Преглед ExpressVPN

ExpressVPN получава много похвали, но струва повече от повечето си конкуренти ...

Така че наистина си заслужава?

Какво предлага ExpressVPN, което другите не предлагат?

Повечето VPN използват една и съща основна технология, така че трябва да се чудя колко по-добра може да бъде тя.

По-добре ли е от NordVPN, PIA, Cyberghost и други високо оценени услуги?

В ревюто си за ExpressVPN 2019 се опитах да разбера дали ползите наистина надвишават разходите. Тествах услугата както на настолен, така и на мобилен телефон, за да отговоря на тези въпроси:

 • Колко бърз е ExpressVPN?
 • Може ExpressVPN да деблокира уебсайтове с заключен регион (Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video)?
 • Безопасен и личен е ExpressVPN?
 • Работи ли ExpressVPN в Китай?
 • Наистина ли е по-добре от по-евтините алтернативи?

Ще обхвана всичко това и още в този преглед.

По време на времето си с ExpressVPN го използвах, за да осигуря връзката си по време на пътуване до Китай и за да отблокирам видео потоци, до които обикновено не можех да дойда от дома си в Канада. Аз също го поставих чрез батерия от тестове, за да преценя неговата скорост и сигурност.

Обобщих мислите си за ExpressVPN по-долу, но прочетох пълния преглед, за да получа изчерпателен поглед върху тази първокласна услуга.

Резюме на ExpressVPN

ExpressVPN е истински джак на всички сделки, способен да деблокира всички видове съдържание, заключено в региона, да заобиколи голямата китайска защитна стена и бързо да изтегли файлове. Предизвиквам всеки да намери VPN с по-напреднала сигурност, като същевременно поддържам изживяването просто и удобно за начинаещите.

ExpressVPN Ключови данни

ОБЩО РЕШЕНИЕ: # 1 от 42 VPN

скорост

Средната скорост *:

Поддръжка на видео потоци:

Streaming

Нетфликс:

Други поточни услуги:

Сигурност

Тип криптиране:

Kill Switch:

Политика за регистрация:

протоколи:

Съотношение качество-цена

Най-ниска месечна цена:

Гарантирано връщане на парите:

уебсайт

Резултат: 10/10
106 Mbps
4K UHD
Резултат: 10/10
да
Amazon Prime, BBC iPlayer, HBO, Hulu
Резултат: 10/10
256-битов AES с перфектна тайна за напред
да
Няма идентификационни регистрационни файлове
OpenVPN, L2TP, PPTP
Резултат: 7/10
$ 6.67
30 дни
https://www.expressvpn.com

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Как ExpressVPN се сравнява с други популярни VPN?

Ето как ExpressVPN сравнява с две от най-популярните и високо оценени VPN, там, NordVPN и частен достъп до Интернет. Можете да видите по-подробна разбивка тук на ExpressVPN срещу NordVPN.

ExpressVPNNordVPNPrivate Интернет достъп
Средната скорост * 106 Mbps 17,9 Mbps 84 Mbps
Тип шифроване 256-битов AES 256-битов AES 128-битов AES
Kill Switch само за десктоп с изключение на Android
Позволява Torrenting
Записи, идентифициращи журнали
Деблокира Netflix US
Деблокира Amazon Prime
Деблокира Hulu
Деблокира BBC iPlayer
Най-ниска месечна цена $ 6.67 на месец $ 3,49 на месец $ 2.97 на месец
Гарантирано връщане на парите 30 дни 30 дни 7 дни
Обща класация 4.5 4.5 4.0

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Плюсове и минуси на ExpressVPN

Ето обобщение на това, което ми хареса и какво не ми хареса през времето ми с ExpressVPN.

Професионалисти:

 • Много бързи скорости на всички сървъри
 • Разширена защита както на приложенията, така и на сървърите
 • Лесно деблокира стрийминг сайтове от чужбина, включително американски Netflix
 • Работи в Китай и ОАЕ
 • Нулеви трупи
 • 24/7 поддръжка за чат на живо

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от конкурентите
 • Поточните сървъри не са етикетирани
 • Понякога отпаднали връзки

Ще разгледам по-подробно всяка от тези точки по-долу.

Скорост: бърза ли е ExpressVPN?

