Преглед на BulletVPN 2020

BulletVPN е естонска компания, която предлага VPN услуги чрез сравнително малка мрежа от сървъри. Основните му функции за продажба са бързината и сигурността, които наистина са приоритети за много потребители на VPN. Той се фокусира по-малко върху неща като стрийминг, но все пак предлага възможността за деблокиране на някои сайтове, като US Netflix, на своите потребители.

Така че BulletVPN отстоява своите обещания и може ли да се конкурира с харесванията на ExpressVPN? Нека задълбочим всичко, което трябва да знаете за този доставчик на VPN и как той сравнява с другите!

Характеристики и цени

BulletVPN предлага един чист пакет на различни цени в зависимост от това колко дълго се регистрирате. В момента предлага 25% отстъпка от всички планове. Всички те, дори едномесечното предлагане, идват с много прилична 30-дневна гаранция за връщане на парите. Също така имате много опции, когато става въпрос за плащане, включително PayPal, кредитна карта, биткойн, електронни портфейли, банков превод, предплатени карти и други.

Цените с отстъпка при BulletVPN.

Ако се регистрирате за един месец, с текущата оферта, ще платите $ 8,24 (GBP £ 6,07). Получавате доста голяма отстъпка, когато отидете за опцията за шест месеца на цена от 6,87 долара (GBP 5,06 GBP), въпреки че със сигурност не е толкова рязко на спад, както виждаме при другите доставчици. И накрая, абонаментът за едногодишен срок ви струва $ 5,63 (GBP £ 4,15) на месец. Тези цени са около средни в сравнение с конкурентите. Въпреки че, едномесечният срок попада повече в ценовия диапазон от нисък клас, а едногодишната цена е малко над средната.

Съвет: Не забравяйте да отбележите кода за отстъпка, тъй като той ще се появи само при първото посещение на страницата с цените. В противен случай ще гледате да плащате пълна цена:

Ценообразуване на BulletVPN без отстъпка.

Що се отнася до функциите, имате достъп до 47 сървъра, обхващащи 29 държави. Получавате неограничена честотна лента и данни и прилична скорост (вижте нашите тестове по-долу) в сравнение с други доставчици. Един недостатък е, че можете да използвате BulletVPN само на три устройства едновременно. При други доставчици, предлагащи пет, шест или дори неограничени устройства, това може да бъде прекъсвач на сделката за някои.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, Android и iOS. Може също така да бъде настроен да работи с Linux и различни устройства. Настройката е проста, но BulletVPN предлага и отдалечена поддръжка, ако имате нужда от нея. Имате възможност да се свържете чрез няколко различни протокола, като OpenVPN, PPTP и L2TP за Windows и IKEv1 и IKEv2 за iOS.

Освен това, въпреки че те не са съвместими с VPN, можете да се свържете чрез Apple TV, Roku, Smart TV, PS3, PS4, Xbox One и Xbox 360, като настроите виртуален рутер. Другата опция с тези устройства е геоблокирането чрез използване на Smart DNS сървърите, които BulletVPN предоставя. Това обаче е DNS прокси, който тунелира само DNS трафик (заявки на уебсайтове) и не предлага поверителността и сигурността, която прави VPN. Затова определено не си струва да купувате услугата, ако това е единственото нещо, което ще използвате.

Що се отнася до поверителността и сигурността, BulletVPN може да се похвали със силно криптиране. Въпреки това, вграден превключвател за защита и защита от течове на DNS забележимо липсват.

Ако мислите за торент, някои сървъри са достъпни за P2P. Въпреки това, с липсата на ключ за убийство, може да искате да потърсите другаде.

Настройка и интерфейс

Много VPN мрежи се настройват бързо и лесно, но това беше особено лесно, което го прави идеален за начинаещи. Веднага можете да кажете, когато посетите чистия, професионален уебсайт, че те са подредени на предницата за лесна употреба. Ако имате нужда от помощ, можете да поискате отдалечена поддръжка, въпреки че това вероятно няма да бъде моментално, тъй като няма чат на живо.

За целите на този преглед тествахме клиента на Windows и приложението iOS.

работен плот

След като инсталирате и стартирате настолното приложение, ще бъдете помолени да въведете своите идентификационни данни. Тогава приложението ще се стартира от лентата на задачите за лесен достъп. Основният екран съдържа всичко важно Connect и също така ви казва към кой сървър сте свързани.

Екранът за свързване на BulletVPN.

