Što je VPN veza, što radi i kako je postaviti?

Što je VPN veza.

Možda ste čuli da se izraz VPN posljednjih godina sve češće koristi. VPN označava virtualnu privatnu mrežu, a VPN služi u nekoliko svrha, uključujući čineći mrežne aktivnosti sigurnijima. Samo iz tog razloga, preporučujemo svima da koriste VPN.

Osim poboljšane sigurnosti, VPN ima i druge prednosti, uključujući omogućujući korisnicima da otključavaju geografski ograničen sadržaj i zaobiđu državnu cenzuru. Ako želite saznati više o VPN-ovima, došli ste na pravo mjesto. Neprekidno pregledavamo i testiramo najbolje VPN-ove na tržištu (pa i neke ne baš sjajne), pa vam možemo reći sve što trebate znati.

U ovom ćemo postu istražiti više detalja o tome što su VPN-ovi, kako djeluju i što možete učiniti s jednim. Pružit ćemo i neke pokazivače za odabir prave VPN usluge i reći vam o nekim od najbolje ocijenjenih VPN usluga. Ulazimo!

Što je VPN veza i kako to funkcionira?

Tipični VPN sastoji se od mreže poslužitelja, koji su obično isprekidani širom svijeta, a vodi ih VPN davatelj. Kad se korisnik prijavi za uređaj i poveže ga s VPN uslugom, događaju se dvije glavne stvari:

 • Sav promet koji ide prema spojenom uređaju i sa njega je šifriran.
 • Šifrirani promet prolazi kroz posrednički poslužitelj, čije mjesto korisnik bira.

Pogledajmo obje ove značajke odvojeno i objasnimo prednosti.

VPN kriptira sav internetski promet

Šifriranje vašeg prometa znači da se vaše mrežne aktivnosti ne mogu nadgledati i da su sve vaše informacije sigurne. Svi koji presreću vaš promet neće ga moći dešifrirati. Bez VPN-a, vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) može vidjeti sve što radite na mreži, uključujući web stranice koje posjećujete, aplikacije koje koristite i datoteke koje preuzmete. To ne mogu učiniti kada koristite VPN.

To također znači da i drugi koji mogu nadgledati mrežu ne mogu vidjeti vašu aktivnost. To može biti mrežni administrator (na primjer, u školi ili uredu), vladina agencija ili haker. Potonje posljednje može predstavljati posebnu prijetnju ako ste skloni puno putovanjima i čestim javnim žarišnim točkama. Poznato je da hakeri čekaju na nesigurnim mrežama i čekaju da vam ukradu podatke. Da biste ostali sigurni, trebali biste svaki put koristite VPN povezujete se s otvorenom wifi mrežom.

Pomoću VPN-a možete obavljati svoje uobičajene mrežne aktivnosti bez brige o znatiželjnim očima. To uključuje pregledavanje, streaming, torrent, gaming - sve što radite uključuje internetsku vezu. Mnoga poduzeća koriste VPN-ove kao način osiguranja komunikacije i procesa, osiguravajući da osjetljive informacije ne procure i smanje ranjivost hakera.

Možda se pitate je li VPN zakonit. Zapravo, to je savršeno legalno za korištenje VPN u gotovo svakoj zemlji.

VPN maskira vašu IP adresu

Pa što je s posredničkim dijelom poslužitelja? Eto, tu se stvari zabave.

Svaki komad hardvera unutar mreže ima jedinstveni identifikator koji se zove adresa internetskog protokola (IP adresa). To vam dodjeljuje vaš davatelj internetskih usluga i može otkriti vašu opću lokaciju na web lokacijama koje posjetite.

Ranije smo spomenuli da VPN korisnici mogu odaberite lokaciju poslužitelja oni se povezuju. Svi pružatelji usluga omogućuju vam odabir servera na temelju zemlje u kojoj se nalazi. Neki pružatelji usluga omogućuju vam da odredite podatke i daju vam mogućnost odabira lokacije prema gradu.

Bilo kako bilo, nakon što ste povezani, vaš postojeća IP adresa bit će u potpunosti maskirana i zamijeni ga s lokacije koju ste odabrali. IP adrese web mjesta koriste za otkrivanje lokacije vašeg uređaja. Mnoge web stranice blokiraju pristup sadržaju samo na temelju IP adresa.

Dakle, ako možete zamijeniti svoju IP adresu, vi prevara svoju lokaciju, čini se da ste negdje gdje niste.

Informacije o surfanju Cyberhostom.

Ovo ima nekoliko glavnih prednosti:

Pristupite geoograničenom sadržaju

Omogućuje vam pristup web lokacijama s ograničenim ograničenjima, uključujući:

Vrsta mjesta Primjeri
Popularna web mjesta za streaming Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video i BBC iPlayer
Posvećena web mjesta za sportski streaming u sportovima, ESPN-u, BT sportu i Eurosportu
Web lokacije za strujanje u nišama Screambox, Twitch i Hotstar
Web stranice za klađenje i igranje igara Bet365 i Betfair

Možete uživati ​​u željenom sadržaju jednostavnim spajanjem na VPN poslužitelj u regiji gdje izvor za streaming omogućuje pristup.

Evade vladina cenzura

VPN vam omogućuje pristup web lokacijama koje bi mogle biti blokirane u vašoj zemlji. Na primjer, neke zemlje blokiraju Facebook, Google, YouTube, Skype, WhatsApp i još mnogo toga. Kada ovim web-lokacijama pristupite putem VPN-a, vaš se promet tunelizira putem posredničkog VPN poslužitelja. Budući da VPN poslužitelj nije na cenzuriranom popisu, promet se neće blokirati i bez problema možete pristupiti inače cenzuriranom sadržaju..

Torrent anonimno

Većina pružatelja VPN koristi zajedničke IP adrese. To znači da će vam dodijeliti IP adresu drugi korisnici upotrebljavati istu. Zbog toga praktički nije moguće pratiti aktivnosti poput bujice jednom korisniku. Budući da je promet šifriran, snoopersi poput vašeg davatelja internetskih usluga neće moći vidjeti što se preuzima. S druge strane, ako je snajper spojen na bujicu, moći će vidjeti što se preuzima, kao što je slučaj s trolovima za autorska prava. Međutim, putem VPN veze, oni neće moći vidjeti tko ste.

Kako postaviti VPN

Jednom kada se odlučite za davatelja VPN-a, korištenje usluge obično je jednostavno. Iako može doći do određenih razlika između pružatelja usluga, osnovni koraci su sljedeći:

 1. Odaberite uglednog pružatelja usluga koji mogu udovoljiti vašim potrebama Preporučujemo ExpressVPN.
 2. Prijavite se za probni ili plaćeni plan. To se obično događa putem web stranice davatelja usluga, ali neke vam omogućavaju da se prijavite putem odgovarajuće aplikacije (uobičajeno za mobilne uređaje).
 3. Obratite pažnju na VPN vjerodajnice, često putem e-pošte.
 4. Preuzmite i instalirajte odgovarajuću aplikaciju za vaš operativni sustav. Većina najboljih pružatelja usluga imaju desktop klijente za Windows i MacOS, kao i mobilne aplikacije za Android i iOS. Neki se mogu ručno konfigurirati s drugim operacijskim sustavima i uređajima.
 5. Pokrenite aplikaciju i prijavite se pomoću svojih vjerodajnica.
 6. Prilagodite postavke i postavke Ako je potrebno.
 7. Odaberite lokaciju poslužitelja i pričekajte da aplikacija potvrdi vezu.
 8. Koristi internet i sve ostale aplikacije kao što biste inače imali.

Ako imate bilo kakvih problema s bilo kojim od ovih koraka, možete se obratiti timu za korisničku podršku vašeg davatelja VPN-a kako bi vam pomogli.

