Cum se configurează un serviciu proxy DNS inteligent pe un router DD-WRT

Multe servicii de streaming de media vor permite anumite conținuturi doar în anumite țări. Cea mai obișnuită modalitate de a aplica aceste restricții este examinarea adresei IP a privitorului și încercarea de a o localiza în regiune. VPN-urile sunt o modalitate comună de a evita aceste tactici de geo-locație, dar VPN-urile pot încetini traficul. Este în regulă pentru utilizarea normală a web, dar îngreunează difuzarea. SmartDNS are o altă metodă de manipulare.

Ce este un proxy DNS inteligent?

Smart DNS este o combinație de servere DNS (Domain Name Server) și servere proxies localizate tactic. Sistemul DNS rezolvă numele de domeniu care pot fi citite de om la adresele IP (Internet Protocol) care pot fi citite de computer. Utilizând Netflix ca exemplu: aplicația dvs. Netflix face o interogare DNS pentru a afla adresa IP a serverului Netflix la care ar trebui să se conecteze. Aplicația folosește apoi acele informații pentru a solicita conținut de la adresa IP. În cadrul operațiunilor normale, acest lucru permite serverului Netflix să vă vadă adresa IP reală. Aceasta este o informație necesară de care serverul are nevoie pentru a putea trimite fluxul înapoi în aplicație. Dacă serverul Netflix vede un IP canadian care solicită conținut din Statele Unite, acesta nu va permite acest lucru.

Cum funcționează un proxy DNS inteligent?

Serverele DNS inteligente răspund cu diferite adrese IP pentru întrebări specifice. De exemplu, un dispozitiv care rulează o aplicație Netflix pornește solicitând adresa IP pentru serviciul Netfilx de la serverele dvs. DNS. Când utilizați DNS inteligent, serverele DNS vor returna adresa IP a unui server proxy inteligent, mai degrabă decât un IP Netflix. Acest IP proxy inteligent DNS va exista în aceeași țară cu serviciul la care doriți să accesați; în cazul meu - Statele Unite, care permite accesul la conținutul restricționat.

Asta înseamnă că fluxul de trafic provine de pe dispozitivul meu -> la un proxy DNS inteligent care este permis să acceseze conținutul Netflix -> la serverele Netflix. Fluxul video revine în ordine inversă; este trimis de la Netflix -> la proxy-ul DNS inteligent -> la dispozitivul meu Deoarece serverul Netflix nu poate vedea decât adresa IP a proxy-ului, nu știe să restricționeze conținutul. Rețineți că numai site-urile serviciul DNS inteligent este configurat pentru a utiliza proxy-urile. De exemplu, întrebările către un motor de căutare precum Google ar determina serverele DNS inteligente să răspundă cu IP-ul real al Google, iar vizita dvs. ulterioară la Google nu ar trece prin proxy-urile inteligente DNS. Am încercat să ilustrez acest concept în diagrama de mai jos.

flux proxy inteligent dns

Proxie-urile inteligente pentru dns sunt mai bune decât un VPN?

Securitatea și anonimatul au multe straturi. Nu există glonț de argint și tehnologii diferite abordează diferite probleme. O VPN nu este în mod mai bună sau mai rea decât un proxy, ci este altfel.

VPN-urile oferă confidențialitate superioară proxy-urilor, deoarece VPN-urile criptează traficul și ascund adresa dvs. IP reală. Proxy-urile, pe de altă parte, permit viteze mult mai mari, dar dezavantajul este că viteza vine sacrificând confidențialitatea. ISP-ul dvs. va ști că transmiteți un proxy DNS inteligent, în timp ce ISP-ul dvs. este mult mai greu să vedeți ce faceți într-un tunel VPN criptat..

Cât de privat este un serviciu proxy inteligent DNS?

După ce treceți la un set inteligent de servere DNS, toate întrebările DNS vor fi trimise către serverele DNS. Chiar și în momentul în care nu intenționați să faceți flux și să continuați doar cu activitatea dvs. de zi cu zi, serviciul inteligent DNS vă poate vedea toate întrebările DNS. Oamenii conștienți de confidențialitate vor avea în mod natural nevoie de încredere în serviciile care au acces la aceste informații despre obiceiurile lor de navigare.

