IronSocket VPN pregled

IronSocket je izvorno započeo svijet anonimnog pregledavanja 2005. godine kada je tvrtka pokrenula HideMyNet.com. HideMyNet je bila proxy usluga koja se koristila za zaobilaženje mrežnih cenzora. U 2013. godini tvrtka je prošla kroz remont, dodavši snažniju VPN uslugu među ostalim poboljšanjima.

Međutim, nije tako robustan kao i većina njegovih konkurenata na prostoru VPN-a. Najvažnije je da IronSocket nema vlastiti VPN klijent, umjesto da se oslanja na open-source OpenVPN Connect aplikaciju. To postavljanje IronSocket-a mnogo teže nego većina VPN pružatelja usluga, a o tome ćemo više govoriti kasnije.

Jedinstveni razina usluge dostupan je s sniženim cijenama za šestomjesečne i jednogodišnje pretplate. Usluga košta 6,99 USD (4,89 GBP) za mjesec dana, 35,95 USD (25,17 GBP) šest mjeseci, a 49,95 USD (34,98 GBP) godinu dana. Ta godišnja cijena iznosi 4,16 USD (2,91 GBP) mjesečno, što je prilično konkurentno.

Dostupna je 7-dnevna garancija povrata novca. Oni koji žele ostati anonimni, mogu platiti bitcoinom ili čak neiskorištenom darovnom karticom, poput Starbucks-a ili Walmart-a.

Značajke

ironsocket openvpn2

IronSocket omogućuje kupcima povezivanje do tri uređaja odjednom. Preporučeni način povezivanja je putem OpenVPN-a, ali dostupne su i konfiguracije za L2TP i PPTP. Uz uobičajene Windows, Mac, Android i iOS uređaje, IronSocket radi širok raspon internetskih usmjerivača, svih glavnih igraćih konzola, pametnih televizora i set-top boxa. Širina pojasa je neograničena.

Uz VPN uslugu, pretplata na IronSocket dolazi sa Smart DNS proxyjem i HTTP / SOCKS5 proxyjem. Proxyji HTTPS i SOCKS5 nalikuju laganim VPN-ovima minus enkripcijom.

Zanimljivije je uključivanje Smart DNS proxyja. Zašto? Budući da su Netflix i neke druge web stranice za streaming videozapise nedavno blokirale VPN korisnike u pristupu, pokazuju da ih zbog ograničenja licenci normalno ne mogu prikazati u matičnim zemljama. VPN-ovi bili su popularno sredstvo za izbjegavanje Netflixovih geo-ograničenja i pristupanje Netflixovim većim američkim i britanskim katalozima emisija. Netflix je za sada zaustavio VPN korisnike, ali pametni DNS tvrtke IronSocket i dalje mi je omogućio gledanje emisija koje inače nisu dostupne od mjesta u kojem živim u Bogoti u Kolumbiji. Oni uključuju napad na Titan i parkove i rekreaciju.

smart dns tut 5

Pametni DNS proxy u teoriji bi trebao biti brži od korištenja VPN-a jer ne šifrira vašu vezu niti maskira vašu IP adresu. Potrebno je malo postavljanja, a web stranica IronSocket mogla bi upotrijebiti jasniji vodič, ali uspio sam i pokrenuo se za manje od 20 minuta. Imajte na umu da se Smart DNS ne smije upotrebljavati umjesto VPN-a kada je sigurnost ili privatnost briga, ali to je sjajna alternativa pristupu geo-zaključanom sadržaju koji se ne može vidjeti putem VPN-a..

Budući da IronSocket nema vlastitog rodnog klijenta, nedostaje nekoliko značajki koje smo postali voljeli kod konkurenata. Nema prekidač za ukidanje kada veza padne, nema zaštite od curenja DNS-a i nema podešavanja bilo koje sigurnosne postavke, između ostalih uvida.

Postavljanje i sučelje

Kao što smo gore spomenuli, ovo je najveći nedostatak IronSocket-a. Dok većina pružatelja VPN-a ima vlastiti prilagođeni VPN softver, IronSocket predlaže kupcima da koriste OpenVPN aplikaciju otvorenog koda. U osnovi, IronSocket nudi poslužitelje, ali ne i softver. Aplikacija OpenVPN zahtijeva znatno zamorniji postupak postavljanja od većine rivalskih VPN klijenata na tržištu.
ironsocket poslužitelji
Možda je najveća frustracija činjenica da korisnik mora preuzeti i uvesti pojedinačnu konfiguracijsku datoteku za svaki poslužitelj na koji se želi povezati. Popis poslužitelja nije lako dostupan na OpenVPN klijentu. Za testiranje smo preuzeli tri - Miami, Dallas i London -. Ako niste iskusni korisnik OpenVPN-a, ovaj će postupak zahtijevati da uputite udžbenik na web-mjestu IronSocket-a. Ovisno o verziji OpenVPN-a koju koristite, korak-po-korak upute mogu dobro odstupiti od onoga što vidite u praksi. Dovoljno je reći da bi postupak postavljanja mogao lako zastrašiti početnike.

To je ista priča i na mobilnim uređajima: korisnici moraju preuzeti i instalirati aplikaciju OpenVPN Connect i ručno preuzeti / uvesti konfiguracijsku datoteku svakog poslužitelja. Konfiguracijske datoteke ne sinkroniziraju se između uređaja, pa ih morate dodati zasebno za svaki uređaj. Ako želite koristiti puno uređaja, to vam brzo postaje dosadno.

ironsocket openvpn android

Nakon što instalirate OpenVPN i dodate sve potrebne konfiguracijske datoteke, povezivanje je prilično jednostavno. Aplikacija OpenVPN Connect pokreće se iz vaše programske trake. Samo desni klik, odaberite poslužitelj koji želite i utipkajte svoje vjerodajnice.

zapisnik veze ironsocket
Ako nešto pođe po zlu, može biti teško utvrditi izvor ako nemate iskustva s čitanjem dnevnika veze u stvarnom vremenu. Kad sam upisao pogrešno korisničko ime i lozinku (koje morate ručno promijeniti iz dodijeljenih vjerodajnica nakon otvaranja računa), nikad nisam primio poruku "netočnog korisničkog imena ili lozinke". Umjesto toga, OpenVPN se beskrajno pokušao ponovo povezati sve dok je nisam isključio.

Poslužitelji i performanse

Poslužitelji tvrtke IronSocket obuhvaćaju 36 zemalja, s gotovo desetak lokacija samo u SAD-u. To je priličan izbor na sredini puta kada su postavljeni ispred konkurencije. Povezivanje se ponekad može primijetiti - ne očekujte 100% produženog radnog vremena na svim poslužiteljima - stoga je imati pričuvnu konfiguraciju za drugi poslužitelj pri ruci dobra ideja. Jednom povezan, IronSocket ostaje povezan. Nismo se trebali brinuti da li će se preuzimanja ili streamovi prekinuti zbog prekida veze.

Nismo imali problema s streamingom HD videozapisa ili igranjem Brawlhalla online (borbena igra u stilu Super Smash Bros). Ni jedno ni drugo nije došlo do zastoja ili zaostajanja.

Za empirijskiji test brzine tri puta smo preuzimali istu datoteku 82,7 MB (komprimiranu iz 103 MB) na tri različita poslužitelja u tri različita vremena dnevno, ukupno devet testova. Izveli smo tri dodatna ispitivanja bez VPN-a kao kontrolne skupine. Povezao sam se sa poslužiteljima na Floridi i Teksasu u SAD-u, koji su mi geografski najbliži, i u Londonu. U okviru okvira ispod, debela crna linija predstavlja srednje vrijeme trajanja preuzimanja, dok crveni dijamant predstavlja srednju vrijednost. Za usporedbu smo uključili naša prethodna ispitivanja ExpressVPN-a i privatnog pristupa internetu. Niže je bolje.

vpn test brzine

Iako je IronSocket bio dovoljno brz za igranje i gledanje videozapisa, znatno je usporio brzinu preuzimanja preko ploče i bio znatno sporiji od dva konkurenta koja smo testirali u ranijem datumu. Ne samo da je bio sporiji od ta dva suparnika, brzine preuzimanja bile su i daleko fleksibilnije što pokazuje veličina plavog pravokutnika.

Imajte na umu da ovaj test nije konačni pokazatelj kojih je VPN najbrži. Intenzivna nepostojanost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti, pa bi se VPN testovi brzine trebali uvijek uzimati s velikom količinom soli. Moja prvotna lokacija je u Bogoti u Kolumbiji, gdje te testove izvodim na 10 Mbps vezi. Oni s bržim vezama mogu primijetiti veće odstupanje u brzinama.

sigurnosti

Svaki put kada korisnik preuzme konfiguracijsku datoteku za lokaciju poslužitelja na web lokaciji IronSocket, od njih će se tražiti da odabere između tri razine šifriranja: jakog, lakog ili nikakvog. Snažna, preporučena zadana konfiguracija i ono što je korišteno u našim testovima brzine koristi AES 256-bitnu enkripciju. Svjetlo koristi 128-bitnu Blowfish. Nijedan uopće ne koristi enkripciju, ali najbrži je skup. Sve razine enkripcije koriste 4096-bitni ključ za autentifikaciju.

Korisnicima IronSocket-a dodjeljuje se zajednička javna IP adresa svaki put kada se povežu. To otežava utvrđivanje određenog korisnika, dodavanje anonimnosti. IronSocket ne nudi namjenske / statičke IP adrese, što može biti korisno za određene svrhe, kao što je prijava na web stranice osjetljive na IP (statički IP-ovi mogu biti i sredstvo zaobilaženja Netflixove VPN zabrane).

ironsocket openvpn

IronSocket ne prati i ne vodi zapisnike o aktivnostima bilo kojeg korisnika. OpenVPN ipak pohranjuje zapisnike na lokalni uređaj za svaki poslužitelj.

Neki od poslužitelja IronSocket konfigurirani su za blokiranje P2P veza. To znači da se na nekoj razini nadzoruje aktivnost korisnika, čak i ako nije zabilježen. Popis poslužitelja na web mjestu pokazuje koja mjesta ne dopuštaju preuzimanje P2P (vidi: bujice). Oni uključuju sve servere u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

Služba za korisnike

IronSocket tvrdi da nudi 24/7 korisničku podršku, ali stvarno je to samo sustav podnošenja karata. Ne postoji live chat ili telefonski broj za pozivanje. Nakon predaje karte kasno u petak popodne, dobili smo odgovor u roku od šest sati. Odgovor na pitanje o privatnosti IronSocketta bio je kompetentan i do sada.

Sa tako kompliciranim postupkom postavljanja - autorizacijom IP-a, uvozom konfiguracijskih datoteka, rješavanjem problema - sustav predaje karata neće ga smanjiti za puno klijenata koji samo žele priključiti i reproducirati.

IronSocket pruža pristojnu biblioteku tutorijala za usmjeravanje korisnika kroz postupak, ali činjenica da sam morala uputiti tri tutorijala da bih ga pokrenula i pokrenula svjedoči o tome koliko IronSocket ne može biti korisnik. Odjeljak Često postavljana pitanja sastoji se od informacija o usluzi, ali je mala pomoć kada je riječ o rješavanju problema.

Tijekom svog vremena s IronSocketom, od tvrtke nikada nisam primio neželjenu e-poštu ili bilo kakvu drugu neželjenu poštu. Oglasi i promocije svode se na minimum.

Presuda

IronSocket nije VPN za početnika. Komplicirano i zamorno postavljanje u kombinaciji s potpunim nedostatkom korisničke podrške moglo bi lako ostaviti kupce koji nisu tehnološki pametni i povuku kosu. Za napredniju gužvu IronSocket je pristupačna opcija s pregršt korisnih dodataka u ponudi, od kojih je najistaknutija uključena Smart DNS usluga. Sigurnost se u cjelini čini solidnom, mada bi P2P korisnici vjerojatno trebali biti jasni.

IronSocket ima potencijal staviti udubljenje na tržištu VPN-a, ali će trebati uložiti u domaće radne površine i mobilne klijente kako bi krajnjem korisniku bilo lakše postavljati.

Posjetite IronSocket

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector