A SaferVPN felülvizsgálata 2020-ban

A SaferVPN egy izraeli székhelyű szolgáltató, amely állítása szerint a piacon a "leggyorsabb és legegyszerűbb" VPN-szolgáltatás. Az összes kulcsfontosságú előnyt felkínálja a jó hírű, fizetett VPN-re: jobb adatvédelem, jobb biztonság és az internetes tartalom feloldásának képessége. De hogyan teljesít szemben a verseny litániájával? Célunk, hogy megtudjuk.

Egy havi alapszolgáltatás havi 8,99 dollárba kerül. Az egyéves előfizetés havi 5,99 dollárra csökkenti az árat, a kétéves terv pedig 3,49 dollárra havonta. Mindegyik promóciós engedményként szerepel, azonban nem tűnik úgy, hogy az engedmények valaha véget érnének.

Az alapterv lehetővé teszi legfeljebb két eszköz egyidejű csatlakoztatását. Ha ennél többet szeretne, akkor szüksége lesz egy prémium tervre, amely akár öt is engedélyezi. Az egyidejűleg csatlakoztatható eszközök maximális számán kívül, az alap- és a prémium csomagok között nincs különbség. A prémium terv egy hónapra 12,98 dollárba kerül. Az egyéves és a kétéves terv havi 9,99 és 5,42 dollárra csökkenti az árat.

Mivel néhány rivális öt vagy hat egyidejű csatlakozást tesz lehetővé hasonló árú alaptervükön, a prémium árpont nem a legjobb érték. Ha azonban csak egy ember szeretne pár eszközt csatlakoztatni, akkor az alapterv versenyképes az eszközök dolláronként.

A SaferVPN üzleti terveket is kínál, de ebben a felülvizsgálatban nem fogjuk értékelni őket.

A 24 órás ingyenes próbaverzió hitelkártya nélkül is elérhető. A próbaverziós felhasználók korlátozás nélkül teljes hozzáférést kapnak a szolgáltatáshoz. A regisztrációhoz e-mail címre lesz szüksége, de más személyes információra nincs szükség.

A SaferVPN hitelkártyákat, PayPal-ot, Bitcoin-t és számos harmadik féltől származó fizetési rendszert fogad el. Az előfizetés fizetése után az összes terv 14 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz.

Jellemzők

safervpn új ablakok
A SaferVPN alkalmazások elérhetőek Windows, MacOS, iOS és Android rendszerekhez. A felülvizsgálathoz a SaferVPN-t teszteltük Windows 10 és Android 6.0 rendszereken.

A SaferVPN korlátlan letöltést, feltöltést és annyi sávszélességet tesz lehetővé, amennyire kiszolgálói el tudják végezni. A torrent csak a holland szerveren engedélyezett. Noha a kalózkodás Hollandiában nem törvényes, az ország ismert, hogy enyhébb a P2P fájlmegosztókkal szemben.

Az Internet kill kapcsoló be van építve az asztali és a mobil alkalmazásokba is. Ennek a beállításnak a bekapcsolásával, ha a VPN-kapcsolat valamilyen okból váratlanul megszakad, az összes internetes forgalom megszakad, amíg a kapcsolat helyre nem áll..

Az alkalmazásokba beépített egyik legszokatlanabb szolgáltatás az automatikus wifi-biztonság. Ha ezt bekapcsolja, bármikor csatlakozik egy nem biztonságos wifi hálózathoz, a SaferVPN alkalmazás automatikusan felismeri, hogy a hálózat nem biztonságos, és csatlakozik a VPN-hez. Ez egy nagyon hasznos bónusz, különösen akkor, ha elfelejt vagy lusta a VPN alkalmazáson keresztül történő megnyitásról és csatlakozásról, amikor csatlakozik a wifi-hez egy Starbucks-on vagy a repülőtéren. Vegye figyelembe, hogy ahhoz, hogy ez működjön, az alkalmazásnak futnia kell az asztalon, legalább a tálcán.

