Radi li PIA u Kini 2020. godine? Saznajemo

Radi li PIA u Kini_ Doznajemo

Kineska internetska ograničenja široko su dostupna, stalno se razvijaju i teško ih je zaobići. Posjetitelji bi mogli biti iznenađeni kada otkriju da nije cenzurisano samo vladino raspoloženje. U stvari su čak i blokirani servisi poput Facebooka, Twittera i Skypea također blokirani, što otežava komunikaciju s ljudima u vašoj zemlji..

S obzirom na to da Kina ima loša iskustva o ljudskim pravima i povijesti uznemiravanja novinara i prosvjednika, nevjerojatno je važno održavati kontakt s ljudima kod kuće i držati vaše internetske aktivnosti privatnima.

Pravi VPN čini ovo relativno jednostavnim. VPN-ovi kriptiraju vaš internetski promet, što znači da nijedan snooper neće moći vidjeti što dobivate na mreži. Uz to, dok VPN-ovi usmjeravaju vaš promet putem poslužitelja u drugim zemljama, možete zaobići vladino web filtriranje i pristupiti web lokacijama i uslugama koje obično nisu dostupne u Kini.

Međutim, trebate imati na umu da je sjajni vatrozid zemlje izuzetno sofisticiran i stalno se ažurira, što znači da većina VPN-a jednostavno neće raditi u Kini.

Radi li privatni pristup internetu (PIA) u Kini?

Privatni pristup internetu ne radi pouzdano u Kini. Postoje raštrkani izvještaji korisnika koji su se uspjeli povezati, ali njihove metode zahtijevaju ručnu konfiguraciju i oslanjaju se na skripte trećih strana da bi zaobišli DNS-ove otrove. Nadalje, morat ćete isprobati brojne poslužitelje dok ne pronađete onaj koji funkcionira, pod pretpostavkom da se bilo koji posao.

Bolja opcija je upotreba ExpressVPN. Ova je usluga brza, funkcionira u Kini i nudi najbolju zaštitu u klasi i zaštitu privatnosti. Iako su posljednja ažuriranja Velikog vatrozida učinila ovu VPN uslugu privremeno neupotrebljivom, ExpressVPN je uvijek bio u mogućnosti pronaći zaobilazno rješenje i vratiti se na mrežu nedugo zatim. Ako tražite jeftinu alternativu, NordVPN i Surfshark su usporedive, visokokvalitetne usluge.

Iako ExpressVPN, NordVPN i Surfshark rade u Kini, njihove su web stranice trenutno nedostupne zemlji. Da biste ih koristili, morat ćete instalirati i konfigurirati svoje aplikacije prije dolaska u Kinu. Također preporučujemo bilježiti sve zrcalne web lokacije koje vaš pružatelj koristi, kao i upute za ručnu konfiguraciju, u slučaju da ništa ne radi kako ste očekivali.

Vidi također: VPN-ovi koji rade u Kini

Kako zaobići kineska ograničenja interneta s VPN-om

Prije upotrebe VPN-a u Kini, morate poduzeti nekoliko koraka kako biste osigurali da ćete uvijek biti zaštićeni pri korištenju interneta.

Prvo, omogućite IPv6 i DNS zaštitu od curenja, koji sprječavaju nenamjerno otkrivanje osobnih podataka. Pored toga, uključite prekidač za uklanjanje VPN-a tako da sav mrežni promet prestane ako iznenada izgubite vezu.

Ispod ćete pronaći detaljni vodič za omogućavanje ovih značajki u svim našim preporučenim VPN-ima:

ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Bilješka: ExpressVPN svoju sklopku za uklanjanje naziva "mrežna brava", ali su ti uvjeti zamjenjivi.

Započnite klikom na ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu zaslona. Sada odaberite opcije i kliknite na Općenito na sljedećem zaslonu. Odavde provjerite ima li kvačica pored Zaustavite sav internetski promet ako se VPN neočekivano prekine opcija. Ako je to slučaj, prekidač kill već je omogućen.

Prijeđite na Napredna kartica. Kliknite gumb Koristite samo ExpressVPN DNS poslužitelje dok su povezani mogućnost da osigurate da vaš promet nikad ne vidi treća strana tijekom prijenosa, i Spriječite otkrivanje adrese IPv6 dok ste povezani opcija za uključivanje IPv6 zaštite od curenja. DNS zaštita od curenja omogućena je prema zadanim postavkama i ne može se isključiti, tako da ne morate ništa raditi.

NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

IPV6, DNS i WebRTC zaštita od curenja NordVPN-a uvijek su uključene, što znači da ih ne morate aktivirati ručno. Međutim, morat ćete uključiti prekidač. Da biste to učinili, kliknite na postavke karticu pri vrhu glavnog zaslona aplikacije. Sada se samo pomaknite prema dolje Općenito dok ne vidite Internet prekidač opciju, a zatim je omogućite.