ExpressVPN е най-бързият VPN, който сме тествали. Той оглави списъка в най-новия ни кръг за тестване на скоростта и с голям марж на това. Макар и свързан с повечето сървъри, имах достатъчно честотна лента, за да предавам 4K видео или видео чат с висока разделителна способност.

vpn резултати от тестове за скорост 2020

На всички места и тествани времена, ExpressVPN средно 106 Mbps скорост на сваляне.

Тест за скорост на ExpressVPN

Международните сървъри бяха разположени в Северна Америка, Европа и Азия. Няма да забележите голяма разлика в честотната лента, освен ако скоростта на домашния ви интернет не е над 100 Mbps. Ето средните скорости за сървърите във всеки регион:

 • Северна Америка (най-близка): 117 Mbps
 • Азия: 96 Mbps
 • Европа: 107 Mbps

OpenVPN е протоколът по подразбиране за всички ExpressVPN връзки, с възможност за свързване през UDP или TCP. L2TP и PPTP също са опции, въпреки че последният не се препоръчва поради проблеми със сигурността.

expressvpn Windows протоколи

Освен стрийминг на видео, ExpressVPN също се представи отлично, докато играе онлайн. Не забелязах много закъснения или високи пинг пъти при игра на бързи игри като Rocket League и Brawlhalla. Просто не забравяйте да изберете сървър или близо до себе си или сървърите за игри.

expressvpn тестови прозорци за скорост

Настолното приложение се предлага с a вграден тестер за скорост който измерва времето за пинг и скоростта на изтегляне до всички места.

Времето за пинг или закъснение е полезно, ако се опитвам да намеря сървър с възможно най-малко закъснение. Отнема малко повече време, за да стартирате теста за скорост на изтегляне от теста за време на ping, а резултатите са съмнителни - нашите вътрешни тестове показват много по-високи скорости от това, което отчита приложението.

Имайте предвид, че тези тестове могат да служат само като общо указание за ефективността, което може да видите, и не могат да се считат за окончателни. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност. Потребителите с по-бързи връзки вероятно ще видят по-големи несъответствия в скоростта.

Приложения: Какви устройства работят с ExpressVPN?

ExpressVPN прави приложения за повече типове устройства от всеки друг доставчик на VPN, за който знам:

 • Windows
 • MacOS
 • IOS
 • андроид
 • Android TV и Nvidia Shield
 • Linux
 • Amazon Fire TV

аз мога свържете пет устройства наведнъж. Повечето VPN позволяват поне пет, а някои отиват до 10 или изобщо не ограничават едновременните връзки. ExpressVPN наскоро премина от три на пет, така че не очаквам скоростта да се покачи отново в скоро време.

Приложение ExpressVPN за WindowsПриложение ExpressVPN за Windows

Дизайнът на приложението е сравнително последователен във всички платформи, така че ако знаете как да използвате една, тогава използването на друга трябва да се чувства добре. Приложенията на ExpressVPN са лесни за настройване и лесни за използване.

expressvpn android 2019 ssПриложение ExpressVPN за Android: Свързване, местоположения и настройки

При първо инсталиране на ExpressVPN трябва да проверя устройството си с код, посочен в таблото за управление на акаунта ми на уебсайта ExpressVPN. Въпреки че това отнема малко допълнителни проблеми, за да настроите нови устройства, това означава, че не е необходимо постоянно да въвеждате потребителско име и парола за следващи влизания.

След като бях настроен, получих достъп до хиляди сървъри 94 държави.

Разширения на браузъра ExpressVPN

Разширения за настолни браузъри са достъпни за Chrome, Safari и Firefox. За разлика от повечето разширения на браузъра VPN, плъгините на ExpressVPN не са самостоятелни прокси сървъри. Те просто контролират основното VPN приложение, което също трябва да бъде инсталирано на моето устройство. Това е полезно например за потребители на Chromebook, но по-малко за потребителите на Mac и PC.

expressvpn-браузър разширение

Разширенията на браузъра ExpressVPN идват с няколко добавени бонуса, включително защита срещу течове на WebRTC и Подмяна на геолокация в HTML5, поради което си струва да се инсталират.

