Шта је Тор? Како га сигурно и легално користити (плус 5 Тор могућности)

Шта је Тор?

Најновије интернет приватности и анонимности данас је Тор, Тхе Онион Роутер. Развијен у америчкој поморској истраживачкој лабораторији средином 1990-их као програм Оноут Роутинг, Тор је настао као имплементација оригиналног пројекта нове генерације..

Тор је софтвер који се најчешће користи у свету за анонимни приступ интернету. Тор се састоји од близу 7000 релеја и близу 3.000 мостова у тренутку писања, којима сви управљају волонтери.

Ако се правилно повежете с Тором, не можете вам пратити веб историју, мрежне постове, тренутне поруке и друге комуникационе форме.

Како Тор ради??

Тор је мрежа коју чине хиљаде добровољаца чворови, такође зван релеји. Релеј је рачунар унутар Тора, наведен у главном директоријуму, који прима интернетске сигнале од другог релеја и тај сигнал преноси на наредни релеј у стази. За сваки захтев за повезивање (нпр. Посећена веб локација) путања се насумично генерише. Ниједан од релеја не води евиденцију о овим везама, тако да нема начина да било који релеј извештава о саобраћају који је управљао..

тор дијаграм

Тор мрежа (или једноставно "Тор") се у тренутку писања састоји од близу 7000 релеја и 3.000 мостова..

мостови и релеји

Када се повежете на Тор мрежу, рецимо, кроз Тор претраживач, сви подаци које шаљете и добијате пролазе кроз ову мрежу, пролазећи насумичним одабиром чворова. Тор шифрира све те податке неколико пута прије него што напусте уређај, укључујући ИП адресу сљедећег чвора у низу. Један слој шифрирања уклања се сваки пут када подаци дођу до другог чвора док не дођу до коначног излазног чвора, процеса који се назива усмјеравање лука. То значи да нико, па ни људи који управљају чворовима, не могу видети садржај података нити где се они крећу.

А мост је скривени релеј, што значи да није наведен у главном Тор директоријуму релеја. Они су предвиђени за људе који не могу да приступе Тору са нормалним подешавањем. То може бити зато што мрежа коју користе има проки (неку врсту посредника између рачунара корисника и интернетског пролаза) који је конфигурисан да блокира Тор саобраћај.

Последња штафета на путу је излазни чвор. Излазни чвор је једини део мреже који се заправо повезује на сервер којем корисник покушава да приступи и, самим тим је једини бит који сервер види и може да евидентира само ИП адресу тог релеја..

Свако ко пресреће податке неће га моћи пратити назад до појединца. У најбољем случају могу одредити улазни или излазни чвор, али никада оба. То онемогућава праћење корисникове активности и историје прегледавања. Све релеје и мостове покрећу, вјеровали или не, волонтери - људи који донирају дио своје ширине појаса и рачунарске снаге за проширење Ториних могућности.

репови који покрећу провјеру претраживача

Тор се поставља на овај начин како би омогућио интернетском кориснику да анонимно сурфа Интернетом сакривајући своју интернет адресу (ИП адресу) од веб локације и претраживача којима приступа путем Тор-а и сакривајући свој интернет саобраћај од свакога ко надгледа њихов крај везе. Посматрач ће видети само да је корисник повезан са Тором и неће видети да ли се на рачунар корисника шаљу било које друге веб странице или интернетски ресурси..

Такође, као други део целокупне мреже, Тор нуди одређене скривене услуге у облику .онион сајтова и сервера тренутних порука. Веб локације .онион су веб локације које се налазе на Торовим серверима и скривене случајним генерисањем стаза до њих из „уводних тачака“ у мрежи. Ово омогућава корисницима да приступе веб локацијама, али не тачно одређују локацију сервера који их угоштавају.

Како да започнем са Тором?

Тор прегледач је најлакши и најпопуларнији начин употребе Тор-а. Базиран је на Фирефоку и делује попут верзије голих костију било којег другог веб прегледача. То је прилично плуг-анд-плаи; нема посебних подешавања или конфигурација да бисте анонимно почели да прегледавате након почетног подешавања.

