ExpressVPN pregled

ExpressVPN dobiva brojne pohvale, ali košta više od većine svojih konkurenata ...

Dakle, zaista vrijedi?

Što ExpressVPN nudi ono što drugi ne?

Većina VPN-ova koristi istu temeljnu tehnologiju, tako da se moram zapitati koliko to može biti bolje.

Je li bolji od NordVPN, PIA, Cyberghost i ostalih visoko ocijenjenih usluga?

U svojoj recenziji ExpressVPN za 2019. godinu, pokušao sam otkriti prevladavaju li koristi nad troškovima. Testirao sam uslugu i na stolnom i na mobilnom uređaju da bih odgovorio na ova pitanja:

 • Koliko je brz ExpressVPN?
 • Može li ExpressVPN deblokirati web lokacije zaključane regijom (Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video)?
 • Je li ExpressVPN siguran i privatan?
 • Radi li ExpressVPN u Kini?
 • Je li stvarno bolja od jeftinijih alternativa?

Pokrivat ću sve to i još više u ovom pregledu.

Tijekom boravka s ExpressVPN-om koristio sam ga za osiguranje veze na putovanju u Kini i za deblokiranje video tokova do kojih nisam mogao normalno pristupiti iz svog doma u Kanadi. Ja sam ga također bazirao na skupu testova za odmjeravanje njegove brzine i sigurnosti.

Ukratko sam sažeo svoja razmišljanja o ExpressVPN-u, ali pročitajte cjelovitu recenziju kako biste dobili sveobuhvatan pregled ove premium usluge.

Sažetak ExpressVPN-a

ExpressVPN pravi je jack svih obrta, u stanju je deblokirati sve vrste sadržaja zaključanih u regiji, zaobići kineski Veliki vatrozid i brzo preuzeti datoteke. Izazivam bilo koga da pronađe VPN s naprednijom zaštitom, a održavanje iskustva je jednostavno i prilagođen početnicima.

ExpressVPN Ključni podaci

OPĆI RANK: broj 1 od 42 VPN-a

Ubrzati

Prosječna brzina *:

Podrška za video streaming:

streaming

Netflix:

Ostale usluge struje:

sigurnosti

Vrsta šifriranja:

Ubojiti prekidač:

Pravila prijavljivanja:

protokoli:

Vrijednost za novac

Najniži mjesečni trošak:

Povrat novca zagarantovan:

Web stranica

Ocjena: 10/10
106 Mbps
4K UHD
Ocjena: 10/10
Da
Amazon Prime, BBC iPlayer, HBO, Hulu
Ocjena: 10/10
256-bitni AES sa savršenom tajnošću unaprijed
Da
Nema identifikacijskih zapisnika
OpenVPN, L2TP, PPTP
Ocjena: 7/10
$ 6,67
30 dana
https://www.expressvpn.com

* Prosječna brzina na više globalnih lokacija na temelju višestrukih testova brzine dnevno.

Kako se ExpressVPN uspoređuje s drugim popularnim VPN-ovima?

Evo kako ExpressVPN uspoređuje s dva najpopularnija VPN-a koja su najviše ocijenjena, NordVPN i privatnim pristupom internetu. Ovdje možete vidjeti detaljniji prikaz ExpressVPN-a i NordVPN.

ExpressVPNNordVPNPrivate pristup internetu
Prosječna brzina * 106 Mbps 17,9 Mbps 84 Mbps
Vrsta šifriranja 256-bitni AES 256-bitni AES 128-bitni AES
Ubojiti prekidač samo radna površina isključujući Android
Omogućuje bujicu
Zapisi koji identificiraju zapisnike
Deblokira Netflix US
Deblokira Amazon Prime
Deblokira Hulu
Deblokira BBC iPlayer
Najniži mjesečni trošak 6,67 USD mjesečno 3,49 dolara mjesečno 2,97 dolara mjesečno
Povrat novca zagarantovan 30 dana 30 dana 7 dana
Cjelokupna ocjena 4.5 4.5 4.0

* Prosječna brzina na više globalnih lokacija na temelju višestrukih testova brzine dnevno.

