IPVanish Review 2020 – zašto smo dali 4 zvjezdice, ali ne 5

IPVanish je VPN pružatelj usluga sa sjedištem u Sjedinjenim Državama koji naglašava brzinu, sigurnost i privatnost. Što radi, dobro radi i provjerava sve okvire kad su u pitanju standardne značajke potrebne za suvremeni VPN. IPVanish jedno je od najvećih imena u VPN poslovanju, no može li odgovoriti na to da li se njegove mogućnosti šire izvan mogućnosti dobavljača VPN-a s velikim brojem mlina je pitanje na koje ovom odgovoru želimo odgovoriti..


Svidjeli smo se IPVanish-u i preporučio bih ga korisnicima koji žele velike brzine i veliku privatnost. Među najpopularnijim je kod torrentera i Kodi korisnika, međutim, ljubitelji Netflixa možda će htjeti isprobati drugu uslugu jer IPVanish ne deblokira popularnu uslugu streaminga. Popis najboljih VPN-ova za Netflix možete vidjeti ovdje, a naše preporučene VPN-ove za streaming ovdje.

Cijene su čvrsto u srednjem rasponu. Jednomjesečna pretplata košta 10 USD, tri mjeseca 8,99 USD mjesečno ili cijelu godinu 6,49 USD mjesečno. Svi planovi dolaze sa sedmodnevnom garancijom povrata novca ako niste zadovoljni. Plaćanje se može izvršiti kreditnom karticom, PayPalom, Bitcoin-om i putem nekolicine drugih pružatelja usluga plaćanja. Za prijavu vam je potrebna samo adresa e-pošte.

IPVanish kod kupona / popust: IPVanish je našim čitateljima ponudio popust od 60% na godišnji plan ovdje ili 38% na mjesečni plan.

Koje značajke ima IPVanish?

ipvanish glavni
Jedna pretplata omogućuje povezivanje do pet istodobnih uređaja odjednom, što IPVanish čini dobrom vrijednošću za malo kućanstvo. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Ostali će operativni sustavi morati ručno konfigurirati aplikaciju treće strane za povezivanje ili povezivanje s usmjerivačem koji podržava VPN.

IPVanish je omiljeni favorit među Kodi korisnicima. Kodi, besplatni softver za kućno kino koji omogućava streaming video i drugog sadržaja iz više izvora, često se instalira na Android uređajima poput Amazon Fire TV Stick. Nažalost, mnogi od tih uređaja nemaju pristup Google Playu, a njima se upravlja putem daljinskog upravljača, umjesto tipkovnice, miša ili dodirnog ekrana. IPVanish omogućava korisnicima da izravno preuzmu njegov Android APK izravno na svoj uređaj, a sučelje je jednostavno za daljinsko upravljanje. Iza početne prijave, potrebno je vrlo malo tipkati da biste ustali i pokrenuli se. Sve se može odabrati putem padajućih izbornika i nema potrebe boriti se s mapama ili drugim sučeljima koja ne geluju dobro s daljinskim upravljačima.

IPVanish na Kodi

IPVanish radi na Amazon Fire TV Stick-u

IPVanish omogućava bujice na svim poslužiteljima. P2P dijeliči datoteka i česti streameri rado će znati da ne postoji ograničenje propusnosti ili podataka. IPVanish aplikacije dolaze s opcijskim prekidačem za zaustavljanje koji internetski promet zaustavi ako VPN veza neočekivano padne. Ugrađena je DNS zaštita od curenja, uključujući IPv6 zaštitu od curenja. Tvrtka ne vodi evidenciju prometa ili upotrebe na svojim kupcima. Ne bilježi vaš izvorni IP ili bilo koju vašu internetsku aktivnost.

 Postavljanje i sučelje - kako se IPVanish jednostavno koristi?

ipvanish filter
Nakon što stvorite račun, postavljanje IPVanish-a lagano je. Samo preuzmite i instalirajte aplikaciju za koji god operativni sustav koristite i prijavite se s vjerodajnicama vašeg računa. Ne treba provjeravati pojedinačne uređaje ili unos PIN koda za provjeru u dva koraka, međutim, radna površina će zahtijevati ponovno pokretanje nakon početne instalacije i velikih ažuriranja da biste se postavili i pokrenuli.

Proverili smo aplikacije za Windows 10 i Android.

Desktop

Sučelje radne površine otvara se izborniku za brzo povezivanje gdje ćete se prema zadanim postavkama povezati s obližnjim poslužiteljem pomoću postavki automatizirane selekcije. Oni se mogu lako promijeniti tako da odaberete željenu zemlju, grad, pa čak i točnu domenu poslužitelja putem padajućih izbornika prema vašim potrebama. Jednom kada su povezani, prikazat će se uživo očitavanje uzlaznog i nizvodnog prometa, kao i nekoliko drugih priručnih statistika poput protokola i vremena spojenih..

Ako više volite drugu metodu povezivanja s poslužiteljem, IPVanish vas je pokrivao. Možete pretraživati ​​cijeli popis poslužitelja u izborniku lokacije, odabrati lokaciju s karte ili koristiti napredne filtre za sužavanje odabira poslužitelja po protokolu, zemlji i kašnjenju. Latencija lagano odgovara blizini, a niža latencija često znači bržu vezu.

Mnoge više tehničkih značajki mogu se pronaći u izborniku postavki. To uključuje ponašanje pri pokretanju, ažuriranja, preklopni prekidač, zaštitu od propuštanja DNS-a, zamračenje, broj priključka, koliko često se mijenja vaša IP adresa, konfiguracija DNS-a i lokalni dnevnik klijenta (taj se zapisnik pohranjuje na vaše računalo, a ne na poslužiteljima IPVanish-a).

Ako zatvorite prozor IPVanish, nastavit će se prikazivati ​​u programskoj traci. Desnim klikom na izbornik programske trake možete se povezati i isključiti iz VPN-a, promijeniti IP adresu, otvoriti glavni prozor ili napustiti program.

Mobilni

ipvanish android 2017
Mobilna aplikacija omogućuje slično očitavanje uzlaznog i nizvodnog prometa kao i stolna aplikacija. Možete pretraživati ​​ili pregledavati lokacije u popisnom obliku i primjenjivati ​​filtre prema kašnjenju i zemlji. U Android verziji koju smo testirali možete se odlučiti za OpenVPN preko TCP ili UDP-a, omogućiti zamračenje preko prekidača "scramble", odabrati broj porta i odabrati koliko često želite da se vaša IP adresa mijenja. Nažalost, mobilna aplikacija nije nudila prekidač za internet ubojstvo.

Općenito su aplikacije osjetljive i izgledaju dobro dizajnirane. Kao što smo ranije spomenuli, IPVanish je dobra opcija za uređaje kojima se upravlja daljinskim upravljačem, poput Amazon Fire TV televizora koji rade Kodi.

Što trebate znati o poslužiteljima i performansama

ipvanish karta
Do trenutka pisanja teksta, IPVanish djeluje na više od 350 poslužitelja u preko 60 zemalja. To je prilično, ali za dobavljača ove veličine, otprilike u prosjeku. Zemlje s najviše lokacija uključuju SAD (9), UK (5), Kanada (3), Indija (5) i Turska (3). Prebacivanje poslužitelja je neograničeno.

Uspjeli smo strujati video od 1080p bez zaustavljanja međuspremnika dok smo se povezali s našim primarnim ispitnim poslužiteljima u SAD-u i Velikoj Britaniji s moje lokacije u Lisabonu, Portugal. Kad smo odigrali nekoliko utakmica Brawlhalla, internetske borbene igre u stilu Super Smash Bros, performanse su se kretale od pomalo laganih do gotovo neisplativih kad ste se spojili na britanski poslužitelj i igrali na europskim poslužiteljima. Vaša kilometraža može varirati, ali igračima preporučujemo korištenje VPN-a samo u izvan radnog vremena.

Premda usluga nije bila najbrža koju smo testirali, izuzetno je stabilna. Ni jednom nije pala veza tijekom našeg razdoblja ispitivanja. Zahvaljujući opciji "Najbolji poslužitelj", koja vas automatski povezuje na najbrži poslužitelj nakon postavljanja lokacije, nikada nismo naišli na silazni poslužitelj.

Da bismo testove brzine učinili što je moguće empirijskijim, tri puta smo preuzeli istu datoteku od 82,7 MB (komprimiranu iz 103 MB) sa tri različita VPN poslužitelja u tri različita vremena dnevno, ukupno devet testova. Kao kontrolna grupa isto smo napravili i bez VPN-a. Ispod možete vidjeti rezultate uz neke prethodne testove iz konkurentskih VPN-a. Te testove smo obavili iz Lisabona, Portugala i Berlina, Njemačke. Za oba sam povezana na dva poslužitelja u SAD-u i na istočnoj i zapadnoj obali, te na jednom u Velikoj Britaniji.

