Hogyan távolíthat el ingyenes kémprogramokat és milyen eszközöket kell használni

spyware eltávolító eszközök

A kormányzati kémkedés és rosszindulatú programok ma a magánélettel kapcsolatos beszélgetések nagy részét vehetik fel, de van egy olyan vírus, amely csendben fertőzte meg a számítógépeket: spyware. A spyware egy olyan számítógépes vírus, amely elrejtőzik a számítógépen vagy a mobil eszközön, rögzíti a személyes adatait, és visszajuttatja ezeket az információkat bárki számára, aki létrehozta vagy megfigyelte. A kémprogramok bonyolult dolga - és ami elválasztja azt a növekvő fenyegetéstől - az a tény, hogy a kémprogramokat úgy tervezték, hogy diszkrétan telepítsék és csendesen működjenek a háttérben. Azonban te tud távolítsa el ingyen a kémprogramokat különféle eszközökkel, ideértve az iparág nagy neveinek néhány rendkívül funkcionális víruskeresőt is.

Hogyan lehet eltávolítani a kémprogramokat: A legjobb ingyenes spyware-eltávolító eszközök

Rengeteg ingyenes kémprogram-eltávolító eszköz áll rendelkezésre. Számos ingyenes kémprogram-eszköz bizonyos típusú kémprogramokat céloz meg, és könnyedén megkaphatja a munka részét. Ugyanakkor a legtöbbet a holisztikusabb kémprogram-eltávolítás biztosítására tervezték. Ennek ellenére a kémprogramok bizonyos formái rendkívül agresszívek lehetnek és blokkolhatják az eltávolítási kísérleteket, vagyis azt tapasztalhatja, hogy szüksége van egy speciálisabb kémprogram-eltávolító eszközre azok mellett, amelyek megpróbálják eltávolítani az összes típusú rosszindulatú szoftvert.

A spyware nem csak egy dolog. Valójában, amikor spyware-ről beszélünk, utalhatunk a következőkre:

 • Adware
 • trójaiak
 • Nyomkövető sütik
 • Rendszerfigyelők
 • keyloggers
 • A rootkitek
 • Webjelzők

A kémprogramok működése miatt van esély arra, hogy nem fogja tudni, hogy rejtőzik a rendszerén. Bármely kémprogram, amely nyilvánvalóvá teszi magát, nem működik a rendeltetésszerűen, ezért előfordulhat, hogy spyware rejtőzik a gépeden hónapokig vagy akár évekig is anélkül, hogy felismerte volna. Lehet, hogy nem is tudja, milyen vírus rejtőzik a rendszerén, amíg víruskeresőt futtat.

A kémprogram-eltávolító eszközökkel kapcsolatban több lehetőség áll rendelkezésre, mint amire rá lehet rázni a követő sütit. És bár a legtöbb biztosan megtisztítja a gépet, nem minden hatékonyan tisztítja meg a számítógépet. Valójában sok jelenleg elérhető program nem megbízható. Vannak, akik álruhában is vírusok.

Vetünk két tucat ingyenes kémprogram-eltávolító eszközt, amelyeket más helyeken ajánlottunk, és felsoroltuk a blokk 14 leghasznosabb eszközévé. A tárolásra kerülő ingyenes eszközök meghatározásakor a következő kritériumokat vettük figyelembe:

 • Az eszköz élettartama ingyenes (nem használ „ingyenes próbaidőszakot” és nem kényszeríti meg, hogy fizessen a szolgáltatás folytatásáért)
 • Az eszköz nemrégiben frissített verzióval rendelkezik (2017-től)
 • Az eszköz tiszteletben tartja és megbízható szolgáltatást tart fenn, és más webhelyek jól értékelik

Bár egyszerű kritériumokat alkalmaztunk, meglehetősen agresszív módon alkalmaztunk minden olyan program megszabadítására, amely kissé gyanúsnak vagy rossz minőségűnek tűnt. Ez azt jelentette, hogy elhagyták a vázlatos szolgáltatásokat, például a Yet Another Cleaner (YAC), valamint azokat a szolgáltatásokat, amelyek rendkívül gyenge minősítéssel rendelkeznek, és hiányoznak a legújabb frissítések, például a Lark AntiSpyware. 14 magas színvonalú szolgáltatásunk maradt, amelyek tartalmaznak néhány nagy teljesítményű ingyenes eszközt az iparág nagy neveiből.