A Chrome-kiterjesztés olyan felhasználók számára érhető el, akik csak egy gyors módszert akarnak feloldani egy webhely feloldásához böngészőjükben. Vegye figyelembe, hogy a böngészőbővítmények és a böngésző plug-inei a webböngészők korlátozása miatt nem képesek teljes funkcionalitású VPN-k. Ehelyett HTTPS-proxyt kap. Számos célból és célból ez ugyanazt fogja tenni, mint egy VPN, de csak a böngésző forgalmához. Ez nem védi például a zord forgalmat. Ez egy extra extra, de azt javasoljuk, hogy a natív alkalmazáson keresztül csatlakozzon a magánélet és a biztonság maximalizálása érdekében.

A SaferVPN feloldja a Netflix blokkolását?

Igen, egy böngészőben. Teszteinkben a SaferVPN feloldotta az USA Netflix-et, amely egy nagyon új és üdvözlendő kiegészítés a szolgáltatáshoz. A felhasználóknak csatlakozniuk kell az „USA streaming” szerverhez az USA Netflix megtekintéséhez. A támogatási munkatársak elmondták, hogy a Netflix felhasználók csatlakozhatnak Dániához, Romániához és Magyarországhoz is, de ragaszkodni fog ezeknek az országoknak a helyi Netflix katalógusaihoz..

Vegye figyelembe, hogy a DNS IP-kiszolgáló automatikus beszerzéséhez be kell állítania a számítógép IPv4-beállításait, mert a SaferVPN alkalmazás nem felülírja azokat (a Google DNS-be konfigurálva, a Netflix nem változtatja meg az országokat, miközben csatlakozik a VPN-hez). Ez az alapértelmezett beállítás Windows rendszeren.

Ha a Netflix alkalmazást használja, akkor szerencsétlen lesz. A SaferVPN nem tudta feloldani a Netflix blokkolását Androidon. Ennek oka az, hogy a Netflix alkalmazás felülbírálja az eszköz DNS-beállításait, és felfedheti a valódi tartózkodási helyét. A tisztesség kedvéért csak kettő vagy három VPN, amelyekről tudunk, legyőzheti ezt.

A SaferVPN működik Kínában?

Nem, a SaferVPN alkalmazásai nem fognak működni Kínában. Nem blokkolhatja a Facebook, a Google, a Youtube, a Gmail, az Instagram, a Tinder vagy más olyan alkalmazások és webhelyek blokkolását, amelyeket általában Kínában szárazföldön cenzúráznak..

A SaferVPN-nek más országokban is működnie kell, ahol kevésbé szigorú cenzúrarendszerek vannak, bár nem tudjuk ezeket kipróbálni.

Beállítás és interfész

safervpn setup
A SaferVPN büszke arra, hogy könnyebben használható, ezt a telepítési folyamat és az egyszerű felhasználói felület mutatja. Az üzembe helyezés gyors letöltés, telepítés és bejelentkezés a felhasználónevével és jelszavával. Nincs szükség az egyes eszközök érvényesítésére.

A bejelentkezés után azonnal csatlakozhat egyetlen kattintással. Ez automatikusan kiválasztja a közeli szervert és a legmegfelelőbb protokollt, bár azt javasoljuk, hogy utóbbit OpenVPN-re változtassa a biztonság maximalizálása érdekében.

Desktop

safervpn főablakok
Az alkalmazás meglehetősen tiszta, de van néhány szalaghirdetés, amelyben promóciós ajánlatokat hirdetett meg barátaira vagy a szolgáltatás frissítésére, még akkor is, ha már fizet a teljes előfizetésért.

Az alkalmazás bal oldalán olyan országok listája található, amelyekben csillaggal jelölheti meg kedvenceit a tetejére. Sajnos nem választhat konkrét városokat. Ez akkor jelenthet problémát, ha egy konkrétabb helyet kell választania az élő sportesemények regionális áramszünetének megkerülésére, például.

Ha nem akarja használni az alapértelmezett automatikus kapcsolatbeállításokat, megváltoztathatja a protokollt a beállítások menüben. Itt találhatók az automatikus wifi védelem, a VPN megszakító kapcsoló és az indítási viselkedés kapcsolói is.

