CactusVPN pregled 2020

Od 2011. godine, sa sjedištem u Moldaviji CactusVPN održavao je svoju mrežu u vrlo malom obimu. Bez obzira na to, čini se da može ponuditi mnogo toga u pogledu pružanja sigurne i pouzdane veze.


Pokušali smo uslugu vidjeti je li vrijedi razmisliti o prosječnom korisniku. Da biste lakše odlučili da li vam odgovara, u ovom pregledu možete saznati o cijenama, performansama, sigurnosti, privatnosti, korisničkoj podršci i mnogim drugim.

Osnove

Odabir poslužitelja kojem imate pristup ovisit će o programu CactusVPN s kojim idete, ali za potpuni VPN plan postoje 23 poslužitelja u 14 zemalja. Možete istovremeno povezati do pet uređaja s mobilnim aplikacijama dostupnim za iOS i Android te klijentima za stolna računala za Windows i MacOS. Postoje i aplikacije za Amazon Fire TV i Android TV.

CactusVPN ne nameće ograničenja podataka i dopušta P2P na osam svojih poslužitelja, tako da je usluga pogodna za bujice. Dolazi s čvrstom politikom privatnosti i jakim paketom sigurnosnih značajki, uključujući 256-bitnu AES enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, prekidač za zaustavljanje i zaštitu od propuštanja DNS-a.

Značajke i cijene

CactusVPN nudi nekoliko različitih planova, a ovisno o vašim potrebama možda ćete moći uštedjeti nekoliko dolara svaki mjesec. Ako sve što tražite je pristup američkim VPN poslužiteljima, možda će vam biti potreban američki VPN plan. Za 4,99 USD mjesečno jednostavno dobijate pristup četiri VPN poslužitelja koji se nalaze u SAD-u.

Ovo može biti prikladno ako se nalazite u SAD-u i samo želite osigurati vezu ili ako ste izvan SAD-a i želite pristupiti geografski ograničenim web lokacijama. Međutim, nijedna od opcija poslužitelja ne dopušta P2P. Sličan paket po istoj cijeni omogućuje vam pristup četiri poslužitelja u Velikoj Britaniji umjesto američkih.

Popust za čitatelje: Čitatelji Comparitecha mogu dobiti 14% popusta na tromjesečni plan i 35% popusta na godišnji plan.

CactusVPN pregled cijena.

Sljedeći je plan, koji smo testirali, VPN + Smart DNS. Omogućuje vam pristup svim poslužiteljima (iako ih ima samo 23), uključujući i one koji omogućuju P2P. Također možete upotrebljavati Smart DNS proxy koji vam može pomoći da deblokirate geografski ograničen sadržaj uz održavanje redovne brzine interneta, ali ne pomaže u privatnosti ili sigurnosti. Ovaj paket košta 6,99 dolara mjesečno. Konačni plan zapravo ne uključuje VPN i samo je Smart DNS, cijena je 4,99 USD mjesečno.

Popusti se odobravaju korisnicima koji se prijavljuju na dulje razdoblje. Možete dobiti 14% popusta na tromjesečni plan i 35% popusta na godišnji rok, čime se trošak VPN paketa iznosi 17,99 USD (oko 6 USD mjesečno) i 54,99 USD (oko 4,58 USD mjesečno). Ako želite kupiti, na primjer, drugi plan ako trebate pokriti više od pet uređaja ili želite nekome pokloniti pretplatu, možete dobiti 50% popusta na redovnu cijenu.

CactusVPN oglašava 30-dnevnu garanciju povrata novca, ali samo ako softver, primjerice, ne radi, ne možete se povezati s VPN poslužiteljima ili Smart DNS uslugama. Dakle, ovo se zaista ne može koristiti kao taktika "isprobajte prije kupnje". Međutim, postoji Dostupno je 24-satno besplatno probno razdoblje za koje čak ne morate predati nikakve podatke o plaćanju. Imat ćete pristup svim poslužiteljima i nema ograničenja propusnosti.

