Kako besplatno ukloniti špijunski softver i koje alate koristiti

alati za uklanjanje špijunskog softvera

Vladina špijuniranje i zlonamjerni softver možda danas preuzimaju veći dio razgovora o privatnosti, ali postoji jedna vrsta virusa koja tiho inficira računala: spywarea. Špijunski softver je vrsta računalnog virusa koji se sakriva na vašem računalu ili mobilnom uređaju, bilježi vaše privatne podatke i šalje te podatke onome tko ih je stvorio ili nadzire. Škakljiva stvar u vezi sa špijunskim softverom - i što ga razdvaja od rastuće prijetnje ransomwarea - jest činjenica da je špijunski softver dizajniran tako da se instalira diskretno i radi tiho u pozadini. Međutim, ti limenka besplatno uklanjajte špijunski softver raznim alatima, uključujući neke vrlo funkcionalne skenere virusa s velikih imena u industriji.

Kako besplatno ukloniti špijunski softver: Najbolji besplatni alati za uklanjanje špijunskog softvera

Postoji mnoštvo besplatnih alata za uklanjanje špijunskog softvera. Mnogi besplatni alati za špijunski softver ciljaju određene vrste špijunskog softvera i lako mogu donijeti dio posla. Međutim, većina je dizajnirana kako bi omogućila što cjelovitije uklanjanje špijunskog softvera. Ipak, neki oblici špijunskog softvera mogu biti vrlo agresivni i blokiraju pokušaje uklanjanja, što znači da vam je potrebno da imate potrebniji specijalizirani alat za uklanjanje špijunskog softvera, uz one koji pokušavaju ukloniti sve vrste zlonamjernog softvera.

"Špijunski softver" nije samo jedna stvar. U stvari, kada govorimo o špijunskom softveru, mogli bismo spomenuti bilo što od sljedećeg:

 • adware
 • Trojanci
 • Praćenje kolačića
 • Monitori sustava
 • keyloggers
 • rootkita
 • Web-svjetionici

S obzirom na način rada špijunskog softvera, postoji šansa da nećete znati da ga imate skriven u vašem sustavu. Bilo koji špijunski softver za koji se očito kaže da ne radi kako treba, tako da možda špijunski softver skrivate na svom računalu mjesecima, pa čak i godinama, a da toga niste shvatili. Možda također ne znate koja se vrsta virusa krije u vašem sustavu dok ne pokrenete skener virusa.

Kada su u pitanju alati za uklanjanje špijunskog softvera, na raspolaganju je više opcija od kojih možete poljubiti kolačić za praćenje na. I dok će većina sigurno očistiti vaš stroj, neće svi učinkovito očistiti vaše računalo. Zapravo, mnogi trenutno dostupni programi nisu pouzdani. Neki čak mogu biti prerušeni virusi.

Pogledali smo preko dva desetaka besplatnih alata za uklanjanje špijunskog softvera koje smo vidjeli preporučene na drugim lokacijama i obrisali taj popis do 14 najkorisnijih alata u bloku. Pri određivanju koje besplatne alate zadržati, razmotrili smo sljedeće kriterije:

 • Alat je besplatan za život (ne koristi metodu "besplatnog probnog razdoblja" i prisiljava vas da platite za nastavak usluge)
 • Alat ima nedavno ažuriranu verziju (od 2023.)
 • Alat održava uslugu poštovanja i pouzdanja, a ostale stranice ga ocjenjuju

Iako smo koristili jednostavne kriterije, primijenili smo je prilično agresivno kako bismo se riješili svih programa koji su izgledali čak pomalo sumnjivi ili loše kvalitete. To je značilo otpuštanje škakljivih usluga poput Yet Another Cleaner (YAC) i onih s izuzetno lošim ocjenama i kojima nedostaju nedavna ažuriranja, kao što je Lark AntiSpyware. Ostalo nam je 14 visokokvalitetnih usluga koje uključuju moćne besplatne alate velikih imena u industriji.