Za i protiv ExpressVPN-a

Evo sažetka onoga što mi se svidjelo, a što nisam, za vrijeme mog vremena s ExpressVPN-om.

Pros:

 • Vrlo velike brzine na svim poslužiteljima
 • Napredna sigurnost i aplikacija i poslužitelja
 • Jednostavno deblokira streaming web mjesta iz inozemstva, uključujući američki Netflix
 • Radi u Kini i UAE
 • Nula trupci
 • 24/7 podrška uživo

Cons:

 • Nešto skuplje od rivala
 • Poslužitelji struje nisu označeni
 • Povremeno prekinute veze

U nastavku detaljnije razmotrit ću svaku pojedinu točku.

Brzina: Brzo je ExpressVPN?

ExpressVPN je najbrži VPN koji smo testirali. Našao se na prvom mjestu popisa u najnovijem krugu ispitivanja brzine i po tom pitanju. Iako spojen na većinu poslužitelja, imao sam dosta propusnosti za streaming 4K video ili video chat u visokoj razlučivosti.

vpn rezultati ispitivanja brzine 2020

Na svim lokacijama i testiranim vremenima, ExpressVPN prosječno 106 Mbps brzina skidanja.

ExpressVPN test brzine

Međunarodni poslužitelji bili su smješteni u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Nećete primijetiti veliku razliku u propusnoj širini osim ako brzina vašeg domaćeg interneta nije veća od 100 Mbps. Evo prosječnih brzina za poslužitelje u svakoj regiji:

 • Sjeverna Amerika (najbliža): 117 Mbps
 • Azija: 96 Mbps
 • Europa: 107 Mbps

OpenVPN je zadani protokol za sve ExpressVPN veze, s mogućnošću povezivanja preko UDP ili TCP. L2TP i PPTP su također opcije, ali ovo se zbog sigurnosnih problema ne preporučuje.

expressvpn Windows protokoli

Osim streaminga videa, ExpressVPN je također izvrsno nastupao tijekom igranja na mreži. Nisam primjećivao puno zaostajanja ili velike ping-ove pri igranju igara s brzim tempom kao što su Rocket League i Brawlhalla. Samo obavezno odaberite poslužitelj u blizini sebe ili poslužitelja igara.

expressvpn brzina ispitivanja brzine

Aplikacija za radnu površinu dolazi s ugrađeni ispitivač brzine koja mjeri vrijeme pinga i brzinu preuzimanja na sve lokacije.

Vrijeme pinganja ili kašnjenje je korisno ako pokušavam pronaći poslužitelj s što manje zaostajanja. Potrebno je malo više vremena da se pokrene test brzine za preuzimanje od testa pinga, a rezultati su upitni - naši interni testovi pokazuju puno veće brzine od onoga što izvješćuje aplikacija.

Imajte na umu da ovi testovi mogu poslužiti samo kao opći pokazatelj performansi koje biste mogli vidjeti i ne mogu se smatrati konačnim. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti. Korisnici koji brže povezuju vjerojatno će primijetiti veće razlike u brzini.

Aplikacije: koji uređaji rade s ExpressVPN-om?

ExpressVPN čini aplikacije za više vrsta uređaja od bilo kojeg drugog VPN pružatelja kojeg poznajem:

 • Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV i Nvidia Shield
 • Linux
 • Amazon Fire TV

mogu spojite pet uređaja odjednom. Većina VPN-a dopušta najmanje pet, a neke i do 10 ili uopće ne ograničavaju istovremene veze. ExpressVPN je nedavno prebacio sa tri na pet, pa ne bih očekivao da će se uskoro opet povećati ograničenje.

Aplikacija ExpressVPN WindowsAplikacija ExpressVPN Windows

Dizajn aplikacija prilično je dosljedan na svim platformama, tako da ako znate kako koristiti jednu, tada se upotreba druge treba osjećati poznato. Aplikacije ExpressVPN-a jednostavne su za postavljanje i jednostavne za upotrebu.

expressvpn android 2019 ssAplikacija ExpressVPN za Android: Povezivanje, lokacije i postavke

Nakon prve instalacije ExpressVPN-a moram svoj uređaj potvrditi kôdom navedenim na nadzornoj ploči svog računa na web mjestu ExpressVPN. Iako je za postavljanje novih uređaja potrebno malo dodatnih problema, to znači da ne moram stalno upisivati ​​svoje korisničko ime i lozinku za sljedeće prijave.

Jednom kad sam sve bio postavljen, dobio sam pristup tisućama poslužitelja širom 94 zemlje.

Proširenja za preglednik ExpressVPN

Proširenja za stolni preglednik dostupni su za Chrome, Safari i Firefox. Za razliku od većine proširenja VPN preglednika, dodaci ExpressVPN-a nisu samostalni proxyji. Oni jednostavno upravljaju glavnom VPN aplikacijom, koja se također mora instalirati na moj uređaj. Primjerice, ovo je korisno za korisnike Chromebooka, ali manje za korisnike računala Mac i PC.

expressvpn pregledniku proširenje

Proširenja preglednika ExpressVPN dolaze s nekoliko dodanih bonusa, uključujući zaštitu od curenja WebRTC-a i Skrivanje geolokacije HTML5, zbog čega ih vrijedi instalirati.

Značajka podmetanja geo-lokacije omogućuje vam sakrivanje lokacije radeći više nego samo maskiranje IP adrese. Web lokacije i dalje mogu odrediti vašu lokaciju putem API-ja za geolokaciju HTML5, koji koristi wi-fi i mobilne signale, GPS i drugi hardver za pozicioniranje kako bi odredio vašu lokaciju. Proširenje preglednika ExpressVPN "prevara" lokaciju koju je API dohvatio do slučajne točke u blizini VPN poslužitelja na koji ste povezani.

MediaStreamer DNS

Svaka pretplata ExpressVPN dolazi u paketu s Pametna usluga DNS proxy usluge MediaStreamer. Mnogi uređaji ne podržavaju VPN aplikacije, ali omogućuju vam promjenu zadanih DNS poslužitelja. Za uređaje poput Apple TV-a, PlayStation 4 i Xbox One možete ući u internetske postavke i zamijeniti zadane IP adrese DNS poslužitelja MediaStreamer IP-ovima.

Kad je postavljen MediaStreamer, mogu deblokirati sve vrste sadržaja iz regije u inozemstvu. To uključuje Netflix i većinu ostalih glavnih streaming usluga koje ću detaljnije opisati kasnije. MediaStreamer ipak ne nudi iste prednosti sigurnosti i privatnosti kao i uobičajeni VPN.

Nažalost, uređaji spojeni putem MediaStreamera također se računaju s ograničenjem od pet uređaja.

Ugrađeni softver rutera

expressvpn usmjerivač ss

Ako vaš uređaj ne podržava VPN aplikacije i ne dopušta vam promjenu DNS poslužitelja (Roku, Chromecast), onda ga možete povezati s VPN-om putem wi-fi usmjerivača. Ako vam firmware rutera podržava, možete postaviti VPN na njega ručno. Međutim, ExpressVPN ima bolju opciju.

Firmver za ExpressVPN usmjerivač je besplatan i u potpunosti zamjenjuje postojeći firmver rutera. Dolazi unaprijed konfiguriran sa svim poslužiteljima ExpressVPN-a, kao i nizom drugih značajki koje vam omogućuju kontrolu koji uređaji u vašem domu koriste VPN, koji MediaStreamer i koji koriste standardnu ​​izravnu vezu.

expressvpn usmjerivač upravlja uređajima

Ruter možete kupiti s softverom ExpressVPN koji je već na njemu ili ga sami instalirati. Ako krenete posljednjim putem, dvaput provjerite je li vaš Wi-Fi usmjerivač kompatibilan i poduzimate li odgovarajuće mjere opreza. Ako pogriješite prilikom bljeskanja novog firmvera, to vam može trajno oštetiti usmjerivač.

Usmjerivač broji samo jedan uređaj, bez obzira na to koliko se drugih uređaja putem VPN-a spoji na njega. Dakle, ako dodatak na tri uređaja nije dovoljan, ovo je dobra opcija.

Streaming, Netflix i Kodi

Radi li ExpressVPN s Netflixom?

Da.

ExpressVPN pouzdano surađuje s Netflixom gotovo otkad je Netflix prvi put blokirao VPN korisnike. Međutim, ne funkcionira svaka lokacija poslužitelja. Trenutno, Preporučujem da posjetite web mjesto ExpressVPN i kliknete gumb za razgovor uživo da biste pitali predstavnika koja mjesta trenutno rade s Netflixom. Malo je gnjavaže, ali, na sreću, stol za podršku ExpressVPN-a je svakodnevno osoblje.

Svaka država ima svoju biblioteku emisija i filmova na Netflixu. ExpressVPN može između ostalih deblokirati verzije Netflixa u SAD-u, Velikoj Britaniji, Japanu, Kanadi i Francuskoj.expressvpn prozori povezani

Uz Netflix, otkrio sam da ExpressVPN deblokira mnoštvo drugih web lokacija za streaming sa zaključanom regijom, uključujući:

 • Hulu
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime Video
 • Crunchyroll
 • Sky TV
 • YouTube

… I još mnogo toga. Ponovno napominjemo da ćete možda trebati kontaktirati službu za korisnike kako biste pitali koji poslužitelji rade s kojim uslugama streaminga.

ExpressVPN surađuje sa svim dodacima Kodi Ja sam koristio. Aplikacije za Linux, Android TV i Fire TV omogućuju vam povezivanje gotovo bilo kojeg Kodi uređaja s VPN-om.

Dopušta li ExpressVPN bujica?

Da.

Za razliku od većine pružatelja VPN-a, ExpressVPN me uopće ne gura na bujicu na određenim poslužiteljima. Obično jednostavno odaberem brzi poslužitelj u blizini gdje živim i započnem preuzimanje.

generalne postavke expressvpn

Dijeljenje datoteka P2P dopušteno je i dobro zaštićeno. ubojiti prekidač, ili "mrežno zaključavanje" u ExpressVPN jeziku, zaustavlja sav internetski promet ako se VPN neočekivano prekine. To znači da je vaš P2P promet uvijek šifriran bez obzira na sve. Mrežna brava dostupna je na aplikacijama za radne površine, dok u mobilne aplikacije ugrađuje se jednostavnija sklopka za uklanjanje.

Podrška za ExpressVPN aplikacije split tunneling, što vam omogućuje odabir koje druge aplikacije koriste VPN i koje se spajaju na Internet bez njega. Ovo je vrlo korisno za dijeljenje datoteka P2P jer svojem torrent klijentu možete postaviti da koristi VPN dok se druge aplikacije normalno povezuju.

Sigurnost, privatnost i prijava

Mnogo VPN-a izražava velike tvrdnje o svojoj sigurnosti i privatnosti, a ExpressVPN nije iznimka. Zanimalo me je hoće li ExpressVPN moći razgovarati.

ExpressVPN je ugrađeni na Britanske Djevičanske otoke, koje nema zakone o obveznom čuvanju podataka i izvan je nadležnosti Velike Britanije i drugih zemalja visokog nadzora.

expressvpn pravila zapisivanja ss

Tvrtka ne prijavljuje se bilo koji moj internetski promet, niti bilježi vašu IP adresu ili IP adresu poslužitelja na koji ste povezani. Prikuplja samo datume (ne puta) koje ste povezali, lokaciju na koju ste se povezali (a ne specifične poslužitelje) i količinu podataka prenesenih dnevno. Ništa se od toga ne može pratiti i primarno se koristi u dijagnostičke svrhe i suzbijanje zlouporabe.

Pravila evidentiranja ExpressVPN-a više su puta testirana. U jednom od važnih slučajeva vlasti su zaplijenile jedan od njegovih poslužitelja u Turskoj, rekavši kako se koristio za skrivanje detalja u vezi s atentatom na ruskog veleposlanika Andreja Karlova. Poslužitelj nije koristio nikakve informacije za vlasti koje su istraživale brisanje mogućih dokaza na Facebooku i Gmailu.

„[…] ExpressVPN nema i nikad nije posjedovao evidenciju veza s kupcima koja bi nam omogućila da znamo koji kupac koristi određene IP adrese koje navode istražitelji. Nadalje, nismo mogli vidjeti koji su korisnici pristupili Gmailu ili Facebooku tijekom dotičnog vremena, jer ne vodimo evidenciju aktivnosti. Vjerujemo da su istražni zahvat i inspekcija dotičnog VPN poslužitelja potvrdili ove točke. "

ExpressVPN koristi neširivu enkripciju na svakoj vezi, osiguravajući da nitko ne može dešifrirati sadržaj moje internetske komunikacije. Evo ih specifičnosti šifriranja:

 • 256-bitna enkripcija AES kanala
 • 4096-bitni DHE-RSA tipke
 • SHA512 provjera autentičnosti hash-a
 • Savršena tajnost naprijed - osigurava da čak i ako je moj ključ za šifriranje na neki način ugrožen, ne može se koristiti za dešifriranje prošlih sesija

ExpressVPN radi svoje privatni DNS poslužitelji, iako možete postaviti svoje u postavkama aplikacije.

expressvpn Windows napredne opcije

ExpressVPN je izvanredan nepropusan. Nisam naišao na curenja DNS-a, IPv6 ili WebRTC-a prilikom povezanosti ili čak kad je moja veza neočekivano prekinuta. Moja stvarna IP adresa i internetski promet nikada nisu procurili na moju nekodiranu mrežu.

expressvpn test propuštanja 2019

Kao i većina drugih VPN-ova, ExpressVPN dodjeljuje korisnike dijeljene IP adrese. Kad se povežem s poslužiteljem, IP adresu tog poslužitelja dijelim s mnogim drugim korisnicima. To otežava praćenje mrežnih aktivnosti jednom korisniku i dodaje značajan sloj anonimnosti.

expressvpn dns test propuštanja

Ove godine ExpressVPN je predstavio novi mehanizam privatnosti na strani poslužitelja TrustedServer. Uz TrustedServer, softver VPN poslužitelja radi samo na RAM-u poslužitelja, a ne na tvrdom disku. Budući da RAM-u zahtijeva pohranu podataka, poslužitelj se briše prilikom svakog ponovnog pokretanja. Na taj se način osigurava da poslužitelji nikad ne zadrže osjetljive korisničke podatke, čak ni slučajno. Nijedan drugi pružatelj VPN-a za koji znam da ne nudi sličnu značajku kao TrustedServer.

Poslužitelji ExpressVPN-a su revidirao PwC, velika revizijska kuća koja potvrđuje poštivanje vlastite politike o privatnosti. PwC je također vršio reviziju TrustedServera.

„Da bismo PwC-u omogućili temeljitu reviziju naših poslužitelja, pružili smo im opsežan pristup informacijama o našem timu i sustavu. Tijekom mjeseca, PwC je intervjuirao osoblje odgovorno za upravljanje našim VPN poslužiteljima; pregledani izvorni kod, konfiguracije i datoteke tehničkih zapisa; i promatrali procese konfiguracije i implementacije našeg poslužitelja. "

Za svjesnost izvan privatnosti ExpressVPN upravlja operativnim sustavom mjesto luk na mračnom webu gdje se možete anonimno prijaviti i platite bitcoinom.

Sastavili smo ovu grafiku kako bismo pokazali kako šifriranje ExpressVPN-a funkcionira i koliko će vremena trebati da se razbije.

Šifriranje objašnjeno

Radi li ExpressVPN u Kini?

Da.

ExpressVPN je veteran dobavljač VPN-a u Kini i pruža prilično pouzdan pristup besplatnom i otvorenom internetu s kopna. Provela sam neko vrijeme u Pekingu, malo prije nego što sam napisala ovu recenziju i cijelo to vrijeme držala ExpressVPN na svom telefonu. Nisam morala mijenjati nijednu postavku; to samo djeluje.

Održavanje VPN-a koji može zaobići Veliki vatrozid je bitka koja je u toku, tako da možete imati povremene zastoje, posebno oko politički osjetljivih događaja. Ali to vrijedi za sve davatelje VPN-a, a ExpressVPN uvijek brzo odbije.

Je li usluga kupca ExpressVPN korisna?

Kompetentno osoblje za korisničku podršku dostupno je svakodnevno putem live chat-a na web mjestu ExpressVPN.

expressvpn podrška live chat

Kontaktirao sam ExpressVPN-ove 24/7 podrška uživo u više navrata, a nikad nisam morao čekati više od pet minuta da bih dobio odgovor. Sustav podrške koristi Zendesk za upravljanje ulaznicama za pomoć.

Dokumentacija za podršku dostupna je na engleskom, nizozemskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i portugalskom. ExpressVPN ima mnoštvo vodiča o širokom rasponu tema na svim platformama.

Osim opcije uživo chat, možete predati kartu na web mjestu ili pošaljite izravnu e-poštu. Ako ne vjerujete Zendesku, e-pošta je privatnija opcija.

Prosječno vrijeme odziva za korisnike je impresivnih 15 sekundi, prema ovom videozapisu za ExpressVPN pregled iz ProPrivacy.

Cijene ExpressVPN

ExpressVPN je malo skuplji od većine. Evo troškova:

 • Plan za mjesec dana košta 12,95 dolara
 • Šestomjesečni plan iznosi 9,99 USD mjesečno
 • Plan za 12 mjeseci je 6,67 dolara

Mjesečni trošak 12-mjesečnog plana izračunava se na temelju ovog posla koji uključuje 3 mjeseca dodatnog mjeseca besplatno.

Tvrtka se pozicionira kao vrhunski VPN pružatelj usluga. Ja to smatram Apple-om VPN-a.

Kako se kaže, nije pretjerano; samo nekoliko dolara više mjesečno u prosjeku. Sigurno sam vidio lošije VPN-e koji koštaju toliko ili više.

Možete dobiti značajan popust za prijavu na jednogodišnji plan umjesto plaćanja mjesečno.

ExpressVPN kuponi

ExpressVPN kuponSpecijalna ponuda - dobijte 3 mjeseca dodatnog BESPLATNOG DALJANA Kupon se automatski primjenjuje

Preporučujem li ExpressVPN?

Nakon nekoliko tjedana testiranja ExpressVPN-a za sebe, preporučio bih ga drugima?

Definitivno.

Ako vam cijena nije bitna, nećete pronaći bolji VPN oko svih. ExpressVPN djeluje dobro na svakom frontu, uključujući brzinu, sigurnost, deblokiranje web-lokacija s zaključanim regijama, izbjegavanje cenzure i korisničku podršku. Preporučio bih ga svima, početnicima do veteranskih VPN korisnika.

Alternativa ExpressVPN

Izuzetno mi se sviđa ExpressVPN, ali cijenim to što neki žele nešto jeftinije ili s više istodobnih veza.

NordVPN omogućuje do šest veza i dolazi u samo pola cijene za planove sličnog trajanja, čekajući trenutne popuste. To je malo sporije, ali nudi mnoge iste prednosti sigurnosti, kao i mogućnost deblokiranja streaming stranica, torenta i pristupa webu iz Kine.

CyberGhost je druga proračunska opcija s dopuštenjem do sedam uređaja. U Kini to ne funkcionira i nemate toliko podrške za one manje popularne operativne sustave, ali brz je, siguran i deblokira sadržaj zaključan u regiji lagano.

Posjetite ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 67

Adblock
detector