A BulletVPN áttekintése 2020-ban

A BulletVPN egy észt székhelyű vállalat, amely egy viszonylag kicsi kiszolgálói hálózaton keresztül kínál VPN-szolgáltatásokat. A legfontosabb értékesítési funkciók a sebesség és a biztonság, amelyek valóban prioritások sok VPN-felhasználó számára. Kevésbé összpontosít olyan dolgokra, mint a streaming, de továbbra is lehetőséget kínál egyes webhelyek - például az US Netflix - feloldására a felhasználók számára.

Vagyis a BulletVPN képes-e megfelelni az ígéreteinek, és képes-e versenyezni az ExpressVPN kedvelőivel? Tegyük át mindazt, amit tudnia kell erről a VPN-szolgáltatóról és annak összehasonlításáról másokkal!

Jellemzők és árképzés

A BulletVPN egy ügyes csomagot kínál különböző áron, attól függően, hogy mennyi ideig iratkozik fel. Jelenleg 25% kedvezményt kínál minden tervre. Mindegyik, még az egy hónapos ajánlat is, nagyon tisztességes 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Rengeteg lehetősége van a fizetéshez, beleértve a PayPal, a hitelkártya, a Bitcoin, az e-pénztárca, a banki átutalás, az előre fizetett kártya és még sok más lehetőséget..

A BulletVPN diszkont árazás.

Ha egy hónapra feliratkozik, akkor az aktuális ajánlat mellett 8,24 USD-t (6,07 GBP) kell fizetnie. Nagyon nagy kedvezményt kap a hat hónapos opció megvásárlásáért, amelynek ára 6,87 USD (5,06 GBP), bár ez természetesen nem olyan meredek visszaesés, mint amit más szolgáltatóknál látunk. Végül egyéves időtartamra történő feliratkozás havonta 5,63 USD-t (4,15 GBP) fizet. Ezek az árak körülbelül átlagosak a versenytársakhoz viszonyítva. Bár az egy hónapos futamidő inkább az alacsonyabb kategóriába esik, és az egyéves futamidő kissé meghaladja az átlagot.

Tipp: Ne felejtse el jegyezni a kedvezménykódot, mivel csak akkor jelenik meg, amikor először látogatja meg az árazási oldalt. Ellenkező esetben a teljes árat fizeti:

BulletVPN árképzés kedvezmény nélkül.

A szolgáltatások szempontjából 47 szerverhez férhet hozzá, amelyek 29 országot fednek le. Korlátlan sávszélességet és adatot, valamint tisztességes sebességet kap (lásd az alábbi teszteket), összehasonlítva más szolgáltatókkal. Az egyik hátránya, hogy a BulletVPN-t csak három eszközön lehet egyszerre használni. Mivel más szolgáltatók öt, hat vagy akár korlátlan eszközt kínálnak, ez egyesek számára üzletkötő lehet.

Az alkalmazások elérhetőek a Windows, MacOS, Android és iOS rendszerekhez. Beállítható Linuxra és különféle eszközökre való együttműködésre. A telepítés egyszerű, de a BulletVPN távoli támogatást is kínál, ha erre van szüksége. Lehetősége van arra, hogy csatlakozzon néhány különféle protokollon keresztül, például OpenVPN, PPTP és L2TP Windows és IKEv1 és IKEv2 iOS esetén.

Ezen túlmenően, bár ezek nem VPN-kompatibilisek, virtuális útválasztó beállításával az Apple TV, Roku, Smart TV, PS3, PS4, Xbox One és Xbox 360 eszközökkel csatlakozhat. Ezen eszközöknél a másik lehetőség a blokkolás feloldása a BulletVPN által biztosított intelligens DNS-kiszolgálókkal. Ez azonban egy olyan DNS-proxy, amely csak a DNS-forgalmat (webhely-kérelmek) alagútja, és nem nyújtja a VPN által biztosított adatvédelmet és biztonságot. Ezért egyáltalán nem érdemes megvenni a szolgáltatást, ha csak ezt fogja használni.