Najbolji besplatni alati za uklanjanje špijunskog softvera

Sljedeći besplatni alati za uklanjanje špijunskog softvera pokrivaju najčešće oblike špijunskog softvera. Potvrdili smo da je svaki alat 100% besplatan i da ostaje 100% besplatan za život. Većina ovih alata su uparene verzije aplikacija koje se plaćaju softverom, koje mogu proširiti vaše mogućnosti i uključiti višu razinu zaštite od špijunskog softvera, većine zlonamjernog softvera, pa čak i neke zaštitne metode protiv ransomwarea.

Najbolji besplatni alat za uklanjanje špijunskog softvera: Besplatni antivirus Avast

Avast anti-špijunski softver

Samo je nekoliko pregršt besplatnih antivirusnih programa prošlo nezavisno laboratorijsko testiranje. Avast Free Antivirus jedan je od njih. Iako je Avast Free Antivirus općenitiji alat za uklanjanje zlonamjernog softvera, on je dobro osmišljen za uklanjanje svih oblika zlonamjernog softvera. To uključuje adware, trojanske programe, rootkite i još mnogo toga.

Uz to, Avast Free AntiVirus jedan je od rijetkih alata za uklanjanje špijunskog softvera na našoj listi koji uključuje zaštitu u stvarnom vremenu. Avast Free Antivirus također uključuje sigurni trezor lozinke za web mjesto i skener dizajniran za pomoć u otkrivanju slabosti u vašoj Wi-Fi mreži.

Avast Free Antivirus također je jedan od najopsežnijih AV programa dostupan onima koji žele riješiti se špijunskog softvera. Postoje besplatne verzije alata za Windows, Mac, Android i iOS uređaje.

  ZenMate VPN ตรวจสอบ 2023

Želite li još više pojačati svoju sigurnost? Avast također nudi stručnjake, napredne i cjelovitu verziju softvera koji svaki dodaju više sigurnosnih značajki na vaše računalo.

AVG Antivirus Besplatno

avg uklanjanje špijunskog softvera

Korisnici se već godinama okreću AVG Antivirus Free radi besplatnog uklanjanja zlonamjernog softvera i špijunskog softvera. Više od vodećeg u industriji, AVG je pružio jedan od najdosljednijih raspoloživih, visokokvalitetnih alata za uklanjanje zlonamjernog softvera. AVG Antivirus Free može ukloniti većinu špijunskog softvera vašeg sustava, od trojanaca do adwarea do junkwarea. Ovaj antivirusni softver uključuje zaštitu u stvarnom vremenu, aktivno blokira nesigurne veze, preuzimanja i privitke i redovito prima ažuriranja o definicijama virusa..

Iako je već gotovo cjelovit paket kao samostalni besplatni alat, AVG Antivirus možete proširiti za 69,99 USD godišnje. Dodavanje u godišnju pretplatu znači da ćete dobiti sigurne osobne mape koje mogu spriječiti gubitak ransomware podataka, poboljšani vatrozid, dodatno otkrivanje i zaštitu od lažnih web stranica i uključenu antivirusnu verziju za Android.

AVG Antivirus surađuje sa sustavom Windows XP i novijim, Android 2.2 i novijim, te Mac OS X 10.8 i novije verzije.

Comodo Free Anti-Malware BOClean

comodo uklanjanje špijunskog softvera

Comodo brzo postaje naziv kućanstva u internetskoj sigurnosti. Poznat po ponudi SSL sigurnosti web mjestima, Comodo nudi i antivirusne softverske alate i besplatan alat za uklanjanje zlonamjernog softvera putem svog besplatnog softvera BOClean.

BOClean je prepun značajki koje ga čine savršenom opcijom za uklanjanje špijunskog softvera. To uključuje zaštitu u stvarnom vremenu kako bi se spriječila infekcija budućim zlonamjernim softverom i lako uklanjanje najgorih vrsta zlonamjernog softvera, uključujući adware, trojanske programe i rootkite.

Comodo Free Anti-Malware BOClean lako se natječe s Avastom. Sa potpuno automatiziranim uklanjanjem zlonamjernog softvera, besplatnim automatiziranim ažuriranjima i minimalnom uporabom sustava, BOClean je malo "manji" program u usporedbi s Avastom samo zbog rada na manje operativnih sustava. BOClean je osmišljen za rad na sustavu Windows XP kroz Windows 7. Može raditi i u Windowsima 8 do 10, ali nije optimiziran ni za jedan.

Adaware Antivirus Besplatno

uklanjanje špijunskog softvera

U pokušaju da održi korak sa svojim glavnim slobodnim suparnicima, Adaware Antivirus Free osmišljen je sa zaštitom u stvarnom vremenu, zaštitom preuzimanja i nagrađivanim alatima za uklanjanje zlonamjernog softvera. Nezavisni laboratorij za testiranje AV Comparatives dosljedno nagrađuje Adaware Antivirus visokim ocjenama za performanse, otkrivanje datoteka i zaštitu od zlonamjernog softvera.

Adaware (ranije Lavasoft) Antivirus Free može ukloniti sve standardne i mnoge duboko ukorijenjene oblike špijunskog softvera, uključujući rootkite, trojance i adware. Besplatno za život, Adaware se također značajno proširio na svoju kvalitetnu uslugu za one kojima su potrebne neke poboljšane značajke. Adaware Pro dodaje internetsku zaštitu, korisničku podršku, napredni vatrozid i još mnogo toga, dok paket Total uključuje i "Digital Lock" za zaštitu datoteka od ransomwarea, a uključuje i shredder datoteka i roditeljski nadzor za filtriranje sadržaja..

Adaware Antivirus Free dostupan je za Windows korisnike sa sustavom Windows 7 do 10.

SUPERAntiSpyware

uklanjanje špijunskog softvera

Za razliku od nekih drugih opcija na popisu, SUPERAntiSpyware ima vrlo ciljanu svrhu. Dok su programi poput AVG i Comodo dizajnirani da pokriju cijeli vaš sustav, SUPERAntiSpyware i dalje ostaje pod nazivom kao čisto uklanjanje špijunskog softvera.

SUPERAntiSpyware ima besplatni program koji pokriva gotovo sve vrste špijunskog softvera koje imate na vašem sustavu: adware, trojanski program, keylogger, crve, birači, otmičari i još mnogo toga. Ovaj alat za uklanjanje špijunskog softvera uključuje i prijeko potrebnu funkciju popravka registra koja vam može pomoći da vratite internetsku vezu ako zlonamjerni softver koji zarazi vaš sustav uređuje vaš registar i poveže internetsku vezu izvan mreže.

Uz alat SUPERAntiSpyware nalazi se skener samo za pomoć u uklanjanju neželjenih operacija koje mogu usporiti vaš sustav.

Ako smatrate da je SUPERAntiSpyware učinkovit, možda ćete htjeti proširiti i njegov uvijek besplatni alat s Professional verzijom softvera za 29,95 USD. Profesionalna verzija više nego udvostručuje broj dostupnih značajki ovog softvera, dodavanjem zaštite u stvarnom vremenu, automatskim ažuriranjima softvera, zakazanim skeniranjem, početnim skeniranjem i još mnogo toga.

Pretraživanje i uništavanje špijuna

uklanjanje špijunskog softvera

Dizajniran od strane mnogo manje tvrtke od nekih vrhunskih izvođača, Spybot je besplatan alat koji zaslužuje svoje mjesto na našoj listi. S besplatnim preuzimanjem korisnici Spybota dobit će alate za skeniranje i uklanjanje zlonamjernog softvera i rootkita, internetsku zaštitu kako bi se izbjeglo preuzimanje virusa koji se kriju putem interneta, ograničena zaštita od novih virusa u stvarnom vremenu i mali broj drugih korisnih značajki.

