Скоро половина претплатника Нетфлик-а дели лозинке за свој рачун

халф-нетфлик-усерс-схаре-пассвордс-хеадер

Ових дана скоро сви причају о „пресечењу кабловског кабла“ из скупих сателитских и кабловских пакета и преласку на услуге засноване на претплати. Са паметним телевизорима, стримујућим медијским уређајима попут Аппле ТВ-а и Амазон Фире ТВ Стицк-а и блиставим брзим опцијама интернета, можете бацати каблове и још увек уживати у златном добу телевизије, према сопственим условима.

Међутим, у зависности од тога колико сервиса за стриминг се претплатите, уштеда није увек богата. Ако желите основе (попут Нетфлика или Хулу-а), спортове уживо (попут МЛБ.ТВ-а или НФЛ-ове мреже), и на престижном каналу (попут ХБО САДА), месечна картица за резање каблова могла би да се дода.

Односно, ове услуге стриминга могу се сакупити ако их плаћате. Ако сте „позајмили“ један од родитеља, делили другог са цимером и поделили трошкове трећине са партнером, можда ћете украсти свој пут до прилично доброг посла.

Дакле, који су сервиси за стриминг најпопуларнији, а који се највероватније деле? Анкетирали смо 1.000 стреама да бисмо сазнали колико етично сматрају да деле лозинке пријатељима и породици, ко је више крив када су у питању комунални подаци и колико се осећа притиском да испрати своје личне податке. Наставите да читате да бисте видели шта смо открили.

Стреаминг или крађа?

услуга, популарност и стопа дељења рачуна

До краја 2018. године, процењено је да је 33 милиона одраслих људи широм САД-а и званично „пресекло кабел“ и прешло са кабловских и сателитских провајдера на услуге стриминга. То представља скоро 33 посто повећање у односу на 2017. годину.

Као резултат нижих цена и повећане контроле, стриминг је постао популарно решење за ТВ и филмове. Међу доступним платформама издваја се једна услуга: Нетфлик. Док отприлике 3 милиона претплатника и даље користи Нетфлик за своју ДВД изнајмљивање, још 130 милиона људи широм света користи Нетфлик за своју стреаминг услугу.

Међутим, иако је Нетфлик био најпопуларнија услуга међу анкетираним стреамер-овима (скоро 86 процената), није био највише дељен. Та је разлика сачувана за МЛБ.ТВ, где је скоро 77 одсто људи који користе услугу признало давање или примање приступа дељеном лозинком. За љубитеље спорта одустајање од кабла може бити посебно тешко, а релативно висока цена МЛБ.ТВ-а и даље расте.

Редовно подељене стриминг платформе такође су укључивале ХБО НОВ (64 процента), ЦБС Алл Аццесс (55 процената) и Старз (55 процената). Услуге стриминга музике, укључујући Спотифи (22%) и Пандора (13,5%), најмање су вероватне за дељење између корисника.

Етички компромитован?

услуге етике-дељења-стриминг-а

Дељење Нетфлик лозинке не кошта само компанију преко 500 милиона долара прихода сваке године - то је технички незаконито.

Наравно, легалност пассворхттпс: //ввв.тхесимпледоллар.цом/ис-ит-ок-то-схаре-иоур-нетфлик-аццоунт-тхе-ловдовн-он-лог-ин-схаринг-ат-нине-популар- дељење услуга / д такође се чини изузетно техничким, што га отежава спровођење и лако игнорисање. Током свих старосних доба, већина је била свесна правила дељења својих платформи за стриминг. Као што смо открили, многи су их било пријатно прекршили.

Више од 3 у 4 генерала Зерс-а и преко 3 у 5 миленијала сложило се да је етично омогућити потрошачима који не плаћају приступ проточном садржају. Скоро исто толико људи се осећало слично у приступу проточном садржају.

Консензус је био мање позитиван код старијих генерација. Само 34 посто Ген Ксерс-а и баби боомерс-а сматрало је етичким давањем плаћеног приступа стреаминг услугама, а мање њих се осјећа угодно примајући тај приступ.

