IronSocket VPN преглед

Първоначално IronSocket стартира в света на анонимното сърфиране през 2005 г., когато компанията стартира HideMyNet.com. HideMyNet беше прокси услуга, използвана за заобикаляне на онлайн цензори. През 2013 г. компанията премина през основен ремонт, като добави по-здрава VPN услуга сред другите подобрения.

Той обаче не е толкова здрав, колкото повечето му конкуренти в VPN пространството. Най-важното е, че на IronSocket липсва собствен VPN клиент, вместо това да разчита на приложението OpenVPN Connect с отворен код. Това прави настройката на IronSocket много по-трудна от повечето VPN доставчици там и ще говорим повече за това по-късно.

Предлага се единична услуга с намалени цени за 6-месечни и едногодишни абонаменти. Услугата струва $ 6,99 (GBP 4,89) за един месец, 35,95 долара (25,17 GBP) за шест месеца и 49,95 долара (34,98 GBP) за година. Тази годишна цена излиза на $ 4.16 (GBP 2.91) на месец, което е доста конкурентно.

Предлага се 7-дневна гаранция за връщане на парите. За тези, които желаят да останат възможно най-анонимни, могат да плащат с биткойн или дори неизползвана карта за подаръци, например от Starbucks или Walmart.

Характеристика

ironsocket openvpn2

IronSocket позволява на клиентите да свързват до три устройства наведнъж. Препоръчителният начин за свързване е чрез OpenVPN, но са налични и конфигурации за L2TP и PPTP. Освен обичайните устройства с Windows, Mac, Android и iOS, IronSocket работи с широка гама от интернет рутери, всички основни игрални конзоли, смарт телевизори и приемници. Ширината на лентата е неограничена.

В допълнение към VPN услугата, абонаментът IronSocket идва със Smart DNS прокси и HTTP / SOCKS5 прокси. Прокситата HTTPS и SOCKS5 са нещо като леки VPN, минус криптирането.

По-интересно е включването на Smart DNS прокси. Защо? Тъй като Netflix и някои други сайтове за стрийминг видео наскоро започнаха да блокират VPN потребителите за достъп до предавания, които не биха могли да преглеждат в техните страни поради ограничения за лицензиране. VPN мрежите бяха популярно средство за избягване на гео ограниченията на Netflix и достъп до по-големите каталози на предавания в САЩ и Великобритания на Netflix. Netflix засега спря на VPN потребителите, но Smart DNS на IronSocket все пак ми позволи да гледам предавания, които иначе не са достъпни от мястото, където живея в Богота, Колумбия. Те включват "Атака на Титан и паркове и отдих".

smart dns tut 5

Smart DNS прокси на теория би трябвало да бъде по-бърз от използването на VPN, защото не криптира връзката ви, нито маскира вашия IP адрес. Това изисква малко настройка и уебсайтът IronSocket може да използва по-лесен урок, но аз го стартирах и работех за по-малко от 20 минути. Обърнете внимание, че Smart DNS не трябва да се използва вместо VPN, когато сигурността или поверителността са загрижени, но това е чудесна алтернатива за достъп до гео-заключено съдържание, което не може да се гледа с VPN.

Тъй като на IronSocket липсва собствен роден клиент, той няма няколко функции, които сме обичали при конкурентите. Той няма превключвател за убийство, когато връзката падне, няма защита от течове на DNS и няма настройване на която и да е от настройките за сигурност, наред с други пропуски.

Настройка и интерфейс

Както споменахме по-горе, това е най-големият провал на IronSocket. Докато повечето VPN доставчици имат собствен персонализиран VPN софтуер, IronSocket предлага на клиентите да използват приложението OpenVPN Connect с отворен код. По същество IronSocket предоставя сървърите, но не и софтуера. Приложението OpenVPN изисква много по-досаден процес на настройка от повечето конкурентни VPN клиенти на пазара.
ironsocket сървъри
Може би най-голямото разочарование е фактът, че потребителят трябва да изтегли и импортира индивидуален конфигурационен файл за всеки сървър, към който иска да се свърже. Списъкът със сървъри не е лесно достъпен за клиента на OpenVPN. Изтеглихме три - Маями, Далас и Лондон - за тестване. Освен ако не сте опитен потребител на OpenVPN, този процес ще изисква да посочите урок на уебсайта на IronSocket. В зависимост от това коя версия на OpenVPN използвате, инструкциите стъпка по стъпка могат да се отклонят от това, което виждате на практика. Достатъчно е да се каже, че процесът на настройка може лесно да сплаши начинаещите потребители.

Същата история е на мобилните устройства: потребителите трябва да изтеглят и инсталират приложението OpenVPN Connect и да изтеглят / импортират конфигурационния файл на всеки сървър ръчно. Конфигурационните файлове не се синхронизират между устройства, така че трябва да ги добавите отделно за всяко устройство. Ако искате да използвате много устройства, това става досадно бързо.

ironsocket openvpn android

След като инсталирате OpenVPN и добавите всички необходими конфигурационни файлове, свързването е доста лесно. Приложението OpenVPN Connect работи от вашата системна област. Просто кликнете с десния бутон, изберете сървъра, който искате и напишете вашите идентификационни данни.

дневник за връзка на ironsocket
Ако нещо се обърка обаче, може да е трудно да определите източника, освен ако нямате опит с четенето на дневника за връзка в реално време. Когато въведох неправилно потребителско име и парола (които трябва ръчно да промените от присвоените идентификационни данни след отваряне на акаунт), никога не получих съобщение за „неправилно потребителско име или парола“. Вместо това OpenVPN просто се опита да се свърже безкрайно, докато не го изключих.

Сървъри и производителност

Сървърите на IronSocket обхващат 36 държави, като близо десетина места са само в САЩ. Това е сравнително селекцията на пътя, когато се подрежда спрямо конкурентите. Свързването може да бъде забелязано понякога - не очаквайте 100 процента продължителност на всички сървъри - така че да имате резервна конфигурация за втори сървър под ръка е добра идея. Веднъж свързан, IronSocket остава свързан. Не трябваше да се притесняваме, че изтеглянията или потоците ще бъдат прекъснати поради прекъсване на връзката.

Нямахме проблеми с поточното HD видео или с играта на Brawlhalla онлайн (бойна игра в стил Super Smash Bros). Не усетихме буфериране или забавяне в нито едното.

За по-емпиричен тест за скорост, изтеглихме един и същ файл с 82.7MB (компресиран от 103MB) три пъти на три различни сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. Извършихме три допълнителни теста без VPN като контролна група. Свързах се със сървъри във Флорида и Тексас в САЩ, които са ми географски най-близки, и в Лондон. В полето отдолу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. За сравнение включихме предишните си тестове на ExpressVPN и частен интернет достъп. По-ниско е по-добре.

vpn тест за скорост

Въпреки че IronSocket беше достатъчно бърз за игра и гледане на видео, той значително забави скоростта на изтегляне през целия борд и беше значително по-бавен от двамата конкуренти, които тествахме на по-ранна дата. Не само, че беше по-бавна от тези двама съперници, скоростите за изтегляне също бяха далеч по-непостоянни, както се вижда от размера на синия правоъгълник.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Вродената нестабилност в интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Първоначалното ми местоположение е в Богота, Колумбия, където провеждам тези тестове на 10 Mbps връзка. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Сигурност

Всеки път, когато потребителят изтегли конфигурационен файл за местоположение на сървър на уебсайта на IronSocket, той ще бъде помолен да избира между три нива на криптиране: силен, лек или нито един. Силната, препоръчителната конфигурация по подразбиране и това, което беше използвано в нашите тестове за скорост, използва AES 256-битово криптиране. Светлината използва 128-битов Blowfish. Никой не използва изобщо криптиране, но е най-бързият от групата. Всички нива на криптиране използват 4096-битов ключ за удостоверяване.

Потребителите на IronSocket получават споделен обществен IP адрес всеки път, когато се свържат. Това прави по-трудно да се определи конкретен потребител, добавяйки анонимност. IronSocket не предлага специализирани / статични IP адреси, които могат да бъдат полезни за определени цели, като влизане в IP-чувствителни уебсайтове (статичните IP адреси също могат да бъдат средство за заобикаляне на VPN забраната на Netflix).

ironsocket openvpn

IronSocket не проследява и не държи журнали за активността на никой от своите потребители. Въпреки това, OpenVPN съхранява регистрационни файлове на локалното устройство за всеки сървър.

Някои от сървърите на IronSocket са конфигурирани да блокират P2P връзки. Това означава, че на определено ниво се следи активността на потребителя, дори и да не се регистрира. Списъкът със сървъри на уебсайта показва кои места не позволяват изтегляне на P2P (виж: торенти). Те включват всички сървъри в Съединените щати и Обединеното кралство.

Обслужване на клиенти

IronSocket твърди, че предлага денонощна поддръжка на клиенти, но всъщност това е просто система за подаване на билети. Няма чат на живо или телефонен номер за обаждане. След като подадохме билет късно в петък следобед, получихме отговор в рамките на шест часа. Отговорът на въпрос за поверителността на IronSocket беше компетентен и точен.

С толкова сложен процес на настройка - разрешение за IP, импортиране на конфигурационни файлове, отстраняване на проблеми - система за подаване на билети няма да го разреши за много клиенти, които просто искат да включат и играят.

IronSocket предоставя прилична библиотека с уроци, които да ръководят потребителите през процеса, но фактът, че трябваше да посоча три урока, за да го стартирам и работи, е доказателство за това колко нежелателен за потребителя IronSocket може да бъде. Разделът „Често задавани въпроси“ се състои от информация за услугата, но е малко полезна, когато става въпрос за отстраняване на проблеми.

По време на времето си с IronSocket никога не съм получавал непоискан имейл или друг спам от компанията. Рекламите и промоциите са сведени до минимум.

присъда

IronSocket не е VPN за начинаещия потребител. Сложна, досадна настройка, съчетана с пълна липса на жива поддръжка на клиенти, лесно би могла да остави клиентите, които не са технологични, да изтеглят косата си. За по-напредналата тълпа, IronSocket е достъпна опция с шепа полезни екстри в офертата, най-вече включената услуга Smart DNS. Като цяло сигурността изглежда стабилна, въпреки че потребителите на P2P вероятно трябва да се избистрят.

IronSocket има потенциал да постави вдлъбнатина на пазара на VPN, но ще трябва да инвестира в родния десктоп и мобилни клиенти, за да улесни настройката на крайния потребител.

Посетете IronSocket

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Adblock
detector