Функцията за изкривяване на геолокационното местоположение ви позволява да скриете местоположението си, като направите нещо повече от просто маскиране на вашия IP адрес. Уебсайтовете все още могат да определят местоположението ви чрез API за геолокация HTML5, който използва wi-fi и мобилни сигнали, GPS и друг хардуер за позициониране, за да определи вашето местоположение. Разширението на браузъра на ExpressVPN „подправя“ местоположението, извлечено от API, до полуслучайна точка в близост до VPN сървъра, към който сте свързани.

MediaStreamer DNS

Всеки абонамент за ExpressVPN се предлага в пакет с Умна DNS прокси услуга на MediaStreamer. Много устройства не поддържат VPN приложения, но ви позволяват да промените стандартните DNS сървъри. За устройства като Apple TV, PlayStation 4 и Xbox One можете да влезете в настройките на интернет и да замените стандартните IP адреси на DNS сървъра с MediaStreamer IP.

С настройката на MediaStreamer мога да деблокирам всякакви видове региона, заключени от чужбина. Това включва Netflix и повечето други големи поточни услуги, които ще разгледам по-подробно малко по-късно. MediaStreamer обаче не предлага същите предимства за сигурност и поверителност като обичайната VPN.

За съжаление, устройствата, свързани чрез MediaStreamer, също отчитат лимита ви за пет устройства.

Фърмуер за рутер

expressvpn рутер ss

Ако вашето устройство не поддържа VPN приложения и не ви позволява да промените DNS сървъри (Roku, Chromecast), тогава все още можете да го свържете към VPN чрез wi-fi рутер. Ако фърмуерът на вашия рутер го поддържа, можете да настроите VPN на него ръчно. ExpressVPN обаче има по-добра опция.

Фърмуерът на ExpressVPN на рутера е безплатен и напълно замества съществуващия фърмуер на рутера. Той е предварително конфигуриран с всички сървъри на ExpressVPN, както и с множество други функции, които ви позволяват да контролирате кои устройства в дома си използват VPN, кои използват MediaStreamer и кои използват стандартна директна връзка.

expressvpn рутер управлява устройства

Можете да закупите рутер с вече инсталирания фърмуер на ExpressVPN или да го инсталирате сами. Ако отидете на последния маршрут, проверете два пъти дали вашият wi-fi рутер е съвместим и че вземете правилни предпазни мерки. Ако направите грешка, когато мигате нов фърмуер, това може трайно да повреди вашия рутер.

Един рутер се счита само за едно устройство, без значение колко други устройства се свързват към VPN чрез него. Така че, ако квотата за връзка на три устройства не е достатъчна, това е добра опция.

Поток, Netflix и Kodi

Работи ExpressVPN с Netflix?

да.

ExpressVPN работи надеждно с Netflix почти откакто Netflix за първи път блокира VPN потребителите. Не всяко местоположение на сървъра обаче работи. В момента, Препоръчвам да отидете на уебсайта ExpressVPN и да кликнете върху бутона за чат на живо, за да попитате представител кои локации в момента работят с Netflix. Това е малко караница, но, за щастие, бюрото за поддръжка на ExpressVPN се обслужва денонощно.

Всяка страна има собствена библиотека от предавания и филми в Netflix. ExpressVPN може да деблокира версиите на Netflix за САЩ, Великобритания, Япония, Канада и Франция.expressvpn прозорци са свързани

В допълнение към Netflix открих, че ExpressVPN деблокира множество други поточни сайтове, заключени за региона, включително:

 • Hulu
 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime Video
 • Crunchyroll
 • Sky TV
 • YouTube

… И много други. Отбележете отново, че може да се наложи да натиснете бюрото за обслужване на клиенти, за да попитате кои сървъри работят с кои поточни услуги.

ExpressVPN работи с всички добавки на Kodi Използвал съм Приложенията за Linux, Android TV и Fire TV ви позволяват да свържете почти всяко Kodi устройство към VPN.

Разрешава ли ExpressVPN торент?

да.

За разлика от повечето VPN доставчици, ExpressVPN дори не ме тласка към торент на конкретни сървъри. Обикновено просто избирам бърз сървър близо до мястото, където живея, и започвам да изтеглям.

expressvpn общи настройки

P2P споделянето на файлове е позволено и е добре защитено. А убийте превключвател, или „мрежово заключване“ на езика ExpressVPN, спира целия интернет трафик, ако VPN неочаквано се прекъсне. Това означава, че вашият P2P трафик винаги е криптиран, независимо какво. Мрежовото заключване е достъпно в настолните приложения, докато в мобилните приложения е вграден по-прост превключвател за убийства.