Kako odabrati VPN

Prilikom odabira VPN-a postoje razni čimbenici na koje morate paziti. Evo kratkog popisa, ali detaljnije ćemo istražiti svaki detalj u nastavku:

 • Pristup geo-ograničenom sadržaju
 • Velike brzine
 • Snažna enkripcija i dodatne sigurnosne značajke
 • Minimalna seča
 • Podrška na više platformi
 • Vrijednost za novac
 • Izvrsna korisnička podrška

Pristup geo-ograničenom sadržaju

Jedan od najvećih razloga zbog kojeg ljudi koriste VPN jest pristup geo-ograničenim web lokacijama kao što su Netflix, Hulu, BBC iPlayer i još mnogo toga. Mnoge od ovih web stranica se pokvare oko upotrebe VPN-a. Posvećuju resurse za otkrivanje IP adrese dolaze od VPN-a i aktivno ih blokiraju. To znači da čak i ako ste povezani na VPN poslužitelj u zemlji u kojoj se zapravo nalazite, i dalje možete vidjeti proxy pogrešku..

Pogreška proxyja Netflix.

Srećom, neki davatelji VPN-a mogu ostati korak ispred i korisnici još uvijek mogu uživati ​​u pristupu ovom sadržaju. Ali zato što to zauzima resurse, nisu svi pružatelji usluga još uvijek u igri. Ako vam je pristup ograničenom sadržaju prioritet, morat ćete osigurati da vaš odabrani pružatelj usluga ovo postavi kao prioritet.

Velike brzine

Jer promet se usmjerava preko posredničkog poslužitelja, Korištenjem VPN-a vaš će brzi Internet biti malo sporiji. Neke VPN usluge imaju mnogo veći utjecaj na brzine od drugih. Ponekad je dovoljno utjecati na pregledavanje, dok se u drugim slučajevima taj efekt osjeća samo kada radite stvari poput preuzimanja ili prijenosa velikih datoteka.

Kada pregledavamo VPN usluge, pažljivo pratimo brzine i stavljamo ih u našu ocjenu. Redovito testiramo vrhunske VPN-ove za brzinu i možete vidjeti najnovije rezultate na donjem grafikonu.

& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = '#'& amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; public.tableau.com& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; statički& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; slike& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VP& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VPNSpeedTestResults& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; Jednostavan& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png 'style =' granica: nema '/& amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; / a& amp; amp; amp; amp; amp; amp; gt;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Snažna enkripcija i dodatne sigurnosne značajke

Pored praktičnosti, morate znati da su vaši podaci sigurni. To znači da biste trebali očekivati ​​da VPN usluga pruža snažno šifriranje. 128-bitna i 256-bitna AES enkripcija uobičajeno se koristi i smatra se vrlo sigurnom.

U svom istraživanju, bez sumnje ćete naići i na protokole. Ovo je format u kojem VPN prenosi podatke. Različiti protokoli pružaju različite razine sigurnosti i brzine. Obično preporučujemo OpenVPN protokol koji je otvorenog koda i podložan je javnoj reviziji. Ostali popularni protokoli uključuju L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2 i PPTP. Potonji je najmanje siguran i treba ga smatrati samo kao krajnje sredstvo.

Vrhunski VPN-ovi također imaju dodatne značajke kao što su:

 • DNS zaštita od curenja: Sprječavaju slanje DNS zahtjeva izvan šifriranog VPN tunela.
 • Prekidač za ubijanje: Prekida internetsku vezu ako VPN veza padne.
 • Automatska zaštita WiFi: Pokreće VPN vezu svaki put kada se povežete s WiFi žarišnom točkom.
 • Anti-DDoS poslužitelji: Specijalizirani poslužitelji za zaštitu od DDoS napada.

Lokacije poslužitelja NordVPN VPN.Neke lokacije NordVPN-ovog poslužitelja označene su kao da imaju anti-DDoS mogućnost.

Najvažnije dodatne sigurnosne značajke su DNS zaštita od propuštanja i preklopnik, ali drugi mogu biti važni za vaše posebne potrebe.

