Najbolji VPN za bujice prema Reddit korisnicima (besplatno i plaćeno)

Najbolji VPN za bujice prema korisnicima Reddita

Ako postoji jedna stvar koju Redditors vole iznad svega, to je privatnost. Redditov dizajn naglašava anonimnost svojih korisnika zahtijevajući vrlo malo podataka za prijavu. Stoga ne bi trebalo biti iznenađenje da mnogi Redditors, a osobito oni koji buju, također koriste i preporučuju VPN-ove (Virtual Private Private Networks). Iako na tržištu postoji preko 100 VPN-a, korisnici Reddita preporučuju samo malu šaku njih.

reddit torrent vpnsIzvor: Reddit

Prošli smo kroz nekoliko foruma popularnih među Redditovima koji bujice, želeći odgovoriti na jednostavno pitanje: Prema mišljenju korisnika Reddita, koji je najbolji VPN za bujice? Redditors imaju neke VPN-ove koje vole (a neke mrze), ali za mučenje postoji jedan jasan pobjednik.

TL; DR: NordVPN je najpopularniji na Redditu

Ako pretražujete Reddit, vjerojatno ćete naći tu i tamo različite VPN-ove. Međutim, služba o kojoj se govori najviše za bujicu je NordVPN.

reddit torrent vpns nordvpnIzvor: Reddit

To ne znači da je to jedina VPN usluga koju trenutačno preporučuju korisnici Reddita. Privatni pristup internetu (PIA) i Mullvad također se često spominju među Redditorima koji bujice. Međutim, naša analiza Reddit foruma koji su popularni među bujicama korisnika nalazi NordVPN najčešće i uz velik broj pozitivnih preporuka trenutnih korisnika.

Zašto birati NordVPN za bujice?

Usluga nudi preko 5500 poslužitelja u 60 zemalja. Bilo koji poslužitelj tehnički se može koristiti za bujicu, ali NordVPN je jedinstven po ponudi posvećenih P2P poslužitelja. Ovi poslužitelji pomažu u maksimalnoj brzini preuzimanja uz održavanje očekivane razine mrežne sigurnosti. 

reddit torrent vpns nordIzvor: Reddit

NordVPN također nudi zaštitu korisnika od otkrića s strogim pravilima bez zapisivanja. Nijedna vaša mrežna aktivnost putem usluge ne održava se.

Ono što je najvažnije, NordVPN se dobro integrira s torrent klijentima kako bi osigurao i održao vašu anonimnost putem bujičnih mreža. Usluga maskira vašu IP adresu povezujući vas sa svojim sigurnim poslužiteljima putem privatnog VPN tunela. Također zadržava značajke, poput prekidača za uklanjanje i zaštite od curenja DNS-a, kako bi se osiguralo da vaša istinska lokacija ne procuri dok ste povezani na VPN..

NordVPN čak uključuje značajku koja vam omogućuje odabir određenih aplikacija koje ćete pokriti prekidačem za ubijanje. To će blokirati pristup internetu aplikacijama koje odredite (poput torrent klijenta) ako nešto pođe po zlu s vašim VPN-om.

reddit torrent vpns nordIzvor: Reddit

NordVPN okuplja nekoliko ključnih tehnologija koje pomažu u postizanju velike brzine preuzimanja za bujice. Kao rezultat toga, ona je postala omiljena među Reddit korisnicima koji bujice (ali ni oni nisu sramežljivi u tome).

reddit torrent vpns nordvpnIzvor: Reddit

U skladu s tim, NordVPN ima nedostataka u bujici. Naši redovno ažurirani testovi brzine utvrdili su da NordVPN nije najbrži VPN na bloku. No, brzine se razlikuju i prosječnu brzinu možete povećati koristeći poslužitelj bliži stvarnoj lokaciji i odabirom manje gužve

Osim toga, povremeno ćete vidjeti kako neki Redditors kritiziraju veće VPN-ove poput NordVPN-a jer ne nude prosljeđivanje porta. U nastavku ćemo malo dalje razgovarati o prosljeđivanju luka. Međutim, imajte na umu da iako prosljeđivanje porta može povećati brzinu za preuzimanje, vaša veza također čini manje sigurnom. 

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Čuo sam da se NordVPN bavi kopiranjem podataka. Je li to istina?

Kako bi odagnao te glasine: NordVPN ne migrira podatke, usprkos lažnim glasinama koje kruže Redditom. Tvrtka se branila na svom blogu, dok su neovisna istraživanja potvrdila da tvrtka nije uključena u gadne aktivnosti s korisničkim podacima. Svejedno, glasine su teško ubiti na Redditu, iako se mnogi korisnici Reddita trude svim silama kako bi osigurali da ta glasina umire..

reddit torrent vpns nordvpnIzvor: Reddit

Ostali VPN-i Redditors vole bujice

NordVPN je možda VPN o kojem se najviše razgovara i koji se najviše raspravlja za bujice, ali to nije jedina opcija. Privatni pristup internetu (PIA), Mullvad, Windscribe i TorGuard časne su uspomene. Otkrili smo da se, kada se torrent VPN teme pojave na Redditu, svaka od njih često preporučuje kao NordVPN alternativa i imaju tendenciju da dobivaju pozitivne povratne informacije i nadogradnje.

Redditors vole PIA-ove niske cijene i provjerene značajke privatnosti

Privatni pristup internetu jedan je od najvećih i najstarijih VPN pružatelja usluga. Uz NordVPN i ExpressVPN (koji je veoma omiljen za deblokiranje streaming usluga), ova usluga ima na hiljade poslužitelja dostupnih u desecima zemalja.

Konkretnije, PIA ima brze servere u 30 i više zemalja s preko 3.300 poslužitelja. Također sadrži strogu politiku zapisivanja, AES-256 enkripciju, DNS zaštitu od propuštanja, velike brzine i neograničenu propusnost.. 

Uslugu su dva puta pregledali na sudu, potvrdivši da ne vodi evidencije i u potpunosti anonimizira korisničke podatke.

reddit torrent vpns privatni pristup internetu piaIzvor: Reddit

Srećom, PIA se integrira s popularnim torrent klijentima kako bi osigurala da je vaša anonimnost na mreži sigurna, čak i ako aplikacija ili vaša internetska veza ne uspiju..

reddit torrent vpns pia privatni pristup internetuIzvor: Reddit

Ako vam je apsolutno potrebno prosljeđivanje porta s vašom VPN opcijom, PIA je dobra i popularna alternativa NordVPN-u. Usluga nudi i upute za podešavanje prosljeđivanja vrata dok ste povezani na njegove VPN poslužitelje.

Redditors vole Mullvadovu brzinu

U usporedbi s privatnim pristupom internetu i NordVPN-u, Mullvad može izgledati kao mali kandidat. S 400+ poslužitelja u nešto manje od 40 zemalja nema onoliko resursa za izbor. No, tvrtka održava visoke standarde za privatnost i sigurnost i čak koristi brojeve s računa koji nemaju bilo kakve osobne podatke. Mullvad je također jedan od jedini pružatelja VPN-a koji vam omogućuje diskretno plaćanje fizičkim novcem, smanjujući raspoloživi otisak identiteta. 

Kao i kod ostalih službi, i Mullvad ima strogu politiku zapisivanja i standarde šifriranja vojnog stupnja. Nažalost, Mullvadu nedostaje prekidač za zaustavljanje (koji ćete naći kod NordVPN ili PIA). Tvrtka nudi neke upute na svojoj web stranici kako nabaviti, ali ako želite kompletan paket, Mullvad možda neće pružiti točno ono što trebate.

reddit torrent vpns mullvadIzvor: Reddit

Kao i kod PIA-e, Mullvad također omogućava prosljeđivanje luka koristeći svoju uslugu. Usluga nudi i upute za prosljeđivanje porta preko svojih poslužitelja.

Redditors vole cijenu i brzinu Windscribe-a

Jedna stvar koju mi ​​preporučamo protiv (a koju detaljnije objašnjavamo u nastavku) su besplatni VPN-ovi. Međutim, uvijek postoji nekoliko izuzetaka od pravila i to uključuje Windscribe. Ova usluga ima besplatnu i plaćenu opciju. Kao što možete očekivati, besplatna opcija ima ograničenja podataka: 2 GB mjesečno ili 10 GB mjesečno ako im date svoju e-adresu i ostale informacije. 

reddit torrent vpns windcribeIzvor: Reddit

Windscribe također nije najsigurnija opcija, ali nudi neke potrebne značajke za zaštitu vas tijekom bujice. Redovito ga spominju oni koji bujice, uz nekoliko negativnih napomena o njemu.

reddit torrent vpns windcribeIzvor: Reddit

Usluga nudi prekidač za ubijanje i prosljeđivanje luka onima koji trebaju saditi dok su bujice. Ako želite neograničenu mogućnost, Windscribe nudi godišnji plan s niskim troškovima, opciju "Napravi plan" koja počinje od 1 USD mjesečno i mogućnost kupnje statičkog IP-a koji odobrava prosljeđivanje luka. Također ćete imati pristup svim Windscribeovim poslužiteljima i lokacijama poslužitelja.

