Pregled Keenowa 2020

Keenow je izraelska tvrtka koja je jako usmjerena na korisnike koji žele strujati. Glavna prodajna točka je njegova sposobnost da deblokira streaming web stranice poput Netflix, Hulu i BBC iPlayer. Ima drugačiju postavku za većinu pružatelja VPN-a, pri čemu je VPN komponenta dodatni dodatak njegovom Smart DNS blokatoru.

Iako strana VPN-a nije njegov glavni fokus, Keenow i dalje tvrdi da je "najbolji deblokader i VPN ..." za zemlju u kojoj se zemlji nalazite. Dakle, pogledajmo kako se mjere!

Značajke i cijene

Keenow-ova VPN usluga dio je njenog premijskog paketa, kao dodatak glavnom Keenow Unblockeru. Svoje je planove malo promijenila od prošle godine i više ne nudi rok od šest mjeseci. Umjesto toga, oglašava besplatno Lite paket, ali to zapravo ne uključuje VPN. Samo vam omogućuje korištenje Unblockera za pristup američkom sadržaju (ali ne postoji Netflix pristup).

Na strani VPN-a imate mogućnost plaćati godišnje 5,79 USD (GBP £ 4,32) mjesečno ili mjesečno 9,95 USD (GBP 7,43) mjesečno. S godišnjim planom dobivate velikodušni 30-dnevna garancija povrata novca, dok za mjesečni plan dobijate sedam dana da biste dobili povrat. Štoviše, našim čitateljima nude se tri mjeseca besplatno.

Možete platiti putem PayPala, Paymentwall-a ili CoinPayments-a (što uključuje bitcoin).

Stol s cijenama u Keenowu.

Općenito, cijene su prilično prosječne u usporedbi s drugim pružateljima VPN-a koje smo pregledali. Međutim, za razliku od drugih pružatelja usluga, nema ograničenja koliko uređaja možete istovremeno koristiti s VPN-om. S najviše ograničenja u pet ili šest, ovo je sjajno.

Kao što je spomenuto, Keenow djeluje drugačije na druge davatelje usluga, jer mu je glavni fokus deblokiranje web lokacija s ograničenom geološkom lokacijom. Kao takav, sadrži dvije komponente - deblokator i VPN uslugu. za deblokiranje koristi Smart DNS - prilagođeni DNS poslužitelj - za deblokiranje web stranica za streaming bez obzira gdje se nalazite.

Pomoću ove metode brzina nije ugrožena, barem ne u mjeri u kojoj je to VPN. Međutim, ne morate dobiti sigurnost i privatnost koje pruža VPN. DNS proxyji tuneliraju vaš DNS promet (zahtjeve web mjesta), a VPN tunelira sav promet. Na primjer, kada koristite pametni DNS, videozapisi koje strujate i dalje prolaze kroz zadanu nezaštićenu mrežu.

U osnovi, ako niste previše zabrinuti zbog prikrivanja internetskog identiteta, a vaš je glavni cilj deblokiranje web stranica, tada možete deblokirati sam. Ako tražite više privatnosti, onda možete istovremeno se povežite s VPN-om kako biste ponudili dodatnu sigurnost.

Keenow nudi neograničenu propusnost, što ima smisla ako većina korisnika struji ili buji. Ima vrlo mala mreža poslužitelja u usporedbi s većinom pružatelja usluga, ali vrijeme rada je pristojno i poslužitelji se vrlo pažljivo nadgledaju. Posvećenost korisnicima možete vidjeti na web stranicama sa statusom koji se stalno ažuriraju.

Klijenti su dostupni za Windows, MacOS, iOS i Android. Android TV, Android APK i Amazon Fire TV APK također se mogu postaviti. Aplikacija za iOS novi je dodatak paket - u prošlosti se VPN morao postaviti ručno na iOS uređajima.

Keenow nudi i virtualni usmjerivač koji se može postaviti sa sustavom Windows 7 ili novijim. To vam omogućuje povezivanje s WiFi mrežom Keenow Unblocker i stvaranje vlastite žarišne točke. Zatim kad spojite druge uređaje na mrežu, bit će povezani s VPN-om koji koristi Windows uređaj.

Sigurnost je na razini mnogih najboljih dobavljača VPN-a, a postoji nekoliko protokola za šifriranje. Značajke dobrodošlice kao što su prekidač za uklanjanje i zaštitu od propuštanja DNS i IPv6 sve su osigurane.

