Упозорење: хиљаде веб локација могу несвесно излагати кориснике рекламном софтверу након популарног ажурирања ВордПресс додатка

симпле-схаре-гумби-почетна страница
Ажурирање за популарни додатак Симпле Схаре Буттонс за ВордПресс омогућава им коришћење тастера друштвених медија за анонимно праћење корисника и послуживање циљаних огласа на веб локацијама трећих страна. Ажурирање долази након што је произвођач алата за друштвене мреже СхареТхис купио компанију која прави додатак у јуну. Као резултат, једноставна дугмета за дељење сада спадају у СхареТхисину политику приватности.

СхареТхис је јасан у својој политици приватности о томе како прикупља и користи информације. Иако компаније у пракси прикупљања података остављају много жељеног, никога не заводи.

Већа брига је начин на који Симпле Схаре Буттонс захтева од корисника да прихвате нове услове и одредбе. Порука се видљиво појављује на врху странице уређивача ВордПресса, обећавајући "сјајне нове функције". Порука укључује везе до СхареТхис-ове политике приватности и услове коришћења, али не постоји могућност да их одбијете. Без чак и могућности да поруку затворите, она наставља гњавити кориснике док се они или не сложе или у потпуности уклоне додатак.

једноставно-схаре-буттон-нев-политика приватности

Било да је била намера СхареТхис-а или не, природа ажурирања присиљава кориснике на доношење одлуке која жртвује приватност читалаца. Са преко 100.000 активних инсталација према ВордПресс.орг, популарни додатак користе сви, од повремених блогера и малих предузећа до великих издавача. Чак и ако само делић ових корисника слепо притисне дугме за прихватање како би порука нестала, то би довело до хиљаде веб локација које ће посетиоце изложити адверском софтверу и другим претњама.

У форуму за ВордПресс.орг, компанија је одговорила рекавши да ће сервисна порука бити у стању да се затвори у следећем ажурирању.

„Верзија 6.2 доноси нове функције, укључујући аналитику са Фацебоока и СхареТхис-а. Да би се омогућила аналитика, подаци прегледавања који се не могу лично идентификовати се чувају и обједињују, а такође користе за циљање реклама на другим местима на основу интереса. То је слично другим популарним аналитичким сервисима и није шпијунски софтвер, па прочитајте политику приватности за више детаља на симплесхаребуттонс.цом/приваци. Пошто се ажурирате са претходне верзије, ове функције се активирају само ако кликнете да прихватите услове. "

Обећање је дато пре више од два месеца када је нова смерница ступила на снагу, али сервисна порука и даље се не може затворити без давања договора или уклањања додатка. СхареТхис Сениор Туннеллиффе је дао следећу изјаву за Цомпаритецх:

Увек ценимо повратне информације од наших корисника и схватамо непријатности које је ово ажурирање проузроковало. Важно нам је да осигурамо да се нова политика приватности односи само на оне који су је прихватили. Следеће ажурирање, које ће ускоро бити доступно, омогућиће корисницима додатака да затворе поруку без прихватања услова. Обавестићу вас директно када је то ажурирање доступно.

Чини се да стара веб локација Симпле Схаре Буттонс не укључује политику приватности, већ само услове коришћења.

Поновно постављање уназад и уклањање поруке

једноставна подешавања дугмади-подешавања

Још једна нит на форуму на ВордПресс.орг упућује кориснике како да унапреде додатак. Поред тога, корисници могу да инсталирају посебан додатак за блокирање специфичних ажурирања додатака, што се може користити за спречавање поруке о наговању.

Старија верзија 6.15 такође се може наћи овде. Једноставно уклоните стари додатак и инсталирајте овај. Када то учините, инсталирајте овај додатак и проверите дугме Симпле Схаре и све остале додатке за које желите да блокирате ажурирања.

Додате су дозволе

Које информације прикупља ажурирани додатак ако кликнете на то дугме за ажурирање? Политика приватности СхареТхис наводи следеће:

Можемо да делимо не-скупне, неособне информације о употреби, укључујући сегменте публике, са трећим оглашивачима и издавачима да бисмо помогли нама и њима у пружању релевантног, циљаног оглашавања у складу са интересима корисника. На пример, ове компаније могу да користе такве информације (нпр. Информације о стриму клика, врсту претраживача, време и датум, предмет оглашавања који су кликнути или прелистани) како би пружили рекламе о роби и услугама које би вас могле занимати више. Ваше поставке прикупљене овим поступком могу се користити за утицај на врсте маркетиншких порука које добијате на веб локацијама са којима радимо. Док користимо СхареТхис услуге, у њихово име можемо ставити колачиће и пикселе оглашавача и издавача трећих страна у вези са информацијама о употреби..

Поред тога, СхареТхис услови коришћења услуге примећују да компанија може да измени услове у било ком тренутку без обавештавања корисника. Одговорност је корисника да их редовно прегледавају.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 61

Adblock
detector