Cum să eliminați gratuit programele spyware și ce instrumente să utilizați

instrumente de eliminare a programelor de spionaj

Spionul guvernamental și programele malware pot ocupa cea mai mare parte a conversațiilor privind confidențialitatea în aceste zile, dar există un tip de virus care infectează silențios calculatoarele: spyware. Spyware-ul este un tip de virus informatic care se ascunde pe computer sau pe dispozitivul mobil, înregistrează datele dvs. private și trimite informațiile respective înapoi oricui a creat-o sau le monitorizează. Lucrul complicat legat de spyware - și ceea ce îl separă de amenințarea tot mai mare de ransomware - este faptul că programele spionare sunt concepute atât pentru a instala discret, cât și pentru a opera în tăcere în fundal. Cu toate acestea, tu poate sa eliminați gratuit programele spyware cu o varietate de instrumente, inclusiv unele scanere de virus foarte funcționale din nume mari din industrie.

Cum să eliminați gratuit spyware: Cele mai bune instrumente gratuite de eliminare a programelor spyware

Există o multitudine de instrumente gratuite de eliminare a programelor spyware. Multe instrumente gratuite de spyware vizează tipuri specifice de spyware și pot obține cu ușurință o parte din munca depusă. Cu toate acestea, cele mai multe sunt concepute pentru a oferi o mai bună eliminare a programelor spyware. Cu toate acestea, unele forme de spionaj pot fi extrem de agresive și pot bloca încercările de eliminare, ceea ce înseamnă că s-ar putea să vă găsiți că aveți nevoie de un instrument de eliminare a programelor spyware mai specializat alături de cele care încearcă să elimine toate tipurile de malware.

„Spyware” nu este doar un lucru. De fapt, atunci când vorbim despre spyware, am putea face referire la oricare dintre următoarele:

 • Adware
 • troienii
 • Urmărirea cookie-urilor
 • Monitoarele de sistem
 • Keyloggers
 • Rootkiturile
 • Beacon-uri web

Având în vedere modul în care funcționează spyware-ul, există șansa să nu știți că aveți unul care se ascunde în sistemul dvs. Orice spyware care se face cunoscut în mod evident nu funcționează așa cum intenționează, așa că este posibil să aveți spyware ascuns pe mașină timp de luni sau chiar de ani fără să vă dați seama. Este posibil să nu știți ce tip de virus se ascunde pe sistemul dvs. până când rulați un scaner de virus.

Când vine vorba de instrumente de eliminare a programelor spyware, există mai multe opțiuni disponibile decât puteți agita un cookie de urmărire la. Și în timp ce majoritatea vor curăța cu siguranță mașina, nu toți vor curăța computerul în mod eficient. De fapt, multe programe disponibile în prezent nu sunt de încredere. Unii pot fi chiar viruși deghizați.

Am aruncat o privire peste peste două duzini de instrumente gratuite de eliminare a programelor de spionaj pe care le-am văzut recomandate în alte locații și am redus acea listă la cele 14 cele mai utile instrumente de pe bloc. Când am stabilit ce instrumente gratuite trebuie păstrate, am analizat următoarele criterii:

 • Instrumentul este gratuit pe viață (nu utilizează o metodă de „perioadă de încercare gratuită” și te obligă să plătești pentru a continua serviciul)
 • Instrumentul are o versiune actualizată recent (din 2017)
 • Instrumentul menține un serviciu de respect și de încredere și este bine evaluat de alte site-uri

Deși am folosit criterii simple, am aplicat-o destul de agresiv pentru a scăpa de orice programe care păreau chiar ușor suspecte sau de calitate slabă. Acest lucru a însemnat renunțarea la servicii incomode precum Yet Another Cleaner (Yet Another Cleaner) și la cele cu rating extrem de slab și lipsite de actualizări recente, precum Lark AntiSpyware. Am rămas cu 14 servicii de înaltă calitate, care includ câteva instrumente gratuite puternice de la nume mari din industrie.

