A CactusVPN áttekintése 2020-ban

2011 óta a moldovai székhelyű CactusVPN hálózatát nagyon kicsiben tartja fenn. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sokat kínál a biztonságos és megbízható kapcsolat biztosítása szempontjából.


Kipróbáltuk a szolgáltatást, hogy megtudjuk, érdemes-e megfontolni egy átlagos felhasználó számára. Annak érdekében, hogy eldöntse, valóban megfelel-e Önnek, ebben az áttekintésben megismerheti az árazást, a teljesítményt, a biztonságot, az adatvédelmet, az ügyfélszolgálatot és egyebet.

Az alapok

A kiszolgáló kiválasztása, amellyel hozzáférhet, attól függ, hogy melyik CactusVPN-tervhez megy, de a teljes VPN-tervhez 14 országban 23 kiszolgáló van. Egyszerre akár öt eszközt csatlakoztathat, iOS és Android esetén elérhető mobilalkalmazásokkal, Windows és MacOS esetén pedig asztali kliensekkel. Vannak olyan alkalmazások is az Amazon Fire TV és az Android TV számára.

CactusVPN nem ír elő adatkorlátozásokat és engedélyezi a P2P-t nyolc szerverén, tehát a szolgáltatás alkalmas az égetőknek. Szilárd adatvédelmi politikával és erős biztonsági funkciókkal, beleértve a 256 bites AES titkosítást, a tökéletes előremeneti titkot, a kill kapcsolót és a DNS szivárgás elleni védelmet..

Jellemzők és árképzés

A CactusVPN néhány különféle tervet kínál, és az Ön igényeitől függően havonta néhány dollárt takaríthat meg magának. Ha csak az Egyesült Államok VPN-kiszolgálóira van szüksége, akkor valószínűleg az Egyesült Államok VPN-terveire van szüksége. Havonta 4,99 dollárért egyszerűen hozzáférhet négy, az Egyesült Államokban található VPN szerverhez.

Ez akkor lehet megfelelő, ha az Egyesült Államokban helyezkedik el, és csak biztonságot szeretne kapni, vagy ha az Egyesült Államokon kívül tartózkodik, és földrajzilag korlátozott webhelyekre szeretne hozzáférni. A kiszolgálóbeállítások egyike sem engedélyezi a P2P használatát. Egy hasonló csomag, azonos áron, az Egyesült Államok helyett négy brit szerverhez fér hozzá.

Olvasó kedvezmény: A Comparitech olvasói 14% -ot kapnak egy három hónapos, 35% -ot az éves tervből.

CactusVPN áttekintő árazás.

A következő terv, amelyet teszteltünk, a VPN + intelligens DNS. Ez hozzáférést biztosít minden szerverhez (bár csak 23 ilyen van), köztük néhány, amely lehetővé teszi a P2P használatát. Használhatja a Smart DNS proxy-t is, amely segíthet a földrajzilag korlátozott tartalom feloldásában, miközben fenntartja a szokásos internetes sebességet, de nem segít az adatvédelemben vagy a biztonságban. Ez a csomag havi 6,99 dollárba kerül. A végső terv valójában egyáltalán nem tartalmaz VPN-t, és önmagában csupán az intelligens DNS, az ár havonta 4,99 USD.

Kedvezményeket kapnak azok a felhasználók, akik hosszabb távra iratkoznak fel. 14% -ot kaphat egy három hónapos tervből és 35% kedvezmény egy éves futamidőre, így a VPN csomag költségei 17,99 dollárra (havonta körülbelül 6 dollár) és 54,99 dollárra (körülbelül havi 4,58 dollár) kerülnek. Ha például második csomagot szeretne vásárolni, ha ötnél több eszközt kell lefednie, vagy előfizetést szeretne adni valakinek, akkor 50% -kal kaphatja meg a szokásos árat.

A CactusVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciát hirdet, de csak akkor, ha a szoftver nem működik, például nem tud csatlakozni VPN-kiszolgálókhoz vagy az intelligens DNS-szolgáltatásokhoz. Tehát ezt nem lehet igazán használni „vásárlás előtti vásárlás” taktikának. Van azonban egy 24 órás ingyenes próbaverzió elérhető amelyre nem kell átadnia semmilyen fizetési információt. Minden szerverhez hozzáférést fog elérni, és nincs sávszélesség-korlátozás.

