Najbolji VPN-ovi za UAE i Dubai i pravni položaj o upotrebi VPN-a

Najbolji VPN-ovi za UAE i Dubai
Ako već živite u UAE-u, vjerojatno znate koliko su popularni VPN-ovi kao sredstvo za pristup blokiranim web-lokacijama i aplikacijama, uključujući Skype i WhatsApp, ili za povezivanje s američkim Netflixom i ostalim servisima za streaming..

Ovdje ćemo pogledati najbolje VPN-ove za Dubai ili negdje drugo u UAE. Izdvojit ćemo se kroz neke zajedničke nedoumice oko upotrebe VPN-a u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i pokušati razjasniti neke zablude o pravnim problemima s upotrebom VPN-a..

PRO SAVJET: Planirate putovanje u UAE? Neke web stranice VPN-a blokirane su u UAE-u pa preporučujemo da se prijavite i preuzmete svoj preferirani VPN prije posjete.

Ako nemate vremena pročitati cijeli članak, evo sažetka na vrhu pet najboljih VPN-ova za Dubai i UAE:

 1. ExpressVPN Naš preporučeni VPN za UAE. Velike brzine, izvrsno za pristup blokiranom sadržaju, vrhunska sigurnost. Djeluje konzistentnije od ostalih VPN-ova u UAE.
 2. NordVPN Najbolji VPN proračuna za UAE. Velike brzine, nula zapisnika i ogromna mreža poslužitelja. Dobra za strujanje geoblokiranog sadržaja.
 3. Surfshark Novi VPN na tržištu s rastućom popularnošću u UAE i na Bliskom Istoku. Neograničeno povezivanje i deblokiranje Netflixa kao i ostalih web stranica za streaming iz inozemstva.
 4. PrivateVPN Brzi, sigurni poslužitelji koji su izvrsni za deblokiranje web stranica za streaming iz inozemstva. Nema trupaca. Dobar za pristup američkom Netflixu u UAE.
 5. VyprVPN Sigurno rješenje bez trupaca i opcionalno dodane zamračenja. Borio se s VPN blokovima u UAE i Dubaiju posljednjih mjeseci.

Bilješka: U posljednjih 12 mjeseci u UAE je bilo blokirano mnogo VPN-ova, ovaj se članak redovito ažurira kako bi se prikazale radne VPN-ove. Povremene VPN-ove na ovom popisu privremeno su blokirane.

Putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i Dubai sve su češća. Ako se i tamo nađete zbog posla ili zadovoljstva, možda ćete osjetiti malo frustracije prilikom pristupa prilično velikom broju web stranica. VoIP usluge poput Skype i Što ima blokirani su kao i web-lokacije poput kockanja Betfair i nekoliko Wikipedija stranica. Državno regulatorno tijelo za telekomunikacije nameće strogu internetsku cenzuru u cijeloj upravi. Pomalo iznenađujuće, TRA je vrlo transparentan s obzirom na to koja su mjesta blokirana i zašto.

Kako smo odabrali najbolje VPN-ove za UAE

Identificirali smo specifičan skup kriterija kako bismo oblikovali naše preporuke za najbolje VPN-ove za Dubai i ostatak UAE-a. Konkretno, oni koji se trenutno nalaze u UAE trebali bi koristiti VPN koji im omogućuju siguran pristup velikom broju blokiranih web stranica i VoIP usluga bez brige o curenju podataka koji otkrivaju kojim web lokacijama ili uslugama pristupaju..

VPN usluge za koje smo utvrdili da su najbolje za korisnike UAE i Dubai VPN-a, sve odgovaraju sljedećim kriterijima:

 • Dobra enkripcija
 • Nema zapisnika o prometu
 • Mnogo poslužitelja
 • DNS zaštita od curenja

Kao dodatni bonus naglasili smo i sve usluge koje su koristile zamamu da sakriju činjenicu da uopće koristite VPN..

Savjet stručnjaka: Neke VPN stranice su blokirane u UAE-u, pa ako ih još niste, budite sigurni prijavite se prije putovanja.

Najbolji VPN-ovi za UAE i Dubai

Ovdje je naš popis najboljih VPN-ova za UAE i Dubai koji i dalje rade:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječanj 2020. Rad u UAET testiranom u siječnju 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN lako ispunjava sve naše kriterije za pravljenje popisa najboljih VPN-ova za UAE i Dubai. Tvrtka ne pohranjuje evidencije o identifikaciji o tome što korisnici rade na mreži dok su povezani.

VPN koristi šifriranje AES-256, koje je zapaženo kao jedan od najboljih načina šifriranja i najizglednije ga koriste mnoge vlade, uključujući američku vladu i vojsku. ExpressVPN podržava OpenVPN sa TCP / UDP, SSTP, L2TP / IPSec i PPTP protokolima. ExpressVPN koristi DNS zaštitu i prekidač za isključivanje u slučaju da usluga ne uspije.

Konačno, ExpressVPN ima među najvećim brojem poslužitelja, s lokacijama u 94 zemlje. Kao bonus, ova usluga koristi svoj vlastiti način prigušivanja da sakrije činjenicu da ste povezani s VPN-om. Kao takav, usluga djeluje u čak i većina ne prijazan VPN zemljama. Poznato je da čak prolaze kroz Kineski Veliki vatrozid. ExpressVPN pouzdano surađuje s većinom glavnih geografski ograničenih streaming servisa poput Netflixa, BBC iPlayera i HBO GO, kao i VoIP usluge poput Skypea.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android, Linux (naredbeni redak) i određene wifi usmjerivače.

Pros:

 • Najpouzdaniji VPN za UAE i Bliski Istok
 • Značajke privatnosti i sigurnosti vodeće u klasi
 • Velike brzine za strujanje i bujicu
 • Koristi obfsproxy da izbjegne otkrivanje i blokiranje VPN-a
 • Radi sa svim glavnim uslugama streaminga, uključujući Netflix

Cons:

 • Postoje jeftiniji VPN-ovi

Naš rezultat:

4.5 od 5

NAJBOLJI ZA UAE & DUBAI: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Pouzdano djeluje u Dubaiju & UAE i deblokira sve glavne web lokacije i aplikacije uključujući Skype. Nudi izuzetno brze veze i servere u velikom broju zemalja. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Ovdje pročitajte našu cijelu ExpressVPN recenziju.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPNRadi u UAETested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN je odlična opcija za one koji traže dodatni iznos sigurnosti. Ako pogodimo svaku točku naših kriterija (nema pravila dnevnika, šifriranje na visokoj razini SSL-2048, velika raznolikost poslužitelja), ova usluga nudi i mogućnost Tor preko VPN. Tor je možda najsigurnija metoda pretraživanja interneta. NordVPN kombinira svoju uslugu s tvrtkom Tor kako bi ponudio izuzetno sigurno i jako šifrirano iskustvo pretraživanja web stranica, posebno onima koji se povezuju u UAE i Dubaiju.

Uz to, NordVPN ima DNS rezoluciju propuštanja dizajniranu za sprečavanje curenja DNS-a, kao i prekidač za zaustavljanje specifičan za proces u slučaju da servis ne uspije ili ako bilo koji pojedinačni program pokrene podatke o curenju. Ovdje su dostupni OpenVPN protokoli, kao i PPTP i L2TP / IPsec. Iako NordVPN ne uključuje vlastitu metodu obfuskacije, podržava Obfsproxy. Njihova web stranica pruža korisno uputstvo o tome kako to postaviti putem svoje usluge. Usluga također koristi dvostruku VPN značajku koja udvostručuje enkripciju, mada to, razumljivo, malo usporava uslugu.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Dobra proračunska opcija koja radi u UAE
 • Brzina je dovoljno brza za HD streaming
 • Snažne sigurnosne i privatne vjerodajnice
 • Radi sa Skypeom
 • Osobni su podaci zaštićeni jer ne čuvaju zapisnike

Cons:

 • Aplikacije za radne površine mogu biti sporo

Naš rezultat:

4.5 od 5

NAJBOLJA PRORAČUNSKA OPCIJA: NordVPN je izvrstan izbor za sigurnost i privatnost koji pouzdano funkcioniraju u Dubaiju & UAE. Koristite do 6 uređaja odjednom s velikim brzinama veze. 30-dnevna garancija povrata novca.

