Zelena VPN se isključuje, isprobajte ove alternative

najava zatvaranja greenvpnKineska VPN usluga, sa sjedištem u Kini, uglavnom zaposlena od domaćih kineskih korisnika kako bi zaobišla Veliki vatrozid, isključena je. Pružatelj usluge bio je popularan među kineskim netizenima, ali nije ispunio vladine propise i naređeno je da zatvori trgovinu 1. srpnja, navodi se u izjavi tvrtke.

Isključivanje dolazi nakon regulatorne obavijesti koju su kineske vlasti objavile početkom ove godine. Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije u siječnju je objavilo da će razbiti VPN i ostale internetske i kablovske usluge koje djeluju bez odobrenja vlade u kampanji koja će trajati do travnja 2018. Zeleni VPN korišten je za pristup internetskim sadržajima i uslugama koje su kineske napredne napred blokirale internetski cenzurni sustav, poznat kao Veliki vatrozid, koji između ostalog blokira strane web stranice, aplikacije, društvene medije i vijesti.

Najava u siječnju zbunjivala je mnoge korisnike VPN-a u Kini jer su mnogi smatrali da bi bilo nelegalno korištenje VPN-a u velikoj zemlji. To je, međutim, rezultat medijskog senzacionalizma i lošeg izvještavanja. Korištenje VPN-a u Kini nije ilegalno i korisnici u Kini mogu se jednostavno prebaciti na drugu uslugu. Zelena VPN zatvara se vjerovatno jer je sa sjedištem u Kini, dok je većina ostalih ugrađena i domaćin poslužitelja izvan zemlje.

Većina uglednih VPN tvrtki ne posluje na kineskom tlu. Korisnici se mogu jednostavno povezati iz Kine kako bi pristupili svojim poslužiteljima koji se nalaze u drugim zemljama. Kineski propisi se na njih ne primjenjuju.

Evo nekoliko VPN-a koje preporučujemo da sada možete koristiti u Kini da biste zaobišli Veliki vatrozid:

  • ExpressVPN (49% popusta na plan od 12 mjeseci)
  • NordVPN
  • StrongVPN
  • VyprVPN

Više informacija o svim tim možete pronaći na našem popisu najboljih VPN-ova za Kinu, koji uključuje i neke VPN-ove koje ne biste trebali koristiti u Kini i ostale korisne informacije.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 93

Adblock
detector