A VPNArea áttekintése 2020-ban

Lehet, hogy ez a bolgár székhelyű szolgáltató viszonylag kicsi, de nagyon sokat kínál. Függetlenül attól, hogy böngészést, adatfolyamot vagy torrentet keres, a VPNArea ígéri, hogy fedezi Önt.

Kipróbáltuk ezt a VPN szolgáltatást, hogy kiderítsük, vajon valóban megfelel-e azon állításának, miszerint gyors és biztonságos VPN, és vajon megéri-e a pénzt. Ebben az áttekintésben mindent megtud, amelyet tudnia kell annak eldöntésében, hogy ez a megfelelő VPN-e.

Az alapok

A VPNArea tervei révén több mint 200 szerverhez férhetnek hozzá 69 országban, néhányuk speciális feladatokra specializálódott, például dupla VPN vagy bizonyos szolgáltatások streamingje. Ez a szolgáltató alkalmazásokat kínál az összes főbb operációs rendszerhez, ideértve a MacOS, Windows, iOS és Android. Beállítható Linux és néhány útválasztóval, bár a kézi konfiguráláshoz nincs sok támogatási dokumentáció. Az útválasztó beállításához megfontolhatja egy előre konfigurált VPNArea útválasztó vásárlását a FlashRouters segítségével.

Az egyetlen terv lehetővé teszi hat eszköz egyidejű csatlakoztatását, ami egy jobb, mint az öt ipari szabvány. A VPNArea még a fiókmegosztást is ösztönzi, így nem kell aggódnia fiókja bezárása miatt, ha úgy dönt, hogy megosztja azt barátaival vagy családjával.

A szolgáltatás biztonságossá teszi az Ön adatait erős biztonsági funkciókkal, ideértve a 256 bites titkosítást, a tökéletes előremeneti titkot és a DNS, IPv6 és WebRTC szivárgások elleni védelmet. Ez lehetővé teszi a P2P-t, így gyors sebességgel, korlátlan sávszélességgel és szilárd adatvédelmi politikával a torrenterek valószínűleg elégedettek lesznek a VPNArea-val.

Árazás

Ez a szolgáltató egyszerűvé teszi a dolgokat azáltal, hogy csak egy tervet kínál, bár az árak a feliratkozás időtartamától függően változnak. Havonta fizet, az ár havi 9,90 USD, ami körülbelül az iparág átlagában van. Ha előzőleg hat hónapot fizet, az ár kicsit esik, havi 8,33 dollárra, összesen 50 dollárra. De csak további 9 dollárért egy év értékű szolgáltatást kaphat, amely havonta 4,92 dollárba kerül.

VPNArea árazási táblázat.

Ez nem rossz, ha összehasonlítjuk más, a múltban felülvizsgált szolgáltatókkal. Bár egyesek hosszabb feltételeket kínálnak, még meredebb árengedményekkel is, a két- vagy hároméves időtartamok havi 3 dollárba kerülnek..

Amikor vásárol egy tervet, lehetősége van egy dedikált IP-cím hozzáadására ugyanazon időtartamra. Kilenc ország közül választhat, és az árak a helytől függően változnak. Az árak 6 hónapra 18 dollártól, egyéves időszakra pedig 20 dollártól kezdődnek.

Miután kiválasztotta a tervét, számosféle fizetési lehetőséggel rendelkezik, beleértve a főbb hitelkártyákat, a PayPalot, a bitcoint és a fizetési platformokat, például az AliPay és a WebMoney. A kriptovaluta fizetés képessége plusz azoknak a magánélet-tudatos felhasználóknak, akik szeretnék a lehető legnevesebben regisztrálni.

A legtöbb szolgáltató garantálja szolgáltatását azzal, hogy megígéri, hogy visszatéríti pénzét, ha elégedetlen. A VPNArea hét napot biztosít Önnek ennek a garancianak a kihasználásához, ami nagyon szűk a sok versenytárs által kínált 30 napos próbaperiódusokkal összehasonlítva..

