IronSocket VPN áttekintés

Az IronSocket eredetileg 2005-ben kezdte meg a névtelen böngészést, amikor a cég elindította a HideMyNet.com webhelyet. A HideMyNet egy proxy szolgáltatás volt, amelyet az online cenzorok megkerülésére használtak. 2013-ban a társaság nagyjavításon ment keresztül, és további fejlesztések mellett egy robusztusabb VPN szolgáltatást is hozzáadott.

Ez azonban nem olyan robusztus, mint a legtöbb versenytársa a VPN területén. Különösen figyelemre méltó, hogy az IronSocketnek nincs saját VPN kliense, ehelyett támaszkodik a nyílt forrású OpenVPN Connect alkalmazásra. Ez sokkal nehezebbé teszi az IronSocket beállítását, mint a legtöbb VPN-szolgáltató, és erről később többet beszélünk.

Egyetlen szolgáltatási szint áll rendelkezésre kedvezményes árazással hathavi és egyéves előfizetésekre. A szolgáltatás ára 6,99 USD (4,89 GBP) egy hónapra, 35,95 USD (25,17 GBP) hat hónapra, és 49,95 USD (34,98 GBP) egy évre. Az éves ár havi 4,16 USD (2,91 GBP) jön ki, ami meglehetősen versenyképes.

7 napos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre. Azok számára, akik a lehető leghatalmasabban szeretnének maradni, fizethetnek bitcoinnal vagy akár fel nem használt ajándékkártyával is, például a Starbucks vagy a Walmart.

Jellemzők

ironsocket openvpn2

Az IronSocket lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyszerre akár három eszközt csatlakoztassanak. A csatlakozás ajánlott módja az OpenVPN, de az L2TP és PPTP konfigurációk szintén rendelkezésre állnak. A szokásos Windows, Mac, Android és iOS eszközökön felül az IronSocket az internetes útválasztók széles választékát, az összes fontosabb játékkonzolt, az intelligens TV-ket és a set-top boxokat működteti. A sávszélesség korlátlan.

A VPN szolgáltatás mellett egy IronSocket előfizetéshez tartozik egy Smart DNS proxy és egy HTTP / SOCKS5 proxy. A HTTPS és a SOCKS5 proxyk olyanok, mint a könnyű VPN-ek, mínusz a titkosítás.

Érdekesebb az intelligens DNS proxy beépítése. Miért? Mivel a Netflix és más streaming video-webhelyek nemrégiben elkezdték megakadályozni a VPN-felhasználókat abban, hogy hozzáférjenek azokhoz a műsorokhoz, amelyeket az engedélyezési korlátozások miatt általában nem tudtak megtekinteni a saját országukban. A VPN-ek népszerű eszközek voltak a Netflix földrajzi korlátozásainak megkerülésére és a Netflix nagyobb amerikai és brit show-katalógusainak elérésére. A Netflix egyelőre véget vet a VPN-felhasználóknak, de az IronSocket intelligens DNS-je továbbra is lehetővé tette számomra olyan műsorok nézését, amelyek egyébként nem érhetők el Kolumbiai Bogotában. Ezek között volt a támadás a titánon és a parkokon, valamint a kikapcsolódáson.

smart dns tut 5

Az intelligens DNS-proxynak elméletben gyorsabbnak kell lennie, mint a VPN használatával, mert nem titkosítja a kapcsolatot, és nem maszkolja az Ön IP-címét. Kicsit beállítást igényel, és az IronSocket webhely egyértelműbb oktatóanyagot is használhat, de kevesebb, mint 20 perc alatt elkészítettem. Vegye figyelembe, hogy az intelligens DNS-t nem szabad VPN helyett használni, ha a biztonság vagy az adatvédelem aggodalomra ad okot, de ez kiváló alternatíva a földrajzilag zárolt tartalmak eléréséhez, amelyek nem tekinthetők meg VPN-sel.

Mivel az IronSocket-nek nincs saját natív kliense, hiányzik számos olyan szolgáltatás, amelyet szeretnénk szeretni a versenytársakra. Nem rendelkezik megszakító kapcsolóval, amikor a kapcsolat leesik, nincs DNS-szivárgás-védelem, és nem módosítja a biztonsági beállításokat, többek között az áttekintések között.

Beállítás és interfész

Mint fentebb említettük, ez az IronSocket legnagyobb kudarc. Míg a legtöbb VPN-szolgáltatónak saját egyedi VPN-szoftvere van, az IronSocket azt javasolja, hogy az ügyfelek használják a nyílt forrású OpenVPN Connect alkalmazást. Alapvetően az IronSocket biztosítja a kiszolgálókat, a szoftvert nem. Az OpenVPN alkalmazás sokkal unalmasabb beállítási folyamatot igényel, mint a piacon lévő legtöbb versengő VPN-ügyfél.
ironsocket szerverek
A legnagyobb csalódást talán az okozza, hogy a felhasználónak minden egyes szerverhez le kell töltenie és importálnia egy egyedi konfigurációs fájlt, amelyhez csatlakozni kíván. A kiszolgálók listája nem érhető el könnyen az OpenVPN kliensen. Tesztelésre letöltöttünk három - Miami, Dallas és London - tesztelési célokat. Hacsak nem vagy tapasztalt OpenVPN felhasználó, ehhez a folyamathoz be kell mutatnia egy oktatóanyagot az IronSocket webhelyén. Attól függően, hogy az OpenVPN melyik verzióját használja, a lépésről lépésre eltérhetnek a gyakorlatban látottól. Elegendő mondani, hogy a telepítési folyamat könnyen megfélemlítheti a kezdő felhasználókat.

Ugyanez a helyzet a mobil eszközökön: a felhasználóknak letölteniük és telepíteniük kell az OpenVPN Connect alkalmazást, és manuálisan kell letölteni / importálniuk az egyes kiszolgálók konfigurációs fájljait. A konfigurációs fájlok nem szinkronizálódnak az eszközök között, ezért azokat külön-külön hozzá kell adnia minden eszközhöz. Ha sok eszközt akar használni, ez gyorsan unalmassá válik.

ironsocket openvpn android

Az OpenVPN telepítése és az összes szükséges konfigurációs fájl hozzáadása után a csatlakozás meglehetősen egyszerű. Az OpenVPN Connect alkalmazás a tálcáról fut. Csak kattintson a jobb gombbal, válassza ki a kívánt kiszolgálót, és írja be a hitelesítő adatait.

ironsocket csatlakozási napló
Ha valami baj történik, akkor nehéz lehet a forrás pontos meghatározása, hacsak nincs tapasztalata a valós idejű kapcsolatok naplójának olvasásával. Amikor helytelen felhasználónevet és jelszót írtam be (amelyet a fiók megnyitása után manuálisan meg kell változtatnia a hozzárendelt hitelesítő adatokból), soha nem kaptam „helytelen felhasználónév vagy jelszó” üzenetet. Ehelyett az OpenVPN csak a végtelenségig próbált újracsatlakozni, amíg ki nem kapcsoltam.

Szerverek és teljesítmény

Az IronSocket szerverei 36 országot fednek le, csaknem tucat helyszínen csak az Egyesült Államokban. Ez egy meglehetősen középút választás, ha a versenytársakkal szemben felrakjuk. A kapcsolódás időnként foltos lehet - ne számítson 100% -ra az összes szerver működési idejére - tehát jó ötlet a készenléti második szerver biztonsági másolatának konfigurálása. A csatlakoztatás után az IronSocket továbbra is csatlakozik. Nem kellett aggódnunk, hogy a letöltések vagy az adatfolyamok megszakadnak a kapcsolat kiesése miatt.

Nem volt probléma a HD videó lejátszásával vagy a Brawlhalla online játékkal (egy Super Smash Bros stílusú harci játékkal). Nem tapasztaltunk sem pufferelést, sem késést.

Egy empirikusabb sebesség-teszthez ugyanazt a 82,7 MB fájlt (tömörítve a 103 MB-t) háromszor töltöttük le három különböző szerverre, napi három különböző alkalommal, összesen kilenc teszt céljából. Három további tesztet hajtottunk végre VPN nélkül, kontrollcsoportként. Csatlakoztam az Egyesült Államokban a floridai és a texasi szerverhez, amelyek földrajzilag legközelebb vannak, és Londonba. Az alábbi dobozban a vastag fekete vonal jelzi a letöltési idő mediánját, a vörös gyémánt pedig az átlagot. Összehasonlítás céljából beépítettük az ExpressVPN és a privát internet-hozzáférés korábbi teszteit. Az alacsonyabb jobb.

vpn sebesség-teszt

Annak ellenére, hogy az IronSocket elég gyors volt a játékhoz és a videózáshoz, az jelentősen lelassította a letöltési sebességet az egész fórumon, és jelentősen lassabb volt, mint a két versenytársunk, akiket korábban teszteltünk. Nem csak lassabb volt, mint a két rivális mellett, a letöltési sebesség sokkal ingatagabb volt, amit a kék téglalap mérete is mutat..

Ne feledje, hogy ez a teszt nem egyértelmű mutatója annak, melyik VPN a leggyorsabb. Az internet rejlő volatilitása jelentősen növeli a véletlenszerűséget, ezért a VPN sebesség-tesztjét mindig nagy sóval kell elvégezni. Eredeti tartózkodási helyem a kolumbiai Bogotában található, ahol ezeket a teszteket 10 Mbps-os kapcsolaton futtatom. A gyorsabb kapcsolatokkal rendelkezők nagyobb sebességbeli eltérést észlelhetnek.

Biztonság

Minden alkalommal, amikor a felhasználó letölt egy konfigurációs fájlt egy szerver helyére az IronSocket webhelyén, felkérjük őket, hogy válasszanak három titkosítási szintet: erős, könnyű vagy egyik sem. Erős, az ajánlott alapértelmezett konfiguráció és a sebesség-tesztekben használt AES 256 bites titkosítást használ. A Light 128 bites Blowfish-t használ. Senki sem használ titkosítást, de a leggyorsabb a csomagban. Minden titkosítási szint 4096-bites kulcsot használ a hitelesítéshez.

Az IronSocket felhasználóinak minden egyes csatlakozáskor megosztott nyilvános IP-címet kapnak. Ez megnehezíti egy adott felhasználó pontos meghatározását, anonimitást adva. Az IronSocket nem kínál dedikált / statikus IP-címeket, amelyek bizonyos célokra hasznosak lehetnek, például IP-érzékeny weboldalakba való bejelentkezéshez (a statikus IP-k eszközeként is megkerülhetik a Netflix VPN-tilalmát).

ironsocket openvpn

Az IronSocket nem követi nyomon és nem tart naplót a felhasználók tevékenységeiről. Az OpenVPN mindazonáltal minden kiszolgálón tárolja a naplókat a helyi eszközön.

Az IronSocket egyes szerverei úgy vannak konfigurálva, hogy blokkolják a P2P kapcsolatokat. Ez azt jelenti, hogy bizonyos szinten a felhasználó tevékenységét figyelemmel kísérik, még akkor is, ha nem naplózják. A webhely szerverlistája azt mutatja, hogy mely helyek nem teszik lehetővé a P2P letöltését (lásd: torrentek). Ide tartoznak az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság összes szervere.

Vevőszolgálat

Az IronSocket állítása szerint 24 órás ügyfélszolgálatot kínál, de valójában ez csak egy jegybeadási rendszer. Nincs élő csevegés vagy telefonszám, amelyre fel lehet hívni. Miután késő péntek délután benyújtott egy jegyet, hat órán belül megkaptuk a választ. A válasz az IronSocket adatvédelmi kérdésére kompetens és lényegre törő volt.

Egy ilyen bonyolult telepítési folyamat során - IP engedély, konfigurációs fájlok importálása, hibaelhárítási problémák - a jegyek benyújtására szolgáló rendszer nem csökkenti azt sok olyan ügyfél számára, akik csak csatlakoztatni akarnak.

Az IronSocket egy tisztességes oktatóanyagok könyvtárat nyújt a felhasználók számára a folyamat átvezetésére, de az a tény, hogy három oktatóanyagra kellett hivatkoznom, hogy elkészítsem és működtessem, azt igazolja, hogy a IronSocket milyen felhasználóbarát lehet. A GYIK szakasz a szolgáltatással kapcsolatos információkat tartalmazza, de kevés segítséget nyújt a hibaelhárításhoz.

Az IronSocket alatt töltött idő alatt soha nem kaptunk kéretlen e-mailt vagy más spamot a vállalattól. A hirdetéseket és a promóciókat minimálisra kell korlátozni.

Ítélet

Az IronSocket nem VPN a kezdő felhasználók számára. A bonyolult, unalmas beállítás és az élő ügyfélszolgálat teljes hiánya kombinálva könnyedén megtakaríthatja a nem technológiai hozzáértésű ügyfeleket. A fejlettebb közönség számára az IronSocket megfizethető opció, maroknyi hasznos extrával, különös tekintettel a Smart DNS szolgáltatásra. A biztonság összességében szilárdnak tűnik, bár a P2P felhasználóknak valószínűleg el kell kerülniük a figyelmet.

Az IronSocketnek lehetősége van egy horony beillesztésére a VPN piacon, de be kell fektetnie a natív asztali és mobil ügyfelekbe, hogy a végfelhasználó számára könnyebb legyen a telepítés..

Látogasson el az IronSocket oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 42 =

Adblock
detector