Поддръжката на приложенията ExpressVPN разделен тунел, което ви позволява да изберете кои други приложения използват VPN и кои да се свързват с интернет без него. Това е много полезно за споделяне на файлове в P2P, защото можете да настроите вашия торент клиент да използва VPN, докато другите приложения се свързват нормално.

Сигурност, поверителност и регистрация

Много VPN правят големи претенции за своята сигурност и поверителност, а ExpressVPN не е изключение. Любопитно ми беше да разбера дали ExpressVPN може да ходи на разговора.

ExpressVPN е включени в Британските Вирджински острови, която няма задължителни закони за запазване на данни и е извън юрисдикцията на Обединеното кралство и други държави с висок надзор.

expressvpn политика за записване на ss

Компанията не влиза всеки мой интернет трафик, нито записва вашия IP адрес или IP адреса на сървъра, към който сте свързани. Той събира само дати (не пъти), които сте свързали, към кое местоположение сте се свързали (не конкретни сървъри) и количество прехвърлени данни на ден. Нищо от това не може да бъде проследено до вас и се използва предимно за диагностични цели и за ограничаване на злоупотребата.

Политиките за регистрация на ExpressVPN са подлагани на изпитание многократно. В един от най-популярните случаи властите иззеха един от сървърите му в Турция, заявявайки, че той е използван за укриване на подробности относно убийството на руския посланик Андрей Карлов. Сървърът нямаше полезна информация за властите, които разследваха изтриването на възможни доказателства във Facebook и Gmail.

„[…] ExpressVPN няма и никога не е притежавал регистрационни файлове за връзка с клиенти, които биха ни дали възможност да разберем кой клиент използва конкретните IP адреси, цитирани от разследващите. Освен това не успяхме да видим кои клиенти са осъществявали достъп до Gmail или Facebook през въпросното време, тъй като не поддържаме дневници за дейности. Вярваме, че изземването и проверката на разследващите на въпросния VPN сървър потвърдиха тези точки. "

ExpressVPN използва криптиране, което не може да се променя при всяка връзка, като гарантира, че никой не може да дешифрира съдържанието на моята онлайн комуникация. Ето ги специфични криптиране:

 • 256-битово криптиране на AES канал
 • 4096-битови DHE-RSA ключове
 • SHA512 удостоверяване на хеш
 • Перфектна секретност напред - гарантира, че дори ако ключът ми за криптиране е някак компрометиран, той не може да се използва за декриптиране на минали сесии

ExpressVPN оперира самостоятелно частни DNS сървъри, въпреки че можете да зададете своя собствена в настройките на приложението.

expressvpn windows разширени опции

ExpressVPN е забележително непропусклива. Не срещнах никакви течове на DNS, IPv6 или WebRTC, когато са свързани, или дори когато връзката ми беше неочаквано прекъсната. Моят истински IP адрес и интернет трафик никога не изтекоха в нешифрованата ми мрежа.

expressvpn тест за теч 2019

Подобно на повечето други VPN, ExpressVPN назначава потребители споделени IP адреси. Когато се свържа със сървър, споделям IP адреса на този сървър с много други потребители. Това затруднява проследяването на онлайн активността до един потребител и добавя значителен слой анонимност.

expressvpn dns тест за теч

Тази година ExpressVPN представи нов механизъм за поверителност от страна на сървъра, наречен TrustedServer. При TrustedServer софтуерът за VPN сървър работи само в RAM сървъра, а не на твърдия диск. Тъй като RAM изисква захранване за съхранение на данни, сървърът се изтрива при всяко рестартиране. Това помага да се гарантира, че сървърите никога не запазват чувствителни потребителски данни, дори случайно. Няма други доставчици на VPN, които познавам, да предлагат подобна функция на TrustedServer.

Сървърите на ExpressVPN са одитиран от PwC, голяма одиторска фирма, която потвърждава спазването на собствената си политика за поверителност. PwC също одитира TrustedServer.

„За да дадем възможност на PwC да извърши цялостен одит на нашите сървъри, ние им предоставихме широк достъп до нашата екипна и системна информация. В продължение на месец PwC интервюира персонал, отговорен за управлението на нашите VPN сървъри; инспектиран изходен код, конфигурации и технически файлове на журнала; и наблюдавахме процесите на конфигуриране и разгръщане на нашия сървър. “

За съзнанието за неприкосновеност на личния живот ExpressVPN управлява сайт лук в тъмната мрежа, където можете да се регистрирате анонимно и плащайте с биткойни.

Съставихме тази графика, за да покажем как работи шифроването на ExpressVPN и колко време ще отнеме да го прекъснем.

Обяснено е криптиране

Работи ли ExpressVPN в Китай?

да.

ExpressVPN е ветерански доставчик на VPN в Китай и осигурява доста надежден достъп до безплатния и отворен интернет от континенталната част. Прекарах известно време в Пекин малко преди да напиша този отзив и поддържах ExpressVPN свързан по телефона си почти през цялото време. Не трябваше да променям никакви настройки; просто работи.

Поддържането на VPN, който може да заобиколи Великата защитна стена, е непрекъсната битка, така че може да имате случайни прекъсвания, особено около политически чувствителни събития. Но това е така при всеки доставчик на VPN и ExpressVPN винаги отскача бързо.

От полза ли е обслужването на клиентите на ExpressVPN?

Компетентният персонал за поддръжка на клиенти е на разположение денонощно чрез чат на живо на уебсайта ExpressVPN.

expressvpn поддръжка чат на живо

Свързах се с ExpressVPN 24/7 поддръжка за чат на живо на няколко пъти и никога не ми се е налагало да чакам повече от пет минути, за да получа отговор. Системата за поддръжка използва Zendesk за управление на помощни билети.

Документацията за поддръжка е достъпна на английски, холандски, френски, немски, италиански, испански и португалски. ExpressVPN разполага с множество ръководства за най-различни теми във всички платформи.

Освен опцията за чат на живо, можете представете билет на уебсайта или изпрати директен имейл. Ако не се доверявате на Zendesk, имейлът е по-частна опция.

Средното време за реакция на клиентите е впечатляващите 15 секунди според това видео за преглед на ExpressVPN от ProPrivacy.

Цени за ExpressVPN

ExpressVPN е малко по-ценен от повечето. Ето какви са разходите:

 • Планът за 1 месец струва $ 12,95
 • 6-месечният план е 9,99 долара на месец
 • Планът за 12 месеца е 6,67 долара

Месечната цена на 12-месечния план се изчислява въз основа на тази сделка, която включва 3 месеца допълнителни месеци безплатно.

Компанията се позиционира като първокласен VPN доставчик. Мисля за това като за Apple на VPN.

Като се казва, това не е прекомерно; само няколко долара повече на месец средно. Със сигурност съм виждал по-лоши VPN, които струват толкова или повече.

Можете да получите значителна отстъпка за записване в едногодишния план, вместо да плащате месечно.

ExpressVPN талони

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

Препоръчвам ли ExpressVPN?

След седмици на тестване на ExpressVPN за себе си, бих ли го препоръчал на други?

Определено.

Ако цената не е основна грижа, няма да намерите по-добра VPN. ExpressVPN се представя добре на всеки фронт, включително скорост, сигурност, деблокиране на сайтове с блокирани региони, избягване на цензурата и поддръжка на клиенти. Бих го препоръчал на всички от начинаещи до ветерански VPN потребители.

Алтернативи на ExpressVPN

Много харесвам ExpressVPN, но оценявам, че някои хора искат нещо по-евтино или с повече едновременни връзки.

NordVPN позволява до шест връзки и идва на едва половината от цената за планове с подобна продължителност, в очакване на текущите отстъпки. Той е малко по-бавен, но предлага много от същите предимства за сигурността, както и възможността за деблокиране на поточни сайтове, торенти и достъп до мрежата от Китай.

CyberGhost е друга бюджетна опция с надбавка до седем устройства. Не работи в Китай и не получавате толкова голяма подкрепа за онези по-малко популярни операционни системи, но тя е бърза, сигурна и прави разблокирането на заключено в региона съдържание лесно.

Посетете ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 64 =

Adblock
detector