Redditors vole značajke TorGuarda

Torguard se ne spominje toliko često kao NordVPN ili PIA, ali kad se dogodi, obično se postavlja kao alternativa ovima. Redditors općenito preporučuju TorGuard za čitav niz značajki: prekidač kill, snažni standardi šifriranja, prosljeđivanje porta, stroga pravila zapisivanja i 3000+ poslužitelja u 50 zemalja.

reddit torrent vpns torguardIzvor: Reddit

Kada se preporučuje ovaj VPN, često se preporučuje zajedno s Mullvadom.

reddit torrent vpns torguardIzvor: Reddit

TorGuard nije najjeftinija opcija, ali usluga je često dostupna s kodovima za popust. 

Redditors univerzalno ne vole i ne vjeruju u besplatne VPN-ove

Pored anonimnosti, korisnici Reddita vole voljeti štedjeti novac. Kao takva, tema besplatnih VPN-ova pojavljuje se toliko često. Oni novi u VPN-ovima obično postavljaju to pitanje, i to s dobrim razlogom. Uostalom, ako postoje dobre plaćene opcije za proizvod, sigurno postoje i dobre besplatne opcije?

S VPN-ovima to nije slučaj.

reddit torrent vpns besplatni vpnsIzvor: Reddit

Iako vam mogu uštedjeti novac, besplatni VPN-ovi dolaze s značajnim ograničenjima koja ih čine lošom zamenom za plaćenu opciju. Oni su također noćna mora privatnosti za bujice, kao što je primijetio jedan korisnik Reddita:

reddit torrent vpns besplatnoIzvor: Reddit

Ovo korisničko iskustvo pomaže od ključnog razloga za izbjegavanje besplatnih VPN-ova: obično im nedostaje odgovarajuće zaštite privatnosti.

Uz to, besplatni VPN-ovi obično imaju male podatkovne kape i slabu propusnost, što ih čini neupotrebljivim za bujicu većine stvari. Također, mnogi besplatni VPN-i zarađuju prikupljanjem i prodajom korisničkih podataka.

Što je prosljeđivanje porta? Treba li mi prosljeđivanje luka na torent?

Dok tražite Reddit za savjete o privatnom i sigurnom ponašanju torrentima, možete naići na izraz "prosljeđivanje porta". Većina iskusnih torrent korisnika na Redditu pretpostavit će da znate što to znači, pa će vam možda biti teško dobiti jasno objašnjenje na Redditovim forumima.

Jednostavno rečeno, prosljeđivanje porta stvara sigurnu vezu između jednog i drugog udaljenog uređaja. Na primjer, putem preusmjeravanja vrata možete se koristiti za daljinsko povezivanje s kućnom sigurnosnom kamerom dok ste izvan kuće. Postupak se ponekad naziva pozivanjem telefonskog broja pomoću proširenja - ako se daljinsko povežete s mrežom, stižete do točno određene lokacije na toj mreži, umjesto da ne postanete zadani na određenoj lokaciji (ili priključku). 

Povezano: Prosljeđivanje i pokretanje luka - Koje su razlike?

Preusmjeravanje porta je problematično zbog bujice jer zaobilazi vatrozid koji vaša VPN usluga koristi. To olakšava otkrivanje vašeg stvarnog identiteta na mreži. Iako vam omogućuje brže brzine, prosljeđivanje porta također smanjuje vašu sigurnost. Osim toga, VPN vatrozidi uglavnom ometaju sjetvu (dijeljenje) na mreži umjesto pijavica (preuzimanje) s mreže.

Ipak, neke će vas torrent mreže kazniti smanjenjem brzine ako ne sjedete i dok preuzimate bujice. Ovisno o torrent mreži koju namjeravate koristiti, možda ćete smatrati potrebnom korištenje VPN usluge s prosljeđivanjem luka da biste izbjegli smanjenje brzine za preuzimanje. 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

Adblock
detector