A VPN naplót vezet? A VPN naplózási házirendjei 123 megjelentek

Szinte minden VPN-szolgáltatóval, akivel találkozik, valamilyen típusú követelése van a naplókkal kapcsolatban. A naplózhatatlan szolgáltatás nyújtását gyakran kulcsfontosságú értékesítési pontnak tekintik. Sok felhasználó a VPN-eket úgy kezeli, mint a magánélet javításának és az anonimitás növelésének eszközét. Ésszerű, hogy nem csak azt akarják, hogy az internetszolgáltatók nyomon kövessék őket egy másik, ugyanezt végző cég felé.

Bár jó és egyszerű lenne, ha az összes VPN egyszerűen nem vezetna naplót, a tény az, hogy sokuk nyilvántartást vezet. Ide tartoznak a meglátogatott webhelyek naplói (ezek ritkák) vagy használati naplók, például a VPN-hez kapcsolódási idő és a felhasznált sávszélesség. A naplók vezetésének különféle okai vannak. Például a sávszélesség rögzíthető, ha havonta egy felhasználóra korlátozódik. Bizonyos esetekben a naplókat olyan üzleti modell támogatására vezetik, amely megköveteli a kiegészítő adatokat. Például egy szolgáltató profitálhat a gyakran látogatott webhelyeken elhelyezett hirdetésekből.

Mindez azt jelenti a felhasználók számára, hogy esetleg nem kapják meg azt a titoktartást, amelyre számítanak. Ha van egy dolog, amire figyelnie kell a VPN adatvédelmi irányelveiben, akkor ez a naplózási politika. Mielőtt kiválasztaná a szolgáltatót, pontosan tudnia kell, mely információkat rögzíti, és mire használja fel, illetve lehet felhasználni.

A VPN naplózási irányelvek pontszáma országonként.A diagram minden négyzete egy VPN szolgáltatót jelöl, amelyet alább vizsgáltunk.

Ebben az útmutatóban megmagyarázzuk a VPN-szolgáltatók által tárolt naplók különféle típusait és azok felhasználásának módját. Meg fogjuk magyarázni a VPN-szolgáltatók elhelyezkedésének fontosságát is az öt szem és a 14 szem szemszögéből. Ezután egymás után megvizsgáljuk az egyes szolgáltatók naplózási politikáját, hogy pontosan kiderüljön, mi a megközelítése.

TIPP: Azok a VPN-k, amelyek nem vezetnek naplókat, nagyon népszerűek a torrenterek körében, de nem minden VPN engedélyezi a torrentet a hálózaton. Itt található a legjobb kínálatot nyújtó VPN-k kerete és itt található egy cikk, amely a kínzás jogszerűségét tárgyalja.

Megjegyzés: Ne feledje, hogy ez a cikk közvetíti a naplózási irányelvek értelmezését, amelyek közül néhányat nehéz megfejteni. Örömmel szerkesztjük a pontatlanságokat, ha észreveszik őket. Ráadásul a politikák idővel változnak és miközben igyekszünk rendszeresen felülvizsgálni ezt a cikket, gyakorlatilag nem tudjuk nyomon követni minden változást, amint történik..

Contents

A naplók típusai és felhasználásának módja

A VPN-naplók azok az adatok, amelyeket a szolgáltatók tárolnak szolgáltatásuk felhasználásával kapcsolatban. Mikor tárolják, akkor ne feledje, hogy a szolgáltatója hozzáféréssel rendelkezik minden internetes tevékenységéhez. Tehát mindaz, amit az internetszolgáltató általában lát, műszakilag most elérhető a VPN-szolgáltatónál. Természetesen, ha a szolgáltatók valóban naplóznák és tárolnák az összes adatot, akkor nem kínálnának nagyon vonzó szolgáltatást, és kétségtelenül sok ügyfelet veszítenek. Ehelyett a naplók hiánya az egyik fő értékesítési jellemző, amelyet sok szolgáltató sugároz, a fogyasztók legyőzése érdekében.

Alapvetően minél kevesebb a napló, annál vonzóbb a szolgáltatás. Ami a „nem naplók”, „nulla naplók” vagy „naplózás nélkül” általánosan használt állításokhoz vezet, természetesen ezeket a követeléseket névértéken nem lehet elfogadni. Sok szolgáltató azt állítja, hogy semmilyen naplót nem vezet, de a valóságban legtöbbjük valamilyen formában nyilvántartást vezet. A kétértelműség azért merül fel, mert sokféle napló létezik, amelyeket tárolhat. Mélyebben bele kell mélyülnie az adatvédelmi irányelvekbe és / vagy a szolgáltatási feltételekbe, hogy megtudja, milyen információt rögzítenek, ha van ilyen.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy mennyi ideig tárolják a naplókat. Egyes szolgáltatók automatikusan törli az adatokat 24 óra elteltével, míg mások hosszabb ideig, akár határozatlan ideig is tárolhatják azokat. Természetesen felhasználói szempontból az előbbi jobb.

Egy dolog, amelyet meg kell jegyezni, mielőtt belépnénk a különféle naplókba, az, hogy a szolgáltató saját webhelyén gyakran szerepel említés a nyomon követés és a sütik adatvédelmi politikájában. Ez teljesen elkülönül a VPN használatától és minden online üzleti tevékenység szokásos része.

Vessen egy pillantást a naplók különféle típusaira, amelyekkel a szolgáltatók kutatása során találkozhat.

Csatlakozási naplók

Ezekre metaadatoknak, diagnosztikai naplóknak vagy használati naplóknak lehet hivatkozni. Tartalmazhatnak időbélyegzőket, mely VPN-kiszolgálót használják, és a felhasznált sávszélességet. Időnként ezeket az adatokat egy egyedi számlához kötik, de más esetekben csak aggregált módon gyűjtik őket.

Ezeket a nyilvántartásokat általában a műveletek javítására és karbantartására használják. Az egyéni felhasználónként a szolgáltatónak nyomon kell követnie az egyidejű kapcsolatok számát vagy az, hogy mekkora adatot továbbítanak egy nap vagy hónap alatt. Az is értelme, hogy a szolgáltató azt akarja tudni, hogy hány ember egyidejűleg egy adott szervert használ és az adott szerverre helyezett terhelést a szolgáltatás optimalizálása érdekében.

A magánélet vonatkozásában az összesített adatok nem jelentenek komoly kockázatot. Az egyes felhasználókhoz kötött csatlakozási naplók kissé trükkösebbek. Ez tényleg attól függ, hogy a naplók milyen jellegűek, és kapcsolódnak-e bármilyen személyesen azonosítható információhoz (PII). Ha a naplók felhasználói fiókhoz vannak kötve, akkor ez továbbra is rendben lehet. Egyes szolgáltatók lehetővé teszik számlák megnyitását PII átadása nélkül. Például egy eldobható e-mail címmel létrehozott és a Bitcoin-en keresztül fizetett fiók nem nyomon követhető az egyén számára, ha nem szükséges PII.

Az egyik fontos dolog, amelyet itt meg kell említeni, a PII meghatározása. Egyes szolgáltatók azt állítják, hogy nem igényelnek PII-t, de rögzítik a felhasználó IP-címét. Ez csatlakoztatható a fiókhoz regisztrációkor, vagy rögzíthető a csatlakozási naplók részeként. Ez a következő naplófajtához vezet.

IP-címnaplók

Az IP-címnaplók sok állítólag „nincs napló” -szolgáltatóba kerülnek bajba. Az IP-címet könnyen hozzá lehet rendelni egy magánszemélyhez vagy legalább egy wifi-útválasztóhoz, és valóban PII-nak kell tekinteni. Az időbélyeghez csatlakoztatott IP-cím potenciálisan összekapcsolhatja a tényleges tevékenységeket az egyéndel. Valójában ez volt a forgatókönyv bizonyos esetekben, amelyeket megemlítünk, amikor áttekintettük a VPN-listánkat.

A VPN használatának egyik fő oka az IP-cím elrejtése. Ha ezeket az információkat naplózza és tárolja, azok valószínűleg harmadik feleknek vannak kitéve. A legjobb esetben ezt bosszantó hirdetők szerezhetik meg, akik igyekszenek profilt építeni minden felhasználó körül. A legrosszabb esetben ez rosszindulatú hackerek, szerzői jogi trollok vagy kormányzati ügynökségek kezébe kerülhet.

Forgalmi naplók

Végül, de talán a legfontosabb: forgalmi naplókkal rendelkezünk. A VPN-ekkel kapcsolatban ezek a legrosszabb naplók. Tartalmazzák az internetes forgalom tartalmát, például a böngészési előzményeket, a letöltött fájlokat, a vásárolt termékeket, az elküldött üzeneteket és a használt szoftvereket. Valójában senki sem veszi figyelembe azt a VPN-t, amelyről beszámoltak, hogy ilyen naplókat tartson. Valójában legyőzi a VPN megszerzésének egyik fő célját - a magánélet védelmét.

Különböző okok miatt lehet ezeket a naplókat megőrizni, de a legfontosabb a profit. Ezért fontos különös figyelmet fordítani az ingyenes VPN-szolgáltatásokra. Ezeknek a szolgáltatóknak valahogy pénzt kell keresniük, és az adatok értékesek. Különösen fontosak azok az adatok, amelyek hozzájárulnak a profil kialakításához az egyes felhasználók körében, és eladhatók hirdetőknek vagy más harmadik feleknek. Rosszabb esetben a hackerek vagy a snoopers-ek megkapasztalhatják ezeket a naplókat, és így támadások elé állhatnak. Különösen a kiszivárgott személyes adatok könnyen vezethetnek személyazonosság-lopáshoz.

Opcionális Kanári-szigetek

Még egy megjegyzés, amelyet érdemes megjegyezni, mielőtt továbblépnénk, a „warrant canary”. Egyes szolgáltatók ezeket hirdetik a magánélet megőrzésének egyik módjaként. A warrant canary általában egyetlen weboldal, amelyet általában havonta egyszer frissítenek, és amely kimondja, hogy a szolgáltatónak nem adtak ki titkos állami aláírást. Alapértelmezés szerint, ha a nyilatkozatot eltávolítják, ez azt jelzi, hogy idézést adtak ki, és riasztja a felhasználókat.

Természetesen, ha egy szolgáltató teljesen naplózhatatlan, akkor semmi esetre sem lenne adatátadása. Mint ilyen, a valódi nem naplózási politikával rendelkező szolgáltatók azt állítják, hogy az opciós kanári értelmetlen. Ráadásul az a tény, hogy gyakran havonta egyszer frissítik, még kevésbé hasznosá teszi őket. Mindazonáltal megemlítjük a parancsnoki kanáriákat, amelyek relevánsak az ebben a posztban szereplő szolgáltatók számára.

Öt és 14 szem ország

Egy másik tényező, amelyet érdemes kiemelni a naplózási házirendek összefüggésében, az egyes szolgáltatók ország helye. Különösen hasznos tudni, hogy a szolgáltatója Öt vagy 14 szemű országban van-e. Az Öt Szem (FVEY) egy hírszerző paktum vagy szövetség az UKUSA megállapodásban részt vevő országok között. Ezek Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok. A megállapodás szerint ezek az országok megosztják egymással a jelöléseket.

A VPVE-felhasználók számára fontos FVEY megállapodás egyik következménye az, hogy lehetővé teszi a részt vevő országok számára, hogy megkerüljék saját felügyeleti törvényeiket. A különböző országok eltérő törvényekkel rendelkeznek, és a kormányok engedélyezhetik az emberek figyelését más országokban, de nem a sajátjukat. Az országok közötti információmegosztás azt jelenti, hogy a kormányok kémkedhetnek egymás állampolgáraira és a kereskedelmi hírekre.

Talán már hallottál a 14 szemről. Ez egy kiterjesztett nemzetcsoportra vonatkozik, amely további kilenc országot foglal magában: Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország és Svédország. Ezek az országok különféle módon vesznek részt a jelölési intelligencia megosztásában.

További állítólag az Öt Szem szövetséggel kapcsolatban álló országok Dél-Korea és Szingapúr. Japán, akárcsak Izrael, az Egyesült Államokkal folytatott megfigyelési kapcsolatainak híreiben.

Néhány, a magánélet védelmét tudatosító felhasználó elkerülheti az ezen országok bármelyikében található szolgáltatók használatát. Ha lehetséges, el is kerülheti az ezekben az országokban található kiszolgálókhoz történő kapcsolódást.

Felfedtük a VPN-irányelveket

Most, hogy lefedtük azokat a naplófajtákat, amelyeket a szolgáltatók tarthatnak, és amelyekhez felhasználhatják őket, sokkal jobb ötleted lesz arra, hogy mit kell figyelni, amikor áttekinti a különféle szolgáltatók naplózási irányelveit. Ideje beragadni, és felfedni, hogy pontosan mit követnek és tárolnak ezek a szolgáltatók, hogy eldönthesse, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára..

A

AceVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Feláll-e az AceVPN „nincs naplók” állítása? Nos, az adatvédelmi politikája kimondja: „Nem kémkedünk felhasználóinkat, és nem figyeljük az internethasználatot. Ha alapos okkal feltételezhetjük, hogy a végfelhasználó bűncselekményekben vesz részt, fenntartjuk a jogot, hogy értesítsük a bűnüldöző szerveket. ”Ez jó hangnak hangzik, de kissé félreérthető, mivel nem határozza meg az„ internethasználat ”fogalmát.

A GYIK oldalon kijelenti, hogy „Nem naplózunk időszakot. Nincs metaadat-naplózás, nincs forgalmi naplózás, nincs sávszélesség-felhasználás-követés. ”Ez azt jelenti, hogy ez a szolgáltató mentes mind a forgalmi, mind a csatlakozási naplóktól..

AirVPN (Olaszország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, de összesített naplók
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az AirVPN GYIK szakaszában, a következő kérdésre válaszolva: „Tart-e ülésnaplókat vagy bármilyen más naplót, amely felhasználható az identitás és a nettó tevékenység követésére?”, A válasz: „Nem, nem tartunk ilyen naplókat. Mint ilyen, arra a következtetésre juthatunk, hogy nem tárolnak forgalmi naplókat.

Az adatvédelmi politikában kijelenti, hogy „A légiszolgálók és a szoftveres eljárások csak olyan személyes adatokat szereznek, amelyek például a szolgáltatás műszaki működéséhez feltétlenül szükségesek, például IP-címet”.

Ez aggodalomra adhat okot. Később azonban kijelenti, hogy „Az adatokat névtelen formában összesítik a szerverhasználat, a CPU-stressz, a technikai kérdések statisztikai jelentései érdekében, a szolgáltatás javítása érdekében, a hibák javítása és a hálózati támadások elleni intézkedésként.” Ez azt jelenti, hogy minden kapcsolatnapló összesítve, ami azt jelenti, hogy nem társulnának egyetlen felhasználóval.

Anonine (Egyesült Királyság) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Honlapján ez a VPN azt állítja, hogy „Mindig névtelen, nincs bejelentkezve.” Az adatvédelmi politikában kijelenti, hogy „SOHA nem tartunk online tevékenységi naplókat vagy tárolunk személyes információkat az egyes felhasználói tevékenységekről a hálózatunkon. A kifizetésekkel kapcsolatos információkat naplózhatjuk, a fizetésfeldolgozó előírásainak megfelelően. ”Ez jól néz ki, mivel úgy tűnik, hogy nincs forgalmi vagy csatlakozási napló..

Névtelenítő (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az Anonymizer weboldalának kezdőlapján a cég azzal indul, hogy „soha nem fogja megtekinteni, nyomon követni vagy vezetni a meglátogatott webhelyek naplóit”. A használati feltételek között azonban a következő állítás található:

„Az alkalmazandó jogszabályok által megengedett mértékben az Anonymizer figyelemmel kísérheti az e-maileket vagy más elektronikus kommunikációt, és nyilvánosságra hozhatja ezeket az információkat, ha jóhiszemű okból feltételezi, hogy ez szükséges ahhoz, hogy biztosítsa e megállapodás betartását, valamint a névtelenítő felek vagy a névtelenítő felek bármely ügyfele jogainak, tulajdonának és érdekeinek védelme. ”

Ez aggodalomra ad hangot, de nem jelenti azt, hogy az ilyen monitorozás folyamatosan zajlik. Ez a webhely egyetlen része, amely a naplókra és a követésre vonatkozik, ezért további információkat kértünk a támogatási csoporttól. Azt válaszolták, hogy „Az Anonymizer soha nem vezet naplókat az ügyfélen / alkalmazáson keresztül zajló felhasználói adatokról. Nincsenek időbélyeg, sávszélesség vagy meglátogatott webhelyek. ”

Névtelen VPN (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az Anonim VPN webhelynek merész állításai vannak:

„Nincs napló, ami valaha. Komolyan halunk ebben a helyzetben. Nem tárolunk online tevékenységeidet. Tehát ha a lökést nyomják, és a kormányok arra kérnek tőlünk, hogy adjuk át felhasználóink ​​naplóit, akkor csak azt mondjuk nekik, hogy „bocsánat, nem tudunk segíteni, mert nem tartunk naplókat”. Ez ennyire egyszerű."

Az adatvédelmi irányelvekbe merülve azt találtuk, hogy valójában ez a szolgáltató nem tart semmilyen forgalmi naplót, így az Ön böngészési előzményeit soha nem rögzítik. Tárolja a csatlakozási naplókat, beleértve a szerver helyét, az időbélyegzőket és az átvitt adatok mennyiségét.

AnonVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az AnonVPN adatvédelmi politikája kimondja, hogy „Nem vezetünk naplót a csatlakozási időkről, tevékenységekről vagy a származási IP-ről. Amit nem gyűjtünk, nem kérhető. ”Annak ellenére, hogy nem tart naplót, ez a szolgáltató egy kanári csatornával is frissíti adatvédelmi politikáját, amely (az írás idején) kijelenti, hogy nem kapott gag megrendelést..

Astrill VPN (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A GYIK szakaszában az Astrill VPN elmagyarázza, hogy naplózza a csatlakozási adatokat, beleértve az IP-t és a csatlakozási időt az aktív munkamenetek során, annak érdekében, hogy figyelemmel kísérje az egyidejű csatlakozások számát egyetlen fiókból. Azt állítja, hogy ezeket a munkamenet vége után azonnal eltávolítják, vagy törölheti őket (feltehetően egy munkamenet során) a tagországból.

Ugyanebben a válaszban elmagyarázza, hogy a csatlakozási naplókat, beleértve a csatlakozási időt és időtartamot, az országot és az eszköz típusát, az utolsó 20 kapcsolathoz (felhasználónként) naplózza. Ennek ellenére nincs személyesen azonosítható adat (például IP-cím).

Avira Phantom VPN (Németország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, de ki lehet kapcsolni
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A szolgáltató honlapjának GYIK szakaszában kifejezetten kijelenti, hogy a személyesen azonosítható információkat, például az IP-címet nem követik nyomon. Az Avira Phantom VPN néhány csatlakozási naplót tart fenn, beleértve a felhasznált adatok mennyiségét és a diagnosztikai adatokat (például a felmerült hibákat). Ez utóbbi a termék interfészén belül kikapcsolható.

AzireVPN (Svédország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az AzireVPN a nullapont-naplózás rendkívül világos bontását kínálja a Szolgáltatási feltételekben (TOS):

Az AzireVPN szolgáltatásunk használata közben NEM naplózza semmilyen forgalmat vagy felhasználói tevékenységet.
Az AzireVPN NEM naplózza az időbélyegzőket, vagy bármilyen információt azzal kapcsolatban, hogy a felhasználó mikor csatlakozik a szolgáltatáshoz vagy leválasztja azt.
Az AzireVPN NEM naplózza vagy alakítja ki sávszélességet szervereinken.
Az AzireVPN NEM naplózza felhasználóink ​​eredeti IP-címeit, amikor csatlakoznak VAGY az AzireVPN IP-címük, amikor szolgáltatásunkat használják.
Az AzireVPN NEM naplózza az aktív vagy az összes munkamenetet.
Az AzireVPN NEM naplózza a DNS-kéréseit szervereinken. ”

Pontosan ez az egyértelmű naplózási politika, amelyet reménykedni fog látni az összes szolgáltató webhelyén.

Avast SecureLine VPN (Cseh Köztársaság) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, legfeljebb 30 napig tartható
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az Avast teljes adatvédelmi és biztonsági termékeket kínál, és ennek eredményeként hosszú adatvédelmi politikája van. A következők vonatkoznak kifejezetten a VPN-szolgáltatásra:

„Avast SecureLine: Az Avast SecureLine virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatás használatakor a szerver rögzíthet bizonyos alapvető adatokat, például az időt és a hálózati helyet, ahonnan a VPN kapcsolat létrejött, és a VPN kapcsolat időtartamát. Ezt az információt rendszerint 30 napon belül törlik. Ezenkívül a rendszer adatokat tárolhat a munkamenetenként átvitt sávszélességről. ”

Tehát a csatlakozási naplók akár 30 napig is fenntarthatók, de nincsenek forgalmi naplók és az IP-címek nem kerülnek rögzítésre.

B

Banán VPN (Egyesült Királyság / Ciprus) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, két hétig tárolva
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

Amint azt az adatvédelmi politika GYIK szakaszában közöljük:

„K: - Megőrzi-e a felhasználói tevékenység naplófájljait és mennyi ideig? V: - A Banana VPN semmilyen felhasználói tevékenységet nem naplóz (a meglátogatott webhelyek, a DNS-keresések, az e-mailek stb.) Csak kiszolgálóinkhoz való hozzáférési kísérleteket (biztonság és hibaelhárítás céljából), a munkamenet időtartamát és a használt sávszélességet naplózjuk. Ezeket 2 hétig tartják. ”

Tehát röviden: a Banana VPN nem vezet forgalmi naplókat, ám őrzi a kapcsolat naplókat, amelyeket két hétig tárolnak. Nem világos, hogy ezek a naplók valódi felhasználói IP-hez kapcsolódnak-e. Tisztázást kértünk és azt mondták nekik, hogy az IP-címek is benne vannak.

Betternet (Kanada) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Igen, összesített forgalmi naplók (1 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Betternet tartja a kapcsolatnaplókat, de csak egy aktív munkamenet során, miután a felhasználó IP-címét törli. Az adatvédelmi politika bevezetésében arról beszélik, hogy nem köti össze az Ön személyazonosító adatait, ideértve az Ön IP-címét az online böngészési tevékenységekkel. Ez azt jelzi, hogy vannak forgalmi naplók, és valójában ezt később tisztázza a politika.

