ibVPN beszámoló 2020: Megméri ez a kis szolgáltató?

Az ibVPN a romániai Amplusnet ARL terméke. A cég egy proxy szolgáltatással kezdett 2003-ban, de 2010-ben elindított egy titkosított VPN szolgáltatást, az ibVPN-t. Egy kicsi kiszolgálóhálózattal valószínűleg nem számíthat erre a szolgáltatóra. De nagy teljesítményt ígér.


Kísérleti meghajtóra vittük, hogy megnézze, hogyan áll ellen a verseny. Mélyreható áttekintésünk kiterjed az árra, a biztonságra, a sebességre, a hálózatra, az ügyfélszolgálatra és egyebekre.

Jellemzők és árképzés

Az ibVPN szeptember végéig a következő nyári akciókat kínálja:

  • 78% KEDVEZMÉNY Exkluzív 2 éves, teljes körű VPN-terv, teljes értékű (58,06 USD kifizetett minden második évben - csak 2,42 USD / hó)
  • 50% kedvezmény a normál VPN-hez bármely előfizetési csomaghoz (évente fizetendő 1,47-nél kezdődően)

Az egyik dolog bizonyos, hogy az ibVPN-től közvetlenül a denevérről van szó: ez messze nem egyszerű. A tervezési lehetőségek önmagukban elegendőek ahhoz, hogy sok tapasztalt felhasználót megzavarja, nem kezdve a kezdőket. Ha pontosan tudja, mit akar egy szolgáltatótól, akkor a megfelelő helyre jött. Ha Ön első alkalommal VPN-felhasználó, aki mindenki számára egységes lehetőséget keres, akkor Ön Lehet, hogy kissé elárasztott az ibVPN webhely.

Az alábbiakban található a rendelkezésre álló négy lehetőség néhány funkcióval - a listák kétszer olyan hosszúak, mint az itt látható.

ibVPN árazási táblázat.

Alapvetően teljes csomag (Ultimate VPN) és három alacsonyabb szintű csomag van. Ezek a három ár megegyezik egymással, ám ezek tartalmazzák a VPN csomag legfontosabb szolgáltatásaihoz tartozó, kézzel választott részhalmazt, amelyet egy adott felhasználásra szabtak. Ez a három lehetővé teszi, hogy egyszerre csak egy eszköz legyen csatlakoztatva.

A normál VPN hozzáférést biztosít a legtöbb szerverhez, de nem engedélyezi a P2P használatát (olvasás: torrenting), és hiányzik a különleges Ultimate VPN lehetőségek, például a Tor over VPN és a Double VPN opciók. A Torrent VPN lehetővé teszi a kiválasztott kiszolgálókhoz való hozzáférést, amelyek lehetővé teszik a P2P fájlmegosztást. A Socks5 proxykhez tartozik, de nem tartalmaz böngésző-bővítményeket. Az alacsony szintű beállítások harmadik része az IBDNS / SMARTDNS, amely egyáltalán nem VPN, és egyszerűen hozzáférést biztosít a SmartDNS proxy szerverhez. Minden terv korlátlan mennyiségű adatot tartalmaz.

ibVPN Standard VPN árképzés.

A három alacsonyabb szintű opció mindegyike 36,95 dollárba kerül egy éves tervért, amely havonta 3,08 dollárba kerül. A hat hónapos terv választása 19,95 dollárba kerül, ami havi körülbelül 3,32 dollárba kerül, tehát nem sokkal drágább, mint az éves futamidő. Végül havonta fizet, havonta 4,95 dollárt fog költeni.

ibVPN Végső VPN árképzés.

Az Ultimate VPN terv 58,06 USD-t (havi 4,83 USD) fizet az éves tervért. A hat hónapos üzlet nem elég vonzó 42,95 dollárnál, ami havonta 7,16 dollár. Végül egy havi fizetési terv 10,95 dollárba kerül. Az összes Ultimate VPN csomag akár öt egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz. Az összes olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket eddig említettünk, beleértve a P2P-t. Hozzáférést kap további kiszolgálókhoz (összesen 200-nál kevesebb) és olyan kiegészítő szolgáltatásokhoz, mint a Tor over VPN, a Double VPN és a Stealth VPN. Később részletesebben foglalkozunk velük.

Ha egynél több eszköze van, amit a legtöbb ember csinál, akkor az Ultimate VPN úgy tűnik, mintha nem lenne bölcs. Egy öt helyett öt összeköttetést biztosít, csupán havi 1,75 dollárral havonta egy éves terv alapján.

Ha összehasonlítjuk az ibVPN-t más VPN-szolgáltatásokkal, megvizsgáljuk az Ultimate VPN-csomagot, mivel ez leginkább hasonló ahhoz, amit más szolgáltatók kínálnak. Árképzési szempontból az út közepéről szól, de sok szolgáltató hosszabb távú terveket kínál meredebb kedvezményekkel. Nem ritka, ha egy havi 3 dollár alatti nagyszerű tervet kap, ha két vagy három évre feliratkozik..

Az ibVPN alkalmazások elérhetők a Windows, MacOS, iOS és Android. A VPN manuálisan konfigurálható Linuxon és néhány útválasztón. A fizetési lehetőségek között szerepelnek főbb hitelkártyák, bitcoinok és más kriptovaluták, SMS (csak a román felhasználók számára), a tökéletes pénz és a fizetési fal.

Minden tervhez tartozik 15 napos pénz-visszafizetési garancia. Ez nem annyira nagylelkű, mint egyes szolgáltatók, de valószínűleg elég idő, hogy a legtöbb ember eldöntse, ez a megfelelő szolgáltatás számukra. Ha még inkább nem adja át a fizetési részleteket, az ibVPN a 24 órás ingyenes próbaverzió teljes szolgáltatása. Ehhez csak e-mail címet kell megadnia.

Minden terv szilárd biztonságot nyújt, 256 bites Blowfish titkosítás formájában, tökéletes titoktartással. Az alkalmazások jönnek beépített DNS és IPv6 szivárgásvédelem és megszakító kapcsoló. Választhat az OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP és IPSec / IKEv2 protokollok közül. A 24/7 élő csevegési támogatás minden tervvel elérhető, ha kérdése van, vagy segítségre van szüksége a telepítéshez vagy a hibaelhárításhoz.

Beállítás és interfész

Mint már említettük, az Ultimate VPN terv tűnik a legvonzóbb lehetőségnek. Az összes rendelkezésre álló funkcióhoz való hozzáférése mellett öt egyidejű kapcsolat is van. Ha családtagokkal foglalkozik, vagy hajlandó sokat váltani az eszközök között, akkor egynél több kapcsolatra van szüksége.

Miután eldöntötte és aláírta a tervét, a VPN beállítása egyszerű. Csak töltse le és telepítse a megfelelő alkalmazást, majd indítsa el és jelentkezzen be.

Vittük az Ultimate VPN csomagot egy tesztfuttatáshoz Windows és iOS rendszereken, bár a felületnek minden tervhez hasonlónak kell lennie.

Desktop

Az ügyfél letöltése és telepítése után elindíthatja és megadhatja a hitelesítő adatait. Figyelmeztetés: könnyű elborítani az, ami üdvözli Önt. Ez részben annak a ténynek köszönhető, hogy az alkalmazás elindul arra, ami lényegében két képernyő egyben. A bal oldalon található a fő műszerfal, amely minden kiválasztott lapon látható lesz. A jobb oldal az szerverek fül, amely automatikusan megnyílik az alkalmazás indításakor. Ha rákattint Irányítópult a képernyő bal oldalán az ügyfél csak a bal részre lesz csökkentve.

Maga az irányítópulton található a kapcsolat, a kiszolgáló helye, az aktuális IP-cím, a protokoll, valamint a letöltési és feltöltési sebesség. Emellett láthatja a csatlakozási naplókat, ha engedélyezve van, a kill kapcsolót és az ibDNS állapotát, valamint az előfizetési információkat.

ibVPN szerverek képernyő.