Ako gledate bujicu, postoji nekoliko poslužitelja (u New Yorku i Nizozemskoj) koji podržavaju P2P. Imaju neograničenu propusnost za igru ​​i trebali biste dobiti pristojnu brzinu.

Postavljanje i sučelje

Sve u svemu, postavljanje Keenowa je jednostavno. Samo posjetite Postaviti na web mjestu, odaberite odgovarajuće preuzimanje, instaliranje i pokretanje.

Za potrebe ovog pregleda koristit ćemo Windows klijent i novo dodanu mobilnu aplikaciju iOS.

Desktop

Jednom instaliran i pokrenut će klijent radne površine sjesti u sistemsku traku i može se prikvačiti na programsku traku. To je slično onom mnogih drugih pružatelja usluga i nudi intuitivno, korisničko iskustvo. Glavni zaslon govori koliko ste širine pojasa koristili i koliko dugo ste povezani.

Na samom vrhu vidjet ćete klizač za uključivanje i isključivanje za deblokader, a to je Smart DNS aplikacija koju smo ranije spomenuli. Pored toga je padajući izbornik za popis poslužitelja, tako da možete lako prebacivati ​​lokacije s glavnog zaslona. Za one koji traže bujice, neki su poslužitelji označeni P2P.

Aplikacija za stolna računala Keenow.

Na dnu zaslona imate VPN Uključeno, Isključeno klizač. Imajte na umu da će se uključivanjem deblokera automatski uključiti jer on koristi oba kada koristite VPN. Na kraju, u gornjem lijevom kutu imate ikonu izbornika koja će vas odvesti na zaslon s postavkama.

Napredne opcije za Keenow.

Glavna tabla koju ovdje treba istaknuti je Napredne postavke kartica koja vam pruža razne mogućnosti postavljanja. Ovdje je uključen prekidač za ubijanje (Prekinite sve mrežne veze ako se VPN prekine) i IPv6 prevencija propuštanja, te automatska wifi zaštita. Možete odabrati svoj protokol i OpenVPN port.

Postavke virtualnog usmjerivača na kartici možete postaviti vlastiti WiFi pristupnu točku. Preostale kartice uglavnom sadrže veze na web stranice, uključujući pravila o privatnosti i stranice za podršku.

Mobilni

Aplikacija Keenow za iOS prilično je nov dodatak apartmanu. U prošlosti je VPN morao biti ručno konfiguriran s iOS uređajima. Dok je Keenow postavljanje učinio prilično izravnim, zamijenio je poslužitelje. Nova aplikacija je jednostavna za korištenje i prebacivanje između poslužitelja postaje lagan.

Sučelje je vrlo slično onome za desktop verziju. Na glavnom zaslonu možete vidjeti s kojom ste državom povezani, brzinu prijenosa i preuzimanja te korištene podatke. Možete isključiti i uključiti pomoću gumba u gornjem lijevom kutu i promijeniti svoju lokaciju proširivanjem padajućeg izbornika na desnoj strani.

Glavna scena scena mobilne aplikacije Keenow.

Klikom na ikonu izbornika odvest ćete se na zaslon s nekoliko opcija. Prvo možete promijeniti lokaciju sličnom padajućoj kao i ona na glavnom zaslonu. Onda jesi Napredne postavke, gdje možete promijeniti nekoliko postavki veze i odabrati protokol i priključak.

Pregled Keenowa 2020

Jedina druga mogućnost primjedbe ovdje je Postavite DNS ručno gdje možete pogledati upute i informacije koje će vam pomoći da deblokirate aplikaciju Netflix.

Imajte na umu da ćete s mobilnom aplikacijom morati svaki put unijeti svoje vjerodajnice da biste ih mogli ući. Stoga provjerite imate li ih pri ruci u slučaju da trebate zamijeniti servere ili izvršiti bilo kakve druge promjene u pokretu.

Poslužitelji i performanse

Keenow trenutno ima 40+ poslužitelja u gotovo 30 zemalja, što je prilično sićušna mreža u usporedbi s nekim većim pružateljima usluga. Na primjer, ExpressVPN ima preko 1500 poslužitelja, a CyberGhost više od 1200. Ostali mali davatelji poput PrivateVPN pokrivaju 52 zemlje, nudeći daleko veći izbor kada je u pitanju geolokacija.

Možete biti u tijeku s bilo kojim mrežnim problemima na Status poslužitelja stranica. Stranica smo posjećivali u raznim prilikama i zaista je bila marljivo ažurirana, naime o Netflixovim pitanjima koja su u potpunosti bila riješena do trenutka pisanja. Također možete vidjeti kako funkcioniraju svi pojedini poslužitelji pomoću Status nadgledanja mreže stranica.

Čini se da mala mreža poslužitelja ne ometa Keenowovu funkcionalnost i mi nisu primijetili nijedan problem s vezom tijekom korištenja usluge. Nikad nije trebalo više od nekoliko sekundi za povezivanje s poslužiteljem, a prekid veze obično je bio gotovo trenutan. U ovom su području postojali problemi s drugim davateljima usluga koje smo testirali, pa je bilo lijepo ovdje ne rješavati neugodnosti..

Kada je došlo do stvarne upotrebe, nije bilo prekinutih veza, što i ne čudi s obzirom na solidna izvješća o produženom radu s Keenow web stranice. Mi bežično je strujao 1080p video dok su povezani s našim testnim poslužiteljima na istoku SAD-a (New York) (poslužitelj P2P), zapadu SAD-a (Los Angeles) i Velikoj Britaniji. Koristili smo iste poslužitelje za igranje online igara i opet nismo vidjeli problema.

Performanse testiranja brzine neograničene brzine

Trudimo se da naši testovi brzine budu što je moguće empirijskija. Testove provodimo četiri puta dnevno u razmaku od šest sati dok smo povezani na niz VPN servera (u SAD-u, Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Australiji i Njemačkoj). Testovi se izvode iz Kanade i uključuju preuzimanje 50MB datoteke s američkog poslužitelja. Za svaki test bilježimo prosječnu brzinu preuzimanja i objedinimo podatke u donjem grafikonu.

Prva kartica (Jednostavan) prikazuje vam srednju brzinu preuzimanja za svakog od pružatelja usluga koje smo testirali. Kao što vidite, Keenow sjedi usred paketa s prilično pristojnom srednjom brzinom preuzimanja.

<a href = '#'><img alt = '' src = 'https:&# 47;&# 47; public.tableau.com&# 47; statički&# 47; slike&# 47; VP&# 47; VPNSpeedTestResults&# 47; Jednostavan&# 47; 1_rss.png 'style =' granica: nema '/></ a>

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Prelazak na Detaljan na kartici možete vidjeti detaljniji prikaz rezultata. Ovdje je evidentno da se Keenow vrlo usko širi u rezultatima što ukazuje i relativno mala veličina kutije. To znači da nudi vrlo pouzdane brzine, tako da znate što očekivati.

Imajte na umu da ovi testovi mogu poslužiti samo kao opći pokazatelj performansi koje biste mogli vidjeti i ne mogu se smatrati konačnim. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti. Uz to ćete možda primijetiti sporije ili brže ili brzine ovisno o vašoj vezi i manja ili veća odstupanja u rezultatima.

Otključava li Keenow Netflix?

Da, Keenow deblokira Netflix. Keenow objesi svoju sposobnost da deblokira Netflix i to zaista predstavlja veliku brigu za njegove operatore. Ažuriranja se stalno prikazuju na stranici statusa poslužitelja tako da korisnici nikada nisu u mraku o tome što se događa. Svi američki poslužitelji s kojima smo isprobali i desktop i mobilnu aplikaciju radili su na deblokiranju Netflixa. To je prilično velika stvar, jer mnogi davatelji usluga mogu deblokirati američki Netflix samo s nekoliko poslužitelja.

Keenow tvrdi samo da može deblokirati američku knjižnicu Netflix. Zapravo nismo imali sreće da deblokiramo Netflix koristeći servere izvan SAD-a, na primjer, u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Pristup Netflixu trajni je problem za mnoge pružatelje VPN-a. S obzirom da je Keenow glavna prodajna točka, možete biti sigurni da će uvijek raditi sve što je moguće za održavanje ove usluge. Keenow nudi i dodatne upute u slučaju da naiđete na probleme s deblokiranjem aplikacije Netflix tijekom korištenja njene usluge.

Naravno, Netflix nije jedina stranica za streaming. Također smo testirali nekoliko drugih bez ikakvih problema, uključujući pristup Amazon Prime s različitim testnim poslužiteljima i BBC iPlayer s UK poslužiteljem.