добродошли у Тор претраживач

Тор је јединствен по томе што пружа анонимни приступ и чистој мрежи и ДаркНету. Јасна мрежа је оно што велика већина људи највише познаје. Све на Ворлд Виде Вебу којем можете приступити путем прегледача који није Тор сматра се „чистом мрежом“. Када приступите веб локацијама на чистом нету користећи Тор претраживач, та веб локација нема задани начин да вас идентификује јер је сав ваш интернет саобраћај већ прошао кроз Торину мрежу анонимности, што значи да веб локација може видети само да посећујете из излаза Тор излаза.

Приступање ДаркНет-у

Онда је ДаркНет Заправо, постоји неколико ДаркНетса, али онај који је доступан Торовим корисницима је далеко најпопуларнији. ДаркНет чине скривени сервиси, углавном веб локације које нису доступне у вашем свакодневном прегледачу. Ове скривене услуге у Тору могу се идентификовати по њима .лук домене највишег нивоа додате на крају својих УРЛ адреса.

тор претраживач викилеакс урл бар

Само људи повезани на Тор мрежу могу приступити Торовим скривеним услугама, то чине анонимно и морају знати где да траже - Гоогле и други претраживачи не индексирају веб локације .онион. Поред тога, Тор-ова мрежа такође штити идентитет људи који стварају Тор-ове скривене услуге, тако да је готово немогуће знати ко је власник или управља одређеном .онион веб-локацијом.

Прочитајте још: Како безбедно приступити Даркнету и Дееп Вебу

Због тога је ДаркНет посебно погодан за злочин и има репутацију као подмукли доњи део интернета. Иако Тор има много великих легалних и легитимних употреба као што је горе дискутирано, ДаркНет који се налази такође је место где ћете наћи тржишта за нелегалну робу и услуге, као и блогове и форуме за екстремистичке групе.

Ограничења Тор

Сурфовање веб претраживачем у Тору потпуно је анонимно, али остале активности на рачунару нису. Ако желите да на Тор мрежу повежете друге апликације и услуге, ствари почињу да се компликују. Списак осталих пројеката можете пронаћи доље у овом чланку.

И иако ће Тор мрежа анонимно повезати вашу везу са интернетом, и даље сте одговорни за то да останете анонимни. Један погрешан корак може вашу анонимност угрозити. Погледајте наш водич за постизање потпуне анонимности док сте на мрежи.

Имајте на уму да, због тога што се ваше информације прослеђују кроз низ наменских релеја, брзина неће бити оно на шта сте навикли. То ће бити знатно ниже од оног на шта сте навикли. То је зато што подаци крећу много кружнији пут од нормалног и ометаће их:

  • Брзина интернетских веза разних релеја на том путу
  • Количина промета на тим релејима
  • Укупна загушења Тора у то одређено време
  • Сва нормална загушења интернета која флуктуира током дана

Људи у пројекту "Тор" снажно наговарају своје кориснике да то ураде уздржати се од бујице док користите Тор. Торрент саобраћај, чак и преко Тор-а, није анониман и служиће само (а) успоравању мреже за све и (б) брисању потпуно анонимности у којој сте раније могли уживати. (Торрентинг је начин дељења великих делова података између вршњака помоћу посебног софтвера који се назива торрент клијент.) Боље вам је да користите сигурни ВПН за торрентинг, него Тор.

Можда ће ваш Интернет провајдер или компанија у којој радите блокирати употребу Тор-а на њиховој мрежи. То је прилично лако постићи јер мрежни администратор треба само на црну листу Тор релеје који су јавно наведени. У том случају морат ћете научити мало о кориштењу мостова (скривених релеја) или ВПН-а да бисте добили приступ.

Главна слабост Тора је у томе што јесте подложан нападима анализе саобраћаја, али ово нису баш вести. Оригинални дизајнерски документи чак су истакли ову врсту рањивости. Уз то, Тор се никада није требао супротставити нападима отрованих чворова.

