ТВАддонс се враћа усред жестоке правне битке. Ево шта долази (ИНТЕРВЈУ)

тваддонс.цо

Затварање ТВАддонс-а, који је управљао најпопуларнијим светским складиштем Коди-ја за додатке трећих произвођача са преко 40 милиона јединствених активних корисника, покренуло је велики помак у Коди заједници. Много додатака и складишта је затворено. Остали су устали да заузму своје место. У само два месеца од када су ТВАддонс први пут офлајн, корисници Коди-ја морали су да преиспитају начин преношења садржаја.

Сада се ТВАддонс вратио, овај пут са пажњом легалног, лиценцираног садржаја. Али због текуће судске битке између оснивача сајта и ко је телеком дивови у Канади, ТВАддонс је морао да крене испочетка. Заглављени у жалбеном поступку, све оригиналне веб домене и рачуне друштвених медија ТВАддон-а заплијенила је адвокатска фирма. То значи да мора надокнадити пут претраживања и покушати да пресели пратиоце на нове Фацебоок и Твиттер налоге.

"Због чињенице да смо привремено изгубили првобитно име домена, сада смо заглавили да обнављамо рангирање наших претраживача од нуле", каже представник ТВАддонс-а који је тражио да га не именују, каже за Цомпаритецх. „Такође немамо могућност да контактирамо већину наших корисника како бисмо их обавестили о ономе што се дешава, јер нам никад није била потребна регистрација за инсталацију додатка.“

Иако шансе Адама Лацкмана изгледају обећавајуће на суду, он је већ наплатио више од 100 000 америчких правних трошкова, а та цифра се тек очекује да расте. Тим тражи донације за подршку његовом случају, што би могло поставити далекосежан преседан за онлајн стриминг у Канади и шире.

„Изнад наших законских захтева“

У средишту првобитне расправе на суду је да ли је илегално пружање приступа услугама које се повезују са пиратским, заштићеним ауторским правима или не. ТВАддонс каже да се никад није угошћивао нити повезивао са било којим таквим материјалом, али је Фусион репозиториј хостио додатке који су садржавали такве везе. Упркос два степена раздвајања између ТВАддона и пиратског материјала - и чињеници да се мање од један проценат додатака у складишту сматра „кршењем“ - судија је издао инвазивну наредбу Антона Пиллера, што је резултирало одузимањем Лацкманових физичких и дигитална својина, укључујући имена домена и налоге на друштвеним мрежама. Још један судија пресудио је да је наредба Антона Пиллера незаконита, али је та пресуда уложена жалба. Све док та жалба не пређе на суд, законитост складишта попут Фусион-а остаје у уској вези, а домене и рачуне ТВАддонс-а још увек држи трећа страна у име суда.

„Нелегитимни садржај непрестано се преноси на ИоуТубе, али се против њега не тужи. Одговорни носиоци права добијају обавештење о кршењу и уклањају га “, каже ТВАддонс. „Увек смо се придржавали обавештења о одузимању и нисмо примили ниједан случај у случају канадских тужитеља.“

Очекује се да ће жалба почети у наредних осам до 14 месеци. ТВАддонс каже да ће жалба бити саслушана "изнад и изнад наших законских захтева" како би се осигурало да лиценце за садржај могу лако да се провере за све додатке у њеном складишту.

"У основи, ако не можемо да потврдимо лиценцу на први поглед, за сада је нећемо дозволити. То дефинитивно поставља ограничења за законити развој и креативност, што је срање ”, каже представник. "Многи легитимни додаци могу бити погрешно забрањени као резултат. Не постоји заиста централна база података о ауторским правима с којом можемо да се обратимо, па је то некако тешко."

Многи из заједнице Коди скептични су око тога да ли ће складиште које садржи само легалне додатке чак и бити привлачно огромној већини корисника. Ову забринутост сачињавају супарничка спремишта и инсталатори попут Арес Визард-а, који и даље садрже „кршеће“ додатке и покушавају да искористе пад Фусион-а и Индиго-а. Упркос томе, ТВАддонс изгледа самоуверено да ће вратити свој трон.

"Људи ће нас увек сматрати најпоузданијим извором за информације о Кодију и неозваничним додацима", објашњава представник ТВАддонс-а. „Не треба се такмичити ни са ким. Ми ћемо иновирати. “

ТВАддонс је остао уско у вези са тим иновацијама, само говорећи: „Већ имамо мноштво легитимних додатака у нашем складишту заједнице и стижу неке врло иновативне и револуционарне ствари.“

Цомпаритецх је питао да ли мисли да ће се Арес такође суочити са правним проблемима.

"Различите ствари, али на основу гледања садржаја њихове веб локације и чињенице да они користе Гоогле Адсенсе, претпостављам да ће вероватно имати проблема у будућности", каже он. "ТВ АДДОНС су увек били у складу са законом и предузимали су велике мере предострожности да би се осигурала приватност и сигурност. Не могу то да кажем за друге веб локације."

Портпаролка је рекла да ТВАддонс никада није говорио о "кршењу" додатака, него о Коди аддонима уопште. На питање да ли су чланови тима ТВАддонс радили на Екодусу, једном од најпопуларнијих додатака који крше правила, одбио је да коментарише "због тренутног правног поступка."

„Већина тих људи је дезинформисана“

Још једна брига која је настала поред васкрсења ТВАддонса је да ли су веб локација и његове услуге безбедне или не. Корисници на Реддит-у и друштвеним медијима изразили су забринутост да ли би нови ТВАддонс могао бити нека врста саћа. Неки нагађају да би корисници могли постати жртве крађе података од стране канадске адвокатске фирме која је оригинална домена.

ТВАддонс у потпуности негира ове гласине, наводећи: „Већина људи је дезинформисана. ТВ АДДОНС домене нико није у власништву осим ТВ АДДОНС-а. У име суда их држи трећа страна док се не саслуша жалба тужитеља. Жалбе је веома тешко победити, али чак и ако изгубимо, то не значи да ће те компаније икада добити приступ нашим доменима. Губљење тужбе не значи да веб локацију треба трајно затварати, мноштво веб локација свакодневно се тужи, добијају новчане казне и то је то. "

ТВАддонс сумња да оптужбе да сурађује са својим противницима на стварању неке врсте саћа меду такмичарима.

"Гласине које се шире углавном долазе од ентитета који су одувек били заинтересовани за неуспех у ТВ АДДОНС-у, тако да би могли профитирати од наше смрти тако што би зарађивали новац од сумњивих корисника који траже брзе ТВ поправке."

„Само што видите момка на броду не значи да га поседује“

ТВАддонс тражи од чланова своје заједнице да донирају новац како би помогли платити Лацкманове правне таксе. Захтев за новчана средства догодио се отприлике у исто време када је фотографија Лацкмана на чамцу направила рунде на неколико блогова. С обзиром на оптику су све, неки су се питали да ли је Лацкману заиста потребан новац и да ли је правна борба вриједан подухват..

адам_лацкман

„То што само видиш типа на броду, не значи да га поседује. Да ли би људи више вољели да он направи свој деби на интернету који личи на бескућника? Нико не моли за нечији новац, у ствари чак и ако је постигнут наш циљ донације у износу од 250 хиљада долара, он још увек неће покрити све наше правне трошкове “, изјавио је ТВАддонс. „Нико никога не моли за новац. Ако људи желе да видимо како преовлађујемо, могу донирати. Ако људи цене године пружања услуге које смо пружили бесплатно, могу да их донирају. Ако људи желе да виде велике компаније одговорне за кршење закона и права нашег оснивача, могу да донирају. "

У прошлости су ТВАддонс зарађивали од партнерских веза смјештених на два постова на блогу који су често и истакнуто повезани са других страница: листу препоручених ВПН-ова и листу уређаја који покрећу Коди. Ти постови су поново објављени на новој веб локацији, али ТВАддонс објашњава да „никада није вођен као посао, финансијска добит никада није стављена испред корисничког искуства, а на кориснике никада нису вршили притисак да плаћају било шта“.

Веб локација на претходном домену такође је садржала дугмад за донацију у бочној траци.

Према судским документима, ТВАддонс је био Лацкманов примарни извор прихода, а његово одсецање од њега био је недовољан начин спречавања да пружи довољну одбрану.

Дали су Лацкман имена?

Извештаји државних испитивача представили су Лацкману листу од 30 имена људи који би могли да користе услуге или веб локације сличне ТВАддонс-у. Од њега се тражило да пружи информације о тим људима. Многи из заједнице Коди изразили су забринутост да би Лацкман као резултат тога могао да "именује имена". Али наш контакт на ТВАддонс каже да то једноставно није тачно.

„Јуче сам се смејао како људи који не умеју да читају шире дезинформације. Нигде се не каже да се господин Лацкман одрекао било каквих имена “, каже он. „Био је највећи заговорник приватности коју је имала наша заједница. Никада не би дозволио себи да зна идентитете било кога другог у заједници, укључујући личност наших чланова тима. Како никога не зна за идентитет, како је могао некоме да се одрекне? "

Шири утицај

Судбина Лацкмана и ТВАддонса могла би поставити преседан за незваничне стреаминг сервисе и на Коди-у и ван њега годинама које долазе. Али ТВАддонс је био скептичан да је судски случај увелико утицао на струјање уопште.

"Мислим да то није утицало на расправу о онлајн стримингу, али мислим да је отворило поглед јавности на чињеницу да велике корпорације занемарују закон када им је то у интересу", рекао је представник. „Успели су да манипулишу правним системом како би постигли циљ уништења наше веб странице, иако је суд већ наредио да нам се врате сви наши домени и крше права оснивача.“

С поносом је изјавио, "ТВАДДОНС је израдио заједницу Коди аддон-а из ничега, кад смо започели да на Гоогле-у није постојао ниједан резултат претраживања за било шта што је са КСБМЦ аддоном."

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

Adblock
detector