Opera VPN prekinuta, ovdje su najbolje alternative VPN-a Opera (besplatne i plaćene)

opera vpn ukinute alternative


Opera zatvara samostalnu VPN uslugu, Opera VPN, kompanija je najavila prošlog mjeseca. Prekidač Opera VPN utječe samo na korisnike iOS-a i Androidovih aplikacija. Ne utječe na ugrađeni VPN koji je uključen u Opera Browser.

Opera VPN kupuje SurfEasy, VPN tvrtka koju je Opera kupila 2017. godine, a kasnije prodala tvrtki za cyber-sigurnost Symantec. SurfEasy još uvijek ima ugrađeni VPN Opera Browsera kao uslugu s bijelim oznakama.

Opera VPN trajno prekinuo uslugu 30. travnja 2018. Korisnicima preporučuje prelazak na SurfEasy, koji također upravlja vlastitom samostalnom VPN uslugom. SurfEasy nudi i besplatne i plaćene slojeve, ali ako ste na tržištu za novi VPN, dostupne su bolje mogućnosti.

Ostali davatelji VPN nude brže brzine, bolju sigurnost i više pristupa cenzuriranom i geo-zaključanom sadržaju od SurfEasy-a. U ovom ćemo članku navesti najbolje alternative VPN-a Opera na temelju sljedećih kriterija:

 • Aplikacije za više uređaja i platformi
 • Velike brzine
 • Snažna sigurnost
 • Nema zapisnika o prometu
 • Brza i kompetentna korisnička podrška

Besplatne alternative VPN Opere

1. Windscribe

WindscribeSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.windscribe.com

Povrat novca zagarantovan: 3 DANA

Windscribe nudi besplatan, neograničeni nivo svoje VPN usluge, ograničen na 10 GB prijenosa podataka mjesečno. To je najviše preuzimanja koje ćete dobiti od svih renomiranih besplatnih VPN dobavljača. Možete birati između osam lokacija poslužitelja, a na nekim je njima dopušteno dijeljenje datoteka P2P. Možete odabrati između sigurnije izvorne VPN aplikacije ili manje sigurnog, ali zgodnijeg proširenja preglednika ili kombinirati oboje za maksimalnu privatnost.

Iako je besplatan, Windscribe ne vodi nijedan zapisnik. Vojna šifriranje i savršena tajna naprijed omogućeni su na svim vezama. Plaćena verzija pruža pristup više poslužitelja, više istodobnih veza i mogućnost deblokiranja geo-zaključanog sadržaja poput američkog Netflixa.

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju Windscribe-a.

2. Tunelbear

TunnelBear VPN

Dostupne aplikacije:

 • ortak
 • IOS
 • Android

Web stranica: www.Tunnelbear.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

Tunnelbear je pružatelj VPN-a koji se brine o privatnosti s dostupnim i plaćenim i besplatnim slojevima. Besplatna verzija nikada ne ističe, ali vam daje samo 500 MB mjesečno za rad, što je doista dovoljno samo za povremeno pregledavanje web stranica. S pozitivne strane, besplatni korisnici imaju pristup na 19 lokacija.

Sve su veze zaštićene jakom enkripcijom i savršenom tajnošću unaprijed. Tunnelbear ne vodi zapisnike i ne koristi tragače ili umetanje oglasa. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

3. ubrzati

Speedify

Dostupne aplikacije:

  Speedify ne koristi tradicionalni VPN protokol i umjesto toga koristi domaću verziju TLS enkripcije zvanu ChaCha. Speedify kaže da je to brže i bolje prilagođeno mobilnim uređajima. Podaci imaju ograničenje na 1 GB mjesečno u besplatnoj verziji, a dostupno je 35 lokacija poslužitelja. To je više od velike ponude plaćenih usluga.

  Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android, ali tvrtka se fokusira na mobilne platforme.

  4. Sakrij.me

  Sakrij.me VPN

  Dostupne aplikacije:

   Hide.me nudi i besplatne i plaćene slojeve. Besplatna razina bez isteka je solidna opcija, ali nameće ograničenje podataka od 2 GB mjesečno. Korisnici koji se plaćaju dobivaju prioritet u brzini, ali Hide.me jamči besplatnim korisnicima brzinu preuzimanja najmanje 3 Mbps, dovoljnu za streaming videozapisa standardne definicije u većini slučajeva. Hide.me ne pohranjuje nikakve identifikacijske zapisnike i koristi 256-bitnu AES enkripciju.

   Besplatni korisnici ograničeni su na tri lokacije poslužitelja, a bujica je dopuštena. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

   Pročitajte našu cjelovitu kritiku Hide.me.

   Plaćene alternative VPN-a Opera

   1. ExpressVPN

   ExpressVPN

   Dostupne aplikacije:

   • PC
   • ortak
   • IOS
   • Android
   • Linux

   Web stranica: www.ExpressVPN.com

   Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

   ExpressVPN je premium VPN usluga koja košta malo više od većine, ali isporučuje se na svim frontovima. Brzina je stalno iznad prosjeka. Najnovije sigurnosne norme sastoje se od vojnog šifriranja, savršene tajnosti naprijed i nepropusne zaštite od curenja. Tvrtka ne bilježi vaše internetske aktivnosti ili vašu IP adresu.

   Netflix, Hulu, BBC iPlayer i Amazon Prime Video dostupni su putem ExpressVPN-a. Samo se obratite podršci 24/7 live chat da biste pitali koji poslužitelji rade s kojim streaming kanalom.

   Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire TV i određene wifi rutere.

   NAJBOLJA OPERA ALTERNATIVNA VPN: ExpressVPN je naš najbolji izbor. Vodi put svojim jednostavnim aplikacijama za jednostavno korištenje. Ima veliku poslužiteljsku mrežu koja je optimizirana za brze veze. Teško pobijediti na privatnosti i sigurnosti. Radi sa svim glavnim uslugama streaminga, uključujući Netflix. Postoji 30-dnevno jamstvo vraćanja novca bez prestanka, tako da možete isprobati bez rizika.

   Pročitajte našu cjelovitu ExpressVPN recenziju.

   ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

   2. NordVPN

   NordVPN

   Dostupne aplikacije:

   • PC
   • ortak
   • IOS
   • Android
   • Linux

   Web stranica: www.NordVPN.com

   Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

   NordVPN omogućuje do šest istodobnih veza na jednoj pretplati. Dobivate pristup ogromnoj mreži poslužitelja širom svijeta. Tvrtka ne drži apsolutno nikakve evidencije o podacima korisnika ili metapodacima veze. Vaši su podaci zaštićeni visokokvalitetnom enkripcijom, zaštitom od curenja i prekidačem za uklanjanje specifičnih za aplikaciju.

   NordVPN deblokira Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video i ostali sadržaj sa geološkim zaključavanjem. Možete pitati korisničku podršku ili jednostavno pretražiti internetsku bazu podataka tvrtke da biste saznali na koje se servere treba povezati.

   Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

   NAJBOLJI PRORAČUN VPN: NordVPN je velika vrijednost. Pravi kandidat u svim kategorijama, ima snažne sigurnosne značajke i omogućuje istodobnu upotrebu do 6 uređaja s jednog računa. Sadrži 30-dnevno jamstvo povrata novca.

   Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

   NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

   3. IPVanish

   IPVanish

   Dostupne aplikacije:

   • PC
   • ortak
   • IOS
   • Android
   • Linux

   Web stranica: www.IPVanish.com

   Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

   IPVanish nudi izvanredne brzine svojoj svjetskoj mreži poslužitelja. Tvrtka se pridržava stroge politike zabrane zapisa i koristi samo najnovije i najveće sigurnosne standarde. To uključuje savršenu tajnu naprijed i 256-bitnu AES enkripciju. Prekidač za zaustavljanje i prigušivanje prometa može se aktivirati u aplikacijama.

   IPVanish nije baš sjajan za deblokiranje streaming web lokacija poput Netflixa, ali omiljen je kod Kodi korisnika. Ako ste posebno korisnik Firestick-a, IPVanish njegovu aplikaciju čini dostupnom u trgovini Fire TV. Aplikacije su prilagođene daljinskom upravljaču i rade sa svim Kodi dodacima.

   Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android i Fire TV.

   VELIKA MREŽA: IPVanish je sjajan za obitelji. Dobar način za deblokiranje većine geo-ograničenih sadržaja. Preporuka zbog njihovog visokog standarda privatnosti. To se može učiniti s opcijom podrške uživo. 7-dnevna garancija povrata novca.

   Pročitajte našu cjelovitu IPVanish recenziju.

   IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

   4. CyberGhost

   Cyberghost

   Dostupne aplikacije:

   • PC
   • ortak
   • IOS
   • Android
   • Linux

   Web stranica: www.Cyberghost.com

   Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

   CyberGhost je pružatelj usluga sa sjedištem u Rumunjskoj, koji je u prošloj godini brzo proširio svoje usluge. Možete odabrati između globalne mreže poslužitelja na temelju načina na koji planirate koristiti VPN, a ne samo odabira lokacije. Ti slučajevi upotrebe uključuju deblokiranje web lokacija poput Netflixa, BBC iPlayera i Amazon Prime Video.

   CyberGhost je naoružan neširivim šifriranjem i vrhunskim sigurnosnim standardima, uključujući preklopni prekidač i zaštitu od propuštanja DNS-a. Usluga rutinski postiže rezultate blizu vrha naših testova brzine, tako da ćete biti sigurni da ste pronašli brzu vezu.

   Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

   IZBOR POČETNIKA: CyberGhost je jednostavan za upotrebu. Izbor proračuna. Dobro u privatnosti. Pouzdano emitira HD videozapise. Udaljite i propustite veze s nekim popularnim web lokacijama za streaming. 45-dnevno jamstvo povrata novca.

