Общ VPN преглед

Стартиран през 2014 г., Total VPN е относително новодошъл на пазара на VPN. Той има за цел да привлече потребителите с безплатен план, който ограничава потребителя до три сървъра в Холандия, Исландия и Сингапур с ограничение на данните от 2 Mbps. Данните обаче са неограничени и Total VPN се предлага опакован в прекрасно и просто за използване приложение. Нека да видим как Total VPN се сравнява с някои от нашите най-високо класирани VPN като ExpressVPN и NordVPN.

Актуализиране, 2 август 2016 г.: Въпреки че Total VPN се представи добре в нашите тестове, ние имахме редица коментари относно проблемите с таксуването и клиентите се таксуват повече от очакваното. Поради тази причина намалихме рейтинга с една звезда. Ние ще продължим да наблюдаваме тази ситуация и ще актуализираме този преглед и оценка, когато е подходящо.

Премиум версията предлага една от най-евтините платени VPN опции на пазара, като се започне от $ 4.49 на месец. 24-месечен абонамент ще намали тази цифра до $ 2,99 на месец, а 12 месеца ще получите същата услуга срещу 3,59 долара на месец. Всеки абонамент за Total VPN premium идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите (той не е никъде изпъкнат на уебсайта, но е в условията & условия). Плащането може да се извърши само с кредитна карта или PayPal. Няма възможност да плащате с биткойн, подаръчни карти или други шлюзове за плащане на трети страни.

Характеристика

общо приложение за десктоп vpn

Общо VPN приложения са налични за Windows, Mac OSX, iOS и Android. Ръководства за ръчна конфигурация са достъпни за потребителите на Linux.

Нормалният акаунт позволява използването на три едновременни устройства. Ако имате нужда от повече от това, добавката за няколко устройства струва 14,95 GBP годишно ($ 21,72 ... цените за всички добавки са в британски лири).

Три VPN протокола са на ваше разположение: OpenVPN, PPTP и IKEv2. Препоръчваме OpenVPN, но IKEv2 е полезен на мобилни устройства с нестабилни връзки. Това е и единственият протокол, който работи на Blackberry устройства, въпреки че няма родно приложение Blackberry. Мобилното приложение се свързва само чрез OpenVPN.

Очевидно е, че Total VPN е насочен към начинаещи потребители, които искат достъпна, без излишни VPN опция. Въпреки че това го прави интуитивен и лесен за използване, той жертва някои функции, които се намират в по-здравите приложения. Например няма да намерите превключвател за убийство или защита от течове на DNS.

Total VPN предлага няколко премиум сървъра, които ограничават броя на хората, разрешени за всеки, за допълнителни 25 GBP годишно. Не тествахме тези „презаредени“ сървъри, но е малко дразнещо, че хората, които плащат за нормален абонамент, не се третират еднакво, що се отнася до честотната лента. Това е нещо като негодувание, което изпитвате към хората, които летят в първа класа, докато сте в треньор. Тези, които плащат повече, трябва да наложат на стаята си с крака.

В момента SmartDNS не се поддържа, но уебсайтът на Total VPN казва, че „е в пътната карта и предстои да бъде пуснат съвсем скоро“.

Общите сървъри на VPN в САЩ бяха блокирани от Netflix, въпреки че успешно наблюдавахме от сървъри в няколко други страни. Очевидно каталогът на американските изложби не беше наличен от тези места.

Настройка и интерфейс

Настройката е толкова проста, колкото и съветникът за бързо изтегляне и инсталиране. Въведете имейл и парола и сте влезли в системата, а безплатните потребители дори не е необходимо да правят това много. Не се изискват кодове за активиране, потвърждаване по имейл или удостоверяване в две стъпки, въпреки че най-осъзнатите по отношение на сигурността сред нас може да виждат това като кон, вместо професионален.
общо vpn android

Приложенията на Total VPN подчертават простотата и са красиво проектирани както на настолни, така и на мобилни платформи. Прям списък със сървъри и бутон за свързване са всички, с които потребителят наистина трябва да взаимодейства. Сървърите могат да бъдат със звезда, така че те да се появят в горната част на списъка. След като сте свързани, преглед на сървъра, използването, продължителността на връзката, протокола и ограничението на честотната лента (неограничен за платената версия) се показва на началната страница. Налична е лента за търсене, така че не е необходимо да прелиствате целия списък със сървъри, за да намерите конкретна държава или град.