Plaćanje se može obaviti pomoću glavnih kreditnih kartica, PayPal-a, bitcoina (i drugih kripto valuta), Qiwi, Webmoney, Alipay i nekoliko drugih metoda. Prihvaćanje bitcoina i altcoin uvijek je dobrodošla vijest za one koji traže dodatni sloj privatnosti.

Poslužitelji i performanse

Kao što je spomenuto, CactusVPN djeluje na mreži koja se sastoji od samo 23 poslužitelja u 14 zemalja. Ovo je maleno, pogotovo ako ga uspoređujete s davateljem poput NordVPN-a s više od 5000 servera ili ExpressVPN-a koji pokriva 94 zemlje.

Većina poslužitelja (14) nalazi se u Europi, a nekoliko ih je u Sjevernoj Americi, a nekoliko u Azijsko-pacifičkoj regiji. Poslužitelji su fizički i zakupljeni su, a ne u vlasništvu samog davatelja usluga, što je najčešće postavljanje u industriji. Kad se povežete s poslužiteljem, bit ćete dodijelila zajedničku statičku IP adresu. Dijeljenje IP adrese s drugim korisnicima dodaje još jedan sloj zaštite jer još više otežava praćenje aktivnosti natrag pojedincu.

Ako vam treba brza veza, popis poslužitelja možete poredati po brzini u svim aplikacijama. Ako ste zabrinuti zbog opterećenja na svakom poslužitelju, ove su informacije dostupne na popisu poslužitelja područja klijenta kada se prijavite na svoj CactusVPN račun.

Učitavanje poslužitelja za pregled CactusVPN.

Testirali smo nekoliko poslužitelja da vidimo kako funkcionira veza tijekom obavljanja svakodnevnih zadataka, kao što su streaming, pregledavanje i igranje mrežnih igara. Na svim poslužiteljima bili smo u mogućnosti emitirati HD videozapise bez punjenja, kao i igrati online igre bez uočljivih problema. Prebacivanje poslužitelja bilo je brzo i bezbolno, a veza je bila pouzdana bez pada. Općenito pregledavanje nije predstavljalo problema, a čini se da brzina veze ne opada.

Performanse CactusVPN brzine ispitivanja

Još jedan zadatak na kojem smo testirali servere je preuzimanje, a to je kako mjerimo brzinu poslužitelja. Izvodimo testove koji su zamišljeni da budu što je moguće empirijski ponavljajući ih u tri različita vremena tijekom dana. Preuzimamo testnu datoteku (veličine 165 MB) dok smo povezani na svaki poslužitelj, a test ponavljamo bez VPN-a kao kontrole. Testovi se izvode iz Toronta, a isti se provode i za ostale VPN davatelje kako bismo mogli napraviti usporedbe.

Rezultati su prikazani u boxplotu ispod. Srednja brzina gornja je crta tamnoplave kutije. Niže je bolje. Veličina okvira može poslužiti kao dobar pokazatelj koliko su postojane brzine. Manji znači dosljedniji. Pomicanje miša iznad svake točke prikazat će skočni prozor koji prikazuje više informacija o tom određenom rezultatu.

CactusVPN pregled 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Ovdje možete vidjeti da je CactusVPN učinio prilično dobro, pogotovo kad smo se povezali s geografski bliskim poslužiteljem na istoku SAD-a. Neki od tih rezultata bili su samo vrlo malo sporiji od upravljačke brzine. Kada se povezalo s geografski udaljenim poslužiteljima na zapadu SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, kako se i očekivalo, bilo je izraženijih usporavanja, ali još uvijek ne treba puno zabrinjavati.

Veličina okvira (predstavlja širenje u rezultatima) je prilično mala, što je dobar znak da ćete jednom, nakon što neko vrijeme koristite uslugu, znati što možete očekivati ​​iz perspektive brzine.

Imajte na umu da ovi rezultati mogu samo služe kao približni pokazatelj onoga što biste zapravo mogli doživjeti kada koristite uslugu. Volatilnost interneta dodaje faktor slučajnosti, pa bi se testovi trebali uzimati sa zrnom soli. Pokrećeni su tijekom upotrebe veze od 60Mbps, tako da ćete možda vidjeti dulja vremena čekanja s sporijom vezom i potencijalno manja ili veća odstupanja..

Otključava li CactusVPN Netflix i druge popularne web stranice za strujanje?

Da, CactusVPN surađuje s Netflixom i može deblokirati neke druge popularne web stranice za strujanje. Budući da je američka Netflix najpopularnija knjižnica, to je ona koju obično prvo testiramo. Doista, CactusVPN je deblokirao Netflix US sa svojim Manassas poslužiteljem.

Čini se da je to tvrtka na koju se fokusira jer svaka druga država koju smo pokušali ne radi s Netflixom. Iako ovo nije neuobičajeno, bilo bi razočaravajuće za korisnike UK VPN paketa koji dolazi samo s britanskim poslužiteljima, ukoliko su pristup Netflixu nešto što su tražili. U skladu s tim, poslužitelji u Velikoj Britaniji rade s BBC iPlayerom, što je notorno teško deblokirati. Američki poslužitelji CactusVPN deblokirali su Amazon Prime Video za nas, ali nisu radili s Huluom.

Radi li CactusVPN u Kini?

Da, CactusVPN trebao bi raditi u Kini, ali možda će biti hit i promašaj. Čak i najbolje ocijenjeni VPN dobavljači teško služe kupcima u zemlji, s tim da je Great Firewall proširen i na same blokiranje VPN web stranica. Iako VPN-ovi u Kini nisu ilegalni, njihova upotreba je strogo ograničena, pa čak može biti teško čak i preuzeti i instalirati željeni softver.

Štoviše, vatrozid je dizajniran za otkrivanje i blokiranje VPN prometa, pa davatelji usluga moraju koristiti napredne tehnologije skrivanja (prikrivanja) da bi ga sakrili. CactusVPN tvrdi da njihova VPN usluga djeluje u Kini za neke korisnike s softverom SoftEther. Iako ovaj protokol nije ugrađen u aplikaciju, morat ćete zasebno instalirati SoftEther klijent. CactusVPN pruža upute za to, ali s toliko mnogo VPN web lokacija koje su blokirane u Kini, bilo bi pametno preuzeti aplikacije i sve relevantne upute prije putovanja u zemlju..

Sigurnost i privatnost

KaktusVPN ima sjedište u Moldaviji, koja nije jedna od zemalja Pet ili četiri četrnaest očiju. To je dobro jer građani Moldavije nisu podložni masovnom nadzoru vlade od strane drugih država članica.

Iako se radi o malom davatelju usluga, CactusVPN se izuzetno usredotočuje na pružanje sigurne veze, a privatnost svojih kupaca cijeni koliko i većina njegovih najkvalitetnijih, većih konkurenata..

sječa drveta

Pravila zapisivanja CactusVPN-a govore da: „Ne pohranjujemo nikakve IP adrese, zapisnike o prometu, vremenske oznake veze, upotrijebljene podatke o širini pojasa ili trajanju sesije koje bi se mogle pratiti na jednoj osobi.“ To podrazumijeva da se zbirni zapisi mogu zadržati, ali budući da ništa nije povezan s pojedinačnim korisnikom, ovdje se nema što brinuti.

CactusVPN pregled evidentiranja pravila.

Ako se od pružatelja usluga ikad zatraži da preda informacije, na primjer vladinoj agenciji, ne bi postojala veza između korisnikove identifikacije i bilo koje povijesti povezanosti.

Šifriranje

Kao što je spomenuto, CactusVPN ne štedi na sigurnosti. Koristi "vojnu" 256-bitnu AES enkripciju zajedno s SHA256 provjerom autentičnosti, 2048-bitnu DHE-RSA razmjenu ključeva i savršenu tajnost naprijed..