NordVPN zapravo ima specijalizirane servere za upotrebu u zemljama s strogom mrežnom cenzurom. Međutim morate posebno reći aplikaciji da ih želite koristiti. Kliknite gumb Napredna karticu na postavke stranicu i uključite Zamagli poslužitelji značajka. Kada se vratite na glavni zaslon, vidjet ćete Zatečeni poslužitelji na popisu s lijeve strane. Klikom na ovo automatski ćete se povezati s odgovarajućim poslužiteljem, omogućujući vam pristup bilo kojoj web stranici dok ste u Kini.

Surfshark

SurfShark VPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Surfshark.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Prvo kliknite gumb postavke na lijevoj strani. Sada odaberite Povezivanje ispod Općenito naslov. Odavde, samo omogućite Ubojiti prekidač i kliknite gumb leđa gumb za povratak na prethodni zaslon.

Sada se pomaknite na dno i kliknite gumb Napredna dugme. Obavezno NoBorders značajka je omogućena jer bez nje, Surfshark neće raditi u Kini. Ova se usluga automatski štiti od curenja WebRTC, IPv6 i DNS, što znači da te značajke ne morate ručno omogućiti.

Što je Veliki vatrozid i zašto postoji?

"Veliki vatrozid" kolektivni je naziv koji se koristi za označavanje kineskih alata web cenzure. Trenutno se zemlja koristi crnim listama IP adresa, brišućim ograničenjima sadržaja, trovanjem DNS-om i dubinskom inspekcijom paketa (među ostalim metodama) za nadzor i regulaciju internetskih aktivnosti.

Pa zašto postoje takva ekspanzivna ograničenja? Prema prvom odjeljku Uredbe o sigurnosti, zaštiti i upravljanju informatičkim informacijskim mrežama, kineska internetska cenzura namijenjena je „očuvanju društvenog poretka“ i jačanju mrežne sigurnosti.

Međutim, kaznena djela navedena u odjeljku petog jesu dovoljno širok da vladi može omogućiti kazneni progon upravo protiv bilo koga za gotovo sve. Na primjer, zločin je širenje glasina na mreži. Čak i ako imate dokaze koji potkrepljuju ono što govorite, i dalje biste mogli biti u zatvoru za „uništavanje društvenog poretka“, „narušavanje istine“ ili „nanošenje štete ugledu državnih organa“.

Koje su web stranice i aplikacije blokirane u Kini?

Nije dostupan javno dostupan popis svih zabranjenih web lokacija u Kini, ali procjenjuje se da je broj blokiranih domena oko 10 000. Ispod ćete pronaći kratki pregled vrsta sadržaja koji su blokirani u Kini:

 1. Usluge razmjene poruka (Skype, WhatsApp, Telegram)
 2. Web lokacije na društvenim mrežama (Twitter, Facebook, Instagram)
 3. Tražilice (Google, Bing, DuckDuckGo)
 4. Usluge struje (YouTube, Netflix, Spotify)
 5. Web stranice o stranim vijestima (Reuters, Washington Post, The Guardian)
 6. Platforme za pohranu u oblaku (Dropbox, OneDrive, Google Drive)
 7. Spremišta informacija (Wikipedia, Quora)
 8. Web stranice koje pokrivaju privatnost ili VPN (ExpressVPN, NordVPN, Comparitech)

Niste sigurni je li određena web stranica dostupna u kontinentalnoj Kini? Možete ukucati bilo koji URL u naš alat Veliki vatrozid da biste to saznali, mada vrijedi imati na umu da se kineska internetska ograničenja često ažuriraju, što znači da čak i ako web lokacija trenutno nije blokirana, nema garancije da će biti dostupna kada stići u Kinu.

Hoću li doći u probleme ako u Kini koristim VPN?

Iako su blokirane ako ih vlast nije prethodno odobrila, VPN-i nisu zapravo ilegalni u Kini. U stvari, tvrtke ih koriste cijelo vrijeme kako bi udaljenim radnicima omogućili pristup mrežama kompanija. Međutim, vlada se vjerojatno nada da će ljudi odlučiti da je pristup pristupacnom VPN-u previše težak i odustati.

U skladu s tim, s obzirom na nedavni oštri odgovor Kine na prosvjednike u Hong Kongu i sve veću upotrebu tehnologije prepoznavanja lica, važnije je nego ikad zaštititi svoju privatnost prilikom posjete zemlji..

Kinesko zakonodavstvo o zadržavanju podataka izuzetno je složeno. Iz tog razloga, toplo preporučujemo da se upoznate s relevantnim zakonima prije nego što pokušate koristiti VPN u Kini.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 26 =

Adblock
detector