Разделът за настройки ще ви свърже с вашия акаунт, ще зададе протокола и ще избере дали да стартирате и да се свържете при стартиране. Можете също да превключвате известия, маркетингови съобщения и съвети за сигурност. Изключихме последните две, за да се отървем от рекламите.
обща система vpn система

В настолната версия приложението ще работи тихо в системната област. Иконата не се променя в зависимост от това дали е свързана или не, но това е незначително оплакване. Щракване с десния бутон ще ви позволи да се свържете със звездата си сървъри, да прекъснете връзката, да проверите за актуализации и да получите достъп до настройките.

Мобилното приложение е еднакво просто, състоящо се от списък със сървъри и начална страница с подробности за връзката. След инсталирането процесът на настройка е почти същият, изисквайки само имейл и парола. Сървърите със звезда ще бъдат синхронизирани на устройства.

Приложенията изглеждат страхотно и не могат да бъдат по-интуитивни, но същото не може да се каже за уебсайта. Изглежда добре, но е трудно да се ориентирате Безплатните потребители най-вече ще намерят болка да намерят информация и поддръжка за отстраняване на проблеми. Сайтът е фрагментиран, без ясни връзки към страници, които търсихме. Наистина може да използва лента за търсене, която индексира целия сайт.

Сървъри и производителност

Премиум потребителите на Total VPN получават достъп до 33 сървъра в 27 държави. САЩ са домакини на сървъри в седем града, докато всяка друга държава получава по един. Това не включва добавките за „заредени“ сървъри, споменати по-рано. Списъкът със сървъри на уебсайта ще показва текущото натоварване на всички налични сървъри. Някои често са с капацитет като Ню Йорк, който е сървърът по подразбиране при отваряне на приложението, но повечето биха могли да се справят с много повече.
общо заредени vpn сървъри

Докато избирате разумно сървъра си, потребителите с общо VPN премиум не трябва да имат проблеми с поточното видео с 1080p. Обикновено обичам да играя няколко рунда Brawlhalla, онлайн бойна игра Super Smash Bros в Steam, за да тествам латентността. За съжаление, не успяхме да се свържем със сървърите на играта, когато използваме Total VPN. Не можах да посоча причината и проблемът възникна от множество места и в различни VPN протоколи. Успях да скоча на публичен сървър за Don’t Starve Together, където не изпитах някакво забележимо изоставане. И все пак, вероятно си заслужава геймърите да гарантират, че могат поне да установят връзка с избраната от тях игра, като използват безплатната версия преди да се изстрелят за първокласен абонамент.

Що се отнася до безплатната версия, тя е малко прекалено бавна за игри. Успях да предавам Netflix с ниско качество, но не беше хубаво. Капачката за скорост от 2 Mbps е добра за обикновено сърфиране в мрежата.

За да направим тестовете за скорост възможно най-емпирични, изтеглихме един и същ 82.7MB файл (компресиран от 103MB) три пъти от три различни сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. Извършихме допълнителни тестове, проведени близо до същите времена, без VPN за контролна група. За сравнение са включени времена за няколко други VPN мрежи, въпреки че те са тествани на по-ранна дата. Свързах се със сървъри в Маями и Атланта в САЩ, които са ми географски най-близки, и в Лондон. В полето отдолу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

vpn тест за скорост

Общият VPN превъзхожда всеки друг VPN, който сме тествали досега, включително много по-скъпия ExpressVPN. Разликата между използването и неизползването на VPN не направи почти никаква разлика. Надяваме се, че Total VPN става все по-популярен, той може да поддържа тези фантастични скорости.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Първоначалното ми местоположение е в Богота, Колумбия, където провеждам тези тестове на 10 Mbps връзка. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Сигурност

Когато първото стартиране на настолното приложение, протоколът за свързване по подразбиране е PPTP. Първото ви действие трябва да бъде да влезете в настройките и да го превключите на OpenVPN. Макар и бърз, PPTP има добре документирани уязвимости и не се счита за сигурен. IKEv2 също е на разположение и е солиден избор, ако не искате да използвате OpenVPN.
общи настройки на vpn

Протоколът OpenVPN използва 256-битово AES криптиране, което е толкова силно, колкото се получава, когато става въпрос за шифроване на потребителски клас за прехвърляне. Всички сървъри използват споделени IP адреси, които допринасят за анонимността, като затрудняват проследяването на активността обратно към един потребител. Общият VPN не предлага много по отношение на конфигурациите, освен избора на протокол. Не можете да изберете UDP или TCP и няма промени в стандартите за криптиране.

Общият VPN няма вградена защита от течове на DNS. IPleak.net потвърждава, че DNS изтича, докато е свързан с VPN, така че потребителите ще трябва да предприемат някои други действия от свое име, за да ги смекчат. В идеалния случай VPN трябва да насочва DNS заявки през собствените си DNS сървъри или към трета страна като Google Public DNS. Вместо това заявките за DNS все още се изпращат чрез интернет доставчика, разкривайки реалното местоположение и IP адреса на потребителя. Препоръчваме ви да настроите Google Public DNS на устройството си, ако използвате Total VPN.

Съгласно политиката за поверителност на Total VPN, компанията ще събере вашето име, адрес, телефонен номер, факс номер, имейл адрес, дати на предоставена услуга, предоставени видове услуги, история на плащанията, начин на плащане, размер на плащанията, дата на плащания, и кредитна карта или друга информация за плащане.

Общият VPN няма да съхранява регистрации за използване или активност по отношение на съдържанието, което предавате, но продължава да поддържа регистрации на връзки и удостоверяване. Те включват, когато влизате, IP адреса, от който влизате, вашето потребителско име, източник на IP адрес, VPN потребителско име и VPN протокол. Журналите за активност и използване са най-голямата заплаха за неприкосновеността на личния живот, а регистрационните файлове за връзка обикновено не предизвикват толкова голямо безпокойство. Все пак услугата без регистрация би била за предпочитане. Total VPN е базиран във Великобритания, където правоприлагането е известно за масово наблюдение.

Уебсайтът Total VPN използва някои бисквитки за проследяване, които той от своя страна предава на рекламодатели и евентуално други трети страни.

Обслужване на клиенти

Total VPN предлага на клиентите 24/7 гореща линия за чат на живо, но това не е толкова страхотно, колкото звучи. При първия повод, че го опитах, изчаках около 20 минути, преди да се откажа и отидох на обяд. При втория опит изчаках между 25 и 30 минути, преди накрая да получа отговор. Налична е и система за подаване на билети, въпреки че аз не съм я пробвал сам.

След това идва най-изнервящата добавка на Total VPN: приоритетна поддръжка. За допълнителни GBP 9,95 (14,54 долара) годишно можете да се преместите в предната част на опашката за обслужване на клиенти и да говорите с най-опитния персонал. Първо, подобно на добавката за заредени сървъри, потребителите, които плащат повече, получават по-добра услуга за сметка на тези, които плащат по-малко. Всеки трябва да получи бързо и ефективно обслужване на клиентите. Второ, VPN услуга дори не трябва да се нуждае от подобна добавка; това е просто излишен трик, за да спечелите повече пари.

След като някой най-накрая отговори на чата на живо, той изглеждаше компетентен и не е като възложена на поръчка фирма с един размер, която работи с всичко - от хладилници до кредитни карти. Те отговориха на всички мои въпроси и знаеха продукта, който представляват.

На уебсайта е достъпна база от знания за често задавани въпроси и уроци.

Маркетинговите съобщения в приложението могат да бъдат изключени в приложението, за да се предотврати рекламата. Като платен потребител не получавах никакви нежелани имейли или други промоции.

присъда

Total VPN предлага някои от най-бързите скорости, които сме тествали на най-ниската цена. За начинаещи потребители, които искат много достъпна VPN опция, добре е да помислите. Напредналите потребители ще го смятат за прекалено измамен, като му липсват достатъчно конфигурации и защита на поверителността. Общият VPN не е съвсем на ниво по-зрели доставчици като ExpressVPN, но за нов участник той показва добър потенциал. Защитата от течове на DNS трябва да бъде основен приоритет за разработчиците.

Обслужването на клиенти е бавно, но знаещо. Бихме искали да видим още няколко начина на плащане и няколко по-малко платени екстри.

Посетете TotalVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 59 =

Adblock
detector