   Pročitajte našu cjelovitu recenziju CyberGhost.

   CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

   5. PrivateVPN

   PrivateVPN

   Dostupne aplikacije:

   • PC
   • ortak
   • IOS
   • Android
   • Linux

   Web stranica: www.PrivateVPN.com

   Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

   PrivateVPN relativna je novost na prostoru VPN-a, ali to ga nije spriječilo da se natječe sa svojim suparnicima veteranima. Uz veće i starije pružatelje VPN dobivate sigurnost i brzinu, uključujući savršenu tajnu prema naprijed, prekidač za zaustavljanje i zaštitu od propuštanja DNS-a. Brzina je neprestano među najbržim što smo zabilježili. Tvrtka ne vodi evidencije vaše aktivnosti ili veza.

   PrivateVPN odličan je za deblokiranje geo-zaključanog sadržaja. Netflix, Hulu, BBC iPlayer i Amazon Prime Video dostupni su, među ostalim. Na jednom računu možete istovremeno povezati do šest uređaja.

   Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android.

   DOBRA BRZINA: PrivateVPN je dobar obiteljski izbor. Dobro za HD streaming. Omogućuje do 6 uređaja na istom računu. To bi moglo učiniti s više poslužitelja i nedostaje podrška 24 sata dnevno. 30-dnevna garancija povrata novca.

   Pročitajte našu cjelovitu PrivateVPN recenziju.

   PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

   Zašto jednostavno ne koristite SurfEasy i Opera Browser?

   Ako ste pretplatnik Opera Gold, SurfEasy nudi besplatnu nadogradnju na SurfEasy Ultra, sličnu premium ponudu. Za sve ostale, prelazak na SurfEasy vjerojatno ne vrijedi vaše vrijeme.

   Besplatna verzija SurfEasy podataka o ograničenjima od 500 MB mjesečno, što vas neće dovesti daleko. Premium opcija nije sve loše, ali dobit ćete više sigurnosti, brzine i mogućnosti uz gore preporučene alternative, a često i po nižoj cijeni. Osim za IPVanish, svi VPN-ovi na našem popisu bolji su u deblokiranju geo-zaključanog sadržaja poput Netflixa nego SurfEasy.

   Korisnici stolnih računala koji koriste VPN ugrađeni u Opera Browser zapravo ne utječu na nedavne promjene, ali ipak bi trebali razmotriti druge mogućnosti. Opera posjeduje i upravlja oglašivačkom mrežom, a ta mreža oglašavanja ovisi o prikupljanju podataka o upotrebi radi ostvarivanja profita. Kada koristite ugrađeni VPN preglednika Opera, tvrtka i dalje prati što radite na mreži i te podatke upotrebljava za prodaju oglasa, posebice koristeći jedinstveni ID preglednika.

   Nadalje, Operater preglednik Opera nije ni pravi VPN. To je šifrirani proxy koji samo tunelira promet s vašeg web preglednika i iz njega. To znači da ostale aplikacije i postupak nisu zaštićeni, a vaši se DNS zahtjevi mogu slati i izvan šifriranog tunela, tako da vaš internetski pružatelj usluga i hakeri mogu pratiti koje web stranice koje posjetite.

   Opera, SurfEasy i Symantec su objasnili

   Ako ne pratite davatelje VPN-a i druge dobavljače softvera tako usko kao i mi, implikacije isključivanja Opera VPN-a mogu biti pomalo zbunjujuće. Da bismo razjasnili stvari, kontaktirali smo tvrtku Opera kako bismo pitali o odnosima ove tri tvrtke.

   • Opera Software ASA stekao je SurfEasy 2015. godine. Operaciji je pružio VPN rješenja koja se koriste i u mobilnoj aplikaciji Opera VPN i kao VPN rješenje u pregledniku za stolna računala..
   • U studenom 2016. Opera Software prodao je svoj udio u SurfEasy-u Symantecu, vodećoj tvrtki za cybersecurity.
   • SurfEasy je nastavio pružati VPN uslugu preglednika Operi do prosinca 2017. godine.
   • SurfEasy će nastaviti pružati krajnjim korisnicima aplikaciju Opera VPN do 1. svibnja 2018., a zatim će pokušati premjestiti korisnike na samo-markiranu uslugu.

   SurfEasy je danas u vlasništvu Symanteca i nije povezan s Operom.

   Glasnogovornik Opere rekao je Comparitechu u e-poruci:

   Isključivanje Opera VPN aplikacije za Android i iOS nema posljedica na ugrađenu VPN uslugu preglednika unutar Operatora preglednika. Ova besplatna ugrađena VPN usluga bez evidentiranja i dalje će biti dio preglednika Opera.

   Brayan Jackson Administrator
   Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
   follow me

   About the author

   Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   + 87 = 91