NordVPN преглед 2023 г. (+ спестете 70%)

Преглед NordVPNNordVPN е евтин …
Що се отнася до сигурността, евтините продукти ме притесняват. е не зона, която съветвам да се прескочи.
Подстандартните VPN са уловени с недостатъчна технология, която изтича самите данни, които VPN трябва да защитава.

Изтичанията на DNS и IP са особена тежест на много VPN услуги (ще споделя моите открития от тестовете за течове, които пуснах на NordVPN по-късно в този преглед).

VPN услугите с ниска цена като PureVPN бяха хванати да отправят неверни твърдения относно политиките за регистрация и други, като Hola, бяха изложени за продажба на честотна лента на своите потребители.

Другите „бюджетни“ VPN файлове са бавни или няма да работят с любимите ви поточни услуги като Netflix.

ПРЕМАХВАЙТЕ ПРАВО ДО: Работи ли NordVPN с Netflix?

Бих могъл да продължа за опасностите от рязането на ъгли с VPN, но вие разбирате. Това струва пари за стартиране на добра VPN услуга, което ме прави подозрително към услугите, които струват толкова, колкото NordVPN.

Все още NordVPN оценява високо на много уебсайтове за преглед …

Исках да видя за себе си дали NordVPN е твърде добър, за да е истина.

В моята рецензия на NordVPN през 2023 г. аз поставях услугата през крачките й на работния и на мобилния телефон, за да разбера:

 • Мога NordVPN да деблокира уебсайтове (Netflix, Amazon Prime, BBC и други)?
 • NordVPN достатъчно бърз ли е за поточно видео?
 • Колко добра е сигурността на NordVPN и какви данни регистрира потребителите?
 • Позволява ли торент в мрежата си?
 • Как NordVPN ще издържи на баража от тестове, през които го излагам.
 • Как NordVPN се сравнява с по-скъпите си съперници като ExpressVPN?

nordvpn началната страница защитава всичките ви устройства

И почти всичко останало, което бихте искали да знаете. Времето ми с NordVPN варираше от строги тестове за ефективност до ежедневно използване, за да разбера как се изправя срещу препълненото поле от конкуренти.

Обобщих мислите си относно NordVPN, но ще трябва да прочетете целия преглед, за да видите пълната степен на това, което разкрих по време на процеса на тестване.

Препоръчвам ли NordVPN?

Препоръчвам NordVPN на хора, които ценят както поверителността, така и скоростта, имат нужда от нещо евтино и искат нещо, което може да деблокира уебсайтове и приложения като Netflix. NordVPN работи в Китай и за начинаещите е лесно да вземете след няколко минути. Приложенията на NordVPN включват шепа специализирани сървъри, включително двойни VPN, P2P и специализирани IP адреси.

NordVPN оперира повече от 5200 сървъра в 60 държави и този брой вероятно ще е нараснал до момента, в който четете това. NordVPN използва военно 256-битово AES криптиране. Приложенията използват IKEv2 и OpenVPN протоколите по подразбиране, в зависимост от вашето устройство. Torrenting е позволено и услугата следва стриктна политика за нулева регистрация.

ОБЩО RANK: # 2 от 42 VPN

скорост

Средната скорост *:

Поддръжка на видео потоци:

Streaming

Нетфликс:

Други поточни услуги:

Сигурност

Тип криптиране:

Kill Switch:

Политика за регистрация:

протоколи:

Съотношение качество-цена

Най-ниска месечна цена:

Гарантирано връщане на парите:

уебсайт

Резултат: 8 / 10Прочетете повече
17,9 Mbps
HD 1080p
Резултат: 10 / 10Прочетете повече
да
Hulu, Prime Video, BBC iPlayer, HBO Now
Резултат: 10 / 10Прочетете повече
256-битов AES
да
Нулеви трупи
IKEv2, OpenVPN
Резултат: 9 / 10Прочетете повече
$ 2.99
30 дни
https://www.nordvpn.com

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Плюсове и минуси на NordVPN

Обобщих това, което ми хареса и какво не бях от времето си, когато преглеждах NordVPN. Ще разгледам подробно всяка от тези точки и още по-късно в рецензията.