OLVASÓ OLDAL: Iratkozzon fel az éves tervre, és takarítson meg 59 dollárt. Ez hét napos pénz-visszafizetési garanciával jár.

Szerverek és teljesítmény

A VPNArea viszonylag kicsi, több mint 200 szerverrel működő hálózatot működtet, közel 70 országban. Noha az általános szám kicsi, az országok száma tisztességes, és a listán szerepelnek a helyek Európában, az Amerikában, Ázsiában, Afrikában és Ausztráliában / Óceániában.. Kínában vannak olyan szerverhelyek is, amelyeket nem túl gyakran lát.

VPNArea szerver térkép.

Számos lehetősége van, ha az asztali kliens kiszolgálói közül választhat, és megszervezheti őket a kedvencek, a speciális kiszolgálók és egyebek alapján. Az iOS alkalmazásban ábécé sorrendben vagy sorrendben tekintheti meg őket.

Kipróbáltuk a VPNArea szervereket, különféle mindennapi feladatok elvégzése közben. Általános böngészést végeztünk, HD-videókat sugárzott, online játékokat játszottunk és fájlokat töltöttünk le a sebességteszthez.

Összességében a kapcsolat megbízható volt. A kiszolgálók közötti váltás többnyire fájdalommentes, bár volt néhány kérdésünk, különösen amikor az Egyesült Királyság földrajzilag távoli szerverekhez próbáltunk kapcsolódni. A csatlakozási kísérlet sokáig tartana, ahhoz a pontig (körülbelül egy perc múlva), ahol feladnánk és kipróbálnánk egy másik szervert.

Mi is voltunk problémák lépnek fel a mobilalkalmazáson belüli amerikai szerverhez való csatlakozáskor. Három állt rendelkezésre, de a csatlakozási kísérletek néhány másodperc múlva meghiúsultak. Az élő csevegés útján felvettük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, de át kellett helyeznünk egy e-mail beszélgetésre. Végül képesek voltunk csatlakozni, még akkor is, ha még két alkalmazást kellett letöltenie (erről az alábbiakban olvashatunk).

Számos amerikai és brit szervert teszteltünk, és észrevehető lelassulások nélkül tudtunk böngészni és HD videókat puffer nélkül továbbítani. Az összes tesztkiszolgálón probléma nélkül online játékokat játszottunk.

VPNArea sebességteszt teljesítmény

A sebesség-tesztek elvégzésekor megpróbálunk a lehető leg empirikusabbnak lenni. A teszteket Torontóban futtatják, és magukban foglalnak egy 100 MB fájlt az Oregon szerveréről. A VPN szervereket három különböző helyen (általában az USA nyugati részén, az Egyesült Államok keleti részén és az Egyesült Királyságban) teszteljük a nap három különböző időpontjában..

Minden időpontra VPN-kapcsolat nélküli ellenőrző tesztet futtatunk. Az alábbi mezőben látható eredmények láthatók más VPN-k mellett, amelyeket hasonló módon teszteltünk. Az egyes szolgáltatók mediánsebességét a vonal mutatja, ahol a világos és a sötétkék négyzetek találkoznak. Az alsó gyorsabb. Az eredmények eloszlását a doboz teljes mérete jelzi. A kicsi azt jelenti, hogy következetesebb.

A VPNArea áttekintése 2020-ban

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objektum') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Amint az a telekből látható, a VPNArea nagy sebességeket rögzít. Az Egyesült Államok földrajzilag közeli kiszolgálói esetében a sebesség csak körülbelül 25% -kal volt lassabb, mint a vezérlésnél. A dolgok kissé lelassultak az Egyesült Királyságban, de ez egy általános megfigyelés, még a legmagasabb szintű VPN-ekkel is, és akkor sem volt szörnyű sebesség. A viszonylag kis dobozméret azt jelenti, hogy az eredmények meglehetősen konzisztensek, tehát tudod, mire számíthat.

