Radi li NordVPN s Amazon Prime Video? Testiramo ga.

Radi li NordVPN s Amazon Prime Video

Kao i većina glavnih platformi za streaming, Amazon Prime Video ima različite naslove od zemlje do zemlje. Ova je usluga dostupna u 242 zemlje (uglavnom svugdje osim Kine, Kube, Irana, Sjeverne Koreje i Sirije), tako da postoje potencijalno tisuće emisija koje biste mogli propustiti. Srećom, VPN-ovi vam omogućuju otkrivanje lokacije pa se čini kao da ste negdje drugdje u svijetu. Tada možete pregledavati i strujati iz biblioteke sadržaja te zemlje.

Radi li NordVPN s Amazon Prime Video

Naravno, Amazon to pokušava spriječiti zaustavljanjem korisnika spojenih na VPN da bilo što gledaju. Postoje prilično napredne mjere otkrivanja VPN-a i zbog toga nema mnogo usluga koje još uvijek mogu pouzdano deblokirati Amazon Prime Video. Odredili smo se za testiranje sposobnosti NordVPN-a, a u nastavku ćemo objasniti radi li, koje biblioteke zemalja može otključati i kako možete koristiti NordVPN za strujanje Amazon Prime Video s bilo kojeg mjesta.

Zašto odabrati NordVPN?

NordVPN početna stranica.

NordVPN trenutno ima jednu od najvećih mreža bilo kojeg velikog dobavljača VPN-a, s više od 5.000 raširenih u 62 zemlje. Nudi čak i specifične servere optimizirane za dijeljenje datoteka, zaštitu DDoS-a i anonimnost. NordVPN ima izvrsne mogućnosti deblokiranja, i pouzdano vam omogućuje pristup platformama poput Netflixa, BBC iPlayera i Hulu iz inozemstva. Uz to se možete odlučiti povezati s poslužiteljem u određenom gradu, što omogućuje zaobići regionalne nesvjestice i gledanje sportskih sportova uživo putem interneta..

Ovaj VPN nudi ogroman niz sigurnosnih značajki dizajniranih tako da u svakom trenutku budu vaše privatne aktivnosti. Na primjer, uključuje 256-bitnu AES enkripciju, prilagodljivu sklopku za ubijanje (samo za stolne aplikacije), savršenu tajnu prema naprijed, automatsku zaštitu WiFi i zaštitu od curenja DNS, IPv6 i WebRTC. NordVPN ne bilježi nikakve osobne podatke i omogućuje vam da platite Bitcoin-om zbog povećane anonimnosti.

IDEALNO ZA STANJE: NordVPN nudi velike brzine, pristup najpopularnijim geo-zaključanim streaming platformama i vrlo prilagodljive sigurnosne opcije. Ova svojstva čine ga izvrsnim VPN opće namjene.

Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju.

Otključava li NordVPN Amazon Prime Video u inozemstvu?

Amazon Prime Video malo se razlikuje od platformi poput Netflixa. Možete zapravo pregledavati biblioteku sadržaja bilo koje zemlje s bilo kojeg mjesta na svijetu tako što ćete jednostavno posjetiti web lokaciju Amazona određene zemlje. Na primjer, da biste vidjeli američku biblioteku, idite na www.amazon.com/av, ali da biste vidjeli japanski sadržaj, trebat će vam www.amazon.co.jp/av.

Međutim, bez VPN-a nećete moći gledati ništa nije uključeno u biblioteku vaše zemlje. Umjesto toga, vidjet ćete poruku koja glasi:

Taj naslov nije dostupan na vašoj lokaciji

NordVPN trenutno može deblokirati knjižnice Velike Britanije i SAD-a. Druge su knjižnice nepristupačne zbog Amazonovih strogih mjera geo-zaključavanja, a ne bilo koje pogreške na NordVPN-ovom dijelu. Zapravo, vrlo je malo VPN-a koji na tim lokacijama mogu čak i deblokirati Amazon Prime Video.

Međutim, postoji blagi ulov: Amazon Prime Video možete pristupiti samo na stolnom računalu (Windows, MacOS ili Linux). Međutim, ovaj problem utječe na svaki VPN, ne samo na NordVPN; na mobilnim platformama prisiljeni ste koristiti aplikaciju Amazon, koja prikazuje samo vašu kućnu biblioteku bez obzira na to koristite li VPN ili ne. S druge strane, možete koristiti onaj poslužitelj koji vam se sviđa jer svi (osim onih u Velikoj Britaniji i Njemačkoj) automatski deblokiraju američku verziju Amazon Prime Video, slično onome što NordVPN radi s Netflixom.

Kako deblokirati Amazon Prime Video putem NordVPN-a

Deblokiranje Amazon Prime Video u inozemstvu lakše je nego što mislite. Samo slijedite korake u nastavku kako biste mu pristupili s bilo kojeg mjesta na svijetu:

 1. Prvo se prijavite za NordVPN ako već niste.
 2. Preuzmite i instalirajte odgovarajuću aplikaciju za radnu površinu za vaš operativni sustav (NordVPN ima klijente za stolna računala za Windows, MacOS i Linux).
 3. Odredite biblioteku zemlje koju želite pregledavati.
 4. Povežite se s jednim od poslužitelja NordVPN-a na željenoj lokaciji.
 5. Posjetite relevantnu regionalnu web lokaciju Amazon (pogledajte dolje) i pokušajte učitati video. Ako se ne učitava odmah, pokušajte očistiti predmemoriju i kolačiće, a zatim osvježite stranicu.

Deblokirajte besplatne VPN-ove Amazon Prime Video?

Besplatni VPN-ovi mogu se činiti jednostavnim putem za pristup geo-blokiranom sadržaju u inozemstvu, ali u stvarnosti je to rijetko slučaj. Budući da više korisnika nego što njihove mreže mogu adekvatno podržati, besplatni VPN-ovi često pružaju vrlo male brzine. To uzrokuje dugo vrijeme punjenja, često mucanje i može vas ograničiti na videozapise s niskom razlučivosti ako ste uopće u mogućnosti gledati ih. Također, Amazon Prime Video je vrlo dobar u otkrivanju VPN-a, tako da je malo vjerojatno da će besplatna usluga moći deblokirati ovu platformu.

Iako te usluge ne naplaćuju upotrebu istih, nisu zaista besplatne: često umjesto toga plaćate osobnim podacima. Na primjer, oni mogu pratiti koje oglase kliknete i pretpostaviti da vam se sviđa i ne sviđa. Nadalje, neki besplatni VPN-ovi spremaju kolačiće za praćenje u vaš preglednik koji im omogućuju prikupljanje podataka, uključujući web stranice koje najčešće posjećujete, i vremena u kojima to činite. Te se informacije zatim mogu prodati oglašivačima bez vašeg znanja.

Može biti teško čak i pronaći siguran besplatan VPN koji ćete koristiti. Najnovija istraživanja pokazuju da od 283 anketirane aplikacije 18% uopće nije kriptiralo promet korisnika. 84% i 66% procurilo je informacije preko IPv6 i DNS-a, respektivno. Zabrinjavajuće je da je bilo i na desetke aplikacija za prijenos zlonamjernog softvera koji predstavljaju besplatne VPN-ove ugoštene u Google Play Storeu. Dobro poznate usluge nisu ni jamstvo sigurnosti; vidjeli smo kako jedan prodaje bandwith širinu svojih korisnika radi profita (i u tom postupku je olakšao botnet). Da biste zaštitili sebe i svoje podatke, preporučujemo korištenje pouzdanog pružatelja VPN-a s korisničkim pravilima o privatnosti.

Korištenje VPN-a s Amazon Prime Video: Često postavljana pitanja

Moram li stvoriti novi Amazonov račun?

Ne. Međutim, iako vam Amazon US omogućuje prijavu s računa u Velikoj Britaniji i obrnuto, čini se da druge zemlje imaju vlastite korisničke baze podataka i kažu da vaš račun nije pronađen. To još nije problem, jer NordVPN ne može deblokirati uslugu na ovim lokacijama, ali ako nađe zaobilazno rješenje, to će biti još jedna prepreka za prevazilaženje.

Ako promjena moje kućne lokacije Amazon deblokira strani sadržaj?

Kako promijeniti matičnu zemlju Amazona

To bi moglo. U skladu s tim, vrijedno je napomenuti da će Amazon i dalje pokušati provjeriti vašu stvarnu lokaciju prije nego što vam omogući da gledate bilo što. Ako vaša VPN ne može deblokirati biblioteke određenih zemalja, promjena vaše kućne lokacije neće imati učinka. Također, nakon što prvi put promijenite kućnu lokaciju, možda ćete se morati obratiti korisničkoj službi da biste je ponovo promijenili.

To znači da ako planirate promijeniti svoju kućnu lokaciju kad god poželite da struji, Amazonu bi postalo izuzetno očito što radite. U ovom je trenutku na Amazonu: čak bi mogao odlučiti da vas spriječi da u potpunosti upotrebljavate Prime Video.

Treba li mi VPN ako putujem samo u EU?

Ako imate europski Amazonov račun, moći ćete gledati izbor naslova kao uobičajene tijekom putovanja kroz druge europske zemlje. Osim toga, sadržaj Original Original dostupan je i izvan Evrope. Međutim, sadržaj koji je dostupan u tim okolnostima prilično je ograničen. Za usporedbu, NordVPN vam omogućuje pristup dvjema punim knjižnicama s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Koje naslove koji se odnose na regije mogu gledati na Amazon Prime Video?

Pomoću NordVPN-a imat ćete mogućnost pristupiti desetak filmova i TV emisija koje uključuju ekskluzivne zemlje na Amazon Prime Video. U nastavku smo uvrstili kratki popis nekih od ovih predmeta:

 • Transformatori: Sinoć (samo u SAD-u)
 • Osnivanje (samo za UK)
 • Vaše ime (samo Ujedinjeno Kraljevstvo)
 • Ured (samo u SAD-u)
 • The Walking Dead (samo Velika Britanija)
 • Ja, Tonya (samo Velika Britanija)
 • Psych (samo za SAD)
 • Paklena kuhinja (samo u SAD-u)
 • Lady Bird (samo za SAD)
 • Veliki bolesnik (samo u Velikoj Britaniji)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 28

Adblock
detector