A legjobb ingyenes kémprogram-eltávolító eszközök

A következő ingyenes kémprogram-eltávolító eszközök a kémprogramok leggyakoribb formáit fedik le. Ellenőriztük, hogy minden eszköz 100% -ban ingyenes, és 100% -ban ingyenes az élet során. Ezeknek az eszközöknek a többsége a fizetett szoftveralkalmazások változatlan formában történik, amelyek kibővíthetik lehetőségeit, hogy magasabb szintű védelmet biztosítsanak a kémprogramok, a legtöbb rosszindulatú program ellen, és még néhány védelmi módszert is tartalmazzanak a ransomware ellen..

A legjobb ingyenes kémprogram-eltávolító eszköz: Avast Free Antivirus

Avast kémprogram-elhárító

Csak egy kis maroknyi ingyenes víruskereső program teszi lehetővé a független laboratóriumi tesztelést. Az Avast Free Antivirus az egyik. Bár az Avast Free Antivirus általánosabb rosszindulatú programok eltávolító eszköz, kiválóan kidolgozott, hogy eltávolítsa a rosszindulatú programok minden formáját. Ide tartoznak az adware, a trójaiak, a rootkit és még sok más.

Ezenkívül az Avast Free AntiVirus a listánk azon kevés ingyenes spyware-eltávolító eszközének egyike, amely valósidejű védelmet is tartalmaz. Az Avast Free Antivirus tartalmaz egy biztonságos, egy kattintással elérhető jelszómegőrzőt a webhelyek számára, valamint egy szkennert, amelynek célja a Wi-Fi-hálózat gyengeségeinek felismerése..

Az Avast Free Antivirus az egyik legszélesebb körű AV-program, amely elérhető azok számára, akik meg akarnak szabadulni a kémprogramoktól. Az eszköz ingyenes verziói vannak a Windows, Mac, Android és iOS eszközökhöz.

Szeretne még inkább növelni biztonságát? Az Avast kínál még egy Expert, Advanced és a szoftver teljes verzióját is, amelyek mindegyike további biztonsági funkciókat kínál a számítógépéhez.

AVG Antivirus Free

avg spyware eltávolítás

A felhasználók évek óta fordulnak az AVG Antivirus Free szolgáltatáshoz ingyenes malware és spyware eltávolítás céljából. Az AVG nem csupán az iparág vezetője, hanem a rendelkezésre álló egyik legkonzisztens és kiváló minőségű malware eltávolító eszközt kínálja. Az AVG Antivirus Free eltávolíthatja a rendszer kémprogramjainak nagy részét, a trójaiaktól az adware-ig a kéretlen programokig. Ez a víruskereső szoftver valós idejű védelmet tartalmaz, aktívan blokkolja a nem biztonságos linkeket, letöltéseket és mellékleteket, és rendszeresen frissíti a vírusleírást..

Noha az önálló ingyenes eszközként már majdnem teljes csomag, az AVG Antivirus évente 69,99 dollárra bővíthető. Az éves előfizetés hozzáadása azt jelenti, hogy biztonságos személyes mappákat kap, amelyek segíthetnek megakadályozni a ransomware adatvesztést, a továbbfejlesztett tűzfalat, az extra észlelést és a hamis webhelyek elleni védelmet, valamint az Androidra mellékelt vírusvédelmi verziót..

Az AVG Antivirus a Windows XP vagy újabb, az Android 2.2 és újabb, valamint a Mac OS X 10.8 és újabb verziókkal működik.

