Najbolji VPN za tvrtke u 2020. godini, a neke koje treba izbjegavati

najbolji vpn za tvrtke


Poduzeća se sve više oslanjaju na Internet kako bi generirali potencijalne klijente, održavali profile na društvenim medijima i pomagali zaposlenicima u stvarima poput inteligencije konkurenata i brzog prijenosa podataka. No, ne mogu sve korporacije priuštiti sofisticiranu mrežnu sigurnost i namjenske timove da istrijebe pokušaje hakiranja. Poslovni VPN može takvu zabrinutost u značajnoj mjeri ugasiti.

Skraćeno za virtualnu privatnu mrežu, VPN kriptira i osigurava sav web promet koji teče kroz vaš uređaj usmjeravajući ga preko posredničkog poslužitelja. To znači da je zaluđenim hakerima vrlo teško uhvatiti se u povjerljive podatke. S obzirom da je Microsoft utvrdio da je prosječna cijena kršenja poslovnih podataka 3,8 milijuna dolara, sigurnost je velika stvar.

Bilo da se radi o maloj tvrtki ili maloj tvrtki, VPN-ovi pomažu tvrtkama da se zaštite od cyber kriminala, istovremeno obračunavajući i neke druge slučajeve upotrebe, poput pristupa javnom wifiju. Više o tome kasnije u ovom članku.

Dobivamo detaljne detalje o svakom od pružatelja usluga u nastavku, ali u slučaju da imate vremena samo za brzi pogled, evo vam ih naš popis najboljih VPN-a za tvrtke:

 1. Perimetar 81 Naš izbor za posao broj 1. Poslužitelji su sposobni za brze i stabilne veze koje mogu podnijeti sve vrste mrežnog prometa. Strogi standardi šifriranja širom i omogućuju 5 istovremeno povezanih uređaja. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 2. Windscribe Budžetna poslovna opcija s vrhunskim sigurnosnim značajkama, aplikacijama jednostavanim za korištenje i centraliziranom opcijom naplate. Dobra dokumentacija, ali nedostaje 24/7 podrška.
 3. NordVPN Popularni niskobudžetni dobavljač također dolazi s poslovnim planovima. Tisuće pouzdanih poslužitelja koji djeluju širom svijeta.
 4. CyberGhost Usluga velike vrijednosti sa sigurnim aplikacijama koje je lako instalirati i započeti. Neki od najbržih poslužitelja koje smo testirali.
 5. IPVanish Brzi poslužitelji sa sigurnim i pouzdanim vezama. Jednostavne aplikacije. Radije bi imao podršku 24 sata.
 6. ExpressVPN Široka mreža brzih poslužitelja. Šifriranje visokog stupnja i čak se izvrsno snalazi u Kini i UAE. Nije najjeftinija opcija na ovom popisu.

Najbolji VPN za tvrtke

Iako postoji mnogo pružatelja usluga za izbor, nije svaka VPN usluga usporediva. Naši najbolji tipovi najboljih VPN-a za poslovanje svrstani su na sljedeće faktore:

 1. Brzina i stabilnost
 2. Jaki protokoli šifriranja
 3. Broj istodobnih veza
 4. Aplikacije za Android, iOS, Windows i MacOS

Evo naših najboljih izbora za najbolji VPN za poslovanje:

1. Perimetar 81

SaferVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.safervpn.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Perimetar 81 je SaferVPN-a poslovna ponuda. Oni rade preko 400 poslužitelja u 30 zemalja. To nije loše, ali važno je uzeti u obzir da nema lokacije u Latinskoj Americi, a u Africi i na Bliskom istoku ima pregršt mjesta. Europa i Sjeverna Amerika čine većinu opcija poslužitelja - uključujući namjenske poslužitelje za strujanje u SAD-u i Velikoj Britaniji koji će dati brže brzine.

Ako se pitate zašto SaferVPN vodi našu listu kao najbolji VPN za poslovanje, to je zato što ima namjenski poslovni VPN proizvod nazvan "Napredni oblak VPN". To nudi značajke poput statičkih IP adresa, privatnih poslužitelja i upravljanja članovima tima. Kad se prijavite, primijetit ćete 30-dnevno jamstvo povrata novca - što menadžerima omogućuje testiranje usluge i provjeravanje ispunjava li poslovne zahtjeve. Cijene su 10 USD po članu tima mjesečno sa popustima koji su dostupni za poslovne korisnike.

Nešto je loša činjenica da će ova VPN usluga bilježiti detaljne zapise metapodataka poput IP adrese VPN poslužitelja na koje se korisnici povezuju, vrijeme veze i prekida te ukupna količina prenesenih podataka.

Ništa loše nije u izboru sigurnijih VPN-ovih standarda šifriranja. Davatelj koristi OpenVPN s 256-bitnom AES enkripcijom, 2,048-bitnim RSA tipkama bez savršene tajnosti naprijed i SHA256 provjerom autentičnosti. To se smatra najvišim nivoom, tako da vaši podaci trebaju ostati sigurni.

Premium planovi omogućuju pet istodobnih veza. Prilično smo sigurni da namjenski proizvod za tvrtke ima veći asortiman, ali tvrtka ne određuje koliko ih točno.

Aplikacije su dostupne za iOS i Android, kao i desktop za Windows i MacOS.

Pros:

 • Radi preko 700 poslužitelja u 34 zemlje
 • Izraelski pružatelj usluga djeluje izvan američkih zakona o zadržavanju podataka
 • Možete dobiti podršku uživo svakodnevno
 • Iznad prosječne brzine za streaming i preuzimanje
 • Ne pohranjuje nikakve zapisnike ili identifikacijske podatke
 • Aplikacije za sve glavne platforme

Cons:

 • Nije najjeftinija opcija na ovom popisu

Najbolji VPN za poslovanje: Perimetar 81 naš je izbor # 1. "Napredna oblačna VPN" namjenska je značajka prilagođena poslovnoj upotrebi. Velika mreža brzih poslužitelja koji su izuzetno prilagodljivi. Prikladno za većinu poslovnih svrha i omogućuje 5 istodobnih veza. Uključuje 30-dnevnu garanciju povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju programa SaferVPN. Pogledajte sve poslovne planove SaferVPN.

SaferVPN Kupon uštedite 80% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

2. Windscribe

Windscribe

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.windscribe.com

Povrat novca zagarantovan: 3 DANA

Windscribe ima ponudu prilagođenu posebno za timove i tvrtke, imenovan ScribeForce. Ovo je jeftina usluga, idealna za vlasnike poduzeća s proračunom. Plan vam daje sve značajke plana Windscribe Pro koji uključuje pristup preko 600 poslužitelja u više od 50 zemalja. Dobivate i centraliziranu naplatu i ploču s koje možete konfigurirati i upravljati cijelim timom.

Windscribe nudi velike brzine i vrhunsku sigurnost. Koristi 256-bitnu enkripciju s savršenom tajnošću naprijed, prekidačem za uklanjanje i zaštitom od propuštanja DNS, IPv6 i WebRTC. Nova značajka blokira oglase i zlonamjerni softver na svim uređajima. Usluga ne bilježi nikakve podatke koji vas mogu prepoznati.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Trenutno se u svaki plan može povezati neograničen broj uređaja.

Pros:

 • Aplikacija ima izvorni vatrozid koji blokira sav ne-VPN promet kako bi se izbjeglo curenje podataka
 • Opcija niskog proračuna za tvrtke
 • Blokira oglase i zlonamjerni softver na svim uređajima
 • Radi u Kini
 • Velike brzine poslužitelja i pouzdane veze

Cons:

 • Nijedan istinski chat uživo neće frustrirati neke korisnike

NAJBOLJI PRORAČUNSKI POSLOVNI VPN: Windscribe postiže dobre brzine. Čvrsta za poslovnu upotrebu. Ne pohranjuje zapisnike i koristi tehnike tuneliranja za dobru sigurnost i privatnost. Nedostaje istinska 24/7 podrška. Trodnevna garancija povrata novca.

Pogledajte našu cjelovitu recenziju Windscribe-a.

3. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN uživa zvjezdanu reputaciju u VPN poslovanju zbog činjenice da je prisutna već više od desetljeća i nudi dobro dizajniran proizvod.

Postoji više od 5.100 poslužitelja koje možete odabrati između 60 zemalja. Europa i Sjeverna Amerika zauzimaju najveći komad, ali postoji nekoliko mogućnosti u Africi, Aziji i nekoliko u Latinskoj Americi..

Tvrtka nudi servere optimizirane za stvari poput anti-DDoS, dvostrukog VPN-a i namjenskog IP-a - jamči snažnu enkripciju, strogu privatnost i brz prijenos podataka.

NordVPN također ima specijalizirani poslovni proizvod. To uključuje stvari poput namjenskih VPN poslužitelja za korporacije, upravitelja osobnih računa i korisničku podršku 24 sata dnevno. Premium pretplate omogućuju šest istodobnih veza, ali ta vrijednost je vjerojatno veća za poslovni plan.

Za razliku od SaferVPN, Nord ne zadržava nikakve metapodate. Dakle, nema podataka o sesijama korisnika, prometu ili vremenskim oznakama. U prošlosti je bilo nekoliko službenih zahtjeva za predaju podataka, ali nije bilo ničega na poslužiteljima tvrtki što bi moglo ispuniti zahtjev.

NordVPN kriptira internetski promet putem 256-bitnog AES protokola i koristi 2.048-bitne SSL ključeve. DNS zaštita od curenja je omogućena. Postoji podrška za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pros:

 • Brze i pouzdane veze
 • 256-bitna enkripcija vojne opreme za veliku privatnost
 • Stroga pravila bez zapisivanja idealna su za korisnike koji brinu o privatnosti
 • Neograničena propusnost i bez ograničenja podataka
 • Aplikacije za Windows, MacOS, iOS, Linux i Android

Cons:

 • Aplikacija za radnu površinu može se malo naviknuti

VELIKA NISKA CIJENA VPN: NordVPN nudi veliku vrijednost. Pravi kandidat u svim kategorijama, ima snažne sigurnosne značajke i omogućuje istodobnu upotrebu do 6 uređaja s jednog računa. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

4. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

Ne postoji posebna VPN poslovna opcija dostupna sa sjedištem u Rumunjskoj CyberGhost. Ali to je najbolji VPN za poslovni popis zbog njegove pristupačnosti i broja istodobnih veza na plaćenim računima.

Ovaj je pružatelj frenetičnim dodavanjem novih poslužitelja dodao. Trenutno postoji oko 3800 poslužitelja raspoređenih u 60 zemalja, ali očekujemo da će se to nastaviti u srednjoročnom razdoblju. Dodatna korist za tvrtke je ta što ima internu politiku ne pohranjivanja podataka u zapise, tako da sadržaj komunikacije treba ostati skriven, čak i od administratora sustava u tvrtki. Postoje aplikacije za Android i iOS, kao i podrška za radne površine za Windows i MacOS. Jedan račun omogućuje pet istodobnih veza.

Ova VPN usluga podrazumijeva 256-bitnu AES enkripciju na OpenVPN protokolu, zajedno s 2.048-bitnim RSA ključevima i MD5 HMAC provjerom autentičnosti. Postoji i prekidač za internetsko ubijanje što znači da će se web promet zaustaviti ako veza neočekivano padne.

Sedam uređaja može se istovremeno povezati s jednim računom.

Pros:

 • Neki od najbržih poslužitelja koje smo testirali
 • Kill prekidač za sve aplikacije i nema zapisnika
 • Davatelj budžeta koji ne ugrožava sigurnost i privatnost
 • Aplikacije je jednostavno instalirati i koristiti

Cons:

 • Nije prikladno za one koji trebaju kontrolu naprednih značajki
 • Ne deblokira sve glavne web lokacije za strujanje

IZBOR POČETNIKA: CyberGhost je jednostavan za upotrebu. Izvrsna privatnost s nultom zapisnicima i DNS zaštitom od curenja. Deblokira popularne streaming platforme i ograničene usluge. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

Evo našeg cjelovitog pregleda CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

5. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish nastavlja s načelom nulte evidencije dnevnika. To kombinira s tvrdim protokolima šifriranja i fokusom na brze brzine kako bi se dobio cjelokupan robustan proizvod.

Trenutno širom svijeta postoji više od 1300 poslužitelja koji imaju pristojan izbor na svakom kontinentu. Standardi šifriranja na sličan su način impresivni. IPVanish koristi 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu prema zadanom, SHA512 provjeru autentičnosti i DHE-RSA 2,048-bitnu razmjenu ključeva s savršenom tajnošću naprijed. Internetski prekidač dostupan je svim klijentima.

Postoje aplikacije i za iOS i Android, kao i za desktop programe za Windows i MacOS. Jedan račun omogućuje pet istodobnih veza.

Pros:

 • Impresivne brzine i pouzdane veze
 • Na web stranici tvrtke može se pretraživati ​​prilično temeljita baza znanja
 • Ugrađena je DNS i IPv6 zaštita od curenja, nejasnoća prometa i prekidač za zaustavljanje

Cons:

 • Potražite negdje drugdje ako trebate koristiti aplikacije u Kini
 • Ne nudi proširenja preglednika

Brzo i pouzdano: IPVanish ima veliku mrežu poslužitelja. Nezaštićena mreža postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti. Može se dogoditi ako imate korisničku podršku. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju IPVanish-a.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

6. ExpressVPN

ExpressVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

ExpressVPN ima više od 1500 lokacija servera raspoređenih u 94 zemlje, što znači da je prilično dobar izbor za zaposlenike koji će možda morati često putovati ili raditi na daljinu. Najveći izbor je u Europi, Sjevernoj Americi i Azijskom Tihom oceanu, a manji je broj u Africi i na Bliskom istoku.

VPN usluga je omiljeni korisnik s obzirom na to da nudi velike brzine zajedno s vojnim šifriranjem. Korisnici koji se bave privatnošću bit će sretni što ExpressVPN ne pohranjuje nikakve zapise o prometu. Jedini mali dio zadržavanja metapodataka odnosi se na datum (a ne vrijeme) veze, odabir lokacije poslužitelja i ukupnu iskorištenu širinu pojasa..

To pomaže da se sjedište ExpressVPN-a nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima i da stoga ne mora poštivati ​​zakone o obveznom čuvanju podataka. To znači da je i izvan nadležnosti zapadnih vladinih agencija.

Standardi šifriranja su strogi. Pružatelj koristi 256-bitni AES-CBC kao svoj zadani protokol šifriranja kao i HMAC provjeru autentičnosti i savršenu tajnu naprijed. Uključen je prekidač za internetsko ubijanje, što tvrtka naziva "mrežna brava".

Nisu baš velikodušni kada su u pitanju simultane veze, s maksimalno tri uređaja dopuštena na jednom planu.

Aplikacije su dostupne i za iOS i Android, kao i za stolni softver za Windows, MacOS i Linux.

Pros:

 • Visoke brzine za preuzimanje i streaming videa
 • Čvrsta privatnost i sigurnost
 • Izvrsne mogućnosti za deblokiranje geo-zaključanog sadržaja

Cons:

 • Dozvoljava samo 3 istodobna povezivanja
 • Nešto skuplje od nekih drugih opcija
 • Korisnicima električne energije napredne opcije mogu biti ograničene

VELIKA SVA KRUG: ExpressVPN ima svoje. Brz i pouzdan izbor koji s pouzdanjem deblokira većinu ograničenih web lokacija. Izvrsne značajke privatnosti i nema zapisnika. Jedno od rijetkih VPN-ova koje rade u Kini i UAE. Ako vam je potrebno više od 3 istodobne veze, potražite veći popis. 30-dnevna garancija povrata novca.

Evo našeg detaljnog pregleda ExpressVPN-a.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

Trebam li koristiti besplatni poslovni VPN?

Besplatna VPN usluga zvuči kao atraktivna opcija za tvrtke koje žele smanjiti troškove i izbjeći nepotrebne režijske troškove. Ali moramo vas upozoriti da ovaj postupak uključuje značajan stupanj rizika.

Besplatni VPN-ovi neće imati velike poslužiteljske mreže rasprostranjene u svijetu, stroge standarde šifriranja ili brze veze koje su vezane uz plaćene opcije. Slaba enkripcija znači da će vaše poslovanje biti podložno pokušaju hakiranja i stvarne prijetnje gubitka podataka. Slaba brzina rezultirat će duljim vremenima čekanja za prijenos datoteka ili povezivanje s udaljenim poslužiteljima tvrtke.

U nekim su slučajevima besplatne VPN usluge na silu umetnule kolačiće za praćenje, minirale korisničke podatke i prodavale ih oglašivačima radi zarade. Prilično smo sigurni da ne biste željeli da se to dogodi vašim zaposlenicima i zato mislimo da je u vašem najboljem interesu da ih preskočite.

Neke VPN-ove koje treba izbjegavati

Kad se odlučite za poslovni VPN, željeli biste misliti da će davatelj učiniti sve što može kako bi zaštitili podatke i zaštitili vašu tvrtku od vanjskih prijetnji. Davatelji VPN-a imaju moralnu odgovornost ispuniti svoju stranu ponude. No, nisu sve tvrtke drage ovom principu - smatramo da biste se trebali suzdržavati od korištenja istih.

1. HolaVPN

Izraelska Hola, koja je upravljala besplatnim VPN proširenjem za Chrome, nekada je imala gotovo 50 milijuna korisnika. Nažalost, razmjestila je strojeve na koje je bio instaliran kao zalagaonice u masivnoj vojsci botneta.

Dio propusne širine korisnika Hola korišten je za sudjelovanje u stvarima kao što su napadi distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS), promicanje piratskog sadržaja i distribucija pornografije. I to bez ikakvog korisničkog pristanka.

2. Štitnik žarišta

U srpnju je besplatni davatelj VPN-a Hotspot Shield optužen za neetičko ponašanje kao što je rudarjenje korisničkih podataka i prodaja njima trećim oglašivačima..

Isti se prigovor dodao da je Hotspot Shield također oteo legitimne HTTP zahtjeve preusmjeravanjem prometa putem e-trgovine na partnerske domene gdje je tvrtka stajala kako bi ostvarila profit ako je prodaja prošla.

Važno je napomenuti da su to u ovom trenutku samo navodi i da se još nisu dokazali na sudu. Ali mislimo da bi se trebali suzdržati od korištenja Hotspot Shielda dok tvrtka ne uspije dokazati svoju nevinost.

3. PureVPN

U medijskim izvještajima navodi se da je poznati plaćeni davatelj VPN-a PureVPN surađivao s FBI-om u identifikaciji stanovnika Massachusettsa Ryan Lin-a, za kojega se vjeruje da proganja neimenovanu 24-godišnju ženu.

Ryan je navodno koristio PureVPN za prikrivanje njegovih tragova dok je pokušavao ucjenjivati ​​ženu. FBI je uže u PureVPN nakon podnošenja pritužbe.

Sa svoje strane, PureVPN inzistira na tome da nije snimio sadržaj Ryan-ove komunikacije dok je bio povezan sa svojim poslužiteljima, ali se tvrtka pohvalila s "no-log" politikom prije ove epizode.

Koje čimbenike moram razmotriti prije nego što se odlučim za poslovnu VPN?

Internet je pomogao razbiti prepreke u komunikaciji, zbližiti ljude i demokratizirati pristup informacijama. Poduzeća više nisu ograničena na talent koji je dostupan u njihovom gradu / gradu - oni mogu pretraživati ​​svijet za zaposlene i koristiti udaljene radnike da razmjere.

Takvi trendovi sada zahtijevaju. Trenutno se procjenjuje da oko 2,8 posto globalne radne snage sada radi kod kuće. Ovaj iznos predstavlja povećanje od 105% u odnosu na 2005. godinu.

Za tvrtke koje zapošljavaju udaljene radnike, najvažnije je da su njihovi podaci zaštićeni i šifrirani. To ga drži podalje od bilo kakvih zlonamjernih entiteta koji se možda pokušavaju uključiti. VPN će vam pomoći u značajnom smanjenju ovih rizika..

U isto vrijeme, zaposlenici putuju na sastanke izvan mjesta prodaje, prodajne posjete i druge poslovne potrebe. Moguće je da se povezuju s javnim WiFi-om u kafićima, trgovačkim centrima, hotelima ili kafićima. Takve se mreže ne smatraju nevjerojatno sigurnim. Stotine ljudi povezano je u bilo kojem trenutku što predstavlja sigurnosnu opasnost.

Pročitajte naš vodič o sigurnom i sigurnom kretanju po javnim wifi mrežama.

Još jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir je rastuća prijetnja od cyber kriminala - posebno korporativnog špijunaže. Najčešći načini za postizanje toga su krađa e-pošte i kreditne kartice s hakerima koji žele ciljati najslabije veze u lancu. To su uglavnom zaposlenici koji koriste svoje osobne telefone za poslovne zadatke kao i druge nezaštićene uređaje povezane na mrežu.

U 2014. više od 16 milijuna mobilnih uređaja širom svijeta bilo je zaraženo zlonamjernim softverom prema Alcatel-Lucentovim Motive Security Labs. Tvrtke su iste godine u cyber kriminalu izgubile više od 400 milijardi USD. Rutinska metoda je da hakeri iskušaju pametne telefone kao način ulaska u sustav. Odatle mogu provaliti vatrozidove i izvesti napade odbijanja usluge da bi ukrali podatke.

Nisu velike kompanije koje napadaju i male tvrtke također osjećaju utjecaj. Izvještaj o zlonamjernom softveru Malwarebytes otkrio je nalaze da je 22% malih poduzeća pogođenih napadima ransomwarea zapravo moralo odmah prestati s radom.

U takvom scenariju ima smisla svaki mjesec iskašljati nekoliko dolara kako biste osigurali posao. Sve dok vaši zaposlenici imaju instalirane VPN aplikacije na prijenosnim računalima i telefonima, možete lakše spavati noću.

"Posao" Dmitrija Ilyinova licenciran pod CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 75 =