A Betternet összesített adatokat tárol a meglátogatott webhelyekről és a használt alkalmazásokról. Ennek egyik oka az általános hirdetések elhelyezése bizonyos webhelyeken vagy alkalmazásokon. Noha valójában nem köti össze a böngészési előzményeket egy adott felhasználóval, egyeseknek kényelmetlen lehet az a gondolat, hogy bármilyen forgalmi napló létezik..

blackVPN (Hong Kong) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP címjegyzékek: Nem (1 pont)

A blackVPN honlapjának első állítása a következő: „Nincs forgalmi napló. Nincs csatlakozási napló. Nincs DNS-napló. Valós IP-címét soha nem naplózza. ”Ez a szolgáltató soha nem tartott forgalmi naplókat, de a blogbejegyzésben leírtak szerint hét napig tartotta a kapcsolatnaplókat. Később rájött, hogy ez károsítja a magán- és biztonságos szolgáltató hírnevét. Mint ilyen, már nem tartja ezeket a naplókat, és minden munkamenet végén minden adatot eltávolítunk.

BolehVPN (Malajzia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, összesített naplók
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A BolehVPN nem tartja a forgalomnaplókat és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Általában nem tartja a kapcsolatnaplókat, például az időbélyegzőket vagy az egyes felhasználók sávszélesség-használatát. De nyomon követi az egyes szerverek forgalmát és a kapcsolatok számát. Ez rendben van, mivel nincs csatolva egyetlen felhasználóhoz sem. Az adatvédelmi politika kimondja, hogy „ideiglenesen bekapcsolhatja a naplófájlokat, hogy azonosítsa szolgáltatásainkkal való visszaélést…”, és hogy ez „néhány év alatt működött sokéves működésünk során”.

Boxpn (Törökország) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Adatvédelmi politikájában a Boxpn azt mondja a felhasználóknak, hogy „Soha ne tároljunk online tevékenységi naplókat, vagy ne tároljunk személyes információkat az egyes felhasználói tevékenységekről a hálózatunkon.” A szolgáltatóval kétszer ellenőriztük a csatlakozási naplókat, és egy képviselő megerősítette, hogy nem tart naplót..

BTGuard (Kanada) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A BTGuard webhelye nem bontja le pontosan azt, amit gyűjt vagy nem gyűjt, de az adatvédelmi politika kimondja: „A Netcrawled LLC NEM gyűjti össze az Internet Protocol (IP) címeket vagy az ügyfelek használatát.” Ez elég jó, mivel az IP cím nincs rögzítve.

Pufferolt (Gibraltár) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, 30 napig tárolható
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

E szolgáltató webhelyének honlapján a következő: „A pufferelt VPN-nél semmilyen körülmények között nem naplózza az Ön online tevékenységeit.” Ez a TOS-ra épül, amely azt mondja nekünk, hogy nincs forgalmi napló, de néhány kapcsolatnaplót 30 napig tárolnak. . Ide tartoznak a valódi IP-cím, a kapcsolat időtartama és az átvitt adatok mennyisége.

BulletVPN (Észtország) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A BulletVPN adatvédelmi politikája pontosan meghatározza, hogy milyen információkat végez és mi nem gyűjt. Nincsenek forgalomnaplók és IP-hez kapcsolódó kapcsolati naplók. A BulletVPN nyomon követi az egyes felhasználókhoz felhasznált összes adatmennyiséget, és figyeli az egyidejű csatlakozások számlánkénti számát.

C

CactusVPN (Moldova) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A CactusVPN feltételei szerint valóban nincs naplózás & A feltételek oldala: „Ez azt jelenti, hogy az adatvédelmi megoldásaink használata közben nem tárolunk az Ön tevékenységével kapcsolatos adatokat, és az Ön adatait sem rögzítjük, nem figyeljük, nem naplózjuk vagy tároljuk. A CactusVPN azt is garantálja, hogy az Ön adatait nem adják tovább harmadik félnek. Nem tárolunk olyan IP-címeket, forgalmi naplókat, csatlakozási időbélyegeket, használt sávszélességet vagy munkamenet-időtartamot, amelyek egyetlen személyre vezethetők vissza. ”

CitizenVPN (Dánia / Bahamák) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ennek a szolgáltatónak a dán bázisa néhány riasztást csengethet. Amint a webhelyen részletezik, VPN-szolgáltatásait a Bahama-szigetek nyújtják. Ez azt jelenti, hogy a CitizenVPN-re nem vonatkoznak az EU adatmegőrzési törvényei. Ezenkívül adatvédelmi politikája elmagyarázza, hogy noha tart néhány csatlakozási naplót, gondoskodik arról, hogy minden csatolt IP-információ névtelen legyen.

CyberGhost (Románia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, de csak a csatlakozási kísérletek és nem kapcsolódunk a felhasználókhoz
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Amint azt a CyberGhost adatvédelmi politikája kimondja: „Szigorú bejelentkezési politikánk révén biztosítjuk, hogy NEM kövessük nyomon a CyberGhost VPN alagútban zajló felhasználói forgalmat, például: böngészési előzmények, forgalom célpontja, keresési beállítások, adattartalom, IP-címek vagy DNS-lekérdezések. ”

Röviden: a CyberGhost nem tárol semmiféle forgalmi naplót, és nem tart semmilyen kapcsolódási naplót, amelyet az egyes felhasználókhoz lehet kötni. Az egyetlen dolog, amelyet nyomon követ, a csatlakozási kísérletek és az, hogy sikeresek voltak-e, de ezeket az információkat nem kötik a felhasználói fiókok.

CyberSilent (Lengyelország) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

TOS-on belül a CyberSilent kifejezetten meghatározza nulla naplózási politikáját: „A CyberSilent VPN nem figyeli, tárolja és nem rögzíti egyetlen VPN kliens naplóit sem. Nem tárolunk időbélyegzőket, használt adatátvitelt, tevékenységi naplókat, IP-címeket. ”

D

DefenceVPN (Kanada) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A DefenceVPN honlapján kijelenti: „Nem itt jelentkezzünk be a DefenceVPN-hez, így az adataink teljesen biztonságosak lesznek a harmadik felektől.” Az adatvédelmi politika így szól: „A DefenceVPN nem tárol és naplóz semmilyen forgalmat vagy felhasználást a virtuális magánhálózatán ( VPN). A munkamenet során felhasznált összes adatot naplózjuk, felhasználónévvel tárolva. A munkamenet során nem tárolunk forgalmi naplókat, bejövő vagy kimenő időbélyegeket, IP-címeket. ”

Tehát az egyetlen napló, amelyet megtartanak, a felhasználónként felhasznált összes adat egy munkamenet során. Ez a szolgáltató korlátlan sávszélességet kínál, így ezt a naplót feltehetően arra használják, hogy elkerüljék és azonosítsák a szolgáltatás egyéni visszaéléseit.

A DefenceVPN garantációs kanáriumot kínál, amely az elszámoláskor tiszta számlát jelentett az íráskor.

Doublehop (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Doublehop magát „új VPN indítóként kezeli, amelynek célja a csónak megrázása…”, és valószínűleg egészen más megközelítést alkalmaz. Világos, tömör adatvédelmi politikája távol áll a néhány rosszul megfogalmazott vagy zsargon-kitöltött dokumentumtól, amelyeket néhány szolgáltatóval szemben kellett elviselnünk. A naplókról a Doublehop ezt mondja:

„Nulla, cipzár, zilch, nada. Realsies, / dev / null 2>&1. Nincs semmi megosztásunk a hatóságokkal, még akkor sem, ha kénytelennek éreztük magunkat.

Nincs forgalmi naplózás
Nincs DNS-kérés naplózása
Nincs időbélyegzővel történő naplózás
Nincs sávszélesség-naplózás
Nincs IP-cím naplózás ”

Jól hangzik nekünk!

E

EarthVPN (Ciprus) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Potenciálisan (0 pont)

A EarthVPN adatvédelmi politikája kissé zavaró, amikor a naplózás tárgyát képezi. Egyrészt azt mondja: „Az Ön IP-címét naplóztuk, hogy megakadályozzuk a weboldalunk és szolgáltatásaink minden spamét, csalását vagy visszaélését.”

Később van egy kijelentés, hogy “A EarthVPN nem naplózza a VPN használatát és a felhasználói tevékenységeket. Sem mi, sem harmadik felek technikailag nem képesek egy IP-címet egy fiókhoz igazítani. ”Úgy tűnik, hogy ennek utóbbi része ellentmond a korábban mondottaknak. Felvilágosítást kértünk a szolgáltatótól, de az írás idején nem kaptunk választ.

Könnyű IP elrejtés (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az Easy-Hide-IP valódi naplózási politikával rendelkezik. "Soha nem tartunk online tevékenységi naplókat vagy tárolunk személyes információkat az egyes felhasználói tevékenységekről a hálózatunkon."

ExpressVPN (Brit Virgin-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az ExpressVPN nem tárol semmilyen forgalmi naplót és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Tárolja a csatlakozási naplókat, beleértve a kapcsolat dátumát (nem az időt) és a használt szervert. A felhasználónként továbbított teljes adatmennyiséget szintén figyelemmel kísérjük. Az ExpressVPN nem naplózza az Ön IP-címét, de a csatlakozási naplók a felhasználói fiókhoz vannak kötve. Mivel azonban regisztrálhatott az ExpressVPN-ben anélkül, hogy bármilyen PII-t átadna (Bitcoin és égető e-mail használatával), ez nem jelenti azt, hogy a naplók összekapcsolhatók egy adott személyvel.

Vegye figyelembe, hogy az ExpressVPN a „csatlakozási naplók” kifejezést kissé eltérően definiálja, mint amit fentebb meghatároztuk, és meghatározásuk szerint (amely nem tartalmaz dátumbélyeget vagy az átvitt adatmennyiséget) nem tartanak fenn semmilyen kapcsolati naplót. Ezeket az eltéréseket figyelmen kívül hagyva, itt az a fontos, hogy a vállalat ne tartson nyilvántartást olyan adatokról, amelyek felhasználhatók az egyes felhasználók azonosítására.

Egy nemrégiben bekövetkezett eset szerint a török ​​hatóságok egy nyomozás részeként lefoglaltak egy ExpressVPN szervert. Ugyanakkor nem találtak hasznos információt - ez a tény a társaság naplózási tilalmának biztonsági másolatát szolgálja.

F

F-Secure Freedome VPN (Finnország) 3/4

Alapja 5 vagy 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

E szolgáltató honlapján kijelenti, hogy nincsenek forgalmi naplók. Az adatvédelmi politikában megtudjuk, hogy az F-Secure „ideiglenes naplókat tart fenn, amelyek tartalmazzák a VPN-munkamenetek időtartamát, az átvitt adatok mennyiségét, az eszköz azonosítóját és a nyilvános IP-címet, ahonnan a VPN-ügyfél csatlakozik a szolgáltatásunkhoz.” Ezek a naplók 90 napig tartják.

Faceless.Me (Ciprus) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

Ez a szolgáltató azt állítja, hogy valódi nem naplózási politikája van. A honlapján azt is kijelenti, hogy „Nem vezetünk naplókat az Ön tevékenységéről, tehát abban az esetben, ha az FBI kérdezi - nincs semmi.” Ha visszatérünk a GYIK oldalra, amikor az online tevékenységek naplóitól kérdezik, a válasz „Nem! Egyáltalán nem! Csak az összes adatfelhasználást és az Ön IP-címét nyomon követjük, amely a belső könyveléshez szükséges. És még ezeket az adatokat is korlátozott ideig tároljuk szervereinken. ”

Tehát valóban léteznek naplók kapcsolati naplók formájában, és ezek magukban foglalják a valódi felhasználói IP-címeket.

FinchVPN (Malajzia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Adatvédelmi politikájában a FinchVPN kifejti, hogy nem rögzít semmilyen internetes felhasználási adatot vagy nem követi nyomon a felhasználói tevékenységeket. Tárol néhány csatlakozási naplót, beleértve az időbélyegzőket és a sávszélességet. Ezek a felhasználói fiókokhoz kapcsolódnak, nem pedig a valódi felhasználói IP-khez. Mivel az érmefizetéseket elfogadja, a felhasználói azonosító nem feltétlenül képezi a személyazonosító személyt.

Flow VPN (Kanada) 0/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Igen (0 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A legtöbb szolgáltatóval, amellyel eddig találkoztunk, a naplózási irányelvekkel kapcsolatos információk könnyen elérhetők a webhelyükön. Ez általában az adatvédelmi irányelvekben vagy a TOS-okban található, amelyek egyike vagy mindkettő gyakran megtalálható a weboldal láblécében. Ez nem a Flow VPN esetében, de gyors keresés után megtaláltuk a naplókra vonatkozó irányelvet.

Nem csoda, hogy rejtett, mivel nem csinos. Ez a szolgáltató fenntartja a „jogot az előfizetési információk (beleértve a tranzakciós referenciákat), az IP-cím, a hitelesítési kérelmek, a munkamenet adatainak (kiosztott IP, a csatlakozás dátuma, ideje, időtartama stb.) Naplózására.” Tehát igen, ez minden típusú csatlakozási napló és ezek csatlakoztatva van egy forrás IP-címhez.

De ez nem a legrosszabb rész. „A sávszélesség-szolgáltatóink követelményeinek betartása érdekében fenntartjuk a jogot, hogy naplózza a tevékenységeinket egész hálózatán, és automatizált rendszereket használjon a hálózati tevékenységek visszaélések figyelésére (például a BitTorrent és hasonló peer-to-peer fájlok megosztására).” Tehát alapvetően minden, amit ezzel a szolgáltatóval kapcsolatban végez, naplózható!

FlyVPN (USA) 1/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem, de a forrás és a cél IP-k naplózottak (1 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A FlyVPN nem tárol semmilyen forgalmi naplót. Fenntartja a csatlakozási naplók teljes listáját, beleértve az IP-címet, az időbélyegzőket, a cél IP-t és a portszámot. Ne feledje, hogy a valódi IP-cím, az időbélyegzők és a rendeltetési hely-IP gyűjtésével ez a szolgáltató valószínűleg forgalmi naplókat is vezet.

FrootVPN (Svédország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A FrootVPN honlapja kimondja: „Mi törődünk az internetes adatvédelemmel, és ezért nem jelentünk semmit. Az adatait soha nem osztjuk meg harmadik felekkel. ”Ezt a„ Nincs naplózás ”oldal tisztázza tovább, amely megerősíti, hogy semmilyen kapcsolati naplót, például időbélyegzőt nem tárolnak..

Freedom-IP (Franciaország) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A Freedom-IP nem rögzít semmilyen forgalmi naplót, és előre áll az egyes munkamenetek során gyűjtött adatokkal kapcsolatban:

“A kapcsolat IP címe
Az ülés kezdési ideje
A munkamenet vége
A munkamenetből kapott adatok
A munkamenet küldött adatok ”

Természetesen tartalmazza a felhasználói IP-címet, ami nem ideális.

FrostVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A FrostVPN nem naplózza a forgalmi adatokat. Ez rögzíti „a VPN kapcsolat létrejöttének idejét, dátumát és helyét”. Ez az információ azonban nem kapcsolódhat egyetlen felhasználóhoz sem, amely azt jelenti, hogy az IP-címek nem képezik részét a csatlakozási naplókban..

G

GhostPath (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A GhostPath valódi nulla naplózási politikával rendelkezik. Amint azt az adatvédelmi politikájában körvonalaztuk: „Nem követjük a Ghost Path webhelyen kívüli tevékenységeket” és „VPN-munkamenetünkkel kapcsolatos adatokat nem naplózunk”.

GOOSE VPN (Hollandia) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, 30 napig tárolható
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A GOOSE VPN nem tartja a forgalomnaplókat és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Tárolja a csatlakozási naplókat, ideértve a dátumbélyegzőt, a használt operációs rendszert (OS), az általános földrajzi helyet és néhány további elemet. A felhasználói IP-címeket nem naplózza, és a kapcsolati adatok automatikusan aggregálódnak. Ezután 30 napig tárolja, mielőtt törli.

GoTrusted VPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Adatvédelmi politikájában a GoTrusted VPN megemlíti, hogy „adatokat gyűjthet a kapcsolati információkról, ideértve az ülés során az interneten keresztül elküldött csomagok időzítését és méretét is.” Ez egy kicsit homályos, és sehol sem mondja meg, hogy a forgalomnaplókat tartják-e. és hogy a csatlakozási naplók tartalmaznak-e IP címeket.

Feltettük a kérdést a GoTrusted számára, és azt válaszolták, hogy noha az általános hálózati teljesítményt figyeljük, „a GoTrusted nem naplózza azokat a URL-eket, amelyeket böngész, vagy figyeli az egyes munkamenet-forgalmat.”

H

HeadVPN (Egyesült Királyság) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPN adatvédelmi politikájában, a Felhasználói feltételek oldalán, ezt a szolgáltatót kijelenti: „A webhely nem figyeli és nem fogja aktívan figyelni a felhasználói tevékenységeket a nem megfelelő viselkedés miatt, és nem tart fenn közvetlen naplókat sem az ügyfelek internetes tevékenységeiről”. csatlakozási naplókat, de amikor ügyfélszolgálatot kérdeztünk, egy képviselő azt mondta nekünk, hogy nincsenek kapcsolatbantartási naplók.

Hide.me (Malajzia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, néhány órán keresztül tárolva
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Hide.me nem tartja a forgalomnaplókat és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Ha bármilyen kétség merül fel, megnézheti egy független biztonsági elemző által kiállított igazolást, amely megerősíti a webhely összes állítását. Néhány csatlakozási naplót tart, de ezek nem tartalmazzák a tényleges felhasználói IP-címeket, és „néhány óránként” törlődnek.

A Hide.me átláthatósági jelentést tett közzé a fenti tanúsítvány kiadásakor (amely ugyanabban a linken tekinthető meg.) Nevezetesen, hogy a jelentésben szereplő években számos kérés volt, de a Hide.me fenntartja, hogy minden alkalommal válaszol. volt, hogy „hide.me nem képes és nem tart naplókat; ezért nem tudunk további információt adni Önnek az ügyről. ”

HideIPVPN (Moldova) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A HideIPVPN „nem tárolja az IP-címeket, a böngészési előzményeket, a forgalmi célokat vagy a DNS-lekérdezéseket.” Bár később az adatvédelmi politikában figyelmeztettünk arra, hogy „a HideIPVPN arra buzdítja ügyfeleit, hogy feltételezzék, hogy minden on-line kommunikációjuk nem biztonságos.” nem pontosan rontja a szolgáltatói képességekbe vetett bizalmat.

HideMyAss (Egyesült Királyság) 1/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem, de a forrás- és a VPN IP-címeket rögzíti (1 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A HideMyAss nem tárolja az Ön által meglátogatott webhelyekkel kapcsolatos információkat, de meglehetősen részletes kapcsolódási naplókat tárol. Ide tartoznak az Ön IP-címe, a VPN IP-címe, az időbélyegzők és a felhasznált adatok mennyisége. Az IP-cím releváns, különösen mivel a VPN IP-címet kíséri. Ez azt jelenti, hogy a tevékenység meglehetősen egyszerűen visszakereshető egy felhasználó felé, tehát a forgalmi naplókat is vezetheti.

Valójában ez a szolgáltató egy FBI-ügyben vett részt még 2011-ben, amelyben átadta a LulzSec hackerek felderítéséhez használt részleteket..

Hola (Izrael) 1/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Igen (0 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

Úgy tűnik, hogy a Hola adatvédelmi politikájában nagyon jellegzetes „minden napló” irányelve van: „A naplóadatok tartalmazhatnak olyan információkat az Ön készülékéről, mint például: az Ön IP címe, böngésző típusa, a meglátogatott weboldalak, az ezeken az oldalakon töltött idő, a hozzáférési idő és a dátum , és az eszközéhez létrehozott egyedi azonosító (ha a Szolgáltatásokat a mobil eszközről használja, akkor ez az azonosító lehet Ön mobilszáma). ”(ami lehet a telefonszáma!)

Ezt folytatja: „Ezeket az adatokat összesített formában használjuk, és nem kombináljuk semmilyen személyes információval.” Nyilvánvalóan egy telefonszám PII, tehát ténylegesen egy IP cím. Mindkettő könnyen megtalálható az egyes felhasználók számára.

Hotspot pajzs (Svájc) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Igen, összesített naplók (1 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Hotspot Shield fenntart néhány csatlakozási naplót, beleértve a valódi IP-jét is. Ezeket azonban minden egyes munkamenet végén törli. Noha azt állítja, hogy nem köti a valódi felhasználói IP-címeket az online tevékenységekhez, tartja össze a meglátogatott webhelyek és a használt alkalmazások összesített naplóit.

Valójában van némi vita a VPN körül, sőt még egy panaszt is benyújtott egy magánélet-védelmet támogató csoport ellen. Ez egyike volt a 2016. évi jelentés egyik témájának, amely rávilágított néhány megkérdőjelezhető tevékenységére, beleértve a forgalom átirányítását társult linkeken keresztül. Noha az adatvédelem itt nem jelent komoly aggodalmat, ezek a taktikák elégségesek ahhoz, hogy sok felhasználót elbocsáthassanak.

én

ibVPN (Románia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az ibVPN nem követi nyomon a VPN-szolgáltatás felhasználói böngészési tevékenységeit. „Az ibVPN nem gyűjt vagy naplózza a virtuális magánhálózati szolgáltatás forgalmát vagy felhasználását. Nem kapcsolhatunk semmilyen konkrét tevékenységet egyetlen felhasználóval sem. ”Bár a„ use ”kifejezés kapcsolódási naplókat foglal magában, nem kifejezetten beszél róluk, ezért feltettük a kérdést. Az ügyfélszolgálat képviselője megerősítette, hogy nem tart fenn csatlakozási naplót.

IdentityCloaker (Cseh Köztársaság) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen, de elrejthető (1 pont)

Az IdentityCloaker adatvédelmi politikája kimondja:

„Az Identity Cloaker proxy vagy VPN szerverekön keresztüli szörfözés közben nem tároljuk a meglátogatott webhelyek címeit vagy más erőforrásokat, és nem szállítunk szállított adatokat hosszabb ideig, mint amennyi szükséges az internetes adatátvitel átadásának befejezéséhez. Nem használnak gyorsítótárazást az állandó adathordozón (például a merevlemezeken). ”

Nyilvánvalóan nincsenek forgalmi naplók, és az utolsó mondat nem jelent csatlakozási naplókat, de csak arra kértük, hogy ellenőrizze. Kiderül, hogy időbélyeg és adatfelhasználás vannak rögzített, ugyanúgy, mint az IP-címek. Azonban „ha Identity Cloaker alkalmazást használ, és titkosított módban csatlakozik, a napló nem tudja rögzíteni a valódi IP-címét, ehelyett a proxy szerver IP-jét rögzíti.” A kapcsolat naplóit hat hónapig őrzik meg, mielőtt törölnék..

IPinator (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, összesített naplók
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az IPinator TOS-je kissé homályos a naplózásnál: „Bár nem tartunk nyilvántartást a felhasználásról, vagy megosztjuk személyes adatait semmilyen harmadik féllel, átadunk minden információt, amely rendelkezésünkre áll, ha a törvény ezt előírja. "Úgy tűnik, hogy nem tart semmilyen forgalmi naplót, de nem egészen világos. Ezt folytatja: „IPinator.com. figyelemmel kísérheti a hálózat bizonyos aspektusait a visszaélések kezelése, a szolgáltatás fenntartása és / vagy fejlesztése érdekében. ”Ez úgy tűnik, mint a kapcsolatnaplók, de megint hiányzik a részletek.

A GYIK szakasz kissé betekintést nyújt: “Nem tartunk forgalmi tartalom naplókat. Figyelemmel kísérhetjük és összesíthetjük más változókat, például a sávszélességet és a szerver terhelését a szolgáltatás minőségének biztosítása érdekében. ”

Tehát nincsenek forgalmi naplók és csak összesített csatlakozási adatok.

IPredator (Ciprus) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az IPredator semmilyen forgalmi naplót nem vezet. Ideiglenesen tárolja a munkamenet adatait, beleértve a szerver helyét és felhasználónevét, de nincs valódi IP-cím. Ezen túlmenően ezeket az adatokat csak az egyidejű bejelentkezés korlátozására használják, és a munkamenet vége után törlik őket. Mint ilyen, ezeket egyébként nem tekintik valóban kapcsolódási naplóknak.

IPVanish (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az IPVanish honlapján az egyik első állítás a következő: „A szigorú nulla naplózásra vonatkozó politikánk az identitását az aláfedés alatt tartja. Az alkalmazásokhoz való csatlakozás közben nem rögzítünk semmilyen tevékenységet, hogy megvédjük a magánélethez való polgári jogát. Támogatást kérdeztünk és tájékozódtak arról, hogy ez a szolgáltató „nem figyeli, rögzíti és nem tárolja naplóit egyetlen ügyfél VPN-tevékenységével kapcsolatban”.

Nemrég felszínre jutott, hogy az IPVanish naplókat felhasználták a belbiztonsági vizsgálat során. A társaság azonban akkoriban más tulajdonban volt, és a jelenlegi tulajdonosok biztosítják a felhasználókat, hogy az IPVanish meglévő nem naplózási politikája mellett áll..

IronSocket (Hong Kong) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem, de a forrás- és a VPN IP-címeket 72 órán keresztül tárolja (1 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

Az IronSocket nem tart semmilyen forgalmi naplót és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Amint azt az adatvédelmi politikában körvonalazzuk, rögzíti a csatlakozási naplókat:

„A szolgáltatások igénybevételekor ezen felül a következő munkamenet-információkat gyűjtjük:

 • A munkamenet csatlakozásának és lekapcsolásának dátuma és dátuma;
 • A munkamenethez használt IP-cím, amelyhez a szerver csatlakozik; és
 • Numerikus ábrázolás, amely megmutatja a munkamenetenként átvitt összes bájtot. ”

Nem egészen egyértelmű, hogy az „a munkamenethez használt IP-cím” a valós felhasználó IP-címére vonatkozik-e, vagy a szolgáltató által kiadott IP-címre. Tisztázást kértünk, és kiderül, hogy mindkettőt rögzítik. Megjegyzendő, hogy ezeket az adatokat csak 72 órán keresztül tárolják a tisztítás előtt.

Ivacy (Szingapúr) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az Ivacy valódi bejelentkezési szabályokkal működik. Nem figyeli a forgalmat, és nem rögzíti a munkamenet adatait, vagyis "nem tudjuk azonosítani és összekapcsolni egy adott tevékenységet egy adott szolgáltatásunk felhasználójával."

IVPN (Gibraltár) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az IVPN egy másik szolgáltató, amely szigorú bejelentkezési házirendet alkalmaz. Nem figyeli a webes forgalmat, és nem is rögzíti a munkamenet adatait, például az időbélyegzőket vagy a sávszélességet.

K

Kaspersky (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Szolgáltatási feltételeket vagy adatvédelmi irányelveket kerestünk a Kaspersky VPN szolgáltatásához, de semmit sem találtunk. Az ügyfélszolgálat képviselője irányíthatott minket a licencszerződéshez, de itt nincs semmi a naplózással kapcsolatban. A képviselő azonban biztosította bennünket, hogy nem tartanak fenn forgalmi vagy kapcsolódási naplókat. Ha probléma merül fel a szolgáltatással, naplókat gyűjthet a probléma diagnosztizálásához.

Keenow (Izrael) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A Keenow nem tartja a forgalomnaplókat és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Tárolja a csatlakozási naplókat, beleértve a valódi IP-címet, a sávszélességet és az időbélyegeket. Természetesen itt az egyik leginkább aggasztó információ a valódi felhasználói IP-cím, amely az egyén számára nyomon követhető.

L

Le VPN (Hong Kong) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem, de mind a forrás IP, mind a VPN IP rögzítésre kerül (1 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A Le VPN nem tárolja és nem figyeli a felhasználási adatokat, például a meglátogatott webhelyeket. Tárolja a csatlakozási naplókat, beleértve a valós IP-címet, az időbélyegzőket, a VPN IP-címét és a felhasznált adatok mennyiségét. Az a tény, hogy a valódi IP-címet az új IP-vel együtt tárolják, azt jelenti, hogy az összes tevékenység nyomon követhető az egyes felhasználók számára. Ráadásul az adatokat „egy bizonyos ideig tárolják, annak ellenére, hogy ilyen adatok tárolására nincs kötelezettségünk”.

Liberty Shield (Egyesült Királyság) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Liberty Shield nagyon rövid adatvédelmi politikáját a TOS aljára temették el, ám ez kimondja: „Elkötelezettek vagyunk az adatvédelem mellett, és nem gyűjtünk vagy naplózunk forgalmi adatokat vagy böngészési tevékenységeket a VPN-hez csatlakoztatott egyéni felhasználóktól.” csatlakozási naplók, de ezek az időbélyegekre, a kiszolgáló helyére és az átvitt adatok mennyiségére korlátozódnak.

LimeVPN (Hong Kong) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A LimeVPN-nek valójában van egy oldala, amely a naplózási politikájának leírására szolgál. Itt megmagyarázza, hogy nem tartanak karban forgalmi naplókat, ideértve a letöltéseket vagy az adathordozókat. Azt állítja, hogy néhány csatlakozási naplót megőriznek, ideértve az időbélyegzőket, a kapcsolat időtartamát és a sávszélességet. Ezeket az adatokat meghatározatlan ideig tárolják, de „rendszeresen ciklikusan működnek a szervereinken.” Nem azonnal világos, hogy ezek az adatok felhasználói IP-hez vannak-e csatlakoztatva, de néhány sor alatt azt mondja: „Sem mi, sem harmadik felek műszakilag nem lehetséges hogy egy IP-címet egy fiókhoz igazítsunk. ”Tehát biztonságosan mondhatjuk, hogy az IP-címek nem jelent problémát.

LiquidVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem, kivéve a szolgáltatáskal való visszaélés esetét
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A LiquidVPN nem rögzít semmilyen forgalmi naplót. Figyelemmel kíséri néhány valós idejű metaadatot, beleértve azt is, hogy bejelentkezett-e vagy sem, és hány eszközt használnak egy fiókban.

TOS-ja nem állítja, hogy további metaadatokat tárol, ha a szolgáltatással visszaélnek. Ez magában foglalhatja a helyi és távoli IP-címeket, az időbélyegzőket és a felhasználónevet. A naplózást megelőzően azonban az értesítés megjelenik az átlátszó oldalon. A LiquidVPN garantáló kanáriát is biztosít.

M

Mullvad (Svédország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Noha ez a szolgáltató adatvédelmi politikáját kicsit nehéz megtalálni (a honlapon nincs közvetlen link), végül szigorú naplózási politikát fed fel. Nincsenek tevékenységi naplók, és metaadatokat nem rendelnek hozzá az egyes felhasználókhoz. Ehelyett a Mullvad egyszerűen követi a kiszolgálónkénti teljes sávszélességet, az aktuális kapcsolatok számát és a magonkénti CPU-terhelést.

MyIP.io (USA) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A MyIP.io honlapon kijelenti, hogy nincsenek tevékenységi naplók, ami nagyszerű. A naplók nem kerülnek említésre az adatvédelmi irányelvekben vagy a TOS-okban, tehát nem egyértelmű, hogy vannak-e csatlakozási naplók. Tisztázást kértünk és megkérdeztük a naplókat vannak megőrizve, és idejebélyegzőket és valós IP-t is tartalmaz „egyebek mellett”.

N

NoodleVPN (Malajzia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A NoodleVPN weboldalának honlapja kimondja:

„A speciális felszerelés miatt a NoodleVPN nem tárol vevői adatokat, és nem tudja, mit csinálnak a felhasználók az interneten. Az egyetlen dolog, amit ismertünk [Sic] a felhasználókról az e-mail cím és a felhasználónév. ”

Úgy tűnik, hogy ez kiterjed mind a forgalomra, mind a csatlakozási naplókra, de kapcsolatba vettünk azért. Az ügyfélszolgálat képviselője biztosította bennünket, hogy semmilyen naplót nem tartanak fenn.

NordVPN (Panama) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A NordVPN „garantálja a VPN-szolgáltatás szigorú bejelentkezési politikáját”. A forgalmi naplókon kívül ez magában foglalja az időbélyegeket, a sávszélességet és a valódi IP-címeket.

nVPN (Bosznia) 4/ 4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az nVPN egy másik szolgáltató, amely szigorú bejelentkezési szabályokkal rendelkezik. Nincsenek forgalmi naplók, és a felhasználói tevékenységeket nem figyeli. Ezenkívül nem rögzíti az időbélyegzőket, a használt sávszélességet vagy a valós felhasználói IP-címeket.

O

OctaneVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, összesített
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az OctaneVPN nagyon előkészíti a felhasználók naplózással kapcsolatos aggályainak kezelését. Adatvédelmi politikájában megjegyzi, hogy „Amikor olyan terméket árusít, amely fokozza a magánélet és az anonimitás kérdését, felmerül a naplózással kapcsolatos kérdések.” Valójában fenntartja a valódi naplózásgátló politikát, mivel nincs napló, amelyet egyéni felhasználóhoz lehet kötni. . Az egyetlen kapcsolattartási napló, amelyet minden egyes kiszolgálóhoz összevontan tárolnak, beleértve a kapcsolatok számát és a sávszélességet.

OneVPN (Hong Kong) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem tiszta
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A OneVPN adatvédelmi politikája egyértelművé teszi, hogy ez a szolgáltató nem figyeli az online tevékenységeket. Azt is kijelenti, hogy nincs IP-cím naplózva. Nincs említés a csatlakozási naplókról, de még akkor is, ha rögzítésre kerülnek, nincsenek tárolt IP-címek, tehát minden jó.

