Upozorenje: tisuće web lokacija mogu nesvjesno izložiti korisnike reklamnom programu nakon popularnog ažuriranja dodataka WordPress

jednostavni-Dijeli tipke-stranica
Ažuriranje za popularni dodatak Simple Share Buttons za WordPress omogućuje im korištenje gumba na društvenim mrežama za anonimno praćenje korisnika i posluživanje ciljanih oglasa na web lokacijama trećih strana. Ažuriranje dolazi nakon što je proizvođač alata za društvene mreže ShareThis kupio tvrtku koja taj dodatak izrađuje u lipnju. Kao rezultat toga, jednostavni gumbi dijeljenja sada potpadaju pod ShareThisinu politiku privatnosti.

ShareThis je jasan u svojoj politici privatnosti o načinu na koji prikuplja i koristi informacije. Iako tvrtke u praksi prikupljanja podataka ostavljaju puno željenog, nikoga ne zavodi.

Veća briga je način na koji Simple Share Buttons zahtijeva od korisnika da prihvate nove odredbe i uvjete. Poruka se vidljivo pojavljuje na vrhu stranice uređivača WordPressa, obećavajući "sjajne nove značajke". Poruka uključuje veze na ShareThis-ovu politiku privatnosti i uvjete korištenja, ali ne postoji mogućnost da ih odbijete. Čak i bez mogućnosti zatvaranja poruke, ona nastavlja gnjaviti korisnike sve dok se oni uopće ne slažu ili ne uklone dodatak.

jednostavno-udio-tipke novi-privatnost-politika

Bez obzira bila to namjera ShareThis-a ili ne, priroda ažuriranja prisiljava korisnike na donošenje odluke koja žrtvuje privatnost čitatelja. S preko 100 000 aktivnih instalacija prema WordPress.org, popularni dodatak koriste svi, od povremenih blogera i malih poduzeća do velikih izdavača. Čak i ako samo djelić tih korisnika slijepo pritisne gumb za prihvaćanje kako bi poruka nestala, to bi dovelo do tisuća web stranica koje posjetitelje izlažu reklamnom softveru i drugim prijetnjama.

U niti na forumu WordPress.org, tvrtka je odgovorila rekavši da će poruka usluge biti moguće zatvoriti u sljedećem ažuriranju.

„Verzija 6.2 donosi nove značajke, uključujući analitiku iz Facebooka i ShareThis-a. Da bi se omogućila analitika, podaci pregledavanja koji se ne mogu osobno prepoznati pohranjuju se i objedinjuju, a također se upotrebljavaju za ciljanje oglasa koji se temelje na interesu drugdje. To je slično ostalim popularnim analitičkim uslugama i nije špijunski softver, a za detalje pročitajte politiku privatnosti za više detalja na simplesharebuttons.com/privacy. Budući da se ažurirate iz prethodne verzije, ove se značajke aktiviraju samo ako kliknete da prihvatite uvjete. "

Obećanje je bilo dano prije dva mjeseca kada je nova pravila stupila na snagu, ali poruka usluge još uvijek se ne može zatvoriti bez dogovora ili uklanjanja dodatka. ShareThis visoki direktor Nigel Tunnacliffe dao je sljedeću izjavu za Comparitech:

Uvijek cijenimo povratne informacije od naših korisnika i razumijemo neugodnosti koje je ovo ažuriranje prouzročilo. Važno nam je da osiguravamo da se nova pravila o privatnosti primjenjuju samo na one koji su je prihvatili. Sljedeće ažuriranje, koje će biti dostupno uskoro, omogućit će korisnicima dodataka da zatvore obavijest bez prihvaćanja uvjeta. Obavestit ću vas izravno kada to ažuriranje bude dostupno.

Čini se da stara web stranica Simple Share Buttons ne uključuje politiku privatnosti, već samo uvjete korištenja.

Ponovno postavljanje unazad i uklanjanje poruke

jednostavni-Dijeli tipke-settings

Još jedna nit na forumu na WordPress.org upućuje korisnike kako unaprijediti dodatak. Uz to korisnici mogu instalirati zasebni dodatak za blokiranje specifičnih ažuriranja dodataka, što se može koristiti za sprečavanje poruke o nagovanju.

Ovdje se može naći i starija verzija 6.15. Jednostavno uklonite stari dodatak i instalirajte ovaj. Kad to učinite, instalirajte taj dodatak i provjerite gumbe Jednostavno dijeljenje i sve ostale dodatke za koje želite blokirati ažuriranja.

Dodana su dopuštenja

Koje se informacije prikupljaju ažurirani dodatak ako kliknete na gumb za nadogradnju? ShareThis politika privatnosti navodi sljedeće:

Možemo dijeliti ne-skupne, osobne informacije o korištenju, uključujući segmente publike, s oglašivačima i izdavačima trećih strana da nam pomognu u pružanju relevantnog ciljanog oglašavanja u skladu s interesima korisnika. Na primjer, ove tvrtke mogu upotrebljavati takve podatke (npr., Informacije o stream streamu, vrsta preglednika, vrijeme i datum, predmet oglašavanja koji su kliknuti ili prelistani) kako bi pružili oglase o robi i uslugama koji bi vas mogli zanimati. Vaše postavke prikupljene ovim postupkom mogu se koristiti kako bi se utjecalo na vrste marketinških poruka koje primate na web lokacijama s kojima radimo. Tijekom korištenja usluga ShareThis Services, u njihovo ime možemo staviti kolačiće i piksele oglašavača i izdavača u vezi s podacima o korištenju..

Uz to, ShareThis uvjeti pružanja usluge primjećuju da tvrtka može izmijeniti uvjete u bilo kojem trenutku bez obavještavanja korisnika. Odgovornost je korisnika da ih redovito pregledavaju.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 16 =

Adblock
detector