Комбиновање Тор-а са ВПН-ом

Најбољи начин да останете приватни је користити Тор и ВПН заједно. А ВПН, или виртуелна приватна мрежа, је шифровани тунел на Интернету са вашег рачунара на ВПН сервер. Свако сурфање вебом преко ВПН-а изгледа као да долази са ВПН сервера, а не са рачунара.

На пример, корисник у Њујорку, Њујорк, може да се повеже на ВПН сервер у Лос Анђелесу и било који веб сајт коме приступи видеће да је корисник у Калифорнији, а не у Њујорку. Њен ИСП у Њујорку неће моћи да види ниједан њен веб саобраћај. У ствари, све што ће видети ИСП је да је шифровала податке који се враћају напред-назад између рачунара и ВПН сервера на који је повезана. Ништа друго.

впн дијаграм

ВПН не прави корисника анонимним (мада већина комерцијалних ВПН услуга додаје слој анонимности тако што корисници деле ИП адресе). Омогућава само шифровани тунел између рачунара и ВПН сервера на који сте повезани. Ко год управља ВПН сервером, може технички прислушкивати ваше мрежне активности, мада угледне ВПН услуге тврде да то не раде у својим правилима о приватности..

Тор се користи за повезивање са било којим веб локацијама које посећујете анонимно. Рачунар се повезује на Торов улазни чвор, а сав ваш саобраћај тада прескаче посреднички релеј до излазног чвора пре него што коначно стигне до одредишне веб локације. Ваш ИСП може да види да се повезујете са Тор улаза, што је довољно за подизање обрва у многим случајевима.

Решење се чини довољно једноставним. Повежите се на ВПН, а затим отворите Тор претраживач и приватно сурфајте. Ваш ИСП не може да види да сте повезани са Тором, а ваш ВПН не може да чита садржај Тор промета.

Чини се да је ово решење створило мало збрке, јер се људи питају да ли је боље прво се повезати с ВПН-ом или Тором.

Лакша опција је да се повежете са својим ВПН-ом и затим покренете Тор прегледач. Сложенија опција је то учинити обрнуто. Ово захтева удаљену сигурну везу са ВПН сервером или ВПН клијентом који је уграђен као опција конфигурације. Највјероватније ћете видјети нешто по узору на кориштење Тор-а као „прокија“ за ВПН клијент. То би требало покренути сигурну везу преко Тор-а.

Тор преко ВПН-а

ВПН ТХОР ТОР

У првом подешавању, Тор преко ВПН-а, ваш ИСП види да ваш рачунар шаље и прима шифроване информације на одређеном серверу и то је све. ВПН сервер види само да је повезан са Тор улазним чвором и да се свим вашим сурфањем рукује кроз ту мрежу. Све веб странице на другом крају Тор-а не виде никакве личне информације. НордВПН користи сервере са Тор преко ВПН-а који су претходно омогућени, тако да не морате да користите Тор Бровсер, али имајте на уму да Цхроме и други уобичајени прегледачи могу веб локацијама да дају друге идентификационе информације.

ВПН преко Тор

У другом сетупу, ВПН преко Тор, ваш ИСП види да ваш рачунар комуницира са улазним чвором Тор. ВПН сервер добија ваше податке за пријаву из излазног чвора Тор, који се могу сматрати лично препознатљивим подацима, чиме се нарушава Торинова анонимност. Веб локације на које сте повезани повезују само адресу ВПН сервера. АирВПН и БолехВПН су само два ВПН провајдера која корисницима омогућавају да се повежу користећи ВПН преко Тор.

Други сценарио: повежите се са Тором, а затим ВПНДруги сценарио: повежите се са Тором, а затим ВПН

Ако ваш ВПН провајдер води евиденцију активности, свака корист коју бисте могли добити од Тор везе је изгубљена.

