Radi li IPVanish u Kini? Evo što trebate znati

Radi li IPVanish u Kini

Kina ima jednu od najcenzuriranijih internetskih mreža na svijetu. Zemlja ne blokira samo web stranice organizacija koje se ne slažu s vladom, već ograničava pristup uslugama poput Facebooka, WhatsAppa i Twittera, što turistima otežava kontakt sa prijateljima i obitelji kod kuće. Uz široko uznemiravanje novinara, prosvjednika i stranih posjetitelja, od ključne je važnosti da poduzmete korake kako biste bili sigurni i anonimni kada ste u Kini.

Najlakši način za to je korištenje VPN-a. To će šifrirati vaš promet, sprječavajući ga da ga pročita vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) i kineske vlasti. VPN-ovi vam također omogućuju usmjeravanje prometa putem poslužitelja u drugim zemljama, što znači da ćete moći pristupiti web lokacijama i uslugama koje su u Kini obično blokirane. Međutim, važno je napomenuti da se veliki vatrozid zemlje neprestano nadograđuje i kao rezultat toga većina VPN-ova neće raditi. U nastavku ćemo objasniti možete li IPVanish koristiti u Kini.

Radi li IPVanish u Kini?

IPVanish ne funkcionira u Kini, iako ova usluga pruža vodič za ručnu konfiguraciju za slučaj da je ionako želite pokušati. No, kako je kineska vlada na crnoj listi stavila mnoge IP adrese ove usluge, malo je vjerojatno da ćete pronaći način da IPVanish funkcionira u Kini samostalno.

Umjesto toga, preporučujemo upotrebu ExpressVPN. Ova usluga funkcionira pouzdano u Kini, pa čak i u rijetkim prilikama kada je ažuriranja Velikog vatrozida prisiljena izvan mreže, obično se pokreću i pokreću ubrzo nakon toga. Ako biste više željeli jeftinu alternativu, NordVPN i Surfshark oba su odličan izbor.

Dok ExpressVPN, NordVPN i Surfshark rade u Kini, vlada trenutno ograničava pristup njihovim web stranicama. Zbog ovog razloga, Važno je da se prije dolaska u Kinu prijavite i instalirate VPN. Također je dobra ideja spremiti upute za ručnu instalaciju i detalje o bilo kojim zrcalnim mjestima na kojima VPN može raditi samo u slučaju da VPN ne radi kada stignete..

Vidi također: Najbolji VPN-ovi za Kinu koji i dalje rade u 2019. godini

Kako u Kini sigurno pregledavati VPN

Dobra vijest je da ako koristite ExpressVPN, ne morate ništa ručno konfigurirati: samo se povežite na poslužitelj u željenoj zemlji i trebali biste moći normalno pregledavati web. No, da biste bili potpuno anonimni na mreži, također preporučujemo da omogućite nekoliko drugih postavki svog VPN-a.

Sve gore navedene usluge nude zaštitu od curenja DNS-a i IPv6. Također uključuju prekidač kill koji automatski zaustavlja prijenos podataka ako izgubite vezu s VPN-om. U nastavku ćemo objasniti kako aktivirati ove značajke i pristupiti bilo kojoj web stranici koja vam se sviđa dok ste u Kini.

ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Bilješka: ExpressVPN često koristi svoj prekidač za ubijanje kao "mrežno zaključavanje" u člancima centra za pomoć; ti se pojmovi mogu koristiti naizmjenično.

Kliknite ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu, a zatim odaberite Opcije. Prijeđite na Općenito karticu i omogućite Zaustavite sav internetski promet ako se VPN neočekivano prekine opcija. Sada kliknite gumb Napredna karticu i provjeri Spriječite otkrivanje adrese IPv6 dok ste povezani i Koristite samo ExpressVPN DNS poslužitelje dok su povezani.

NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Započnite klikom na postavke pri vrhu ekrana. Otvori Općenito karticu i aktivirajte Internet prekidač. IPv6, DNS i WebRTC usluge zaštite od curenja ove usluge omogućene su prema zadanim postavkama i ne moraju ih se ručno konfigurirati.

