A Surfshark áttekintése 2020-ban

A Surfshark új szolgáltató a VPN-jelenetekben, ám ez a zümmögés nagyon jó. A nagy feloldó képességektől kezdve a legkiválóbb ügyfélszolgálatig a pletykák szerint ez a szolgáltató a legjobban teljesített versenytársai számára pénzt fizethet pénzért.

Kipróbáltuk a Surfshark-ot, hogy megnézzük, mi az összes zavar. Ez az áttekintés mindent elárul neked, amelyet tudnia kell erről a VPN-szolgáltatóról és az általa kínált szolgáltatásról, beleértve az árakat, a szolgáltatásokat, a biztonságot és egyebeket.

Az alapok

Minden Surfshark terv hozzáféréssel rendelkezik minden natív alkalmazásához, elérhető MacOS, Windows, iOS és Android számára. A VPN szoftver manuálisan konfigurálható Linux és otthoni útválasztókkal. A böngészőbővítmények elérhetőek a Google Chrome és a Mozilla Firefox számára, bár ne feledje, ezek csak a böngésző forgalmát védik, nem pedig az egész eszközt.

A Surfshark egyik legnagyobb gondja, hogy jelenleg lehetővé teszi a felhasználók számára korlátlan számú eszközt csatlakoztathat egyszerre. Bár egyes szolgáltatók hat-tíz egyidejű kapcsolatot kínálnak, az iparági szabvány öt. Korlátlan csatlakozással a háztartás minden eszközét meg tudja védeni, akkor is, ha nagy családja van. Érdemes megjegyezni, hogy hajlamosak vagyunk ezt a felvásárlást újabb szolgáltatókkal találkozni, akik korán minél több ügyfelet vonzanak, de korlátot vezethetnek be, ha a Surfshark megalapozottabbá válik..

Az adatok korlátlanok, a P2P megengedett, és van egy valódi bejelentkezési házirend, tehát a torrentereknek feltétlenül gondoskodniuk kell. Ez a szolgáltató egy erőteljes biztonsági csomagot kínál, beleértve a katonai szintű titkosítást, a tökéletes előremeneti titkot, a kill kapcsolót, valamint a DNS, IPv6 és WebRTC szivárgásvédelmet..

További funkciók a CleanWebTM (egy hirdetés és a rosszindulatú programok blokkolója), a WhitelisterTM (egy osztott alagút funkció), a multihop szerverek és a forgalom zavarodása.

Árazás

Surfshark kínál egy tervet, de meredek kedvezményekkel jár, ha hosszabb időre feliratkozik. Havi választást választ, az ár havi 11,95 dollár, míg az egyéves előfizetés havi 5,99 dollár, a kétéves csomag havi 1,99 dollár. A havi ár körülbelül átlagos, de a kétéves üzlet - amely 83% -ot takarít meg - kiváló üzlet.

A Surfshark ára 2019. január

A Surkshark számos fizetési módot elfogad, beleértve a főbb hitelkártyákat, a PayPal, a Coingate, az Alipay és még sok más. A bitcoin-okkal és más kriptovalutákkal történő fizetés képessége örömteli hír a magánélettudatos felhasználók számára.

Ha aggódik egy olyan szolgáltatás iránti elkötelezettsége miatt, amelyet nem szeret, a Surfshark fedezi magát. 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál, amely elegendő időt biztosít a számodra annak eldöntésére, hogy az Ön számára-e.

OLVASÓ OLDAL: Iratkozzon fel egy kétéves tervre, és havonta csak 1,99 dollárt fizessen. Ez 83% -os megtakarítást jelent.

Szerverek és teljesítmény

A Surfshark a kezdetektől kezdve elég gyorsan felgyorsította a szerver számát. Hálózata rövid idő alatt mintegy 100 szerverről 500-ra bővült. Noha ez nem olyan javítás, mint olyan nagyobb szolgáltatók, mint a NordVPN (több mint 5000 szerverrel) és a CyberGhost (3000 szerverrel felfelé), ez nem túl kopott egy újabb belépő számára.

Ami a lefedett országok számát illeti, a Surfshark ott is jól teljesít, eddig 50 országgal a hálózatában. Ezek elsősorban európai országok, bár nyolc ázsiai-csendes-óceáni ország van, hat az amerikai térségben (beleértve az Egyesült Államokat és Kanadát) és egy maroknyi más ország. A Surfshark összes szervere fizikai (nincsenek virtuális szerverek), és bár bérbe adják őket, nem osztják meg őket más szolgáltatókkal.

Váltás a kiszolgálók között egyszerű, a csatlakozás általában csak néhány másodpercig tart. A szokásos kiszolgálói listán kívül van egy MultiHopTM listája, amelyből kiválaszthat egy szerverpárt dupla VPN kapcsolathoz.

Kipróbáltunk több tesztszervert (egyetlen kapcsolat) az Egyesült Államok nyugati részén, az Egyesült Államok keleti részén és az Egyesült Királyságban, mindennapi tevékenységeket végezve, például streaming, böngészés és online játékok lejátszása. A VPN használata gyakran olyan egyszerű feladatokat eredményezhet, mint például a streaming és a böngészés, frusztráló élményekké válhat a lassú, megbízhatatlan kapcsolatok miatt, amelyek késést és pufferelést okoznak. Úgy tűnik, hogy a Surfshark ezt fedezi, és az általános használat során nem merültünk fel a problémákkal.

Surfshark sebesség tesztteljesítmény

A fent említett kiválasztott szerverek letöltési sebességét kipróbáltuk olyan tesztek alkalmazásával, amelyeket a lehető leg empirikusabbnak terveztünk. A szervereket a nap folyamán három különböző alkalommal teszteljük. Minden teszt ugyanazon játékfájl letöltéséből áll, amelynek mérete 165 MB. A teszteket mindig Torontóból végzik, a kontrollteszteket VPN-kapcsolat nélkül kell elvégezni.

Ugyanazokat a teszteket futtatjuk több VPN szolgáltatás esetében is, így láthatja, hogy ezek miként mérik egymást. Az eredmények az alábbi dobozban jelennek meg. A sötét és világoskék dobozok találkozási vonal a medián sebességet mutatja. Az alacsonyabb jobb. A doboz mérete jelzi az eredmények terjedését. A kicsi azt jelenti, hogy következetesebb.

A Surfshark áttekintése 2020-ban

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objektum') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Mint láthatja, Surfshark nagyon jól teljesített. Az Egyesült Államok keleti részén egy földrajzilag közeli szerverhez csatlakoztatva a sebességek csak kissé lassabbak voltak, mint amit a kontrolltesztnél megfigyeltünk. A dolgok lassultak, amikor távolabb teszteltük a szervereket az USA nyugati részén és az Egyesült Királyságban. Ezt azonban a legtöbb VPN-szolgáltatásnál látjuk, és ennek értelme van, mivel az adatoknak meg kell haladniuk az extra távolságot.

Az egyes kiszolgálók sebessége a nap különböző időpontjaiban meglehetősen konzisztens voltak, ami azt jelenti, hogy általában tudja, hogy mi várható el egy adott kiszolgáló helyétől, ha egy ideje használja..

Meg kell jegyeznünk, hogy ezek az eredmények csak hozzávetőleges indikátorként szolgálhatnak arra nézve, amit valójában megtapasztalhat a szolgáltatás használatakor. Az internet volatilitása növeli a véletlenszerűségi tényezőt, tehát a teszteket egy szemnyi sóval kell elvégezni. A 60Mbps-os kapcsolat használata közben futtak, így hosszabb várakozási időket láthat lassabb kapcsolat esetén, és esetleg kisebb vagy nagyobb eltéréseket.

A Surfshark feloldja a Netflix és más népszerű streaming webhelyek blokkolását??

Igen, a Surfshark együttműködik a Netflix-szel valamint néhány más népszerű streaming webhely. A Netflix esetében a tesztelést általában az USA Netflixre helyezzük, mivel ez a legnépszerűbb könyvtár. A Surfshark feloldotta az USA Netflix-et az összes tesztelt amerikai szerverén. Más szerverrel is teszteltük; Valójában a Netflix feloldódott minden kiszolgálón, amelyet megpróbáltunk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem mindig azt jelenti, hogy hozzáférést kap a szerver helyének megfelelő könyvtárhoz. A Surfshark (és néhány más szolgáltató) néhány - és ebben az esetben a legtöbb - helyre átirányítja az USA Netflix könyvtárát. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Indiában és Japánban teszteltük azokat, amelyek nem irányítottak átirányítást, tehát a Surfshark segítségével elérheti ezen országok megfelelő Netflix könyvtárait..

Kipróbáltuk a szolgáltatást néhány másik népszerű és közismert módon nehezen feloldható streaming szolgáltatással, és nagyszerű volt. Egy amerikai szerverrel fel tudtuk oldani az Amazon Prime Video blokkolását, és a Hulu is elérhető volt. Plusz egy brit kapcsolat biztosított hozzáférést a BBC iPlayerhez.

A Surfshark működik Kínában??

Igen, a Surfsharknak Kínában kell működnie, de lehet, hogy nem teljesen megbízható (bár ezt a legtöbb ott működő VPN esetében el lehet mondani). A Surfshark egyértelműen elkötelezett amellett, hogy hozzáférést biztosítson a kínai felhasználóknak szolgáltatásához, amint ezt a kérdésre adott válaszként a reddit szálakkal kapcsolatos tevékenysége is megmutatja. Például, miután a kínai felhasználóknak 2018 júliusában szerencséje volt a szolgáltatásnak, októberben már nem volt elérhető. Egy Surfshark képviselője azonban belépett a reddit fórumba, és frissítette azt, amikor a probléma megoldódott.

A VPN-szolgáltatók számára egyre nehezebb elkerülni a kínai nagy tűzfalat, és kevesen képesek megbízhatóan megtenni. Sokan kijönnek, és azt mondják, hogy ez túl nehéz és feladták őket, de vannak mások, például Surfshark, akik továbbra is küzdenek azért, hogy hozzáférést biztosítsanak az ingyenes webhez..

Biztonság és magánélet

A Surfshark székhelye a Brit Virgin-szigeteken található, amelyben otthont ad a legjobb besorolású ExpressVPN szolgáltatónak. Valójában nem véletlen, hogy mindkettő itt székhellyel rendelkezik, és egyértelmű, hogy mindkét vállalat felismeri annak előnyeit, hogy egy olyan országban található, ahol a kormány nem követeli meg az adatok megőrzését vagy jelentéstételét.

A Surfshark valóban nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és a biztonságot. Ebben a szakaszban elmagyarázza, mire számíthat a naplózás, a titkosítás és a szivárgás elleni védelem terén, valamint leírjuk az esetleges további biztonsági funkciókat.

Fakitermelés

A szolgáltatás használata során nem kell aggódnia, hogy adatait nyomon követi. A Surfshark nagyon kifejezetten ismeri a nulla naplózási politikát. Nem tart forgalomnaplókat, és az adatvédelmi politikája szerint nem gyűjt „IP-címeket, böngészési előzményeket, munkamenet-információkat, használt sávszélességet, csatlakozási időbélyegeket, hálózati forgalmat és egyéb hasonló adatokat”.

Ez azt jelenti, hogy még akkor sem, ha a társaságot kényszerítették volna az adatok átadására, nem lenne személyes azonosításra alkalmas információ. A regisztrációkor megadnia kell egy e-mail címet, amelyet tárol, de ha égető e-mailt használ, és kriptovalutával fizet, szinte nincs nyoma annak, hogy egyáltalán feliratkozott..

Titkosítás

A Surfshark 256 bites AES titkosítást használ, amelyet úgy tekint, mint amennyit csak kap. Ez összekapcsolódik egy SHA512 hitelesítési hash-nal és 2048 bites DHE-RSA kulcscserével, a tökéletes előremeneti titoktartással együtt.

Két protokoll lehetősége van: OpenVPN és IKEv2. Míg az OpenVPN már régóta a VPN-protokollok aranyszabványa, az IKEv2 előnye, hogy gyorsabban tárgyalja a kapcsolatokat, ami különösen hasznos a mobil eszközökön történő használat során. Akárhogy is, mindkettő remek lehetőség, így nem fogsz csalódni.

Szivárgás elleni védelem

A Surfshark a szivárgás elleni védelemre is felméri a versenyt. A DNS, az IPv6 és a WebRTC szivárgás elleni védelem be van építve. Sőt, ez a szolgáltató nyilvános helyett privát DNS szervereket használ, így nem kell aggódnia, hogy a Google szeretné látni a DNS kéréseit..

A Surfshark biztosít egy kill kapcsolót, amely leválasztja az eszközt az internetről, ha a VPN-kapcsolat meghiúsul. Ez megakadályozza, hogy védelem nélkül böngészjen vagy bármilyen más online tevékenységet végezzen. A gyilkos kapcsoló alapértelmezés szerint le van tiltva a Windows alkalmazásban, de engedélyezhető, ha rákattint a fogaskerék ikonra a fő képernyőn, és kiválasztja Biztonság, és kapcsolja be a gyilkos kapcsolót. Alapértelmezés szerint engedélyezve van az iOS alkalmazásban, de a Beállítások képernyő. Az Android alkalmazásban nem található a gyilkos kapcsoló beállítása, de ott van, és engedélyezheti a telefon vagy a táblagép beállításain..

További biztonsági szolgáltatások

A Surfshark néhány további funkcióval is rendelkezik, amelyek elősegítik a szolgáltatás egy bevágását. Először is ott van a WhitelisterTM szolgáltatás, amelyet a biztonsági beállítások lapon vezérelhetünk. Ez egy megosztott alagút funkció, amely lehetővé teszi egyes alkalmazások vagy weboldalak engedélyezését a VPN megkerülésére.

A dupla VPN (multi-hop) szolgáltatás használat közben az adatforgalmat két VPN-kiszolgálón keresztül alagútolja. Ez további védelmet nyújt a magánélettudatos felhasználó számára, bár ez lelassíthatja az internetes forgalmat. A Surfshark az OpenVPN forgalom forgalommegtakarítását használja a VPN-kapcsolat elfedésének elősegítésére, és lehetővé teszi a VPN-használat korlátozásainak megkerülését, például Kínában.

Az automatikus wifi-védelem be van építve az alkalmazásokba, így beállíthatja a VPN-t úgy, hogy csatlakozzon minden egyes alkalommal, amikor egy wifi-kapcsolatot észlel. Végül a szolgáltatáshoz a CleanWebTM tartozik, amely blokkolja a hirdetéseket, a nyomkövetőket és a rosszindulatú programokat.

Beállítások és interfész

A Surfshark alkalmazásai nagyon egyszerűen beállíthatók és használhatók. Valószínűleg nem fognak díjat nyerni az esztétikaért, ám tiszta, modern és könnyen navigálható. E felülvizsgálat céljából teszteltük a Windows és az iOS alkalmazásokat.

Desktop

Az asztali alkalmazás minimalista megjelenésű, de segít gyorsan megtalálni, amire szüksége van. Miután bejelentkezett, csak a Surfshark logót láthatja, a Gyors csatlakozás gombot, és a szerver helyét. Vegye figyelembe, hogy kattintással Gyors csatlakozás nem fogja csatlakoztatni a bemutatott szerverhez, hanem csatlakozni fog a helyének leggyorsabb szerveréhez, valószínűleg egy földrajzilag közeli kiszolgálóhoz. Kiválaszthatja Minden hely a kiszolgálók listájának megtekintéséhez.

A Surfshark asztali főképernyője.

Itt az első választás Optimális hely, ami megegyezik a Gyors csatlakozás a fő képernyőn. A szervereket egyszerűen ábécé sorrendben sorolják országonként. Ha egy országban több helymeghatározási lehetőség van, a várost is felsorolják. Nincs lehetőség szerver hozzáadására a kedvencek listájához, de a lista tetején megnézheti a nemrégiben használt szervereket, ami ugyanolyan hasznos.

A szerverlista képernyő jobb felső sarkában található a szó többugrásosTM. Ha rákattint, megjelenik a dupla VPN-beállítások listája. A rendeltetési ország az az ország, ahonnan az IP-cím hozzá lesz rendelve. Hét különböző rendeltetési hely jelent meglehetősen jó választást más hasonló szolgáltatást nyújtó szolgáltatókhoz képest.

Surfshark MultiHop lista.

A főképernyőn való visszatéréshez és a jobb felső sarokban lévő fogaskerékikonra kattintással a beállítási lehetőségekre térhet vissza. Alatt Tábornok szakaszban négy lehetősége van: Kapcsolódás, értesítések, Biztonság, és Fejlett.

Az Kapcsolódás A lehetőségek között szerepel a csatlakozás a Windows rendszeren vagy az eszköz indításakor és az automatikus wifi védelem beállításai. Az értesítések lapon csak egy lehetőség áll rendelkezésre az állapotjelentésekkel kapcsolatban.

Surfshark asztali kapcsolat és értesítések képernyők.

Biztonság A fül opciói között szerepel a kill kapcsoló, a CleanWebTM és a WhitelisterTM engedélyezése.

Surfshark Security és Advanced képernyők.

Az Fejlett képernyő házak Jegyzőkönyv opciók. Választhat az automatikus, az OpenVPN / UDP, az OpenVPN / TCP és az IKEv2 közül. Mindegyik protokoll opció praktikus leírást tartalmaz, ami elvárható a kapcsolathoz a sebesség és a biztonság szempontjából.

Összességében ez egy nagyon egyszerű alkalmazás, amely kezdőknek is megfelelő. A biztonság fokozása és a kapcsolat testreszabása azonban rengeteg fejlett lehetőséget kínál.

Mobil

A Surfshark mobilalkalmazás kialakítása nagyon hasonló az asztali verzióhoz. Csak néhány funkció hiányzik. A fő képernyőn van egy Csatlakozás gombra és egy kiszolgálólista legördülő menüre. A logó kékről zöldre vált, miután csatlakoztatva volt, és látni fogja az új IP-címet, valamint azt, hogy be van-e kapcsolva a gyilkos kapcsoló (ami a mobilalkalmazásban alapértelmezés szerint van).

Surfshark mobilalkalmazás fő képernyői.

A kiszolgálók listája nagyjából megegyezik az asztali alkalmazásban megadott alkalmazásokkal, kivéve, ha nem rendelkezik a multi-hop funkcióval, tehát nincs dupla VPN a.

A Surfshark mobil helyek és beállítások képernyői.

Ban,-ben Beállítások képernyőn van a kill kapcsoló (az alapértelmezés szerint engedélyezve van a mobilalkalmazásban) és CleanWebTM. Itt hiányzik a megosztott alagút funkció, WhitelisterTM.

Ez egy újabb, könnyen használható alkalmazás, elegendő funkcióval, hogy megnyugtassa a kezdőket és még néhány fejlettebb felhasználót is.

Vevőszolgálat

Navigálás a Segítség a Surfshark webhelyén található, megfelelő mennyiségű információt talál a szolgáltatás megkezdéséhez. Különböző telepítési útmutatók léteznek, ideértve a kézi csatlakozási útmutatót, útválasztó útmutatót, valamint a kiterjesztési és alkalmazás útmutatókat. Ezenkívül néhány GYIK-re válaszolnak, bár ez nem olyan átfogó szakasz, mint amilyen lehet.

A legtöbb, amire szükséged van, itt kell lennie, de ha nem, akkor az élő csevegés elérhető. Vegye figyelembe, hogy a szolgáltatás tesztelése közben az élő csevegés időnként nem volt elérhető, és a csevegés gombra kattintással e-mail űrlapra irányított minket. A képviselő azonban elismerte, hogy nincs gond, és a webhely megnyitása után néhány másodpercig várnia kell, hogy az élő csevegés elérhető legyen. Ezt kipróbáltuk, és igaznak tűnt.

Még ha e-mail formátumot is benyújt, azonnali választ várhat. Az egyik lekérdezésre kevesebb, mint egy óra alatt válaszoltunk, a másikra pedig kevesebb mint kettő. Az élő csevegés funkciót a Zendesk kiszervezi, így azok, akik a lehető legnagyobb mértékű adatvédelmet keresik, egyébként érdeklődhetnek az e-mail űrlap használatáról..

Ítélet

Kiderül, hogy a Surfshark nagyon megérdemli az összes zümmögést, és ennek a szolgáltatónak nagyon sokat kell tennie érte. Gyors, megbízható szolgáltatást kínál, és nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és a biztonságot. Ráadásul remekül olyan népszerű streaming webhelyek feloldásához, mint a Netflix, a Hulu és a BBC iPlayer. A Torrenters örülni fog a P2P engedélyezésének, az adatkorlátozások és a szigorú adatvédelmi politikának. További biztonsági funkciók, például a megosztott alagút létrehozása, a dupla VPN, valamint a hirdetések és a rosszindulatú programok blokkolói segítik a szolgáltatás összehasonlítását néhány kiemelkedő szolgáltatóval. Korlátlan számú egyidejű kapcsolat, még akkor is, ha ideiglenes, néhány felhasználó számára ajánlott lehet.

Természetesen egyetlen szolgáltatás sem tökéletes, és van néhány hátránya. Néhány lassú sebességet rögzítettek (bár ez a ritkább szolgáltatók körében sem ritka), és a szerverhálózat sok versenytárshoz képest viszonylag kicsi..

Látogasson el a SurfShark VPN webhelyre

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 73

Adblock
detector