Radi li Keenow u Kini?

Keenow trenutno ne radi protiv kineskog "Velikog vatrozida". Štoviše, trenutačno mu to nije prioritet. Stoga, ako planirate tamo putovati u skoroj budućnosti, vjerojatno vam je bolje potražiti drugog davatelja usluga.

Sigurnost i privatnost

Iako se na web mjestu nalazi adresa sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Keenow je u vlasništvu tvrtke Keen Internet Technologies Ltd, sa sjedištem u Izraelu. Stoga se na njega ne primjenjuju zakoni o zadržavanju podataka. Kao što je istaknuto u pravilima o privatnosti, on pohranjuje neke zapisnike. Oni uključuju IP adrese posjetitelja web stranice Keenow i korisničku aktivnost na samoj web stranici, što je sasvim normalno. Keenow ne čuva zapise IP adresa ili korisničku aktivnost dok koristite VPN.

Da biste se prijavili na web mjesto, morat ćete unijeti valjanu adresu e-pošte za koju ćete dobiti lozinku. Kao što je spomenuto, postoji mogućnost da platite bitcoinom i druge kriptovalute putem CoinPaymentsa, što nudi dodatni sloj privatnosti.

Što se tiče sigurnosti podataka, Keenow koristi OpenVPN za koji smatramo da je idealan. Na raspolaganju je nekoliko skupova konfiguracija za različite portove. Najsigurnija je AES-256 enkripcija koja je tako snažna koliko možete očekivati ​​(neki se davatelji odlučuju za 128-bitnu, koja se još uvijek smatra vrlo sigurnom). Koristi SHA512 za provjeru autentičnosti, zajedno s 4,996 bitnih RSA ključeva. Savršena tajna naprijed također je standardno dostupna s OpenVPN-om.

Postoji ugrađena sklopka za ubijanje iako je ona prema defaultu onemogućena. Da biste to omogućili, uđite Napredne postavke i potvrdite okvir Prekinite mrežne veze ako padne VPN veza. Na taj ćete način osigurati da podaci vašeg pregledavanja ne slučajno procure ako padne VPN veza iz bilo kojeg razloga. Nadalje, iako je omogućeno prema zadanim postavkama, imate zaštitu od propuštanja DNS-a i IPv6.

Služba za korisnike

Imate nekoliko mogućnosti podrške, ovisno o vašim potrebama. Postaviti kartica na web mjestu sadrži sve što je potrebno za početak, a tu je i stranica s FAQ-om, što je posebno korisno ako imate problema s Netflixom.

podrška vas vodi na stranicu sa statusom poslužitelja koju smo ranije spomenuli. Ovo sadrži ažurirane vijesti o poslužitelju, kao i veze do drugih korisnih stranica. Prvo, tu su Status nadgledanja mreže stranicu na kojoj možete vidjeti status svih poslužitelja. Onda imate Čarobnjak za rješavanje problema u Keenowu što bi vam trebalo pomoći u rješavanju uobičajenih problema. Međutim, činilo se da to ne funkcionira kad smo ga isprobali.

Konačno, ako vam i dalje treba pomoć, možete otvoriti kartu za podršku. Na temelju prošlih vremena odziva koja su nam dostavljena, gotovo polovica svih karata odgovoreno je u roku sat vremena, a velika većina u roku od četiri sata, što uopće nije loše. Međutim, live chat je uvijek bolji.

Presuda

Sve u svemu, ovaj pružatelj nudi pouzdane veze pri dobroj brzini, ali ne tako brzo kao drugi na kojem smo testirali. To je nesporno usredotočiti se na povezivanje korisnika s Netflixom znači da je odličan izbor za one koji žele strujati s one i sličnih web lokacija. Štoviše, neograničeni propusni opseg i P2P poslužitelji čine ga a dobar izbor za bujica.

Činjenica da možete koristiti an neograničen broj uređaja istovremeno je rijedak bonus. Sada kada je na raspolaganju iOS aplikacija, većina uređaja može se lako postaviti za rad s VPN-om.

Iako se čini da je Keenow prilično solidan, sve više, čimbenici poput male mreže, osrednje brzine i nedostatka podrške za razgovor uživo pokazuju kako se može nadmetati s nekim većim pružateljima usluga..

Posjetite Keenow

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Adblock
detector