Трябва да натиснете отново бутона, за да прекъснете връзката, въпреки че това не означава това. Може да оставите да се чудите за няколко секунди дали нещо ще се случи. Това е малък проблем с потребителското изживяване за микроинтеграция, но нещо, което може да бъде избегнато. Също така си струва да се отбележи, че трябва да прекъснете връзката, преди да превключите сървърите. В противен случай ще ви посрещне лошо съобщение за грешка.

Екран за местоположението на BulletVPN.

Най- Места на екрана просто ви показва опциите на вашия сървър и можете да получите достъп чрез натискане на бутона вляво или бутона за местоположението на сървъра под Connect бутон. Можете да използвате иконата за търсене или ако има определени сървъри, които използвате често, можете да щракнете върху звездата отдясно на всеки от тях. След това те ще бъдат лесно достъпни чрез Любими раздел.

Екранът с настройки BulletVPN.

След това разполагате с информацията за вашия акаунт и по-долу това е Настройки раздел. Свикнали сме да виждаме още няколко опции, когато става дума за настройки, но BulletVPN има само две. Можете да промените вашия протокол или да промените вашия порт, в зависимост от нуждите ви от криптиране. Въпреки че супер простата настройка и работа на този VPN може да остави някои да търсят повече, той несъмнено е идеален за начинаещи потребители.

Подвижен

След като изтеглите приложението, просто трябва да му позволите да стартира и въведете своя парола и сте готови. Този клиент има почти същото оформление като версията за десктоп. Основният екран е подобен на Connect бутон и местоположение на сървъра.

Мобилното приложение BulletVPN

Другият важен екран е Настройки екран, където имате няколко опции. Можете да изберете да се свържете при стартиране, което е удобна функция. Можете също да промените протокола си тук - изберете между IKEv1 и IKEv2 за iOS.

И накрая, има Търсене раздел, който ви показва различните местоположения на сървъра. Настрана от Любими функция, можете също да търсите конкретно местоположение на сървъра.

Сървъри и производителност

BulletVPN има доста малка мрежа от сървъри с едва 47 сървъра, покриващи 29 държави. Въпреки това, много от тях са разположени в САЩ, така че ако след това е геоблокирането на САЩ, имате късмет. Както споменахме по-рано, настолният клиент ви позволява да запишете определени сървъри като любими за бърз и лесен достъп.

Въпреки че мрежата от сървъри е малка в сравнение с много по-големи VPN, цялостната услуга беше надеждна. Играхме онлайн игри, докато бяхме свързани с различни сървъри в САЩ и Великобритания и нямахме проблеми. Ние също поток 1080p, използвайки същите сървъри, без буфериране. Освен това връзката и прекъсването на връзката със сървърите никога не отнема повече от няколко секунди.

Имахме един проблем със свързаността по време на нашите тестове за скорост. В един момент връзката отпадна и приложението сякаш изчезна. След това трябваше да рестартираме, да въведем данни за вход и да се свържем отново. Но по това време нямаше признаци, че не сме били защитени. Превключвателят за убийство би било приятно допълнение (повече за това по-долу).

Когато извършваме нашите тестове за скорост, ние се опитваме да бъдем максимално емпирични. Като такъв за всеки тест изтеглихме един и същ файл (с размер ~ 100MB) от сървър в Орегон. Тестовете са проведени в Торонто, Канада, като се използват три примерни VPN сървъра в Запада на САЩ (Портланд), САЩ Изток (Ню Йорк) и Великобритания (Лондон). Повтаряхме тестовете в три различни времена през целия ден. В полетата по-долу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

BulletVPN преглед на скоростта на резултатите от тестовите резултати.

Както можете да видите от резултатите, BulletVPN се справи добре, когато стана дума за тестовете. Това не беше най-доброто представление, което видяхме, но и не най-лошото. При използване на сървър, географски близък до този, на който пребивава тестовият файл, скоростите бяха около два пъти до три пъти по-големи от тези на контрола. След това, както се очаква, те стават доста по-бавно, докато се отдалечите. Разпространението на резултатите беше малко, така че поне ще знаете приблизително какво да очаквате, след като го използвате известно време.

Разбира се, важно е да се отбележи, че тези тестове не са окончателни и могат да служат само като общо указание за ефективността, която може да видите. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тези тестове трябва да се вземат със зърно сол. Те се изпълняват по време на използване на 30Mbps връзка, така че вероятно ще видите по-дълги времена на чакане с по-бавна връзка и може би по-малки или по-големи несъответствия.

Деблокира ли BulletVPN Netflix?

Тествахме достъпа до Netflix, използвайки няколко сървъра в САЩ, Канада и Европа, включително Великобритания, Франция и Германия. Един от сървърите, които тествахме в Портланд, Орегон беше успешен в деблокирането на Netflix. Така че ако искате да отблокирате US Netflix, поне някои от тях трябва да работят.

Достъпът до Netflix е продължаващ проблем за VPN доставчиците и някои имат по-голям успех от други. Наистина, за някои това е по-голямо притеснение, например Keenow, особено ако това е една от основните им функции за продажба. BulletVPN всъщност не рекламира достъпа до Netflix, но ни казаха, че имат за цел да осигурят достъп до US Netflix поне.

Потребителите може също да търсят да деблокират други поточни сайтове като Hulu, Amazon Prime и BBC iPlayer. Докато Amazon Prime не работи с всички сървъри, той работи с двойка. Ние също успяхме с BBC iPlayer с два от сървърите във Великобритания. Всъщност BulletVPN ни каза, че винаги поддържа поне някои сървъри, работещи с всяка поточна услуга.

Работи ли BulletVPN в Китай?

Представител на BulletVPN заявява, че услугата в момента работи в Китай. Като заобиколите Великата защитна стена на Китай, вие трябва да имате достъп до сайтове като Facebook, Google и YouTube.

Сигурност и поверителност

BulletVPN е базиран в Естония, което е добро нещо, тъй като не е подчинено на западните закони за запазване на данни. В своите условия на ползване и страниците с често задавани въпроси се посочва, че не съхранява регистрационни файлове на потребителска активност, като посетени сайтове, DNS търсене и имейли. За да се регистрирате, ще трябва да посочите обичайните данни, като имейл адрес и парола. Има много опции за плащане, включително Bitcoin, което е идеално, ако искате допълнителен слой на поверителност.

Що се отнася до сигурността, BulletVPN използва 256-битово криптиране, а SHA-512 се използва заедно с 4,996-битови RSA ключове за удостоверяване. 256-битовото криптиране често се нарича „военен клас“ и наистина се счита за почти толкова добро, колкото се получава. Както споменахме, имате и няколко протокола, от които да избирате, в зависимост от вашата операционна система. Във всеки клиент можете да превключвате между протоколи в Настройки екран.

BulletVPN не претендира да осигурява защита от течове на DNS, но това, заедно с IPv6 защита от теч, обикновено се очаква от доставчик на VPN. Той използва свои собствени DNS сървъри вместо публични, което е добро нещо. Всички тествани сървъри обаче показаха признаци на течове на DNS.

Приложенията от много други доставчици идват с вграден превключвател за убийство, така че връзките към интернет спадат веднага щом VPN връзката се загуби по някаква причина. Тази удобна функция действа като резервно копие за защита на вашата информация. За съжаление не е нещо, което е включено в този конкретен доставчик.

Обслужване на клиенти

Посещение на поддържа разделът на уебсайта ще ви предложи редица опции. Можете да получите достъп Ръководства за настройка които са добре представени и лесни за следване. Вие също имате Отстраняване и ЧЗВ страници, които са полезни, макар и далеч не изчерпателни.

И накрая, имате възможност да се свържете с поддръжката. Много потребители без съмнение ще оценят факта, че се предлага поддръжка на английски, френски, немски и датски. Опитахме да изпратим заявка за поддръжка и получихме отговор 22 часа по-късно, което е малко бавно, тъй като беше отбелязано като спешно. В едното искане обаче имаше няколко проблема, така че това може да има нещо общо със забавянето.

присъда

BulletVPN е изключително лесен за използване и предоставя услуга за отдалечена настройка, което го прави солидна опция за начинаещи. Той също така предлага надеждна връзка и избраните сървъри имат възможност да деблокират сайтове като US Netflix, Amazon Prime и Hulu, така че е подходящ за тези, които искат да стриймират. BulletVPN има нормални скорости, макар и не толкова бързи, колкото другите, които сме тествали, като Hide.me.

Този доставчик е подведен малко от проблемите със сигурността, които наблюдавахме, като липса на ключ за убиване и течове на DNS. За тези, които искат да свържат повече от три устройства едновременно, ще трябва да потърсите другаде.

Посетете BulletVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 43

Adblock
detector