Saznajte više u našem cjelovitom NordVPN pregledu.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

3. Surfshark

SurfShark VPNRadi u UAETested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Surfshark je VPN usluga visoke razine koja nudi sve što smo tražili u našim kriterijima. To uključuje AES-256 enkripciju, strogu politiku zapisivanja i veliki broj poslužitelja.

Otkrićete i da Surfshark koristi OpenVPN TCP / UDP protokole, istovremeno podržavajući PPTP i L2TP / IPsec VPN protokole. Značajno u ovoj usluzi je DNS sa nula znanja na svakom poslužitelju (što znači da se vaši podaci ne spremaju na bilo kojem poslužitelju na koji se povezujete), prekidač za isključivanje, dvostruko VPN vezivanje i jednostavnost upotrebe, kao i razumno velik broj poslužitelja i lokacije poslužitelja (preko 500 poslužitelja u 50 zemalja).

Za razliku od većine VPN usluga, Surfshark također nudi mogućnost korištenja jednog računa za pokrivanje neograničenog broja uređaja.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, Linux, iOS, Android i Amazon Fire TV. Uslugu možete instalirati i kao dodatak Chrome ili Firefox da biste pokrili samo aktivnosti svog web preglednika.

Pros:

 • Radi u UAE i Kini
 • Omogućuje neograničene uređaje
 • Stalne, pouzdane brzine

Cons:

 • Mreža poslužitelja manja je od većine ostalih VPN-ova

Naš rezultat:

4 od 5

VELIKA SIGURNOST: Surfshark nudi visoku sigurnost, anonimnost, iznadprosječne brzine dobar broj drugih značajki potrebnih svima u UAE i Dubaiju. Surfshark nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Cijelu našu recenziju Surfsharka možete pročitati ovdje.

Surfshark KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% + 3 mjeseca FREEET DEALDispon se primjenjuje automatski

4. PrivateVPN

PrivateVPNRadi u UAETested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

PrivateVPN je mladi, nadolazeći VPN pružatelj usluga koji nudi uslugu uporedo sa svojim suparnicima veteranima. Tvrtka ne vodi evidencije i prihvaća plaćanje putem kreditne kartice, Stripea, PayPala ili Bitcoin. Možete birati između 128-bitne ili 256-bitne AES enkripcije, a obje koriste savršenu tajnu prema naprijed. Ugrađena je IPv6 zaštita od curenja i DNS, kao i prekidač za zaustavljanje. Sjedište tvrtke je u Švedskoj.

PrivateVPN spreman je u deblokiranju geo-zaključanog sadržaja, uključujući Netflix kataloge iz nekoliko zemalja, Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer, između ostalih. U našim se testovima brzine nalazi blizu vrha uprkos tome što djeluje na maloj mreži poslužitelja od ostalih VPN-ova na ovom popisu. Live chat dostupan je tijekom radnog vremena.

Na jednom računu možete istovremeno povezati do šest uređaja. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Opcija niskih troškova koja radi u UAE
 • Nema nikakve zapisnike
 • Radi sa širokim spektrom usluga struje

Cons:

 • Mali broj poslužitelja za izbor

Naš rezultat:

4.5 od 5

Sjajne brzine: PrivateVPN dobro funkcionira u UAE i omogućuje do 6 uređaja na isti račun. Mala mreža poslužitelja, ali brze veze. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

5. VyprVPN

VyprVPNRadi u UAETested Jan 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.VyprVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN je davatelj usluga u Švicarskoj koji posjeduje i upravlja svojom globalnom mrežom poslužitelja. To je u suprotnosti s većinom ostalih davatelja koji jednostavno iznajmljuju servere u podatkovnim centrima treće strane. To daje VyprVPN veću kontrolu nad privatnošću korisnika, koja je zaštićena jakom enkripcijom i pravilima bez zapisivanja..

VyprVPN je veteran u izbjegavanju cenzure u zemljama poput UAE i Kine. Radi s VoIP uslugama poput Skypea i Facetimea, kao i nekim streaming uslugama uključujući američki Netflix. Podrška za chat uživo dostupna je 24 sata dnevno, ukoliko naiđete na bilo kakve probleme.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Možete spojiti pet uređaja istodobno.

Pros:

 • Sigurnost vojnog stupnja
 • Ne zadržava zapise za prepoznavanje
 • Deblokira Netflix US i druge
 • Radi u Kini i UAE

Cons:

 • Jeftiniji davatelji viši na popisu
 • Malo sporije od suparnika

Naš rezultat:

4 od 5

RADI u UAE i Kini: VyprVPN ima veliku reputaciju privatnosti i dobro funkcionira u zemljama gdje su neke druge VPN blokirane.

Pročitajte našu cjelovitu VyprVPN recenziju.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

VPN-ove koje treba izbjegavati u UAE i Dubaiju

Ako ste se u Googlu obratili za korištenje VPN-a koji ste koristili dok ste u UAE-u, vjerojatno se pojavilo nekoliko njih koje je zapravo najbolje izbjegavati, bilo zato što ne rade u UAE-u ili zbog presedana prijelaznih praksi. Postoji puno loših VPN usluga vani, ali ovdje su tri, posebno, za izbjegavanje:

Štit za žarište

Mnogi su se korisnici žalili da Hotspot Shield ne radi u UAE. Čak i ako to učini, nedavna žalba FTC-a tvrdi da je tvrtka otimala HTTP zahtjeve i preusmjeravala korisnike na pridružene web lokacije protiv svoje volje. Oni također ubacuju kolačiće za praćenje u vaš web preglednik koji prate vašu aktivnost, a koji koriste treći oglašivači. Držati se podalje.

Hola

Hola je peer-to-peer mreža koja koristi nepropusnu propusnost na tuđim računalima za stvaranje VPN tunela. Isto tako, drugi ljudi koriste vašu propusnost kada je ne upotrebljavate. Zbog toga možete biti odgovorni za tuđe aktivnosti, što predstavlja veliki rizik u UAE i Dubaiju. Tvrtka također ima povijest zloupotrebe povjerenja korisnika. Jednom je pretvorio sve uređaje na svojoj mreži u ogroman botnet i koristio ih za izvođenje distribuiranih napada uskraćivanja usluge na web stranicama.

HideMyAss

Iako HMA ne bilježi nijednu vašu aktivnost ili sadržaj vašeg internetskog prometa, on pohranjuje detaljne zapise metapodataka, uključujući vašu stvarnu IP adresu. Najpoznatiji primjer je uhićenje Codyja Kretsingera, hakera LulzSeca koji je umiješan u cyber napad na Sony Pictures. HideMyAss predao je dokaze vlastima prema sudskom nalogu koji je doveo do njegovog uhićenja. Iako ne opravdavamo ono što je Cody uradio, VPN korisnici trebali bi biti sumnjičavi prema tvrdnjama HideMyAss „nema trupaca“..

Jesu li VPN legalni u UAE?

Mnogi se korisnici obraćaju VPN-u kako bi zaobišli ove blokove sadržaja, radnju koja se trenutno nalazi na značajnom legalnom sivom području u zemlji. Zapravo, glasine o pravnim posljedicama za korištenje VPN-a u zemlji obiluju.

Nedavno su mnogi stanovnici UAE dobili tekstualnu poruku u kojoj su rekli da prijave policijsku stanicu u Dubaiju kako bi platili kaznu u iznosu od 5000 Dh. Pokazalo se da je to laž. Unatoč takvim lažnim glasinama, VPN-ovi su i dalje izuzetno popularni.

