Торрент алтернативе од буке и како их сигурно користити

Логотип Пирате Баи-а

Иако је Тхе Пирате Баи (ТПБ) издржао већину напора на рушењу различитих влада и давалаца интернетских услуга, све је више под контролом гостовања пиратског садржаја. Иако се већина владиних настојања фокусира на оне који управљају и управљају бујицама као што је Тхе Пирате Баи (њени оснивачи су сви провели у затвору), ИСП-ови и даље циљају чак повремене кориснике торрента који користе бујице свих врста.

Пошто је ТПБ изузетно популарна торрент локација, они који је користе такође су под великим надзором. У ствари, у Великој Британији ће највећи добављачи интернетских услуга ускоро слати „образовне е-маилове“ оним корисницима за које се утврди да ИП адресе деле и преузимају пиратски садржај на мрежу „пеер-то-пеер“ попут Тхе Пирате Баи. Иако ово неће одмах резултирати губитком интернет привилегија тим компанијама, постоје неке назнаке да ће интернетски добављачи попут Ски и Виргин Медиа започети с прекидом приступа Интернету за оне који наставе мучити чак и након слања е-порука..

Ако се због популарности Пиратског залива осећате помало опрезно, постоје сигурније, легалне алтернативе у којима бисте могли да уживате. А ако се и сада нађете у мучењу, такође ћете желети да се држите у безбедности док то радите.

Такође видети: Најбољи ВПН-ови за бујице

Торрентинг је потпуно легална активност и може се обавити путем легалних веб локација. Иако можете да пронађете јавно власништво, опен соурце, бесплатни и легални садржај на примарно пиратским веб локацијама попут Тхе Пирате Баи, можда је тешко разликовати добро од лошег. Корисницима топло препоручујемо да се држе легалних торент локација кад год је то могуће.

Цомпаритецх не одобрава нити подстиче било какво кршење ограничења ауторских права. Торрентинг је савршено легални поступак преузимања и дељења ако се правилно користи и користи путем легалних и званичних веб локација и услуга. Обратите пажњу на закон, жртве и ризике од пиратерије пре преузимања или стримовања материјала заштићеног ауторским правима без дозволе.

Како сигурно користити торрент странице

Велика Британија није једина земља у којој можете пронаћи „образовне е-поруке“ у примљеној пошти. У САД, Канади и Аустралији ИСП редовно шаљу обавештења о кршењу ауторских права корисницима чија се ИП адреса прослеђује од власника ауторских права.

Многи појединци нови у бујици можда не схватају да се ово дешава. Међутим, власници ауторских права и трговинске организације попут МПАА активно ће надгледати велике странице бујице и прикупљати ИП адресе које деле пиратски садржај. У ствари, неки ће чак и сами засадити садржај као начин да лакше сазнају ко дели и преузима њихов садржај.

Међутим, даваоци интернетских услуга нису увек у праву и повремено ће погрешно слати обавештења о кршењу ауторских права. На вашем крају, понекад може бити тешко знати да ли је садржај који мучите или није пиратски. Најбоље методе за избегавање потенцијалних главобоља повезаних са бујицом су коришћење легалних локација за мучење и коришћење виртуелне приватне мреже или ВПН-а.

ВПН услуга ће усмеравати ваш интернет саобраћај преко спољног сервера. У току ће вам бити додељена нова ИП адреса. Свако ко посматра вашу активност споља видеће само додељену ИП адресу, а не вашу. Они вам то неће моћи пратити, јер ће ваш идентитет и стварна ИП адреса бити скривени иза проки сервера.

Постоји велики број ВПН опција. Међутим, док неки не дозвољавају бујицу, други фрустрирајуће споро. Остале ВПН услуге не нуде ниво заштите приватности чак и ако легални торрентери садржаја траже. Бесплатни ВПН-ови обично имају ограничења података, недовољну разину сигурности, па чак постоје и подаци о купцима и садрже злонамјерни софтвер. Иако бесплатни ВПН-ови имају своје место и нису сви лоши, углавном се сматрају недовољним за мучење.

Врло популаран ВПН за торрентинг је ИПВанисх који не води евиденцију ваше активности, веома је брз, узима вашу приватност озбиљно са функцијама укључујући ДНС заштиту од пропуштања и омогућава бујицу на својој мрежи.

НАЈБОЉИ ВПН ЗА ТОРРЕНТИРАЊЕ: ИПВанисх има велику мрежу неконтролираних сервера који постижу велике брзине што је одлично за бујице и дељење П2П датотека. Снажне безбедносне и приватне карактеристике. Такође омиљен за Коди и Амазон Фире Стицк због својих апликација и могућности стриминга. Породично јер може да поднесе до 10 истовремено повезаних уређаја. Испробајте без ризика уз 7-дневну гаранцију поврата новца.

Једном када имате ВПН на месту, препоручљиво је проверити да не цури пре него што је бујица. Да бисте сазнали како тестирати ВПН пре него што је бујица, погледајте овај водич.

Што је добар ВПН за бујице?

Није сваки ВПН тамо добар за бујице. Иако многи пружаоци услуга ВПН нуде врло сличне карактеристике, нису све погодне или пријазне за бујице. Ако размишљате о употреби ВПН-а за време бујице, проверите да ли пружалац услуга нуди све следеће погодности:

  • Домаћин у земљи прилагођеној приватности. Није свака земља пријатељска. Заиста, неке земље ће имати законе који онемогућавају да пружалац ВПН-а гарантује вашу анонимност. Одлучите се за ВПН провајдере чија је компанија регистрована у "пријатељским" земљама, као што су Швајцарска, Малезија или Британска Девичанска острва.
  • Придржава се строге политике без записивања. То значи за вас да провајдер не води евиденцију о личном идентификовању података о вашим активностима. Док ће они чувати и снимати метаподаци, та врста података нема никакве информације које би могле бити повезане са вашим идентитетом.
  • Користи брзе сервере. Када усмеравате везу преко ВПН-а, суочићете се са бржим брзинама везе само као последица рада ВПН-ова. Међутим, квалитетне изврсне услуге обезбедиће веома велике брзине преузимања и преноса, чак и када сте повезани на један од њихових ВПН сервера. Удаљеност између вас и локације сервера коју одаберете имаће утицај, али неки сервиси пружају брзе сервере који чак и спречавају смањење брзине због времена путовања.
  • Нуди неограничену пропусност и податке. У зависности од тога колико торрента планирате да урадите, можда ћете желети да избегнете ВПН услугу која намеће ограничења података и ограничење пропусне ширине. Те капице ће вам се брзо навући. ВПН услуге које користе ограничења података то чине из више разлога, који укључују одвраћање од тешких торрент корисника.
  • Омогућава заштиту од цурења ДНС-а и ИП-а. Када сте повезани на ВПН, понекад проки може да пропадне и ваша стварна ИП адреса истекне. Ако се то догоди, могао би бити откривен ваш стварни идентитет. Многи ће сервиси користити разне методе за заштиту од таквих пропуштања, укључујући прекидаче за искључивање који искључују приступ интернету у целини или појединачне програме у којима се појављују пропуштања.

За више детаља о одабиру ВПН-а погледајте наш чланак о најбољем ВПН-у за бујицу и савете о неким услугама које бисте требали избегавати.

Најбоље званичне алтернативе Тхе Пирате Баи

Пиратски залив није једино доступно бујице. Ако тражите одличну, бесплатну и легалну алтернативу, следеће веб локације нуде милионе датотека.

Интернет архива

арцхиве.орг тхе гусарски залив

Као бујица корисник би вам био одбачен да се нисте нашли у Интернет архиви. Интернет највећа и најбоља врста ове врсте, Интернет архива је јавна, бесплатна и потпуно легална веб локација која каталогизира и чува милионе филмова, ТВ емисија, видео игара, веб локација, слика, софтверских програма и још много тога.

Док се датотеке могу преузимати редовним ФТП методама, можете користити и торрент опцију коју пружа Интернет архива не само да брже преузимају већ и учествују у помагању другима сејањем тих бујица. Постоји преко 2 милиона различитих датотека, веб локација, филмова и спремнијих за бујицу преко ове веб локације. Било који торрент клијент ће радити, мада је Арцхиве.орг лично тестирао и препоручио Трансмиссион, µТоррент и Вузе.

Торрентс јавних домена

торренти у јавном домену алтернатива торрент пирате баи

Торрентс јавних домена много је мањи од Интернет Архива, али одржива опција за оне који траже филмове са јавним доменом. На сајту се налази скоро 1.000 филмова који су у јавној домени и доступни за бесплатно преузимање.

Нажалост, ова веб локација је мало стара и није ажурирана већ дуго. Иако бујице и даље раде, вјероватно ћете утврдити да је већина онога што веб локација нуди осим торента тренутно недоступна или једноставно више нема користи. Ипак, доступно је на стотине филмова који покривају жанрове попут научне фантастике, комедије, акције, драме и више.

Да би Торрентс јавних домена радио, требат ће вам било који слободно доступан БитТоррент клијент.

Легити торенти

законите бујице гусарске алтернативе торрент алтернативе

Као и Торренти јавних домена, Легит Торрентс добро ради за оно што добијате упркос чињеници да је застарео. Легит торенти су у складу са својим именом, јер је сав садржај доступан на овој страници законит. Можете пронаћи велики број софтвера, игара и филмова који су легално бесплатни и доступни. Међутим, последњи пут када је било који садржај додат 2014. године то значи да нећете пронаћи ништа ново путем овог сервиса.

Било који БитТоррент клијент радиће овде, као и други правни торрент сервиси.

Вузе

Вузе у гусарском заливу

Вузе можете препознати као торрент клијента. Међутим, Вузе такође има сопствени торрент хостинг сервис под називом Вузе СтудиоХД Нетворк. Овде је велика количина сјајног садржаја, укључујући значајну количину ТЕД Талк видеа, комедије, вести и неких популарних ТВ емисија попут Веедс и Дектер.

Тражите још опција? На својој вики страници, Вузе нуди дугу листу општих и нишанских торент локација, укључујући:

  • УРЛХасх - веб локација која вам омогућава да претворите било који ХТТП УРЛ у .торрент датотеку
  • Јамендо - торент локација за стриминг и дељење музике
  • Академски торенти - торент локација намењена посебно академским документима, датотекама и другом садржају са преко 22 терабајта бесплатног садржаја.

Торрентне алтернативе које треба избегавати у Пирате Баиу

Ако тражите торрент алтернативу Тхе Пирате Баи, предлажемо да испробате горе наведене правне опције. Следеће алтернативе бујице се не препоручују, јер се оне баве сличним нивоима пиратерије као Тхе Пирате Баи. Иако је законски, садржај у јавној домени доступан путем свих ових опција, бујице испод свих имају озбиљан фокус на кршењу ауторских права. 

ЕктраТоррент
изнуђивач

Тип датотеке П2П: Магнетне везе и торрент датотеке

ЕктраТоррент ће се вероватно наћи у истом чамцу као Кицкасс Торрентс и Тхе Пирате Баи, ако и даље расте колико год брзо био. Ипак је врло популаран и лако доступан. Открићете да ЕктраТоррент себе сматра „највећим БитТоррент системом на свету“. Ми смо одлучили да их прихватимо по њиховој речи, с обзиром да је веб локација друга најпопуларнија торент локација, одмах испод Пирате Баи-а. ЕктраТоррент чини пиратски садржај лако доступним за торрентере, што је кључни разлог зашто га не препоручујемо у већину сврха.

РАРБГ
Раргб

Тип датотеке П2П: Магнетне везе и торрент датотеке

Рарбг је добављач торентних индекса и магнетних веза. Изузетно је популаран са високим нивоом интернет саобраћаја. Рарбг је помало затворена веб локација, која омогућава ограничен број регистрација за оне који посежу садржај. Свако може користити Рарбг за преузимање торрента, мада је већина онога што ћете овде наћи пиратски филмови и ТВ емисије. Његова популарност и фокус на пиратерији значе да је блокиран на неколико места, попут Велике Британије и Саудијске Арабије. Ако сте у Аустралији, можда ћете пронаћи да ће се Рарбг ускоро придружити Тхе Пирате Баиу јер ће је интернетски провајдери блокирати. До тада уживајте.

ИТС.АГ
ИТС

Тип датотеке П2П: Магнетне везе и торрент датотеке

На страну пиратски садржај, чак и обични бујице често гледају на ИТС.АГ са одређеним скептицизмом. ИТС.АГ је оптужен да је отимао име, па чак и икону сада већ поквареног торрент сервиса ИТС (ИИФИ). Та оптужба је тачна. То не спречава ИТС.АГ да буде популарни бујица за ТВ и филмове, иако крађа имена из популарног сервиса није била у складу са широком заједницом. Друге веб локације су одбиле да раде са ИТС-ом, тако да ћете установити да нема приступ толико садржају као неки други торент сајтови. 

Иако ћете утврдити да је ИТС једноставан за употребу, није законски прихватљив. Не препоручујемо ову страницу због ослањања на пиратске токове. Овде можете пронаћи легални садржај, али мораћете да будете паметни, па чак и тада, користите ВПН да бисте избегли упозорења од ИСП-а..

Торрентз2
Торрентз2

Тип датотеке П2П: Торрент датотеке

Торрентз2 је преузео другачији приступ претпостављању имена места за искључивање бујица. Док је ИТС.АГ кренуо за отмицом, Торрентз2 је кренуо у част сећања на свог претходника. Торрентз2 је преузео власт након што је популарна страница Торрентз затворила продавницу. Торрентз2 је такође покушао да се побољша на бившем сајту Торрентз, што је и учињено. То му омогућава да настави да расте у популарности. Та популарност, наравно, долази по цену легитимитета, јер Торрентз2 следи на путу свог претходника бавећи се пре свега садржајем заштићеним ауторским правима.. 

Торрентз2 функционише мало другачије, омогућавајући вам да претражите преко 60 других торент локација за линкове и специјализоване приватне трагаче. Помоћу ове методе сигурно је лако пронаћи легални садржај путем Торрентз2. Међутим, већина веб локација које можете претраживати су гусарске странице.

