Преглед на CactusVPN 2020

От 2011 г. базираната в Молдова CactusVPN поддържа мрежата си в много малък мащаб. Независимо от това, изглежда, че има какво да предложим по отношение на осигуряването на сигурна и надеждна връзка.

Опитахме услугата да разберем дали си струва да разгледаме средния потребител. За да ви помогне да решите дали е подходящо за вас, в този преглед можете да разберете за цените, ефективността, сигурността, поверителността, поддръжката на клиенти и други.

Основите

Изборът на сървър, до който имате достъп, ще зависи от плана на CactusVPN, който използвате, но за пълния VPN план има 23 сървъра в 14 държави. Можете да свържете до пет устройства наведнъж с мобилни приложения, налични за iOS и Android и настолни клиенти за Windows и MacOS. Има и приложения за Amazon Fire TV и Android TV.

CactusVPN не налага ограничения за данни и позволява P2P на осем от своите сървъри, така че услугата е подходяща за торентенти. Той е снабден със солидна политика за поверителност и силен набор от функции за защита, включително 256-битово AES криптиране, перфектна секретност напред, превключвател за убийство и защита от изтичане на DNS.

Характеристики и цени

CactusVPN предлага няколко различни планове и в зависимост от вашите нужди може да си спестите няколко долара всеки месец. Ако всичко, което търсите, е достъп до VPN сървъри в САЩ, тогава планът за VPN на САЩ може да бъде всичко, от което се нуждаете. За $ 4,99 на месец просто получавате достъп до четири VPN сървъра, разположени в САЩ.

Това може да е подходящо, ако се намирате в САЩ и просто искате да защитите връзката си или ако сте извън САЩ и искате да имате достъп до географски ограничени сайтове. Нито една от опциите на сървъра обаче не позволява P2P. Подобен пакет на същата цена ви дава достъп до четири сървъра в Обединеното кралство, вместо до тези в САЩ.

Отстъпка за четец: Читателите на Comparitech могат да получат 14% отстъпка от тримесечен план и 35% от годишен план.

Ценообразуване за преглед на CactusVPN.

Следващият план, този, който тествахме, е VPN + Smart DNS. Това ви дава достъп до всички сървъри (въпреки че има само 23 от тях), включително някои, които позволяват P2P. Можете също така да използвате Smart DNS прокси, който може да ви помогне да отблокирате гео ограничено съдържание, като същевременно поддържате редовната си скорост на интернет, но не помага за поверителност или сигурност. Този пакет струва $ 6,99 на месец. Окончателният план всъщност не включва VPN и е само Smart DNS сам по себе си, като цената е $ 4,99 на месец.

Отстъпките се предоставят на потребителите, които се регистрират за по-дълги условия. Можете да получите 14% отстъпка от тримесечен план и 35% отстъпка за годишен срок, довеждайки цената на VPN пакета до $ 17.99 (около $ 6 на месец) и $ 54.99 (около $ 4.58 на месец). Ако искате да купите втори план, например, ако трябва да покриете повече от пет устройства или искате да подарите на някого абонамент, можете да получите 50% отстъпка от редовната цена.

CactusVPN рекламира 30-дневна гаранция за връщане на парите, но само ако софтуерът не работи, например, не можете да се свържете с VPN сървъри или Smart DNS услуги. Така че това наистина не може да се използва като тактика „опитайте преди да купите“. Все пак има а Налична е 24-часова безплатна пробна версия за които дори не е нужно да предавате никаква информация за плащане. Ще имате достъп до всички сървъри и няма ограничение на честотната лента.

Плащането може да се извърши с помощта на основни кредитни карти, PayPal, bitcoin (и други криптовалути), Qiwi, Webmoney, Alipay и няколко други методи. Приемането на биткойн и altcoin винаги е добре дошла новина за тези, които търсят допълнителен слой на поверителност.

Сървъри и производителност

Както споменахме, CactusVPN оперира мрежа, включваща само 23 сървъра в 14 държави. Това е мъничко, особено когато го сравнявате с доставчик като NordVPN с повече от 5000 сървъра или ExpressVPN, който обхваща 94 държави.