Cele mai bune instrumente gratuite de eliminare a programelor spyware

Următoarele instrumente gratuite de eliminare a programelor spyware acoperă toate cele mai comune forme de spyware. Am verificat că fiecare instrument este 100% gratuit și rămâne 100% gratuit pe viață. Cele mai multe dintre aceste instrumente sunt reduse versiuni ale aplicațiilor software plătite care vă pot extinde opțiunile pentru a include un nivel mai ridicat de protecție împotriva programelor spyware, majoritatea programelor malware și chiar a unor metode de protecție împotriva ransomware-ului..

Cel mai bun instrument gratuit de eliminare a programelor spyware: Avast Free Antivirus

Avast anti-spyware

Doar o mică mână de programe antivirus gratuite fac din trecut testele de laborator independente. Avast Free Antivirus este unul dintre ele. Deși Avast Free Antivirus este un instrument mai general de eliminare a malware, este bine conceput pentru a elimina toate formele de malware. Aceasta include adware, troiene, rootkit-uri și multe altele.

În plus, Avast Free AntiVirus este unul dintre puținele instrumente gratuite de eliminare a programelor spyware din lista noastră care include protecție în timp real. Avast Free Antivirus include, de asemenea, o parolă securizată cu un clic de parolă pentru site-uri web și un scaner conceput pentru a ajuta la detectarea punctelor slabe din rețeaua dvs. Wi-Fi.

Avast Free Antivirus este, de asemenea, unul dintre cele mai extinse programe AV disponibile pentru cei care doresc să se debaraseze de spyware. Există versiuni gratuite ale instrumentului pentru dispozitive Windows, Mac, Android și iOS.

Căutați să vă îmbunătățiți și mai mult securitatea? Avast oferă, de asemenea, o versiune Expert, Advanced și o versiune completă a software-ului lor, care adaugă fiecare mai multe caracteristici de securitate la computer.

AVG Antivirus Free

eliminarea avg de spyware

Utilizatorii apelează la AVG Antivirus Free de ani de zile pentru a elimina gratuit malware și spyware. Mai mult decât doar un lider în industrie, AVG a oferit unul dintre cele mai consistente, de înaltă calitate instrumente de eliminare a malware disponibile. AVG Antivirus Free poate elimina cea mai mare parte a programelor spyware de la troieni, la adware la junkware. Acest software antivirus include protecție în timp real, blochează în mod activ link-uri nesigure, descărcări și atașamente și primește periodic actualizări de definire a virusului.

Deși deja un pachet aproape complet ca instrument gratuit autonom, AVG Antivirus poate fi extins cu 69,99 USD / an. Adăugarea în abonament anual înseamnă că veți obține foldere personale sigure care vă pot ajuta să preveniți pierderea de date ransomware, firewall îmbunătățit, detectare suplimentară și protecție împotriva site-urilor false și o versiune Antivirus inclusă pentru Android.

AVG Antivirus funcționează cu Windows XP și mai nou, Android 2.2 și versiuni ulterioare și Mac OS X 10.8 și versiuni ulterioare.

Comodo Free Anti-Malware BOClean

comodo de eliminare a programelor spyware

Comodo devine rapid un nume al gospodăriei în securitatea internetului. Cunoscut pentru oferirea de securitate SSL site-urilor web, Comodo oferă, de asemenea, instrumente software antivirus și un instrument gratuit de eliminare a malware-ului prin programul său gratuit Anti-Malware BOClean.

BOClean este dotat cu caracteristici care îl fac o opțiune perfectă pentru a elimina spyware. Aceasta include protecția în timp real pentru a preveni infecția împotriva viitoarelor malware și eliminarea ușoară a celor mai grave tipuri de malware, inclusiv adware, troieni și rootkits.

Comodo Free Anti-Malware BOClean concurează ușor cu Avast. Cu eliminarea completă a malware-ului, actualizările automate gratuite și utilizarea minimă a sistemului, BOClean este un program puțin „mai mic” comparativ cu Avast doar datorită faptului că lucrează la mai puține sisteme de operare. BOClean este proiectat să funcționeze pe Windows XP prin Windows 7. Poate funcționa pe Windows 8 până la 10, dar nu este optimizat pentru niciunul dintre acestea.

Adaware Antivirus Free

înlăturarea programelor spyware adaware

În încercarea de a ține pasul cu principalii săi rivali liberi, Adaware Antivirus Free este proiectat cu protecție în timp real, protecție la descărcare și instrumente premiate pentru eliminarea programelor malware. Laboratorul de testare independent AV Comparatives a acordat în mod constant Adaware Antivirus cu note mari pentru performanță, detectarea fișierelor și protecția împotriva malware.

Adaware (anterior Lavasoft) Antivirus Free poate elimina toate formele standard și multe adânc înrădăcinate de spyware, inclusiv rootkit-uri, troiene și adware. Gratuit pentru viață, Adaware se extinde în mod semnificativ la serviciile lor de calitate pentru cei care au nevoie de anumite funcții îmbunătățite. Adaware Pro adaugă protecție web, asistență pentru clienți, firewall avansat și multe altele, în timp ce pachetul Total include, de asemenea, un „Blocaj digital” pentru a ajuta la protejarea fișierelor împotriva ransomware-ului și include un triturator de fișiere și control parental pentru filtrarea conținutului..

Adaware Antivirus Free este disponibil pentru utilizatorii de Windows care rulează Windows 7 - 10.

SUPERAntiSpyware

eliminarea programelor de spionaj

Spre deosebire de unele dintre celelalte opțiuni din listă, SUPERAntiSpyware are un scop foarte vizat. În timp ce programe precum AVG și Comodo sunt concepute pentru a-ți acoperi întregul sistem, SUPERAntiSpyware își păstrează numele ca un instrument de eliminare pur orientat către spyware.

SUPERAntiSpyware are un program gratuit care acoperă aproape orice tip de spyware pe care îl puteți avea pe sistemul dvs.: adware, troieni, keyloggers, viermi, diale, pirateri și multe altele. Acest instrument de eliminare a programelor spyware include, de asemenea, o funcție de reparație a registrului care este foarte necesară care vă poate ajuta să restaurați conexiunea la internet în cazul în care malware-ul care vă infectează sistemul vă editează registrul și vă ia conexiunea la internet offline.

Instrumentul SUPERAntiSpyware este inclus în scaner doar pentru a vă ajuta să eliminați operațiunile nedorite care pot încetini sistemul dvs..

Dacă ați găsit SUPERAntiSpyware eficient, s-ar putea să doriți să vă extindeți pe instrumentul său mereu gratuit, cu versiunea profesională a software-ului pentru 29,95 USD. Versiunea profesională nu face decât să dubleze numărul de funcții disponibile pentru acest software, adăugând protecție în timp real, actualizări automate la software, scanare programată, scanare la pornire și multe altele.

Spybot Căutare și Distrugere

eliminarea programelor de spionaj

Proiectat de o companie mult mai mică decât unii dintre cei mai performanți, Spybot este un instrument gratuit care își merită locul pe lista noastră. Cu descărcarea gratuită, utilizatorii Spybot vor primi instrumente de scanare și eliminare a programelor malware și rootkits, protecție internet pentru a ajuta utilizatorii să evite descărcarea virușilor care ascund online, protecție în timp real împotriva noilor viruși și o mică mână de alte funcții utile..

Cum ar fi ce oferă Spybot Search and Destroy? Puteți îmbunătăți lista de caracteristici achiziționând fie adăugarea Acasă sau ediția profesională a programului. Versiunile plătite ale programului includ protecție pentru toate tipuri de programe malware și spyware, o protecție mai activă în timp real, repararea sistemului (numai profesional), programarea sarcinilor și multe altele.

Spybot Search and Destroy este proiectat să funcționeze cu computere Windows, dar include un instrument de scanare a aplicațiilor iPhone pentru cei cu versiunea Profesională a programului.

Fixer gratuit

instrumente de eliminare a programelor de spionaj

Nu v-ar fi învinuit că ați ridicat nasul la Free Fixer. La urma urmei, serviciul se află pe un site web care pare că a fost creat într-o după-amiază ploioasă și seamănă cu ceva pe care l-ai putea găsi online la mijlocul anilor '90. Cu toate acestea, Free Fixer este un instrument de eliminare a programelor spyware actualizate regulat, care este special conceput pentru a vă ajuta să eliminați programele spyware supărătoare și să continuați cu viața. De asemenea, software-ul menține o prezență mică pe sistemul dvs., cu o cerere redusă de resurse de sistem.