Adatvédelem és biztonság szempontjából a BulletVPN erős titkosítással büszkélkedhet. A beépített kikapcsoló és a DNS-szivárgás-védelem azonban nem létezik.

Ha a torrentre gondol, néhány szerver elérhető a P2P-hez. Mivel azonban a gyilkos kapcsoló hiányzik, érdemes máshol keresni.

Beállítás és interfész

Számos VPN gyorsan és egyszerűen beállítható, de ez különösen könnyű volt, így ideális lett a kezdők számára. A tiszta, professzionális webhely felkeresésekor azonnal elmondhatja, hogy a dolgok egyszerűen kezelhetők. Ha segítségre van szüksége, távoli támogatást kérhet, bár ez valószínűleg nem fog azonnal megtörténni, mivel nincs élő csevegés.

E felülvizsgálat céljából teszteltük a Windows klienst és az iOS alkalmazást.

Desktop

Miután telepítette és futtatta az asztali alkalmazást, a rendszer felkéri a hitelesítő adatok megadására. Ezután az alkalmazás fut a tálcáról az egyszerű hozzáférés érdekében. A főképernyőn megtalálhatók az összes fontos dolgok Csatlakozás gombra, és azt is megmondja, melyik szerverhez csatlakozik.

A BulletVPN csatlakoztatási képernyő.

Újra meg kell nyomnia a gombot a leválasztáshoz, bár ez nem jelzi ezt. Néhány másodpercre elkérdezheti, vajon történik-e valami. Ez egy kis mikrointegrációs felhasználói élmény kérdése, de elkerülhető. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kiszolgálók cseréje előtt meg kell szakítani. Ellenkező esetben csúnya hibaüzenet jelenik meg.

A BulletVPN Helyek képernyője.

Az Helyszínek képernyő egyszerűen megmutatja a szerver lehetőségeit, és a bal oldali gombra, vagy a szerver hely gombra a Csatlakozás gomb. Használhatja a keresési ikont, vagy ha vannak bizonyos kiszolgálók, amelyeket gyakran használ, akkor kattintson a csillagokra mindegyik jobb oldalán. Ezután könnyen elérhetők a Érdekes lap.

A BulletVPN beállítások képernyő.

Ezután megkapja a fiókja adatait, alább pedig a Beállítások fület. Szokottunk még sok más lehetőséget látni a beállításoknál, de a BulletVPN-nek csak kettő van. Megváltoztathatja a protokollt vagy megváltoztathatja a portot, a titkosítási igényektől függően. Noha a VPN rendkívül egyszerű beállítása és működtetése miatt egyesek még többet kereshetnek, kétségtelenül ideális kezdő felhasználók számára.

Mobil

Miután letöltötte az alkalmazást, csak engedélyeznie kell annak futtatását és a jelszó megadását, és minden készen áll. Ennek az ügyfélnek az elrendezése nagyjából megegyezik az asztali verzióval. A főképernyő hasonló a Csatlakozás gomb és a szerver helyét.

A BulletVPN mobilalkalmazás.

A másik fontos képernyő a Beállítások képernyő, ahol van néhány lehetőség. Dönthet úgy, hogy indításkor csatlakozik, ami praktikus szolgáltatás. Itt módosíthatja a protokollt is - választhat az IKEv1 és az IKEv2 között iOS esetén.

Végül ott van a Keresés fül, amely megmutatja a kiszolgáló különféle helyeit. Eltekintve a Érdekes szolgáltatás segítségével egy meghatározott kiszolgálóhelyet is kereshet.

Szerverek és teljesítmény

A BulletVPN elég kis kiszolgálói hálózattal rendelkezik, mindössze 47 szerverrel, 29 országból. Sokan közülük az Egyesült Államokban találhatók, tehát ha ez az Egyesült Államok földrajzi blokkolása, amelyet később érzel, szerencséd van. Mint korábban említettük, az asztali kliens lehetővé teszi egyes szerverek kedvencként történő mentését a gyors és egyszerű hozzáférés érdekében.

Bár a szerverhálózat sok nagyobb VPN-hez képest kicsi, a teljes szolgáltatás megbízható volt. Online játékokat játszottunk, miközben csatlakoztunk különféle amerikai és brit szerverekhez, és nem volt probléma. Ugyanazokat a kiszolgálókat pufferelés nélkül továbbítottuk az 1080p-ot is. Ezenkívül a kiszolgálókkal való kapcsolat és a kiszolgálók közötti leválasztás soha nem tartott néhány másodpercet.

A csatlakozási problémát a sebesség-tesztek során tapasztaltuk. Egy ponton megszakadt a kapcsolat, és úgy tűnt, hogy az alkalmazás eltűnik. Ezután újra kellett indulnunk, be kellett írnunk a bejelentkezési adatokat és újra kellett csatlakoznunk. De akkoriban nem volt arra utaló jel, hogy mi nem lennénk védett. A kill kapcsoló jó kiegészítés lenne (bővebben az alábbiakban).

A sebesség-tesztek elvégzésekor megpróbálunk a lehető leg empirikusabbnak lenni. Mint ilyen, minden teszthez ugyanazt a fájlt (~ 100 MB méretű) töltöttük le egy Oregon-i szerverről. A teszteket a kanadai Torontóban végezték el, három minta VPN szerver használatával az USA nyugati részén (Portland), az USA keleti részén (New York) és az Egyesült Királyságban (London). A teszteket a nap folyamán három különböző alkalommal megismételtük. Az alábbi dobozokon a vastag fekete vonal jelzi a letöltési idő mediánját, a vörös gyémánt pedig az átlagot. Az alacsonyabb jobb.

A BulletVPN átvizsgálja a sebesség-teszt eredményeit.

Mint az eredményekből kiderül, a BulletVPN rendben volt, ha tesztekre jutott. Nem volt a legjobb teljesítmény, amit láttunk, de nem volt a legrosszabb sem. Amikor egy olyan szervert használunk, amely földrajzilag közel van ahhoz, amelyen a tesztfájl található, a sebesség körülbelül kétszeres-háromszorosa volt a vezérlő sebességének. Aztán, amint az várható volt, sokkal lassabban lesznek, ahogy távolabb kerülsz. Az eredmények eloszlása ​​csekély volt, tehát legalább nagyjából tudni fogja, mit várhat el, ha egy ideje használja..

Természetesen fontos rámutatni, hogy ezek a tesztek nem véglegesek, és csak az általuk látott teljesítmény általános indikátoraként szolgálhatnak. Az internet rejlő volatilitása a véletlenszerűség jelentős tényezőjét növeli, ezért ezeket a teszteket sós szemmel kell elvégezni. Ezeket 30Mbps-os kapcsolat használata közben futtatta, így valószínűleg hosszabb várakozási időket lát majd lassabb kapcsolat esetén, és talán kisebb vagy nagyobb eltéréseket.

A BulletVPN feloldja a Netflix blokkolását?

A Netflix elérését több szerver segítségével teszteltük az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában, beleértve az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot. Az egyik szerver, amelyet teszteltünk Portlandben, Oregon sikeresen feloldotta a Netflix feloldását. Tehát ha azt akarja, hogy feloldja az USA Netflix blokkolását, legalább néhányuknak működnie kell.

A Netflix hozzáférés a VPN szolgáltatók számára folyamatos probléma, és néhányuknak több sikere van, mint másoknak. Valójában ez sokkal nagyobb aggodalomra ad okot, például Keenow, különösen, ha ez az egyik legfontosabb értékesítési jellemzőjük. A BulletVPN valójában nem reklámozza a Netflix hozzáférését, de azt mondták nekünk, hogy legalább az USA Netflix hozzáférését kívánják biztosítani.

Lehet, hogy a felhasználók fel szeretnék engedni más streaming webhelyek feloldását is, például a Hulu, az Amazon Prime és a BBC iPlayer. Míg az Amazon Prime nem működik az összes kiszolgálón, páronként működött. Sikeresek vagyunk a BBC iPlayer-rel is, két brit szerverrel. A BulletVPN valóban azt mondta nekünk, hogy mindig legalább néhány szervert karbantart az egyes streaming szolgáltatásokkal.

A BulletVPN működik Kínában?

A BulletVPN képviselője kijelenti, hogy a szolgáltatás jelenleg Kínában működik. Ha megkerüli Kína nagy tűzfalát, akkor hozzáférést kell kapnia olyan webhelyekhez, mint a Facebook, a Google és a YouTube.

Biztonság és magánélet

A BulletVPN Észtországban található, ami jó dolog, mivel nem tartozik a nyugati adatmegőrzési törvények hatálya alá. Felhasználási feltételek és GYIK oldalak kijelenti, hogy nem tárolja a felhasználói tevékenységek naplóit, például a meglátogatott webhelyeket, a DNS-kereséseket és az e-maileket. A regisztrációhoz meg kell adnia a szokásos részleteket, például egy e-mail címet és a jelszót. Számos fizetési lehetőség létezik, beleértve a Bitcoin szolgáltatást is, amely ideális, ha egy extra szintű adatvédelmet szeretne.

Ami a biztonságot illeti, a BulletVPN 256 bites titkosítást használ, az SHA-512 pedig 4.096 bites RSA kulcsokkal együtt használható a hitelesítéshez. A 256 bites titkosítást gyakran „katonai szintűnek” nevezik, és valójában annyira jónak tekintik, amennyire csak kap. Mint már említettük, az Ön operációs rendszerétől függően több protokoll közül választhat. Az egyes ügyfelek között válthat a protokollok között Beállítások képernyő.

A BulletVPN nem állítja, hogy biztosítja a DNS szivárgás elleni védelmet, de ez az IPv6 szivárgás elleni védelemmel együtt általában egy VPN szolgáltatótól várható el. Saját DNS szervereket használ nyilvános helyett, ami jó dolog. Ugyanakkor az összes tesztelt szerver DNS-szivárgás jeleit mutatta.

Sok más szolgáltató alkalmazásai beépített kill kapcsolóval rendelkeznek, így az internetkapcsolatok csökken, amint a VPN-kapcsolat bármilyen okból elveszik. Ez a praktikus szolgáltatás biztonsági másolatként szolgál az információk védelme érdekében. Sajnos ez nem valami olyan, ami szerepel az adott szolgáltatónál.

Vevőszolgálat

Látogatás a Támogatás fül a weboldalon számos lehetőséget kínál. Hozzáférhet Telepítési útmutatók amelyek jól bemutatottak és könnyen követhetők. Önnek is van Hibaelhárítás és GYIK oldalakat, amelyek hasznosak, bár messze nem átfogóak.

Végül lehetősége van kapcsolatba lépni a támogatással. Sok felhasználó kétségtelenül értékelni fogja azt a tényt, hogy a támogatást angol, francia, német és dán nyelven kínálják. Megpróbáltuk elküldeni a támogatási kérelmet, és 22 órával később kaptuk meg a választ, ami kissé lassú, tekintve, hogy sürgősnek jelölték. Ugyanakkor az egyetlen kérelemben több kérdés is felmerült, tehát ennek bármi köze lehet a késéshez.

Ítélet

A BulletVPN rendkívül egyszerűen használható, és távoli beállítási szolgáltatást nyújt, ezáltal kiváló lehetőség a kezdők számára. Ezenkívül megbízható kapcsolatot kínál, és a kiválasztott szerverek képesek feloldni az olyan webhelyek blokkolását, mint például az USA Netflix, az Amazon Prime és a Hulu, tehát az adatfolyamot szeretnék használni. A BulletVPN rendben van a sebességgel, bár nem olyan gyors, mint mások, amelyeket teszteltünk, például a Hide.me.

Ezt a szolgáltatót egy kissé enyhítik az általunk megfigyelt biztonsági problémák, például a kill kapcsoló hiánya és a DNS szivárgás. Azok számára, akik több mint három eszközt akarnak egyszerre csatlakoztatni, másutt kell keresnie.

Látogasson el a BulletVPN oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8

Adblock
detector