Korisnici NordVPN-a moraju reći usluzi da žele koristiti posebne zakinuti poslužitelji. Da biste to učinili, vratite se na stranicu postavki i kliknite na Napredna. Uključite Zamagli poslužitelji opcija. Na kraju se vratite na glavni zaslon NordVPN-a i kliknite na Zamagli poslužitelji na popisu s lijeve strane da se automatski povežete na odgovarajući poslužitelj.

Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Klikni na postavke opcija na lijevoj strani. Sad odaberite Povezivanje i omogućiti Ubojiti prekidač opcija. Vratite se na stranicu postavki, otvorite Napredna karticu i aktivirajte Surfshark-ove NoBorders značajka. Ovo će vam omogućiti da slobodno pregledavate internet dok ste u Kini.

Zašto Kina cenzurira internet?

Kineska internetska ograničenja osmišljena su kako bi se ljudi zaštitili od materijala koji bi mogao naštetiti, zavesti ili podijeliti. Problem je što vlada može proizvoljno odlučiti koji je sadržaj pogodan za građane. Kao rezultat toga, Veliki vatrozid se često koristi za blokiranje pristupa nepristranim izvorima vijesti, web lokacijama koje Komunističku partiju prikazuju u negativnom svjetlu i društvenim medijima (jer ove platforme otežavaju slobodan protok informacija).

Glavni dio zakonodavstva koji se bavi kineskom cenzusom u Kini je računalna informacijska mreža i uredba o sigurnosti, zaštiti i upravljanju informacijama. Lako, Kriteriji za blokiranje sadržaja široki su i otvoreni za tumačenje. Na primjer, u odjeljku pet zločin je širenje glasina. To se koristi kako bi se opravdalo sve, od gašenja tračeva i procesuiranja novinara koji su izloženi korupciji.

Koje su web stranice i usluge u Kini blokirane?

Iako u Kini nemamo potpun popis svih blokiranih web stranica, od rujna 2018. oko 10 000 web lokacija bilo je nedostupno. U nastavku smo naveli vrste sadržaja zabranjenih u Kini i nekoliko primjera svakog od njih:

 1. Web lokacije na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Komunikacijske aplikacije (WhatsApp, Gmail, Skype)
 3. Streaming usluge (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Tražilice (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 5. Web stranice nepristranih vijesti (Guardian, NYTimes, Reuters)
 6. Usluge pohrane u oblaku (Dropbox, Google pogon, Mega)
 7. Web stranice orijentirane na privatnost i VPN (OpenVPN, ExpressVPN, Comparitech)
 8. Izvori nepristranih podataka (Wikipedia, Arhiva, Quora)

Ako niste sigurni je li određena web lokacija blokirana, to možete koristiti pomoću naše provjere Velikog vatrozida. Imajte na umu da su nove web stranice stalno blokirane. Kao takav, čak i ako je web lokacija trenutno dostupna, to možda neće biti kada zapravo stignete u Kinu.

Što trebam učiniti ako moj VPN neočekivano prestane raditi?

Nažalost, kod Kineza možete očekivati ​​povremene prekide korištenja VPN-a. Međutim, većina glavnih usluga poput ExpressVPN i NordVPN vraćaju se u stanje nakon nekoliko sati. U međuvremenu, ne možete učiniti ništa drugo nego čekati.

Možete biti sigurni u takvim situacijama, iako to zahtijeva malo pripreme prije dolaska u Kinu. Zabilježite adrese e-pošte za korisničku podršku VPN-a, kao i bilo koja zrcalna mjesta koja mogu imati. Zapamtite: pohrana u oblaku nije dostupna u Kini, pa ćete ih morati spremiti lokalno, u idealnom slučaju u datoteku zaštićenu lozinkom. Ovaj pristup osigurava da, čak i ako vaša VPN ne radi duže vrijeme, i dalje ćete imati način da stupite u kontakt s davateljem usluga..

Mogu li naići na probleme zbog korištenja VPN-a u Kini?

VPN-ovi tehnički nisu ilegalni u Kini, ali im je teško pristupiti, dijelom zbog velikog vatrozida, a dijelom i zato što barem jedna trgovina aplikacija onemogućuje korisnicima da instaliraju VPN-ove ako žive u Kini. Ipak, s obzirom na to da su dobavljači VPN-a uhićeni i sve veći fokus na internetskom nadzoru, od vitalne je važnosti da zaštitite svoju privatnost u Kini.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 87

Adblock
detector