Кварбилне акције

Утицај дељења-стриминг услуга

Ако дељење рачуна са плаћеним стримингом крши смернице компаније, ко је више крив када се догоди: странка која даје или прима?

Одговор можда није сасвим јасан. Иако се већина генерала Ксерс-а и баби боомери сложили да су обе стране подједнако криве, чак и да нису у складу. У најмању руку, бити на крају пријема можда је најмање етички компромитирајући став.

Највише, само 10 процената баби боомерс-а идентификовало је примаоца дељења рачуна као искључиво кривицу за кршење правила. Ако је било која од странака крива, све четири генерације сложиле су се да је крива особа која је издала своје вјеродајнице за пријаву.

Али то што правила кажу да вам није дозвољено да дате своју лозинку, не значи да то и даље чините погрешно, барем не према неким. Скоро 49 процената генерала Жерса и 33 одсто миленијума сугерише да ниједна страна није крива кад су информације о рачунима размењивале руке. Млађе генерације су такође имале најмање вероватноће да дељење налога штети компанијама које нуде услуге стриминга, а још више веровано да дељење налога не штети ствараоцима тог садржаја.

Разумно објашњење

разлози за дељење-стриминг услуга

Да, дељење лозинке за стримовање је федерални злочин. Али већина аналитичара каже да ако то радите, нема чега да се бринете.

Можда је из тог разлога објашњење број 1 за људе који дају своје веродостојности било једноставно: бити љубазни. Према више од 62 процената струнера, дељење приступа њиховим рачунима била је пријатељска геста. Још 39 процената је поделило свој рачун јер је прималац са њима делио другачију услугу, а 25 процената је то учинило можда ненамјерно - пријавили су се једном, а прималац је наставио да користи налог. Међу онима који су своје стреаминг услуге делили с другима, мање од 1 на 5 осећало се лоше у прослеђивању својих лозинки.

Исто се углавном односило на људе који прихватају приступ рачуну. Док 38 процената оних који су се пријавили са туђим подацима нису желели да плаћају услугу, 69 одсто је рекло да су то учинили јер им је власник рачуна дао дозволу. Отприлике 29 одсто испитаника признало је да не може приуштити услугу стриминга позајмљених.

Далеки досег

стреаминг-сервице-дељење-услуга

Колико даље путују ови скромни рачуни за стриминг? Ген Зерс је вјероватније од било које друге генерације пружио приступ подацима за пријаву некоме ван свог домаћинства. У поређењу са само 30 процената баби боомер-а, 32 процента Ген Ксерс-а и 48% миленијала, скоро 56% Ген Зерс-а је признало да дели свој стреаминг приступ са људима изван свог домаћинства.

У већини случајева користили су се њихова великодушност и други пријатељи и пријатељи. Многи људи који пружају приступ бесплатном протоку вероватно су били благонаклони према члановима породице, укључујући родитеље (50 одсто), браћу и сестре (44 одсто) и децу (15 одсто).

Док је скоро 59 процената Ген Зерс-а признало да је добило приступ туђем рачуну изван свог домаћинства, само 21 проценат Ген Ксерс-а и 19% баби боомерс-а рекло је исто.

Конзумирање садржаја, по генерацији

услуге примарне сврхе стриминга

Стреаминг је више од обичног посматрања најновије сезоне „Странијих ствари“.

У 2016. години у музичкој индустрији процветала је струјна ексклузивност. Увођењем ривалских платформи попут Тидал и Аппле Мусиц у индустрији Титана Пандора и Спотифи, одређени извођачи великог имена почели су лиценцирати своје нумере искључиво за једну или другу услугу. Чак ни Нетфлик није задовољан чињеницом да је познат искључиво по свом ТВ садржају (колико год био добро прегледан) и наставља да трага за својим престижним компанијама за производњу филмова.

Скоро 27 процената Ген Зерс-а идентификовало је стреаминг услуге као критичне у приступу музици, више него било која друга генерација. Насупрот томе, стреаминг ТВ био је чешћи међу миленијалцима него старија или млађа генерација стреамерса.

Иако је отприлике 39 процената Ген Ксерс-а и 28% баби боомерс-а користило услуге стриминга и за приступ ТВ-у, многи други (укључујући 61 проценат баби боомерс-а) користили су програме попут Нетфлика и Хулу-а за свој дугометражни филмски садржај..

Боље струјно решење

Ако желите да гледате популарне емисије попут „Прича о слушкињи“ или „Круна“, нећете моћи да избегнете да платите или позајмите нечије податке за пријаву за Хулу или Нетфлик. Колико год популарно било стреаминг за све, од ТВ-а и филмова до музике и спорта, још увек се дешава много тога. Чешће са МЛБ.ТВ и ХБО НОВ од било које друге платформе, многи људи или дају или деле заједнички приступ овим програмима.

С највећим растом цене у Нетфлик историји који долази 2019. године, требало би да размишљате о томе како да најбоље искористите свој рачун - и платите најмање за то. Цене Нетфлик-а варирају од земље до државе, а у зависности од величине ваше регионалне библиотеке Нетфлик, можда ћете добити сирову понуду. Добра вест је да можете гледати Нетфлик преко ВПН-а да бисте приступили библиотекама других земаља, све док знате које ВПН-ове да користите. Цомпаритецх је регистровао хиљаде сати дубинског истраживања како би вам помогао да одаберете ВПН и деблокирате гео-закључани садржај из целог света. Посетите нас на мрежи на Цомпаритецх данас да сазнате више!

Методологија

Прикупили смо одговоре од 1.000 људи који преносе неки облик мрежног садржаја из Амазоновог Механичког Турка. Педесет четири одсто наших учесника биле су жене, 45 одсто мушкарци, а 1 одсто небинарност. Учесници су се кретали у доби од 18 до 84 године, са средњом 36 и стандардном девијацијом од 11,3. Учесници који тренутно нису користили услугу стриминг претплате у време када су вршили анкету били су искључени. Није обављено статистичко тестирање, тако да су горе наведене тврдње засноване само на средствима.

Извори

  • хттпс://ввв.бостонглобе.цом/бусинесс/2018/08/27/хов-цут-цабле-цорд-анд-стилл-абле-ватцх/ИГС0ОЕ2ФВР54Н16зпЕУЛБИ/стори.хтмл
  • хттпс://ввв.усатодаи.цом/стори/тецх/2018/08/31/цуттинг-цорд-маи-нот-саве-иоу-монеи-бут-ваи-беттер-тв-екпериенце/1149581002/
  • хттпс://ввв.банкрате.цом/персонал-финанце/смарт-монеи/цост-оф-цабле-тв-вс-интернет-стреаминг/
  • хттпс://ввв.индиевире.цом/2018/08/нетфлик-двд-субсцриберс-тхрее-миллион-1201997787/
  • хттпс://ввв.васхингтонпост.цом/невс/еарли-леад/вп/2018/01/09/цорд-цуттинг-и-пуллед-тхе-плуг-анд-кепт-ми-ливе-спортс-херес-хов/ ? утм_терм = .цф6ц62ццб5ее
  • хттпс://твансверман.цом/2018/01/14/млб-тв-но-прице-инцреасе-фор-2018/
  • хттпс://ввв.тхеверге.цом/2016/12/23/14047090/мусиц-екцлусивес-аппле-мусиц-вс-тидал-2016
  • хттпс://ввв.тхерингер.цом/мовиес/2018/11/9/18078702/нетфлик-оутлав-кинг-рома-баллад-оф-бустер-сцруггс-22-јули-престиге-филмс-осцарс
  • хттпс://ввв.маркетватцх.цом/стори/схаринг-нетфлик-анд-хбо-пассвордс-ис-нов-а-федерал-цриме-бут-херес-вхи-нот-то-ворри-2016-07-12

Изјава о фер употреби

Дељење ове приче није федерални злочин и чак нећете морати да питате свог пријатеља за податке о пријави. Поздрављамо циркулацију овог истраживања и сву пратећу графику за било какву некомерцијалну употребу уз укључивање везе до ове странице у ваш чланак.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 63

Adblock
detector