Zakon o kibernetičkom kriminalu iz 2012. donesen u zemlji pojavio se samo da zabranjuje korištenje VPN-a za aktivnosti koje se u županiji smatraju nezakonitim. Pornografija, antreligijski govor mržnje i kockanje općenito su na vrhu liste. Međutim, taj je zakon od tada izmijenjen i proširen, što je mnoge VPN korisnike ili potencijalne korisnike dovelo u zbrku zbog novog zakona i da li postoji ili ne postoji zabrana VPN VPN-a. Mnogi su sada više nego ikada zbunjeni nad onim što jest, a što nije dopušteno.

Ipak, između 2012. i 2016., malo je, ako ih ima, VPN web mjesta koja su dopuštala korisnicima pristup blokiranom sadržaju sama TRA blokirala, što ukazuje na to da zemlja aktivno ne blokira te web stranice ili, u najmanju ruku, aktivno ne prijavljuje. Čak i dalje, mnoge lokalne trgovine prodaju VoIP kartice koje omogućuju upotrebu VoIP usluga, unatoč zabrani usluga poput Skypea. Čini se da je slijepo oko okrenuto onome što bi se moglo smatrati manjim prijestupima i ogroman broj ljudi koristi Skype i druge "zabranjene" VoIP usluge uz pomoć VPN-a..

U skladu s tim, trenutna izmjena zakona je nova i ona koju bi trebalo pomno pratiti. U UAE i Dubaiju koristi se više od VPN-a, a većina ih je u okviru legalnog sivog područja u zemlji, poput pristupa geografski blokiranom sadržaju s streaming web stranica kao BBC iPlayer, Netflix i Amazon Prime Video.

Zakoni o sadržaju i VPN UAE

Zakoni blokiranja sadržaja UAE su pretjerano složeni, ali temelje se na dvije kategorije: vjerskim načelima i zaštiti poduzeća.

Aspekt religioznih načela ovoga prilično je jasan. Ujedinjeni Arapski Emirati imaju kompliciranu vladinu strukturu s apsolutnom monarhijom na vrhu. Zakoni se temelje na mješavini šerijata i svjetovnih građanskih ideala. *

Budući da zakoni zemlje imaju značajnu osnovu u šerijatu, blokiranje sadržaja Regulatorne uprave za telekomunikacije ima smisla prema zagrađenom muslimanskom sustavu vjerovanja UAE-a, iako je manje drakonski od onog što se može naći u drugim prvenstveno muslimanskim zemljama, poput Irana ili Saudijske Arabije..

Prema TRA-i, sadržaj koji je "u suprotnosti s etikom i moralom UAE-a" blokiran je izravno. Ovo uključuje:

 • pornografija
 • VoIP stranice i usluge (Skype)
 • Kockanje
 • web stranice koje sadrže antreligijski govor mržnje
 • web stranice povezane s proizvodnjom, prodajom i distribucijom ilegalnih droga
 • sadržaj koji je često u suprotnosti s vjerovanjima većinskog sunitskog stanovništva
 • Mnogo stranica Wikipedije
 • Izraelske web stranice

TRA godišnje daje statistiku o svojoj inicijativi za blokiranje sadržaja:

2016. izmijenjen zakon o VPN-u

Početkom 2016. UAE je izmijenila zakon o kibernetičkim kriminalima kako bi odredila više upotreba VPN-a. Zakon glasi:

"Tko koristi lažnu adresu protokola računalne mreže (IP adresu) koristeći lažnu adresu ili adresu treće strane na bilo koji drugi način u svrhu počinjenja zločina ili sprečavanja njegovog otkrivanja, kaznit će se privremenom kaznom zatvora i novčanom kaznom. ne manje od 500.000 Dhs (136.128,51 USD) i ne premašuje 2.000.000 Dhs (544.514,04 USD) ili bilo koje od ove dvije kazne. "

Mnoge su priče izašle odmah nakon ovog amandmana koji je naizgled proširio opseg ovog zakona koji uključuje svi Upotreba VPN-a. Međutim, to nije bio slučaj. Doista, upotreba VPN-a u UAE i Dubaiju je izuzetno velika i vrlo česta. Kao što pokazuje TRA-ova statistika filtriranja sadržaja, većina web stranica koja nisu u skladu sa etičkim zakonima obično nisu zabranjena. To uključuje VPN usluge. Bez obzira na to, sve dok VPN koji koristite radi svoj posao i omalovažava vašu vezu s VPN poslužiteljem, nećete skrenuti pažnju vlasti.

Neko blokiranje sadržaja namijenjeno je tvrtkama

UAE vidi znatnu količinu međunarodnog poslovnog prometa i uvelike se oslanja na taj promet kao dio svoje ekonomije. Konkretno, Dubai ima veliki broj nemuslimana i privremenih stanovnika koji žive i rade u gradu tijekom cijele godine i dugoročno. Kako bi ostala prijateljskija strana svojih međunarodnih poslovnih partnera, zemlja obično troši manje vremena na provođenje nekih zakona koje ima o knjigama u Dubaiju, iako nedavne izmjene zakona mogu ukazivati ​​na posljedični povratak cenzure i provođenje zakona.

Sama poduzeća uživaju neke zakone o blokiranju sadržaja koji su osmišljeni kako bi zaštitili njihove interese. Blokiranje sadržaja putem protokola putem Interneta (VoIP) i mnogih drugih aplikacija za razmjenu poruka, kao što su Skype, WhatsApp i Google Hangouts, je zbog toga što država želi zaštititi svoju telekomunikacijsku industriju od gubitka poslovanja onima koji koriste besplatne komunikacijske platforme. Kao takav, pozivanje na daljinu u UAE može se obaviti samo na staromodan način, barem na zakonit način.

VoIP kartice koje se obično prodaju u zemlji su metoda koja se prodaje bez recepta, a koja prijeći ovu zabranu. VoIP kartice su zaobilazni sustav koji korisnicima omogućuje udaljeni PSTN koji se tada povezuje s VoIP sustavom. Na ovaj način korisnici mogu obavljati VoIP pozive pomoću uobičajene mobilne mreže ili čak fiksnog telefona.

UAE sloboda na Netu 2015. godine

Od 2015. godine, UAE ima ocjenu 68 od 100 od organizacije demokratije i slobode koja se nalazi na listi Freedom House. Što je rezultat veći, to je lošiji rang slobode u zemlji.

Izvještaj potvrđuje činjenicu da je blokiranje sadržaja UAE među najgorim na svijetu, iako to nije slučaj najgore na svijetu, ili čak na Bliskom Istoku. Izvješće također ukazuje na to da ISP-ovi zemlje koriste alate za blokiranje sadržaja NetSweeper, SmartBlocker i Blue Coat ProxySG. Izvještaj dodatno pokazuje da su dostupni Facebook i Youtube, iako su neki pojmovi za pretraživanje i sadržaj na tim web lokacijama blokirani.

Online strujanje u Dubaiju i UAE

Netflix nije blokiran u UAE. Usluga pokrenuta u UAE početkom 2016. godine. U zemlji je sada dostupno preko 300 TV emisija i nešto manje od 1.000 filmova. To predstavlja oko 30% onoga što je dostupno putem američkog Netflixa. Mnogi korisnici Netflixa u Dubaiju koriste VPN-ove za pristup drugim Netflix regijama. Imajte na umu da nisu sve VPN-ove učinkovite u pristupu Netflixu, a više pojedinosti potražite na Netflix VPN popisu.

Slično tome, mnogi korisnici koriste VPN usluge za pristup Amazon Instant Video uslugama u zemlji. Sam Amazon nije blokiran, ali web stranica ne upravlja svojim video uslugama u zemlji. Međutim, oni su dostupni putem VPN-a i ne smatraju se dijelom "ilegalnog sadržaja" prema nedavno izmijenjenim zakonima o VPN-u u zemlji..

Korištenje VPN-a za pristup međunarodnim bibliotekama internetskih streaming usluga kao što su Netflix, Hulu, BBC iPlayer ili Amazon Prime Instant Video smatraju se pothvatima niskog rizika. Vlasti su više zabrinute za korisnike koji koriste VPN-ove za teška kaznena djela i, posebno, za pitanja koja su izravnije povezana sa etičkim zakonima spomenutim ranije.

Savjet: Nabavite VPN prije dolaska u UAE

Iako su web lokacije VPN-a u legalnom sivom području UAE-a, pristupanje njima radi preuzimanja VPN usluge može izazvati upozorenja i postaviti vas za nadzor, čak i ako ne koristite uslugu u ilegalne svrhe. Najbolje je, zatim, prije ulaska u zemlju preuzeti VPN program.

Preuzimanje prije odlaska pomoći će vam osigurati da imate VPN uslugu na računalu prije odlaska u zemlju. Nećete podizati crvene zastave ako posjetite internetsku stranicu VPN-a nakon dolaska. A ako ste sigurni da koristite prigušivanje, pod pretpostavkom da koristite uslugu koja ima tu opciju, možete uopće izbjeći da se identificirate kao VPN korisnik..

Zaobilazak blokiranja VPN-a

Kao što je ranije rečeno, blokiranje VPN-a događa se u UAE-u, jer su VPN usluge među stavkama navedenim u TRA-i koje prate. Nove izmjene državnog zakona o kibernetičkoj sigurnosti kako bi se proširio opseg nezakonitosti VPN-a također čine vjerojatnijim da ćete svoju VPN uslugu blokirati.

Međutim, možete se zaobići VPN blokove koristeći nekoliko poznatih metoda.

1. Nemojte koristiti besplatni VPN

Besplatni VPN-ovi su kockanje koje jednostavno ne vrijedi trošiti vaše vrijeme, pogotovo ako putujete u UAE. Besplatni VPN-ovi često:

 • koriste se manje sigurne metode šifriranja
 • postavljajte oglase treće strane na svoje web stranice
 • vodi zapisnike
 • imaju manje mogućnosti poslužitelja
 • imaju sporije poslužitelje s manje propusne širine
 • prodati podatke o korisnicima

S obzirom na značajno sivo područje koje postoji za VPN korisnike u UAE i Dubaiju, nema razloga za rizik da biste uštedjeli nekoliko dolara.

2. Promijenite svoj TCP port na 443

OpenVPN TCP protokol može putovati kroz 443 port. To je isti priključak kao i HTTPS protokol. Ovo je u biti blaga metoda zatamnjenja, jer vaš VPN promet izgleda poput uobičajenog SSL prometa s HTTPS web stranice. Mnogo plaćene VPN usluge omogućavaju vam da jednostavno pređete na tu postavku, posebno ako već koriste OpenVPN.

3. Promijenite na drugi protokol

Ako se protokol OpenVPN TCP blokira, možete pokušati prebaciti na L2TP / IPsec protokol. Ovaj je protokol vrlo siguran i još uvijek je čest. Međutim, provjerite je li vaš L2TP protokol uz sigurnost IPsec, jer "sirovi" L2TP protokol nije siguran.

Možete isprobati i SSTP protokol, ako je dostupan. Međutim, ovaj protokol nije uobičajeno podržan na većini uređaja, iako ga neki Windows strojevi možda imaju kao opciju.

Radimo ne preporučite promjenu na PPTP protokol. To nije sigurno, prije svega jer se smatra zastarelim. S obzirom na to da ćete se povezati s VPN-om u više ili manje neprijateljskom okruženju, htjet ćete izbjeći nesigurni VPN protokol.

* Izjava o odricanju odgovornosti: Iako smo temeljito istraživali ovu temu, ništa u našem članku ne smije se uzimati kao pravni savjet. Naš je cilj pružiti vam najbolje informacije i rješenja. U tom smislu, nismo pravni stručnjaci za nijanse zakona UAE.


"Bliski Istok i Azija" "Ljubaznošću knjižnica Sveučilišta u Teksasu, Sveučilište u Teksasu u Austinu." Slika - javno vlasništvo 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 47 =

Adblock
detector