Повечето сървъри (14) са в Европа, с шепа в Северна Америка и няколко в Азиатско-Тихоокеанския регион. Всички сървъри са физически и се отдават под наем, а не са собственост на самия доставчик, което е най-честата настройка в индустрията. Когато се свържете със сървър, вие ще бъдете зададе споделен статичен IP адрес. Споделянето на IP адрес с други потребители добавя още един слой защита, тъй като прави още по-трудно да се проследи активността обратно на даден човек.

Ако имате нужда от бърза връзка, можете да сортирате списъка със сървъри по скорост във всички приложения. Ако се притеснявате за натоварването на всеки сървър, тази информация е налична в списъка със сървъри на клиентската зона, когато влезете в своя акаунт CactusVPN.

Натоварване на сървъра за преглед на CactusVPN.

Тествахме няколко сървъра, за да видим как функционира връзката, докато изпълняваме ежедневни задачи, като поточно предаване, сърфиране и игра на онлайн игри. На всички сървъри успяхме да предаваме HD видео без буфериране, както и да играем онлайн игри без забележими проблеми. Превключването на сървъра беше бързо и безболезнено и връзката беше надеждна, без отпадане. Общото сърфиране не създава проблеми и скоростта на връзката не намалява.

Производителност на тест за скорост на CactusVPN

Още една задача, на която тествахме сървърите, е изтеглянето, а именно това измерваме скоростта на сървъра. Изпълняваме тестове, които са проектирани да бъдат максимално емпирични, като ги повтаряме в три различни времена през деня. Ние изтегляме тестов файл (с размер 165MB), докато сме свързани към всеки сървър, и повтаряме теста без VPN като контрола. Тестовете се провеждат от Торонто и същите се извършват и за други доставчици на VPN, за да можем да правим сравнения.

Резултатите са показани в boxplot по-долу. Средната скорост е горната линия на тъмносинята кутия. По-ниско е по-добре. Размерът на кутията може да послужи като добър показател за това колко последователни са скоростите. По-малки означава по-последователни. Задържането на курсора над всяка точка ще покаже изскачащо меню, което показва повече информация за този конкретен резултат.

Преглед на CactusVPN 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Тук можете да видите, че CactusVPN се справи доста добре, особено когато се свързахме към географски близък сървър в Изтока на САЩ. Някои от тези резултати бяха само малко по-бавни от контролната скорост. Когато се свърза с географски отдалечени сървъри в Западния и Обединеното кралство, както се очакваше, имаше по-изразени забавяния, но все още не е много за притеснение.

Размерът на кутията (представляваща разпространението в резултатите) е сравнително малък, което е добър знак, че след като използвате услугата известно време, ще знаете какво можете да очаквате от перспектива за скорост.

Имайте предвид, че тези резултати могат само служат като приблизителен индикатор от това, което всъщност може да изпитате, когато използвате услугата. Нестабилността на интернет добавя фактор на случайността, така че тестовете трябва да се вземат със зърно сол. Те се изпълняват по време на използване на 60Mbps връзка, така че може да видите по-дълги времена на изчакване с по-бавна връзка и потенциално по-малки или по-големи несъответствия.

Деблокира ли CactusVPN Netflix и други популярни сайтове за стрийминг?

Да, CactusVPN работи с Netflix и може да деблокира някои други популярни сайтове за стрийминг. С US Netflix е най-популярната библиотека, която обикновено тестваме първо. Всъщност CactusVPN отблокира Netflix US със своя сървър Manassas.

Изглежда, че това е тази, върху която се фокусира компанията, защото всяка друга страна, която опитахме, не работи с Netflix. Въпреки че това не е рядкост, би било разочароващо за потребителите на UK VPN пакета, който се предлага само с UK сървъри, ако достъпът до Netflix е нещо, което търсят. Като се има предвид, сървърите в Обединеното кралство работят с BBC iPlayer на BBC, който е известен трудно за деблокиране. Американските сървъри CactusVPN деблокираха Amazon Prime Video за нас, но не работеха с Hulu.

Работи ли CactusVPN в Китай?

Да, CactusVPN трябва да работи в Китай, но може да е ударен и пропуснат. Дори доставчиците на VPN с най-висок рейтинг имат трудно време да обслужват клиентите в страната, като Great Firewall е разширен, за да блокира самите VPN уебсайтове. Въпреки че VPN не са незаконни в Китай, използването им е силно ограничено и може да е трудно дори да изтеглите и инсталирате желания софтуер.

Нещо повече, защитната стена е проектирана да открива и блокира VPN трафик, така че доставчиците трябва да използват разширени технологии на прикриване (обфуксация), за да я скрият. CactusVPN твърди, че тяхната VPN услуга работи в Китай за някои потребители с протокола SoftEther. Въпреки това, този протокол не е вграден в приложението, така че ще трябва да инсталирате клиента SoftEther отделно. CactusVPN предоставя уроци за това, но тъй като толкова много VPN уебсайтове са блокирани в Китай, би било разумно да изтеглите приложенията и всички съответни инструкции, преди да пътувате до страната.

Сигурност и поверителност

CactusVPN е базиран в Молдова, която не е една от страните на Петте очи или Четиринадесет очи. Това е добро, тъй като гражданите на Молдова не са обект на масов държавен надзор от други държави-членки.

Въпреки че е малък доставчик, CactusVPN се фокусира силно върху осигуряването на сигурна връзка на потребителите и оценява поверителността на своите клиенти колкото много от най-високо оценените по-големи конкуренти.

Влизане

Политиката за регистриране на CactusVPN гласи, че: „Ние не съхраняваме никакви IP адреси, дневници за трафик, времеви марки за връзка, използвана информация за честотна лента или продължителност на сесията, която може да бъде проследена на един човек. свързан с отделен потребител, няма какво да се тревожи тук.

Правила за регистриране на преглед на CactusVPN.

Ако някога от доставчика беше поискано да предаде информация, например на правителствена агенция, няма да има връзка между идентификацията на потребителя и историята на връзките.

Encryption

Както споменахме, CactusVPN не спестява сигурност. Той използва 256-битово AES криптиране с военен клас, заедно с SHA256 удостоверяване, 2048-битов DHE-RSA обмен на ключове и перфектна предна секретност.

Той предоставя на потребителите множество опции за протокол, за да отговарят на вашите нужди: OpenVPN, L2TP / IPSec, IKEv2, SSTP и PPTP. Препоръчваме OpenVPN или IKEv2, но последният обикновено е по-бърз при свързване и по-добър за мобилни устройства. PPTP вече е много излишен поради уязвимостите в сигурността, но L2TP / IPSec и SSTP имат своите случаи на използване. Има и ръководства за ръчно настройка на CactusVPN с протокола SoftEther; това е добре известно за работа в Китай и наистина, това е протоколът, препоръчан за използване в Китай от поддръжка на клиенти.

Защита от теч

Всички приложения на CactusVPN са снабдени с DNS защита от течове. Той е деактивиран по подразбиране, но може да бъде включен в Настройки екран. Той използва частни DNS сървъри, така че не е нужно да се притеснявате от Google или други трети страни, които виждат вашите заявки за DNS.

Услугата не предоставя защита срещу течове на IPv6 или WebRTC и вместо това препоръчва на потребителите да деактивират IPv6 и WebRTC изцяло.

Той обаче предлага на потребителите превключвател за убийство в настолните приложения, което ще убие интернет връзката в случай, че VPN връзката по някаква причина отпадне. Това е деактивирано по подразбиране, но можете да го активирате в Настройки екран на приложението. Просто намерете Спрете интернет трафика, ако VPN отпадне и включете.

В допълнение към основния ключ за убийство, има специфичен за приложение превключвател „App Killer“, който ви позволява да изберете конкретни приложения, които да бъдат затворени, ако VPN връзката падне. За да добавите приложения, ще трябва да влезете в App Killer екран, за да добавите приложенията, които искате да бъдат засегнати. Това е предназначено за използване, когато ключът за убийство е деактивиран и е удобна функция, ако просто искате да защитите конкретни приложения, например за торент.

Настройки и интерфейс

Приложенията на CactusVPN са много лесни за настройване и интуитивни за използване. Просто изтеглете подходящото приложение за вашето устройство и влезте с предоставените идентификационни данни. Имайте предвид, че ще получавате отделни данни за вход за VPN приложенията, които не са същите като потребителското име и паролата, които използвате за клиентската зона на уебсайта.

За целите на този преглед изпробвахме приложенията за Windows и iOS.

