Hide My Ass Review 2020: Mnogo pozitivnih, ali jedan veliki nedostatak

Sakrij mi dupe! (HMA!) Je tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji, a njeni su zahtjevi slave ogroman broj pretplatnika - danas ih ima više od 400 milijuna. Ovaj je pružatelj vidio pravi udio kontroverzi u pogledu privatnosti korisnika. Nedavno je izvršio ažuriranja za ovu uslugu u nadi da će se otkupiti i povratiti vjernost svojih pretplatnika.

Izveli smo ga na probni rad kako bismo vidjeli koliko se poboljšalo i vrijedi li novca.

Značajke i cijene

Sakrij mi dupe! nudi jedan proizvod s cijenama koje se razlikuju ovisno o duljini termina na koji se prijavite. To definitivno nije jedna od najjeftinijih dostupnih usluga, što bi mogao biti neposredan preokret za neke korisnike. 12-mjesečni plan vratit će vam 6,99 USD mjesečno, što je više od prosječne cijene za sličan termin. Štoviše, mnogi vrhunski VPN pružatelji ponudit će proširen plan; na primjer, dvo- ili trogodišnji mandat s još strmijim popustima.

Sakrij tablicu cijena za Ass.

Ako se još niste spremni prijaviti na jednogodišnji rok, HMA! nudi šestomjesečni plan za 7,99 USD mjesečno ili možete mjesečno plaćati 11,99 USD mjesečno. Te su cijene malo iznad prosjeka u usporedbi s konkurentima.

Opcije plaćanja uključuju glavne kreditne kartice, PayPal i UnionPay. Nažalost, za korisnike koji više brinu o privatnosti bitcoin i druge kripto valute nisu održivi načini plaćanja. Postoji izdašna garancija povrata novca od 30 dana, tako da ako niste u potpunosti zadovoljni uslugom, možete izvršiti povrat plaćanja.

Pa što dobivate za svoj novac? Sakrij mi dupe! ima mrežu od više od 850 poslužitelja u više od 180 zemalja. Neke su posvećene pristupu web lokacijama za streaming, a određeni poslužitelji dopuštaju dijeljenje datoteka P2P (čitaj: bujica). Svi planovi dolaze s neograničenom propusnošću i možete istovremeno povezati do pet uređaja. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. VPN se može ručno konfigurirati s Linuxom i nekim usmjerivačima. Unaprijed konfigurirani usmjerivači dostupni su kao alternativa.

Sa sigurnosnog stajališta, HMA! nudi jaku enkripciju, savršenu tajnu prema naprijed, automatsku zaštitu putem wifi-ja, a desktop aplikacije dolaze sa prekidačem kill. Međutim, problemi s politikom evidentiranja koji su u prošlosti napalili uslugu ostaju, pa je privatnost i dalje problem.

PROČITANJE ČITALA: Uštedite 42% kada se ovdje prijavite za 12-mjesečni plan.

Postavljanje i sučelje

Početak rada sa Sakrij dupe! je vrlo jednostavno, a ažurirane aplikacije su vrlo korisne. Nakon što se prijavite za svoj račun, dat će vam se licenčni ključ. Pomoću ove ili svoje vjerodajnice (korisničko ime i zaporka) možete se prijaviti u bilo koju aplikaciju. U svrhu ovog pregleda testirali smo Windows klijent i iOS aplikaciju.

Desktop

Nakon što pokrenete desktop klijent i prijavite se, dočekat ćete vas Uspjeh! zaslon. Jednostavno kliknite Shvatio sam! za pristup glavnom zaslonu aplikacije. Ovdje imate tri izbora za načine rada: Instant način rada, Način lokacije, i Način slobode.

U Instant način rada, možete kliknuti strelicu i bit ćete povezani s najbržim poslužiteljem za vašu trenutnu lokaciju.

Glavni zasloni HMA desktop aplikacija.

U Način lokacije, možete odabrati s kojim se serverom povezujete. Klik Promjena lokacije da biste vidjeli svoje mogućnosti. Postoji padajući popis koji vam omogućuje odabir servera na temelju različitih kriterija. svi prikazat će vam abecedni popis zemalja. Klik na strelicu s lijeve strane imena svake države prikazivat će vam određene lokacije unutar te zemlje.

Sakrij lokacije radnog mjesta My Ass.

Brzi pristup prikazuje vam popis poslužitelja s kojima ste nedavno povezani, kao i neke preporučene opcije. streaming pružit će vam izbor dva poslužitelja pogodna za deblokiranje popularnih streaming usluga poput Netflixa, jednog u SAD-u i jednog u Velikoj Britaniji..

Peer to Peer pokazuje vam sve poslužitelje koji omogućuju dijeljenje datoteka P2P. Konačno, tu je Omiljene opcija; da biste označili poslužitelj kao omiljeni, možete kliknuti srce s desne strane imena poslužitelja.

Povratak na glavni zaslon, ovdje je jedna druga mogućnost Način slobode, koji je usmjeren na korisnike koji žele zaobići cenzuru. Ovaj način povezivat će vas sa serverom u najbližoj zemlji za koji se smatra da nema cenzuru.

Postavkama možete pristupiti klikom na ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu glavnog zaslona i odabirom Postavke. Ovdje ćete vidjeti tri kartice: Općenito, Sigurnost mreže, i Ubojiti prekidač. U Općenito zaslonu, možete promijeniti mogućnosti pokretanja, kao što su pokretanje kada uključite računalo ili kada se aplikacija pokrene.

Imate i Osobna privatnost odjeljak kućište jedna opcija koja se odnosi na Brzi pristup u Način lokacije. Ako želite sakriti nedavnu povijest, možete poništiti potvrdni okvir.

Opći zaslon preferira HMA.

Slijedi Sigurnost mreže zaslon u kojem možete odabrati postavke za automatsku zaštitu WiFi. Također možete uključiti značajku nasumične izmjene IP adresa što nekome otežava otkrivanje vaše lokacije tako što ćete povremeno mijenjati vašu IP adresu. Još jedna opcija na ovom zaslonu omogućuje vam korištenje TCP s OpenVPN. Međutim, ovo se preporučuje samo ako je UDP blokiran ili ugašen. TCP je stabilniji, ali UDP je obično brži.

Sakrij zaslon za sigurnost mreže moja guza,

Posljednja kartica je Ubojiti prekidač na kojoj možete uključiti ovu značajku tako da ona djeluje za sve aplikacije. Također možete dodati pojedinačne aplikacije i odlučiti želite li ih primjenjivati ​​ili ne.

Zaslon prekidača HMA kill.

Ovo je prilično robusna aplikacija i definitivno je estetski ugodna i jednostavna za upotrebu.

Mobilni

Mnogi pružatelji usluga imat će mobilnu aplikaciju koja je neprepoznatljiva u odnosu na verziju za stolna računala. Međutim, HMA! pojednostavio je svoj proizvod, a aplikacija za iOS izgleda gotovo identično verziji sustava Windows.

Jednom kada se prijavite, prijeći ćete na glavni zaslon, koji je u osnovi isti kao glavni zaslon u aplikaciji za radnu površinu. Ovdje možete birati Instant način rada, Način lokacije, ili Način slobode.

Sakrij glavni zaslon mobilnog telefona.

Jedina prava razlika je kad odaberete Način lokacije, Vaše su mogućnosti predstavljene na drugačiji način. Imate tri kartice: zemlje, gradovi, i Omiljene, ali nedostaju dodatne opcije koje se nalaze u klijentu za stolna računala, poput streaming, Peer to Peer, i Brzi pristup.

Sakrij zaslon mobilne lokacije My Ass.

Da biste pristupili poslužiteljima streaminga iz aplikacije, morat ćete ići na gradovi popis i pronađite poslužitelj Liberty Islanda pod američkim, New Yorkom. Poslužitelj Velike Britanije, Donkey Town može se također naći na ovom popisu za pristup UK Netflixu i BBC iPlayeru.

Nastavljajući, postavkama aplikacije može se pristupiti klikom na ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu zaslona i odabirom gumba postavke. Tu imate dvije mogućnosti: Pravila povezivanja i Osobna privatnost.

Sakrij zaslon postavki mobilnih uređaja My Ass.

U Pravila povezivanja odjeljka, možete prilagoditi postavke sigurnosti wifija i odlučiti želite li automatski ponovno uspostaviti vezu kad su prekinute WiFi ili mobilne veze.

Pravila i postavke za HMA vezu.

Osobna privatnost odjeljak ima samo jednu opciju: Podijelite podatke o upotrebi s trećim stranama za analitiku, što je vaš pristanak da "dopuštate dijeljenje podataka o upotrebi aplikacija i uređaja s trećim stranama radi analitike." Imajte na umu da je ovo omogućeno prema zadanim postavkama, pa bi to mogla biti jedna od prvih stvari koje želite isključiti.

Sve u svemu, ovo je elegantna i intuitivna aplikacija, ali nekim korisnicima možda nedostaju dodatne značajke kao što su prekidač kill i mogućnost zamjene protokola.

Poslužitelji i performanse

Sakrij dupe! mreža obuhvaća više od 850 poslužitelja koji pokrivaju više od 190 zemalja. Neki od njih su virtualni poslužitelji, ali predstavnik korisničke službe nije nam mogao reći koliko.

Kao što smo ranije raspravljali, HMA nudi mnogo opcija za odabir pravog poslužitelja, uključujući različite načine rada i mogućnost označavanja poslužitelja kao favorita. Poslužitelji koji dopuštaju P2P označeni su simbolom P2P.

Testirali smo razne poslužitelje u SAD-u i Velikoj Britaniji za izvedbu u pogledu pregledavanja, strujanja i preuzimanja. Općenito, prilikom pregledavanja nije bilo značajnih problema, osim što je bilo primjetno usporavanje vremena učitavanja stranice kada ste bili povezani s UK serverom. Ovo nije neuobičajeno za geografski udaljene poslužitelje (testovi su provedeni u Torontu u Kanadi), ali može biti frustrirajuće, posebno za korisnike koji imaju već slabu brzinu interneta..

Nismo vidjeli zaostajanje ili punjenje dok usmjeravamo 1080p putem bilo kojeg testnog servera i mogli smo igrati online igrice bez ikakvih problema.

HideMyAss! performanse ispitivanja brzine

Za bilo koji VPN koji je kompatibilan s našim testnim metodama provodimo tekuće testove brzine koji su dizajnirani tako da budu što je moguće empirijskiji. Koristimo kanadski testni poslužitelj za povezivanje s VPN poslužiteljima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Hong Kongu i Njemačkoj. Za svaku lokaciju preuzimamo testnu datoteku (veličine 50 MB) s američkog poslužitelja. To se radi četiri puta dnevno u razmacima od šest sati. Zabilježi se prosječna brzina preuzimanja za svaki test i prikazuju se zbirni podaci.

Možete vidjeti iz Jednostavan grafikon ispod kako HMA! uspoređuje s ostalim VPN uslugama koje smo testirali. Iako nema najveće brzine, jeste blizu prednjeg dijela čopora kada je riječ o srednjoj brzini preuzimanja.

& amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = '#'& amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; public.tableau.com& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; statički& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; slike& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VP& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VPNSpeedTestResults& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; Jednostavan& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png 'style =' border: none '/& amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; lt; / a& amp; amp; amp; amp; amp; gt;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Klikom na ikonu Detaljan Na kartici možete vidjeti da raspon rezultata nije tako slab kao neki drugi testni VPN-ovi. To znači da možete primijetiti određenu nedosljednost kada je u pitanju brzina.

Važno je napomenuti da ovi testovi nisu konačni i mogu poslužiti samo kao opći pokazatelj performansi koju biste mogli vidjeti. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti. Štoviše, vjerojatno ćete vidjeti dulje vrijeme čekanja s sporom vezom i možda manjim ili većim odstupanjima.

HideMyAss! deblokirajte Netflix?

Da, sakrij dupe! neblokira Netflix! Ali nemojte očekivati ​​da ćete se jednostavno povezati s bilo kojim poslužiteljem i otići. Kad smo testirali slučajne poslužitelje s američkim Netflixom pomoću desktop klijenta, nismo imali sreće. Međutim, ako odaberete streaming opcija s padajućeg okvira unutar Način lokacije, vidjet ćete dva izbora: američki poslužitelj (SAD, New York, Liberty Island) i britanski poslužitelj (UK, Donkey Town). Imajte na umu da ćete ih morati pronaći u aplikaciji gradovi popis u Način lokacije.

Spajanje na američki poslužitelj omogućilo nam je pristup Netflixu bez problema. Povezivanje s Velikom Britanijom omogućeno je pristup UK Netflixu, kao i BBC iPlayeru. Mnogi se pružatelji fokusiraju na pružanje američkog Netflix pristupa, tako da je osvježavajuće vidjeti onaj koji nastoji dati pristup i britanskoj biblioteci. Štoviše, BBC iPlayer ozbiljno ruši korištenje VPN-a, tako da je sposobnost deblokiranja ove usluge lijepa prednost.

Ako tražite Amazon Prime Video, možda ćete morati ići drugdje. HMA! U ovom trenutku imate problema s deblokiranjem ove usluge, a predstavnik za korisničku podršku obavijestio nas je da ne postoji procijenjeni vremenski okvir kada će možda ponovo raditi..

HideMyAss! rad u Kini?

Sakrij mi dupe! ne djeluje pouzdano u Kini. Nekada, ali nedavno HMA! odgovori na forumima za podršku pokazali su da usluga više neće raditi za neke korisnike. Možete se okušati u svojoj sreći, ali ako vam treba pouzdan kineski VPN, najbolje je potražiti drugdje.

Sigurnost i privatnost

Sakrij mi dupe! sa sjedištem u Velikoj Britaniji, što znači da podliježu zakonima o zadržavanju podataka. Velika Britanija je također zemlja Five Eyes (i Fourteen Eyes), što znači da je dio saveza koji omogućava nadzor od strane vanjskih vlada. Pored toga, dom je povelje Snoopera koji nameće propise o britanskim davateljima internetskih usluga koji uvelike utječu na privatnost korisnika.

Za mnoge VPN zakoni o zadržavanju podataka u njihovoj matičnoj zemlji zapravo nisu problem. To je zato što djeluju s pravom politikom zapisivanja bez evidentiranja u kojoj ne vode dnevnik prometa niti veze. Čak i ako čuvaju zapise veza, ne mogu biti vezani za pojedinačnog korisnika.

Nažalost, HMA! nije jedan od tih VPN-a i ima politiku privatnosti za koju će se većina korisnika smatrati nedovoljnom. Za jednu, prilikom korištenja usluge, možete očekivati ​​da će vaša IP adresa biti zabilježena, zajedno s vremenskim oznakama i količinom korištenih podataka. Ovo je veliko ne-ne za VPN-ove općenito. Iako se IP adresa ne smatra univerzalno osobnom informacijom, činjenica je da se tim podacima mogu i koriste za praćenje aktivnosti pojedinaca. IP adrese korištene su u bezbroj slučajeva kako bi se pronašli i osudili kriminalci. Iako zasigurno ne odobravamo kriminalne radnje, imamo privatnost i ta se politika jednostavno ne smanjuje.

povrh toga, Sakrij mi dupe! bilježi VPN IP adresu spojenu na sesiju. Ovo je IP adresa koju operator web stranice može pregledavati i snimiti kad je posjetite. Budući da se i stvarna i VPN IP adresa bilježe, između dnevnika VPN-a i krajnjeg web mjesta, tehnički bi bilo moguće objediniti sve korisničke internetske aktivnosti. Možda ste vidjeli vijesti o slučaju FBI-ja iz 2011. godine koji uključuje HMA! u koji je predao zapisnike koji su korišteni za pronalaženje hakera LulzSeca. Jasno, ovo je crna oznaka privatnosti.

Jedan od načina da se to napravi manje i da se stvari malo zbunjuju jest iskoristiti prednost izmjene IP adrese. Kad je omogućeno u Sigurnost mreže zaslonu aplikacije za radnu površinu, to periodično isključuje vašu IP adresu za neku drugu. Ne bi vas učinio neprolaznim, ali mogao bi dodati sloj zamračenja.

Pitanja o privatnosti na stranu, na sigurnosnoj strani, Sakrij dupe! cijene prilično dobro. Koristi 256-bitnu AES enkripciju, što se smatra vojnom ocjenom. To je u kombinaciji s 4096-bitnim RSA tipkama i savršenom tajnošću naprijed. Koristi OpenVPN protokol preko UDP-a prema zadanim postavkama, ali možete se prebaciti na TCP unutar desktop klijenta. Dostupni su i PPTP, L2TP, IPSec, ovisno o tome koju aplikaciju koristite.

Verzije za radnu površinu imaju ugrađeni prekidač kill koji je prilagođen za rad na određenim aplikacijama. Prekidač "kill" prekinuće internetsku vezu ako padne VPN veza iz nekog razloga. Ova značajka nije dostupna u mobilnim aplikacijama

Predstavnik službe za korisnike uživo razgovarao s nama da nema zaštite od propuštanja DNS-a. Međutim, različiti predstavnik tvrtke uvjeravao nas je da u stvari postoji zaštita od curenja DNS-a i IPv6, ali ne postoji zaštita od propuštanja WebRTC-a. Doista, prilikom testiranja usluge na curenje, nismo vidjeli nijedan problem DNS-a s curenjem osim curenja WebRTC-a. HMA! upotrebljava javne DNS poslužitelje dok bi privatni bili poželjniji sa stajališta privatnosti.

Jedna zgodna značajka koja skriva dupe! nudi automatsku zaštitu WiFi, koja se može prilagoditi u Sigurnost mreže odjeljak desktop klijenta ili Pravila povezivanja karticu postavki mobilne aplikacije.

Služba za korisnike

Ako vam je potrebna pomoć pri postavljanju ili korištenju usluge, HMA! ima nekoliko opcija koje možete odabrati. Klikom na Pomozite karticu na web mjestu, naći ćete Početak rada odjeljak i a Baza znanja. Ovi se članci o svakoj kući odnose na postavljanje, rješavanje problema i opća pitanja. Postoji neki crossover pa ćete možda htjeti istražiti oba prije nego što potražite druge mogućnosti.

Osim toga, naći ćete Zajednica gumb koji vodi do odjeljka foruma. To je odvojeno u različite teme; čini se da su neki zastarjeli, dok su drugi nedavno aktivni. Ispod toga nalaze se općenita često postavljana pitanja.

Ako ne pronađete ono što tražite ili jednostavno želite brzi odgovor, možete kliknuti na live chat gumb u donjem desnom kutu zaslona. Usluga je brza i poučna, a agenti su uspjeli brzo riješiti većinu problema na koje smo naišli. U jednom trenutku predstavnik nije mogao odgovoriti na neka sigurnosna pitanja i savjetovao je da to pitanje eskalira kao zahtjev e-poštom. Na ovo je odgovoreno za manje od dva sata, što je vrlo brzo za odgovor putem e-pošte.

Presuda

Uglavnom, HMA! nudi izvrsnu uslugu. Ima velike brzine, neograničenu propusnost i pristojnu mrežu poslužitelja. Može otključati popularne streaming usluge poput Netflix US, Netflix UK i BBC iPlayer. Uz to, nudi intuitivne aplikacije, jaku sigurnost i izvrsnu korisničku podršku.

Na površini, čini se kao HMA! bila bi dobra opcija za torrentere, bez ograničenja podataka i nekih poslužitelja pogodnih za P2P. Međutim, problemi s politikom privatnosti brinu one koji torente žele, kao i sve druge korisnike koji brinu o privatnosti. Zaista, ovo je jedino veliko isključenje za tog pružatelja usluga, ali to je veliko. Ostala zabrinutost uključuje nemogućnost pouzdanog rada u Kini i pomalo naprednu cijenu.

Posjetite Sakrij VPN VPN-a

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 56

Adblock
detector