Korisnicima pruža mnoštvo opcija protokola kako bi prilagodili vašim potrebama: OpenVPN, L2TP / IPSec, IKEv2, SSTP i PPTP. Preporučujemo OpenVPN ili IKEv2, ali potonji je obično brži u povezivanju i bolji je za mobilni. PPTP je sada prilično suvišan zbog sigurnosnih ranjivosti, ali L2TP / IPSec i SSTP imaju svoje slučajeve upotrebe. Postoje i tutorijali za ručno postavljanje CactusVPN s SoftEther protokolom; ovo je dobro poznato za rad u Kini i doista, to je protokol koji se u Kini preporučuje za korisničku podršku.

Zaštita od curenja

Sve aplikacije CactusVPN imaju DNS zaštitu od curenja. Po defaultu je onemogućeno, ali može se uključiti u postavke zaslon. Koristi privatne DNS poslužitelje tako da ne morate brinuti da li Google ili druge treće strane vide vaše DNS zahtjeve.

Usluga ne pruža zaštitu od propuštanja IPv6 ili WebRTC, pa umjesto toga preporučuje korisnicima da u potpunosti onemoguće IPv6 i WebRTC.

Međutim, on nudi korisnicima preklopku za ubijanje u aplikacijama za radne površine, što će uništiti internetsku vezu ako VPN veza iz nekog razloga padne. Ovo je onemogućeno prema zadanim postavkama, ali možete ga omogućiti u postavke zaslon aplikacije. Jednostavno pronađite Zaustavite internetski promet u slučaju pada VPN-a i uključite.

Uz glavnu sklopku za ubijanje, postoji prekidač za ubijanje koji se odnosi na aplikaciju, "App Killer", koji vam omogućuje odabir određenih aplikacija koje treba zatvoriti ako padne VPN veza. Za dodavanje aplikacija morat ćete krenuti u App Ubojica zaslonu za dodavanje aplikacija na koje želite utjecati. Ovo je predviđeno za upotrebu kada je prekidač kill onemogućen i praktična je značajka ako želite samo zaštititi određene aplikacije, na primjer, od buke.

Postavke i sučelje

Aplikacije CactusVPN-a vrlo su jednostavne za postavljanje i intuitivne za upotrebu. Samo preuzmite odgovarajuću aplikaciju za svoj uređaj i prijavite se pomoću danih vjerodajnica. Imajte na umu da ćete dobiti zasebne podatke za prijavu za VPN aplikacije koje nisu iste kao korisničko ime i lozinka za klijentsko područje web mjesta.

U svrhu ovog pregleda isprobali smo aplikacije za Windows i iOS.

Desktop

Nakon što se prijavite u aplikaciju za radnu površinu, glavni će vam zaslon reći da niste zaštićeni i prikazati poslužitelj na koji se možete povezati. Za povezivanje s prikazanim poslužiteljem jednostavno pritisnite tipku Spojiti dugme. Da biste odabrali drugi poslužitelj, idite na padajući popis. Nema puno zvona i zvižduka, na primjer, funkcija pretraživanja ili opcija za prikaz po gradovima, ali to ima smisla s tako malom popisom poslužitelja. Međutim, možete sortirati poslužitelje prema brzini, što je prikladno ako samo želite najbržu vezu.

Glavni zasloni radne površine CactusVPN.

Jednom kada se povežete s poslužiteljem, vidjet ćete plavu boju isključiti gumba na glavnom zaslonu i više nećete moći pristupiti padajućem popisu poslužitelja.

U in the postavke na vrhu, imate mogućnost prebacivanja VPN protokola. Imajte na umu da će se ova i mnoge dolje prikazane opcije prikazati sivo i bit će nedostupne dok ste povezani na VPN poslužitelj..