Meg kell jegyeznünk, hogy ezek az eredmények csak hozzávetőleges indikátorként szolgálhatnak arra nézve, amit valójában megtapasztalhat a szolgáltatás használatakor. Az internet volatilitása növeli a véletlenszerűségi tényezőt, tehát a teszteket egy szemnyi sóval kell elvégezni. A 60Mbps-os kapcsolat használata közben futtak, így hosszabb várakozási időket láthat lassabb kapcsolat esetén, és esetleg kisebb vagy nagyobb eltéréseket.

Feloldja a VPNArea a Netflix és más népszerű streaming webhelyek blokkolását?

Igen, a VPNArea feloldhatja a Netflix és más streaming webhelyek blokkolását. A streaming céljából különféle kiszolgálókkal teszteljük a hírhedten szigorú webhelyek feloldását, ideértve a Netflix-et, az Amazon Prime Video-t és a BBC iPlayer-t.

A Netflix USA-ról nem kell gondot okoznia a VPNArea asztali kliensének tartalmához való hozzáférésével. Megjelöli az egyes streamingplatformokhoz tartozó szervereket, így könnyű azonosítani, melyiket használja. Az asztali alkalmazásban beléphet a Különleges fülre, és válasszon a következő streaming lehetőségek közül, amelyek közül a Netflix USA az egyik. Ez zökkenőmentesen működött nekünk, de néhány véletlenszerű amerikai szervert is kipróbáltunk, és továbbra is képesek voltunk felszabadítani a Netflix blokkolását probléma nélkül.

Észre fogsz venni egy Netflix UK szervert is, és ez a brit Netflix könyvtár feloldásához működött. A legtöbb szolgáltató csak az amerikai katalógusra összpontosít, így örömteli, ha ott látja a brit katalógust is.

A Netflix feloldását is sikerült feloldni az iOS alkalmazásban, de csak hosszabb hibaelhárítás után az ügyfélszolgálattal.

A BBC iPlayer feloldásának feloldása nem volt probléma a speciálisan megjelölt brit szerver használatával, és az Amazon Prime Video-hoz az összes tesztelt szokásos szerverünkkel (az USA nyugati részén, az Egyesült Államok keleti részén és az Egyesült Királyságban) jutottunk el az Amazon Prime Video-hoz..

A VPNArea Kínában működik?

Igen, a VPNArea-nak Kínában kell működnie. A „Stunnel” kiszolgálókat már korábban megemlítettük, és ezek alapvetően lopakodó szerverek, amelyek eltakarítják a forgalmat, hogy még a legerősebb tűzfalakat is megkerüljék, ideértve a Kínai Nagy Tűzfalat is..

Ha átvált egy e szerverre, akkor élveznie kell a szabad web elérését Kínában élve vagy utazva. Ezeket a kiszolgálókat más helyzetekben is lehet használni, ahol a lopakodó mód megfelelő, például iskolákban vagy irodákban, ahol a hálózati rendszergazdák megpróbálják blokkolni a VPN-ket.

Vegye figyelembe, hogy az extra titkosítás miatt ezek a szerverek lassabbak lesznek, mint a normál, ezért csak akkor használják őket, ha feltétlenül szükséges.

Biztonság és magánélet

A VPNArea székhelye Bulgáriában van, egy olyan országban, ahol a kormány internetes szolgáltatók (ISP) útján hozzáférhet valós idejű internetes tevékenységekhez. Mivel azonban a VPN-ek kívül esnek azon adatmegőrzési szabályokon, amelyeket az internetszolgáltatóknak be kell tartaniuk, nem kell aggódnia, ha a szolgáltatónak szilárd naplózási tilalma van.

VPNArea adatvédelmi információk.

Fakitermelés

Amint a webhelyén megjegyzi, a VPNArea-nak nem kell semmilyen metaadatot naplóznia. Valójában ez a szolgáltató szigorú és egyértelmű bejelentkezési szabályokat tart fenn: “Nem figyeljük, rögzítjük és nem tároljuk naplókat egyetlen ügyfél VPN-tevékenységével kapcsolatban. Nem felügyeljük, nem rögzítjük és nem tároljuk a bejelentkezési dátumokat, időbélyegzőket, a bejövő és kimenő IP-címeket, a sávszélesség-statisztikákat vagy a VPN-kiszolgálóinkat használó VPN-felhasználók más azonosítható adatait. ”

Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia, hogy tevékenységeit nyomon követi, vagy bármilyen metaadat-napló, amelyet a valódi IP-címhez köthetünk. Ráadásul a VPNArea lehetővé teszi a bitcoin-nal történő fizetést, ami egy további plusz a magánélet védelme szempontjából.

Titkosítás

Ez a szolgáltatás használja 256 bites AES katonai titkosítás az alapértelmezett OpenVPN protokollon. Ez egy SHA256 kivonattal, 4 096 bites RSA kulcsokkal és a tökéletes előremeneti titoktartással társul. A másik felkínált protokoll az IKEv2, amely 256 bites titkosítást és SHA512 kivonatot használ. Ez az OpenVPN gyors és biztonságos alternatíváját kínálja, és gyakran használják a mobil eszközökön.

Szivárgás elleni védelem

Még a legerősebb titkosítás sem nyújt teljes biztonságot, ha fennáll a szivárgás esélye. Szerencsére a VPNArea IPv6, DNS és WebRTC szivárgás elleni védelmet nyújt. Ezek alapértelmezés szerint engedélyezve vannak az asztali verzióban. A társaság a DNS szervereinek tulajdonosa ami újabb plusz a magánélet szempontjából.

Az asztali alkalmazásokban van egy kill kapcsoló, amely megsemmisíti az internetkapcsolatot, ha a VPN-kapcsolat megszakad, megakadályozva, hogy az összes információ elhagyja a titkosított alagutat. Be- és kikapcsolható az asztali kliensben, de ne feledje, hogy alapértelmezés szerint le van tiltva.

További biztonsági szolgáltatások

A Stunnel (lopakodó) szervereket már korábban említettük, de van még néhány további biztonsági elem, amelyeket érdemes megemlíteni. A VPNArea dupla VPN-t kínál, amely a forgalmat két VPN-kiszolgálón keresztül továbbítja, további adatvédelmi réteget kínálva.

A hirdetések és a rosszindulatú programok blokkolását bekapcsolhatja az asztali kliens beállító képernyőjén lévő kapcsolóval is. Végül egy Auto IP váltó A szolgáltatás (amelynek elérhetőnek kell lennie az asztali kliensekben) lehetővé teszi az IP-cím megváltoztatásának gyakoriságát. Úgy tűnt, hogy ez a szolgáltatás nem érhető el a Windows kliensben, és az ügyfélszolgálat eddig nem tudott segíteni.

Beállítás és interfész

A szolgáltatás elindításához, miután feliratkozott egy fiókra, letöltheti és telepítheti az eszközéhez tartozó alkalmazást. Bejelentkezve az alkalmazásokat könnyen kezelheti, bár kissé kevésbé csiszolt, mint a többi szolgáltató által kínált alkalmazások..

E felülvizsgálat céljából kipróbáltuk a Windows asztali klienst és az iOS alkalmazást.

Desktop

A Windows kliens telepítése és futtatása után megadhatja a hitelesítő adatait, és kiválaszthatja a Szerverlista gombot a főképernyőhöz. Itt dönthet úgy, hogy különféle lapon tekintheti meg a különféle kiszolgálói listákat, ideértve a következőket Minden szerver, Ajánlott, Érdekes, P2P torrentek, Különleges, és Dedikált IP. Az összes listában láthatja az egyes kiszolgálók terhelését, százalékban megjelölve a kiszolgáló neve mellett.

VPNArea fő szerverlista.

Noha a listák többsége elég önmagát magyarázza, az egyik figyelemre méltó a Különleges lap.

VPNArea speciális szerverek.

Ez megmutatja azokat a kiszolgálókat, amelyek alkalmasak bizonyos streaming helyekre, például egy brit szerver a BBC iPlayer feloldásához, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság szerverei, amelyek alkalmasak a Netflix megfigyelésére. Egyéb speciális szerverek a Double VPN és a Stunnel.

Kattintson a gombra Beállítások az ügyfél alján a lehetőségek egyetlen listájára kerül. Vagy gördítheti le a teljes listát, vagy navigálhat egy adott ponthoz az ügyfél tetején található fülek segítségével. Ez a beállítás kissé zavaró, és eltér attól, amit más alkalmazásokban szoktunk látni, ahol általában több különálló lap van. Ennek ellenére egyes felhasználók örülhetnek, hogy mindent egy helyen látnak, így nem kell váltania a lapok között.

VPNArea beállítások.

Az első beállítás, amelyet lát Hirdetés blokk & Malware Prevent amely alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. Ezután rendelkeznek általános beállításokkal, amelyek lehetővé teszik az indítási lehetőségek testreszabását. Ide tartoznak például az alkalmazás indítása a számítógép indításakor és az utoljára használt szerverhez való csatlakozás.

VPNArea biztonsági beállítások.

Ezután van néhány biztonsági beállítása, ideértve a leállítási kapcsolók, valamint a DNS és az IPv6 szivárgás elleni védelem beállítását. Észre fogja venni, hogy két kill kapcsoló van - az egyik a Windows tűzfalat használja az internetkapcsolat blokkolására, míg a másik „Nukleáris” opció teljes mértékben letiltja az internetkapcsolatot..

Dönthet úgy is, hogy átkapcsolja-e a csatlakozási protokollt az UDP-ről a TCP-re. Ez időnként elősegítheti a kapcsolat felgyorsítását vagy az egyébként blokkolt kapcsolat megteremtését. Egy másik praktikus szolgáltatás, amely segíthet a hibaelhárításban, a portok váltásának lehetősége.

Ez csak a legfontosabb beállításokat foglalja le ezen az asztali kliensen. Mint láthatja, rengeteg játékkal lehet játszani, bár felhasználóbarát módon lehet megjeleníteni. Vannak bizonyos funkciók magyarázata, amely hasznos lesz a kezdők számára.

Mobil

Az iOS alkalmazás-áruházban a dolgok kissé zavarosak két VPNArea alkalmazás létezik: az egyik „VPNArea” elnevezésű, „termelékenység” alkalmazásnak nevezett, a másik „VPN: gyors” & Korlátlan VPN terület. ”Úgy tűnik, hogy alapvetően ugyanaz az alkalmazás, bár az egyik kissé elavultnak tűnik a másikhoz képest. Megkérdeztük az ügyfélszolgálatot, hogy melyiket kell használni, és megerősítették, hogy ez utóbbi a megfelelő lehetőség, de nem tudták megmondani, miért létezik két.

Később, amikor felmerült az amerikai szerverhez való csatlakozás kérdése, egy oktatóprogramra mutattunk be, amely a régebbi alkalmazást használta. Az oktatóprogramot követően azt tapasztaltuk, hogy a kiszolgálóhoz való kapcsolódáshoz az OpenVPN Connect alkalmazást is telepítenünk kell, és az egyes kiszolgálókat külön-külön kell konfigurálnunk, ami nem ideális. Röviden, míg az új alkalmazás könnyen használható volt, nem álltak rendelkezésre amerikai szerver, tehát inkább a régebbi, kevésbé felhasználóbarát verziót kellett használni.

A továbblépés után, amikor bejelentkezik az alkalmazásba, a főképernyő megmutatja, hogy csatlakozik-e, melyik szerverhez csatlakozik, az IP-címét és a munkamenet időtartamát.

VPNArea mobil bejelentkezési képernyők.

Ebben az alkalmazásban nem sok történik, kivéve a kiszolgálói listát. A lista betöltésekor minden szerverre sebesség-teszt kerül végrehajtásra. Ezek a számok jelzik az oda-vissza ping időt vagy más szavakkal azt az időtartamot, amely alatt egy adat eljut az eszközéről a szerverre és vissza. Noha ez a késleltetési teszt hasznos lehet, nem jelenti ténylegesen a sávszélesség és a letöltési sebesség mennyiségét, amelyet egyszer csatlakoztat. Ez történik minden alkalommal, amikor megnyitja a listát, bár a kiszolgáló kiválasztása előtt nem kell megvárnia a tesztek elvégzését.

A VPNArea mobil szerver képernyői.

Válthat a Sebesség fül a kiszolgálók sebesség szerinti sorrendben történő megtekintéséhez. A listákban speciális streaming szerverek láthatók, amelyek a Netflix vagy a BBC iPlayer oldalak tartalmához férnek hozzá, bár nem tekinthetők meg a saját listájukban, mint az asztali kliensben..

Az alkalmazáson belül van menü, de a tényleges beállítások nincsenek. Összességében ez az asztali verzióhoz képest gyenge, és néhány tapasztalt felhasználó több lehetőséget fog hiányozni. Ráadásul tapasztalataink szerint az alkalmazás legújabb verziójában nem voltak elérhető amerikai szerverek, tehát sok felhasználó számára haszontalan lesz.

Vevőszolgálat

Ha segítségre van szüksége a VPNArea szolgáltatáshoz, akkor van néhány lehetőség. Van egy GYIK oldal, bár itt nincs sok kérdésre válaszolva, ezért előfordulhat, hogy nem találja meg azt, amit keres. Nem találtunk útmutatót vagy útmutatót, amelyek tipikusak a VPN-támogatási oldalakon. Lehet, hogy rendelkezésre állnak, de ha igen, nem található meg könnyen.

Van egy 24 órás élő csevegés, ami nagyon jó lehet, ha gyors választ keres. azonban, az élő csevegés képviselői nem tudtak válaszolni az alapvető kérdésekre a biztonsági szolgáltatásokról, vagy hogy segítsen nekünk a szerverrel kapcsolatos problémákban és a hiányzó szolgáltatásokkal kapcsolatos problémák megoldásában. Mindegyik esetben „idősebb támogató kollégának” hívtunk minket.

Az e-mailen keresztüli válaszadási idő kevesebb, mint egy óra és kilenc óra, azaz a válaszidőnk és a sok oda-vissza reakció figyelembevételével sokáig kellett tartani a különféle problémák elhárítását..

Ítélet

Összességében a VPNArea tisztességes teljesítményt nyújtott. Gyors sebességet rögzített, és mi könnyen képesek vagyunk rá feloldja a több streaming szolgáltatás blokkolását, beleértve a Netflix USA és UK szolgáltatásokat, Az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer, így az asztali kliens kiváló lehetőség a szalagok számára. A megengedett P2P, a korlátlan sávszélesség és a szilárd adatvédelmi politika révén ez szilárd választás az ökölvívók számára is.

Az ügyfélszolgálat általánosságban hiányzott, és az élő csevegés jelentősen javítható volt. Hasonlóképpen, az alkalmazások is kissé felújíthattak, mivel nem voltak a leginkább felhasználóbarátak és a mobil verzió ritka. Végül felmerültek bizonyos kapcsolódási problémák bizonyos szerverekkel mind az asztali, mind a mobil verziókban, amelyek nagyon frusztrálóvá válhatnak.

Látogasson el a VPNArea oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 29

Adblock
detector