Najbolji VPN-ovi za Viber, a neke koje treba izbjegavati

Ovaj vodič će pokriti najbolje VPN-ove za Viber kako biste mu mogli pristupiti u ograničenim zemljama kao što su Kina, Katar, Saudijska Arabija, Egipat i UAE..

Najbolji VPN-ovi za Viber, a neke koje treba izbjegavati

Viber je popularna chat aplikacija koja se može pohvaliti s više od 250 milijuna korisnika koji su raspoređeni u 193 zemlje. Ljudi ga koriste kako bi bili u kontaktu s prijateljima i obitelji u cijelom svijetu - aplikacija je bila i jedan od najranijih glasnika za uvođenje sada sveprisutne značajke besplatnih poziva.

Neke vlade, međutim, ograničavaju građane da pokušaju pristupiti Viberu. Na primjer, u Kini je usluga zabranjena. Druge zemlje, osobito Bliski Istok, jednostavno blokiraju VoIP značajku. U ovom ćemo vas članku naučiti kako zaobići te barijere i steći potpuno Viber iskustvo.

Najefikasniji način za prevladavanje ograničenog pristupa je korištenjem virtualne privatne mreže (VPN). VPN-ovi funkcioniraju tako što kriptiraju sav internetski promet koji teče do i iz vašeg uređaja i tuneliziraju ga putem udaljenog poslužitelja izvan vaše trenutne lokacije. Na ovaj način je vaš identitet skriven što otežava službenim agencijama za nadzor ili hakerima da shvate što radite na webu.

Nekoliko detalja pokrivamo pružatelje usluga koje predlažemo u nastavku, ali ako imate samo vremena za brzi pregled, ovdje je naš popis najboljih VPN-a za Viber:

 1. ExpressVPN  Naš najbolji izbor za Viber. Radi super pouzdane poslužitelje u više od 90 zemalja svijeta koji mogu deblokirati gotovo sav ograničeni i geoblokirani sadržaj. Aplikacije su jednostavne za korištenje i sigurne. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. NordVPN Niska usluga koja djeluje već više od deset godina. Tisuće sigurnih poslužitelja može deblokirati većinu ograničenih sadržaja.
 3. CyberGhost Opcija proračuna koja sadrži jednostavne aplikacije koje su odlične za početnike. Poslužitelji imaju dobru brzinu za strujanje i preuzimanje.
 4. IPVanish Vrlo visoki standardi privatnosti s strogim pravilima bez dnevnika i mogućnostima anonimnog plaćanja i prijave.
 5. VyprVPN Brza i sigurna mreža koja nema problema s deblokiranjem Vibera, ali pronaći ćete i jeftinije opcije na ovom popisu.

Koji je najbolji VPN za Viber?

U ovom ćemo dijelu raspravljati o nekoliko VPN usluga koje neometano rade s Viberom. Ocjenjuju ih prema sljedećim čimbenicima:

 • Brzina i pouzdanost usluge
 • Velika mreža poslužitelja na globalnoj razini
 • Čvrsti standardi šifriranja kako bi se spriječilo curenje podataka
 • Vrijednost za novac
 • Aplikacije za Android i iOS

Ove VPN će također deblokirati Skype i mnoge druge usluge.

1. Izrazite VPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN nudi besprijekorne standarde, nepokolebljivu predanost privatnosti i sigurnosti, te velike brzine. Postoji uredno i korisničko sučelje koje je lako podesiti što ga čini odličnim izborom i za profesionalne i za početnike.

Pretplatnici će biti razmaženi izborom s 1500+ poslužitelja raspoređenih u 94 zemlje. Standardi šifriranja su slično snažni - svi poslužitelji koriste OpenVPN protokol, 256-bitnu AES enkripciju, 4.096-bitne RSA ključeve sa savršenom tajnošću naprijed i provjeru autentičnosti SHA512.

U isto vrijeme, tvrtka ima izjavljenu politiku ne zadržavanja bilo kakvih prometnih zapisa. Jedini mali dio zadržavanja metapodataka odnosi se na datum (a ne vrijeme) kada su povezani s uslugom, odabirom lokacije i ukupnom upotrijebljenom širinom pojasa. Vaša pojedinačna IP adresa neće biti zabilježena.

Dodatni čimbenik je da usluga uključuje i DNS poslužitelje i DNS zaštitu od curenja kao standardne opcije. Tu je i prekidač za internetsko ubijanje - to će privremeno zaustaviti sav promet ako veza ispadne plava.

Ima aplikacije za Android i iOS kao i podršku za radne površine za Windows, Mac OS i Linux (naredbeni redak).

ExpressVPN je također jedan od rijetkih VPN-a koji rade u Kini i također je jedna od naših glavnih preporuka VPN-a za one u Dubaiju ili drugdje u UAE..

Pros:

 • Pouzdano deblokira Viber u zemljama u kojima je ograničen.
 • Izuzetno brzi serveri izvrsni su za preuzimanje i strujanje.
 • Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti
 • Pristupite geo-ograničenom sadržaju s bilo kojeg mjesta
 • Podrška korisnicima svakodnevno

Cons:

 • Mogu se istovremeno povezati samo 3 uređaja

NAJBOLJI VPN ZA VIBER: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Pouzdano djeluje u zemljama koje ograničavaju pristup Viberu. Deblokira sve glavne web lokacije i aplikacije uključujući Skype. Nudi izuzetno brze veze i servere u velikom broju zemalja. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Ovdje pročitajte cijelu recenziju ExpressVPN-a.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN možda nema najviše estetski ugodno korisničko sučelje, ali to vas ne bi trebalo odvratiti od činjenice da je dobra na svojem osnovnom proizvodu. Postoje velike brzine i stroga enkripcija. Sama tvrtka postoji već više od desetljeća - što svjedoči o kvalitetnom proizvodu koji nudi.

NordVPN je sličan IPVanish-u u smislu da i dalje utjelovljuje politiku ništice. To znači da ne pohranjuje nikakve podatke o sesijama korisnika, prometu ili vremenskim oznakama.

U prošlosti je to dobro poslužilo - prilazile su mu vladine agencije kako bi predale podatke o klijentima, ali na njihovim poslužiteljima jednostavno nije bilo ničega što bi moglo inkriminirati korisnike. Korisnici na Bliskom Istoku mogu uzdahnuti s olakšanjem.

Kad je riječ o mogućnostima poslužitelja, ogromnih 1094 njih se širi po 61 zemlji - više nego dovoljno da pronađete onu koja će deblokirati Viber. NordVPN također surađuje s mnogim mrežnim servisima za streaming, uključujući Netflix, Hulu i BBC iPlayer, tako da plaćenu pretplatu možete koristiti u više svrha.

Standardi šifriranja vrhunski su stupanj. Tvrtka standardno koristi 256-bitni AES protokol i koristi 2.048-bitne SSL ključeve. DNS zaštita od curenja je omogućena.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Velika vrijednost opcija koja nema problema s pristupom Viberu
 • Snažan naglasak na sigurnosti i privatnosti
 • Također sjajna opcija za preuzimanje i bujice
 • Deblokira većinu usluga strujanja s lakoćom

Cons:

 • Početnici će korisničko sučelje možda smatrati nezgrapnim

NAJBOLJI PRORAČUN VPN: NordVPN je dobar svestrani igrač. Opcija velike vrijednosti koja pouzdano radi s Viberom. Čvrsta privatnost i sigurnost. Istovremeno povezuje do 6 uređaja 30-dnevna garancija povrata novca.

Evo našeg detaljnog pregleda NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

3. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost pouzdan je VPN koji je relativno jeftin i trebao bi se svidjeti početnicima koji ne traže tonu mogućnosti. Jezgrani proizvod je dobro postavljen - postoji značajno veliki broj lokacija poslužitelja, testovi brzine su ispočetka, sučelje je lako za kretanje, a standardi privatnosti su strogi.

Tvrtka je registrirana u Rumunjskoj i nije podvrgnuta nikakvim obveznim zakonima o čuvanju podataka. Također ima internu politiku ne pohranjivanja korisničkih dnevnika ili podataka bilo koje prirode. Ali to bi se moglo promijeniti - CyberGhost nedavno je kupila tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Ovaj ćemo članak ažurirati ako primjetimo bilo kakve izmjene i dopune.

S preko 1000 poslužitelja raspoređenih u 27 zemalja, postoji velika mreža koja će vam pomoći da deblokirate Viber kad god vam zatreba. Aplikacije su dostupne i za Android i iOS, kao i za podršku za radne površine za Windows i MacOS.

CyberGhost koristi 256-bitnu AES enkripciju na OpenVPN protokolu prema 2.048-bitnim RSA ključevima i MD5 HMAC provjeru autentičnosti. Tu je i internetska sklopka za ubijanje.

Pros:

 • Nema problema s deblokiranjem Vibera
 • Pristojne, pouzdane brzine za većinu namjena
 • Opcija povoljna za proračun s jednostavnim aplikacijama

Cons:

 • Korisnici napajanja smatrat će da su aplikacije previše jednostavne, bez naprednih značajki

PRORAČUNSKI IZBOR: CyberGhost ima jednostavno postavljanje. Izvrsna privatnost, nulta zapisi i DNS zaštita od curenja. Može se boriti s nekim popularnim web lokacijama za strujanje. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish je još jedan vrhunski VPN koji ne štedi na brzinama, privatnosti ili standardima šifriranja. Pouzdan je i omogućuje anonimne prijave ako su korisnici oprezni za predaju osobnih podataka.

Zagovornici privatnosti bit će zadovoljni činjenicom da uopće ne pohranjuju nikakve korisničke podatke. Jedno i jedino zadržavanje zadržavanja je kada se račun prvi put registrira. Nakon toga svi se podaci uklanjaju iz oblaka.

Standardi šifriranja su robusni - IPVanish podrazumijeva 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu, SHA512 provjeru autentičnosti i razmjenu ključeva DHE-RSA 2.048 s savršenom tajnošću naprijed. Uključena je i internetska sklopka za ubijanje.

S više od 850 poslužitelja raspoređenih u 60 zemalja, odgovarajuća veza nikad nije izvan dosega.

Postoje aplikacije i za iOS i Android, kao i podrška za radne površine za Windows i MacOS.

Mnogi se korisnici smatraju izvrsnom opcijom za Kodi jer im omogućuje da preuzmu Android APK izravno na svoj uređaj. Sučelje je i daljinski upravljač za Kodi uređaje kojima nedostaju tipkovnica i miš.

Pros:

 • Deblokira Viber s lakoćom
 • Snažno u privatnosti i sigurnosti
 • Radi u više od 60 zemalja, izvrsno za deblokiranje geo-ograničenih sadržaja

Cons:

 • Korisnička podrška može biti malo spora
 • Ne možete pristupiti nekim popularnim uslugama streaminga

Brzo i pouzdano: IPVanish ima veliku mrežu poslužitelja. Nezaštićena mreža postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti. Dobro surađuje s Viberom, ali potražite negdje drugdje ako želite deblokirati Netflix. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu recenziju IPVanish-a.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. VyprVPN

VyperVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

VyprVPN slaže se s korisnicima koji vole sigurne protokole šifriranja - njegov je vlasnik svjetske klase. Tvrtka je također prilično zrela pružateljica usluga, koja postoji već nekoliko godina, što joj daje stupanj legitimnosti. To je jedna od rijetkih usluga koja može deblokirati veliki kineski vatrozid.

Kada je riječ o standardima šifriranja, VyprVPN koristi OpenVPN protokol, 256-bitnu AES enkripciju, 2.048-bitne RSA ključeve bez savršene tajnosti naprijed i SHA256 provjeru autentičnosti prometa. Dostupno je uključena sklopka za internet ubijanje.

Preko 700 poslužitelja koje možete odabrati imaju širom svijeta. Aplikacije su dostupne i za Android i iOS, kao i za podršku za radne površine za Windows i MacOS.

Pros:

 • Pruža sigurnu, šifriranu vezu koja dobro funkcionira s Viberom
 • Brzina je brza i stabilna

Cons:

 • Malo jeftinije od ostalih VPN-a
 • Nema mogućnosti za napredniju konfiguraciju

Velika poslužiteljska mreža: VyprVPN je snažan višenamjenski VPN. Čvrsti izbor za Viber. Ne pohranjuje zapisnike, nudi veliku sigurnost i deblokira većinu streaming usluga. Više cijene od nekih. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju VyprVPN.

VyprVPN Kupon uštedite 81% na dvogodišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

Kako mogu pristupiti Viberu putem VPN-a?

Slijedite ove korake za deblokiranje Vibera ako su prisutna vladina ograničenja:

 1. Prijavite se za jednog od pružatelja VPN-a spomenutih na ovom popisu
 2. Nakon što se registrirate i izvršite plaćanje, preuzmite aplikacije za svoj telefon ili PC / Macbook
 3. Očistite kolačiće i predmemoriju da biste uklonili stare identifikatore lokacije i ponovno pokrenite uređaj
 4. Prijavite se na VPN aplikaciju i odaberite poslužitelj u Europi ili Sjevernoj Americi
 5. Otvorite telefon ili preglednik i koristite Viber kao što bi to inače radili

Trebam li koristiti besplatni VPN s Viberom?

Neki bi korisnici mogli biti u iskušenju mogućnošću upotrebe besplatnog VPN-a, ali oni će vam dati samo djelić istih standarda koje nude opcijske opcije.

