IPVanish Review 2020 – защо сме му дали 4 звезди, но не 5

IPVanish е базиран в САЩ доставчик на VPN, който подчертава бързината, сигурността и поверителността. Какво прави, прави добре и проверява всички полета, когато става въпрос за стандартните функции, необходими за съвременния VPN. IPVanish е едно от най-големите имена в бизнеса с VPN, но дали възможностите му могат да надхвърлят възможностите на VPN доставчик на стартиращи мелници е въпрос, на който искаме да отговорим в този преглед.


Харесахме IPVanish и бих го препоръчал на потребители, които искат пламващи бързи скорости и голяма поверителност. Той е сред най-популярните сред торентерите и потребителите на Kodi, но феновете на Netflix може да искат да изпробват друга услуга, тъй като IPVanish не отключва популярната услуга за стрийминг. Можете да видите списък с най-добрите VPN мрежи за Netflix тук, а нашите препоръчани VPN за поточно предаване тук.

Цените са категорично в средния диапазон. Едномесечен абонамент струва 10 долара, три месеца за 8,99 долара на месец или пълна година за 6,49 долара на месец. Всички планове идват със седемдневна гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни. Плащането може да се извърши с кредитна карта, PayPal, Bitcoin и чрез шепа други доставчици на плащания. Трябва ви само имейл адрес, за да се регистрирате.

IPVanish код на купон / отстъпка: IPVanish предлага на нашите читатели 60% отстъпка от годишния план тук или 38% за месечния план.

Какви функции има IPVanish?

ipvanish main
Единичният абонамент позволява да се свържат до пет едновременни устройства наведнъж, което прави IPVanish добра стойност за малко домакинство. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Другите операционни системи ще трябва ръчно да конфигурират приложение на трета страна, за да се свържат или да се свържат с маршрутизатор с активиран VPN.

IPVanish е забележим фаворит сред потребителите на Kodi. Kodi, безплатен софтуер за домашно кино, който позволява поточно видео и друго съдържание от множество източници, често се инсталира на устройства, базирани на Android, като Amazon Fire TV Stick. За съжаление, много от тези устройства нямат достъп до Google Play и те се управляват чрез дистанционно управление вместо клавиатура и мишка или сензорен екран. IPVanish позволява на потребителите директно да изтеглят Android APK директно на устройството си, а интерфейсът е удобен за дистанционно управление. Отвъд първоначалния вход, е необходимо много малко въвеждане, за да станете и да стартирате. Всичко може да бъде избрано чрез падащи менюта и няма нужда да се борите с карти или други интерфейси, които не се генерират добре с дистанционно управление.

IPVanish на Kodi

IPVanish работи на Amazon Fire TV Stick

IPVanish позволява торентинг на всички сървъри. P2P файловите файлове и честите стриймъри ще се радват да знаят, че няма ограничение на честотната лента или данни. Приложенията на IPVanish се предлагат с незадължителен превключвател за убийство, който спира интернет трафика в случай, че VPN връзката неочаквано спадне. Вградена е DNS защита срещу теч, включително IPv6 защита от теч. Компанията не поддържа никакви дневници за трафик или използване на своите клиенти. Той не записва вашия източник IP или която и да е от вашата онлайн активност.

 Настройка и интерфейс - колко лесен е IPVanish за използване?

ipvanish филтър
След като създадете акаунт, настройването на IPVanish е лесно. Просто изтеглете и инсталирайте приложението за каквато и операционна система да използвате и влезте с идентификационните данни на вашия акаунт. Не е необходимо да валидирате отделни устройства или да въведете код за потвърждение в две стъпки, но настолната версия ще изисква рестартиране след първоначална инсталация и основни актуализации, за да стартирате и стартирате.

Тествахме приложенията за Windows 10 и Android.

работен плот

Интерфейсът на работния плот се отваря в меню за бързо свързване, където по подразбиране ще се свържете с близкия сървър с помощта на автоматизирани настройки за избор. Те могат лесно да бъдат променени, за да изберете предпочитана държава, град и дори точен домейн на сървъра чрез падащи менюта, за да отговарят на вашите нужди. Веднъж свързан, се показват на живо отчитане на трафика нагоре и надолу по веригата, както и няколко други удобни статистически данни като свързани с протокол и време..

Ако предпочитате различен метод за свързване със сървър, IPVanish ви обхвана. Можете да търсите в пълния списък на сървъра в менюто за местоположение, да изберете местоположение от карта или да използвате разширени филтри, за да стесните избора на сървър по протокол, държава и закъснение. Закъснението слабо отговаря на близостта, а по-ниската латентност често означава по-бърза връзка.

Много от по-техническите характеристики могат да бъдат намерени в менюто с настройки. Те включват поведение при стартиране, актуализации, превключвател за убийство, защита от течове на DNS, объркване, номер на порта, колко често се променя IP адресът ви, конфигурация на DNS и локалния клиентски дневник (този дневник се съхранява на вашия компютър, а не на сървърите на IPVanish).

Ако затворите прозореца на IPVanish, той ще продължи да се изпълнява в системната област. Като щракнете с десния бутон върху менюто на системната лента, можете да се свържете и прекъснете връзката с VPN, да промените вашия IP адрес, да изведете главния прозорец или да излезете от програмата.

Подвижен

ipvanish android 2017
Мобилното приложение дава подобно отчитане на трафика нагоре и надолу по веригата като настолното приложение. Можете да търсите или преглеждате местоположения под формата на списък и да прилагате филтри според закъснението и държавата. Във версията за Android, която тествахме, можете да изберете OpenVPN през TCP или UDP, да активирате объркване чрез превключвателя „scramble“, да изберете номер на порт и да изберете колко често искате да се променя IP адресът ви. За съжаление мобилното приложение не предлага превключвател за интернет убийство.

Като цяло приложенията са отзивчиви и изглеждат добре проектирани. Както споменахме по-рано, IPVanish е добра опция за устройства, които се управляват чрез дистанционно управление, като например Amazon Fire TV, работещи с Kodi.

Какво трябва да знаете за сървърите и производителността

ipvanish карта
Към момента на писане IPVanish оперира над 350 сървъра в над 60 държави. Това е доста, но за доставчик с такъв размер, около средно. Страните с най-много локации включват САЩ (9), Великобритания (5), Канада (3), Индия (5) и Турция (3). Превключването на сървъра е неограничено.

Успяхме да поточно видео с 1080p, без да спираме да буферираме, докато сме се свързвали с нашите основни тестови сървъри в САЩ и Великобритания от моето местоположение в Лисабон, Португалия. Когато изиграхме няколко мача на Brawlhalla, онлайн бойна игра в стил Super Smash Bros, производителността варираше от леко изоставащо до почти невъзпроизводимо при свързване към сървъра на Великобритания и игра на европейски сървъри. Вашият пробег може да варира, но препоръчваме на геймърите да използват VPN само в часове извън пика.

Въпреки че услугата не беше най-бързата, която тествахме, тя е забележително стабилна. Не веднъж връзката е спаднала през нашия тестов период. Благодарение на опцията „Най-добър сървър“, която автоматично ви свързва с най-бързия сървър след задаване на местоположението, ние никога не се сблъсквахме със свален сървър.

За да направим тестовете за скорост възможно най-емпирични, изтеглихме един и същ 82.7MB файл (компресиран от 103MB) от сървър в Чикаго три пъти на три различни VPN сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. Като контролна група направихме същото и без VPN. По-долу можете да видите резултатите заедно с някои предишни тестове от конкурентни VPN. Проведохме тези тестове от Лисабон, Португалия и Берлин, Германия. И за двете се свързах с два сървъра в САЩ - Източно и Западно крайбрежие - и един във Великобритания.

В полетата по-долу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

vpn тест за скорост на лисабон

Лисабон, юни 2017 г.

vpn тест за скорост Берлин

Берлин, декември 2016 г.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Моите места за тестване бяха в Лисабон, Португалия и Берлин, Германия, където провеждах тези тестове съответно на 15 Mbps и 10 Mbps връзки. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Работи ли IPVanish с Netflix?

За съжаление IPVanish не деблокира каталозите на Netflix на други държави. Опитът да гледате видео в Netflix, докато сте свързани с IPVanish, ще доведе до съобщение за грешка, показващо, че използвате разблокиращ или прокси сървър.

По същия начин IPVanish не деблокира Hulu, ако сте извън САЩ. В сравнение с конкуренцията на първо място, IPVanish изостава по отношение на геоблокирането.

Update: IPVanish сега работи с US Netflix

Работи ли IPVanish в Китай?

Потребителите на IPVanish могат да заобиколят Великата защитна стена на Китай за достъп до блокирани сайтове като Facebook и Youtube, но има едно голямо предупреждение: не можете да използвате IPVanish приложенията за това. Вместо това трябва да използвате приложение OpenVPN на трета страна, за да конфигурирате ръчно връзка за всеки сървър, към който искате да се свържете.

IPVanish казва, че това е така, защото неговите сървърни домейни са блокирани в Китай, но сървърните му IP адреси не са. Настройването на ръчни връзки не е много трудно, но не е толкова лесно, колкото използването на приложенията и със сигурност е по-досадно. Освен това не получавате всички функции, които са вградени в приложенията, като например модулиране на IP адреси, превключвател за убийство и замърсяване на трафика.

Колко сигурен е IPVanish? (Можете ли да му се доверите, за да защитите поверителността си?)

Освен, когато даден акаунт е регистриран за първи път, IPVanish не съхранява запис или дневник за използване на VPN на своите потребители. Ако се регистрирате с горелка или фалшив имейл акаунт, използвайки друга услуга, която маскира вашия IP, например Tor или друга VPN, тогава можете ефективно да се регистрирате анонимно. И тъй като Bitcoin се предлага като метод на плащане, дори можете да правите анонимни плащания, стига да използвате правилно смесен биткойн.

IPVanish използва 256-битово криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране. SHA512 се използва за удостоверяване, а DHE-RSA 2048 обмен на клавиши поддържа перфектна секретност напред. Това са всички актуални и 100 процента защитени стандарти за криптиране, а перфектната секретност напред гарантира, че миналите данни за трафика не могат да бъдат декриптирани, дори ако хакер или някой друг получи текущия ключ за декриптиране.

Компанията оперира със собствени DNS сървъри и е вградена защита от течове на DNS, както и ключ за убийство.

IPVanish е базиран в САЩ. Това би могло да предизвика безпокойство за потребителите, които се грижат за НСА, ФБР и други правоприлагащи или разузнавателни агенции с данни за скрито шпиониране на хора с помощта на американски технологични фирми. Политиката на нулевите регистрационни файлове на IPVanish трябва да облекчи тези притеснения и компанията няма публични записи за това, че някой е арестуван или хакнат в резултат на използването на услугата му. Въпреки това, някои потребители все още ще бъдат отложени от всеки доставчик на VPN, базиран в САЩ и страните, с които си сътрудничи при събирането на информация..

IPVanish е един от много малкото доставчици, който притежава и управлява целия си физически хардуер, вместо да го наема от трета страна. Докато повечето VPN просто наемат сървъри по целия свят, IPVanish ги купува. За това има плюсове и минуси. Очевидно IPVanish поддържа по-голям контрол върху това кой има достъп до своите сървъри. Но притежаването на сървъри също прави доставчик по-малко гъвкав при определени обстоятелства, например когато центърът за данни, в който са разположени сървърите, понижава техните стандарти за поверителност или сигурност. Много по-лесно е да прекратите лизинга и да наемете друго някъде, отколкото физически да преместите сървър.

Потребителите могат да посочат колко често биха искали IP адресът им да се променя до минимум на всеки 45 минути.

Отметка в настройките ще позволи замъгляване на трафика. В мобилното приложение това е обозначено като „бъркане“. Това е полезно в определени ситуации, когато не искате вашият интернет доставчик или някаква друга организация между вас и VPN сървъра да знаят, че сте свързани с VPN. Що се отнася до VPN, затъмняването прави криптиран трафик да изглежда нешифрован. В някои страни, където се използва дълбока проверка на пакети за идентифициране и блокиране на криптиран VPN трафик, като например Китай, обфуксацията може да бъде полезна. За съжаление, това няма да помогне за отблокиране на сървъри, които вече са в черен списък от техните IP адреси или домейни, последният от които е случаят в Китай.

IPVanish използва външни доставчици на имейл за поддръжка и друга комуникация с клиентите. Единствената информация, която има, са имейл адресите на потребителите. Никаква информация за клиента не се съхранява или е достъпна.

IPVanish добър ли е в обслужването на клиентите?

Обслужването на клиенти на IPVanish е ограничено до имейл форма на уебсайта му. Тук няма да намерите никаква чат на живо или поддръжка по телефона. За истинските привърженици на поверителността това е добро, защото означава, че цялата услуга на клиентите се извършва в къщи и не пътува чрез трети оператор като Zendesk. За повечето хора обаче това означава просто по-бавно време за реакция.

Компанията казва, че има обслужващ персонал на разположение 24/7, но билет за поддръжка, който представихме, казва, че отговорът може да отнеме един до два дни.

На уебсайта на компанията може да се търси доста задълбочена база знания.

Как IPVanish сравнява с други VPN?

IPVanish оценява високо за скорост и поверителност, но има по-ограничени възможности за деблокиране от двете най-популярни VPN, NordVPN и ExpressVPN.

IPVanishExpressVPNNordVPN
Средната скорост * 62 Mbps 106 Mbps 17,9 Mbps
Тип шифроване 256-битов AES 256-битов AES 256-битов AES
Kill Switch само на работния плот само за десктоп с изключение на Android
Позволява Torrenting
Записи, идентифициращи журнали
Деблокира Netflix US
Деблокира Amazon Prime
Деблокира Hulu
Деблокира BBC iPlayer
Най-ниска месечна цена $ 3.25 $ 6.67 на месец $ 3,49 на месец
Гарантирано връщане на парите 7 дни 30 дни 30 дни
Обща класация 4 4.5 4.5

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Ако използвате IPVanish?

IPVanish е лесна за използване VPN услуга с много едновременни връзки, приложения за основните платформи на устройства, силна сигурност, без регистрация и средна скорост. Наличен е широк спектър от сървъри. DNS и IPv6 защита от теч, затъмняване на трафика и превключвател за убийство са вградени. Ако искате, можете да се регистрирате и плащате анонимно. Интерфейсът е лесен за използване с Kodi и други Android-базирани медийни системи.

Услугата не достига, когато става дума за деблокиране на съдържание като Netflix и Hulu. Потребителите в Китай и вероятно в други тежки за цензурата страни няма да могат да използват гладките приложения за заобикаляне на блокове и черни списъци. Това са някои от най-популярните случаи за използване на VPN тези дни, така че е жалко, че IPVanish или не може, или няма да преодолее тези препятствия..

Посетете IPVanish

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 72 =