Free Fixer funcționează pe tipurile mai obișnuite de spyware care pot infecta sistemul dvs.: adware, spyware, troieni, rootkits, unii viruși și troieni. Având în vedere că Free Fixer este mai orientat către eliminarea programelor spyware, îi lipsește majoritatea funcțiilor pe care le puteți găsi cu alte opțiuni din această listă. În consecință, asta înseamnă că arată și un profil mai mic pe sistemul tău.

Ca multe dintre celelalte programe din această listă, Free Fixer are o opțiune gratuită pentru viață care poate fi extinsă cu o opțiune plătită. Versiunea gratuită a Free Fixer include o scanare a sistemului pentru software-ul spion nedorit, instrumente de eliminare a malware, o bază de date online de peste 90.000 de fișiere și vă permite să încărcați fișiere pentru scanarea virusului îmbunătățită. Pentru 9,95 USD, descărcarea gratuită a fișierului dvs. va fi livrată și cu o opțiune de carantină. Dacă nu vă temeți să ștergeți fișierele greșite sau nu aveți nicio formă de rezervă de date, banii în plus pentru carantină nu sunt o afacere deosebit de bună.

Fixerul autonom autonom ar trebui să acopere cele mai multe probleme de spyware fără a fi nevoie de carantină. Programul este disponibil numai pentru utilizatorii de Windows care rulează Windows 2000 prin Windows 10.

Norton Power Eraser

eliminarea programelor de spionaj

Norton este cunoscut pentru software-ul său puternic antivirus. De fapt, laboratorul independent de testare a virusului AV-Test premiază în mod constant Norton Security cu cele mai mari calificări posibile din toate categoriile testate. Având în vedere faptul, faptul că Norton oferă un instrument de eliminare a programelor spyware complet gratuit prin Power Eraser este o binecuvântare.

După cum afirmă Norton, Power Eraser utilizează cea mai agresivă tehnologie de scanare a companiei. Astfel, programul este conceput pentru a viza malware-uri, spyware, spyware și multe alte PUP-uri adânc înrădăcinate (programe potențial nedorite)..

Din păcate, Norton nu intră în detalii cu privire la software și la tot ceea ce poate face. Acest lucru face un pic de joc dacă aveți de-a face în mod activ cu o problemă importantă de spyware sau dacă intenționați să descărcați un program de eliminare a programelor spyware „doar în caz.” În timp ce vă putem recomanda Norton Power Eraser, în general, dacă căutați un instrument care să ofere mai multe detalii despre ceea ce va trata, una dintre celelalte opțiuni de mai sus va acoperi probabil nevoile dumneavoastră.

Reanimator RegRun

Regun

Dacă utilizați Windows 95 prin Windows 10, Reganim Reanimator vă poate ajuta să curățați aparatul infectat cu programele spyware. Proiectat pentru a funcționa fără a interfera cu software-ul dvs. antivirus actual, RegRun Reanimator vizează în mod specific spyware, malware, troieni și o serie de rootkits.

RegRun Reanimator este versiunea gratuită, dar limitată de caracteristică, a Suite de plată RegRun Security. Spre deosebire de celelalte opțiuni din lista noastră, RegRun Reanimator elimină programele și programele spyware dăunătoare departe. Utilizatorii trimit un raport Reanimator echipei de suport a RegRun. După analizarea fișierului, echipa de asistență va trimite înapoi un fișier „de curățare” în schimb, care este proiectat pentru a rula prin software-ul Reanimator și va șterge orice spyware sau alt malware care ar putea infecta sistemul dvs..

Având în vedere demersul de îndepărtare de la RegRun, curățarea eficientă a programelor spyware din sistemul dvs. poate dura mult mai mult decât în ​​mod normal. Pentru mulți utilizatori, acestea pot fi ore sau o zi sau mai multe. În timp ce RegRun Reanimator vine laudat de cei care l-au folosit, este un program solid care poate nu este potrivit pentru nevoile și programările tuturor..

Cele mai bune instrumente de eliminare a programelor spyware de o singură utilizare

În timp ce lista de mai sus conținea instrumente de eliminare a malware care pot acoperi toate formele de malware și spyware, următoarele trei opțiuni sunt concepute pentru a curăța doar tipuri specifice de spyware și junkware care ar putea fi spionarea sau încetinirea sistemului..

Instrument de eliminare Adware Bitdefender pentru computer

eliminarea programelor de spionaj

Am oferit Bitdefender Antivirus Plus 10 perfecte în recenzia noastră despre software. Bitdefender își dezvoltă rapid o reputație pozitivă pentru software-ul său antivirus low cost. Cu asta în minte, dacă tot ce ai nevoie este eliminarea adware-ului, Instrumentul de eliminare Adware pentru PC-ul Bitdefender poate fi potrivit pentru tine.

Instrumentul de eliminare Adware vizează adware-uri care ar putea cauza probleme cu sistemul dvs. Aceasta include adware-ul instalat pe sistemul dvs. și adware-ul atașat browserelor dvs. web, inclusiv barele de instrumente neplăcute și plugin-uri de căutare web enervante. Instrumentul de eliminare adware a Bitdefender utilizează software-ul proprietar al companiei pentru a viza adware-ul fără costuri pentru utilizator. Instrumentul funcționează pe Windows XP și versiuni ulterioare.

Malwarebytes AdwCleaner

adwcleaner

Pentru a nu fi scăpat de Bitdefender, Malwarebytes are și propriul instrument de curățare adware. Spre deosebire de Bitdefender, nu numai că Malwarebyes AdwCleaner scapă de adware-urile și barele de instrumente ale browserului, ci țintește și programele potențial nedorite (PUP) și deturnatorii de browser..

Nevoie de mai mult? Malwarebytes oferă, de asemenea, instrumente complete de eliminare și prevenire a antivirusului pentru utilizatorii Windows, Android și Mac.

Malwarebytes Instrument de eliminare a junkware-urilor

eliminarea junkware-ului

Separat de AdwCleaner, Malwarebytes oferă, de asemenea, un instrument gratuit de eliminare a Junkware. Interesant este că acest program este conceput pentru a curăța aceleași tipuri de programe ca Malwarebytes AdwCleaner: PUP și adware. Cu toate acestea, Instrumentul de eliminare a junkware-ului este conceput mai exact pentru a se concentra pe junkware sau programe care sunt adesea instalate alături de alte programe și care se adaugă la bloat de sistem. Acestea sunt adesea cunoscute sub numele de „autostopiști”, pe care instrumentul de eliminare Junkware este proiectat să-l măture de pe computer.

Malwarebytes Anti-Rootkit

anti rootkit

Dacă sistemul dvs. a fost curățat, dar încă pare să fie ceva greșit, este posibil să aveți rootkit-uri ascunse în sistemul dvs. Rootkit-urile pot fi deosebit de supărătoare și în multe cazuri sunt capabile să se sustragă instrumentelor și scanerelor de eliminare a antivirusului mai puțin amănunțite.

Folosind Malwarebytes Anti-Rootkit, este posibil să fiți în măsură să „eliminați” orice rootkit nedorit care încă se ascunde în sistemul dvs. și să vă ofere informațiile private. Malwarebytes identifică în mod specific acest software ca fiind o versiune „beta”, ceea ce înseamnă că este încă în curs de dezvoltare și poate să nu fie complet sau să fie în conformitate cu așteptările.

Ce este spyware? Cum funcționează programele spyware?

„Spyware” este o categorie mai mare de malware sau viruși care sunt concepute pentru a infecta discret un sistem, pentru a colecta informații despre utilizator și pentru a trimite aceste informații unui terț. Informațiile furate de spyware pot fi orice. Cu toate acestea, programele spionare sunt concepute mai specific pentru a colecta informații sensibile care pot fi utilizate sau vândute de către terți, cum ar fi nume de utilizator și parole, numere de securitate socială, informații bancare și carduri de credit sau alte date sensibile care pot fi utilizate pentru frauda de identitate.

Deoarece spyware-ul este proiectat să fie discret, destul de des, mulți utilizatori infectați cu spyware nu își dau seama niciodată că există. Acestea fiind spuse, multe forme de spyware care sunt înrădăcinate într-un sistem au o prezență mult mai mare decât cele anticipate, bazându-se pe resursele sistemului și încetinind în mod vizibil calculatoarele infectate.