Minimalna seča

Većina dobavljača vodi neke vrste dnevnika, ali postoje različite vrste zapisa. Prvo, imate zapise o prometu koji uključuju stvari poput web stranica koje posjećujete i datoteka koje preuzmete. Nijedan ugledni davatelj VPN-a ne bi smio čuvati bilo kakve zapise o prometu. Tvrdnje poput "bez zapisa" ili "nula zapisnika" obično se odnose na ove vrste zapisa.

S druge strane, mnogi pružatelji usluga vode evidencije veza. Obično su u obliku metapodataka, poput korištene širine pojasa i vremena povezivanja i trajanja. Ako se zadrže, često se koriste za stvari poput uklanjanja problema ili osiguravanja da korisnici ne prelaze ograničenja podataka. Ključ ste vi ne želite da vaš davatelj bilježi nikakve osobne podatke, uključujući vašu IP adresu.

Ako želite ostati još anonimniji na mreži, tada možete potražiti VPN koji zahtijeva najmanje detalja nakon prijave. Mnogi davatelji daju mogućnost plaćanja putem bitcoina ili drugih kripto valuta, a neki imaju .onion verziju svoje web stranice, tako da joj možete pristupiti putem preglednika Tor. Na primjer, ExpressVPN prihvaća bitcoin i ima .onion web mjesto, pa ako koristite e-adresu za snimanje, možete se prijaviti gotovo anonimno (nikad ništa nije potpuno anonimno).

Podrška na više platformi

Trebat ćete osigurati da VPN ima aplikacije za sve svoje uređaje. Iako je ručna konfiguracija često moguća, uvijek je ljepše imati aplikaciju prilagođenu korisnicima. Windows, MacOS, iOS i Android uobičajeno su pokriveni, ali nekim pružateljima nedostaju aplikacije za jednu ili više njih.

Preuzmite gumbe za razne platforme.

Ako ste korisnik Linuxa, mnogo pružatelja usluga nudi namjensku aplikaciju, iako će mnoštvo ponuditi podršku za OS. A ako želite zaštititi svoj promet na razini usmjerivača, tada i većina VPN-a može pomoći. Mnogi se mogu konfigurirati s određenim usmjerivačima, a neki čak prodaju rutere koji su već konfigurirani s VPN-om. U stvari, ExpressVPN pravi vlastiti firmver za usmjerivač.

Vrijednost za novac

Kao i kod većine stvari koje kupujete, tražiti ćete vrijednost za novac od svog odabranog VPN-a. O opasnostima besplatnih VPN-ova govorit ćemo kasnije, ali postoji široki raspon cijena kada su u pitanju plaćene opcije. Sve stavke na ovom popisu želite uzeti u obzir kada razmišljate o vrijednosti za novac, ali postoji još nekoliko faktora.

Jedan je broj istodobnih veza ponudio. U idealnom slučaju, trebali biste zaštititi sve uređaje u jednom planu, tako da ne morate platiti drugi. Industrijski standard je pet istodobnih veza, ali neke nude manje, dok druge nude više.

Drugi važan čimbenik je postoji li ili ne ograničenje propusne širine.

Stol s cijenama u Keenowu.Keenowov besplatni plan ima gornju granicu od 512MB dnevno.

Iako ovo možda i nije previše važno za opće pregledavanje, moglo bi ograničiti sposobnost strujanja i bujica. Većina plaćenih VPN-ova nudi neograničenu propusnost, ali neki imaju niže slojeve paketa koji ih pokrivaju.

Izvrsna korisnička podrška

Kad koristite VPN, vjerojatno je da će vam trebati pomoć u nekom trenutku. Bez obzira imate li poteškoće s postavljanjem ili ne možete pristupiti željenom sadržaju, možda će biti potrebna korisnička podrška.

Većina dobavljača VPN-a nudi odjeljke za podršku na mreži sa stvarima kao što su vodiči za postavljanje, savjeti za rješavanje problema i odgovori na često postavljana pitanja.

Centar za podršku PureVPN-a.PureVPN nudi prilično sveobuhvatan centar za podršku.

Većina također nudi mogućnost predaje karte putem e-maila ako vam je potrebna prava ljudska pomoć. Ovo je sjajno, ali odgovori mogu potrajati bilo satima, danima, čak i tjednima. Ovo nije idealno ako vam treba brzo rješenje.

Srećom, mnogi pružatelji usluga nude korisnička podrška uživo putem chata tako da možete dobiti pomoć na licu mjesta. Ova vrsta usluge obično je vanjska, pa možda nije idealna za korisnike koji brinu o privatnosti. To također znači da možda nećete dobiti najprimamljiviji odgovor, a od vas će se možda tražiti da pošaljete kartu za više tehničkih problema. Ipak, razgovor uživo 24 sata na dan uvijek je lijep bonus i nešto na što valja paziti.

Najbolje ocijenjeni VPN davatelji

Sada kada znate zašto vam treba VPN i koje čimbenike trebate uzeti u obzir pri odabiru, možda ćete biti spremni nastaviti i prijaviti se na paket. Isprobali smo usluge mnogih pružatelja usluga i sastavili smo popis naših najboljih izbora:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. CyberGhost
 4. IPVanish
 5. PrivateVPN

Pogledajmo ih malo detaljnije, tako da znate što možete očekivati.

1. ExpressVPN

ExpressVPNSiječnja 2020

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.ExpressVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Ovaj VPN pružatelj je vrhunski svestrani model. Njegova poslužiteljska mreža obuhvaća 94 zemlje pružajući vam velik izbor lokacija. ExpressVPN koristi jaku enkripciju i ima dodatne sigurnosne značajke poput prekidača kill. Ima velike brzine i može otključati popularne streaming usluge. Dopušteno je pet istodobnih veza, a aplikacije su dostupne za glavne operativne sustave, uključujući Linux.

Pros:

 • Izuzetno brze veze bez propusnosti ili ograničenja podataka
 • Vrhunske značajke zaštite i privatnosti
 • Jednostavne aplikacije za razne operativne sustave
 • 24/7 podrška uživo

Cons:

 • Nešto skuplje od ostalih pružatelja usluga

NAŠ VRHOVNI PRIJENOS VPN: ExpressVPN je naš izbor broj 1. Izvrsna brza i pouzdana usluga. Izvrsno za deblokiranje svih glavnih geo-ograničenih streaming usluga i ograničeni ili cenzurirani sadržaj. Vrhunske značajke za privatnost i sigurnost i nema zapisnika. Isprobajte bez rizika uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Pogledajte naš detaljni pregled ExpressVPN-a.

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

2. NordVPN

NordVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.NordVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

NordVPN je još jedna solidna opcija i ima ogromnu mrežu od više od 5000 poslužitelja. Mnoge su od njih specijalizirane za stvari poput streaminga, dvostrukog VPN-a, Tor preko VPN-a i anti-DDoS. Ova VPN usluga ima vam leđa kada je u pitanju sigurnost i privatnost. Ne drži zapisnike i ima ugrađenu automatsku zaštitu WiFi. Aplikacije se mogu preuzeti za Windows, MacOS, iOS i Android, a šest uređaja može biti pokriveno u određenom trenutku.

Pros:

 • Radi s više od 5000 poslužitelja u 60 zemalja širom svijeta
 • Pružatelj usluga koji ne ugrožava brzinu ili sigurnost
 • Osobni su podaci zaštićeni jer ne čuvaju zapisnike
 • Podrška za chat tijekom cijelog sata

Cons:

 • Aplikacija za stolna računala neka se navikne

NAJBOLJI PRORAČUN VPN: NordVPN je dobar izbor vrijednosti. Opcija velike vrijednosti koja pouzdano radi s streamingom. Istovremeno povezuje do 6 uređaja 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju NordVPN-a.

NordVPN Kupon uštedite 70% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

3. CyberGhost

Cyberghost

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.Cyberghost.com

Povrat novca zagarantovan: 45 DANA

CyberGhost djeluje na rastućoj mreži i kombinira snažnu sigurnost s velikim brzinama, što ga čini još jednim solidnim svestranijim. Ako želite streaming, možete jednostavno odabrati svoj izvor za streaming iz klijenta CyberGhost i on će vas automatski povezati s odgovarajućim serverom. Ovaj pružatelj usluga s niskim troškovima ne vodi evidenciju, tako da vaši podaci ostaju sigurni. Omogućuje istodobno pet veza i ima aplikacije za radne površine i mobilne uređaje.

Pros:

 • Radi preko 3.700 poslužitelja širom svijeta u 60 zemalja
 • Opcija s niskim cijenama s aplikacijama prilagođenim početnicima
 • Vrlo dobre i deblokirane web lokacije i sadržaji s ograničenom geološkom mrežom
 • Snažna enkripcija i čvrsta politika privatnosti

Cons:

 • Nije prikladno za one koji trebaju kontrolu naprednih značajki

ODLIČNO ZA STREAMING: CyberGhost pruža pristup mnogim geo-ograničenim sadržajima, a njegove jednostavne aplikacije idealne su za početnike. Čvrsta privatnost i sigurnost. Neće deblokirati toliko popularnih streaming web stranica kao neki njegovi rivali. Planovi dolaze s 45-dnevnim jamstvom povrata novca.

Pogledajte naš cjelokupni pregled CyberGhost.

CyberGhost kupon NOVO GODINE POSEBNO: UŠTEDITE 80% na trogodišnje planove + 2 mjeseca besplatnog UDOBA Popust se primjenjuje automatski

4. IPVanish

IPVanish

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.IPVanish.com

Povrat novca zagarantovan: 7 DANA

IPVanish je vrlo popularna VPN usluga za Kodijeve korisnike i bujice, ali je odlična i za strujanje. Ogromne su brze brzine i nedavno je povećao broj istodobnih veza na deset po planu. Korisnici koji su svjesni sigurnosti bit će zadovoljni jakom enkripcijom i dodatnim značajkama, poput prekidača za zaustavljanje. Aplikacije su dostupne za najpopularnije operativne sustave.

Pros:

 • Posebno su omiljeni korisnici na daljinskom upravljaču sa Kodi uređajima ili Fire TV Sticks
 • Ne zadržava zapise, ima automatski prekidač za uklanjanje i wifi zaštitu
 • 1200+ poslužitelja može deblokirati najpopularniji streaming sadržaj

Cons:

 • Korisnička podrška je malo spora

DO 10 UREĐAJA: IPVanish ima veliku mrežu poslužitelja. Dobro obrađuje nekoliko istovremenih veza. Preporučite se za njihov visoki standard privatnosti, ali nastavite kupovati ako želite deblokirati američki Netflix. 7-dnevna garancija povrata novca.

Pogledajte našu IPVanish recenziju.

IPVanish Kupon uštedite 60% na godišnjem planuDOBIJELITE Popust se primjenjuje automatski

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Dostupne aplikacije:

 • PC
 • ortak
 • IOS
 • Android
 • Linux

Web stranica: www.PrivateVPN.com

Povrat novca zagarantovan: 30 DANA

Noviji i manji pružatelj usluga od mnogih svojih konkurenata, PrivateVPN ima što za ponuditi. Poznat je po brzim brzinama i mogućnosti deblokiranja mnogih popularnih web mjesta za streaming. Osim toga, sigurno je i neće zabilježiti vaše podatke. Uz pristojne cijene, šest simultanih veza i aplikacije za sve glavne operativne sustave, svakako je vrijedno drugog pogleda.

Pros:

 • Sticanje reputacije za deblokiranje popularnih web mjesta za streaming
 • Naši testovi otkrili su impresivne brzine
 • Može istovremeno povezati do šest uređaja

Cons:

 • Newish usluga još uvijek širi svoju mrežu, ima manje poslužitelja za izbor
 • Pomoćno osoblje radi samo tijekom europskog radnog vremena

DOBRA BRZINA: PrivateVPN je dobar obiteljski izbor. Općenito dobro za HD Streaming. Omogućuje do 6 uređaja na istom računu. Dobre značajke privatnosti i sigurnosti. To bi moglo učiniti s više poslužitelja i nedostaje podrška 24 sata dnevno. 30-dnevna garancija povrata novca.

Pročitajte našu detaljnu recenziju PrivateVPN.

PrivateVPN KuponSpecijalna ponuda - uštedite 83% na dvogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Upozorenje o besplatnim VPN-ovima

Kada započnete s istraživanjem raznih dostupnih VPN usluga, bez sumnje ćete naići na tonu besplatne ponude. Očito ne plaćati ništa za ovu vrstu usluge zvuči vrlo atraktivno. No, trebali biste znati o besplatnim uslugama prije nego što pokrenete njihove aplikacije.

Često im nedostaje sigurnosti i privatnosti

Sa sigurnosne i privatnosti stvari, besplatni VPN-ovi zapravo mogu učiniti više štete nego koristi. Samo zato što vam ove tvrtke ne naplaćuju direktno, to ne znači da vam nekako ne profitiraju. Puno pratite aktivnosti korisnika, pa čak i gradite profile prodati oglašivačima. Drugi pretjeruju koliko su sigurni, a neke VPN aplikacije čak sadrže i zlonamjerni softver.

Možda nude loše korisničko iskustvo

Naravno, sigurnost i privatnost su od najveće važnosti, ali postoje i problemi s praktičnom stranom besplatnih VPN-a. Spomenuli smo prodaju vašeg profila oglašivačima. Pa, neke usluge jednostavno umetnite oglase i kolačiće na web stranice koje posjetite tijekom pregledavanja ili postavljanja unutar samog VPN klijenta.

Ali postoji još Besplatne VPN usluge obično imaju vrlo velik broj korisnika, koji svi dijele mali broj poslužitelja s ograničenim kapacitetom. To vodi u redove čekanja s potencijalno dugim čekanjem. A kad se jednom povežete, vjerovatno je da ćete doživjeti spora, nepouzdana veza i neće moći pristupiti web lokacijama koje želite.

S obzirom na sve ove različite faktore, općenito preporučujemo da se skrenete sa besplatnih VPN usluga, osim ako stvarno niste u stvarnosti.

Što je s korištenjem proxyja?

Ako prije svega želite strujati sadržaj, možda ste naišli na DNS proxy davatelje koji tvrde da nisu u redu za posao. Međutim, to je za Netflix ih je vrlo lako blokirati usluge. Zapravo, s njegovom suzbijanjem upotrebe proxyja za pristup uslugama možda nećete imati puno sreće.

Nadalje, DNS proxyji pomalo su slični besplatnim VPN-ovima nemaju baš velik izbor lokacija. Jedan proxy koji nema ovaj problem i pouzdano radi s streaming uslugama je DNS usluga ExpressVPN MediaStreamer. To dolazi sa svakom pretplatom i može se koristiti s VPN uslugom ili zasebno.

Glavna razlika između VPN-a i DNS proxyja je šifriranje. Potonji ne šifrira vaš promet, pa je i vaša aktivnost izložena. To znači da bi internetski pružatelj usluga, mrežni administrator, haker ili bilo koji drugi snooper mogao vidjeti što radite na mreži.

Još jedna stvar koju treba napomenuti je da ove usluge često koriste slične taktike za oslobađanje VPN-a, uključujući prodaju vaših podataka, ubrizgavanje oglasa i druge sjenovite poslovne prakse.

Kreditna slika: "VPN”Autor Gino Crescoli pod licencom pod CC BY 2.0.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 61 =

Adblock
detector