Amikor bezárja a főablakot, a SaferVPN minimálisra csökken a tálcán. Innen csatlakozhat vagy leválaszthat bizonyos országokhoz. Amíg a SaferVPN fut, alkalmanként felbukkanó értesítéseket is kap a tálcán hirdető cég blogbejegyzéseiről, amelyeket nem lehet kikapcsolni. Az összes önpromóció kissé túlzottnak tűnik egy olyan szolgáltatás esetében, amelyért a felhasználó már fizet.

Ennek ellenére a csatlakozás nagyon egyszerű. Az alkalmazás érzékeny és gyorsan betöltődik.

A beállítások menü alján található egy gomb a sebességteszt elvégzéséhez. A legtöbb ilyen funkcióval rendelkező VPN-alkalmazás teszteli egy vagy több szerver letöltési sebességét, feltöltési sebességét és ping-idejét, hogy képet kapjon a szerver teljesítményéről az adott időpontban. Ehelyett csak megnyitotta böngészőnket a speedtest.net webhelyre, amely műszaki okokból nem is olyan praktikus a VPN sebességének mérésére..

Néhány alkalommal az alkalmazás elakadt a kiszolgálóról való leválasztás után, és nem engedte meg, hogy újracsatlakozzunk. A Csatlakozás gomb megmagyarázhatatlanul szürkén jelenik meg, és az alkalmazást teljesen le kellett hagynunk, és újból be kellett töltenünk, hogy újra csatlakozhassunk..

Mobil

safervpn android
A mobilalkalmazás meglehetősen hasonló az asztali alkalmazáshoz. A kiszolgálói listát az oldalmenü eloszlatja, míg a beállításokat és a fiók egyéb adatait a hamburger (három sor) menüben találja meg. Még mindig kap egygombos kapcsolatot, ha nem aggódik a tartózkodási helyed miatt.

Az alkalmazás meglehetősen könnyű, és soha nem lóg vagy fagy le, még alacsony fogyasztású Android telefonokon sem.

Megfigyeltük, hogy a zászlóikonok hiányoznak a mobilalkalmazás helymenüjéből, de ez kissé bosszantó volt. A keresési funkció segítségével megtalálhatja a kívánt országot. A „Naplók mentése” funkció a beállításokban meghiúsult, és hibát adott nekünk, amikor megpróbáltuk használni, ami problémákat okozhat, ha a csatlakozási problémákat elhárítja..

Az asztali verziótól eltérően az alkalmazás fő oldalán nincsenek promóciók vagy hirdetések. A Frissítés és a Refer a Friend funkciók rejtve vannak a beállítások menüben.

Chrome kiterjesztés

safervpn króm kiterjesztés
A SaferVPN egy olyan Chrome-bővítményt kínál, amely VPN-szerű HTTPS-proxyt hoz létre kizárólag a böngészőjébe és onnan érkező internetes forgalomhoz. Ingyenesen letölthető a Chrome internetes áruházból, de ahhoz használatához fiókra van szüksége.

A SaferVPN jó munkát végzett az alkalmazások egységes témájának és kialakításának megőrzésével, beleértve a Chrome-bővítményt is. Szinte pontosan úgy néz ki és működik, mint a mobil alkalmazás. Ne feledje, hogy nem olyan magán és biztonságos, mint a natív VPN alkalmazások, és csak a böngésző forgalmát fogja alagútba hozni, nem pedig az egész eszközről származó forgalmat.

Szerverek és teljesítmény

A SaferVPN 400 szervert működtet 30 országban. Ez nem rossz a méretének szolgáltatója számára, de vannak nagyobb hálózatok, amelyeknek hasonló árakon kellett működniük. Ázsia és Európa jól le vannak fedve, de Latin-Amerikában nincs semmi sem, Afrikában és a Közel-Keleten semmi vékony. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság egyaránt rendelkezik a szokásos „streaming” szerverekkel, amelyek feltehetően gyorsabb letöltési sebességet eredményeznek..