Comodo Free Anti-Malware BOClean

kémprogram-eltávolító komód

A Comodo az internetes biztonságban gyorsan háztartási névré válik. A jól ismert, hogy SSL biztonságot nyújt a weboldalak számára. A Comodo víruskereső szoftvereket és ingyenes malware eltávolító eszközt kínál a Free Anti Malware BOClean révén is..

A BOClean olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek tökéletes lehetőséget kínálnak a kémprogramok eltávolítására. Ez magában foglalja a valós idejű védelmet a jövőbeni rosszindulatú programok általi fertőzés megakadályozása érdekében, valamint a legrosszabb típusú rosszindulatú programok, például az adware, a trójaiak és a rootkit egyszerű eltávolítását.

A Comodo Free Anti-Malware BOClean könnyen versenyez az Avast-tal. A teljesen automatizált rosszindulatú programok eltávolításával, ingyenes automatizált frissítésekkel és a minimális rendszerhasználattal a BOClean kissé „kevésbé” program az Avast-hoz képest, csak kevesebb operációs rendszer működése miatt. A BOClean-t úgy fejlesztették ki, hogy a Windows XP-n Windows 7-en keresztül működjön..

Adaware Antivirus Free

adaware spyware eltávolítása

Annak érdekében, hogy lépést tartson a legfontosabb ingyenes riválisokkal, az Adaware Antivirus Free valós idejű védelmet, letöltési védelmet és díjnyertes malware eltávolító eszközöket tervez. Független tesztelő laboratórium Az AV Comparatives következetesen magas szintű díjat kapott az Adaware Antivirus számára a teljesítmény, a fájlok észlelése és a rosszindulatú programok védelme érdekében.

Az Adaware (korábban Lavasoft) Antivirus Free eltávolíthatja a kémprogramok minden szokásos és sok mélyen gyökerező formáját, ideértve a rootkit-eket, a trójai programokat és az adware-eket is. Az élettartamra ingyenes, az Adaware jelentősen kibővíti minőségi szolgáltatásait azok számára, akiknek valamilyen továbbfejlesztett funkcióra van szükségük. Az Adaware Pro hozzáteszi a webes védelmet, az ügyfélszolgálatot, a fejlett tűzfalat és még sok másat, míg a Total csomag tartalmaz egy „Digital Lock” -t is, amely segítséget nyújt a fájlok védelmére a ransomware ellen, valamint tartalmaz egy fájlcsiszolót és szülői felügyeletet a tartalom szűrésére..

Az Adaware Antivirus Free elérhető a Windows 7-10 operációs rendszert futtató felhasználók számára.

SUPERAntiSpyware

spyware eltávolítás

A lista többi lehetőségétől eltérően a SUPERAntiSpyware célja nagyon célzott. Míg az olyan programokat, mint az AVG és a Comodo, úgy tervezték, hogy lefedjék az egész rendszert, a SUPERAntiSpyware tisztán spyware-központú eltávolító eszközként ismeri el nevét..

A SUPERAntiSpyware rendelkezik egy ingyenes programmal, amely szinte minden típusú kémprogramot lefedhet, amelyek a rendszerben előfordulhatnak: adware, trójaiak, keyloggerek, férgek, tárcsázók, gépeltérítők és még sok más. Ez a kémprogram-eltávolító eszköz tartalmaz egy nagyon szükséges nyilvántartás-javítási funkciót, amely elősegítheti az internet-kapcsolat helyreállítását, ha a rendszert megfertőző rosszindulatú program szerkeszti a rendszerleíró adatbázist, és az internetkapcsolatot offline állapotba hozza.

A SUPERAntiSpyware eszközhöz tartozik egy szkenner, amely segít eltávolítani a nem kívánt műveleteket, amelyek lassíthatják a rendszert.

Ha hatékonynak találta a SUPERAntiSpyware szoftvert, érdemes kibővítenie a mindig ingyenes eszközét a szoftver professzionális verziójával 29,95 dollárért. A professzionális verzió több mint kétszeresére növeli a szoftver számára elérhető funkciók számát, valósidejű védelmet, automatikus szoftverfrissítéseket, ütemezett szkennelést, induló szkennelést és még sok minden mást..

Spybot keresés és elpusztítás

spyware eltávolítás

A Spybot, amelyet sokkal kisebb társaság fejlesztett ki, mint a legjobb teljesítményű szereplők között, egy ingyenes eszköz, amely megérdemli a helyet a listánkon. Az ingyenes letöltés révén a Spybot felhasználók ellenőrző és eltávolító eszközöket kapnak a rosszindulatú programokhoz és a rootkit-ekhez, internetes védelmet, hogy segítsék a felhasználókat az online rejtett vírusok letöltésének elkerülésében, az új vírusok elleni korlátozott valós idejű védelmet és egy kis maroknyi egyéb hasznos funkciót..

Mint például amit a Spybot Search and Destroy kínál? A szolgáltatások listáját felfrissítheti, ha megvásárolja a program Kezdőlap-kiegészítését vagy a Professional kiadást. A program fizetett változatai a következőkre vonatkoznak: összes típusú malware és spyware, aktívabb valós idejű védelem, rendszerjavítás (csak professzionális), feladatütemezés és még sok más.

A Spybot Search and Destroy a Windows számítógépekkel való együttműködésre készült, de tartalmaz egy iPhone alkalmazás beolvasó eszközt azok számára, akiknek a program Professional verziója van..

Ingyenes rögzítő

spyware eltávolító eszközök

Nem hibáztatják az orrának felfordításáért a Free Fixernél. Végül is a szolgáltatás egy olyan webhelyen helyezkedik el, amely úgy néz ki, mintha egy esős délután összeállították volna, és hasonlít valamire, amelyet az 1990-es évek közepén találhat online. Ennek ellenére a Free Fixer egy rendszeresen frissített kémprogram-eltávolító eszköz, amelyet kifejezetten a zavaró kémprogramok eltávolítására és az életével való továbblépésre tervezték. A szoftver emellett kevés jelenlétét fenntartja a rendszeren, kevés a rendszer erőforrásigénye.

Az Ingyenes Rögzítő a rendszerét fertőző kémprogramok leggyakoribb típusaival működik: adware, spyware, trójaiak, rootkit, egyes vírusok és trójaiak. Mivel a Free Fixer a kémprogramok eltávolítását célozza meg, hiányzik annak a legtöbb szolgáltatásnak, amelyet a listán szereplő egyéb lehetőségeknél találhat. Következésképpen ez azt is jelenti, hogy alacsonyabb profilot mutat a rendszerén.

A listán szereplő többi programhoz hasonlóan, a Free Fixernek is van egy életre szóló lehetősége, amelyet fizetett opcióval lehet kibővíteni. A Free Fixer ingyenes verziója tartalmazza a nem kívánt kémprogramok, a rosszindulatú programok eltávolító eszközeinek és a több mint 90 000 fájlból álló online adatbázisnak a vizsgálatát, és lehetővé teszi a fájlok feltöltését a továbbfejlesztett víruskeresés érdekében. 9,95 dollárért az ingyenes javítócsomag letöltése karantén opcióval is jár. Hacsak nem fél attól, hogy rossz fájlokat töröl, vagy nincs semmilyen adatmentés, a karanténért járó extra pénz nem különösebben jó üzlet.

Az önálló ingyenes javítónak a legtöbb spyware-problémára ki kell terjednie karantén nélkül. A program csak a Windows 2000 rendszert futtató Windows felhasználók számára érhető el, Windows 10 rendszeren keresztül.

Norton Power Eraser

spyware eltávolítás

A Norton jól ismert hatalmas víruskereső szoftverével. Valójában a független AV-Test vírusvizsgáló laboratórium következetesen a Norton Security-t nyújtja a lehető legmagasabb minősítéssel az összes tesztelt kategóriában. Ennek fényében áldás az a tény, hogy a Norton a Power Eraser segítségével teljesen ingyenes kémprogram-eltávolító eszközt biztosít.

Mint a Norton állítja, a Power Eraser a vállalat „leginkább agresszív szkennelési technológiáját” használja. Mint ilyen, a program célja a mélyen gyökerező rosszindulatú programok, kémprogramok, bűncselekmények és sok más PUP (potenciálisan nem kívánt programok) megcélozása..

Sajnos, a Norton nem foglalkozik részleteiben a szoftverrel és mindazzal, amit megtehet. Ez egy kicsit kockázatos, ha egy jelentős kémprogram-problémával aktívan foglalkozik, vagy ha előre tervez, és "minden esetre" letölti a kémprogram-eltávolító programot. Miközben általában ajánlhatjuk a Norton Power Eraser programot, ha " Ha olyan eszközt keres, amely részletesebb információt nyújt arról, hogy mit fog kezelni, a fenti lehetőségek egyike valószínűleg fedezi az Ön igényeit.

RegRun Reanimator

regun

Ha a Windows 95 rendszert Windows 10 rendszeren keresztül használja, a RegRun Reanimator segíthet megtisztítani a kémprogramokkal fertőzött számítógépet. A jelenlegi víruskereső szoftver beavatkozása nélkül működő RegRun Reanimator kifejezetten kémprogramokat, rosszindulatú programokat, trójai programokat és számos rootkit-et céloz meg..

A RegRun Reanimator a fizetett RegRun Security Suite ingyenes, de korlátozott verziója. A listán szereplő többi lehetőségtől eltérően a RegRun Reanimator eltávolítja a rosszindulatú programokat és a kémprogramokat távolról. A felhasználók Reanimator jelentést küldenek a RegRun támogatási csoportjának. A fájl elemzése után a támogatási csoport visszatér egy „gyógyító” fájlt cserébe, amelyet arra terveztek, hogy futtassa a Reanimator szoftvert, és törölje le minden kémprogramot vagy más rosszindulatú szoftvert, amely a rendszerét megfertőzheti..

Tekintettel a RegRun távoli eltávolítási megközelítésére, a kémprogramok hatékony tisztítása a rendszerből sokkal hosszabb ideig tarthat, mint a normál. Sok felhasználó számára ez lehet óra vagy egy nap, vagy több. Noha a RegRun Reanimator nagyon üdvözli azokat, akik már használják, ez egy szilárd program, amely nem mindenki igényeinek és ütemezésének felel meg..

A legjobb egyszer használatos kémprogram-eltávolító eszközök

Míg a fenti lista olyan rosszindulatú programok eltávolító eszközeit tartalmazta, amelyek lefedhetik a rosszindulatú programok és a kémprogramokat, a következő három lehetőség kizárólag a kémprogramok és a kéretlen programok bizonyos típusainak tisztítására szolgál, amelyek kémkedhetnek vagy lelassíthatják a rendszert..

Bitdefender Adware eltávolító eszköz PC-hez

spyware eltávolítás

A szoftver áttekintésében tökéletes 10-et adott a Bitdefender Antivirus Plus-nak. A Bitdefender gyorsan fejleszti kedvező hírnevét olcsó víruskereső szoftverének. Ezt szem előtt tartva, ha csak amire szükséged van az adware eltávolítása, akkor a Bitdefender Adware eltávolító eszközje PC-hez valószínűleg megfelelő.

Az Adware eltávolító eszköz olyan hirdető programokat céloz meg, amelyek problémákat okozhatnak a rendszerrel. Ez magában foglalja a rendszerre telepített hirdető programokat és a böngészőkhöz csatolt hirdető programokat, ideértve a szemét eszköztárakat és a bosszantó internetes keresési bővítményeket is. A Bitdefender reklámprogram-eltávolító eszköze a vállalat védett szoftverét használja fel, hogy a felhasználó számára költségmentesen célozza meg az adware-t. Az eszköz Windows XP vagy újabb rendszeren működik.

