Opera VPN ne radi? Isprobajte ove popravke

Opera VPN ne radi_ Pokušajte s ovim ispravkama


Ovih se dana sve više platformi služi geo-blokadom kako bi spriječilo ljude izvan određene zemlje da pristupe usluzi. VPN-ovi funkcioniraju tako što kriptiraju vaš promet i usmjeravaju ga preko posredničkog poslužitelja. Oni ne samo da poboljšavaju vašu internetsku sigurnost, već vam omogućavaju zaobići regionalna ograničenja i koristiti prethodno nepristupačne usluge u inozemstvu. Međutim, kada nešto ne funkcionira kako se očekuje, često je teško otkriti je li problem u VPN-u koji koristite ili s nekim drugim, manje očitim uzrokom.

Iako tvrdi da je VPN, Opera zapravo nudi besplatni proxy; njegova samostalna VPN usluga prekinuta je početkom 2018. Proxy poslužitelji su slaba alternativa namjenskim VPN-ovima (poput ExpressVPN-a), jer često imaju sporije brzine, manje sigurnu enkripciju i manje mogućnosti deblokiranja. Međutim, Operov VPN mogao bi biti koristan u nekim situacijama. Zbog toga ćemo se u ovom postu pozabaviti na neke od najčešćih problema koje korisnici imaju s uslugom.

SAVJET: Ako želite brzu i pouzdanu VPN uslugu, ovdje smo naveli nekoliko dobrih alternativa Operi.

Potencijalni problemi s Opera VPN-om

Teoretski, Openov VPN trebao bi biti jednostavan za korištenje: samo otvorite preglednik, odaberite kontinent na koji se želite povezati i počnite koristiti web bez regionalnih ograničenja ili internetske cenzure..

Realno, međutim, možete očekivati ​​da će većina besplatnih VPN-a imati nekih problema, a Opera nije iznimka. Postoje dva glavna problema s kojima se možete susresti:

  • Poteškoće s povezivanjem na VPN ili zadržavanjem veze tijekom vremena
  • Nemogućnost pristupa inozemno blokiranim platformama iz inozemstva

U nastavku ćemo objasniti zašto se ovi problemi javljaju i što možete učiniti da biste uklonili većinu problema s Operativnim VPN-om.

Ispravljanje problema s vezom s Openovim VPN-om

Često je teško dijagnosticirati probleme s vezom s VPN-om, a još više ako usluga koju koristite ne pruža korisničku podršku uživo. U skladu s tim, trebate poduzeti nekoliko koraka da biste pronašli osnovni uzrok većine problema sa vezom:

1. Ponovo pokrenite VPN

Najbrži i najjednostavniji način popravljanja mnogih problema s VPN-om jest jednostavno otkazati pokušaj veze, ponovno pokrenuti preglednik i ponovo se povezati s VPN-om. To možete učiniti pritiskom na VPN pritisnite gumb u adresnoj traci Opere i dvaput kliknite gumb za prebacivanje na vrhu. Jeste li se uspjeli povezati? Ako je tako, fantastično, ali ako ne, pokušajte s uputama u nastavku.

2. Pokušajte s drugom lokacijom poslužitelja

Promjena regije VPN-a Opera

Većina VPN-a sastoji se od poslužitelja koji se šire u brojnim zemljama. Obično možete odlučiti koristiti poslužitelj u određenoj zemlji, ali Operov VPN djeluje nešto drugačije. Umjesto toga, korisnik jednostavno odabire poslužitelj u Europi, Aziji ili Americi.

Prvi korak za rješavanje problema s vezom s VPN-om je uklanjanje poslužitelja koji koristite kao uzrok. Ponekad se poslužitelji preuzimaju izvan mreže radi održavanja, a softver koji koristite ne ažurira automatski popis njegovih poslužitelja, ne omogućujući vam vezu. Međutim, Opera ima više poslužitelja u svakoj regiji, tako da, ukoliko istovremeno ne održava održavanje na svakom poslužitelju na određenom kontinentu, to vjerojatno neće biti razlog vašeg problema..

Također je moguće da poslužitelj radi, ali vaša je veza istekla. To se može dogoditi zato što je poslužitelj koji pokušavate koristiti pod velikim opterećenjem (na primjer, obično ima više korisnika navečer na mreži) ili zato što pokušavate koristiti poslužitelj koji je predaleko od vaše fizičke lokacije. Općenito, što je daljnji server od vas, to su vam sporije brzine. Ako pokušate koristiti poslužitelj s druge strane svijeta, možda se uopće nećete moći povezati. Ako je to problem zbog vašeg problema, to možete riješiti povezivanjem s poslužiteljem na drugom mjestu.

3. Provjerite verziju preglednika i onemogućite proširenja

Ako se ne možete povezati s bilo kojim VPN poslužiteljem, možda bi bilo vrijedno provjeriti imate li instaliranu najnoviju verziju Opere. Ovo je presudan, ali često previdjen korak.

Ako tamo sve izgleda dobro, pokušajte isključiti bilo koje proširenje preglednika koje ste možda instalirali. Da biste to učinili, kliknite ikonu Opera u gornjem lijevom kutu zaslona, ​​pokažite pokazivač miša iznad Proširenja i kliknite na Proširenja na popisu koji se pojavljuje.

Izbornik proširenja za Opera

Trebali biste vidjeti popis proširenja za Opera. Prema zadanim postavkama postoji samo jedan: Bloker oglasa Opera. Samo napred i klikni na Onemogući dugme. Nakon što to učinite, pokušajte ponovo povezati se s VPN-om. Imajte na umu da, ako to ne riješi vaš problem, najbolje je nakon toga ponovno aktivirati Bloker oglasa Opera.

4. Testirajte vatrozid i antivirusne programe

Postoji šansa da vaš vatrozid ili antivirus pogrešno koriste Operacijski VPN zbog zlonamjernog softvera. Da biste to saznali, možete pokušati dodati iznimku koja vašim programima govori da je Opera sigurna. To bi trebalo biti prilično jednostavno, ali postupak će biti malo drugačiji za svaki program. U nastavku ćemo objasniti kako dodati iznimku u Windows vatrozid i AVG AntiVirus.

Windows vatrozid

Ići Upravljačka ploča > Sistem i sigurnost > Windows Defender vatrozid > Omogući aplikaciju ili značajku putem zaštitnog zida Windows Defender.

Dopustite-Opera-kroz-Windows-Firewall

Prikazat će se popis instaliranih programa; ako su potvrđena dva okvira pored Opere, to je već dopušteno kroz vatrozid. Ako ne, kliknite ikonu Promijeniti postavke provjerite jesu li oba polja potvrđena i kliknite u redu.

AVG AntiVirus

Na glavnom zaslonu AVG-a kliknite ikonu izbornik opcija u gornjem desnom kutu, a zatim postavke dugme. Postoji iznimke padajućeg izbornika ispod Općenito karticu, iako nema popisa instaliranih programa. Umjesto toga, morat ćete kliknuti na pretraživati gumb i ručno pronađite svoju mapu Opera. Obično se sprema u programske datoteke na računalima sa sustavom Windows ili u mapu Applications na Macu.

Dopustite Opera putem AVG antivirusa

Nakon što pronađete mapu Opera, kliknite je, pronađite najnoviju verziju (podmapa s najvećim brojem). Sada potvrdite okvir pored nje i kliknite na u redu gumb na dnu koji se vraća na stranicu s iznimkama. Klik u redu ponovo ovdje i pokušajte ponovo koristiti VPN.

Pristup geo-blokiranom sadržaju s Openovim VPN-om

Postoji nekoliko razloga zbog kojih određeni geo-ograničeni servis u inozemstvu nećete moći deblokirati putem Operove VPN-a. U nastavku ćemo detaljnije pozabaviti ovaj problem i predložiti neka moguća rješenja.

1. Pokušajte koristiti drugi poslužitelj

Popularne platforme poput Netflixa i Amazon Prime Video periodično nadograđuju svoje mjere geo-ograničenja kako bi spriječili VPN korisnike da pristupe sadržaju koji bi trebao biti dostupan u određenim zemljama. VPN pružatelji ljubazno reagiraju, ažurirajući način na koji njihove usluge još jednom lete ispod radara. Međutim, uvođenje ovih ažuriranja kroz cijelu mrežu treba vremena. To znači da povremeno postoji samo nekoliko poslužitelja koji mogu deblokirati datu uslugu u inozemstvu.

Iako vam mnogi plaćeni VPN-ovi omogućavaju izravno pitati osoblje za podršku koji poslužitelji rade, Opera ne. To znači da je jedini način da vidite mogu li drugi poslužitelji deblokirati vašu odabranu platformu više puta se ponovno povezati s Operativnim VPN-om i vidjeti hoćete li dobiti pristup ili ne. Naravno, također je moguće da Opera-ov VPN jednostavno ne može zaobići geo-ograničenje platforme, a u tom slučaju nijedna količina ponovnog povezivanja neće pomoći.

2. Očistite kolačiće i predmemoriju

Ako pokušate pristupiti geoblokiranoj web lokaciji iz inozemstva, ona će spremiti kolačić u vaš preglednik i automatski odbiti sve daljnje pokušaje pristupa. Zbog toga ćete možda naći nesposobnost za korištenje inozemne usluge čak i kada ste povezani na VPN. Ovdje je rješenje jednostavno: očistite kolačiće. Započnite klikom na logotip Opere i pomaknite se prema do postavke.

Opera jasan predmemorija i kolačiće

Odavde kliknite gumb Napredna s lijeve strane i odaberite Obriši podatke pregledavanja opcija u Privatnost & odjeljak sigurnosti. Potvrdite okvire pored Kolačići i drugi podaci web mjesta i Predmemorirane slike i datoteke, a zatim kliknite plavu Obriši podatke dugme. Ne brinite ako se još uvijek ne možete povezati: ovi testovi pomažu nam ukazati na osnovni uzrok vašeg problema.

Što ako nijedno od gore navedenih rješenja ne djeluje na mene?

Ako slijedite sve gore navedene korake i Operov VPN i dalje vam ne dopušta povezivanje, možda koristite mrežu koja blokira promet s VPN-a i drugih proxy poslužitelja. U takvim slučajevima besplatni VPN vjerojatno neće funkcionirati. To je posebno slučaj ako živite u zemlji sa strogom cenzusom na mreži (poput Kine ili Saudijske Arabije).

Ako se možete povezati, ali ne možete pristupiti određenoj geografski ograničenoj usluzi, vjerojatno je na to utječan svaki korisnik, a ne samo vi. Konkretno, strujne usluge uložile su puno napora u zaustavljanje VPN korisnika od korištenja njihovih platformi u inozemstvu. Često besplatni VPN-ovi nemaju resurse (ili namjeru) da pronađu zaobilazno rješenje.

Trebam li koristiti Opera ugrađen VPN?

Iako je dobro vidjeti web preglednik uključuje naprednije sigurnosne značajke, Operov VPN ima nekoliko glavnih propusta. Za početak, to zapravo nije VPN: budući da samo šifrira promet u vašem pregledniku, on je u osnovi proxy, slično proširenjima preglednika koje nude neke VPN usluge. To znači da ne možete upotrijebiti Operov VPN da biste sigurno koristili torrent ili čuvali svoje podatke sigurno tijekom upotrebe drugih aplikacija. Nadalje, morate ručno omogućiti VPN za svaku karticu. Ovo je manje nego idealno i na njega se lako zaboravlja; teško da je zaštita bez stresa koju očekujete kada koristite VPN.

Također treba uzeti u obzir pitanja privatnosti i sigurnosti. Operov VPN ne uključuje nikakve dodatne sigurnosne značajke kao što je prekidač za zaustavljanje (one vas čine sigurnom automatski zaustavljanjem prenosa podataka ako se iznenada prekinete s VPN-om). To znači da ako izgubite vezu na trenutak, možete nastaviti pregledavati, a da ne shvatite da ste nezaštićeni.

Konačno, vlastiti VPN Opere loš je izbor za one koji žele strujati geo blokirani sadržaj u inozemstvu. Iako je nekad mogao deblokirati Netflix, to više nije slučaj. Zapravo se sada bori da zaobiđe sva regionalna ograničenja osim najjednostavnijih.

Odluka Opere da korisnici žele odabrati kontinent, a ne određenu zemlju, predstavlja dodatne probleme. Na primjer, ako želite koristiti meksičku uslugu iz Europe, morate se više puta povezati i prekinuti vezu s odgovarajućim kontinentom i nadam se da ćete se na kraju povezati s meksičkim poslužiteljem. S obzirom na to da Opera nema popis poslužitelja koji su javno dostupni, nismo ni sigurni da takav poslužitelj postoji.

Postoje li bolje alternative Opera VPN-u?

Dobra vijest je da postoji puno visokokvalitetnih VPN-a koji uopće ne koštaju puno. Jedna od najvećih prednosti koje ima nad Operovim VPN-om je ta što kriptiraju promet iz svih vaših aplikacija, a ne samo iz vašeg preglednika. Uz to, ove usluge uglavnom nude više sigurnosnih značajki, bolju sposobnost deblokiranja, mogućnost odabira određene zemlje i jasnije naznake podataka o kojima se prijavljuju..

Preporučujemo ExpressVPN. Ova usluga nudi poslužitelje velikih brzina u više od 90 zemalja i mogu lako otključati popularne platforme poput Netflixa, BBC iPlayera i Amazon Prime Video iz inozemstva. Najbolje od svega, ExpressVPN koristi učinkovito enkripiranje koje se ne može razbiti i ne bilježi nikakve osobne podatke, što znači da se vaše aktivnosti ne mogu pratiti prema vama. Ako tražite sličnu svestranu, jeftinu alternativu, NordVPN i CyberGhost su izvrsni izbor.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2