Pentru a utiliza cele mai inteligente servicii proxy DNS, adresa dvs. curentă trebuie să fie înregistrată în sistem. În felul acesta, sunteți autorizat să folosiți serverele de nume în loc de faptul că serverele DNS nu acceptă autentificarea.

Puteți deduce de aici că cel puțin adresa dvs. IP curentă este înregistrată în sistem. Unii furnizori de DNS inteligenți par să păstreze IP-urile anterioare, cel puțin pentru un timp. Când mi-am schimbat adresa IP în serviciul SmartDNSProxy, acest mesaj a fost afișat:

Vă rugăm să rețineți: am detectat că ați utilizat anterior un serviciu VPN / IP al Centrului de date, vă rugăm să vă deconectați de la VPN / Data Center și să folosiți propria dvs. adresă IP pentru a activa serviciile noastre.

Nu spune în mod explicit care a fost IP-ul meu anterior, dar urmărește cu siguranță faptul că s-a schimbat. Cu toate acestea, din moment ce adresa dvs. IP actuală va fi inclusă în orice interogare DNS către sistemul său, nu există niciun dezavantaj suplimentar evident în acest sens.

Cum să configurați routerul DD-WRT pentru a utiliza un proxy DNS inteligent

Avantajul configurarii routerului dvs. pentru a utiliza DNS inteligent este că nu veți mai avea nevoie să configurați fiecare dispozitiv individual în rețeaua dvs. internă. Atâta timp cât toate acele dispozitive sunt conectate la același router, configurarea acestuia pentru a trimite interogări DNS către serverele DNS inteligente vă va acoperi.

Primul pas este să obțineți adresa IP a serverelor DNS proxy inteligente pe care doriți să le utilizați. Fiecare serviciu furnizează adrese IP ale serverului DNS undeva pe site-ul lor, deși este posibil să fiți conectat la contul dvs. pentru a le vedea. Unii furnizori, cum ar fi SmartDNSProxy, au servere DNS în întreaga lume care pot îmbunătăți viteza de interogare DNS. În general, veți dori să alegeți un server DNS cât mai aproape de locația dvs. fizică. Routerul meu DD-WRT acceptă până la trei intrări DNS statice, dar majoritatea serviciilor DNS inteligente oferă doar două servere DNS.

Accesați interfața de administrator DD-WRT și conectați-vă. Acesta este de obicei la http://192.168.0.1, dar este posibil să fi schimbat asta în timpul instalării. Navigați la Înființat -> Configurare de bază fila.

Fila de configurare de bază dd-wrt

Derulați în jos pentru a găsi Setările serverului de adrese de rețea (DHCP) și introduceți adresele IP DNS inteligente alese în câmpurile DNS statice 1/2/3.

setări dd-wrt static dns

Apasă pe Aplicați Setări butonul din partea de jos a paginii. În acest moment, ar trebui să utilizați noile servere DNS. Dacă sunteți încă blocat, este posibil să constatați că trebuie să reporniți routerul. Pentru a face acest lucru, navigați la Administrare tab și faceți clic pe butonul Reporniți routerul butonul din partea de jos a paginii.

Testează-ți noile setări pentru a te asigura că funcționează

Testul definitiv ar fi accesul la conținutul care anterior nu era disponibil. Dacă se încarcă, atunci funcționează. Dacă doriți câteva date grele pe aceasta, puteți utiliza testul de scurgere Comparitech DNS pentru a verifica ce utilizatori de sistem utilizați. Ar trebui să raporteze serverele inteligente DNS.

Smart dns este un serviciu inovator care utilizează otrăvire DNS. În mod obișnuit, otrăvirea DNS este un mecanism de atac pentru reagregarea oamenilor de pe site-uri legitime către site-uri dăunătoare. Dar, în acest caz, aceleași tehnici sunt utilizate pentru a oferi un serviciu util pentru multe persoane.

S-ar putea să vă placă și VPNCare este diferența dintre un proxy și un VPN? VPNInstalarea clientului și serverului OpenVPN pe un router DD-WRT Statistici VPNVPN: Ce ne spun numerele despre VPNsVPNCum personalul de aplicare a legii își poate proteja confidențialitatea online

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 56

Adblock
detector