Malwarebytes AdwCleaner

adwcleaner

Nem szabad, hogy a Bitdefender legyőzze, a Malwarebytesnek megvan a saját adware-tisztító eszköz is. A Bitdefenderrel ellentétben a Malwarebyes AdwCleaner nemcsak megszabadul a behatoló hirdetésektől és a böngésző eszköztáraktól, hanem a potenciálisan nem kívánt programokat (PUP) és a böngésző-gépeltérítőket is megcélozza..

Több kell? A Malwarebytes teljes antivírus eltávolító és megelőző eszközöket biztosít a Windows, az Android és a Mac felhasználók számára is.

Malwarebytes Junkware eltávolító eszköz

kéretlen programok eltávolítása

Az AdwCleaner-től eltekintve a Malwarebytes egy ingyenes Junkware eltávolító eszközt is kínál. Érdekes módon ezt a programot ugyanolyan típusú programok tisztítására tervezték, mint a Malwarebytes AdwCleaner: PUP-eket és az adware-ket. A Junkware eltávolító eszközt azonban kifejezetten a junkware-re vagy azokra a programokra koncentrálják, amelyeket gyakran telepítenek más programok mellé, és amelyek hozzáadják a rendszer felfúvódását. Ezeket gyakran „stopposoknak” hívják, amelyeket a Junkware eltávolító eszközt úgy terveztek, hogy elsöprítsék a számítógépet..

Malwarebytes Anti-Rootkit

anti rootkit

Ha a rendszert megtisztították, de úgy tűnik, hogy még mindig van valami baj, akkor előfordulhat, hogy a rootkit rejtőzik a rendszeren. A gyökérkészletek különösen zavaróak lehetnek, és sok esetben képesek elkerülni a kevésbé alapos antivírus eltávolító eszközöket és szkennereket.

A Malwarebytes Anti-Rootkit használatával el lehet távolítani a nem kívánt rootkit-készleteket, amelyek még mindig a számítógépen rejtőznek, és eladják a személyes adataikat. A Malwarebytes kifejezetten ezt a szoftvert „béta” verziónak nevezi, ami azt jelenti, hogy még mindig fejlesztés alatt áll, és előfordulhat, hogy nem teljes és nem felel meg az elvárásoknak.

Mi a spyware? Hogyan működik a spyware??

A „spyware” egy nagyobb kategóriájú rosszindulatú program vagy vírus, amelyet úgy terveztek, hogy diszkrét módon megfertőzze a rendszert, információkat gyűjtsön a felhasználóról, és ezeket az információkat harmadik félnek továbbítsa. A kémprogramok által ellopott információk bármi lehet. A kémprogramokat azonban kifejezetten olyan érzékeny információk gyűjtésére fejlesztették ki, amelyeket harmadik fél használhat vagy értékesíthet, például felhasználóneveket és jelszavakat, társadalombiztosítási számokat, banki és hitelkártya-információkat vagy egyéb érzékeny adatokat, amelyek felhasználhatók az identitáscsaláshoz..

Mivel a kémprogramokat úgy tervezték, hogy zavaróak legyenek, elég gyakran a kémprogramokkal fertőzött felhasználók soha nem veszik észre, hogy valójában ott vannak. A spyware számos olyan formája, amelyek egy rendszerben gyökerezik, a vártnál sokkal nagyobb jelenléttel bírnak, és a rendszer erőforrásaira támaszkodnak, és észrevehetően lelassítják a fertőzött számítógépeket..

Négy fő kémprogram-kategória van:

 • Adware
 • trójaiak
 • Rendszerfigyelők
 • Nyomkövető sütik

Bár az összes kémprogram vitathatatlanul rossz hír, nem minden spyware rendelkezik azonos veszélyszinttel. A trójaiak, az adware és a rendszermonitorok (például a keyloggerek) általában a legrosszabb formáknak tekinthetők, míg a követő sütik általában nagyon nemkívánatosnak tekinthetők, de a hagyományos értelemben nem feltétlenül „virulensek”..

