NordVPN u Kini: Evo što trebate znati

Radi li NordVPN u Kini_

Radi li NordVPN u Kini?

Iako većina VPN-a ne radi u Kini, postoji nekoliko, uključujući NordVPN. Kineska ograničenja detaljnije ćemo pokriti i objasnite kako koristiti NordVPN u Kini, uključujući važan savjet za korisnike iPhonea.

Savjet stručnjaka: Iako NordVPN u Kini radi dobro, web-lokacija NordVPN je blokirana. Ako putujete u Kinu, to znači da se prije putovanja morate prijaviti i preuzeti VPN.

PROČITANJE ČITALA: Uštedite preko 70% na NordVPN

Većina zemalja koristi neki oblik blokiranja kako bi ograničila pristup web-lokacijama koje sadrže ilegalni materijal. Problem je što Kina ima daleko stroža ograničenja od većine mjesta. Blokira vrlo popularne web lokacije poput Facebooka, Wikipedije, Twittera, Googlea (uključujući Google dokumente i Disk) i YouTubea. To putnicima otežava kontakt sa svojim prijateljima kod kuće, ali i smanjuje isporuku neutralnih podataka o zemlji i otežava rad kao dio međunarodnog tima.

Međutim, možete zaobići ta ograničenja i pristupiti internetu kao i obično, povezivanjem na VPN. Oni kriptiraju vaš promet i usmjeravaju ga kroz servere drugdje u svijetu. To ne samo omogućuje vam da u potpunosti zaobiđete kinesku internetsku cenzuru, Također sprečava vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) i vladu da prate vaše aktivnosti.

Kako NordVPN zaobilazi kineski Veliki vatrozid?

NordVPN je jedna od rijetkih VPN usluga koja pouzdano djeluje u Kini. Postoji nekoliko trikova pomoću kojih izbjegava otkrivanje: prvo, on ne nudi poslužitelje u samoj Kini. To znači da NordVPN ne mora poštivati ​​složeno kinesko zakonodavstvo o zadržavanju podataka i uklanja rizik vladinog uplitanja u hardver usluge..

Drugo, NordVPN nudi "zakinuti poslužitelji." Oni su posebno dizajnirani za uporabu u zemljama s jako ograničenim pristupom internetu. NordVPN s razumom oklijeva objasniti kako ti poslužitelji zaobilaze ograničenja koja su nametnuta od države. No, vjerojatno uključuje prikrivanje korisnikovog prometa kako bi više nalikovalo redovnoj HTTPS aktivnosti.

Kako se koristi NordVPN u Kini

Glavna web stranica NordVPN trenutno je nedostupna u Kini. Korisnička podrška može vas usmjeriti na web mjesto s radnim zrcalom (što je samo kopija glavne web stranice, dostupne s drugog URL-a). Međutim, vrijedno je napomenuti da se one mogu trenutačno preuzeti izvan mreže, tako da je najbolji tok akcije registrirajte i instalirajte NordVPN prije dolaska u Kinu.

NordVPN Kina

ODNOSE: NordVPN pregled

Korisnici iOS-a i dalje mogu upotrebljavati uslugu u Kini ručnim postavljanjem IKEv2 veze, no najlakši način za povezivanje na Windows, Linux, MacOS i Android je korištenje nejasnog poslužitelja. Da biste ih omogućili, otvorite NordVPN aplikaciju i kliknite gumb postavke opcija u gornjem lijevom kutu.

Zatim se pomaknite na dno popisa i kliknite Prikaži napredne postavke. Vidjet ćete upozorenje, ali samo kliknite ikonu Znam što radim dugme. Sad nađite Zatečeni poslužitelji na popisu i kliknite preklopni gumb da biste ih omogućili.

Ako se vratite na početni zaslon aplikacije, trebali biste vidjeti an Zatečeni poslužitelji opcija na vrhu popisa s lijeve strane. Klikom na njega automatski ćete se povezati s najboljim poslužiteljem, ali možete ga odabrati i iz određene zemlje klikom na ikonu s tri točke s desne strane..

Jednom kada se povežete besplatno pregledavanje interneta kao što bi to obično radili. Ako vaš odabrani poslužitelj ne radi, preporučujemo da ga isprobate na drugoj lokaciji. Ako i dalje imate problema, korisnička podrška trebala bi vam biti u mogućnosti pomoći bilo da navedete poslužitelj koji i dalje radi ili pružite upute za konfiguriranje vašeg uređaja za korištenje opuštenih poslužitelja..

Podrška je dostupna 24/7 putem live chat-a, a ako ne mogu riješiti vaš problem, možete to iskoristiti 30-dnevna garancija povrata novca NordVPN-a zahtijevati puni povrat.

Zašto Kina blokira određene web stranice?

Navodno su u Kini prisutna internetska ograničenja koja štite svoje građane od štetnih materijala ili ideologija. Međutim, ta su ograničenja često rasla, s posebnim naglaskom na cenzuriranje vijesti ili mišljenja koji Komunističku partiju Kine bacaju u nepovoljno svjetlo.

Konkretno, petim odjeljkom Pravilnika o informatičkoj informatičkoj mreži i internetskoj sigurnosti, zaštiti i upravljanju (1997.) predviđeno je zločin pomoću interneta za laganje, iskrivljavanje istine, širenje glasina ili „nanošenje štete ugledu državnih organa. "Ovdje je problem u tome čini se da je ovaj oblik namjerno neodređen: ne određuje da su svaka vrsta glasina izuzeta, na primjer, što znači da svi, od novinara do izdavača slavnih tračeva, riskiraju.

Koje su web lokacije i usluge blokirane?

Comparitech Kina veliki zaštitni zid

Iako je nemoguće znati točno koliko je u Cini cenzuriranih stranica, nedavne procjene povećavaju broj blokiranih domena na oko 10 000. U nastavku smo naveli neke vrste sadržaja kojima ne može pristupiti kontinentalna Kina:

 1. Web lokacije na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Web lokacije za razmjenu poruka (WhatsApp, Snapchat, Gmail, Slack, Telegram)
 3. Web stranice za strujanje (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Web stranice s vijestima (BBC, NYTimes, Guardian, Reuters)
 5. Neutralni izvori informacija (Wikipedia, Quora, Scribd)
 6. Platforme za pohranu u oblaku (Google pogon, Google dokumenti, Dropbox, Mega)
 7. Tražilice (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 8. Materijal povezan s VPN-om (VPN web stranice, opće informacije i vodiči za instalaciju)

Rade li bilo koji drugi VPN-ovi u Kini?

Kako vam neki VPN-ovi omogućavaju zaobići kineski veliki vatrozid, kineska vlada je stavila veliki naglasak na ograničavanje pristupa. Nadalje, oni čak blokiraju osnovne podatke o tome kako funkcionira VPN. Mnogim dobavljačima VPN-a nedostaje vremena i resursa potrebnih za pronalaženje zaobilaznog rješenja. To znači da se popis VPN-a koji rade u Kini cijelo vrijeme skraćuje.

Trenutno postoji samo nekoliko usluga (osim NordVPN-a) koje se pouzdano mogu povezati: ExpressVPN, Ivacy, StrongVPN i VyprVPN su neki primjeri.

Međutim, važno je napomenuti da su sve web stranice tih usluga u Kini blokirane. Neke usluge imaju postavljena službena zrcalna web mjesta koja omogućuju pristup u Kini, to nije zajamčeno. Kao takav, toplo preporučujemo da se registrirate kod pružatelja VPN-a i instaliranje softvera prije posjete zemlji.

Vidi također: Radi li ExpressVPN u Kini?

Kineska VPN često postavljana pitanja

Jesu li VPN sigurni za upotrebu u Kini?

Iako je upotreba VPN-a jako ograničena u Kini, ona nije zabranjena zabranom. Uostalom, tvrtke stalno koriste VPN-ove kako bi međunarodni zaposlenici mogli sigurno pristupiti zajedničkom intranetu. Međutim, Kina samo tvrtkama omogućuje korištenje odobrenih VPN-ova. Kao rezultat toga, VPN aplikacije ne mogu se jednostavno preuzimati iz trgovina kao i drugdje u svijetu.

Kineski zakoni o VPN-u izuzetno su složeni i korisnička iskustva variraju od osobe do osobe. Preporučujemo upoznavanje s relevantnim zakonodavstvom prije nego što pokušate koristiti VPN kada ste u Kini.

Web lokacija moje VPN nije dostupna - što trebam učiniti?

Ako ste već u Kini, ne možete ništa učiniti ako web lokacija vašeg VPN-a iznenada bude blokirana. Kao takav, bolje je biti proaktivan: prije dolaska u Kinu, preporučujemo da zabilježite alternativne URL-ove, podršku e-adrese i postupke ručnog povezivanja za vaš uređaj..

Razmislite o tome kako ćete pohraniti ove podatke. Ako vam VPN neočekivano padne, nećete moći pristupiti uslugama pohrane u oblaku ili web lokacijama za razmjenu poruka. U idealnom slučaju, relevantni podaci bi se čuvali u lokalno pohranjenoj, šifriranoj datoteci na uređaju zaštićenom lozinkom.

Kako mogu provjeriti je li web mjesto blokirano ili ne?

Ako uskoro krenete u Kinu i niste sigurni da li će određena web lokacija biti dostupna, možete se poslužiti našim alatom Great Firewall da biste unaprijed provjerili. Međutim, popis blokiranih web stranica često se ažurira. Stoga nema garancije da će određena web lokacija i dalje biti dostupna kad stignete.

Povezano:

 • NordVPN pregled
 • NordVPN kupon
 • NordVPN vs ExpressVPN
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 18

Adblock
detector