OverPlay (Egyesült Királyság) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A OverPlay adatvédelmi politikája rövid és kedves, és kimondja: „A Overplay, Inc. nem gyűjt vagy naplózza a virtuális magánhálózat szolgáltatásának forgalmát vagy felhasználását.” A „use” szó utalhat a kapcsolatnaplókra, de arra kértük őket, hogy . Válaszul azt mondták nekünk, hogy semmilyen kapcsolati naplót nem vezetnek.

OVPN (Svédország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az OVPN fenntartja, hogy rendkívül komolyan veszi a felhasználói adatvédelmet, és valójában szigorú bejelentkezési tilalmakkal rendelkezik. Forgalom- vagy csatlakozási naplók nélkül kijelenti, hogy az egyetlen információ, amelyet valaha a kérelmező fél számára nyújthatott volna, a használt fizetési módszer. Amint azt az adatvédelmi politika kimondja: „Az OpenVPN folyamatok írási engedélyeit eltávolítottuk a VPN szolgáltatást üzemeltető szerverekről. Ez megakadályozza, hogy bármilyen felhasználói információt bármikor naplózhassanak. ”

P

PandaPow (Hong Kong) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A PandaPow semmilyen körülmények között nem tartja a forgalomnaplókat és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Tárolja a csatlakozási naplókat, beleértve az IP-címet, az időbélyegzőket, az átvitt adatok mennyiségét és az átviteli sebességet. Természetesen a legfontosabb itt az IP-cím. A PandaPow nem határozza meg, mennyi ideig tárolják az adatokat.

Tökéletes adatvédelem (Svájc) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Perfect Privacy adatvédelmi politikája csak néhány bekezdés hosszú, de egyértelművé teszi, hogy nem rögzít semmilyen magánszemélyekkel kapcsolatos naplót. Csak a szerverek teljes felhasználását rögzíti.

Privát internet-hozzáférés (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ennek a szolgáltatónak a honlapján az egyik fő jellemző „Nincs VPN forgalmi napló”, így legalább egyértelmű. A titoktartási politikában vagy a TOS-ban más nincs a naplókkal kapcsolatos. A GYIK részben megtaláljuk azt, amit keresünk. Itt egy képviselő kijelenti: „A PIA egyáltalán nem tart semmilyen naplót, bármilyen időszakot.” A válasz ezután részletesebben szól:

„Egyértelműen kijelenthetjük, hogy cégünk nem és továbbra sem tart fenn metaadat-naplókat azzal kapcsolatban, hogy az előfizető mikor fér hozzá a VPN szolgáltatáshoz, mennyi ideig használta az előfizetőt, és milyen IP-címről származik az előfizető. Ezenkívül a titkosítási rendszer nem teszi lehetővé számunkra, hogy megnézhessük és naplózhassuk, hogy mely IP-címeket használ egy előfizető vagy meglátogatta.

Úgy tűnik, hogy egy nagyon szilárd nulla naplózású politika.

PrivateVPN (Svédország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A PrivateVPN emellett nem naplózási politikát is kínál. Adatvédelmi politikájában kimondja: „A PrivateVPN nem gyűjt vagy naplózza a forgalmat vagy a szolgáltatás használatát.” E-mailt küldtünk csak annak ellenőrzésére, hogy ez vonatkozik-e a csatlakozási naplókra, és azt mondták, igen, nem.

Saját alagút (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A privát alagút adatvédelmi politikájában nem említik a naplózási politikát, de a TOS-ban a következő állítás található:

„A szervereinken tárolt naplófájlokat csak a szerver teljesítményének megfigyelésére, a szoftverhibák azonosítására, a lehetséges biztonsági sérülések azonosítására és a visszaélésszerű felhasználók azonosítására használják. A naplófájlokat nem használják az internetes tevékenységek megfigyelésére vagy cenzúrázására. Tiszteletben tartjuk az Ön személyes adatait. Nem érdekli, mit csinál az interneten. ”

Ebből megtudhatjuk, hogy nincsenek forgalmi naplók, de vannak naplófájlok. Felkértük a szolgáltatót, hogy tisztázza, hogy ezek mihez vezetnek. Azt mondták nekünk, hogy a naplók tartalmazzák a csatlakozási időt és a felhasznált sávszélességet. Ezek kapcsolódnak egy felhasználói e-mailhez, de nem a valós felhasználói IP-címhez.

Privát Wifi (USA) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A Privát Wifi a naplózási irányelvekkel kapcsolatos információkat tartalmaz a GYIK részben. Itt megtudja, hogy határozottan nincs forgalomnapló, amelyet ez a szolgáltató vezet, de van néhány kapcsolódási napló. „Karbantartunk egy sor felhasználási naplót, ideértve a hálózaton belüli és kikapcsolt időt, valamint az összes átadott bájtot.” Később kijelenti, hogy ezeket csatolhatják a felhasználóhoz, de nem adja meg, hogy rögzítik-e a felhasználói IP-címeket. Megkérdeztük, hogy tudják meg, és az IP-címeket valóban standard számlainformációként rögzítik. Mint ilyen, arra a következtetésre juthatunk, hogy az időbélyegek valódi felhasználói IP-hez kapcsolódnak.

Privatoria (Cseh Köztársaság) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Homályos
IP-címnaplók: Potenciálisan (0 pont)

A Privatoria adatvédelmi irányelve rosszul van megfogalmazva sok gépeléssel, de egyértelmű, hogy ez a szolgáltató nem tart forgalomnaplókat. Megkérdeztük a csatlakozási naplókat, de az írás idején nem kaptunk választ.

ProtonVPN (Svájc) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A ProtonVPN honlapján a következő: „Mint egy svájci VPN-szolgáltató, nem naplózunk felhasználói tevékenységeket, vagy nem osztunk meg adatokat harmadik felekkel.” Feltételezhetjük, hogy ez vonatkozik a forgalomnaplókra, de kissé nem egyértelmű, amikor a kapcsolatnaplókról van szó..

Adatvédelmi politikán keresztül megtudjuk, hogy a ProtonVPN valóban az utolsó sikeres bejelentkezési kísérlet időbélyegző naplóját tartja fenn. Határozatlan ideig tárolható, de minden sikeres kísérletnél felülbírálják. Nem világos, hogy ez felhasználói fiókhoz vagy tényleges IP-hez kapcsolódik, ezért feltettük a kérdést. Azt mondták nekünk, hogy az időbélyeg csak a fiókhoz van társítva, és nem tárol valós IP címeket.

proXPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A honlapon az egyik állítás a következő: „A proXPN VPN szoftvere lehetővé teszi a szörfözést az interneten, ahogyan tervezték: névtelenül, naplózása és tevékenysége nyomon követése nélkül.” Biztosan feltételezhetjük, hogy nincs forgalmi napló. Mi van a csatlakozási naplókkal? Az adatvédelmi irányelvek oldalon megtudjuk: „Nem vezetünk naplót a csatlakozási időkről, a tevékenységről vagy a származási IP-ről.” Tehát itt mindent tisztázunk..

Proxy.sh (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Proxy.sh webhelyen a GYIK részben találjuk meg azt, amit keresünk. Ez a szolgáltató nem tárol forgalmi és csatlakozási naplókat. Azt állítja, hogy időnként a kapcsolatokat valós időben kell megnéznie. Noha ezekben az esetekben riasztásokat szolgáltat, megismétlik, hogy a kapcsolatok nem tulajdoníthatók egyes felhasználóknak.

PureVPN (Hong Kong) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A PureVPN adatvédelmi politikája a következőket mondja: „Nincsenek nyilvántartások az Ön böngészési tevékenységeiről, csatlakozási naplóiról, az Ön számára kiosztott VPN IP-kről, az eredeti IP-kről, a csatlakozási időről, a böngészés előzményeiről, a meglátogatott webhelyekről, a kimenő telefonról. forgalom, a megtekintett tartalom vagy adatok, vagy az Ön által generált DNS-lekérdezések. ”

Egy 2017. évi FBI-es esetből tudjuk, hogy IP címeket rögzített. Ebben a helyzetben az időbélyeget és a valódi IP-címet korreláltuk más vállalatok adataival, hogy a felhasználót bevonjuk.

Ahogy áttekintettük a listát, egyértelmű, hogy a PureVPN természetesen nem az egyetlen szolgáltató, amely ilyen típusú naplókat tart. Az üzlet számára azonban nem volt jó, ha olyan nagy hangsúlyt fektet az ügy középpontjában, hogy a fogyasztók bizalmát megsértik. A vállalat arra koncentrál, hogy visszaszerezze a felhasználók bizalmát, és új adatvédelmi irányelvet vezet be, amely kimondja, hogy nem rögzít semmilyen kapcsolatnaplót.

Ezen felül a PureVPN további lépést tett egy független könyvvizsgáló cég (Altius IT) bevonásával a cég rendszereinek és naplózási politikájának ellenőrzésére. Az ellenőrzés eredményei megerősítették, hogy a PureVPN nem naplózza olyan adatokat, amelyek azonosíthatnának egy személyt.

„[Nem] találtunk bizonyítékot egyetlen olyan naplóról sem, amely az adott személy és / vagy a személy tevékenységének azonosításához vezetne a PureVPN szolgáltatás használatakor.” - Altius IT

S

SaferVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A SaferVPN nem tárol semmilyen forgalmi naplót, és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Nagyon egyértelmű, hogy mely metaadatokat rögzíti, és amely tartalmazza az időbélyegzőket, az átvitt adatok mennyiségét és a szerver helyét. Nem rögzíti az IP-címeket.

SaturnVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Úgy tűnik, hogy a SaturnVPN nem nyújt információt naplózási politikájáról. Amikor információt kértünk a szolgáltatótól, azt mondták nekünk, hogy semmilyen forgalmi vagy csatlakozási naplót nem tartanak fenn.

SecurityKISS (Írország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen, tíz napig megőrizve (0 pont)

Ez a szolgáltató rövid és tömör adatvédelmi irányelveket tesz közzé, beleértve világos információkat a naplózási politikájáról:

„Nem figyelünk, nem rögzítünk és nem tárolunk naplókat semmilyen kapcsolódási tevékenységgel kapcsolatban, kivéve a következőket:

 • A felhasználói VPN-kapcsolat ideje és időtartama
 • A kapcsolat során használt sávszélesség
 • Felhasználói IP-cím ”

Mint láthatja, ez magában foglalja a felhasználói IP-címeket. Bár a plusz oldalon ezeknek a naplóknak a többsége tíz nap elteltével törlődik. Az egyetlen dolog, amelyet hosszabb ideig tárolnak, az az ügyfelek számlázási időszakonkénti teljes felhasználása.

Seed4.me (Tajvan) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, összesített naplók
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ez a szolgáltató nem rendelkezik adatvédelmi politikával, és a TOS nyilatkozatában nem fedezi a naplókat. Ehelyett egy naplóbejegyzés naplóinak kérdésével foglalkozik. Itt elmagyarázza, hogy összesített csatlakozási adatokat rögzít. Ezt hét napig tárolja, mielőtt véglegesen törli.

Shade You (Hollandia) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Árnyékolás Igazi nulla naplózási politikával rendelkezik, és semmilyen naplót nem vezet. "Nem vezetünk naplókat, tehát egyszerűen nincs olyan adatunk, amelyet harmadik feleknek továbbadhatnánk."

Shellfire VPN (Németország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Shellfire VPN honlapján a következő: „Nem regisztrálunk semmilyen csatlakozási adatot. Teljesen biztonságosan és névtelenül szörfözsz! ”Ez az a ritka szolgáltató, amely valójában a kapcsolati naplókra hivatkozik a honlapján, nem pedig csupán egy takarónapló-nyilatkozaton, amely gyakran csak a forgalmi naplókat említi..

SlickVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ennek a szolgáltatónak nulla naplózási irányelve van, de nem beszél kifejezetten a csatlakozási naplókról. Megkérdeztük a képviselőt, és azt mondták, hogy semmilyen forgalmi vagy csatlakozási naplót nem vezetnek.

SmartVPN (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A SmartVPN webhelyén nem kínál naplózási irányelvekre vonatkozó információt, ezért kapcsolatba léptünk. Az élő csevegő válaszában azt állították, hogy semmilyen naplót nem vezetnek.

Speedify (USA) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A Speedify adatvédelmi politikája a következővel kezdődik: „TL; DR: Mi nem naplózza azt, amit csinál, vagy milyen webhelyeket látogat meg a Speedify szolgáltatáson keresztül. Tehát itt mindenképpen nincs forgalmi napló. Az adatvédelmi politika azt is kimondja, hogy a Speedify nem gyűjt IP-címeket. Amikor belép az alkalmazásba, egy értesítés azt mondja, hogy az IP-címeket ideiglenesen tárolják, idejein az időbélyegek, az átvitt adatok mennyisége és a kapcsolat időtartama.

SpyOff (San Marino) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Nem találtunk információt a naplózási politikáról a SpyOff webhelyén, ezért e-mailt küldtünk. Egy képviselő arról tájékoztatta, hogy "Nem vezetünk nyilvántartást a forgalomnaplókat vagy a kapcsolatnaplókat, az időbélyegzőket, a sávszélességet és az IP-címeket illetően."

StrongVPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A szolgáltató adatvédelmi politikája kimondja: „A StrongVPN nem gyűjt vagy naplózza a virtuális magánhálózat szolgáltatásának forgalmát vagy felhasználását.” Ismét a „használat” valószínűleg kapcsolódási naplókra utal, de kissé homályos. E-mailben küldtük el az ügyfélszolgálatot, és megerősítették, hogy semmilyen kapcsolatnaplót nem vezetnek.

SurfEasy VPN (Kanada) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, összesített naplók
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A SurfEasy VPN nem tartja a forgalomnaplókat, de kimondja:

„Szolgáltatásunk karbantartása és fejlesztése céljából automatikus, szabályokon alapuló forgalomkezelést végezzünk. E szabályok alkalmazása valós idejű elemzést igényelhet az interneten és az adatforgalomban, ideértve a rendeltetési webhelyeket vagy az IP címeket, az eredeti IP címeket. ”

Ezt az információt nem naplózza, de zavaróbbnak hangzik, mint amit a VPN szolgáltatótól elvárnának. A csatlakozási naplókat illetően az összesített sávszélességet tárolja, de nincs napló az IP címekről.

Surfshark (Brit Virgin-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, csak összesített
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Surfshark semmilyen forgalmi naplót nem vezet. Nem tárol egyetlen felhasználóhoz köthető kapcsolatnaplót, például IP-címeket. Néhány összesített adatot tárol diagnosztikai célokra, például sikertelen csatlakozási kísérletekhez, de ezek nem kapcsolódnak felhasználói fiókokhoz.

SunVPN (USA) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A SunVPN adatvédelmi politikája nagyon tömör és pontosan meghatározza, hogy mit jelent napló formájában. Örülök, hogy ilyen fajta átláthatóságot látunk, és nincs forgalmi napló. Világos azonban, hogy a valós felhasználói IP-címeket az időbélyegekkel és a használt sávszélességgel együtt naplózza.

SwissVPN (Svájc) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen, hat hónapig megőrizve (0 pont)

Nem találtunk adatvédelmi irányelvet vagy TOS-dokumentumot a SwissVPN-hez, ezért néhány információt kérdeztünk az ügyfélszolgálattól. Íme, amit megtudtunk:

„A SwissVPN a svájci telekommunikációs és személyes adatok védelméről szóló törvény alapján működik. A munkamenet IP-jeit (nem látogatott tartalmakat, webhelyeket, e-maileket stb.) 6 hónapig naplózza. A svájci jogszabályok alapján elkövetett bűncselekmény esetén a svájci hatóságok információkat kérhetnek a következő címen: http://www.admin.ch/ch/d/sr/7/780.1.de.pdf ”

SwitchVPN (India) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

„A SwitchVPN nem gyűjt és naplózza a virtuális magánhálózat szolgáltatásának forgalmát vagy felhasználását.” Az adatvédelmi politika továbbra is a személyes adatokról szól, de meglehetősen zavaros. Küldtünk egy e-mailt, hogy pontosítást kapjunk, és azt mondták, hogy semmilyen naplót nem tartanak fenn.

T

TigerVPN (Szlovákia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ez a szolgáltató „nem gyűjt vagy naplózza a VPN-hez csatlakozó egyéni felhasználók forgalmi adatait vagy böngészési tevékenységeit”. Csatlakozási naplókat tart, de - hasonlóan az ExpressVPN-hez - időbélyegek helyett rögzíti a csatlakozási dátumokat. Egyéb összegyűjtött adatok tartalmazzák a szerver kiválasztását és a napi átvitt adatmennyiséget, de nincsenek valós felhasználói IP-címek.

Torguard (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Torguard valódi nulla naplózási politikával rendelkezik, és „nem tárol vagy naplózza a virtuális magánhálózat (VPN) vagy a proxy szolgáltatásból származó forgalmat vagy felhasználást”.

TorVPN (Egyesült Királyság) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Potenciálisan (0 pont)

Mivel a weboldalon nem álltak rendelkezésre naplózási irányelvek, kérdeztük ezt a szolgáltatót, hogy vannak-e naplók. Azt mondták nekünk, hogy minden bizonnyal nincs fenntartva forgalomnapló, és a felhasználói tevékenységeket nem figyeli. Néhány csatlakozási naplót megőriznek, beleértve a használt sávszélességet, de további információt nem nyújtottak be. Nem egyértelmű, hogy az időbélyegzőket rögzítik-e, és a kapcsolódási naplók a felhasználó IP-címéhez vannak-e kötve.

Összes VPN (Egyesült Királyság) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

Amint azt az adatvédelmi politikájában körvonalazták, a Total VPN nem „gyűjt információkat a Szolgáltatásokon vagy a meglátogatott webhelyekön keresztül továbbított tartalomról”. Összekapcsolási naplókat gyűjt az időbélyegzőkkel és a valódi felhasználói IP címekkel, ami nem ideális.

Trust.Zone (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Adatvédelmi politikájában a TrustZone nem határozza meg kifejezetten, hogy mely naplókat tartja, noha tartja a használati naplókat. A naplókat körülvevő állítása kissé zavaró: „A világ minden VPN-szerverén NEM tárolunk semmilyen naplófájlt az adatvédelem biztonsága érdekében. Az összes felhasználási adat névtelen, és nem kapcsolódik a valós, nyilvános IP-címhez. ”Az első sort úgy értelmezzük, hogy az nem tárolja a forgalmi naplókat. Úgy tűnik, hogy ez utal arra a tényre, hogy a kapcsolati naplókat megőrzik, de nem tartalmazzák a valós felhasználói IP-címeket.

TunnelBear (Kanada) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A TunnelBear nem gyűjt forgalomnaplókat, és nem figyel semmilyen felhasználói tevékenységet. Egyes adatokat gyűjt, beleértve az operációs rendszert, függetlenül attól, hogy aktív volt-e ebben a hónapban, és az egy hónapban felhasznált összes adatot. Ugyanakkor: „Az TunnelBear NEM tárolja a felhasználó IP-címeit, amikor csatlakozik a szolgáltatásunkhoz, és így nem tudja azonosítani a felhasználókat, ha kiszolgálóink ​​IP-címét megkapjuk”.

U

Unlocator (Dánia) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: potenciálisan
IP-címnaplók: Igen (0 pont)

A Unlocator honlapján egy takaró „Nincs napló” nyilatkozat, de adatvédelmi politikája másként javasolja: „Az Ön IP-címét menti annak érdekében, hogy azonosítsa fiókját szolgáltatásainkkal. Az általános tevékenységi jelentést csak 24 órán keresztül mentik […] ”

Még akkor is, ha az adatokat csak 24 órán keresztül tároljuk, ideális esetben szeretnénk tudni, hogy mihez jár. Megkérdeztük egy ügyfél-képviselőt, és azt mondták nekik, hogy a tevékenységi jelentés hivatkozik „[…] az IP-k nyomára, amelyet Ön frissített a rendszerünkbe.” Ez nem igazán tisztázza a dolgokat, ezért ismét kérdeztük, de még nem kapott választ.

UnoTelly (Kanada) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Az UnoTelly nem figyeli aktívan az internethasználatot, de a szolgáltató adatvédelmi politikája kissé zavaró. A VPN használatához kapcsolódóan kimondja:

„Az UnoTelly megtartja a UnoVPN-hez használt bejelentkezési időt, kijelentkezési időt és sávszélességet. Azt is minimális mennyiségű naplót vezetünk, hogy megfeleljünk VPN-kiszolgálónk joghatósági követelményeinek, és csak akkor adjuk ki azokat felhatalmazott feleknek, ha a törvény előírja. ”

Noha nem említik az IP-címeket, a „minimális naplómennyiség” nagyon homályos. Tisztázást kértünk, és azt mondták nekik, hogy egyetlen naplót sem tartanak fenn, kivéve az időbélyeget és a használt sávszélességet.

Nem fizethető (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ez a szolgáltató azt állítja, hogy semmilyen formában nem vezet forgalmi naplókat. Adatvédelmi politikája kimondja: „Nem tartunk fenn felhasználói naplókat.” Feltételezhetjük, hogy ez kapcsolódási naplókra vonatkozik, de csak azért ellenőriztük. Válaszul a kérdésre, hogy van-e kapcsolattartási napló, nagyon világos „nem” -et kaptunk. Nos, ez az, akkor.

V

VersaVPN (Fülöp-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A TOS-ban leírtak szerint a VersaVPN nem tart forgalomnaplót. Nincs említés a csatlakozási naplókról, ezért ügyfélszolgálatot kértünk. Azt mondták nekünk, hogy semmilyen kapcsolati naplót nem tartanak fenn.

Viking VPN (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem, rosszindulatú támadás kivételével
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Amint azt a Viking VPN honlapján kijelentették: „A Viking VPN soha nem fogja naplózni tevékenységeit szervereinken.” Tehát itt nincs forgalmi napló. A Viking VPN szintén tartózkodik a csatlakozási naplók gyűjtésétől: „Nem gyűjtünk információkat a felhasználói tevékenységekről, a felhasználói IP-címekről, a felhasználói sávszélesség-felhasználásáról vagy a felhasználói be- és kijelentkezési időkről.” Az egyetlen adat, amelyet gyűjt, a teljes sávszélesség-felhasználás. annak szerverei. Megjegyzendő, hogy rosszindulatú támadások esetén ideiglenes naplózást lehet engedélyezni, de a nyilvántartást röviddel ezután megsemmisítik. Ez idáig nem történt meg.

VPN báró (Románia) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPN báró nem tart semmilyen forgalmi naplót és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Tárolja a kapcsolatnaplókat, ideértve az időbélyegzőket, a szerver helyét és a munkamenetenként átvitt adatok mennyiségét. Bár nem rögzíti a valódi felhasználói IP-címet.