Ispod je nekoliko opcija pokretanja aplikacije, a zatim prekidač kill (Zaustavite internetski promet u slučaju pada VPN-a), DNS zaštitu od propuštanja i mogućnost sortiranja na poslužitelju.

Postavke radne površine CcatusVPN.

Posljednja tabla napomena je App Ubojica o čemu smo ranije raspravljali. Kada kliknete Dodajte aplikaciju, moći ćete odabrati bilo koji program instaliran na vašem računalu koji želite ubiti u slučaju pada VPN veze.

Mobilni

Glavni ekran mobilne aplikacije vrlo je sličan ekranu za radnu površinu. Jednostavno imate lokaciju poslužitelja i jeste li povezani ili ne. Klikom na padajući izbornik omogućit ćete odabir mjesta poslužitelja i taj popis možete sortirati po želji.

Opcije glavnog zaslona i mogućnosti postavki za mobilnu aplikaciju CactusVPN.

Postavkama se može pristupiti klikom na ikonu izbornika (tri retka) u gornjem lijevom kutu zaslona. Rezultirajući zaslon znatno je razmjerniji od izbornika postavki aplikacije za radnu površinu i nedostaje pad protokola, prekidač za zaustavljanje i zaštita od curenja DNS-a.

Aplikacija je vrlo osnovna, što će biti početna vijest za početnike, ali napredni će korisnici možda tražiti dodatne mogućnosti.

Služba za korisnike

Ako vam je potrebna pomoć pri postavljanju ili korištenju usluge, CactusVPN nudi nekoliko opcija za korisničku podršku. podrška stranica na web mjestu sadrži upute za postavljanje, često postavljana pitanja (FAQ) i mogućnost predaje karte, kao i neke opće informacije o VPN-ovima.

Odjeljak FAQ je prilično robustan, iako ćete možda trebati kontaktirati CactusVPN za odgovore na više tehničkih pitanja. Srećom, njihov tim za korisničku podršku uživo podržava 24/7. Prema našem iskustvu, predstavnici su bili vrlo prijateljski i upoznati s proizvodom. Chat uživo koristi se umjesto da se daje vanjskim uslugama, što je veliki plus za korisnike koji brinu o privatnosti.

Nekoliko sigurnosnih pitanja moralo je biti upućeno timu za tehničku podršku, za koji smo poslali kartu. Na njih je odgovoreno u roku od oko pet sati, što uopće nije loše s obzirom da je chat uživo dostupan. Odgovor je bio sažeto i u potpunosti je odgovorio na sva naša pitanja bez potrebe za praćenjem. Zapravo je prilično rijetko vidjeti takvu brzu i snažnu podršku manjeg davatelja usluga, pa smo se ugodno iznenadili.

Presuda

Sve u svemu, CactusVPN nudi solidnu uslugu. Korisnicima pruža brzu, pouzdanu vezu i može deblokirati neke popularne streaming platforme, poput američkih Netflixa, Amazon Prime Video i BBC iPlayer. Omogućuje P2P na nekim poslužiteljima, djeluje s čvrstim pravilima o privatnosti, ne nameće ograničenja podataka i pruža prekidač za ubijanje specifičan za aplikaciju, što ga čini idealnim za torrentere. Sve je to podržano aplikacijama koje se lako koriste i brzom i dobroj korisničkoj podršci.

Glavni nedostatak CactusVPN-a u odnosu na konkurente, a razlog što mu ne bismo željeli dati bolji rezultat je njegova mala poslužiteljska mreža. Sa poslužiteljima u samo 14 zemalja to ograničava mogućnosti mnogih korisnika, posebno iseljenika iz raznih zemalja koji žele deblokirati sadržaj od kuće. Postoji i činjenica da ne pruža zaštitu od propuštanja IPv6 i WebRTC, iako postoji zaokret ako je to glavna briga.

Općenito, preporučujemo ovu uslugu, ali savjetujemo da prvo provjerite popis poslužitelja za željenu lokaciju.

Posjetite CactusVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 33 =