НордВПН вс ПуреВПН

нордвпн вс пуревпн

Хигхлигхтс

НордВПН

  • Брзе и стабилне везе
  • Више сервера од већине других ВПН-ова
  • Високо прилагодљива сигурност
  • Могуће је деблокирати велике сервисе за стриминг у иностранству

ПуреВПН

  • Сервери у преко 140 земаља
  • Деблокира најпопуларније сервисе за стриминг
  • Много напредних сигурносних опција
  • Дизајниран у виду новајлија

Цене и попусти

НордВПН ПуреВПН
Периоди претплате Месец дана Месец дана
Годину дана Три месеца
Две године Годину дана
Три године
Посебна понуда 75% попуста на трогодишњи план 73% попуста на годишњи план
Највиша цена месечно $ 11.95 10,95 УСД
Најнижа цена месечно $ 2,99 $ 2,95
Једногодишња цена $ 83,88 $ 35,40
Гаранција поврата новца 30 дана 31 дан

Већина планова НордВПН-а траје дуже од годину дана. На располагању је месечна претплата, али структура цене ове услуге је јасно осмишљена да натера кориснике да се обавежу на дугорочне претплате. Супротно томе, ПуреВПН нуди два плана која трају мање од годину дана, иако са стрмим попустима за оне који одабиру годишњи план.

Ове услуге су поприлично једнаке цене, са само доларском разликом између њих у њиховим плановима из месеца у месец. Између једне и две године, међутим, ПуреВПН напредује са великом маржом; НордВПН се једноставно не може такмичити са средњорочним попустима ПуреВПН-а. Поред тога, они који траже дугорочно покриће приметиће да се током три године разлика у ценама поново затвара, а НордВПН наплаћује 107,55 УСД, а ПуреВПН, 106,60 УСД.

Оба ова ВПН пружају дуготрајну гаранцију поврата новца. ПуреВПН је један дан дужи од НордВПН-а, али вредност овог питања је упитна, јер након 30 дана, требало би да имате добру идеју да ли желите да наставите са коришћењем услуге или не.

Најбоља понуда за НордВПН: Пријавите се за трогодишњи уговор и остварите 75% попуста.

Најбоља понуда за ПуреВПН: Уштедите 73% на годишњем плану.

Карактеристике

НордВПН ПуреВПН
Истовремене везе 6 5
Апликације оперативног система Виндовс, МацОС, Линук, Андроид, иОС Виндовс, МацОС, Андроид, Амазон Фире (иОС апликација тренутно није доступна)
Ручно инсталирајте уређаје Рутери, сет-топ бок Линук, рутери, сет-топ бок
Сплит тунелирање Не да
Бесплатни додаци Ад-блокатор, заштита од малвера, проширења прегледача за Цхроме и Фирефок, аутоматска заштита ВиФи-а Ад-блокатор, заштита од злонамјерног софтвера, Коди додатак, проширења прегледача за Цхроме и Фирефок

Када је у питању подршка са више платформи, Предност има НордВПН. Не само да има апликације за најпопуларније оперативне системе, већ укључује и једноставну дворедну инсталацију за Линук системе. У међувремену, ПуреВПН подржава Виндовс, МацОС и Андроид уређаје, али његова апликација за иОС тренутно није доступна и нема назнака када ће се или ако се вратити.

ПуреВПН ипак има неколико атрактивних карактеристика које НордВПН ипак нема. На пример, има службени додатак Коди који вам омогућава безбедно струјање у системима „довољним за ОС“ као што су ЛибреЕЛЕЦ и ОпенЕЛЕЦ, без потребе за трећим странама. Корисници такође могу искористити његову функционалност раздвојеног тунелирања како би диктирали које апликације (ако их има) могу проћи кроз ВПН нешифриране. У међувремену, НордВПН нуди аутоматску вифи заштиту која се повезује на ВПН кад год користите вифи мрежу.

Иначе су, барем у овом погледу, обе услуге релативно сличне. На пример, оба нуде аутоматско блокирање огласа и скенирање злонамјерног софтвера. Свако такође садржи проширења за веб прегледаче Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок. Међутим, важно је схватити разлику између проширења за прегледач и ВПН апликације: последња шифрира сав ваш саобраћај, док први само шифрира саобраћај у прегледачу и неће вам омогућити сигурно коришћење П2П мрежа, наменских апликација за размену порука или било којег другог програма који је окренут интернету на вашем уређају.

Деблокирање могућности

НордВПН ПуреВПН
Стреаминг услуга
Нетфлик САД, Велика Британија, Канада,
Аустралија, Јапан, Холандија
САД, Велика Британија
Хулу САД, Јапан САД, Јапан
Ски Го да да
Амазон Приме Видео да да
ББЦ иПлаиер да Не
АБЦ Не Не
ЦБС да да
НБЦ да да
ИТВ да да
Цханнел 4 да да

Оба ова сервиса могу деблокирати широк спектар платформи за стриминг. Уз то, НордВПН може поуздано деблокирати злогласно тврдокорне сервисе, укључујући ББЦ иПлаиер. Такође корисницима омогућава приступ већем броју библиотека Нетфлик за одређену земљу, што се може сматрати само плусом. Нити један од њих не може деблокирати АБЦ, али овај канал има далеко јаче мјере гео-ограничења од већине осталих регионалних платформи и даље представља проблем за већину ВПН-ова на тржишту.

Кина

Веб локација ПуреВПН-а тврди да ради у Кини, али то више није тачно. Вероватни разлог је тај што кинеска влада улаже знатне напоре у блокирање приступа ВПН локацијама и софтверу. То такође значи да корисници не могу контактирати подршку или преузети ажурирања за софтвер који би потенцијално могли да реше проблем.

Са друге стране, НордВПН у Кини савршено делује. Морате га претходно конфигурисати тако да користи закулисне сервере, али касније ћете моћи слободно претраживати Интернет. Главна веб локација НордВПН није доступна у Кини. У складу с тим, можете се обратити корисничкој подршци како бисте пронашли радну алтернативну локацију која ће се користити. С обзиром на потешкоће око инсталирања ВПН-а у Кини, топло саветујемо постављање НордВПН-а пре него што стигнете у земљу.

Подешавање и интерфејс

НордВПН ПуреВПН
Чаробњак за аутоматско подешавање Виндовс, Линук, МацОС, Андроид, иОС Виндовс, МацОС, Андроид, Амазон Фире (иОС тренутно није доступан)
Избор главне локације На основу мапе / на листи На основу листе
Странице са додатним подешавањима да да
Мобиле фриендли да да

Апликација за десктоп рачунаре НордВПН је јасна и неспретна колико долазе. На левој страни је листа доступних земаља и приказ на бази мапе са десне стране, као и картица на врху која вам омогућава приступ менију поставки. Такође ћете видети упозорење пре него што промените било која напредна подешавања. То смањује ризик да случајно промените нешто важно.

Снимак слике радне површине НордВПН

Његова мобилна апликација је још једноставнија. Избегава селектор земље на основу листе у потпуности у корист приступа који је у потпуности базиран на мапи. Ту су и велико дугме за повезивање и брзи приступ специјализованим серверима (дизајнираним за П2П мреже, двоструко коришћење ВПН-а и наменске ИП адресе) тачно на почетном екрану. Изборник поставки је донекле пафориран, а функција прекидача килл више није присутна, али још увијек можете одабрати да користите закулисне сервере, аутоматски се повежете на ВПН и блокирате огласе и злонамјерни софтвер.

ПуреВПН-ова апликација за радне површине је нешто сложенија. На почетном екрану се налази листа земаља (и трака за претрагу у случају да желите мање популарну локацију), али такође можете да пређете на други режим (интернет слобода, наменски ИП, безбедност / приватност или дељење датотека ) уласком у мени поставки. Пуни број доступних опција могао би бити неуобичајен за почетнике, али нешто ће искусни корисници цијенити.

Снимка екрана ПуреВПН

ПуреВПН-ова мобилна апликација је лакша за употребу. На почетном екрану се можете повезати са најбољим сервером, одабрати земљу (или град) на који ћете се повезати или изабрати сервер оптимизован за одређени задатак. У менију недостају неке напредније опције конфигурације, али у супротном, постоје минималне функционалне разлике између радне и мобилне верзије овог софтвера.

Сервери и перформансе

НордВПН ПуреВПН
Земље сервера 62 141
Укупан број сервера 5,179 2.100+

НордВПН и ПуреВПН користе различите приступе када је у питању њихова мрежа. На пример, ПуреВПН покушава да обухвати што већи број земаља, док се НордВПН фокусира на пружање што више сервера на свакој локацији. Са тако великом мрежом (више него двоструко већом од ПуреВПН-а), НордВПН чини вероватнијим да ће корисници у областима са великим прометом добити везу са малим кашњењем, чак и у време врха..

Треба да имате на уму да је 82 места ПуреВПН-а покренути путем виртуелних сервера. То значи да уместо да имате сервере у тим земљама, ваш саобраћај се преусмерава преко другог сервера у било које друго место у свету и чини се да он изгледа као да потиче из жељеног региона. Виртуелни сервери нису реткост; често се користе када пружају приступ земљама у којима трошкови или инфраструктура чине одржавање физичких сервера неизводљивим.

Оба ВПН-а омогућавају вам да одаберете у којем ћете граду бити сервер. То каже, како НордВПН има толико много сервера широм света, обично има више градова за бирање (барем у већим земљама). На пример, НордВПН тренутно омогућава корисницима да се повежу у 20 америчких градова док ПуреВПН нуди само 12.

Погледајте доле да бисте видели све земље у којима ове ВПН имају сервере:

НордВПНПуреВПН
Афганистан
Албанија
Ангола
Алжир
Аргентина
Јерменија
Аруба
Аустралија
Аустрија
Азербејџан
Бангладеш
Бахами
Бахреин
Барбадос
Белгија
Белизе
Бермуда
Боливија
Босна и Херцеговина
Бразил
Брунеј
Бугарска
Камбоџа
Канада
Зеленортски Отоци
Кајманска острва
Чиле
Кина
Колумбија
Костарика
Хрватска
Куба
Кипар
Чешка
Данска
Доминика
Доминиканска република
Еквадор
Египат
Ел Салвадор
Естонија
Етиопија
Финска
Француска
Георгиа
Немачка
Гана
Грчка
Гренада
Гватемала
Гвајана
Хаити
Хондурас
Хонг Конг
Мађарска
Исланд
Индија
Индонезија
Италија
Ирска
Острво Ман
Израел
Јамајка
Јапан
Јордан
Казахстан
Кенија
Киргистан
Кувајт
Лаос
Летонија
Либанон
Лихтенштајн
Литванија
Луксембург
Макао
Македонија
Мадагаскар
Малта
Мауританиа
Маурицијус
Малезија
Мексико
Молдавија
Монако
Монголија
Монтенегро
Монтсеррат
Мароко
Низоземска
Нови Зеланд
Никарагва
Нигер
Нигерија
Норвешка
Оман
Панама
Папуа Нова Гвинеја
Пакистан
Парагвај
Перу
Филипини
Пољска
Португал
Порторико
Катар
Румунија
Русија
Саудијска Арабија
Сенегал
Србија
Сејшели
Сингапур
Словачка
Словенија
Јужна Африка
Јужна Кореја
Шпанија
Шри Ланка
Суринам
Ст Луциа
Шведска
Швајцарска
Сирије
Таџикистан
Тајван
Танзанија
Тајланд
Тринидад и Тобаго
Тунис
Турска
Туркменистан
Острво Туркс и Каикос
Уједињени арапски Емирати
Велика Британија
Америка
Украјина
Венезуела
Вијетнам
Девичанска острва
Јемен

Сигурност

НордВПН ПуреВПН
ВПН протоколи ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ИКЕв2 ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ССТП, ИКЕв2
Шифровање података ОпенВПН АЕС-256 АЕС-256
Шифрирање контролног канала ОпенВПН РСА-4096 РСА-2048
Цлоакинг технологија Обфспроки Ниједан
Безбедност апликација Килл прекидач Килл прекидач
ДНС статус Приватни ДНС Приватни ДНС

Оба ова ВПН-а омогућавају вам да користите ОпенВПН (ТЦП или УДП), Л2ТП, ППТП и ИКЕв3 протоколе. ПуреВПН вам такође омогућава повезивање путем ССТП-а. Међутим, ово укључивање није нарочито корисно, с обзиром да је ОпенВПН једнако брз и сигуран и ради са већим опсегом оперативних система. НордВПН и ПуреВПН користе 256-битну АЕС енкрипцију, што је у тренутку писања ефективно непогрешиво, али РСВ-ови кључеви НордВПН-а двоструко су дужи од ПуреВПН-а и као такве их је теже пробити.

Обе услуге укључују прекидач. Ово аутоматски блокира сав веб саобраћај ако изненада прекинете везу са ВПН-ом. Уз то, сваки користи своје ДНС сервере. На тај начин спречава се да домаћин треће стране има приступ вашем промету и омогућава сваком ВПН-у да одржи контролу над вашом приватношћу у сваком тренутку.

Страница поставки ПуреВПН

НордВПН чак нуди специјализоване сервере за употребу у земљама у којима је интернет ограничен или цензурисан. Ови заведени сервери не омогућавају вам само заобилажење регионалних ограничења; они такође преобликују ваш саобраћај да би сакрили чињеницу да уопште користите ВПН.

Мени подешавања НордВПН

Приватност

НордВПН ПуреВПН
ХК база Панама Хонг Конг
Дневници везе Ниједан Ниједан
Дневници активности Ниједан Ниједан
Подаци о кориснику за пријаву Адреса Е-поште Адреса Е-поште
Анонимне опције плаћања Битцоин, Дасх, Етхериум, Литецоин, Монеро, Зцасх Разне крипто валуте и поклон картице

НордВПН послује ван Панаме, док ПуреВПН има седиште у Хонг Конгу. Панама нема законе о задржавању података, што је идеално за ВПН компанију. Технички то није ни Хонг Конг, али технички је још увек део Кине, која поседује најширу интернет цензуру на свету. Обе ВПН вам омогућавају да се анонимно пријавите (коришћењем одбачене адресе е-поште и уплатама у крипто валути), што значи да ваше активности не могу бити везане за вас.

НордВПН не води записнике. Ништа се не укључује, укључујући вашу ИП адресу, временске ознаке, количину података или посећене веб локације. ПуреВПН тврди да не бележи никакве личне податке, али у 2017. години је пружио корисничку ИП адресу и временске ознаке током истраге ФБИ-а. Нова политика приватности ПуреВПН-а каже да се те информације више не бележе, али када се веровање корисника већ једном прекрши, потенцијални претплатници имају право да остану скептични.

Конфигурација

НордВПН ПуреВПН
Додјела адреса Подељено Посвећено
Могућа је статичка ИП адреса Да, у Немачкој, Холандији,
Велика Британија и САД (Буффало, Даллас),
Матаван, Лос Ангелес)
да
ДДоС заштита Не Да (додатна накнада)
НАТ заштитни зид да да

Додјела адреса дјелује другачије за сваки од ових ВПН-а. НордВПН користи дељену методу, при чему сви повезани на одређени сервер деле исту ИП адресу. То је боље за приватност јер не постоји начин да се каже који је корисник приступио веб локацији у одређено време. НордВПН вам омогућава да добијете статичку ИП адресу, али то кошта додатно.

У супротности, ПуреВПН даје сваком кориснику своју засебну ИП адресу. То значи да је лакше пратити ваше активности путем интернета, али такође смањује ризик да случајно покренете системе за спречавање превара (попут оних које користи ваша банка) приликом пријаве путем ВПН-а. Ни ВПН не води евиденције о промету, па то баш и не забрињава.

НордВПН више не нуди одређене анти-ДДоС сервере, већ само зато што сви њихови сервери штите од ове врсте напада. Помоћу ПуреВПН-а, сваког месеца на ПуреВПН-у можете доплаћивати допуштање корисницима да сваког месеца додатно плаћају ДДоС филтрирање. Без тога, заштићени сте док не примите 3ТБ захтева.

Да будемо праведни, било који ВПН убудуће ће ублажити ДДоС нападе јер ће нападач преплавити мрежу ВПН-а захтевима уместо рутера. Чак и у случају великог ДДоС напада, све што морате да учините је да пребаците ИП адресу сервера.

Кориснички сервис

НордВПН ПуреВПН
Уживо ћаскање Да (у кући) Да (у кући)
Подршка за карте да да
Подршка путем е-поште да да
Просечно време одзива путем е-поште 14 сати, 6 минута 2 сата, 42 минута
Телефонска подршка Не Не
Претразива база знања да да
Видео водичи да да

И НордВПН и ПуреВПН имају 24/7 подршку од стране интерног тима преко ливе цхат-а. Размењивали смо се сваки током неколико различитих дана и открили да је одговор увек примљен брзо, обично у само неколико секунди. Међутим, чини се да се особље ПуреВПН-а углавном ослања на унапријед припремљене одговоре и понекад им је потребно притискање да би дали прецизније одговоре.

Свака услуга нуди подршку на основу карата, базу знања и видео водиче за решавање проблема са којима се често сусрећу. Међутим, ови видео снимци нису доступни директно на веб локацији (туторијали који се баве веб локацијама уместо тога користе снимке екрана); хостовани су на одговарајућим ИоуТубе каналима НордВПН и ПуреВПН.

Иако је у већини случајева најбоља опција употреба цхата уживо, послали смо и три упита путем е-поште свакој од ових услуга. Ово нам је омогућило да видимо колико брзо корисници могу добити помоћ у вези са више техничких проблема. Испод ћете пронаћи питања која смо поставили и резултате ових тестова.

НордВПН
Питање Почетно време одговора Број е-порука На питање је одговорено
Хоће ли ме НордВПН заштитити од ДДоС напада? 11 сати, 44 минута 1 да
Хоће ли НордВПН смањити брзину интернета? 12 сати, 38 минута 1 да
Могу ли да користим НордВПН у земљама са строгом цензусом на интернету? 17 сати, 58 минута 1 да
ПуреВПН
Питање Почетно време одговора Број е-порука На питање је одговорено
Да ли ће ме ПуреВПН заштитити од ДДоС напада? 4 сата, 43 минута 1 да
Хоће ли ПуреВПН смањити брзину интернета? 3 сата, 10 минута 1 да
Могу ли да користим ПуреВПН у земљама са строгом цензусом на интернету? 15 минута 2 да

ПуреВПН је на упите е-поште одговарао знатно брже него што је то радио НордВПН, али су његови одговори често били једноредни линкови на странице помоћи или упутства за подршку у цхату уживо. Супротно томе, НордВПН је трајао дуже да одговори, али обично је укључивао релевантније информације у своје одговоре, на пример, пружајући основно правило за процену утицаја услуге на брзину ваше мреже..

Победник: НордВПН

НордВПН почетна страница.

Будимо јасни: НордВПН и ПуреВПН су оба висококвалитетна ВПН-а која могу много тога да понуде. То је рекло, верујемо НордВПН је бољи избор за просечног корисника.

НордВПН вам даје слободу да радите шта год желите на мрежи. Брзо је у стању да деблокира најпопуларније платформе за стриминг из иностранства, па чак и функционише у земљама попут Кине, где је изузетно тешко приступити ширем интернету. Ту је и величина мреже. Мада ПуреВПН покрива велики део света, НордВПН не користи виртуелне сервере и обично има више сервера на локацијама са великим прометом.

Сигурност је једна од најјачих тачака НордВПН-а. Има избор јединствених функција, укључујући могућност повезивања на Тор преко ВПН-а или истовремено коришћење два ВПН-а. Када узмете у обзир да такође нуди снажну енкрипцију, прекидач за уклањање специфичних за апликацију и заштиту од ДНС, ИПв6 и пропуштања преноса портова, јасно је да НордВПН цени вашу приватност. Најбоље од свега, овај ВПН омогућава вам да се пријавите анонимно и не записује никакве податке који би вас могли идентификовати.

Најбоља понуда за НордВПН: Пријавите се за трогодишњи уговор и остварите 75% попуста.

Најбоља понуда за ПуреВПН: Уштедите 73% на годишњем плану.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 55

Adblock
detector