Будите дио Тор мреже

Ако сматрате да је Тор користан и желите да га подржите, можете волонтирати да креирате и одржавате свој Тор чвор како би га други могли користити. Провјерите наш уџбеник о томе како да направите свој Тор релеј, али будите упозорени да то чини с великом вјероватноћом да ће полиција и / или ваш интернетски добављач обавијестити и приступити вам са питањима. Требат ће вам резервни сервер или рачунар који леже около да бисте глумили чвор.

Такође можете поставити сопствену Тор скривену услугу, што у суштини значи да креирате веб локацију или услугу доступну само на ДаркНет-у. Опет, ово би могло привући неупитну пажњу вашег даватеља интернетских услуга и провођења закона, али у томе нема ништа незаконито. Погледајте наш водич о томе како подесити Тор скривен сервис.

Имајте на уму да рад Ториног релеја или скривене услуге захтева мало више техничке експертизе него једноставно прегледавање веба помоћу Тор прегледача.

Је ли Тор легално?

Иако користите Тор је потпуно легално, Једноставно повезивање са њим изазива сумњу у неким деловима света. Нико никада није отишао у затвор, па чак ни новчано кажњен због употребе Тора. Али било је извештаја да их интернетски провајдер и локална агенција за испитивање људи испитују у вези са њиховим навикама прегледавања зато што евиденција ИСП-а показује да су повезани са Тор.

Они који покрећу Тор релеј упозоравају да ће их евентуално контактирати ИСП или локална полиција, можда обоје, у вези са неким незаконитим активностима на мрежи које су повезане са ИП адресом коју користи њихов релеј. До данас, у свим случајевима, једноставно информисање ових ентитета да је дотична ИП адреса додељена чвору Тор мреже и да ниједна евиденција на том серверу није довољна.

Ко користи Тор?

Број људи који приступају интернету путем Тора мења се готово свакодневно. Између августа 2012. и јула 2013. године, Интернет институт Окфорд и Универзитет у Окфорду израчунали су да "преко 126.000 људи сваког дана приступа интернету путем Тора из Сједињених Држава". То се односи на негде између .025% и .05% корисника интернета у Сједињеним Државама.

Истина за њихове тврдње, код ТорПројецт-а нема доступних статистика о томе шта њихова корисничка база ради на мрежи или каквом садржају приступају. Сигурно је да се већина корисника Тор-а легитимно само труди да одржи анонимност из очигледних разлога.

  • Новинари који штите своје изворе,
  • Вхистлебловерс покушавајући да задрже своје послове,
  • Припадници органа реда покушавајући да пронађу криминалце и не пуше своје прикривање у том процесу,
  • Корпоративни ИТ професионалци провођење сигурносних тестирања на властитим мрежама,
  • И гомила других корисника којима је потребна анонимност коју Тор пружа само да би обављао свој посао.

За сажету листу могућих легитимних употреба анонимности, погледајте Торов опис њихове корисничке базе.

Алтернатива Тору

Једно је очигледно да Тор није готов. Упркос томе, неки од вас се већ питају „У реду. Шта је још тамо? "Па, имаш среће. Како се то догађа, постоје и други алати за оне који желе избећи праћење. Ево неколико најпопуларнијих које су тренутно доступне.

И2П

и2пСлично Тор, И2П или Невидљиви Интернет пројекат, користи дистрибуирану мрежну базу података и одабир вршњака за анонимни промет. Такође подложан нападима анализе саобраћаја, И2П има неке предности над Тором. Вршњаци су изабрани континуираним профилирањем и рангирањем перформанси. Такође је довољно мало да постоји неколико, ако их има, активних блокова да спрече приступ.

Фреенет

фреенетЗа разлику од Тор-а, Фреенет се не ослања на наменске улазне и излазне тачке. Уместо тога, корисници се повезују са Фреенет-ом по могућности преко рачунара својих пријатеља. Ако немате пријатеља на Фреенету, имате могућност повезивања преко непознатих рачунара, али то се сматра мање сигурним од повезивања на рачунаре поузданих пријатеља. Фреенет је такође и сервис за дистрибуцију датотека где се шифроване датотеке чувају на чврстим дисковима рачунара широм мреже. Због шифрирања, мало је вероватно да би корисник могао да утврди шта је та датотека заправо.