U okvirima ispod, debela crna linija predstavlja srednje vrijeme trajanja preuzimanja, dok crveni dijamant predstavlja srednju vrijednost. Niže je bolje.

vpn test brzine lisbona

Lisabon, lipanj 2017

vpn test brzine berlin

Berlin, prosinac 2016

Imajte na umu da ovaj test nije konačni pokazatelj kojih je VPN najbrži. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti, pa se VPN testovi brzine uvijek trebaju uzimati s velikom količinom soli. Moja mjesta testiranja bila su u Lisabonu, Portugalu i Berlinu, Njemačka, gdje sam vršila ove testove na vezama od 15 Mbps odnosno 10 Mbps. Oni s bržim vezama mogu primijetiti veće odstupanje u brzinama.

Radi li IPVanish s Netflixom?

Nažalost, IPVanish ne deblokira Netflix kataloge drugih zemalja. Pokušaj gledanja videozapisa na Netflixu dok ste povezani na IPVanish rezultirat će porukom o pogrešci koja označava da koristite deblokator ili proxy.

Isto tako, IPVanish ne deblokira Hulu ako ste izvan SAD-a. U usporedbi s konkurencijom na vrhu ljestvice, IPVanish nedostaje kada je u pitanju geoblokiranje.

Ažuriraj: IPVanish sada surađuje s američkim Netflixom

Radi li IPVanish u Kini?

Korisnici IPVanish-a mogu zaobići kineski Veliki vatrozid kako bi pristupili blokiranim web lokacijama poput Facebooka i Youtubea, ali postoji jedan veliki upozorenje: za to ne možete koristiti IPVanish aplikacije. Umjesto toga, morate koristiti aplikaciju OpenVPN treće strane da biste ručno konfigurirali vezu za svaki poslužitelj na koji se želite povezati.

IPVanish kaže da je to zbog toga što su njegove domene poslužitelja blokirane u Kini, ali njegove IP adrese poslužitelja nisu. Postavljanje ručnih veza nije previše teško, ali nije tako lako kao kod upotrebe aplikacija i sigurno je napornije. Također ne dobivate sve značajke ugrađene u aplikacije, poput modulacije IP-ova, prekidača za zaustavljanje i prigušivanja prometa.

Koliko je siguran IPVanish? (Možete li vjerovati da štiti vašu privatnost?)

Osim kada je račun prvi registriran, IPVanish na svojim korisnicima ne vodi evidenciju ili zapisnik o upotrebi VPN-a. Ako se prijavite pomoću izgarača ili lažnog računa e-pošte pomoću druge usluge koja maskira vaš IP, primjerice Tor ili drugu VPN, onda se možete učinkovito anonimno prijaviti. A budući da je Bitcoin dostupan kao način plaćanja, čak možete izvršiti anonimna plaćanja sve dok pravilno upotrebljavate miješani bitcoin.

IPVanish prema zadanom koristi 256-bitnu enkripciju na OpenVPN protokolu. SHA512 koristi se za provjeru autentičnosti, a DHE-RSA 2048 razmjena ključeva podržava savršenu tajnu prema naprijed. Sve su to najnovije i 100 posto sigurne norme šifriranja, a savršena tajnost naprijed osigurava da se podaci o prometu iz prošlosti ne mogu dešifrirati, čak i ako haker ili netko drugi pribavi trenutni ključ za dešifriranje..

Tvrtka ima vlastite DNS poslužitelje i ugrađena je zaštita od curenja DNS-a, kao i prekidač kill.

IPVanish ima sjedište u Sjedinjenim Državama. To bi moglo izazvati zabrinutost za korisnike koji budu oprezni NSA-e, FBI-a i drugih agencija za provođenje zakona ili obavještajnih službi, a bilježe prikriveno špijuniranje ljudi uz pomoć tehnoloških firmi sa sjedištem u SAD-u. Pravila IPVanish-a o ničim zapisnicima trebala bi olakšati ove probleme, a tvrtka nema javnih podataka o tome da je netko uhićen ili hakiran kao rezultat korištenja njegove usluge. Usprkos tome, neke će korisnike i dalje odbaciti bilo koji pružatelj VPN-a sa sjedištem u SAD-u i zemljama s kojima surađuje na prikupljanju obavještajnih podataka..