To je zato što su ove usluge u pravilu slobodne - htjet ćete se prijaviti za cjeloviti plan (za koji je potrebna kreditna kartica ili neki drugi oblik plaćanja). Čak i ako je VPN besplatan, neće ulagati u visokokvalitetne poslužitelje i robusne standarde šifriranja. U isto vrijeme, to će unovčiti tako što će vas zatrpati invazivnim oglasima i možda neetički umetnuti kolačiće za praćenje, minirati vaše podatke i prodati ih.

Ukratko, besplatne VPN usluge rutinski nameću ograničenja podataka, prigušivanje propusnosti i samo jedno ili dva mjesta poslužitelja. Možda ćete moći slati i primati tekstualne poruke, ali zaboravite na brze prijenose datoteka ili audio poziva.

Ako niste sigurni trebate li uopće VPN, preporučujemo vam da pročitate naš popis onih s besplatnom probnom verzijom..

Neke VPN-ove koje treba izbjegavati

Ako pokušavate pristupiti Viberu s lokacije koja ga prema zadanim postavkama blokira, želite biti uvjereni da privatnost i podaci neće biti ugroženi. Postoji razlog zašto vam je davatelj internetskih usluga na prvom mjestu ograničio pristup - neke vlade ne vole VoIP usluge i ne želite stvarati probleme. Problem nastaje kada VPN tvrtke ne revnosno štite privatnost korisnika - kada oni dragovoljno predaju podatke.

Evo tri primjera VPN pružatelja usluga za koje vjerujemo da biste trebali pobjeći:

1. HolaVPN

Izraelska Hola u jednom je trenutku imala masivnu obožavatelje, što ju je tjeralo na zajednicu od skoro 50 milijuna korisnika. No, tvrtka je odlučila utjecati na ovu kritičnu masu u gadne svrhe, posebno pretvarajući korisnike u masivni botnet.

Ako ste u to vrijeme bili korisnik Hola, dio vaše širine pojasa bio je ilegalno razdvojen za sudjelovanje u napadima na druge web stranice, distribuciju sadržaja zaštićenog autorskim pravima i pornografiju.

2. Štitnik žarišta

Hotspot Shield dobro je poznato ime u VPN poslu jer se već dugo radi i omogućuje korisnicima da se prijave bez ikakvih uplata unaprijed. Ali u zadnje vrijeme su je optuživali za neke neetičke postupke.

U srpnju je skupina zagovaranja privatnosti podnijela zahtjev kojim je tvrtka svjesno umetnula kolačiće za praćenje kako bi minirala korisničke podatke i prodala ih trećim oglašivačima. Također se navodi da je otimao zakonite HTTP zahtjeve i preusmjeravao ih na pridružena mjesta na kojima bi zarađivao provizije..

Ishod stvar je još u tijeku, tako da mi ne žurimo s bilo kakvim zaključcima ovdje, no činjenica je da takvo ponašanje slijedi sličan trend kao i druge besplatne VPN usluge. Smatramo da je najbolje ako zasad izbjegavate Hotspot Shield, sve dok nije oslobođen svih optužbi.

Ni pod kojim uvjetima ne dopuštamo korištenje VPN-a s izričite svrhe kršenja zakona. Ali držimo da VPN tvrtke moraju biti otvorene i transparentne u svojim politikama evidentiranja podataka i toga se pridržavati. Privatnost i anonimnost korisnika trnoviti su problemi, a davatelji usluga to moraju poštivati.

Mogu li Viber koristiti u UAE ili Bliskom Istoku bez VPN-a?

Mnoge vlade na Bliskom Istoku, uključujući Katar i UAE, blokiraju upotrebu VoIP usluga. Iako bi trenutni chat Viber mogao raditi, definitivno nećete dobiti potpuno iskustvo. U ovom trenutku ne postoji mogućnost korištenja svih Viber-ovih usluga bez VPN-a. Ako to želite učiniti, mislimo da bi se trebali prijaviti za premium, plaćenu uslugu kako biste izbjegli gubitak podataka ili potencijalne povrede.

Gdje je Viber blokiran?

Ovdje je popis zemalja koje su ograničavale pristup Viberu, bilo djelomično ili u potpunosti. Napominjemo da se propisi mogu promijeniti, tako da se ovaj popis ne može smatrati konačnim resursom.

 • Kina
 • Saudijska Arabija
 • UAE
 • Katar
 • Egipat
 • Iran
 • Jordan
 • Kuvajt
 • Sjeverna Koreja
 • Jemen

"Viber" Sam Azgora licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 74

Adblock
detector