VPN Unlimited (USA) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ezt a VPN szolgáltatást a KeepSolid Inc. nyújtja. Ez a szolgáltató „NEM gyűjt és regisztrál felhasználói tevékenységeket, miközben bármelyik VPN szolgáltatást igénybe veszi, kivéve az egyes munkamenetek és a munkamenet dátumainak teljes webes forgalmát.” Tehát nincs forgalmi napló és minimális kapcsolódási naplók, valós felhasználói IP-cím nélkül.

VPN.ac (Románia) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen, de csak egy napig tárolva (0 pont)

Amint a honlapján szerepel, a VPN.ac nem tart tevékenységi naplókat. Az adatvédelmi politikában felfedezzük, hogy a kapcsolat naplókat tartják fenn. Ide tartoznak a sávszélesség, az időbélyegek és a forrás IP-címei. A plusz oldalon az időbélyegzőket és az IP-címeket csak egy napig tárolják, mielőtt törli őket.

VPN.asia (Belize) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ez a szolgáltató nem naplózza a webhely forgalmát és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Az adatvédelmi politikában kimondja: „A VPN.asia nem gyűjt és naplózza a virtuális magánhálózati szolgáltatás forgalmát vagy használatát.” A „Használat” kapcsolódási naplókat jelent, de ellenőriztük, hogy megbizonyosodjunk róla, mivel másutt nem említik. Biztosítottunk benne, hogy naplót nem vezetnek.

VPN.ht (Belize) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPN.ht adatvédelmi politikáján belül kijelenti, hogy „nem gyűjt vagy naplózza az egyes felhasználók forgalmi adatait vagy böngészési tevékenységeit.” A csatlakozási naplókat nem említi, ezért tisztázást kértünk. Az ügyfélszolgálat képviselője azt mondta nekünk, hogy semmilyen naplót nem vezetnek. Ennek ellenére ez a szolgáltató garantáló kanáriát kínál.

VPN4All (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPN4All szolgáltatást a Web Broadcasting Ltd. nyújtja. Szigorú nem naplózási politikája van, és nem tart semmiféle forgalmi vagy kapcsolat naplót. Az egyetlen dolog, amelyet nyomon követ, a sávszélesség-felhasználás licencszámonként.

VPNArea (Bulgária) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPNArea frissítően egyértelmű naplózási szakaszt tartalmaz adatvédelmi politikájában, és valóban nulla naplózási álláspontot tart fenn: „Nem figyeljük, rögzítjük és nem tároljuk naplókat egyetlen ügyfél VPN-tevékenységével kapcsolatban. Nem felügyeljük, rögzítjük és nem tároljuk a bejelentkezési dátumokat, időbélyegzőket, a bejövő és kimenő IP-címeket, a sávszélesség-statisztikákat vagy a VPN-kiszolgálóinkat használó VPN-felhasználók más azonosítható adatait. ”

VPNBook (Svájc) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen, legfeljebb egy hétig tartható (0 pont)

A VPNBook adatvédelmi politikája, amely furcsa módon a Kapcsolat oldalán található, elmagyarázza, hogy az internetes tevékenységekre vonatkozóan nem kerülnek rögzítésre az adatok. Néhány csatlakozási naplót, különösen az időbélyegzőket és a felhasználói IP-címeket megőrzik. Ezeket a naplókat minden héten automatikusan törli, ami azt jelenti, hogy akár hét napig is tárolhatók. 2013-ban ezt a szolgáltatót azzal vádolták, hogy átadta a névtelen hackerek csoportjának tagjai vádjával kapcsolatos naplókat.

VPNLand (Kanada) 2/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Igen, de csak regisztrációhoz (0 pont)

A VPNLand honlapja kimondja: „Nem vezetünk naplókat, és nem osztjuk meg harmadik félnek az adatait.” A TOS-ban azt olvashatjuk, hogy ez a szolgáltató „naplófájlokat csak 5 napig tárol a szervereinken a következő okok miatt: Biztonság. Ezután a naplófájlokat töröljük szervereinkről. ”

Ebből nem világos, hogy pontosan mit tartanak a naplók. Megkérdeztük és azt mondták nekünk, hogy nem tartanak nyilvántartást az online tevékenységekről, hanem az IP-címeket rögzítik, amikor az ügyfelek feliratkoznak a csalás megelőzése érdekében. Ez azonban nem vonatkozik a Bitcoin vagy az Ethereum tranzakciókra.

VPNLUX (Belize) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPNLUX nem tárolja a forgalmi adatok naplóit. Amint az adatvédelmi politikájában egyértelműen szerepel, tárol néhány kapcsolódási naplót, ideértve az időbélyegzőket és a sávszélességet. Ezek a fiók azonosítószámához vannak társítva, nem pedig a valós felhasználói IP-vel.

VPNSecure (Ausztrália) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A VPNSecure TOS elmondja nekünk:

„Szolgáltatásunkhoz való csatlakozáskor semmilyen személyes információt nem naplózunk.

Az „bármilyen adat” a következőkre vonatkozik:

 • IP-cím NEM naplózott
 • Csatlakozás időbélyegzője NEM naplózott
 • Csatlakoztassa le az időbélyegzőt NEM naplózott
 • Használt sávszélesség NEM naplózott
 • DNS kérések NEM bejelentkezett”

Annak ellenére, hogy nem kerülnek naplók rögzítésére, ez a szolgáltató garantáló kanáriát kínál. *

Frissítés 2019. májusban - az említett oroszlány-kanári utoljára 2018. decemberében került rögzítésre az archive.org-ban.

VPNTunnel (Seychelle-szigetek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Amint azt az adatvédelmi politikájában leírtuk, a VPNTunnel soha nem vezet tevékenységi naplókat. Nem említi kifejezetten a csatlakozási naplókat, ezért ügyfélszolgálatot kértünk. Azt mondták nekünk, hogy semmilyen naplót nem vezetnek, de a felhasználó kezdeményezhet naplókat, ha segítségre van szüksége a hibaelhárítás során.

VyprVPN (Svájc) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A Golden Frog VyprVPN nem rögzít semmilyen forgalmi adatot, és nem figyeli a felhasználói tevékenységeket. Csatlakozási naplókat vezetett, beleértve a felhasználó forrás IP-címét és a VyprVPN IP-címét. 2018 novemberétől azonban naplómentes szolgáltatás, és már nem rögzíti ezeket az információkat vagy más csatlakozási naplókat. Ezeket az állításokat a Leviathan Security Group által végzett ellenőrzés támasztja alá.

W

Windscribe (Kanada) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ez a szolgáltató nem tart semmilyen forgalmi naplót, és a csatlakozási naplókat minimálisra kell csökkenteni. „Tároljuk az Ön számlája 1 hónap alatt elhasznált teljes sávszélességét, amelyet a regisztráció napján minden hónapban visszaállítunk.” A fiókhoz kapcsolódó utolsó tevékenység időbélyegzőjét is tárolja az inaktív számlák észlelése érdekében. Ez azonban egy fiókhoz kapcsolódik, és nem egy IP-címhez.

WorldVPN (Egyesült Királyság) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 5 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A WorldVPN nem figyeli az internetes tevékenységeket, de néhány csatlakozási naplót tart. Ide tartoznak a VPN-kapcsolat időtartama és a kapcsolat során felhasznált sávszélesség. Vegye figyelembe, hogy nem tartalmaznak időbélyegzőket vagy valódi felhasználói IP-címeket, tehát ez továbbra is meglehetősen szilárd naplózási szabályzatnak tekinthető.

Z

ZenMate (Németország) 3/4

Alapja 5 és 14 szem? Igen, 14 szem (0 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, adatkorlátozású fiókok esetén
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A ZenMate nem naplózási politikával működik. Nem vezet semmilyen forgalmi naplót. Az átvitt adatokat nyomon követi, de csak azoknak a fiókoknak a számára, amelyek adatkorlátozással rendelkeznek. Az adatvédelmi politikában sok megemlíti az IP-címeket, és kezdetben úgy hangzik, mintha ezeket naplóznák. A zsargonban történő rendezés után kiderül, hogy az IP-címeket csak ideiglenesen dolgozzák fel és nem naplózza.

ZenVPN (Dominika) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A ZenVPN nem tárol semmilyen forgalmi naplót. Az egyetlen kapcsolattartási adat, amelyet nyomon követ, az egyes felhasználók összesített napi sávszélesség-felhasználása.

ZoogVPN (Man-sziget) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

Ez a szolgáltató adatvédelmi politikája nagyon egyértelmű, hogy mit csinál, és mi nem követi nyomon. Valójában van még egy nulla napló szolgáltatónk. Nincs naplózva az egyes felhasználókhoz kapcsolódó online tevékenységek vagy metaadatok. Az egyetlen dolog, amelyet a teljes sávszélesség-felhasználás követ.

ZorroVPN (Belize) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Nem
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A nagyon rövid TOS-ban (nincs adatvédelmi politika) a ZorroVPN kijelenti: „Nem garantáljuk, hogy a felhasználó tevékenységeit naplózza.” A csatlakozási naplókat azonban nem említik. Felvetettük a kapcsolatot velük, hogy megtudják, és azt mondták nekik, hogy nem tartanak fenn kapcsolatnaplókat. A ZorroVPN naprakész opciós kanáriát biztosít.

ZPN (Egyesült Arab Emírségek) 4/4

Alapja 5 és 14 szem? Nem (1 pont)
Forgalmi naplók: Nem (2 pont)
Csatlakozási naplók: Igen, adatkorlátozású fiókok esetén
IP-címnaplók: Nem (1 pont)

A ZPN nem figyeli a forgalmat vagy a felhasználói tevékenységeket. A TOS-ban azt mondja: „Csak a sávszélesség-felhasználást naplózza a havi kvóta kiszámításához, a prémium számlák kivételével.” Tehát az adatkorlát nélküli prémium számlatulajdonosok esetében nincs napló.

Záró megjegyzések

Mint látható, a naplózási politikák sokféle variációt mutatnak. Noha a legtöbb szolgáltató azt állítja, hogy nem vezet naplókat, ez általában a forgalmi naplókra vonatkozik. Amikor mélyebben ásunk, gyakran észleljük, hogy valamilyen adatgyűjtésre kerül sor, általában kapcsolati naplók formájában, néha IP-címekkel együtt.

Különböző házirendek mellett a szolgáltatók abban is különböznek, hogy miként kommunikálják ezeket az irányelveket a felhasználóknak. Egyesek nagyon világosan meghatározzák, hogy mi van a gyűjtés és hogyan használható, mások nem említik a naplózási irányelveket a webhelyük bármelyikén.

Bármilyen megközelítést is alkalmaznak, nem szabad elfelejtenünk, hogy tudásunkat az egyes szolgáltatók igényeire alapozzuk. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy valóban betartják-e ezeket a politikákat. Mint ilyen, a szolgáltató kiválasztásakor azt is ki kell értékelnie, hogy elég megbízható-e ahhoz, hogy ragaszkodjon követeléseihez.

Ön is szeretheti aVPNHogyan oldhatja fel a video streaming webhelyek blokkolását a VPNVPNE titkosítási erőforrásokkal: Eszközök és útmutatók nagy listájaVPNHogyan a bűnüldözési személyzet online védelmet nyújthat a magánéletének védelme érdekébenVPNA legtöbb VPN-nek az ellenkező állítások ellenére szivároghat a személyes adatok.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 61

Adblock
detector