i Android
 • Omogućuje 6 istodobnih veza na jednom računu

Cons:

 • Aplikacija za radnu površinu mogla bi napraviti ažuriranje, osjeća se zastarjelo i nespretno

JAKI SVE KRUG: NordVPN je dobar izbor vrijednosti. Dobar all-rounder koji dobro funkcionira s popularnim servisima za streaming. Jake sigurnosne značajke i omogućuje istodobnu upotrebu do 6 uređaja s jednog računa. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg detaljnog pregleda NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish ne kompromitira nijedan aspekt vrhunske VPN usluge - i ima na umu održavanje privatnosti i anonimnosti korisnika, a istovremeno nudi velike brzine.

To je također i drugi pružatelj VPN-a koji odbija zadržati podatke o korisnicima. Jedino u kojem se pohranjuju bilo kakvi detalji je kada se račun registrira prvi put. Nakon toga korisnička aktivnost ostaje skrivena - to uključuje stvari poput povijesti sesija, izbora poslužitelja i propusnog opsega.

Čvrsti sigurnosni parametri znače da vaši podaci trebaju ostati zaštićeni. IPVanish koristi 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu prema zadanim postavkama, SHA512 provjeru autentičnosti i DHE-RSA 2.048 razmjenu ključeva s savršenom tajnošću naprijed. Potonja značajka znači da čak i ako hakeri provale na vaš račun (što je na prvom mjestu malo vjerovatno scenarij), neće biti moguće da dešifriraju prošle sesije i otkriju vašu web povijest.

Internetska sklopka za ubijanje uključena je u arhitekturu sustava i dodaje dodatni sloj sigurnosti. Ova značajka znači da će sav promet biti privremeno zamrznut ako postoji pad veze.

S više od 850 poslužitelja raspoređenih u 60 zemalja, odgovarajuća veza nikad nije izvan dosega. IPVanish također ima dvije mogućnosti povezivanja s poslužiteljima na Filipinima ako ste lokalni stanovnik koji putuje u inozemstvo i pokušava dobiti IP adresu od zemlje.

IPVanish ne otključava sadržaj na Netflixu ili Huluu, ali neometano radi s BBC iPlayerom. Također dopušta bujicu na svim poslužiteljima.

Postoje aplikacije i za iOS i Android, kao i podrška za radne površine za Windows i MacOS.

Mnogi se korisnici smatraju izvrsnom opcijom za Kodi jer im omogućuje da preuzmu Android APK izravno na svoj uređaj. Sučelje je i daljinski upravljač za Kodi uređaje kojima nedostaju tipkovnica i miš.

Pros:

 • Tijekom testiranja postignute su impresivne 4K brzine strujanja
 • Snažno šifriranje čini aplikacije sigurnim
 • Odlično radi s Kodi uređajima
 • Politika bez zapisnika

Cons:

 • Korisnička podrška je malo spora
 • Neki poslužitelji nisu uspješni s Netflixom ili Huluom

VELIKA MREŽA: IPVanish može povezati do 10 uređaja i izvrstan je za obitelji. Preporučite se za njihov visoki standard privatnosti, ali nastavite kupovati ako želite deblokirati Netflix. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu recenziju IPVanish-a.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. VyprVPN

VyperVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN je zrela VPN koja posluje više od sedam godina. Njegovi standardi šifriranja jedan su od najboljih na tržištu - tvrtka zaobilazi čak i najstrože blokade koje vlade nameću.

Neke će korisnike možda malo zabrinuti njegova politika prijavljivanja. VyprVPN kaže da pohranjuje "korisničku izvorsku IP adresu, VyprVPN IP adresu koju koristi korisnik, vrijeme početka i zaustavljanja veze i ukupan broj korištenih bajtova."

No, tvrtka inzistira da se podaci čuvaju samo 30 dana i koriste se za poboljšanje usluge. Dodaje se da neće bilježiti podatke o prometu ili sadržaj komunikacije.

Istovremeno, malo je vjerojatno da će vaši privatni podaci ikada biti izloženi. Standardi šifriranja VyprVPN-a nevjerojatni su - vrlo je popularan kod korisnika u Kini gdje lako deblokira Great Firewall. To znači da vlasnički tehnikom koji je tvrtka postavila nadmašuju tisuće vladinih inženjera koji rade svakodnevno kako bi osigurali da sadržaj ostane blokiran. To nije sitnica.

Nadalje, VyprVPN posjeduje i upravlja cijelim podatkovnim centrima - za razliku od drugih usluga koje se odlučuju iznajmiti ili predati vanjskim operaterima. To mu pomaže da upravlja cijelim prometom osiguravajući stabilnost i minimalne zastoje.

VyprVPN koristi OpenVPN protokol, 256-bitnu AES enkripciju, 2.048-bitne RSA ključeve bez savršene tajnosti naprijed i SHA256 provjeru autentičnosti. Sadržan je prekidač za internet ubijanje. Takođe može otključati sadržaj na Netflixu, Huluu i BBC iPlayeru.

Premium verzija paketa omogućava pristup protokolu Chameleon ™ koji šifrira metapodatke OpenVPN, tako da ih dubina inspekcija paketa ne može prepoznati.

Postoji preko 700 poslužitelja, uključujući nekoliko na Filipinima.

Aplikacije su dostupne i za Android i iOS, kao i za podršku za radne površine za Windows i MacOS.

Pros:

 • Brzine strujanja bile su iznad prosjeka u našem testiranju
 • Funkcije privatnosti i sigurnosti neće vas iznevjeriti
 • Sjajne mogućnosti deblokiranja, čak i dobro funkcionira u Kini

Cons:

 • Može imati više opcija za naprednu konfiguraciju
 • Neznatno skuplje od nekih VPN-ova
 • Otkrili smo da je dvostrana struktura cijena nepotrebno zbunjujuća

NEZAVISNA MREŽA: VyprVPN je vrlo razumljiv. Dobre brzine i produženje rada jer su svi serveri u vlasništvu VyprVPN. Velika privatnost i sigurnost. Deblokira popularne streaming kanale. Nije najjeftinija opcija. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju VyprVPN.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

Što je s besplatnim VPN-om?

Definitivno postoji nekoliko besplatnih VPN-a koji vrebaju na interbojima, ali ne očekujte iste brzine i standarde šifriranja kao što nude plaćene opcije.

Besplatni VPN-ovi obično unovčavaju tako što će vas oduševiti svakojakim invazivnim oglasima, umetnuti kolačiće za praćenje i prodati vaše podatke. Bilo je i slučajeva službi koje su otimale vašu propusnost i pretvarale vas u vojnika stopala u masivnoj vojni mreži.

Neki od VPN-a navedenih u članku nude besplatno probno razdoblje. To je zgodna opcija ako niste sigurni želite li se u potpunosti odlučiti za VPN. Ali preporučujemo da izbjegavate slučajne koji postoje na Internetu. Vjerojatno su predobre da bi bile istinite.

Neke VPN-ove koje treba izbjegavati

Jedan od implicitnih dijelova društvenog ugovora između VPN-a i krajnjeg korisnika je obveza da se zaštiti privatnost pod svaku cijenu. Uostalom, to je glavni razlog zašto se ljudi odlučuju za korištenje softvera. VPN-ovi spomenuti u ovom članku nemaju dokumentirane slučajeve voljne predaje korisničkih podataka, ali postoji nekoliko beskrupuloznih oko njih koji će to učiniti bez razmišljanja. Preporučujemo da izbjegavate takve usluge.

Evo tri primjera VPN pružatelja usluga za koje vjerujemo da biste trebali pobjeći:

1. PureVPN

Postoje dokazi koji ukazuju na to da je pružatelj VPN-a PureVPN surađivao s agencijama za provođenje zakona kako bi pomogao identificirati jednog korisnika. PureVPN i FBI udružili su snage nakon što je neimenovana 24-godišnjakinja podnijela prijavu zbog pada plijena na internetsku zavjeru za ucjenjivanje. Sumnjala je da je njezin cimer Ryan Lin kriv.

FBI je pratio aktivnost do PureVPN-a, koji je potom koristio svoje zapisnike kako bi identificirao krivca. Ryan je uhićen. U to vrijeme, međutim, PureVPN je imao „no-logs“ politiku koja postavlja stvarni upitnik koliko je tvrtka etička..

2. HolaVPN

Izraelska Hola nekada je imala impresivnu korisničku bazu od 50 milijuna. No unatoč toj dobroj volji i povjerenju, odlučila je upotrijebiti je u grozne svrhe i na kraju je svoju kritičnu masu pretvorila u golemi botnet. Korisnici su bili raspoređeni kao zalagači u većoj bitci, potpuno bez njihovog znanja. Dio njihove internetske širine iskorištavao se za napade na druge stranice, promoviranje sadržaja zaštićenog autorskim pravima i pornografije.

To je zabrljalo i toplo vas pozivamo da izbjegavate ovu lažnu uslugu.

3. Štitnik žarišta

Možda ste naišli na Hotspot Shield dok pregledavate web ili tražite VPN-ove. To je prilično popularna usluga jer ne zahtijeva nikakvo plaćanje unaprijed. Ali tu prestaje šarm.

Prošlog mjeseca skupina zagovaranja privatnosti priopćila je da je Hotspot Shield ubacio kolačiće za praćenje u korisničke podatke bez njihovog znanja i prodao ih u reklamne svrhe. Uz to, optužen je da je preusmjeravao promet e-trgovine na domene partnera - u laičkom smislu to znači da su legitimni zahtjevi poput macys.com bili prisilno upućeni na pridružena mjesta, gdje bi VPN tvrtka zaradila proviziju ako bi prodaja prošla.

Optužbe još nisu dokazane na sudu - Savezno povjerenstvo za trgovinu to istražuje. Međutim, slijedi slična priča kao i druge besplatne VPN usluge. Naša preporuka je da izbjegavate Hotspot Shield sve dok ne budu u stanju dokazati svoju nevinost.

Ne odobravamo upotrebu VPN-ova za počinjenje djela koja su izričito zabranjena zakonima neke države - čini se da su to činili i Cody Kretsinger i Chris Dupuy. Međutim, vjerujemo da VPN davatelji moraju biti otvoreni i transparentni prema korisnicima. Spremna predaja podataka i otmica HTTP zahtjeva ozbiljna su zabrinutost i kršenje etike.

Kako mogu pristupiti pornografiji na Filipinima?

Filipinci su glasni usvojitelji pornografskog sadržaja, a stanovnici zemlje troše više vremena na web stranicama za odrasle po sesiji nego u bilo kojoj drugoj zemlji. Međutim, pristup navedenom materijalu zabranjen je prema lokalnim zakonima, a vlada je nedavno blokirala litaniju takvih mjesta. U veljači je Filipinska nacionalna komisija za telekomunikacije usmjerila na lokalne davatelje internetskih usluga kako bi spriječili ljude da preuzimaju i strimiraju pornografiju.

Najlakši način zaobići ovaj problem je prijava na jedan od VPN-ova spomenutih na ovom popisu, spajanje na poslužitelj u Europi ili Sjevernoj Americi i navigacija do web mjesta koja želite posjetiti. Vaš će identitet ostati skriven.

Internet sloboda na Filipinima

Najnovije izvješće Freedom Housea, globalnog zagovaračkog tijela, kaže da je sloboda interneta u zemlji od prošle godine oduzela svoje ljestvice i prešla na status "Nije slobodno".

Kao posebno problematično područje navodi se prisilno zatvaranje vijesti Rappler, uz sve veći broj uhićenja novinara i blogera. Vlada je također navodno kupila sofisticiranu opremu za nadzor, ukazujući na veće okruženje represije.

Godine 2014. Vrhovni sud presudio je protiv nekih načela Zakona o sprječavanju kibernetičkih kriminala, što bi omogućilo Ministarstvu pravosuđa carte blanche ovlasti da blokira sadržaj bez pribavljanja sudskog naloga. Jedna od rijetkih stvari ograničena je kleveta i kleveta putem interneta, ali osim toga Filipinci mogu pisati, blogirati i sudjelovati u mrežnim diskusijama bez značajne prijetnje.

Međutim, postoje pitanja koja zabrinjavaju. Čini se da je borba protiv kriminala trenutnog predsjednika Dutertea i otvoreno poticanje na vanvansudska ubojstva potaknula osjećaj straha u cijeloj zemlji. Freedom House napominje da se čini da se digitalni aktivizam smanjio od njegovog izbora - iako ne pruža nikakve tvrde podatke koji bi potkrijepili ovu tvrdnju.

Nasilje nad novinarima je također problem. Od 1992. najmanje 77 lokalnih novinara ubijeno je u vezi s njihovim radom. Loša stopa uvjerenja izvlačila je kritike tijela za ljudska prava pri čemu su neki aktualni novinari također primali prijeteće poruke putem digitalnih medija. Predsjednik Duterte nije puno učinio na uklanjanju zabrinutosti - rekavši da novinari koji plaćaju za napad ili obranu političara zaslužuju biti ubijeni.

Povezano: Kako anonimno blogirati, vodič za aktiviste, zviždače i novinare.

"DSC_0061" Trishhh licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Adblock
detector