работен плот

След като влезете в приложението за настолни компютри, главният екран ще ви каже, че не сте защитени и ще покаже сървър, към който да се свържете. За да се свържете със показания сървър, просто натиснете Connect бутон. За да изберете друг сървър, отидете на падащия списък. Няма много звънци и свирки, например функция за търсене или опция за преглед на списъка по град, но това има смисъл при такъв малък списък от сървъри. Можете обаче да сортирате сървърите по скорост, което е удобно, ако искате само най-бързата връзка.

Основни екрани на работния плот на CactusVPN.

След като се свържете със сървър, ще видите синьо Прекъсване на връзката бутон на главния екран и вече няма да имате достъп до падащия списък на сървъра.

Над в Настройки в горната част, имате възможност да превключите VPN протоколи. Обърнете внимание, че тази и много от опциите по-долу ще изглеждат оцветени и ще бъдат недостъпни, докато сте свързани с VPN сървър.

По-долу са няколко опции за стартиране на приложението, последвани от ключа за убиване (Спрете интернет трафика, ако VPN отпадне), Защита от течове на DNS и опция за сортиране на сървъра.

Настройки на работния плот на CcatusVPN.

Последният раздел на бележката е App Killer които обсъдихме по-рано. Когато щракнете Добавяне на приложение, ще можете да изберете всяко приложение, инсталирано на вашия компютър, което искате да убиете, в случай че VPN връзката падне.

Подвижен

Основният екран на мобилното приложение е много подобен на този на настолната версия. Просто имате местоположението на сървъра и независимо дали сте свързани или не. Щракването върху падащото меню ще ви позволи да изберете местоположение на сървъра и можете да сортирате този списък по скорост, ако желаете.

Основен екран и опции за настройки на мобилното приложение CactusVPN.

Можете да получите достъп до настройките, като щракнете върху иконата на менюто (три реда) в горния ляв ъгъл на екрана. Полученият екран е значително по-оскъден от менюто за настройки на приложението за настолни приложения и липсва падащото меню на протокола, превключвател за убийство и защита от течове на DNS.

Приложението е много основно, което ще бъде добре дошли новини за начинаещи, но напредналите потребители може да търсят допълнителни функции.

Обслужване на клиенти

Ако се нуждаете от помощ по време на настройка или използване на услугата, CactusVPN има няколко опции за поддръжка на клиенти, от които можете да избирате. Най- поддържа страницата на уебсайта има ръководства за настройка, често задавани въпроси и опция за подаване на билет, както и някаква обща информация за VPN.

Разделът с често задавани въпроси е доста здрав, въпреки че може да се наложи да се свържете с CactusVPN за отговори на повече технически въпроси. За щастие, техният екип за поддръжка на чат на живо е на помощ, за да помогне 24/7. Според нашия опит представителите бяха много дружелюбни и знаещи за продукта. Чатът на живо е вътрешен, вместо да бъде възлаган на външни изпълнители, което е голям плюс за потребителите, които са съобразени с поверителността.

Няколко въпроса за сигурността трябваше да бъдат насочени към екипа за техническа поддръжка, за който изпратихме билет. На тях отговориха в рамките на около пет часа, което изобщо не е лошо, като се има предвид, че чатът на живо е достъпен. Отговорът беше сбит и напълно отговори на всички наши въпроси без нужда от последващи действия. Всъщност е доста рядко да виждаме такава бърза и знаеща поддръжка от по-малък доставчик, така че бяхме приятно изненадани.

присъда

Като цяло CactusVPN предлага солидна услуга. Той предоставя на потребителите бърза и надеждна връзка и може да деблокира някои популярни стрийминг платформи, като US Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Той позволява P2P на някои сървъри, работи със солидна политика за поверителност, не налага ограничения на данни и осигурява специфичен за приложение превключвател, което го прави идеален за торентери. Всичко това е подкрепено от лесни за използване приложения и бърза и знаеща поддръжка на клиенти.

Основният недостатък на CactusVPN в сравнение с конкурентите и причината да не ни е удобно да му дадем по-висок резултат е малката му сървърна мрежа. Със сървъри в само 14 държави това ограничава възможностите за много потребители, особено експатри от различни страни, които искат да деблокират съдържание от дома си. Има и фактът, че той не осигурява защита от течове на IPv6 и WebRTC, въпреки че има решение, ако това е основен проблем.

Като цяло бихме препоръчали тази услуга, но препоръчваме първо да проверите списъка със сървъри за желаното от вас местоположение.

Посетете CactusVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Adblock
detector