A fizetés főbb hitelkártyák, PayPal, bitcoin (és más kriptovaluták), Qiwi, Webmoney, Alipay és néhány egyéb módszer használatával történhet. A Bitcoin és az altcoin elfogadása mindig örvendetes hír azoknak, akik extra adatvédelmi réteget keresnek.

Szerverek és teljesítmény

Mint már említettük, a CactusVPN hálózatot, amely mindössze 23 szervert foglal magában 14 országban. Ez nagyon kicsi, különösen, ha összehasonlítunk egy olyan szolgáltatóval, mint a NordVPN, több mint 5000 szerverrel, vagy az ExpressVPN, amely 94 országot foglal magában.

A legtöbb szerver (14) Európában található, néhányuk Észak-Amerikában és néhány az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Az összes kiszolgáló fizikai, és inkább bérelt, nem pedig a szolgáltató tulajdonában van, ami az iparágban a leggyakoribb beállítás. Amikor csatlakozik egy szerverhez, akkor az is lesz megosztott statikus IP-címet kapott. Az IP-cím más felhasználókkal történő megosztása újabb védettséget eredményez, mivel ez még nehezebbé teszi az egyes tevékenységek visszakeresését.

Ha gyors kapcsolatra van szüksége, akkor a kiszolgálók listáját a sebesség szerint rendezheti az összes alkalmazásban. Ha aggódik az egyes kiszolgálók terhelése miatt, ez az információ elérhető az ügyfélterület kiszolgálói listáján, amikor bejelentkezik a CactusVPN-fiókba.

A CactusVPN ellenőrző szerver betöltése.

Számos szervert teszteltünk annak ellenőrzésére, hogy a kapcsolat hogyan működik a mindennapi feladatok elvégzésekor, például streaming, böngészés és online játékok lejátszása közben. Valamennyi kiszolgálón képes volt HD videó lejátszására pufferelés nélkül, valamint online játékokat játszhatunk észrevehető problémák nélkül. A szerverváltás gyors és fájdalommentes volt, a kapcsolat megbízható és nem esett le. Az általános böngészés nem okozott problémát, és a csatlakozási sebesség nem tűnt úgy, hogy csökken.

CactusVPN sebesség-teszt teljesítmény

Még egy olyan feladat, amellyel teszteltük a kiszolgálókat, a letöltés, így mérjük fel a szerver sebességét. Olyan teszteket futtatunk, amelyek a lehető leg empirikusabbak, és a nap három különböző időpontjában megismételhetők. Letöltünk egy tesztfájlt (165 MB méretű), miközben csatlakozik az egyes kiszolgálókhoz, és megismételjük a tesztet VPN nélkül ellenőrzésként. A teszteket Torontóból indítják, és ugyanazokat teszik más VPN szolgáltatókra is, így összehasonlításokat készíthetünk.

Az eredményeket az alábbiakban mutatjuk be. A medián sebesség a sötétkék doboz felső sora. Az alacsonyabb jobb. A doboz mérete jó indikátor lehet arra, hogy a sebesség állandó legyen. A kicsi azt jelenti, hogy következetesebb. Az egyes pontok fölé húzva megjelenik egy felugró ablak, amely további információkat jelenít meg az adott eredményről.

A CactusVPN áttekintése 2020-ban

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objektum') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Itt látható, hogy a CactusVPN nagyon jól működött, főleg, amikor egy földrajzilag közeli szerverhez kapcsolódtunk az Egyesült Államok keleti részén. Ezen eredmények némelyike ​​csak kissé lassabb volt, mint a kontroll sebesség. Amikor az Egyesült Államok nyugati részén és az Egyesült Királyságban földrajzilag távoli szerverekhez kapcsolódtak, a várakozások szerint erőteljesebb lelassulások voltak, ám mégsem kell aggódniuk a.

A doboz mérete (az eredmények eloszlását ábrázolja) meglehetősen kicsi, ami jó jel annak, hogy ha egy ideje használta a szolgáltatást, akkor tudni fogja, mit várhat el a sebesség szempontjából.

Vegye figyelembe, hogy ezek az eredmények csak szolgál hozzávetőleges mutatóként arról, amit valóban megtapasztalhat a szolgáltatás használatakor. Az internet volatilitása növeli a véletlenszerűségi tényezőt, tehát a teszteket egy szemnyi sóval kell elvégezni. A 60Mbps-os kapcsolat használata közben futtak, így hosszabb várakozási időket láthat lassabb kapcsolat esetén, és esetleg kisebb vagy nagyobb eltéréseket.

A CactusVPN feloldja a Netflix és más népszerű streaming webhelyek feloldását?

Igen, a CactusVPN együtt működik a Netflix-szel és feloldhat más népszerű streaming webhelyeket. Mivel az US Netflix a legnépszerűbb könyvtár, ezt általában először teszteljük. A CactusVPN valóban feloldotta a Netflix USA-t a Manassas szerverével.

Úgy tűnik, hogy erre összpontosít a vállalat, mert minden más ország, amelyet megpróbáltunk, nem működik együtt a Netflix-szel. Noha ez nem ritka, csalódást okozna az Egyesült Királyság VPN-csomagjának, amely csak az Egyesült Királyság szervereivel érkezik, ha a Netflix hozzáférés valami, amit kerestek. Ennek ellenére az Egyesült Királyság szerverei együttműködnek a BBC iPlayer-rel, amelyet hírhedten nehéz nehéz feloldni. A CactusVPN amerikai szerver feloldotta számunkra az Amazon Prime Video feloldását, de nem működött együtt a Hulu-val.

A CactusVPN működik Kínában?

Igen, a CactusVPN-nek Kínában kell működnie, de előfordulhat, hogy hiányzik. Még a legmagasabb szintű VPN-szolgáltatók is nehéz időben szolgálják az ügyfelek kiszolgálását az országban, a nagy tűzfalat kibővítették, hogy maguk blokkolják a VPN-webhelyeket. Noha a VPN nem Kínában illegális, ezek használata szigorúan korlátozott, és nehéz lehet akár a kívánt szoftver letöltése és telepítése is..

Ráadásul a tűzfalat a VPN-forgalom észlelésére és blokkolására tervezték, így a szolgáltatóknak fejlett álcázási (obfuzációs) technológiákat kell használniuk az elrejtéshez. A CactusVPN állítása szerint VPN-szolgáltatásuk Kínában működik egyes felhasználók számára a SoftEther protokollal. Ez a protokoll azonban nincs beépítve az alkalmazásba, így a SoftEther klienst külön kell telepítenie. A CactusVPN ehhez oktatóanyagokat kínál, de mivel oly sok VPN-webhelyet blokkolnak Kínában, körültekintő lenne letölteni az alkalmazásokat és minden vonatkozó útmutatást, mielőtt az országba utazna..

Biztonság és magánélet

A CactusVPN székhelye Moldovában található, amely nem tartozik az öt szem vagy a tizennégy szem országhoz. Ez jó dolog, mivel a moldovai állampolgárokat más tagállamok nem gyakorolják tömeges kormányzati felügyelet alatt.

Annak ellenére, hogy kicsi szolgáltató, a CactusVPN nagy hangsúlyt fektet a biztonságos kapcsolat biztosítására a felhasználók számára, és ugyanolyan magasra értékeli ügyfelei magánéletét, mint sok rangsorolt, nagyobb versenytársa..

Fakitermelés

A CactusVPN naplózási politikája kimondja: „Nem tárolunk olyan IP-címeket, forgalmi naplókat, csatlakozási időbélyegeket, használt sávszélességet vagy munkamenet-időtartamot, amelyek egyetlen személy számára nyomon követhetők.” Ez azt jelenti, hogy az összesített naplók megtarthatók, de mivel semmi sem kapcsolódik egy egyedi felhasználóhoz, itt nem lehet aggódni.

A CactusVPN áttekinti a naplózási irányelveket.

Ha valaha a szolgáltatót felkérik az információ átadására, például egy kormányhivatalnak, akkor nincs kapcsolat a felhasználó azonosítása és a csatlakozási előzmények között.

Titkosítás

Mint már említettük, a CactusVPN nem csúfolja a biztonságot. Használ „katonai minőségű” 256 bites AES titkosítást, SHA256 hitelesítéssel, 2048 bites DHE-RSA kulcscserével és tökéletes előremeneti titoktartással..

Számos protokoll opciót kínál a felhasználók számára, hogy megfeleljen az Ön igényeinek: OpenVPN, L2TP / IPSec, IKEv2, SSTP és PPTP. Javasoljuk az OpenVPN vagy az IKEv2 használatát, de ez utóbbi általában gyorsabb a csatlakozásnál és jobb a mobil. A PPTP a biztonsági rések miatt nagyjából felesleges, ám az L2TP / IPSec és az SSTP használják ezeket. Vannak útmutatók manuálisan is a CactusVPN beállítása a SoftEther protokollal; ez jól ismert Kínában, és valójában ez a protokoll, amelyet az ügyfélszolgálat ajánlott Kínában.

Szivárgás elleni védelem

A CactusVPN alkalmazások mindegyike DNS-szivárgás elleni védelemmel rendelkezik. Alapértelmezés szerint le van tiltva, de bekapcsolható a Beállítások képernyő. Magán DNS szervereket használ, így nem kell aggódnia a Google vagy más harmadik felek miatt, akik látják a DNS kéréseit.

A szolgáltatás nem nyújt védelmet az IPv6 vagy a WebRTC szivárgások ellen, ehelyett azt ajánlja, hogy a felhasználók teljes mértékben kapcsolják ki az IPv6-t és a WebRTC-t.

Ugyanakkor felajánlja a felhasználók számára a kapcsolót az asztali alkalmazásokban, amely megszakítja az internet-kapcsolatot, ha a VPN-kapcsolat valamilyen okból megszakad. Ez alapértelmezés szerint le van tiltva, de engedélyezheti a Beállítások az alkalmazás képernyőjén. Egyszerűen keresse meg Állítsa le az internetes forgalmat, ha a VPN megszűnik és kapcsolja be.

A fő kikapcsolás mellett van egy alkalmazás-specifikus kikapcsolás kapcsoló is, az „App Killer”, amely lehetővé teszi bizonyos alkalmazások kiválasztását, amelyeket bezárni kell, ha a VPN-kapcsolat megszakad. Alkalmazások hozzáadásához be kell lépnie a App Killer képernyőn, hogy hozzáadja azokat az alkalmazásokat, amelyeket érinteni kíván. Ezt akkor használják, ha a letiltás kapcsoló le van tiltva, és ez egy praktikus szolgáltatás, ha csak bizonyos alkalmazásokat szeretne megvédeni, például torrent.

Beállítások és interfész

A CactusVPN alkalmazásai nagyon egyszerűen beállíthatók és intuitív módon használhatók. Csak töltse le az eszközéhez a megfelelő alkalmazást, és jelentkezzen be a megadott hitelesítő adatokkal. Vegye figyelembe, hogy külön bejelentkezési adatokat kap azokról a VPN-alkalmazásokról, amelyek nem azonosak a webhely kliensterületén használt felhasználónévvel és jelszóval..

E felülvizsgálat céljából kipróbáltuk a Windows és az iOS alkalmazásokat.

Desktop

Miután bejelentkezett az asztali alkalmazásba, a főképernyő jelzi, hogy nem vagy védett, és megjelenít egy kiszolgálót, amelyhez csatlakozhat. A kiszolgálóhoz való csatlakozáshoz egyszerűen nyomja meg a gombot Csatlakozás gomb. Másik szerver kiválasztásához ugorjon a legördülő listára. Nincs sok csengő és síp, például egy keresési funkció vagy a lista városonkénti megtekintésének lehetősége, de ez egy ilyen kicsi kiszolgáló-listán van értelme. A kiszolgálókat azonban gyorsaság szerint rendezheti, ami akkor hasznos, ha csak a leggyorsabb kapcsolatot kívánja.

CactusVPN asztali képernyők.

Miután csatlakozik egy szerverhez, kék színű üzenet jelenik meg szétkapcsol gombot a főképernyőn, és már nem férhet hozzá a kiszolgáló legördülő listájához.

Végül a Beállítások lapon, a tetején lehetősége van VPN-protokollok váltására. Vegye figyelembe, hogy ez és sok az alábbiak szerint szürkén jelenik meg, és elérhetetlen lesz, ha VPN-kiszolgálóra van csatlakoztatva..

Az alábbiakban számos alkalmazás indítási lehetősége van, majd a kill kapcsoló (Állítsa le az internetes forgalmat, ha a VPN megszűnik), A DNS szivárgás elleni védelem és a szerver rendezési lehetősége.

CcatusVPN asztali beállítások.

A jegyzet utolsó lapja a App Killer amelyet korábban tárgyaltunk. Amikor rákattint Add alkalmazás, kiválaszthatja a számítógépére telepített bármely olyan alkalmazást, amelyet meg akar ölni, ha a VPN-kapcsolat megszakad.

Mobil

A mobilalkalmazás főképernyője nagyon hasonló az asztali verzióhoz. Önnek egyszerűen meg kell adnia a kiszolgáló helyét és azt, hogy csatlakozik-e vagy sem. A legördülő menüre kattintva kiválaszthatja a szerver helyét, és ha szükséges, ezt a listát gyorsaság szerint rendezheti.

A CactusVPN mobilalkalmazás főképernyője és a beállítási lehetőségek.

A beállításokhoz a képernyő bal felső sarkában lévő menü (három sor) ikonra kattintással lehet hozzáférni. Az eredményül kapott képernyő lényegesen ritkább, mint az asztali alkalmazás beállításainak menüje, hiányzik a protokoll legördülő menüből, a kill kapcsolóból és a DNS szivárgás elleni védelemből.

Az alkalmazás nagyon alapvető, ami örömteli híreket jelent kezdőknek, de a haladó felhasználók esetleg további funkciókat keresnek.

Vevőszolgálat

Ha segítségre van szüksége a szolgáltatás beállítása vagy használata közben, a CactusVPN számos ügyfél-támogatási lehetőséget kínál, amelyek közül választhat. Az Támogatás A weboldal egyik oldalán található telepítési útmutatók, GYIK, lehetőség van jegy küldésére, valamint néhány általános információt a VPN-ekről.

A GYIK szakasz meglehetősen robusztus, bár lehet, hogy kapcsolatba kell lépnie a CactusVPN-rel a technikai kérdések megválaszolásához. Szerencsére az élő csevegés ügyfélszolgálati csapata készen áll a segítségre a nap 24 órájában. Tapasztalataink szerint a képviselők nagyon barátságosak és tájékozottak voltak a termékről. Az élő csevegés házon belüli, ahelyett, hogy kiszerveznék, ami nagy plusz a magánélettudatos felhasználók számára.

Néhány biztonsági kérdést kellett feltenni a műszaki támogatási csoportnak, amelyre jegyet benyújtottunk. Ezekre körülbelül öt órán belül válaszoltak, ami egyáltalán nem rossz, mivel az élő csevegés elérhető. A válasz: tömör és teljes választ adott minden kérdésre nyomon követés nélkül. Valójában nagyon ritka, ha ilyen gyors és tájékozott támogatást látunk egy kisebb szolgáltatótól, ezért kellemesen meglepettünk.

Ítélet

Összességében a CactusVPN szilárd szolgáltatást kínál. Gyors, megbízható kapcsolatot biztosít a felhasználókkal, és feloldhatja néhány népszerű streaming-platform, mint például az US Netflix, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer. Bizonyos szervereknél lehetővé teszi a P2P használatát, szilárd adatvédelmi politikával működik, nincs adatkorlátozás és alkalmazásspecifikus kill kapcsolót biztosít, amely ideális az özönlenek számára. Mindezt a könnyen használható alkalmazások, valamint a gyors és tájékozott ügyfélszolgálat támasztja alá.

A CactusVPN legnagyobb hátránya a versenytársakhoz képest, és azért nem lenne kényelmes, ha magasabb pontszámot adnánk, a kis szerverhálózat. A mindössze 14 országban levő kiszolgálókkal ez korlátozza a sok felhasználó számára a lehetőségeket, különösen a különféle országokból érkező kivándorlók számára, akik fel akarják oldani a tartalmak otthoni tartalmát. Az is az a tény, hogy nem biztosítja az IPv6 és a WebRTC szivárgás elleni védelmet, bár megoldást lehet találni, ha ez komoly aggodalomra ad okot..

Összességében javasoljuk ezt a szolgáltatást, de azt javasolnánk, hogy először ellenőrizze a kiszolgáló listáját a kívánt helyre.

Látogasson el a CactusVPN oldalra

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 70 =