Nem volt probléma a kapcsolatok leesésével vagy instabilitásával. Az egyetlen problémát a Chrome-bővítménnyel találtuk meg, amely alkalmanként nem tudott csatlakozni. Az 1080p 60 FPS-os videó szélszerűen sugárzott, de az Egyesült Királyságban a streaming szerver nem volt elég gyors ahhoz, hogy zökkenőmentesen megnézze a 4K 60 FPS-os videókat Lisszabonból, Portugália. A futásteljesítmény változhat.

A Brawlhalla játékot, a Super Smash Bros stílusú harci játékot játszottuk PC-re, online, észrevehetetlen késéssel, miközben csatlakoztunk ugyanahhoz a szerverhez.

Annak érdekében, hogy a sebesség-tesztek a lehető leg empirikusabbak legyenek, ugyanazt a 82,7 MB fájlt (tömörítve a 103 MB-ból) töltöttük le egy chicagói szerverről háromszor, három különböző VPN szerverre, napi három különböző időben, összesen kilenc tesztre. Kontrollcsoportként VPN nélkül is megtettük ugyanezt. Az alábbiakban láthatja az eredményeket, valamint néhány, a versengő VPN-hez kapcsolódó IPVanish tesztet. Ezeket a teszteket a portugáliai Lisszabonból 15 MB / s sebességű kapcsolaton végeztük. Mindkét VPN-hez két szerverhez csatlakoztam az Egyesült Államokban - a keleti és a nyugati parton - és egy az Egyesült Királyságban.

Az alábbi dobozokon a vastag fekete vonal jelzi a letöltési idő mediánját, a vörös gyémánt pedig az átlagot. Az alacsonyabb jobb.

vpn speed test lisbon

Mint láthatja, a SaferVPN majdnem meghosszabbította sávszélességünket. Könnyen az egyik leggyorsabb VPN, amelyet teszteltünk, és a napszakról függetlenül kiválóan teljesítettünk. Gyakran látunk ilyen sebességet az új VPN-szolgáltatások révén, amelyeknek még nem volt idejük felhalmozódni az ügyfelekre, akik végül elhúzzák a hálózatot, ám a SaferVPN már néhányszor a blokk körül volt, így ezek az eredmények különösen lenyűgözőek. Ha a nyers sebességet követi, erősen ajánljuk a SaferVPN-t.

Ne feledje, hogy ez a teszt nem egyértelmű mutatója annak, melyik VPN a leggyorsabb. Az internet rejlő volatilitása a véletlenszerűség jelentős tényezőjét növeli, ezért a VPN sebesség-tesztjét mindig nagy sóval kell elvégezni. A gyorsabb kapcsolatokkal rendelkezők nagyobb sebességbeli eltérést észlelhetnek.

Biztonság és magánélet

safervpn beállítások
Sajnos a biztonság és a magánélet az, ahol a SaferVPN megbotlik. Noha a vállalat nem rögzít semmilyen felhasználói forgalom naplóját, részletes metaadatokat tárol, beleértve a forrás IP-címét, a VPN-kiszolgáló IP-címét, amelyhez csatlakoztak, amikor csatlakoztak és leválasztottak, valamint az átvitt adatok mennyiségét.

Frissítve 2017. augusztus: A SaferVPN arról tájékoztatta, hogy már nem naplózza a felhasználók IP-címét, ami jó hír a magánélettudatos felhasználók számára.

Ez elegendő információ ahhoz, hogy összekapcsoljuk a felhasználó online tevékenységeit, és azonosítsuk őket, beleértve a zseblámpákat is. A „torrentek használata” tilos a vállalat elfogadható használati feltételei szerint, csakúgy, mint számos más művelet, annak ellenére, hogy a cég torrentre utasítja a holland szervert.

Az OpenVPN protokollhoz csatlakoztatva az alagút 256 bites AES titkosítást, 2048 bites RSA kulcsokat és SHA256 hitelesítést használ. Sajnos nem él a tökéletes előremeneti titoktartással, így ha egy kulcs sérült, akkor felhasználható a korábbi munkamenetek forgalmának visszafejtésére..

A SaferVPN bizonyos kiszolgálók DNS-szivárgásaival is küzd. Amikor csatlakoztunk egy amerikai szerverhez és elvégeztük a DNS szivárgáspróbát, minden rendben volt. De amikor ugyanazt a tesztet futtattuk, amikor csatlakoztunk az Egyesült Királyság szerveréhez, sok DNS-kiszolgáló azonos volt azzal, amelyet VPN nélkül használtunk, és valódi helyünkön szerepeltek, nem pedig a VPN-kiszolgáló helyén. Ez egy komoly probléma, ha el akarja rejteni a tartózkodási helyét, vagy feloldja a földrajzilag zárolt tartalmakat.

Frissítés 2017. augusztus 7-én: A SaferVPN legújabb verziója most védi a DNS-szivárgástól - megerősítette a Comparitech. A felhasználóknak le kell töltenie az alkalmazás legújabb verzióját, hogy kihasználhassák a DNS és az IPv6 szivárgás elleni védelmet. Bizonyos kiszolgálókhoz való csatlakozáskor azonban a használt DNS a Google-hoz tartozik, nem pedig a SaferVPN-hez. Inkább a privát DNS-kiszolgálókat részesítjük előnyben, mint a nyilvános Google DNS-t, de legalább a DNS-kérelmek már nem szivárognak a VPN-alagúton kívül.

A SaferVPN ügyfélszolgálata mind az élő támogatásra, mind a jegyküldési rendszerre támaszkodik. Az élő támogatás a Zendesk-en működik, egy harmadik fél cégén, tehát a magánélettudatos felhasználóknak a jegy benyújtásának lehetőségét kell választaniuk..

A Chrome kiterjesztése engedélyt kér a „az Ön összes adata elolvasására és megváltoztatására a meglátogatott webhelyeken”, ami felvonja a szemöldökét. De a kiterjesztés adatvédelmi politikája kimondja: „Ellentétben a Chrome más VPN-éivel, a Chrome Proxy-val, a feloldó VPN-proxy szolgáltatással és az ingyenes VPN Proxy-szolgáltatásokkal, nincsenek hirdetések, naplók és soha nem adjuk el az Ön adatait harmadik fél számára.”

Vevőszolgálat

A Zendesk élő csevegését a SaferVPN webhelyén használtuk fel, hogy több kérdést tegyünk fel a teszt időszakában a szolgáltatással kapcsolatban. Egyes esetekben a fiók e-mail címét kérte, máskor pedig nem. Akárhogy is, a támogatás szinte azonnal válaszolt hasznos válaszokkal, bár néhányan egyértelműen másolatúak voltak / beilleszkedtek a válaszfüzetbe. Lehet, hogy bizonyos esetekben csevegőbotokat használnak, de nem vagyunk biztosak benne. Akárhogy is, a válaszok gyorsan megérkeztek minden feltett kérdésre.

A weboldalon kereshető tudásbázis is elérhető, de nem olyan alapos, mint ahogy a rivális versenytársaknál láttuk.

Ítélet

A SaferVPN a sebességről és az egyszerűségről szól. Az üzembe helyezés egyszerű. A kiszolgálók cseréje és a csatlakozás nem lehet egyszerűbb. És a tesztelt szerverek mindannyian gyorsak voltak, könnyen besorolva a leggyorsabb elérhető VPN-ek között. Még az ügyfélszolgálat is gyors. A szolgáltatás feloldja a Netflix feloldását egy asztali böngészőben.

A privát DNS-kiszolgálókat és a tökéletes előzetes titoktartást mindenütt be kell építeni. A haladó felhasználók számára a szolgáltatáskészlet korlátozott lehet. Nincs lehetőség a saját DNS-kiszolgálók beállítására, a portok megváltoztatására vagy a forgalom eltakarására, ám ezek nem jelentik a kezdő felhasználók problémáját. A SaferVPN cél demográfia.

Látogasson el a SaferVPN webhelyre

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 22

Adblock
detector