  Где легальные VPN и где они запрещены?

Професионалисти:

 • Силна сигурност и без регистрации
 • Деблокира сайтове като Netflix, които повечето VPN не могат
 • Конкурентни скорости
 • Работи в Китай
 • До шест едновременни връзки
 • Огромна глобална сървърна мрежа

Недостатъци:

 • Поточните сървъри не са етикетирани
 • Огромен десктоп приложение
 • Без превключвател за убийство на Android

Скорост: Бърз ли е NordVPN?

Що се отнася до скоростта, NordVPN отбелязва малко по-ниски от средните стойности. Достатъчно бързо е да предавате видео в 1080p HD на повечето сървъри, но може да се борите с 4k ултра-HD потоци.

Повечето потребители няма да забележат голяма разлика, освен ако не сте на наистина бърза връзка, като 100 Mbps или повече. Имах достатъчно честотна лента за видео потоци с висока детайлност при поискване и прилични качествени потоци на живо без буфериране. Успях да играя бързи онлайн игри като Brawlhalla и Rocket League, като избрах VPN сървър или близо до себе си или сървъра за игри.

vpn резултати от тестове за скорост 2023

Струва си да се отбележи, че срещнах случаен бавен сървър или такъв, който просто не би се свързал. Изглежда, че приложението NordVPN не е толкова добро в автоматичния избор на най-добрия сървър и имах по-голям късмет да вляза в списъка със сървъри и сам да избера такъв. В последния си редизайн Nord най-накрая добави възможността да избере конкретен град в страни, където оперира сървъри на повече от едно място, като САЩ и Великобритания. Изборът на близък сървър подобрява скоростта като цяло.

VPN протоколът по подразбиране зависи от типа на устройството, което използвате. Версиите за iPhone и Macbook например използват протокола IKEv2, докато версията на Windows избира OpenVPN през UDP. И двете са добри, сигурни опции, но IKEv2 се свързва много по-бързо.

Приложения: Какви устройства работят с NordVPN?

NordVPN позволява до шест устройства да се свързват едновременно с един акаунт, така че е чудесен вариант, ако искате да споделите със семейството или съквартиранта. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android, Linux и Amazon Fire TV.

nordvpn android 2023

NordVPN предлага криптирани разширения за прокси за браузъри Chrome и Firefox. Мислете за това като за VPN-ish инструменти, които само криптират и пренасочват уеб трафик от вашия браузър, а не от цялото ви устройство.

nordvpn удължаване-хром

Поток, Netflix и Kodi

Работи ли NordVPN с Netflix?

Да, и по-добре от повечето в това.

Вижте този видеоклип на мен с достъп до US Netflix от Канада с NordVPN, за да видите колко лесно е.

NordVPN деблокира няколко стрийминг сайта, включително, но не само Netflix, BBC iPlayer, ABC iView и Hulu. NordVPN осъществява това чрез своята търговска марка SmartPlay, която е включена в настройките по подразбиране. Бърз тест от нас доказва, че NordVPN работи както е обещано с Netflix. Тук закръглихме списък на други VPN за Netflix, които са работили в нашето тестване и ето още подробности за NordVPN и Netflix.

NordVPN карта на сървъра

Ако искам достъп до библиотеката на Netflix на друга държава, NordVPN може да деблокира Netflix Австралия, Канада, Япония, Холандия, Великобритания и САЩ. Можете да се свържете с почти всеки сървър, за да деблокирате Netflix от чужбина, но всички, с изключение на тези, които току-що споменах, ще ви пренасочат към версията за САЩ.

Не всички сървъри в дадена държава ще деблокират поточно видео. За съжаление NordVPN не ви показва кои сървъри деблокират какво в приложението. За някои поточни услуги трябваше да проверя базата от знания на NordVPN в интернет, за да разбера кои сървъри да използвам. За щастие, това е само малко заобикаляне и мога да обичам сървърите, които работят, така че да ги открия по-бързо по-късно.

NordVPN деблокира стрийминг услугите много по-дълго от повечето доставчици, което ме оптимизира, че ще продължи да го прави.

Приложенията работят с всички добавки на Kodi, с които сме ги тествали. Приложенията за Linux и Amazon Firestick NordVPN са особено полезни за потребителите на Kodi, които стриймират на тези устройства.

  การตรวจสอบ ibVPN ในปี 2563: ผู้ให้บริการรายนี้วัดหรือไม่

Разрешава ли NordVPN торент?

да.

NordVPN позволява на потребителите неограничено споделяне на P2P файлове през BitTorrent или друг протокол. Някои сървъри са специално определени за торентинг, но зависи от вас дали искате да ги използвате или не.

Защитата на NordVPN е въздухонепроницаема и услугата не съхранява регистрационни файлове. Нула. Zilch. Нада. Компанията е регистрирана в Панама, която няма законови изисквания за запазване на данни. NordVPN никога няма да разбере какво правите онлайн, докато сте свързани с VPN.

nordvpn настройки 2023

Kill превключвателите са вградени в приложенията за Windows, MacOS и iOS. Когато е активирана, функцията за превключване на убиване ще изключи интернет на вашето устройство, за да предотврати изтичане на нешифровани данни в мрежата на вашия интернет доставчик. На работния плот можете да определите кои приложения са защитени от ключа за убиване и кои не. Например, можете да защитите браузъра си от неочаквани прекъсвания, но не и уеб браузъра си. За съжаление на NordVPN липсва превключвател за убийство на приложението си за Android към момента на писане.

Сигурност

Ето спецификациите за криптиране:

 • 256-битово криптиране на AES канал
 • SHA384 удостоверяване
 • 3072-битова DHE-RSA обмяна на ключове
 • Перфектна секретност напред

Ако нищо от това не означава нищо за вас, не се притеснявайте. Шифроването на NordVPN отговаря на стандартите за военен клас и надхвърля нуждите за сигурност на средния потребител.

Приложенията не пропускат DNS или IP трафик, докато са свързани. Въпреки това, аз открих a постоянен теч на IPv6 WebRTC при тестване на настолното приложение. Ето резултатите от страничните тестове от browserleaks.com:

nordvpn тест за теч

Както можете да видите, моят истински IPv6 адрес е изложен, когато е свързан към VPN чрез WebRTC. Това показва постоянно изтичане на IPv6 WebRTC.

И какво означава това?

Е, повечето хора нямат IPv6 в домовете си, но мнозина го правят. Google „какъв е IPv6 адресът ми?“, Ако не сте сигурни.

Повечето уеб страници не използват WebRTC, което е протокол, използван главно за комуникация с глас над IP, включително браузър базирани версии на Skype, Discord и Google Hangouts.

Така че повечето хора нямат IPv6 и повечето уебсайтове не използват WebRTC, но фактът, че течът е постоянен – ​​тече непрекъснато – е малко притеснителен. Може да бъде използван от уебсайт, за да разкрие истинския ми IP адрес и от своя страна да открие дали използвам VPN ако все пак имам IPv6 свързаност.

Когато става въпрос за отпаднали връзки, които Nord има за щастие малко, NordVPN има гърба ми. Мога да избера между превключвател за цялостно или нищо убийство, който напълно изключва интернет, ако VPN връзката пада, или превключвател за убийство, специфичен за приложението, който ми позволява да избера кои програми са защитени.

Скорошно допълнение към приложенията NordVPN е CyberSec, който при активиране блокира реклами, злонамерен софтуер и фишинг заплахи. Ако сте като мен, вече имате повечето от тези неща, настроени на вашия браузър и антивирусна програма, но друг слой сигурност никога не навреди..

Наскоро NordVPN добави защитна характеристика, наречена WifiSec. С това активирано приложението автоматично инициира VPN връзка всеки път, когато се свържа към нова wifi мрежа. Мога да го настроя да се свързва автоматично към Nord както на защитените, така и на незащитените Wi-Fi мрежи.

Работи ли NordVPN в Китай?

да.

NordVPN обяви в края на юни 2023 г., че може да деблокира уебсайтове и съдържание, които са цензурирани в Китай. Повечето потребители в континентален Китай трябва да могат просто да се свържат със сървър по обичайния начин да заобиколят Great Firewall.

nordvpn сървъри 2023

Ако това не успее обаче, Nord инструктира потребителите да влязат в менюто Настройки на приложението си, изберете Разширени настройки и включете Замразените сървъри. Това прави криптиран интернет трафик да изглежда нешифрован, което не позволява на системата за инспекция на дълбоки пакети в Китай да идентифицира VPN връзки. Това може да добави малко количество закъснения, но повечето потребители вероятно няма да забележат разлика в скоростта като цяло.

  Ivacy VPN pregled 2023

Функцията на обсебените сървъри в момента е достъпна само във версиите на Windows, Android и MacOS на приложението. Прочетете повече за използването на NordVPN в Китай тук.

Добре ли е обслужването на клиентите на NordVPN??

NordVPN предлага както денонощна поддръжка за чат на живо, така и система за подаване на билети.

nordvpn чат на живо 2

Бях свързан с представител на поддръжка за чат на живо в рамките на две минути. Представителят изглеждаше добре запознат с продукта, а не като външна фирма, която копира и поставя отговори.

Уебсайтът включва приличен набор от статии за помощ и уроци в секцията за поддръжка, включително кои сървъри да се използват за деблокиране на поточни сайтове. И уебсайтът, и приложението са без реклами и не получих никакви нежелани имейли по време на тестовия период.

Ценообразуване на NordVPN

На бюджет? Няма проблем.

Тригодишният план на NordVPN струва $ 3,49 на месец, едногодишният план се повишава до $ 6,99 на месец, а за един месец стръмни 11,95 долара на месец.

NordVPN е евтин, особено ако изберете многогодишните планове. И ако разделяте сметката с близък приятел или любим човек, това е основно промяна в джоба. При настоящата цена би било трудно да се намери по-добър всестранна VPN.

Ценообразуване в NordVPN
3-годишен план 2-годишен план 1-годишен план 1 месечен план
$ 2,99 на месец $ 3,99 на месец $ 6,99 на месец $ 11.95 на месец

Струва си да се отбележи, че всички планове включват 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да изпробвате услугата без риск и да се откажете, ако не сте напълно щастливи.

Вижте NordVPN цени във вашата местна валута тук.

Трябва ли да си купя NordVPN?

Сега, когато използвам NordVPN от няколко седмици, бих го препоръчал на други?

Вие залагате!

Въпреки ниската си цена, NordVPN предлага качествена услуга с репутация на стерлинги. Горещо го препоръчвам, ако искате да деблокирате затворено в чужбина съдържание от чужбина, да заобиколите цензурата в страни като Китай или просто да скриете своята торентска дейност от вашия интернет доставчик. Приложенията са лесни за научаване дали сте нови в VPN мрежи или ги използвате от години.

Приложенията за настолни компютри могат да бъдат малко бавни и приложението за Android просто се нуждае от превключвател за убийство, но като цяло това са малки оплаквания. Открих теч, който може да разкрие IP адреса на потребителите с IPv6, така че се надявам това да се оправи скоро.

NordVPN талони

Ето най-новия и единствен купон на NordVPN

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

Алтернативи

NordVPN е страхотен, но има някои силни претенденти.

ExpressVPN е по-скъп, но с тези допълнителни разходи идва истински първокласно изживяване. Приблизително е като NordVPN, когато става въпрос за деблокиране на стрийминг сайтове, скорост и сигурност, но предлага по-добра поддръжка на рутери и включва интелигентна DNS прокси услуга за деблокиране на поточно видео на устройства, които обикновено не поддържат VPN. Приложенията също поддържат разделно тунелиране.

Ако искате по-благоприятна за бюджета алтернатива от Express, помислете за CyberGhost. Това е най-бързият VPN, който съм тествал и струва приблизително същото като NordVPN, като същевременно предлага конкурентна сигурност. В Китай обаче не работи добре и не отключва толкова много стрийминг сайтове.

Ето разбивка за сравнението на NordVPN с две от най-популярните услуги, ExpressVPN и частен достъп до интернет (PIA).

NordVPNExpressVPNПриват достъп до Интернет
Средната скорост * 17,9 Mbps 106 Mbps 84 Mbps
Тип шифроване 256-битов AES 256-битов AES 128-битов AES
Kill Switch с изключение на Android само за десктоп
Позволява Torrenting
Записи, идентифициращи журнали
Деблокира Netflix US
Деблокира Amazon Prime
Деблокира Hulu
Деблокира BBC iPlayer
Най-ниска месечна цена $ 3,49 на месец $ 6.67 на месец $ 2.97 на месец
Гарантирано връщане на парите 30 дни 30 дни 7 дни
Обща класация 4.5 4.5 4.0

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

* Средна скорост, изчислена за множество глобални места въз основа на множество тестове за скорост на ден.

Посетете NordVPN

About the author

Comments

 1. предимствата и недостатъците на NordVPN, за да ви помогна да вземете решение дали да го използвате или не.

  Плюсове:
  – Висока сигурност: NordVPN използва военно 256-битово AES криптиране и следва стриктна политика за нулева регистрация.
  – Добра скорост: Средната скорост е 17,9 Mbps, което е достатъчно за поточно видео в HD 1080p.
  – Деблокира уебсайтове и приложения: NordVPN може да деблокира Netflix, Hulu, Prime Video, BBC iPlayer, HBO Now и други.
  – Позволява торент: NordVPN позволява торент и има специализирани сървъри за P2P.
  – Лесно за начинаещи: NordVPN е лесен за използване и можете да го вземете след няколко минути.

  Недостатъци:
  – Цената: NordVPN не е най-евтината VPN услуга на пазара, но качеството на услугата си заслужава цената.
  – Не работи в Китай: Въпреки че NordVPN работи в много държави, не работи в Китай.
  – Не е перфектен: Като всяка друга VPN услуга, NordVPN има своите недостатъци и може да има проблеми със скоростта или деблокирането на уебсайтове.

  В крайна сметка, ако търсите VPN услуга, която е сигурна, бърза и може да деблокира уебсайтове и приложения като Netflix, NordVPN е добър избор. Въпреки че не е най-евтината VPN услуга на пазара, качеството на услугата си заслужава цената.

 2. Препоръчвам NordVPN за хора, които търсят евтина, но сигурна VPN услуга. Въпреки че евтините VPN услуги могат да бъдат притеснителни по отношение на сигурността, NordVPN е изключение. Тя предлага висококачествена защита на данните и е достатъчно бърза за поточно видео. Също така, NordVPN може да деблокира уебсайтове и приложения като Netflix. Сигурността на NordVPN е на високо ниво, като използва военно 256-битово AES криптиране и следва стриктна политика за нулева регистрация. Също така, NordVPN позволява торент в мрежата си. Единственото, което може да бъде притеснително, е че NordVPN е евтина, което може да накара някои хора да се чувстват подозрителни. Въпреки това, аз лично препоръчвам NordVPN за нейната качествена защита на данните и евтината цена.

Comments are closed.