1337Кс
1337к лого

Тип датотеке П2П: Магнетне везе и торрент датотеке

1337Кс (леетк, или „елита к“ за оне који не говоре хакерски језик) је торрент добављач индекса и магнетних веза који дели добар део заједничког са Тхе Пирате Баи, укључујући фокус на пиратским садржајима. Неки су навели 1337Кс као једну од најбољих алтернатива Тхе Пирате Баи уколико ТПБ заувек буде затворен у неком тренутку у блиској будућности. Сајт је пре извесног времена имао проблема са сигурношћу, али је од тада поправио све проблеме на том крају. Ипак, то је проблематично за ову страницу. Упоредо са фокусом на пиратерији, његова претходна историја са кршењима сигурности натера нас да препоручамо корисницима против ове веб странице.

Опасности од бујице

Иако се бујица може користити у многе законите сврхе, добра количина бујица дизајнирана је око пиратског материјала заштићеног ауторским правима. Због тога сте вероватно чули неке лоше ствари о бујици. Генерално, вршњачке мреже се често таргетирају од ИСП-а и власника ауторских права. С обзиром да је пиратски материјал заштићен ауторским правима свуда незаконит, чак и просечни торрент корисници треба да буду свесни правних проблема. Међутим, постоје и друга питања која се односе на бујицу која често не добивају толико пажње као законска. Главна међу њима су брига о приватности због начина на који бујица функционира, као и безбедносни проблеми који могу настати приликом преузимања датотека које изгледају као поуздане..

На правном плану:

Торрентинг функционише тако што различити људи деле различите делове датотеке. Преузимањем и учитавањем малих пакета, распоређених на већи број корисника, торрент омогућује корисницима брже преузимање датотека. Технолошки гледано, бујица је одличан начин да се смањи време преузимања чак и када је величина датотеке посебно велика. Међутим, сама природа како то функционише чини проблематичном за све кориснике.

Иако је преузимање материјала заштићених ауторским правима сигурно незаконито, већина агенција за спровођење закона не циља оне који преузимају такве датотеке. Њихова основна мета су они који деле те датотеке или их сементирају. Међутим, мучењем свих појединаца који су укључени у процес постају судионици датотека. То чак и повременог торрент корисника ставља директно у прелаз власника ауторских права.

Наиме, корисници имају тенденцију да се ослањају на ВПН-ове како би се избегли правни сукоби. То им омогућава да се бујице, а да им ИСП не идентифицира одакле потиче интернет саобраћај. Иако ће моћи да виде да одређени корисник преузима и преузима много података, неће моћи да утврде о чему се ради. Неки даваоци интернетских услуга намећу скривене капице података да би спречили тешке бујице, али не могу се предузети никакве правне радње, јер је садржај тих података маскиран иза ВПН-а.

Ипак, повремени корисници торрента, па чак и они правних садржаја који врше торрент, можда нису свесни тих последица и нису свесни да би неке датотеке које преузимају могле бити пиратски материјал. Многи појединци су нехотице примили обавештења о кршењу ауторских права од својих давалаца интернетских услуга.

О приватности и сигурности:

Торрентинг без ВПН-а или друге ИП проки методе може кориснике оставити изузетно изложеним. Када торенте, ваша ИП адреса се приказује другима који преузимају или преносе исту датотеку у ономе што је познато као "рој". Торренти делују делимично допуштајући групи појединаца да се придруже и деле битове и делове читавих датотека са посао се ширио по отпремачима. То вам омогућава брже преузимање, али део споразума у ​​већини торрент мрежа је и да такође учитате садржај. Вашу ИП адресу могу добити други на мрежи, укључујући власнике ауторских права.

Поред тога, омогућавање приказивања ваше стварне ИП адресе у торрент мрежи може вас учинити метама за различите врсте напада. Ваша ИП адреса се лако може повезати са вашом физичком адресом и вашим правим именом. Када се то догоди, ваш прави идентитет може бити изложен и свако ко га има може учинити значајну штету вама, вашем рачунару и упасти у вашу приватност.

Такође забрињава чињеница да неке бујице могу да носе вирусе или малваре. Иако је већина бујица сигурна, неке бујице не ограничавају ко може да учита или сади садржај. Неки ће торрент корисници учитати злонамјерни софтвер који је дизајниран да личи на популарну датотеку или је уједан у један. Због тога неки торрент корисници нехотице преузимају злонамјерни софтвер. Нажалост, то није нешто што ће ВПН програм спречити и то није нешто што се може лако уочити унутар имена датотеке. У тим је ситуацијама важно редовно кориштење софтвера за заштиту од вируса и покретање скенера од злонамјерног софтвера. Овде можете видети наш скуп најбољег антивирусног софтвера.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =

Adblock
detector