Számos számítógép-felhasználó - különösen a Windows-felhasználók - valószínűleg ismeri mindkettőt adware és keksz. Az Adware gyakran felbukkanó pop-upként, extra eszköztárként egy webböngészőben, vagy hamis szoftverként jelenik meg, amely legálisabb szoftvernek tűnik. Ezek beilleszthetők bármilyen ártalmatlan szoftverbe, de általában más szoftverletöltésekhez kapcsolódnak.

A cookie-k követését azonban egy kicsit nehezebb elkerülni. A normál weboldal cookie-k olyan szöveges fájlok, amelyeket az Ön böngészője hoz létre minden egyes webhely látogatásakor. Ezek a fájlok különféle típusú információkat tartalmazhatnak arról, hogy miként lépnek kapcsolatba egy webhellyel, ideértve a munkamenetek mentését is azon a webhelyen, hogy ne kelljen újból beillesztenie a bejelentkezési adatait. Fontos szempont, hogy a normál sütiket csak minden egyes meglátogatott webhely hozza létre és használja.

Néhány süti azonban nemcsak arra, hogy rögzítse az adott webhelyen végzett tevékenységeit, hanem nyomon követi az Ön böngészési tevékenységeit minden más meglátogatott webhelyen. Mint ilyen, a követő (vagy állandó) sütik követni fogják Önt az interneten, összegyűjtve információkat arról, hogy mit csinál online. Ezek a sütik általában nem vírusosak, és általában nem próbálnak nagyon érzékeny információkat gyűjteni. Ehelyett inkább úgy tervezték, hogy rögzítsék az Ön böngészési szokásait a célzott hirdetések megjelenítéséhez.

Összefüggő: A sütikre vonatkozó jogszabályok betartása és a webhely látogatói magánéletének tiszteletben tartása

Eközben a „trójaiak” kissé általános kifejezés minden olyan vírus számára, amelyet ártalmatlan programként rejtenek el. Nevezetesen a trójai nem replikálódnak a számítógépén. És valóban, sok vírusfajta tekinthető trójainak, feltéve, hogy megfelelnek a fő kritériumoknak. Sok trója van nem spyware. A Malwarebytes számítógépes biztonsági társaság részletes leírást nyújt arról, hogy mi nem valami trójai, hanem a sokféle trójainak is..

A „rendszermonitorok” számos formában létezhetnek. A leghírhedtebbek közé tartoznak a Keylogger-ek, amelyek minden információt rögzítenek a billentyűzeten. Vannak mások is, amelyek tükrözik az összes számítógépes tevékenységet, és ezeket az információkat harmadik feleknek továbbíthatják. Vannak, akik grafikusan másolhatnak mindent, amit a számítógép valós időben végez. Ezek azonban ritkák, és lehet, hogy nem olyan nagy aggodalom.

Általában véve a legtöbb spyware blokkolható valósidejű védelemmel rendelkező antivírusszoftver használatával. A legtöbb kémprogram-eltávolító program szoftverének fizetett verzióit kínálja, míg sok kiváló minőségű, teljes csomagú víruskereső szoftver alacsony költséggel vásárolható meg..

További információkért tekintse meg a következő útmutatókat:

A legjobb víruskereső szolgáltatók

A legjobb víruskereső Mac-hez

A „Malware Infection” a Blogtrepreneur által a CC szerint 2.0-val engedélyezett

Lehet, hogy tetszik aVPNVPN protokollok magyarázata és összehasonlítása a VPNVPN statisztikákkal: Mit számol be a VPNsVPNA rövid áttekintése a kormányzati megfigyelésről és a kémkedésről, és hogyan támadja meg az adatvédelmi adatlapjátVPNHogyan lehet az intelligens DNS-proxy szolgáltatást konfigurálni egy DD-WRT útválasztón?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector