Зелена ВПН се искључује, испробајте ове алтернативе

најава затварања греенвпн-аГреен ВПН, кинеска ВПН услуга, углавном запослена од домаћих кинеских корисника како би заобишла Греат Фиревалл, је угашена. Пружалац услуге био је популаран међу кинеским нетизенима, али није испунио владине прописе и наређено је да затвори продавницу 1. јула, наводи се у саопштењу компаније.

До гашења долази након регулаторног обавештења које су кинеске власти раније ове године издале. Министарство индустрије и информационе технологије у јануару је најавило да ће разбити ВПН и остале интернетске и кабловске услуге које раде без одобрења владе у кампањи која ће трајати до априла 2018. Зелени ВПН коришћен је за приступ мрежном садржају и услугама које су кинеске напредне напред блокирале интернет цензурски систем, познат као Велики заштитни зид, који између осталог блокира стране веб странице, апликације, друштвене медије и вести.

Најава у јануару је престрашила многе ВПН кориснике у Кини, јер су многи схватили да значи да би било нелегално користити ВПН у великој земљи. То је, међутим, резултат медијског сензационализма и лошег извештавања. Коришћење ВПН-а у Кини није противзаконито и корисници у Кини могу једноставно прећи на другу услугу. Зелени ВПН затворен је вероватно зато што је био смештен у Кини, док је већина других инкорпорираних и домаћих сервера изван земље.

Већина угледних ВПН компанија не послују на кинеском тлу. Корисници се могу једноставно повезати из Кине како би приступили својим серверима који се налазе у другим земљама. Кинески прописи се, дакле, на њих не односе.

Ево неколико ВПН-а које препоручујемо да тренутно користите у Кини да бисте заобишли Велики заштитни зид:

  • ЕкпрессВПН (попуст од 49% на план од 12 месеци)
  • НордВПН
  • СтронгВПН
  • ВипрВПН

Више информација о свим тим можете пронаћи на нашој листи најбољих ВПН-ова за Кину, која такође укључује неке ВПН-ове које не бисте смели да користите у Кини и друге корисне информације.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Adblock
detector