Poput onoga što Spybot Search and Destroy može ponuditi? Popis značajki možete poboljšati kupnjom ili kućnog dodatka ili profesionalnog izdanja programa. Plaćene verzije programa uključuju zaštitu za svi vrste zlonamjernog softvera i špijunskog softvera, aktivnija zaštita u stvarnom vremenu, popravak sustava (samo profesionalno), zakazivanje zadataka i još mnogo toga.

Spybot Search and Destroy dizajniran je za rad sa Windows računalima, ali uključuje i alat za skeniranje iPhone aplikacija za one sa profesionalnom verzijom programa.

  300+ ужасяващи статистически данни и тенденции в киберпрестъпността и киберсигурността [2023 EDITION]

Besplatni popravljač

alati za uklanjanje špijunskog softvera

Ne bi vas krivili da ste okrenuli nos na Free Fixeru. Uostalom, usluga sjedi na web mjestu koje izgleda kao da je sastavljeno na kišovito popodne i nalikuje nečemu što biste mogli pronaći na mreži sredinom 1990-ih. Bez obzira na to, Free Fixer je redovno ažurirani alat za uklanjanje špijunskog softvera koji je posebno osmišljen kako bi vam pomogao da uklonite problematičan špijunski softver i nastavite dalje sa svojim životom. Softver također održava malu prisutnost na vašem sustavu s malo potražnje u resursima sustava.

Besplatno Fixer djeluje na uobičajenije vrste špijunskog softvera koji mogu zaraziti vaš sustav: adware, špijunski softver, trojanski programi, rootkiti, neki virusi i trojanski programi. S obzirom da je Free Fixer usmjereniji na uklanjanje špijunskog softvera, nedostaje mu većina značajki koje biste mogli pronaći s drugim opcijama na ovom popisu. Zbog toga to također znači i niži profil na vašem sustavu.

Kao i mnogi drugi programi na ovom popisu, Free Fixer ima opciju besplatni život koji se može proširiti opcijom plaćanja. Besplatna verzija programa Free Fixer uključuje skeniranje sustava za neželjeni špijunski softver, alate za uklanjanje zlonamjernog softvera, internetsku bazu podataka s preko 90 000 datoteka i omogućuje vam prijenos datoteka za poboljšano skeniranje virusa. Za 9,95 USD, besplatno preuzimanje Fixer-a također će dobiti opciju karantene. Osim ako se ne bojite brisanja pogrešnih datoteka ili nemate bilo kakav oblik sigurnosne kopije podataka, dodatni novac za karantenu nije osobito dobar posao.

Samostalni besplatni popravljač trebao bi pokriti većinu problema sa špijunskim softverom bez potrebe za karantenom. Program je dostupan samo za korisnike sustava Windows koji koriste Windows 2000 do Windows 10.

Norton Power Eraser

uklanjanje špijunskog softvera

Norton je poznat po svom moćnom antivirusnom softveru. Zapravo, nezavisni laboratorij za testiranje virusa AV-Test dosljedno nagrađuje Norton Security svojim najvišim mogućim ocjenama u svim testiranim kategorijama. S obzirom na to, činjenica da Norton pruža potpuno besplatan alat za uklanjanje špijunskog softvera putem Power Eraser-a je blagoslov.

Kako Norton navodi, njihov Power Eraser koristi "najagresivniju tehnologiju skeniranja tvrtke". Kao takav, program je osmišljen za ciljanje duboko ukorijenjenog zlonamjernog softvera, špijunskog softvera, kriminalnog softvera i mnogih drugih PUP-ova (potencijalno neželjeni programi).

Nažalost, Norton ne ulazi u puno detalja o softveru i svemu što može učiniti. To ga čini pomalo zabludom ako se aktivno bavite značajnim problemom špijunskog softvera ili ako planirate unaprijed i preuzimate program za uklanjanje špijunskog softvera "za svaki slučaj." Iako općenito možemo preporučiti Norton Power Eraser ako ' tražite alat koji pruža više detalja o tome s čime će se baviti, jedna od ostalih opcija iznad vjerojatno će pokriti vaše potrebe.

RegRun Reanimator

regun

Ako koristite Windows 95 do Windows 10, RegRun Reanimator može vam pomoći očistiti vaš uređaj zaražen špijunskim softverom. Dizajniran za rad bez uplitanja vašeg trenutnog antivirusnog softvera, RegRun Reanimator posebno cilja špijunski softver, malware, trojanske programe i brojne rootkite.

RegRun Reanimator je besplatna, ali ograničena značajka verzija plaćenog RegRun Security Suite-a. Za razliku od ostalih opcija s našeg popisa, RegRun Reanimator uklanja zlonamjerne programe i špijunski softver udaljeno. Korisnici šalju izvješće o Reanimatoru timu za podršku RegRun-u. Nakon analize datoteke, tim za podršku vratit će datoteku s „lijekom“ za zamjenu koja je dizajnirana za pokretanje kroz Reanimator softver i obrisati sve špijunski softver ili drugi zlonamjerni softver koji može zaraziti vaš sustav..

S obzirom na pristup udaljenog uklanjanja RegRun-a, učinkovito čišćenje špijunskog softvera iz vašeg sustava može trajati mnogo duže nego što je to uobičajeno. Za mnoge korisnike to može biti sat ili dan ili više. Dok RegRun Reanimator ima veliku pohvalu od strane onih koji su ga koristili, to je solidan program koji možda nije prikladan za sve potrebe i raspored.

Najbolji alati za uklanjanje špijunskog softvera za jednokratnu upotrebu

Iako gornji popis sadrži alate za uklanjanje zlonamjernog softvera koji mogu pokriti sve oblike zlonamjernog softvera i špijunskog softvera, sljedeće su tri mogućnosti dizajnirane za čišćenje samo određenih vrsta špijunskog i bezvrijednog softvera koje bi mogle biti špijuniranje ili usporavanje sustava.

Alat za uklanjanje Bitdefender Adwarea za PC

uklanjanje špijunskog softvera

Dali smo Bitdefender Antivirus Plus savršenih 10 u našem pregledu softvera. Bitdefender brzo razvija pozitivnu reputaciju zbog jeftinog antivirusnog softvera. Imajući to na umu, ako vam je potrebno uklanjanje adwarea, alat za uklanjanje softvera Bitdefender za PC možda je pravi za vas..

Alat za uklanjanje adwarea cilja oglasni softver koji može uzrokovati probleme u vašem sustavu. To uključuje adware instaliran na vašem sustavu i adware priključen na vaše web preglednike, uključujući bezvrijedne alatne trake i neugodne dodatke za web pretraživanje. Bitdefenderov alat za uklanjanje adware-a koristi vlasnički softver tvrtke kako bi besplatno oglašavao adware na korisnika. Alat radi na Windows XP i novijim verzijama.

  Как удалить шпионское ПО бесплатно и какие инструменты использовать

Malwarebytes AdwCleaner

adwcleaner

Da Bitdefender ne bi pretjerao, Malwarebytes ima i vlastiti alat za čišćenje adwarea. Za razliku od Bitdefendera, Malwarebyes AdwCleaner ne samo da se riješi nametljivog adwarea i alatnih traka preglednika, već cilja i potencijalno neželjene programe (PUP-ove) i otmice preglednika..

Treba više? Malwarebytes nudi i potpuno uklanjanje i sprečavanje antivirusa za korisnike Windows, Android i Mac.

Alat za uklanjanje neželjenog softvera malwarebytes

uklanjanje bezvrijednog softvera

Malwarebytes odvojeno od AdwCleaner-a nudi i besplatan alat za uklanjanje bezvrijednog softvera. Zanimljivo je da je ovaj program osmišljen za čišćenje istih vrsta programa kao i Malwarebytes AdwCleaner: PUP-ovi i adware. Međutim, alat za uklanjanje bezvrijedne programske opreme posebno je dizajniran da se usredotoči na bezvrijedni softver, odnosno programe koji se često instaliraju zajedno s drugim programima i koji dodaju procvat sustava. To su često poznate kao "autostopiri", što je Junkware alat za uklanjanje osmišljen za uklanjanje vašeg računala.

Malwarebytes Anti-Rootkit

anti rootkit

Ako je vaš sustav očišćen, ali čini se da i dalje nešto nije u redu, možda se rootkiti skrivaju u vašem sustavu. Rootkitovi mogu biti posebno problematični i u mnogim slučajevima mogu izbjeći manje temeljite alate i skenere za uklanjanje antivirusa.

Korištenjem Malwarebytes Anti-Rootkita možda ćete moći iskorijeniti sve neželjene rootkite koji se još uvijek kriju u vašem sustavu i dati im vaše privatne podatke. Malwarebytes posebno identificira ovaj softver kao "Beta" verziju, što znači da je još u razvoju i možda neće biti cjelovit ili ispuniti očekivanja.

Što je špijunski softver? Kako funkcionira špijunski softver?

"Špijunski softver" je veća kategorija zlonamjernog softvera ili virusa koji su osmišljeni kako bi diskretno zarazili sustav, prikupili podatke o korisniku i poslali te podatke trećoj strani. Podaci ukradeni od špijunskog softvera mogu biti bilo što. Međutim, špijunski softver posebno je dizajniran za prikupljanje osjetljivih podataka koje treća strana može koristiti ili prodavati, poput korisničkih imena i lozinki, brojeva socijalnog osiguranja, podataka o bankovnim i kreditnim karticama ili drugih osjetljivih podataka koji se mogu koristiti za prijevaru identiteta..

Budući da je špijunski softver dizajniran da bude neupadljiv, često mnogi korisnici koji su zaraženi špijunskim softverom nikad ne shvate da je zapravo tu. To je rečeno, mnogi oblici špijunskog softvera koji se ukorijene u sustavu imaju mnogo veću prisutnost nego što se predviđalo, crpeći resurse sustava i vidljivo usporavajući zaražena računala.

Postoje četiri glavne kategorije špijunskog softvera:

 • adware
 • Trojanci
 • Monitori sustava
 • Praćenje kolačića

Iako su svi špijunski programi neosporno loše vijesti, ne postoji sav špijunski softver koji ima jednaku razinu prijetnje. Trojanci, adver i monitor sustava (poput keyloggera) općenito se smatraju najgorim oblicima, dok se praćenje kolačića obično smatra vrlo nepoželjnim, ali ne nužno i „virulentnim“ u tradicionalnom smislu.

Mnogi korisnici računala, posebno Windows, vjerojatno će biti upoznati s obojicom adware i keksi. Adware se često predstavlja ili kao skočni prozori, dodatne alatne trake na web pregledniku ili lažni softver dizajniran da izgleda kao legitimniji softver. Oni se mogu umetnuti u bilo koju vrstu neškodljivog softvera, ali obično su pričvršćeni za preuzimanje drugih softvera.

Praćenje kolačića, međutim, malo je teže izbjeći. Uobičajeni kolačići web stranica su tekstualne datoteke koje vaš web preglednik kreira svaki put kad posjetite web mjesto. Te datoteke mogu sadržavati različite vrste podataka o tome kako komunicirate s web stranicom, uključujući spremanje sesija na toj web lokaciji da ne biste morali ponovo umetati svoje podatke za prijavu. Ono što je važno, normalne kolačiće izrađuje i koristi samo svaka pojedinačna web stranica koju posjetite.

Međutim, neki su kolačići dizajnirani tako da ne samo bilježe ono što radite na bilo kojoj web stranici, već prate vaše aktivnosti pregledavanja na svim ostalim web mjestima koja posjetite. Kao takav, praćenje (ili trajni) kolačići pratit će vas po webu, prikupljajući informacije o onome što radite na mreži. Ovi kolačići obično nisu virulentni i obično ne pokušavaju prikupiti vrlo osjetljive podatke. Umjesto toga, oni su češće osmišljeni za snimanje vaših navika pregledavanja kako bi se isporučivali ciljani oglasi.

Povezano: Kako se pridržavati zakona o kolačićima i poštivati ​​privatnost posjetitelja vaše web stranice

U međuvremenu, "trojanci" su pomalo generički izraz za svaki virus koji je osmišljen tako da se skriva kao bezopasan program. Trojan se posebno ne preslikava na vašem računalu. I doista, mnoge se vrste virusa mogu smatrati trojanima, pod uvjetom da odgovaraju glavnim kriterijima. Mnogo je trojanaca ne spyware. Tvrtka za računalnu sigurnost Malwarebytes pruža detaljno upisivanje ne samo onoga što nešto čini trojanskim, nego i mnogih vrsta trojanskih korisnika.

"Monitori sustava" mogu biti u mnogim oblicima. Keyloggeri, koji bilježe sve podatke koje unesete putem tipkovnice, spadaju među najzloglasnije. No postoje i drugi koji mogu zrcaliti sve vaše računalne aktivnosti i te podatke poslati trećim stranama. Neki mogu grafički kopirati sve što vaše računalo radi u stvarnom vremenu. Međutim, oni su rijetki i možda ne predstavljaju veliku zabrinutost.

Općenito, većinu špijunskog softvera moguće je blokirati korištenjem antivirusnog softvera u stvarnoj zaštiti. Većina programa za uklanjanje špijunskog softvera nude plaćene verzije softvera, dok se mnogi visokokvalitetni, cjeloviti parovi antivirusnih programa mogu nabaviti po niskoj cijeni.

Za više, pogledajte naše sljedeće vodiče:

Najbolji davatelji antivirusa

Najbolji antivirus za Mac

"Infekcija zlonamjernim softverom" od strane Blogtrepreneur licencirana pod CC od 2.0

Možda će vam se svidjeti i VPNVPN protokoli koji su objasnili i usporedili statistike VPNVPN: Koji nam brojevi govore o kratkoj povijesti VPNsVPNA vladinog nadzora i špijuniranja i kako narušava vašu privatnostVPNKako konfigurirati pametnu DNS proxy uslugu na DD-WRT usmjerivaču

About the author

Comments

 1. je SpyHunter. Kada je u pitanju zaštita privatnosti, važno je biti svjestan različitih vrsta virusa i softvera koji mogu ugroziti vaše podatke. Špijunski softver je jedna od tih prijetnji, ali postoji mnogo besplatnih alata za uklanjanje koji vam mogu pomoći u borbi protiv njega. Važno je odabrati pouzdan alat koji će učinkovito očistiti vaše računalo i zaštititi vaše podatke. Stoga, preporučujemo da redovito skenirate svoje računalo i koristite pouzdane alate za uklanjanje špijunskog softvera kako biste osigurali svoju privatnost.

 2. je SpyHunter. Kada je u pitanju zaštita privatnosti, važno je biti svjestan različitih vrsta virusa i softvera koji mogu ugroziti vaše podatke. Špijunski softver je jedna od tih prijetnji, ali postoji mnogo besplatnih alata za uklanjanje koji vam mogu pomoći u borbi protiv njega. Važno je odabrati pouzdan alat koji će učinkovito očistiti vaše računalo i zaštititi vaše podatke. Stoga, preporučujemo da redovito skenirate svoje računalo i koristite pouzdane alate za uklanjanje špijunskog softvera kako biste osigurali svoju privatnost.

 3. je SpyHunter. Kada je u pitanju zaštita privatnosti, važno je biti svjestan različitih vrsta virusa i softvera koji mogu ugroziti vaše podatke. Špijunski softver je jedna od tih prijetnji, ali postoji mnogo besplatnih alata za uklanjanje koji vam mogu pomoći u borbi protiv njega. Važno je odabrati pouzdan alat koji će učinkovito očistiti vaše računalo i zaštititi vaše podatke. Stoga, preporučujemo da redovito skenirate svoje računalo i koristite pouzdane alate za uklanjanje špijunskog softvera kako biste osigurali svoju privatnost.

Comments are closed.