IPVanish je jedan od rijetkih pružatelja usluga koji posjeduje i koristi sav svoj fizički hardver, umjesto da ga iznajmljuje od treće strane. Dok većina VPN-a jednostavno iznajmljuje servere širom svijeta, IPVanish ih kupuje. U tome postoje prednosti i nedostaci. Očito je da IPVanish održava veću kontrolu nad onim koji ima pristup svojim poslužiteljima. No posjedovanje poslužitelja također čini davatelja manje fleksibilnim u određenim okolnostima, primjerice kada podatkovni centar u kojem su smješteni poslužitelji snižava njihovu privatnost ili sigurnosne standarde. Mnogo je lakše okončati zakup i unajmiti drugo negdje drugo nego fizički premjestiti poslužitelj.

Korisnici mogu odrediti koliko često bi željeli da se njihova IP adresa mijenja na minimum svakih 45 minuta.

Potvrdni okvir u postavkama omogućit će zamračenje prometa. U mobilnoj aplikaciji to je označeno kao "kodiranje". To je korisno u određenim situacijama kada ne želite da vaš internetski pružatelj usluga ili neki drugi entitet između vas i VPN poslužitelja znaju da ste povezani s VPN-om. Što se tiče VPN-ova, zamračenje čini šifrirani promet izgleda nešifriran. U nekim se zemljama gdje se dubinska provjera paketa koristi za identificiranje i blokiranje šifriranog VPN prometa, poput Kine, na primjer, zamračenja može biti korisna. Nažalost, neće pomoći deblokiranju poslužitelja koji su već na crnoj listi njihovih IP adresa ili domena, a posljednji je slučaj u Kini.

IPVanish koristi vanjske davatelje usluga e-pošte za podršku i drugu komunikaciju s kupcima. Jedini podaci na raspolaganju su e-adrese korisnika. Nisu pohranjeni ili dostupni podaci o kupcima.

Je li IPVanish dobar u korisničkoj usluzi?

IPVanish usluga za korisnike ograničena je na obrazac za e-poštu na svojoj web stranici. Ovdje nećete naći nijedan chat ili podršku putem telefona. Za stvarne poklonike privatnosti ovo je dobra stvar, jer znači da se sva usluga kupca obavlja u kući i da ne putuje preko operatora treće strane poput Zendeska. Međutim, za većinu ljudi to znači samo sporije vrijeme odziva.

Tvrtka kaže da ima osoblje za podršku 24 sata dnevno, ali ulaznica za podršku koju smo poslali kaže da bi odgovor mogao potrajati jedan do dva dana.

Na web stranici tvrtke može se pretraživati ​​prilično temeljita baza znanja.

Kako se IPVanish uspoređuje s drugim VPN-ovima?

IPVanish ocjenjuje visoko za brzinu i privatnost, ali ima ograničene mogućnosti deblokiranja od dva najpopularnija VPN-a, NordVPN i ExpressVPN.

IPVanishExpressVPNNordVPN
Prosječna brzina * 62 Mbps 106 Mbps 17,9 Mbps
Vrsta šifriranja 256-bitni AES 256-bitni AES 256-bitni AES
Ubojiti prekidač samo na radnoj površini samo radna površina isključujući Android
Omogućuje bujicu
Zapisi koji identificiraju zapisnike
Deblokira Netflix US
Deblokira Amazon Prime
Deblokira Hulu
Deblokira BBC iPlayer
Najniži mjesečni trošak $ 3,25 6,67 USD mjesečno 3,49 dolara mjesečno
Povrat novca zagarantovan 7 dana 30 dana 30 dana
Cjelokupna ocjena 4 4.5 4.5

* Prosječna brzina na više globalnih lokacija na temelju višestrukih testova brzine dnevno.

* Prosječna brzina na više globalnih lokacija na temelju višestrukih testova brzine dnevno.

Ako koristite IPVanish?

IPVanish je VPN usluga jednostavna za korištenje s puno istodobnih veza, aplikacija za glavne platforme uređaja, jaka sigurnost, bez zapisivanja i prosječne brzine. Dostupan je širok raspon poslužitelja. DNS i IPv6 zaštita od propuštanja, zatajenje prometa i prekidač za ubijanje izgrađeni su. Ako želite, možete se prijaviti i platiti anonimno. Sučelje je jednostavno za upotrebu s Kodi i ostalim medijskim sustavima koji se temelje na Androidu.

Usluga postaje manja kada je u pitanju deblokiranje sadržaja poput Netflixa i Hulua. Korisnici u Kini, a možda i u nekim drugim zemljama s teškim cenzurama, neće moći koristiti glatke aplikacije za zaobilaženje blokova i crnih popisa. Ovo su neki od najpopularnijih slučajeva upotrebe VPN-a ovih dana, pa je šteta što IPVanish ili ne može ili neće prevladati te prepreke.

Posjetite IPVanish

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =