Najbolji VPN-ovi za Kodi u 2020. godini

Najbolji VPN-ovi za Kodi

Pogledajmo najbolje VPN-ove za Kodi u 2020. godini koji će zaštititi vašu privatnost i sigurnost bez usporavanja brzina i narušavanja vašeg doživljaja strujanja. Provodit ćemo se putem kojih VPN-a imaju aplikacije za koje uređaje kako biste bili sigurni da ćete dobro odgovarati željenom uređaju.

VPN-ovi na ovom popisu trebali bi vam pomoći da uživate u Kodi sigurnom u saznanju da vaš davatelj internetskih usluga ili hakeri ne špijuniraju vaše aktivnosti. Ono što je također važno, izuzeli smo VPN-ove koji čuvaju zapise korisničkih aktivnosti ili ne nude odgovarajuću zaštitu privatnosti i sigurnosti da zaustave propuštanje vaše stvarne IP adrese.

Proučimo više detalja o VPN-ovima koji su ovaj popis napravili u nastavku, ali ako želite preskočiti unaprijed do najboljih VPN-ova za Kodi, evo sažetka naših najboljih izbora.

Najbolji VPN-ovi za Kodi u 2020. godini:

 1. IPVanish Naš najbolji izbor. Savršeno za Kodi korisnike koji trebaju brzo i lagano rješenje za daljinsko upravljanje. Najlakši Kodi postavljen na ovom popisu. Snažna sigurnost. 7-dnevna garancija povrata novca.
 2. ExpressVPN Neusporedivo za deblokiranje najpopularnijeg strujnog sadržaja. Velika privatnost i sigurnost. Opsežna podrška za rad Kodi-a na svim platformama.
 3. CyberGhost Izbor proračuna. Deblokira najpopularniji streaming sadržaj. Možda će trebati ručna konfiguracija za neke korisnike.
 4. NordVPN Velika vrijednost za brzi streaming. Privatno i sigurno uz Kodi. Korisnici Linuxa trebaju se ručno konfigurirati.
 5. PrivateVPN Brzo, privatno i sigurno. Pružajući pružatelj usluga s rastućim popisom poslužitelja.
 6. Privatni pristup internetu Čvrsta sigurnost i privatnost. Android i Linux prilagođeni.

Dostupno je mnogo VPN-a, ali smo smanjili popis od šest za koje vjerujemo da su najbolji VPN-ovi za Kodi korisnike. Zabilježit ćemo s kojim vrstama uređaja je svaki VPN kompatibilan, uključujući Android i OpenELEC. Ako niste sigurni što odabrati, pogledajte naš vodič o postavljanju Kodi VPN-a.

Najbolji VPN-ovi za Kodi u 2020. godini

Dostupno je puno VPN-a, ali postoje i neki koji su mnogo prikladniji za upotrebu s Kodi-jem. Odabrali smo najbolje VPN-ove za Kodi na temelju sljedećih kriterija:

 • Kompatibilnost s nizom Kodi uređaja
 • Brzina i pouzdanost
 • Politika sigurnosti i evidentiranja
 • Jednostavnost postavljanja i upotrebe

Ovdje je naš popis najboljih VPN-a za Kodi u 2020. godini:

1. IPVanish

IPVanish kodi 69 posto

IPVanish naša je glavna preporuka za Kodi uređaje sa sustavom Android, uključujući Amazon Fire TV i Fire TV Stick. Korisnicima bez pristupa Google Playu IPVanish vam omogućuje jednostavno preuzimanje APK datoteke s njezine web stranice i instaliranje izravno na vaš uređaj bez potrebe za prolaskom trgovine. IPVanish sada svoju aplikaciju navodi u trgovini Fire TV trgovine putem Amazona i u vrijeme pisanja je to jedina na ovom popisu koja to učini. Linux korisnici će, međutim, morati ručno konfigurirati VPN.

Verzija Fire TV optimizirana je za upotrebu s daljinskim upravljačem Fire Stick što olakšava postavljanje i povezivanje s vašim poslužiteljem po izboru. Na raspolaganju je preko 1000 poslužitelja koji nude brzu i pouzdanu uslugu velikoj većini lokacija širom svijeta. Dobit ćete i solidnu sigurnost zahvaljujući 256-bitnom enkripciji i pravilima bez zapisivanja.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android i Fire TV.

Pros:

 • Najbolji performans za Kodi uređaje sa sustavom Android zasnovan na našem testiranju
 • Pruža APK datoteku za izravno instaliranje one bez pristupa Google Playu
 • Prilagođena aplikacija za TV Fire Fire
 • 1200+ poslužitelja može deblokirati najpopularniji streaming sadržaj
 • Brzine su odlične za HD streaming na većini poslužitelja
 • Vrhunski aspekti sigurnosti i privatnosti

Cons:

 • Ne nudi način plaćanja kriptovalutama

Najbolji VPN za Kodi XBMC: IPVanish je naš br. 1. Nenadmašan za Kodi korisnike, uključujući one koji koriste Amazon Fire TV i Fire TV Stick. Brz, pouzdan i nudi jaku privatnost i sigurnost. Veliki izbor IP-ova i poslužitelja plus dodatna zaštita od curenja DNS-a. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

2. ExpressVPN

ExpressVPN Kodi

ExpressVPN odličan je sveobuhvatni izbor za Kodi korisnike, obećava velike brzine i pouzdanu uslugu. Dostupna je Linux verzija aplikacije s sučeljem naredbene linije, iako to još nismo testirali s OpenELEC-om. Vatrogasna TV optimizirana verzija dostupna je u Amazonovoj trgovini aplikacija. Nedostatak korisnika koji imaju Kodi uređaje sa sustavom Android jest to što ne mogu lako preuzeti APK s web stranice bez da prvo autoriziraju svoj račun. To znači da će uređaji kojima nedostaje Google Play i tradicionalni web preglednik morati aplikacije prebaciti s drugog Android uređaja. ExpressVPN također ima tutorial za postavljanje s Nvidia Shieldom na svojoj web stranici.

ExpressVPN je pouzdan deblokator geo-zaključanih usluga, uključujući BBC iPlayer, Netflix, Hulu, HBO Now i HBO Go. Odlikuje se najboljim sigurnosnim standardima u klasi, 256-bitnom AES enkripcijom i savršenom tajnošću naprijed među njima.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android, Linux (naredbena linija) i određene wifi usmjerivače. Ako vaš Kodi uređaj uopće ne podržava VPN-ove, možda je ono što tražite, ExpressVPN-ovi prethodno bljesnuti wifi usmjerivači s naručenim firmverima tvrtke..

Pros:

 • Dobar svestrani korisnik Kodi s namjenskim aplikacijama
 • Fantastične brzine za preuzimanje i strujanje
 • Vrhunske značajke zaštite i privatnosti
 • Deblokira sve glavne usluge streaminga
 • 24-satna podrška uživo, 7 dana u tjednu

Cons:

 • Nešto veći trošak od ostalih

Brzo i pouzdano: ExpressVPN je brz, siguran i može deblokirati ogroman niz usluga struje. Dobro surađuje s Kodijem. Značajke privatnosti teško je pobijediti. Uključuje 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

3. CyberGhost

Cyberghost kodi LP

CyberGhost kategorizira svoje poslužitelje ne samo po lokaciji, već i po kojoj usluzi za strujanje video sadržaja korisnik želi pristupiti. Ovo je korisno za korisnike koji koriste Kodi za strujanje iz službenih izvora poput BBC iPlayera. Nažalost, ne postoji Linux aplikacija, a verzija za Android dostupna je samo s Google Playa. To znači da će uređaji koji rade na OpenELEC-u ili verziji Androida koja nema Google Play morati ručno konfigurirati CyberGhost servere.

Sa pozitivne strane, CyberGhost je postao prilično dobar u deblokiranju streaminga kanala od kasnih vremena, a tome je dodao čitav niz poslužitelja u svoju stalno rastuću mrežu. Brzina je čvrsta, a sigurnost tijesna.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Odlično funkcionira s Kodi, može odabrati poslužitelje na temelju web mjesta koje želite deblokirati
 • Velika vrijednost niskobudžetnog pružatelja usluga
 • Brza i pouzdana usluga
 • Nema problema s deblokiranjem najpopularnijih web lokacija za streaming

Cons:

 • Potrebno je ručno podešavanje za Linux korisnike
 • Torrenting i P2P neće raditi na svim poslužiteljima

PRORAČUNSKI IZBOR: CyberGhost idealan je za one nove u VPN-ovima. Sveobuhvatna zaštita i deblokiranje jednim klikom podrazumijevano su omogućeni. Dobre brzine za jeftinu opciju. Odlično radi s Kodi-om, ali nije najbolji izvođač na nekim popularnim web lokacijama za streaming. Dolazi s 45-dnevnim jamstvom povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

4. NordVPN

NordVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN nudi mrežu od više od 4500 poslužitelja u preko 60 zemalja. Mnogi od njih mogu deblokirati servise za streaming sa zemljovidom zaključanima kao što su BBC iPlayer, Hulu i Netflix. Korisnici Androida bez Google Playa mogu dobiti APK datoteku izravno s web stranice NordVPN. NordVPN se može ručno konfigurirati pomoću niza različitih protokola.

Tvrtka koristi 256-bitnu enkripciju i pridržava se stroge politike nulte evidencije. Brzina je pristojna, a veze pouzdane. Zadano sučelje karte možda nije prikladno za korisnike koji upravljaju Kodi s daljinskim upravljačem, ali možete se prebaciti i za prikaz dostupnih poslužitelja u obliku popisa.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Dobro funkcionira s Kodi-om i može deblokirati najpopularnije web stranice za strujanje
 • Velika vrijednost s dobrim brzinama strujanja
 • Nudi sigurne, šifrirane veze u svakom trenutku
 • Stroga pravila bez zapisivanja idealna su za korisnike koji brinu o privatnosti

Cons:

 • Aplikacija za radnu površinu pomalo je nezgrapna i na nju smo navikli
 • Ne mogu odabrati pojedinačne poslužitelje, mogu odabrati samo njihove lokacije

VELIKA VRIJEDNOST: NordVPN je dobar svestrani proračun koji dobro funkcionira s Kodi-jem. Jake sigurnosne značajke i može smjestiti do 6 uređaja. Aplikacija ne dopušta izbor korisnika poslužitelja. Uključuje 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN je mali davatelj koji pravi veliki pljusak zahvaljujući svojoj mogućnosti da deblokira gotovo sve što možete baciti, uključujući BBC iPlayer i Netflix. Relativni novopridošli, nema ogromnu količinu poslužitelja, ali oni koji to imaju rasprostranjeni su u dobrom rasponu zemalja i nude velike brzine. Politike sigurnosti i evidentiranja očekivali biste od mnogo većeg davatelja usluga, tako da možete biti laki znajući da li će vaš internetski provajder i hakeri moći ne zaspijati na vašoj aktivnosti.

Korisnici Androida mogu dobiti APK datoteku izravno s web lokacije PrivateVPN. Za Linux još nema aplikacija, ali je ručna konfiguracija opcija.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Nema problema s njegovim funkcioniranjem s Kodi uređajima
 • Snažne sigurnosne značajke i čvrsta zaštita privatnosti
 • Deblokira Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
 • Nema nikakve zapisnike

Cons:

 • Nema 24/7 chat uživo
 • Manje poslužitelja za odabir od ostalih davatelja koji su viši na ovom popisu
 • Za rad u Kini treba ručno podešavanje

Sjajne brzine: PrivateVPN je dobar obiteljski izbor. Dobro surađuje s Kodijem. Podržava do 6 uređaja na istom računu. Postiže brze veze. Moguće je s većim izborom poslužitelja. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

6. Privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.PrivateInternetAccess.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

Privatni pristup internetu solidna je opcija i za Kodi uređaje sa sustavom Android i Linux. Verzija Linuxa testirana je i dokazano djeluje na OpenELEC-u, popularnom Linux distrofutu za Kodi uređaje male snage kao što je Raspberry Pi. Aplikacije su lagane i cijena je jeftina, tako da je ovo dobar opći izbor za Kodi korisnike na proračun. APK datoteka dostupna je za izravno preuzimanje s web lokacije PIA ako vaš Android uređaj nema Google Play.

Unatoč svom malom tragu, PIA ne ugrožava sigurnost ili performanse. Brzina je pristojna i dobivate pristojan raspon lokacija poslužitelja. Standardi enkripcije mogu se podesiti s dostupnim 256-bitnim i 128-bitnim enkripcijama; potonji bi mogao biti poželjniji Kodi uređaji nižeg dijela. PIA se drži stroge politike zabrane zapisa.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android i Linux.

Pros:

 • Favori su korisnici Kodi-ja sa Linuxom za namjenske aplikacije i podršku
 • Davatelj budžeta koji može deblokirati dobar raspon strujnog sadržaja

Cons:

 • Brzina strujanja može biti nedosljedna
 • Budite spremni na rješavanje problema na forumima zajednice
 • Ostali davatelji na ovom popisu sposobniji su za deblokiranje većih web lokacija za streaming

NISKA CIJENA: Privatni pristup internetu ima vrhunsku sigurnost i privatnost. Općenito dobro funkcionira s Kodi-om i može deblokirati dobar raspon strujnog sadržaja. Velika korisnička zajednica nudi obilje podrške. Brzina strujanja može biti nedosljedna.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju privatnog pristupa internetu.

Kupon za privatni pristup internetu Uštedite 70% na dvogodišnjem planuPOROČAJTE Popust se primjenjuje automatski

Kako odabrati najbolji VPN za Kodi

Kodi korisnici bi trebali uzeti u obzir brojne čimbenike pri izboru VPN-a. Oni uključuju:

 • Kompatibilnost uređaja Provjerite podržava li VPN odabran bilo koji uređaj na koji ste instalirali Kodi. Ako je vaš uređaj temeljen na Androidu, primjerice, Amazon Fire TV Stick, tada ćete imati mnogo izbora. Korisnici s druge strane, OpenELEC, ima daleko manje mogućnosti.
 • Brzina: Brze veze s VPN poslužiteljima omogućuju nesmetano i nesmetano strujanje. Sporo VPN uzrokovat će učestalo punjenje i dugo vrijeme učitavanja. Veće brzine omogućuju strujanje video zapisa bolje kvalitete.
 • Privatnost: Jaka enkripcija i pravila o zapisivanju sprečavaju da vaš internetski pružatelj usluga, vladine agencije i hakeri preskaču vašu vezu. VPN onemogućuje bilo kome da vidi što i gdje gledate.
 • Mogućnost deblokiranja videozapisa sa zaključanom regijom: Mnogi su službeni izvori videozapisa zaključani tako da ih mogu gledati samo korisnici iz određenih zemalja. VPN usmjerava internetsku vezu preko drugog mjesta, zaobilazeći ova ograničenja. Neki davatelji streaminga uhvatili su se ove taktike i imaju mjere kako bi spriječili VPN korisnike da ih gledaju, ali najbolji VPN-ovi mogu ih deblokirati, u svakom slučaju.
 • Korisnička podrška: 24/7 live chat podrška je idealna, ali ne nude je svi davatelji usluga. To može biti korisno za postavljanje i rješavanje problema.
 • Jednostavnost upotrebe: Nema smisla kupovati pretplatu putem VPN-a ako ne možete shvatiti kako ga koristiti. Svi VPN-ovi preporučujemo garanciju povrata novca kako biste ih mogli testirati prije nego što se obavežete.

Trebam li VPN za Kodi?

Kodi, softver za kućno kino s više platformi, ranije nazvan XBMC, može se prilagoditi s nizom spremišta sadržaja, alata i programa za prilagođeni doživljaj zabave. Prekriva svako računalo, Android uređaj, pa čak i Raspberry Pis s jednostavnim sučeljem kompatibilnim s daljinskim upravljačima i gamepadima.

Prava privlačnost Kodija leži u dodacima koji proširuju Kodijeve mogućnosti. Naime, dodaci videozapisima omogućuju korisnicima Kodija da struji video iz širokog spektra izvora. Uključuju popularne streaming usluge poput BBC iPlayera i dodataka trećih strana koji u prvom redu nude piratske sadržaje. Mnogi korisnici Kodija koriste VPN da sakriju svoju aktivnost od svog davatelja internetskih usluga kada gledaju neslužbene streamove; međutim, postoji mnogo opravdanih razloga zbog kojih bi ga svi trebali koristiti.

Skraćeno za virtualnu privatnu mrežu, VPN kriptira sav internetski promet vašeg Kodi uređaja i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja na lokaciju po vašem izboru. To vam omogućuje da deblokirate geografski ograničen sadržaj, kao što je BBC iPlayer izvan Velike Britanije. Također štiti korisnike od određenih vrsta napada i ranjivosti uobičajenih u dodacima treće strane, a vašu aktivnost čuva privatnom.

Kako koristiti VPN s Kodi-jem

Na pametnim telefonima i osobnim računalima najlakši način upotrebe VPN-a s Kodi-om je instaliranje aplikacije pružatelja VPN-a. Da biste to učinili, morat ćete minimizirati Kodi i instalirati ga na temeljni operativni sustav.

Evo kako postaviti VPN za Kodi:

 1. Preuzmite i instalirajte VPN aplikaciju s web stranice davatelja usluga ili službene trgovine aplikacija (Apple ili Google Play)
 2. Otvorite aplikaciju i prijavite se s vjerodajnicama računa
 3. Odaberite lokaciju i pritisnite Spojiti dugme.
 4. Nakon uspostavljanja veze, otvorite sigurnosnu kopiju Kodi-a i koristite je kako bi i inače bili. Sav promet vašeg uređaja bit će tuneliziran putem VPN-a.

Pročitajte više: Postavljanje proxyja za Kodi

Ne upotrebljavajte APK datoteke trećih strana

Ako vaš Kodi uređaj radi na Androidu, ali nema Google Play, postavljanje VPN aplikacije koju želite na njemu može biti izazov. Sljedeća je najbolja opcija često preuzimanje APK datoteke i omogućavanje vašem uređaju da instalira aplikacije iz nepoznatih izvora. No, mi smo oprezni da ne preuzimamo APK datoteke od bilo koga tko nije sam VPN.

Malo Googlea bez sumnje će pojaviti nekoliko trećih strana APK hosting web mjesta. To je najbolje izbjegavati. Oni koji nisu napravili APK nisu postavili te APK-ove, pa postoji značajan rizik da je aplikacija mogla biti modificirana tako da sadrži zlonamjerni softver. Čak i ako su sigurni, ti APK-ovi često su zastarjeli, što znači da mogu imati nedostajuće ključne značajke ili sadrže nepodijeljene sigurnosne ranjivosti..

Kad god je to moguće, preuzmite APK-ove izravno s web mjesta davatelja VPN-a. Druga je mogućnost "dodavanje" aplikacije s drugog Android uređaja koji ima Google Play.

Postavljanje VPN rutera za Kodi na Roku, Chromecast, FireTV, itd

Ako Kodi XBMC koristite na uređaju koji ne podržava VPN, i dalje možete iskoristiti VPN pretplatu ručnim postavljanjem na wifi usmjerivaču. Taj se postupak razlikuje ovisno o softveru rutera, pa vam preporučujemo Google priručnik o postavljanju da biste saznali kako. Nakon postavljanja, sav internetski promet koji dolazi i ide s usmjerivača prometovat će kroz VPN poslužitelj.

Možda ćete trebati zamijeniti firmver rutera ako dionica ne podržava VPN veze. Taj se postupak naziva "treperi" i to treba izvesti s velikom pažnjom. Ako ne ispravno bljesnete novi firmver ili ne koristite pogrešnu verziju firmvera za vaš model usmjerivača, on može trajno oštetiti ili „opekovati“ usmjerivač. Neki od najpopularnijih softvera usmjerivača koji podržavaju VPN uključuju:

 • DD-WRT
 • Rajčica
 • AsusWRT

Ako imate PC ili Mac laptop na raspolaganju, sigurnije i lakše rješenje je instalirati VPN na to i stvoriti WiFi žarišnu točku. To se naziva virtualnim usmjerivačem, a većina modernih prijenosnih računala sposobna ih je stvoriti. Spajanjem na VPN na prijenosnom računalu i emitiranjem WiFi mreže s njega, možete povezati svoj Kodi uređaj tako da svi protoci prolaze kroz VPN. Ovdje ćete pronaći upute za PC o stvaranju virtualnog usmjerivača s omogućenom VPN-om i upute za Mac ovdje. Imamo i upute za postavljanje VPN Fire TV Stick-a za 2. generaciju Firezon TV-a Amazone i kasnije.

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Fire Stick

Mogu li koristiti Kodi besplatan VPN?

Besplatni VPN-ovi su uobičajeni, ali obično nisu prikladni za Kodi. Pod pretpostavkom da Kodi koristite za streaming videozapisa, besplatni VPN-ovi ne nude potrebnu propusnost ili podatke da biste pouzdano strujali video. Vjerojatno ćete dobiti nisku kvalitetu slike i puno punjenja. Besplatni VPN-ovi često ograničavaju količinu podataka koju možete koristiti ili propusno širiti propusnost.

Većina besplatnih VPN-ova ne prave aplikacije za Amazon Fire TV ili druge Kodi uređaje. Njihova korisnička podrška praktički ne postoji, tako da ne očekujte nikakvu pomoć u pronalaženju načina za rješavanje problema.

O privatnosti su također bitni problemi sa besplatnim VPN-ovima. Moraju nekako zaraditi novac, a mnogi pribjegavaju prikupljanju osobnih podataka, umetanju oglasa na web stranice u pregledniku i drugim promjenjivim taktikama. Nekoliko ih je čak uhvaćeno u distribuciji zlonamjernog softvera korisnicima.

Sigurnost također može biti manja. Mnogo VPN-ova koristi zastarjelu enkripciju ili čak uopće ne. Mogu procuriti podaci izvan VPN tunela, izlažući vašu aktivnost trećim stranama.

Ukratko, pridržite se plaćenog davatelja VPN-a da biste dobili performanse, sigurnost i podršku potrebnu za Kodi.

Je li Kodi zakonit?

Kodi je savršeno legalni softver otvorenog koda koji je kreirala neprofitna organizacija. Potpuno ste u okviru svojih prava za preuzimanje i instaliranje Kodi-a sa službene web stranice i korištenje bilo kojeg službeno sankcioniranog dodatka.

Kupovina ili prodaja uređaja s unaprijed instaliranim Kodi-om nije protuzakonito, sve dok ne sadrže dodatke drugih proizvođača koji struju iz ilegalnih izvora. Preporučujemo kutije koje prodaje WeTek koji dolaze s čistom instalacijom Kodija bez dodataka drugih proizvođača i pokreću se na distrolektu OpenELEC Linux.

Korisnici Kodi-a naiđu na pravne probleme kada proširuju raspon Kodijevih izvora strujeći se upotrebom neprijavljenih dodataka treće strane ili kada kupuju „Kodi kutije“ od trgovaca trećih strana koji dolaze s tim dodacima unaprijed instaliranim. Ti izvori mogu uključivati ​​piratske IPTV streamove, torente i web stranice koje sadržavaju sadržaj bez dozvole vlasnika autorskih prava.

Korisnicima možda nije potpuno jasno koji dodaci struju iz pravnih izvora, a koji ne. To se posebno odnosi na unaprijed konfigurirane Kodi kutije. U jednom slučaju, čovjek iz Velike Britanije kažnjen je s 250.000 funti zbog prodaje Kodijevih uređaja napunjenih s nekoliko dodataka koji su strujili sadržaj iz ilegalnih izvora, usprkos tvrdnji da su kutije bile "stopostotno legalne".

Pa kako ostati na desnoj strani zakona?

Prvo, uzmite u obzir da XBMC Foundation, koja je kreirala i održava program Kodi, ni na koji način nije uključena u prodaju Kodi kutija. U stvari, Team Kodi je rekao da kutije koje se obično prodaju na eBayu i od strane Youtubera, koji dolaze s dodatcima drugih proizvođača, "ubijaju Kodi". No s obzirom da je Kodi open source, XBMC ne može kontrolirati tko ga instalira na što.

Obeshrabrujemo kupnju bilo kojeg uređaja s unaprijed instaliranim dodacima Kodi i treće strane. Ne samo da bi to moglo napraviti nevolje zbog kršenja autorskih prava, već bi također moglo zaraziti vaš uređaj zlonamjernim softverom instaliranim na sustavu prije kupnje. Ako ste kupili Amazon Fire Stick ili druge uređaje s "potpuno učitanom" instalacijom Kodi, preporučujemo vam da obrišete cijeli sustav i počnete ispočetka..

Drugo, legalnost strujanja iz izvora treće strane razlikuje se od zemlje do zemlje. Neki bi mogli biti legalni, ali vas zahtijevaju da gledate iz određene zemlje ili regije. Drugi bi mogli postojati u legalnom sivom području. Iz tih razloga uvijek preporučujemo provjeru lokalnih zakona i propisa i korištenje VPN-a za skrivanje aktivnosti od vašeg davatelja internetskih usluga i drugih entiteta.

Pročitajte još: Koliko je siguran Kodi?

Odabir Kodi okvira

Iako možete instalirati i pokrenuti Kodi na desktop operativnom sustavu poput Windows ili MacOS, većina Kodi korisnika radije koristi zasebni uređaj koji će se koristiti kao kućni medijski centar. Često ih nazivaju Kodi "kutije", a dolaze u dva glavna ukusa: Android i Linux.

Većina ovdje navedenih VPN-a čine Android aplikacije s APK datotekama za preuzimanje koje možete instalirati izravno na svoj uređaj bez potrebe za Google Playom. Iako nisu sve verzije Androida iste, većina bi trebala te VPN aplikacije pokrenuti sasvim u redu.

Popularne Kodi kutije sa sustavom Android uključuju:

 • Amazon Fire TV i Fire TV Stick
 • Nvidia Shield
 • Gem kutija
 • Razer Forge TV
 • Matricom G-Box

Mnoge distribucije Linuxa mogu pokrenuti Kodi, ali najpopularniji za male uređaje sa malim napajanjem poput OpenELEC-a. OpenELEC je Linux daljinski upravljač po mjeri za Kodi kutije. Neki VPN-ovi prave Linux aplikacije koje bi se mogle pokrenuti na OpenELEC-u, ali univerzalnija je mogućnost ručno konfigurirati VPN. Korisnici OpenELEC Kodi-ja mogu se čak povezati s VPN-om iz dodatka Kodi poput VPN Managera za OpenVPN ili OpenVPN za Kodi. Pitajte svog davatelja VPN-a za potrebne konfiguracijske datoteke za pokretanje i pokretanje.

Popularni uređaji koji pokreću Kodi s OpenELEC-om uključuju:

 • Wetek Play, Play 2 i Core
 • Malina Pi 3
 • Cubox-i

Postoji mnogo više, ali pripazite na uređaje koji se prodaju s Kodi izdanjima koja nisu na skladištu. Mnogi dobavljači će prodavati unaprijed konfigurirane "kutije piratstva" s posebnim izvedbama koje dolaze s mnoštvom već instaliranih dodataka. To je posebno rasprostranjeno kod proizvođača drugih proizvođača koji prodaju kod kuće Amazon Fire TV štapove. Iako se u početku mogu činiti dobrim, jer ne zahtijevaju da sami instalirate Kodi, često dolaze sa zlonamjernim softverom, botnetima i drugim gadnim stvarima koje ugrožavaju vašu sigurnost i propusnost interneta..

Ako uređaj ne sadrži osnovnu verziju Kodija, samo ga instalirajte. Ovdje možete pronaći vodič o tome kako instalirati Kodi na Fire TV i kako instalirati VPN na Fire TV ovdje. Ove bi upute trebalo djelovati slično i na ostalim Android-ovim uređajima.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 27

Adblock
detector