Végül a szerverek kibővítés, három altaggal rendelkezik: szerverek, jegyzőkönyvek, és Varázsló. szerverek megad egy listát a szerverekről, amelyeket fel lehet sorolni az A – Z országonként (a város is látható), vagy csoportosíthatja kedvencek, kontinens, Toron VPN felett, Double VPN, torrent vagy játék szerint. Választhat a leggyorsabb kiszolgálóra vagy a leggyorsabb kedvencre is, elforgathatja a kedvenceket, vagy kiválaszthatja a leggyorsabb P2P szervert.

Az ibVPN protokollok képernyője.

Az jegyzőkönyvek fül az összes protokollopciót megadja, beleértve az egyes részleteket.

ibVPN kiszolgálók varázsló képernyő.

Végül a Varázsló lapon ad választási lehetőségeket, amelyek segítenek a kapcsolódáshoz olyan kiszolgálóhoz, amely megfelel az egyedi igényeknek, mint például az USA vagy az Egyesült Királyság streamingje, vagy a Kína nagy tűzfalának megkerülése..

ibVPN adatvédelmi képernyő.

Valami alatt szerverek fülre, az irányítópult bal oldalán található Beállítások. Itt van még három altag: Magánélet, Öld meg a kapcsolót, és Viselkedés. Az Magánélet fül lehetővé teszi az IPv6 és a DNS szivárgás elleni védelem, a ping tesztek, a hirdetések blokkolása és a forgó kedvenc szerverek beállításainak módosítását.

Ban,-ben Öld meg a kapcsolót szakaszban kikapcsolhatja a Internet KillSwitch, egy takaró-kapcsoló, amely elpusztítja az egész internetes kapcsolatot a VPN-kapcsolat elvesztése esetén. Alternatív megoldásként választhat a Alkalmazás KillSwitch amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely alkalmazásokra vonatkozik a kill kapcsoló, és melyek nem. Vegye figyelembe, hogy a normál kikapcsolás alapértelmezés szerint engedélyezve van.

Az Viselkedés lapon találhatók az alkalmazás viselkedésének beállításai, például az indítás és az értesítések kiválasztása.

Az utolsó műszerfal fül a ibDNS szakasz. Itt kiválaszthatja a SmartDNS szolgáltatással használni kívánt kiszolgálót. Ez átirányítja a DNS-kérelmeket, és lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott tartalom feloldását, valószínűleg nagyobb sebességgel, mint ahogyan a VPN-sel kapnál. Vegye figyelembe azonban, hogy ennek a szolgáltatásnak a használatával a VPN kikapcsol, és a forgalom nem lesz titkosítva.

Nyilvánvaló, hogy ez az ügyfél nagyon sok lehetőséget kínál. Ráadásul bőven van hely a VPN-élmény testreszabásához. És bár a kezdők számára a döntések meglehetősen meghökkentők, az alkalmazáson belül minden meglehetősen jól megmagyarázott, így minimálisan szükséges a támogatási dokumentáció beolvasása. Összességében az esztétika nagyon alapvető, és éles ellentétben áll a versenytársak által kínált, karcsú modern ügyfelekkel. De ha nem gondolja, hogy a forma felett működik, akkor működik.

Mobil

Az iOS alkalmazás sokkal különféle élményeket kínál az asztali kliensek számára, és kifinomultabb megjelenést kínál. Amikor elindítja és bejelentkezik az alkalmazásba, néhány indítóképernyővel láthatja Önt, néhány mutatóval a használatra. Akkor megjelenik a fő képernyő, amely megmutatja, hogy csatlakozik-e a hálózathoz, és hogy milyen a szerver választása. csattanó Válassza a Másik hely lehetőséget elvisz a Szerverlista.

A mobilalkalmazás főképernyője és a Szerverlista.

Ez hasonló az asztali klienshez, de kevesebb opcióval rendelkezik, és lehetővé teszi a kiszolgáló kiválasztását a hely alapján. Azt is választhatja, hogy a leggyorsabb szervert keresse egy kiválasztott régióban, például az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy Dél-Amerikában.

