Privatni pristup internetu ne radi s Netflixom? Evo što treba učiniti

Može li PIA deblokirati Netflix

Kao i većina glavnih platformi za streaming, Netflix geo-ograničava svoj sadržaj. Teoretski to znači da neke emisije i filmove mogu gledati samo korisnici u određenim zemljama. Međutim, moguće je promijeniti svoju IP adresu (i sa Netflixovog stajališta, svoju lokaciju) povezivanjem na VPN.

Da bi se borio protiv toga, Netflix je uložio mnogo u svoje mjere otkrivanja VPN-a. Kao takav, mnogi VPN-ovi jednostavno neće raditi s Netflixom, a ako pokušate koristiti uslugu, vidjet ćete sljedeću pogrešku: "Čini se da koristite deblokator ili proxy. Isključite bilo koju od ovih usluga i pokušajte ponovo.

Kao što ćemo objasniti u nastavku, iako PIA može deblokirati Netflix u nekim zemljama, to nije najpouzdaniji VPN za taj posao. Zbog ovog razloga, preporučujemo umjesto toga ExpressVPN ili NordVPN.

NAJBOLJI VPN ZA NETFLIX: EXPRESSVPN je naš izbor broj 1 za Netflix. To je najpouzdaniji VPN koji smo testirali s Netflixom i ima potrebne brzine za HD streaming. Uključuje jamstvo povrata novca od 30 dana tako da ga možete isprobati bez rizika.

Kako gledati Netflix s privatnim pristupom internetu

Novo za VPN-ove? Ne brinite: s pravim VPN-om je lako koristiti geo-ograničene platforme poput Netflixa u inozemstvu:

 1. Započnite prijavom za privatni pristup internetu.
 2. Preuzmite i instalirajte odgovarajuću verziju za svoj uređaj (PIA trenutno nudi aplikacije za Windows, MacOS, Linux, Android i iOS).
 3. Pogledajte u nastavku naše testove i odlučite kojoj biblioteci Netflix želite pristupiti.
 4. Povežite se s jednim od PIA-ovih poslužitelja u odgovarajućoj regiji.
 5. Prijavite se na Netflix i započnite streaming. Videozapisi bi se trebali učitavati bez ikakvih problema, ali ako ne, pokušajte očistiti predmemoriju i kolačiće preglednika, a zatim osvježite stranicu.

Radi li PIA s Netflixom?

Privatni pristup internetu trenutno nudi poslužitelje u 34 zemlje širom svijeta. Da bismo testirali ovu uslugu, povezali smo se s poslužiteljem u svakoj od tih zemalja (uklanjanje spremljene predmemorije i kolačića nakon svakog koraka), a zatim smo pokušali koristiti Netflix. Otkrili smo da iako je moguće pregledavati regionalne knjižnice s bilo kojeg poslužitelja, ali u većini slučajeva korisnici će pokrenuti pogrešku kada pokušaju bilo što gledati. Kao i nekoliko drugih VPN-ova, PIA se fokusirala samo na deblokiranje najzahtjevnijih Netflix knjižnica, i kao takva, velika većina njegovih poslužitelja neće dopustiti korisnicima da struje Netflix u inozemstvu.

Donja tablica pokazuje kojim verzijama Netflixa smo mogli pristupiti putem PIA servera tijekom ove runde testiranja:

Blokirane su Netflix knjižnice SAD, Velika Britanija, Kanada, Nizozemska
Netflix knjižnice su nedostupne Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Indija, Irska, Izrael, Italija, Japan, Luksemburg, Meksiko, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Rumunjska, Singapur, Jug Afrika, Španjolska, Južna Afrika, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati

Iako PIA može deblokirati nekoliko regionalnih knjižnica Netflixa, to možda nije najpouzdaniji način. Predstavnici tvrtke javno su spomenuli da Netflix crne liste PIA-ovih poslužitelja, što bi moglo objasniti zašto se PIA ponekad bori s deblokiranjem prethodno dostupnih kataloga. PIA također ima prilično nedosljedne brzine, što znači da kvaliteta vašeg iskustva ovisi o poslužitelju koji koristite i koliko je udaljen i vremenu dana.

Ako ne možete pristupiti verziji Netflixa koju bi PIA trebao moći deblokirati, korisnička podrška može vas usmjeriti na poslužitelj koji i dalje radi. Međutim, možda ćete biti bolji kod pružatelja VPN-a koji pouzdano deblokira Netflix. Ustanovili smo da je ExpressVPN najpouzdaniji.

Koji su najbolji VPN-ovi za strujanje Netflixa u inozemstvo?

Netflix je jedna od najpopularnijih svjetskih streaming platforma i može si priuštiti veliku količinu resursa za blokiranje VPN korisnika. To znači da je pružateljima VPN-a, posebno manjim poput PIA-e, često teško pratiti korak. Međutim, postoji nekoliko servisa koji mogu pouzdano deblokirati regionalne Netflix knjižnice, a mi smo u nastavku naveli najbolje. Vrijedi napomenuti da smo testirali samo 30 različitih regija, pa bi broj knjižnica koje deblokiraju mogao biti još veći.

 1. ExpressVPN Naš najbolji izbor za Netflix. ExpressVPN je vrlo brz, vrlo siguran i usmjeren na privatnost. Deblokira preko desetak različitih Netflix knjižnica iz inozemstva. ExpressVPN dolazi s 30-dnevnom garancijom povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.
 2. CyberGhost brz je i pristupačan VPN koji može deblokirati brojne Netflix knjižnice u inozemstvu. To je sigurno, fokusirano na privatnost i korisnik. Postoji čak i 45-dnevno jamstvo povrata novca, tako da nemate šta izgubiti.
 3. NordVPN Solidna opcija s niskim cijenama, NordVPN pruža velike brzine poslužitelja, izuzetno snažne sigurnosne značajke i politiku zabrane zapisa. Nadalje, deblokira neke od najpopularnijih Netflix knjižnica. Također uključuje 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 4. PrivateVPN odličan je izbor za Netflix jer ne održava zapisnike, deblokira većinu Netflix knjižnica koje smo testirali i nudi veće brzine od većine ostalih VPN-ova. 30-dnevna garancija povrata novca PrivateVPN znači da nema nikakvog rizika.
 5. Surfshark je brz VPN orijentiran na privatnost koji može deblokirati nekoliko Netflix knjižnica. Još bolje, djeluje u Kini, nema ograničenje veze i nudi pravu politiku zapisivanja bez dnevnika. Surfshark planovi dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

ODNOSE: Najbolji VPN-ovi za Netflix (što smo naučili iz preko 5000 testova)

Ne mogu li gledati Netflix umjesto besplatnog VPN-a?

Besplatni VPN-ovi mogu biti primamljivi, ali dolaze s nekoliko glavnih nedostataka za one koji žele strujati. Na primjer, ove usluge obično nemaju dovoljno poslužitelja koji bi mogli primiti sve njihove korisnike. To znači da ćete vjerojatno osjetiti malu brzinu, što zauzvrat dovodi do videozapisa s niskom razlučivošću i čestih punjenja. Nadalje, vaša odabrana usluga možda nema servere u vašoj željenoj zemlji, a nema garancije da će čak i moći deblokirati Netflix..

Ovi davatelji usluga ne naplaćuju korisnike izravno, ali pronalaze druge načine zaraditi novac. Na primjer, neki nude veće brzine ili bez oglasa u zamjenu za mjesečnu naknadu. Problem je u tome što neki besplatni VPN-ovi koriste sjenovite taktike poput pohrane kolačića za praćenje na svoj uređaj kako bi mogli prodavati detalje vaših aktivnosti oglašivačima. VPN-ovi dizajnirani su kako bi vam omogućili kontrolu nad onim koji ima pristup vašim podacima, ali ti davatelji aktivno potkopavaju cjelokupnu svrhu tehnologije, a istovremeno tvrde da vam čine sigurnijima.

Konačno, ne postoji jednostavan način da saznate da li stvarno upotrebljavate zakoniti besplatni VPN ili samo neku od mnogih aplikacija za prijenos zlonamjernog softvera koje vrebaju u popularnim trgovinama aplikacija. Vaš odabrani VPN možda nije siguran čak i ako ne sadrži zlonamjerni softver: nedavna istraživanja otkrila su da 18% testiranih aplikacija uopće nije šifriralo korisničke podatke, a 66% je bilo ranjivo na curenje iz DNS-a. No poznate usluge nisu nužno sigurnije; još 2016. godine Hola je uhvaćen kako prodaje korisničku propusnost kako bi pomogao pokrenuti botnet.

Da biste ostali sigurni na mreži, preporučujemo korištenje VPN-a s dobrom reputacijom i poviješću da se zalaže za privatnost svojih kupaca.

Hoće li korištenje VPN usporiti brzinu moje mreže?

Preporuka za brzinu usluge Netflix

Možete očekivati ​​malo smanjenje brzine mreže bez obzira na VPN koji ste odabrali. Vrijedno je napomenuti da na vaše brzine utječu i protokol i vrsta enkripcije koja se koristi, kao i trenutačno opterećenje poslužitelja i njegova geografska udaljenost od vas. No, čak i prije nego što uzmete u obzir te faktore, neke usluge imaju veći utjecaj na vašu vezu od drugih.

Općenito, možete očekivati ​​da ćete izgubiti otprilike jednu trećinu svojih brzina kad koristite VPN. Netflix preporučuje brzinu preuzimanja od najmanje 3 Mbps za streaming videozapisa standardne definicije, ali trebat će vam veće brzine za HD i 4K sadržaje (oko 5 Mbps i 25 Mbps, respektivno). Od 2017. prosječna brzina internetske veze u SAD-u iznosila je oko 18 Mbps, ali dok god dobijete 8 Mbps ili nešto više, ne biste trebali imati problema s streamingom Netflixa putem VPN-a..

Koje emisije mogu gledati u inozemstvu s PIA-om?

Iako PIA ne deblokira mnogo različitih Netflix kataloga, omogućuje vam pristup nekim od popularnijih. U nastavku smo stvorili kratki popis sadržaja koji ćete moći pratiti iz inozemstva pomoću PIA:

 • Ruska lutka
 • Krovna akademija
 • Dobro mjesto
 • Crno ogledalo
 • Parfem
 • Parkovi i rekreacija
 • Kraljevstvo
 • Patriot Act
 • Ured
 • Plava planeta II
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 55

Adblock
detector