Există patru categorii principale de spyware:

 • Adware
 • troienii
 • Monitoarele de sistem
 • Urmărirea cookie-urilor

În timp ce toate programele spyware sunt incontestabil o veste proastă, nu toate programele spyware au un nivel echivalent de amenințare. Troienii, adware-urile și monitoarele de sistem (cum ar fi keylogger-urile) sunt în general considerate cele mai grave forme, în timp ce cookie-urile de urmărire sunt de obicei considerate extrem de nedorite, dar nu neapărat „virulente” în sensul tradițional.

Mulți utilizatori de computere, în special, utilizatorii de Windows, probabil vor fi familiarizați cu ambele adware și fursecuri. Adware se prezintă adesea ca pop-up-uri, bare de instrumente suplimentare pe un browser web sau software fals conceput pentru a arăta ca un software mai legitim. Acestea pot fi inserate în orice tip de software inofensiv, dar sunt atașate în mod obișnuit la alte descărcări de software.

Cu toate acestea, cookie-urile de urmărire sunt ceva mai dificil de evitat. Cookie-urile normale ale site-urilor web sunt fișiere text pe care le creează browserul dvs. de fiecare dată când vizitați un site web. Aceste fișiere pot conține diferite tipuri de informații despre modul în care interacționezi cu un site web, inclusiv salvarea sesiunilor pe acel site, astfel încât să nu mai fie nevoie să introduci informațiile de autentificare din nou. Important, cookie-urile normale sunt create și utilizate doar de fiecare site web pe care îl vizitați.

Cu toate acestea, unele cookie-uri sunt concepute pentru a nu înregistra doar ceea ce faceți pe orice site web dat, dar vă urmăresc activitățile de navigare pe fiecare alt site web pe care îl vizitați. Ca atare, urmărirea (sau persistența) cookie-urilor vă va urmări pe web, adunând informații despre ceea ce faceți online. Aceste cookie-uri nu sunt de obicei virulente și nu încearcă de obicei să colecteze informații extrem de sensibile. În schimb, acestea sunt mai des concepute pentru a înregistra obiceiurile dvs. de navigare pentru a furniza reclame direcționate.

Legate de: Cum să respectați legislația privind cookie-urile și să respectați confidențialitatea vizitatorilor dvs.

Între timp, „troienii” sunt un termen oarecum generic pentru orice virus conceput să se ascundă ca un program inofensiv. Trojanul nu se reproduce în mod special pe computer. Și într-adevăr, multe tipuri de viruși pot fi considerați troieni, atât timp cât se încadrează în criteriile principale. Mulți troieni sunt nu spyware. Compania de securitate computerizată Malwarebytes oferă o înregistrare detaliată nu numai a ceea ce face ceva troian, ci și asupra multor tipuri de troieni.

„Monitoarele de sistem” pot apărea sub mai multe forme. Keylogger-urile, care înregistrează orice informație pe care o introduceți prin intermediul tastaturii dvs., sunt printre cele mai cunoscute. Există, totuși, și altele care pot reflecta întreaga activitate a computerului și pot trimite aceste informații către terți. Unii pot copia grafic tot ceea ce face computerul dvs. în timp real. Totuși, acestea sunt rare și s-ar putea să nu fie o problemă atât de mare.

În general, majoritatea programelor spyware pot fi blocate folosind software antivirus cu protecție în timp real. Majoritatea programelor de eliminare a programelor spyware oferă versiuni plătite ale software-ului lor, în timp ce multe programe software antivirus de înaltă calitate, complet de suită, pot fi achiziționate contra cost.

Pentru mai multe, consultați următoarele ghiduri:

Cei mai buni furnizori de antivirus

Cel mai bun antivirus pentru Mac

„Malware Infection” de Blogtrepreneur licențiat sub CC de 2.0

S-ar putea să vă placă protocoalele VPNVPN explicate și comparate statisticile VPNVPN: Ce ne spun numerele despre istoricul scurt al VPNsVPNA privind supravegherea și spionarea guvernului și cum invadează confidențialitatea dvs.VPNCum să configurați un serviciu proxy DNS inteligent pe un router DD-WRT

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 63

Adblock
detector