A csatlakozás után a főképernyő zöld háttérre vált, és megjelenik az új IP-címed.

Az ibVPN mobilalkalmazással csatlakoztatott főoldal és az Opciók képernyő.

A beállítások eléréséhez kattintson a menüikonra a képernyő bal felső sarkában. A fő érdeklődés a Opciók képernyőn vannak App Beállítások és VPN beállítások.

Az App Beállítások lapon található néhány egyszerű lehetőség az alkalmazás viselkedéséhez. Az VPN beállítások néhány egyéb választással rendelkezik, beleértve a VPN automatikus aktiválását, amikor az eszköz csatlakozik az internethez, és a váltó protokollokat.

Az ibVPN mobilalkalmazás-képernyők.

Sokkal kevesebb lehetőség van a mobilalkalmazásban, mint az asztali kliensben. Bár ez egy kicsit felhasználóbarátabbá válik, a haladó felhasználóknak hiányozhatnak a kiegészítő lehetőségek.

Szerverek és teljesítmény

Az ibVPN szerverhálózat nagyon kicsi alig 200 szerver működik jelenleg. 57 országot fed le, amely nem túl kopott. A perspektíva szerint a versenytársak, például a NordVPN, több ezer szerverrel és az ExpressVPN 94 országot fedik le. Ennek ellenére korábban lenyűgöztek minket a kis szolgáltatók, például a PrivateVPN, amely kevesebb mint 100 szerver hálózattal rendelkezik.

Annak eldöntésekor, hogy melyik szerverhez csatlakozzon, ahogyan azt korábban ismertettük, számos lehetősége van. Ha a leggyorsabb kiszolgálót választja, vagy az egyik a leggyorsabb x szerver opciók (ahol x egy régió vagy funkció), az alkalmazás teszteli az összes releváns szervert, hogy a leggyorsabb legyen. Még az összes kiszolgáló tesztelésekor is csak kb. 30 másodpercig tartott, ami azt jelenti, hogy valószínűleg a késleltetés tesztelése, a letöltési sebesség helyett. Nem meglepő, hogy általában egy földrajzilag közeli szerverhez voltunk csatlakoztatva.

E VPN használata közben különféle szervereket teszteltünk, és összességében nagyszerű tapasztalatokkal rendelkeztünk. Volt nincs észlelhető késés a böngészés során, és képesek volunk streaming 1080p-t lejátszani, és online problémákat játszhatunk. Az új szerverhez való csatlakozás általában meglehetősen gyors és fájdalommentes. Volt valamilyen észlelhető lelassulás, amikor a tartalomhoz földrajzilag távoli szerverekről próbáltunk hozzáférni, így ez néhány felhasználó számára frusztráló lehet..

ibVPN sebesség-teszt teljesítmény

A sebesség-tesztek elvégzésekor arra törekszünk, hogy a lehető leg empirikusabbak legyenek. A teszteket Torontóból indítják, és összehasonlíthatók más VPN-szolgáltatók által futtatott tesztekkel. Töltsünk le egy 100 MB fájlt egy szerverről Oregonban, az Egyesült Államok keleti, nyugati és egyesült királyságbeli három VPN tesztkiszolgálójának használatával. Tesztelünk egy kontrollal (VPN nélkül), és a nap folyamán három különböző alkalommal megismételjük.

Az eredmények az alábbi dobozokon jelennek meg. Az egyes szolgáltatók esetében a vonal, ahol a világos és a sötétkék négyzetek találkoznak, megmutatja a medián sebességet. Az alsó gyorsabb. Az eredmények eloszlását a doboz teljes mérete jelzi. A kicsi azt jelenti, hogy következetesebb.

A sebesség-teszt eredményeinek dobozja.

Amint az a telekből látható, az ibVPN rendben volt ezekben a tesztekben. Az amerikai szervereket használó sebesség körülbelül 20-30% -kal lassabb volt, mint a vezérlés, ami egyáltalán nem rossz. A dolgok kissé lassabbak lettek, amikor csatlakoztunk az Egyesült Királyság szerveréhez, az egyik eredmény több mint háromszor lassabb, mint a kontroll. Normális a lassulások látása a földrajzilag távoli szervereknél, de ez észrevehető hatást jelent, amely egyes felhasználók számára hátrányos lehet..

Érdemes megjegyezni, hogy ezek a tesztek csak általános indikátorként szolgálhatnak arra, amit láthat. Az internet rejlő volatilitása a véletlenszerűség jelentős tényezőjét növeli, ezért ezeket a teszteket sós szemmel kell elvégezni. A 60Mbps-os kapcsolat használata közben futtak, így hosszabb várakozási időket láthatott lassabb kapcsolat esetén, és talán kisebb vagy nagyobb eltéréseket is.

Az ibVPN feloldja a Netflix blokkolását?

Igen, az ibVPN feloldja a Netflix blokkolását. Mivel a Netflix visszaszorította a VPN-k használatát a szolgáltatásai eléréséhez, egyre nehezebb megkerülni a rettegett Netflix proxy hibát. Szerencsére úgy tűnik, hogy az ibVPN teljesíti a feladatot. Az US Netflix zökkenőmentesen működött minden tesztelt amerikai szervernél, mind az asztali kliensen, mind a VPN alkalmazásban.

Úgy tűnik, hogy ez csak az USA Netflix könyvtárára vonatkozik. Amikor csatlakoztunk más szerverekhez és kipróbáltuk a hozzájuk tartozó könyvtárakat, nem volt szerencsénk. Mivel az amerikai könyvtár a legnagyobb és legnépszerűbb, úgy tűnik, hogy sok VPN-szolgáltató prioritást élvez az USA Netflix hozzáférésének biztosításában.

Természetesen érdemes lehet a Netflix-től eltérő streaming szolgáltatásokat is elérni. Kipróbáltunk még néhányat, köztük az Amazon Prime Video-t és a BBC iPlayer-t. Az ibVPN probléma nélkül feloldotta őket.

Az ibVPN működik Kínában?

Igen, az ibVPN Kínában működik. Valójában ez a szolgáltató kettős VPN szervereket állított fel a felhasználók számára Kínában. Használni a Kettős VPN China2US opcióval csatlakozhat egy amerikai szerverhez. És ha európai szervert szeretne, választhat Kettős VPN China2EU amely összeköti Önt egy holland szerverrel.

Noha nincs nagy kiszolgálói választék, elegendőnek kell lennie, hogy megkerülje a Kína nagyszerű tűzfalát, és lehetővé tegye a hozzáférést a blokkolt tartalmakhoz, ideértve a Facebook, a Google és a Netflix oldalakat is..

Számos szolgáltató csak a kínai felhasználókat adta fel, és csak kevés kínál megbízható kapcsolatot. Nagyszerű látni, hogy a szolgáltató összehangolt erőfeszítéseket tesz annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználók mindenütt igénybe vehessék szolgáltatásaikat.

Biztonság és magánélet

Az ibVPN Romániában található, ahol vannak nincs kötelező adatmegőrzési törvény. Ez azt jelenti, hogy személyes adatokat csak akkor lehet gyűjteni, ha a felhasználó teljes engedélyét adja meg. Valójában az ibVPN kijelenti, hogy „nem gyűjt vagy naplózza a virtuális magánhálózati szolgáltatás forgalmát vagy felhasználását. Nem köthetünk semmilyen konkrét tevékenységet egyetlen felhasználóval sem. ”

Az ibVPN használja Blowfish titkosítás 256 bites kulcsokkal. Ez gyengébb, mint a 256 bites AES titkosítás - a versenytársak körében népszerű választás -, bár a Blowfish-t még mindig nagyon erősnek tekintik. Ez együtt kapcsolódik a 2,048 bites RSA kulcsokkal a hitelesítéshez és a DHE kulcsokkal a tökéletes előremeneti titoktartáshoz. Számos protokoll lehetősége van, köztük az OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IPSec / IKEv2.

Az alkalmazások beépített DNS- és IPv6-védelemmel rendelkeznek. Az ibVPN saját DNS-kiszolgálóit használja, amelyek privátabbak mint nyilvános vagy ISP által üzemeltetett DNS-kiszolgálók. Egyes szolgáltatók nyilvános DNS-kiszolgálókat használnak, például a Google szolgáltatásait. Annak ellenére, hogy a Google nem látja az Ön IP-címét, nyomon követheti a böngészési előzményeket a DNS-kérelmek segítségével.

Az ibVPN alkalmazás beépített kill kapcsolóval rendelkezik, amely megöli az internet-kapcsolatot, ha a VPN-kapcsolat valamilyen okból elveszik. Ez megakadályozza, hogy bármilyen információ kiszivárogjon a titkosított alagúton kívül. A megszakító kapcsolót kiegészíti az automatikus újracsatlakozás funkció amely nem kívánt leválasztás után automatikusan újraindítja a VPN-kapcsolatot.

Az ibVPN Ultimate VPN csomag lehetővé teszi a felhasználók számára a Tor használatát VPN-n keresztül. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat a VPN-kiszolgálón, majd a Tor-hálózaton keresztül megy keresztül, anélkül, hogy a Tor-böngészőt kellene használni. Ez hozzáférést biztosít a Tor-hoz és a darknethez bármilyen böngészőben.

Kettős VPN-opcióval is rendelkezik, amely egy forgalom helyett két kiszolgálón keresztül irányítja a forgalmat. Ez javítja az adatvédelmet és a biztonságot, és az ibVPN szerint bizonyos esetekben valóban javíthatja a sebességet.

A szolgáltatás legutóbbi kiegészítése a StealthVPN. Ez elrejti a VPN-csomagokat mint HTTPS webes forgalmat, és képesnek kell lennie arra, hogy megkerüljék a tűzfalakat. Ez az obfuzáció könnyű formája, amely a legtöbb kiszolgálón működik, és a szerverek > Jegyzőkönyv lap.

Vevőszolgálat

Az ibVPN elkötelezett a kiváló ügyfélszolgálat iránt. Ban,-ben Segítség a weblap fülén található telepítési útmutatók, GYIK szakasz és több száz cikket tartalmazó tudásbázis.

A támogatási fórumban megbeszélheti a kérdéseket vagy más témákat az ibVPN közösség tagjaival. Ha inkább egy ibVPN képviselőjével beszél, akkor több kapcsolattartási lehetősége van. Elküldhet jegyet, e-mailt küldhet, vagy választhat az élő csevegés támogatásáról. Ez utóbbi gyors és tájékozott, de a Zendesk számára kiszervezik, így a magánélet iránti tudatosságú felhasználók inkább szeretnének ragaszkodni a jegy benyújtásához..

Végül, ha távoli támogatásra van szüksége, akkor van erre egy speciális lehetőség. Kiválaszthatja a Távoli segítségnyújtás lehetőséget, és ütemezze a találkozót bármikor, amikor az Ön számára kényelmes. Ez lehet akár képernyőmegosztás, akár távoli hozzáférés, bármi, ami a legjobban megfelel.

Ítélet

Az ibVPN a szilárd, sokoldalú lehetőség a legtöbb felhasználó számára. Megfelelő sebességgel rendelkezik, és feloldhatja a különféle streaming webhelyek blokkolását, így ha elsősorban a földrajzilag korlátozott tartalom feloldását szeretné feloldani, akkor ez megfelelő lehet. A tervek korlátlan sávszélességgel érkeznek, és sok szerver alkalmas a P2P-hez, így a torrenterek is örülnek.

A kezdõket kissé hátráltathatja a bonyolult árképzési tervek és a bonyolult asztali kliensek. A haladóbb felhasználók elégedettek lesznek a rugalmassággal. A kiszolgálók kis száma problémát jelenthet, és valóban oka lehet néhány látott lassú teszt eredményének.

Látogasson el az ibVPN oldalra

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 18