Najbolji VPN-ovi za Netgear usmjerivače (i kako ih instalirati)

Najbolji VPN-ovi za Netgear usmjerivače i kako instalirati

Netgear usmjerivači, ovisno o modelu, mogu raditi s VPN-ovima na jedan ili dva načina:

 • Na samom usmjerivaču možete postaviti VPN poslužitelj koji omogućuje udaljeni pristup vašoj kućnoj mreži
 • Možete postaviti sigurnu vezu s VPN serverom na drugom mjestu

Netgear usmjerivači podrazumijeva samo prvu opciju, koji vam omogućava siguran, udaljeni pristup računalu, IoT uređajima ili medijskom poslužitelju u vašem domu. U osnovi, usmjerivač je VPN poslužitelj.

Druga opcija osigurava internetske veze svih uređaja u vašem domu i omogućuje vam da deblokirate sadržaj zaključan u regiji. Ako želite privatne bujice, geoblokiranje i dodatnu sigurnost, ovo je za vas.

Nažalost, VPN funkcija ugrađena u firmver Netgear usmjerivača ne funkcionira s drugom opcijom. Ako želite spojiti svoj Netgear usmjerivač na VPN poslužitelj na drugom mjestu, morat ćete zamijeniti firmver s nečim poput DD-WRT ili Tomato.

Postavljanje novog upravljačkog softvera na usmjerivač je besplatno i nije posebno teško, ali nosi određene rizike, poput potencijalne oštećenja rutera ili poništenja jamstva.

Najbolji VPN za Netgear usmjerivače: ExpressVPN

ExpressVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Ako želite sigurno povezati svoj Netgear usmjerivač s VPN serverom na udaljenoj lokaciji, toplo preporučujemo ExpressVPN.

ExpressVPN izrađuje vlastiti softver firmvera koji radi s dva popularna modela Netgear usmjerivača:

 • Nighthawk R6300v2
 • Nighthawk R7000

Prednost ovog prilagođenog softvera je da je jednom instaliran, sve je postavljeno i spremno za rad. Nema prevara s postavkama veze i konfiguracijskim datotekama. Lako je prebacivati ​​poslužitelje i selektivno povezivati ​​i isključivati ​​pojedine uređaje iz VPN-a.

Aplikacija ExpressVPN usmjerivač

Ako imate Netgear usmjerivač koji nije ova dva, ExpressVPN je još uvijek opcija, ali morat ćete zamijeniti firmver alternativom otvorenog koda i ručno postaviti veze na svaki poslužitelj.

ExpressVPN najbrži je VPN koji smo testirali i izvrstan je za deblokiranje sadržaja zaključanog u regiji kao što su Netflix, Hulu i BBC iPlayer. Također je vrlo siguran i ne pohranjuje nikakve identifikacijske zapisnike. Korisnička podrška dostupna je 24 sata dnevno putem značajke uživo na web mjestu.

NAJBOLJI VPN ZA NETGEAR RUTERE: ExpressVPN je naš izbor broj 1 ExpressVPN-ovog prilagođenog softvera, a dobro zaobljeni paket drugih značajki čini nas najboljim izborom za vlasnike Netgear usmjerivača. Dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca.

ExpressVPN je jedini pružatelj VPN-a o kome znamo i koji čini firmver kompatibilnog sa Netgear usmjerivačem NordVPN i PrivateVPN također su dobar izbor ako želite isprobati alternativu firmware-a otvorenog koda.

Netgear usmjerivač VPNs objasniti

Mnogi modeli Netgear usmjerivača podržavaju virtualne privatne mreže, ali to možda ne znači ono što mislite da to znači. VPN postavljen na dionici Netgear usmjerivač je puno drugačiji od uobičajene VPN aplikacije na vašem telefonu ili prijenosnom računalu.

Netgear omogućava korisnicima da postave svoj vlastiti VPN poslužitelj na samom usmjerivaču. To vam omogućuje pristup vašoj kućnoj mreži s neke druge lokacije putem interneta. Na primjer, ako ste izvan kuće i želite pristupiti svom kućnom računalu, uređajima putem interneta ili medijskom poslužitelju, to možete učiniti.

Međutim, ova postavka ne štiti vašu internetsku vezu dok ste kod kuće niti vam omogućuje pristup sadržaju koji ima regiju.

Tu dolazi VPN pružatelj usluga, poput ExpressVPN. VPN davatelji poslužuju poslužitelje širom svijeta i omogućuju vam povezivanje s njima putem šifriranih tunela. To vam omogućuje da pristupite sadržaju koji je, na primjer, dostupan samo u drugim zemljama. Također štiti vašu privatnost sprečavajući da vaš internetski pružatelj usluga, vladine agencije i hakeri ne pregledavaju vaše aktivnosti pregledavanja i preuzimanja.

Nažalost, Netgear usmjerivači ne podržavaju mogućnost povezivanja s udaljenim VPN serverom. Ako želite to učiniti, zamjena upravljačkog softvera je nužna.

Kako postaviti VPN na svoju kućnu mrežu na Netgear usmjerivaču

Ova postavka koja dolazi kao ponuda dionica na mnogim modelima usmjerivača Netgear omogućava udaljeni pristup vašoj kućnoj mreži, a ne internetu. Ovo je korisno za pametne uređaje za dom i IoT, poslužitelje kućnih medija i udaljeni pristup računalima. Ne želi vam dati šifrirani tunel na Internet ili neku drugu javnu IP adresu.

netgear genie vpnSlika s Netgear.com

Nije svaki Netgear usmjerivač opremljen ovom značajkom, ali mnogi to čine, uključujući sve modele ProSafe i Nighthawk.

Budući da postavljate i klijenta i poslužitelja, trebate postaviti VPN kako na usmjerivaču, tako i na uređaju s kojim se želite povezati..

Evo kako postaviti VPN na Netgear usmjerivač:

 1. Otvorite web preglednik i idite na http://www.routerlogin.net.
 2. Unesite korisničko ime i lozinku za administrativnu ploču usmjerivača (Netgear Genie). Korisničko ime je prema zadanim postavkama admin a lozinka je zaporka, ali trebali biste ih promijeniti ako već niste.
 3. Ići Napredna > Napredne postavke > VPN usluga.
 4. Ček Omogući VPN uslugu i kliknite primijeniti
 5. Navedite postavke VPN usluge koje želite. To ovisi o tome za što želite koristiti VPN.
 6. Preuzmite konfiguracijske datoteke OpenVPN za vrstu uređaja s kojim se želite povezati, poput Za Windows ili Za pametni telefon.
 7. Premjestite datoteke na uređaj koji želite spojiti na VPN i uvezite ih u svoju OpenVPN aplikaciju po izboru.
 8. Odaberite OpenVPN profil koji ste stvorili u aplikaciji i povežite se!

Možete koristiti besplatne službene OpenVPN aplikacije dostupne za većinu glavnih operativnih sustava. Obično su dostupni iz trgovine aplikacija uređaja ili zadanog skladišta.

Kako zamijeniti firmver na Netgear usmjerivaču

Ako želite usmjeriti usmjerivač na udaljeni VPN poslužitelj, morat ćete zamijeniti firmver s nečim što nudi tu mogućnost. Ovaj postupak, nazvan "treperi", može trajno oštetiti usmjerivač i poništiti jamstvo ako se ne izvede pravilno, zato nastavite s oprezom..

 1. Preuzmite firmver kompatibilan s VPN-om koji radi s vašim određenim modelom Netgear usmjerivača. Preporučujemo nešto od sorti DD-WRT ili Tomato.
 2. Otvorite web preglednik i idite na http://www.routerlogin.net.
 3. Unesite korisničko ime i lozinku za administrativnu ploču usmjerivača (Netgear Genie). Korisničko ime je prema zadanim postavkama admin a lozinka je zaporka, ali trebali biste ih promijeniti ako već niste.
 4. Odaberi Napredna > uprava > Ažuriranje usmjerivača.
 5. Klik pretraživati i pomaknite se do upravljačkog softvera koji ste preuzeli u 1. koraku.
 6. Klik Učitaj da bljesne usmjerivač.
 7. Ponovo pokrenite usmjerivač.

Uz vaš novi firmver, možete postaviti VPN vezu. Pogledajte naše članke o najboljim VPN-ovima za DD-WRT i najboljim VPN-ovima za usmjerivač rajčice za više informacija.

Postoje li besplatni VPN-ovi usmjerivača Netgear?

Kao što je gore spomenuto, neke Netgear usmjerivače možete pretvoriti u VPN poslužitelje koji vam omogućavaju povezivanje s kućnom mrežom. Ovo je ugrađena značajka i na nju se možete povezati pomoću besplatnih i otvorenih VPN aplikacija na telefonu ili prijenosnom računalu.

Ako želite usmjeriti usmjerivač na VPN poslužitelj na nekom drugom mjestu, nema poznatih besplatnih opcija. Većina besplatnih VPN-ova radi samo s telefonima i prijenosnim računalima na većim operativnim sustavima.

U svakom slučaju, najbolje je izbjegavati besplatne VPN-ove. Oduzimaju vaše podatke, preuzimaju gas i prisiljavaju korisnike da čekaju u redovima čekanja za povezivanje. Mnogi prate vašu internetsku aktivnost i prodaju podatke trećim stranama, poput oglašivača. Neki čak mogu zaraziti vaš uređaj zlonamjernim softverom ili prodati širinu pojasa za upotrebu u napadima botneta.

Odlučite se za plaćeni VPN ako želite kvalitetnu uslugu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 41

Adblock
detector