ЈонДоФок

јондофокЈонДоФок је још један анонимизатор лук-рута за веб сурфање, профил за Мозилла Фирефок или Фирефок ЕСР. Корисников рачунар повезује се са низом Мик оператора који анонимно активирају веб саобраћај корисника и омотају га у неколико слојева шифровања. Баш као и Фреенет, величина мреже је знатно мања од Торове. Ово се превасходно дешава због њиховог процеса сертификације. Да бисте постали микс оператер, морате проћи њихов процес сертификације. Теоретски, то би могло смањити шансе нападача да се прикраде на модификованим серверима, али таква би тврдња морала бити тестирана у симулираном окружењу.

ГНУнет

гнунетГНУнет је пеер-то-пеер датотека за дељење датотека која се ослања на велике групе да би прикрила идентитете оних који су приложени групи. Појединца у групи готово нико не разликује од било ког другог корисника осим самог иницијатора групе.

Тор алтернативе су још увек у развоју

Следећи пројекти су још увек у развоју, али раде на стварању још јачих мрежа анонимности, али за конкретније апликације. Тор је креиран као врста генеричке природе, једна величина одговара свим решењима за анонимну употребу веба. Ови пројекти су више фокусирани на специфичне апликације веба.

Акуа / Херд

Акуа је мрежа за размену датотека дизајнирана тако да буде у потпуности анонимна, док је Херд анониман Воице овер ИП мрежа. Дизајнери раде на начину уклањања метаподатака из мрежног промета, што је основни начин праћења клијента и сервера са којим клијент комуницира..

Вувузела / Алпенхорн

Алпенхорн је друга итерација Вувузеле, названа по рогу који се обично користи на фудбалским утакмицама у Латинској Америци и Африци. Алпенхорн је анонимни програм за четовање без метаподатака који се теоретски може смањити на милионе корисника. Очекујте јавну бета верзију у блиској будућности.

Незадовољство

Ако вам је анонимност важнија од латенције, тада Диссент нуди неке од најјачих доступних анонимности. Због већег кашњења и мале пропусности, дисидент се најбоље користи за блоггинг, микро-блоггинг или чак ИРЦ комуникацију. Начин рада Диссент је прилично једноставан, али ширина појаса је велика. Када један клијент пренесе било шта, сви остали клијенти шаљу пакет исте величине. Уместо да користи лук за рутирање, Диссент се заснива на ДЦ-мрежама, алгоритму криптографа за ручавање. Комбинујте то са верификованим алгоритмом измештања и завршићете са најанонимнијим дизајном који данас истражују истраживачи.

Риффле

Дељење анонимних датотека постаје све траженије. Риффле је још један покушај пружања анонимног начина да корисник дели датотеке било које величине. Међутим, то није замењено за Тор, углавном због тога што дељење датотека преко Тор-а прекида анонимност. Циљ програма Риффле је да увећа Тор, пружајући Тор корисницима заиста анонимни начин дељења датотека, без гушења Тор мреже. Инспириран дисидентом, Риффле такође користи алгоритам насумичне репродукције, али одбацује криптографски алгоритам ДЦ-нет.

Рипосте

Рипосте је инспирисан дисидентством, али усредсређен на микро-блогање. Мицро-блоггинг је тренутно подручје Твиттера, Пинтерест-а и других таквих сервиса гдје корисници ажурирају свој "блог" малим исјечцима информација попут цитата познатих особа или захтјева за повратним информацијама или чак захтјева за придруживање мрежама. Риффле је дизајниран тако да омогућава кориснику да анонимно микро-блогира на штету брзине интернета. Слиједећи кораке дисидента, Рипосте такође користи подешавање типа ДЦ-нет за скривање оригиналног преноса у олуји пријеноса насумичних битова података исте величине.

Тор пројекти

Коначно, као додатни бонус, ево листе свих осталих пројеката у току на ТорПројецт-у, сви са интересом да се одржи приватност на Интернету за све који желе да користе своје производе. Неки од њих су прилично очигледни и прилагођени корисницима, док су други више иза сцене. За програмере софтвера доступно је неколико различитих библиотека програмирања како би њихови производи могли да комуницирају са мрежом Онион.

Претраживач Тор

ТорПројецт-ов ТорБровсер

То је оно што већина људи користи за приступ Тору. То је веома једноставно набавити и користити. Прегледач је заправо прилагођена верзија Мозилла Фирефок-а и зато изгледа и изгледа као и сваки други веб претраживач. Прилагодба је дизајнирана тако да не оставља трагове вашег веб сурфања на рачунару. Једноставно преузмите компримовану датотеку за свој оперативни систем, било да је то Виндовс, МацОС или Линук, издвојите је у сопствену мапу, покрените извршну датотеку унутар те мапе и сурфајте до садржаја вашег срца у потпуној анонимности. Када затворите прегледач, сви трагови вашег прегледавања бришу се из меморије. Само су ваше ознаке и преузимања остављени.

.веб странице лука

ТорПројецт'с Метрицс порталОво су веб локације које су доступне само унутар Тор мреже и знајући где да идемо. Постоје специјални претраживачи попут Онион.цити и Онион.то, као и мноштво других. Имајте на уму, иако постоје преваре, преваре и саксије разасуте широм ДаркНета. Пазите на оно што кликнете. Ту су и неке веома узнемирујуће слике. Упозорени сте.

Орбот

ТорПројецт'с Орбот за АндроидМожете приступити Тор мрежи на свом Андроид уређају помоћу Орбота. Орбот креира Тор проки на свом уређају тако да сав интернет саобраћај са вашег уређаја иде преко Тор мреже. То значи да ће све апликације на вашем телефону или таблету свој саобраћај преусмерити и преко Тор-а. Наравно, неке апликације дизајниране су тако да нису анонимне и разбијаће анонимност коју пружа Тор мрежа. Права анонимност захтева само неколико корака како бисте били сигурни да су малишани онемогућени или, у најмању руку, да се не покрећу док додирујете Тор. Не заборавите да онемогућите аутоматску синхронизацију и искључите све апликације које се аутоматски пријављују на налог, као што су Гмаил, Иахоо !, Фацебоок, Твиттер и слично.

ОрФок

Орфок из пројекта ГаурдианУз Орбот, постоји и прегледач за Андроид уређаје који вам омогућава да сурфате мрежом користећи Тор. Међутим, ово се односи само на веб сурфање у прегледачу. Све остале апликације на Андроид уређају комуницираће нормалним линијама саобраћаја без користи анонимности коју пружа лутер роутер.

Репови

Торпсројецт'с Таилс уживо ОСОво би могла бити крајња употреба Тор-а. То је „живи оперативни систем“ који се покреће или са ЦД-а или УСБ палчког уређаја или меморијске картице. Ставите ово у рачунар пре него што га поново покренете. Ако је БИО рачунара исправно постављен, учитаће Таилс уместо ОС-а који је учитан на чврстом диску рачунара. Савршено за коришћење рачунара који не припада вама за анонимно сурфовање вебом и не остављате трагове вашег прегледавања било где на рачунару. Унутрашњи чврсти диск рачунара не додирује се док рачунар ради на Таилс-у, а меморија се брише са сваким поновним покретањем. Такође, било који колачић или привремена интернетска датотека која се учитава у Таилс не снимају се на ЦД или тхумб уређај док се користе, тако да се такође губе чим се рачунар поново покрене..

Арм

ТорПројецтов активни монитор ресурсаПрво су вас упознали са Арм на крају чланка „Како изградити свој Тор релеј или чвор“. Арм је монитор заснован на командној линији за Торов релеј. Приказује информације у стварном времену за релеј или мост у мрежи Тор. Ово вам помаже да пазите на свој релеј пружањем статистика, метрика и здравствених извештаја. Можете сазнати колико Тор корисника је приступило Тору путем вашег релеја или колико се расположивог опсега користи за подршку Тору.

Атлас

ТорПројецт'с АтласАтлас је веб апликација која пружа информације о тренутном стању релеја Тор мреже. Унесите име релеја у оквир за претрагу на врху веб локације и добићете основни преглед његовог тренутног стања. Кликните надимак релеја да бисте добили много детаљнији извештај заједно са објашњењем свих застава које се односе на тај одређени чвор.

Утични транспорти

ТорПројецт-ови плуг-транспортиКористи се за промену начина на који се приказује ваш ток података. Ово је још један начин да будете повезани са Тором. Неки субјекти су почели блокирати Тор саобраћај на основу самог саобраћаја, а не ИП адресе релеја или моста који се користи за повезивање на мрежу. Прикључни транспорти мењају изглед и осећај Тор промета како би изгледао као нормалан, без Тор-саобраћаја да би се избегло откривање.

Стабљика

Тормозна библиотека ТорПројецт-аОво је библиотека којој се програмери обраћају за креирање програма за интеракцију са Тором. Арм је један пример таквог програма.

ООНИ

ООНИ веб локација ТорПројецт-аДок је Атлас веб место које приказује статус Тор мреже, ООНИ је место које данас приказује статус цензуре у свету. То се постиже испитивањем интернета користећи добро познат резултат и упоређујући тај резултат са незаштићеним, нешифрираним резултатима. Било какве промене резултата су доказ неовлаштене злоупотребе или цензуре.

ТорБирди

ТорПројецт'с ТорбирдиОво је проширење за Мозилла Тхундербирд које га конфигурише за покретање на Тор мрежи. Сматрајте то Торбуттоном за Тхундербирда.

Онионоо

Атлас и Онионоо ТорПројецт-аОнионоо је интернетски протокол који добија информације које се односе на тренутни статус мреже Онион. Те информације нису у људском разумљивом формату. Замишљено је да делује као сервис за друге апликације попут Атласа или Тор2Веб.

Портал метрике

ТорПројецт'с Метрицс порталКао што назив говори, ту добијате метрике које се односе на Тор мрежу, као што су расположива ширина опсега и процењена величина тренутне корисничке базе. Било који истраживач који је заинтересован за било коју одређену, детаљну статистику о Тор мрежи мрежи може га пронаћи овде или поднијети захтев за метрику коју траже.

Сенка

Тордовова сенкаСимулација мреже помоћу правог Тор претраживача. Ово је најкорисније у подешавању типа лабораторија када желите да видите како Тор може да утиче на вашу мрежу, а да не утиче на вашу стварну мрежу. Савршено за експериментирање са Тором и разним другим програмима прије него што их омогућите или имплементирате у вашој локалној мрежи.

Тор2Веб

ТорПројецт'с Тор2ВебОмогућава корисницима прегледача који нису у Тору да приступају веб локацијама које раде у Тор скривеним сервисима. Идеја је омогућити корисницима интернета могућност да жртвују своју анонимност, а истовремено им омогућавају приступ информацијама скривеним унутар Тор мреже, а истовремено не жртвују анонимност веб локација којима приступају..

Тор Мессенгер

ТорМессенгер ТорПројецт-аКлијент за инстант мессенгере који користи Тор мрежу за све своје преносе. Подразумевано заштићен могућностима на више платформи, идеалан је програм за ћаскање за све који желе остати сигурни и анонимни.

ткторцон

Торктројецт-ов ткторцонОво је библиотека програмера за писање апликација заснованих на Питхон-у која разговара или покреће Тор програм. Садржи све услужне програме за приступ Торовим круговима, потоцима, функцијама записивања и скривеним услугама.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 28

Adblock
detector